misiaczek187 27.09.06, 13:39 moze któras z was drogie panie wie czy on moze peknac ja leze dwa tygodnie w łózku jestem w 10tyg i kiedy wstaje to plamie albo krwia albo taka ciemna wydzielina czy to moze zaszkodzic dziecku ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendal Re: krwiak w macicy 29.09.06, 15:01 Witam, moja żona jest teraz w 13tyg ciąży i powiem Tobie, że musisz bardzo na siebie uważać. W 9tyg krwiak u mojej żony osiągnął rozmiary 22mm i był większy od płodu, obawialiśmy się najgorszego, ale 3tyg leżenia w "łóżku" zdziałało cuda, zaczął się wchłaniać i jest poprawa na tyle, że być może za 2tyg wróci do pracy - jest strasznie aktywną osobą. Krwawienie może oznaczać, że "wydzielasz" tą krew i krew nie dotrze do płodu. Ale zawsze możesz kontaktować się ze swoim lekarzem. Medycyna w tym momencie nie może za bardzo nic zdziałać, jedynie leżenie plackiem. Strasznie się wypytywaliśmy z żoną lekarza "co" i "jak". do momentu wykształcenia łożyska (ok. 14 tyg) koniecznie trzeba uważać na siebie. Trzymaj się, będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: krwiak w macicy 10.10.06, 13:49 hej, ja mam krwiaka, miałam ogromne krwawienie - wręcz krwotok i trafiłam do szpitala, miałam poronienie zagrażające. Na szczęście dziecku nic się nie stało - w sensie że żyje. Teraz leże w domu i mam zastrzyki z kaprogestu i biorę luteinę. Pozdrówki Kika Odpowiedz Link Zgłoś