26.09.12, 20:30
dziewczyny mam pytanie otóż wyszło mi białko w moczu 25 mg/dl i mam ciśnienie w granicach 136/88 więc jeszcze w normie i lekkie obrzęki kostek które znikają po odpoczynku. Czy to gestoza ? Czy konieczna jest hospitalizacja i ile ona może potrwać ?
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: gestoza 26.09.12, 22:29
      Ciśnienie graniczne, białko w moczu wprawdzie jest, ale nie tak dużo (dopiero 0,05mg/dl jest oznaką gestozy), obrzęki kostek znikaja po odpoczynku a nie utrzymują się stale - jak dla mnie to sytuacja wymagająca kontroli i uważności (np. obserwacji ilości moczu). Nie wydaje mi się, żeby konieczna była hospitalizacja, ale tu decyzję powinien podjąć Pani lekarz w porozuimieniu z Panią - ja nie znam szczegółów sytuacji, np. długości trwania ciąży. Pozdrawiam serdecznie :)
    • berbelek89 Re: gestoza 27.09.12, 10:30
      to jest 35 tc. czyli mogę zrezygnować ze szpitala i obserwować ciśnienie i mocz w domu tak ?
      • miacasa Re: gestoza 27.09.12, 11:02
        nie rezygnuj z konsultacji z lekarzem, nie podejmuj ważnej decyzji po zasięgnięciu wyrywkowej wszak opinii na forum, toż nikt tu wróżką nie jest
      • katarzynaoles Re: gestoza 28.09.12, 13:59
        Sugerowałabym jednak wiaytę u lekarza i omówienie sprawy. Być może będzie tak, jak Pani chce - czyli obserwacja domowa - ale gestoza to poważna rzecz i na pewno nie rekomendowałabym samodzielnego decydowania o postępowaniu. Życze zdrowia :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka