aniaw-1 29.02.08, 16:52 mam bakterie streptococcus agalactiae dostalam antybiotyk, a mam 36 tydzien ciagle robi mi lekarka ktg, po co? Czym grozi ta bakteria, w najgorszym przypadku, gdyby ten antybiotyk nie zadzialal Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzynaoles Re: do P. Kasi- ktg 29.02.08, 22:58 Witam. Streptococcus grozi poważnymi zakażeniami u dziecka - ale jeśli jest nieleczony. Pani dostaje antybiotyk i dla pewności dostanie go Pani także w czasie porodu, a maluch będzie potem pod obserwacją - więc nie ma się czego obawiać. Nie wiem, dlaczego ma Pani często wykonywane badanie KTG - może były jakieś przedwczesne skurcze? Ale może najlepiej zapytać Pani doktor dlaczego zleca KTG? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaw-1 Re: do P. Kasi- ktg 01.03.08, 19:33 a czy podwyzszone tetno plodu na ktg, moze swiadczyc o zakazeniu wewnatrzmacicznym. u mnie skacze tetno miedzy 120-160, czasami przekroczy 160 czy to cos nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: do P. Kasi- ktg 01.03.08, 23:13 Tętno jest w granicach normy (120-160). Jeśli nie przekracza stale 160 ud i nie ma tendencji wzrostowej to myślę, że nie ma się czym martwić. Wydaje mi się, że osoby analizujące zapis zwróciłyby uwagę na nieprawidłowości. POzdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś