anankana 17.12.06, 13:53 kiedy najwczesniej, w jakim czasie po zaplodnieniu, ginekolog jest w stanie potwierdzic ciaze ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: potwierdzenie ciąży 18.12.06, 11:03 Gin.wykryje 6 tyg.ciążę licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
ainuin1 Re: potwierdzenie ciąży 09.04.07, 22:29 Mój lekarz potwierdził ciążę w 5 tygodniu od ostatniej miesiączki. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: potwierdzenie ciąży 12.04.07, 15:00 w gabinecie mojego ginekologa jest usg dopochwowe. Ja byłam bodajże w 3-4 tygodniu, w badaniu ginekolog nic nie wykrył, ale jak mu powiedziałam, że jestem w ciąży, to sprawdził to na usg i potwierdził. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_janiuk Re: potwierdzenie ciąży 20.04.07, 17:20 Badaniem ginekologicznym po 6 tyg, w USG wcześniej ale zawsze można skorzystać z testu ciążowego.Bezboleśnie, tanio i bezproblemowo. Można kupić w aptece i niektórych supermaketach w cenie kilkunastu złotych. Wykonuje sie go z próbki moczu (najlepiej porannego).Pełna instrukcja jest w opakowaniu. Teraz testy są bardzo dokładne. Po zagnieżdżeniu komórki jajowej zaczyna tworzyć się łożysko i produkować typowe dla ciąży hormony. To właśnie ich obecność w moczu stanowi czynnik wskazujący na dodatnią próbę ciążową. Odpowiedz Link Zgłoś