Dodaj do ulubionych

Problem ! III trymestr , candida spp poj kolonie

04.06.14, 22:39
Witam !! Jestem w III trymestrze ciąży. Lekarz pobrał mi wymaz z pochwy i wynik taki: candida spp. poj kolonie. Od jakiegoś czasu mam upławy,swędzi mnie strasznie. Zakupiłam sobie tabletki w aptece lacibios Femina i zastanawiam się czy dobrze robię biorąc je. A wizytę mam dopiero za nie całe dwa tyg.
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: Problem ! III trymestr , candida spp poj kolo 05.06.14, 21:58
      Dobrze Pani robi, być może można dostać w aptece jakieś środki przeciwgrzybicze bez recepty - nie jestem pewna, bo się to stale zmienia. Na pewno może Pani kupić Octenisept i używać spraju na srom i w przedsionku pochwy, powinno mniej swędzieć. Pozdrawiam serdecznie :)
      • znajoma1234 Re: Problem ! III trymestr , candida spp poj kolo 05.06.14, 22:26
        Bardzo dziękuje za odpowiedź :)
        Nawet nie wiedziałam, że octenisept uśmierzy mi swędzenie. Mam go w domu, więc wypróbuje.
        Pozdrawiam :)
        • kremka2014 Re: Problem ! III trymestr , candida spp poj kolo 06.06.14, 20:36
          Clotrimazolum krem jest bez recepty. Jogurcikiem mozna sie podmywac, tamtym rosa. Dopochwowo lactovaginal, illadian.
    • zefirro86 Re: Problem ! III trymestr , candida spp poj kolo 27.08.14, 11:27
      Możesz spokojnie łykać lacibios femina będąc w ciąży. Dodatkowo jest też płyn do higieny intymnej lacibios femina pregna opracowany specjalnie dla kobiet w ciąży, bezpieczny, delikatny dla wrażliwej skóry okolic intymnych, hypoalergiczny. Zawiera aktywne substancje, które działają przeciwgrzybiczo i bakteriobójczo. Łagodzi mikrourazy, otarcia i stany zapalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka