elyzabeth4 18.04.05, 17:44 WITAM!!! Co to oznacza że jest mało wód płodowych? Czy to dobrze czy źle??? Z góry dziękuję za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala.mb Re: WODY PŁODOWE??? 18.04.05, 18:41 Nie wiem w którym tygodniu ciąży jesteś, na ile mało jest tych wód, czy jeszcze sa jakieś inne nieprawidłowości. Pytasz mniej więcej czy to źle ze jesteś wysoka. Napisz coś wiecej, będzie łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
elyzabeth4 Re: WODY PŁODOWE??? 18.04.05, 20:08 Jestem w 30 tc mam158cm i ważę obecnie 61 czyli 6kg więcej niż przed ciążą oprucz tego dzidzia rozwija się prawidłowo, a ile dokładnie jest wód nie wiem wiem tylko że mało!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koala.mb Re: WODY PŁODOWE??? 18.04.05, 21:43 To jest do kontroli. W tym okresie ciąży może to byc przejściowe, ale też może świadczyć, ze coś z płodem zaczyna być nie tak. Nie martwiłabym sie jednak na zapas. Jesteś przecież pod kontrolą. Jeśli kolejne Usg (powinnaś mieć powtórzone za 2 tygodnie) wykaże że ilość wod sie zmniejsza wtedy na pewno zostanie wdrożone odpowiednie postępowanie. Na razie niewiele możesz zrobić. Jesli bardzo mało pijesz, pij wiecej, duzo odpoczywaj w pozycji leżącej na lewym boku. Czy przyjmujesz jakieś leki? Łatwiej bedzie Ci wyjaśnić wszystkie watpliwości z lekarzem który Cię prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś