Dodaj do ulubionych

AFI w granicy normy, pilne

06.05.14, 21:04
Witam, to moja druga ciąża, wg om jestem w 35 tyg, wg usg w 34. Dziś byłam na ktg ponieważ słabiej czułam ruchy , ktg wyszło idelanie, ale na usgwyszło mi ilość płynu owodniowego AFI-65 mm, podobno jest to granica normy. Co to może oznaczać? Czemu jest taka granica, czy to źle? W czwartek mam wizytę u swojego gin, czy do tego czasu mogę spokojnie poczekać czy przyspieszac wizytę?
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: AFI w granicy normy, pilne 06.05.14, 21:45
      Granic normy to granica normy - czyli nie jest źle. Za wynik poniżej normy uważa się zwykle AFI poniżej 5, do tego jeszcze daleko. Proszę przez jakiś czas więcej odpoczywać i pić co najmniej 1,5 litra wody dziennie - czasem pomaga. Ale wg mnie nie ma się czym martwić. Pozdrawiam :)
      • sohho Re: AFI w granicy normy, pilne 06.05.14, 23:13
        Pani Kasiu dziękuje za odp . Czy w.takim razie mogę poczekać sobie do czwartku do wizyty u lekarza? Przez te 2 dni chyba nie zmniejszy mi się ta ilość wód drastycznie bo gdyby było takie ryzyko lekarka że szpitala powinna mnie chyba o tym poinformować? Co oznaczac może.taka ilość wód w 34/35 tc ? Czytałam że do 36 ilość powinna wzrastać a tu jest na.odwrót i się tym martwię.
        • sohho Re: AFI w granicy normy, pilne 07.05.14, 10:23
          Po za tym czy to może być spowodowane sączeniem wód płodowych, którego nie czuję, mam upławy ale to są raczej upławy. Jeśli mi się wody sączą to nie zagraża dziecku czekanie do jutra?
    • kateek Re: AFI w granicy normy, pilne 01.05.16, 09:12
      Witam, Jestem w 32 tyg i mam afi 6.7. Proszę mi napisać jak przebiegła Pani ciąża ? Czy ilość wód wzrosła co mówili lekarze ? Proszę o informację bo odchodzę od zmysłów ; ( pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka