Dodaj do ulubionych

ncne bóle

08.07.14, 08:58
Witam to moja pierwsza ciążą i stąd moje pytanie jestem 35 tc od ponad tygodnia w nocy mam męczący ból taki jakbym zaraz miała dostać miesiączkę nie jest bardzo bolesny tylko taki "śmiący" ciągły. Czy to są skurcze przepowiadające?? W piątek miałam robione KTG i wszystko było ok
Obserwuj wątek
    • sala1986 Re: ncne bóle 08.07.14, 14:40
      Miałam tak samo na tym etapie ciąży co Ty (a nawet wcześniej), często spać nie mogłam. I tak już do rozwiązania, więc moim zdaniem to normalne.
    • kiepska.ciocia Re: ncne bóle 09.07.14, 09:11
      Mam to samo, nie w każdą noc, ale tak falami... Dokładnie tak jak opisujesz, tylko mi się wtedy jeszcze brzuch się stawia i tak trzyma....

Ja jestem dopiero w 26 tc.
      • karlaccc_83 Re: ncne bóle 09.07.14, 10:22
        Dziękuje za odpowiedzieć ja stawiania brzucha nie mam raczej tylko twardnieje jak mały wypina pupę albo kręgosłup prostuje zobaczymy jak będzie dalej. U mnie te bóle są co noc a już nawet czasem w dzień.
        • katarzynaoles Re: ncne bóle 20.07.14, 19:24
          Na tym etapie ciąży takie skurcze są zupełnie normalne, powodują przemieszczanie się szyjki macicy i jej skracanie. Im bliżej terminu porodu tym takich skurczów będzie więcej. Natomiast jeśli niemiłe odczucia w okolicach spojenia łonowego pojawiają się wcześniej niż w powyżej 35 tygodnia to koniecznie trzeba sprawdzić, czy szyjka nie rozwiera się przedwcześnie. Pozdrawiam :)
          • karlaccc_83 Re: ncne bóle 20.07.14, 21:27
            Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka