Dodaj do ulubionych

przebieg połogu

29.05.12, 08:47
Witam. Jestem 4,5 tygodnia po porodzie sn. Po ok. 3 tygodniach krwawienie u mnie ustało i miałam jedynie lekkie plamienia. Od 2 dni krwawienie znowu powróciło. Czy to normalne? Dodam, że nie karmię piersią. Może to być już miesiączka? Sama nie wiem czy powinnam wybrać się szybciej do lekarza czy tak może po prostu być.
Obserwuj wątek
    • alinalen Re: przebieg połogu 29.05.12, 21:45
      Ja tak miałam potem znowu zmalało krwawienie, potem plamienie, w sumie trwało 8 tyg. Dluzej niz standardowy połóg
      • 1mzeta Re: przebieg połogu 30.05.12, 12:50
        Połóg może trwać do 8-miu tygodni (mimo, że wszędzie bzdurnie piszą, że 6). U mnie też trwał 8 tygodni.
        • qosiula Re: przebieg połogu 31.05.12, 21:25
          Ja też tak mam. Jestem 2 tygodnie po porodzie, z tym że u mnie odchody poporodowe zmieniają się jak w kalejdoskopie. Po kilku dniach krwawienie się zmniejszyło do plamień, potem po ok tygodniu znowu zaczęłam krwawić, później znowu ustało. Teraz mam plamienia, a w sytuacjach gdy np. coś dźwigne (starszą córkę dwuletnią), lub po wypróżnieniu (a męczę się z hemoroidami więc wizyta w toalecie to nie lada wysiłek) krwawienie znowu się pojawia, ale tylko na chwile i znowu po tym mam plamienie. Nie wiem czy to tak może być, czy przypadkiem krwawienie nie powinno już ustać. Z moich obserwacji wynika, że krwawię tylko w momentach wzmożonego wysiłku. Może pani Kasia się wypowie.
    • katarzynaoles Re: przebieg połogu 02.06.12, 11:27
      Według mnie wszystko ok. Trzeba tylko zwrócic uwagę czy odchody nie mają nieprzyjemnego zapachu albo czy nie pojawia się ból w podbrzuszu + wzmożone, spore krwawienia. To, że po wysiłku krwawienie jest większe jest zupełnie normalne, może się pojawić także bez wyraźnego powodu. Nie wykluczałabym też, że w Pani wypadku może to być miesiączka. Jeśli ma Pani duże wątpliwości może Pani zadzwonić do położnej rodzinnej i poprosić o wizytę - do końca 6-go tygodnia po porodzie jest Pani pod jej opieką i należy się Pani bezpłatna wizyta. Pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka