Dodaj do ulubionych

Do Pani doktor-ziarnina

06.03.06, 10:49
Pani doktor po wizycie u ginekologa po porodzie dowiedziałam sie że przy
wejsciu do pochwy zrobiła mi sie ziarnina. mam pytanie czy to cos powaznego ,
czy moze mi w jakis sposób przeszkadzac w współżyciu, i czy to sie jakos
leczy?
Obserwuj wątek
    • koala.mb Re: Do Pani doktor-ziarnina 06.03.06, 22:16
      Rana może goic się przez rychłozrost bądź ziarninowanie. Ten drugi sposób
      występuje wówczas gdy są jakies problemy z gojeniem rany. Nie wiem jak wygląda
      Twoje krocze, więc nie potrafie odpowiedzieć na drugą czesc pytania :((
      • asia.76 Re: Do Pani doktor-ziarnina 07.03.06, 09:02
        lekarz powiedział ze samo krocze zagoiło sie bardzo dobrze( byłam nacinana i
        pekła mi prawa czesc pochwy jestem juz 8 tygodni po porodzie), tylko ze w
        przedsiąnku pojawiła sie własnie ta ziarnina.czy to sie jakos leczy i
        pozostawia samemu sobie.
        • koala.mb Re: Do Pani doktor-ziarnina 07.03.06, 17:51
          nic się z tym nie robi do momentu kiedy nie zacznie przeszkadzac. Wówczas można
          pomysleć o zabiegowym usunięciu.
          • jurgitta Re: Do Pani doktor-ziarnina 10.03.06, 07:37
            Pani Doktor miałam podobna sytuację. Byłam nacięta z prawej strony i pochwa
            pękła mi dalej. tak mi sie wydaje , że od tego nacięcia. Niestety nie zszyli mi
            jej. I mi również zrobiła się ziarnina. czy ma to jakieś znaczenie przy
            nastepnym porodzie?
            • s.ivona Re: Do Pani doktor-ziarnina 14.03.06, 08:55
              witam
              ja 4 miesiace po porodzie mialam usuwana ziarnine. po raz pierwszy zabieg
              wygladal tak ze ziarnina byla usuwana takimi jakby pentelkami i odrywana.
              jednak po miesiacu znow zaczela odrastac. wtedy usuwana byla laserem. teraz
              czyli juz 20 miesiacy po porodzie jest wszystko oki. moja gin powiedzialam ze
              to czasem sie zdaza, nie jest grozne dla zdrowia ale lepiej usunac bo lubi sie
              rozrastac no i w moim przypadki naprawde bardzo bolalo. teraz jestem w 11 tyg
              ciazy i wswzystko jest dobrze.
              ja bylam przy porodzie nacinana z prawej strony a "peklam" z lewej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka