tatuuum 01.02.08, 14:47 Chcialabym przed porodem jeszcze w domu dokonac depilacji krocza. Czy mozna w tym celu uzywac kremow do depilacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropicielka Re: Depilacja? 02.02.08, 15:42 wg mnie juz lepiej zrobić gdzieś woskowanie - u jakiejś baaaardzo dobrej kosmetyczki - te kremy sa silne Odpowiedz Link Zgłoś
chmurzysko Re: Depilacja? 03.02.08, 19:50 Woskowanie? Bardzo bolesne jesli wczesniej tego nie robilas! A kremy - przeciez dzialaja zewnetrznie, tzn. nie wpychasz ich do srodka wiec nie ma obaw! Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: Depilacja? 04.02.08, 19:25 no zależy kto robi - ja w wakacje robiłam i wspominam jako męki a teraz w dobrym spa panie mnie namówiły i nawet nie poczułam - zrobiły mi nogi i bikinii Odpowiedz Link Zgłoś
tulasie Re: Depilacja? 05.02.08, 11:51 To sobie przeczytaj: www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/akcja-depilacja,1912_8366.htm i bedziesz wszystko wiedziala :) Odpowiedz Link Zgłoś
figoglinka Re: Depilacja? 06.02.08, 10:44 A po co, że się spytam? Nie bardzo rozumiem, jaki sens jest w takim katowaniu się, no chyba, że ma się znajomego położnika, który lubi wydepilowane. OK, żartuję. Ale mi to do głowy nie przyszło, skąd taki pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
tulasie Re: Depilacja? 06.02.08, 15:22 Szczerze? Mnie do glowy by nie przyszlo nie depilowac sie. Zreszta jesli pojdziesz niewydepilowana to i tak zrobi to za Ciebie pielegniarka maszynka jednorazowa. Odpowiedz Link Zgłoś
987ania Re: Depilacja? 06.02.08, 20:42 Jak powiesz, że mają Cię nie golić, to nie będą, lewatywy też nie robi się już rutynowo. Masz prawo się nie zgodzić, na każdą procedurę potrzebna jest Twoja zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
tulasie Re: Depilacja? 07.02.08, 10:44 Oczywiscie, ze mozna sie nie zgodzic tylko jak "popekasz" to niby jak maja Cie pozszywac? Przeciez w tym wszystkim chodzi o higiene! Odpowiedz Link Zgłoś
987ania Re: Depilacja? 07.02.08, 13:04 Nie przy jednym goleniu i szyciu krocza byłam i widziałam. Niestety często zamiast podgolić sama dolną część, goli się jak leci i po wszystkim, bo jak to w polskim szpitalu jest szybciej. Nie mówię że trzeba czy nie. Piszę, że jest taka opcja i każda kobieta powinna o tym wiedzieć. Jestem zwolenniczką golenia w czasie ciąży, porodu i nie tylko. Dla mnie tak jest higieniczniej. Niestety po kremach do depilacji mam uczulenie a po maszynce jednorazowej zapalenie mieszków włosowych, dlatego mam maszynkę elektryczną. Odpowiedz Link Zgłoś
berlin64 Re: Depilacja? 06.02.08, 20:51 Nie wyobrażam sobie bycia nie wydepilowaną.Zarówno przed ciążą,w ciąży i po ciąży.Co to za różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: Depilacja? 06.02.08, 22:31 no wiesz może chodzisz np zarośnięta z włosami pokręconymi tu i uwdzie - na nogach, pod pachą - ja jestem kobieta zadbana zazwyczaj golę się maszynką , po brazylijsku i zwyczajnie wiem , że w szpitaliu po cc nie będe miała siły wywijac maszynką w kroczu - a niedobrze mi sie robi na myśl o nieogolonej cipce - nie wiem czy jasno odpowiedziałam - jasniej sie chyba nie da odpowiedziec na głupie pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: Depilacja? 08.02.08, 13:46 Właściwie to nie mam zdania w tej sprawie. Pewnie polecałabym maszynkę do golenia (kremy do depilacji są mocno drażniące, a skóra w ciąży może reagować mocniej), ale jeśli już przedtem Pani próbowała i nic złego się nie działo...? Może popytać jakiejś doświadczonej kosmetyczki? Na pewno, jeśli jest to ważne dla Pani komfortu psychicznego, nie rezygnowałabym z depilacji - bo ważne, żeby mama miała poczucie, że jest zadbana :) Odpowiedz Link Zgłoś