patrytka 31.05.13, 12:03 nie wiem czy to by zwiastowalo powoli rozpoczynajacy sie porod... niby mozna nawet i miesiac tak chodzic a mojej ginki nie ma Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja1406 Re: 33 tc i rozowy sluz 31.05.13, 14:20 powinnaś zostać zbadana przez jakiegoś lekarza, urodzenie dziecka w tym tygodniu to ryzyko dla jego zdrowia. 33tc to wcześniak, który może mieć spore problemy po urodzeniu, więc ja bym nie bagatelizowała objawów. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
marygirl Re: 33 tc i rozowy sluz 01.06.13, 14:49 jak ze mnie zaczelo leciec rozowe cos to to był odchodzący czop sluzowy ( bardzo duza ilośc rózowego sliskiego płynu, az myslałam ze to mi wody odchodza) dwa dni pozniej urodziłam www.suwaczki.com/tickers/f2wltgf6p5zmop0x.png Odpowiedz Link Zgłoś
myszka2687 Re: 33 tc i rozowy sluz 03.06.13, 08:49 na tym etapie ciąży to ryzyko pojawienia się porodu,ja przy obu ciążąch(obie 10 dni po terminie)miałam różowy,brązowy i czerwony śluż który zwiastuje odchodzenie czopu który otwiera wejście do dzidziusia a tym samym rozpoczynający się poród leć do lekarza! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: 33 tc i rozowy sluz 03.06.13, 21:49 Na pewno wie już Pani co i jak - moim zdaniem jeśli różowego śluzu jest dużo lub pojawia się on przez kilka dni to trzeba sprawdzić co jest na rzeczy. Często chodzi o jakiś drobiazg, np. pęknięte naczyńko krwionośne gdzieś w szyjce, która w ciąży jest bardzo dobrze ukrwiona, ale trzeba też wykluczyć inne scenariusze, bo jest Pani dopiero w 33 tc. Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
patrytka Re: 33 tc i rozowy sluz 03.06.13, 23:54 bylam u lekarza pomijajac zlewajacy stosunek do mnie czyli do ciezarnej,ktora byc moze rodzi uzyskalam info,ze mam rozwarcie 1 cm i krotka szyjke zalecano abym byla pod opieka lekarza i ewentualnie poddala sie sterydoterapii Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: 33 tc i rozowy sluz 04.06.13, 10:51 Przykro mi, że nie czuła się Pani zaopiekowana podczas wizyty, być może poczuje się Pani pewniej kiedy wróci Pani ginekolożka. Myślę, że jej ocena sytuacji będzie pełniejsza, bo możliwe będzie porównanie tego, co dzieje się teraz ze stanem z poprzednich konsultacji. Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś