kobra1980 28.12.05, 14:43 Witam!! czy po cesarskim cięciu można zakładać pas poporodowy?/ i po jakim czasie? Koleżanki mnie straszą, że brzuch później wisi i nigdy ie wróci już do normalnego stanu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luna333 Re: cc a pas poporodowy??? 29.12.05, 16:14 z tego co wiem jest pas brzuszny poporodowy "Pani Teresa" który akurat nosiłam po sn ale jak czytałam instrukcję to tam było że można nosić równiież po porodzie zakończonym cc - najlepiej dopytaj w aptece. Ja założyłam pas dopiero 10 tyg po porodzie a efekty były szybko widoczne (ze 2-3 tyg i brzuch spadł) nie zakładałam wcześniej bo chciałam żeby macica normalnie bez ściskania sobie wróciła do normy. tyle mogę powiedzieć :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: cc a pas poporodowy??? 29.12.05, 16:21 Od kiedy możesz po c.c. to nie wiem,ale musisz wiedzieć,że rana i szwy w środku potrafią się goić do 6 mies.po operacji. Równiez zszyta macica musi dobrze się "zrosnąć". Jak za wcześnie użyjesz pasa to możesz sobie wyrządzić krzywdę. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
kobra1980 Re: cc a pas poporodowy??? 30.12.05, 12:46 dzieki dziewczyny!!! tez tak mysle ze trzeba bedzie troche odczekac bo przeciez to jednak bedzie rana po operacji. Pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: cc a pas poporodowy??? 30.12.05, 23:05 nie słuchaj "opowieści dziwnej treści", że jak każda kobieta nie założy pasa po porodzie zakończonym cc to będzie miała obwisły brzuch moim zdaniem to jest sprawa indywidualnej "jakości" skóry oraz od tego jak bardzo brzuch ci urośnie w ciąży ja miałam cc i absolutnie nie mam obwisłego brzucha, mam płaski jak przed porodem (a właściwie miałam bo znowu jestem w ciąży :)) i żadnych pasów nie nosiłam, ale brzuch miałam raczej niewielki w ciąży, więc skóra szybko się ściągnęła Odpowiedz Link Zgłoś