Dodaj do ulubionych

TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym myśleć

25.09.09, 11:58
W DNIU DZISIEJSZYM OTRZYMAŁEM OD JEDNEGO Z PRACOWNIKÓW TRW PISEMNĄ INFORMACJĘ
DOT. ZAGADNIENIA PANDEMII GRYPY - CO O TYM SĄDZICIE, ZACYTOWAŁEM PONIŻEJ CAŁY
TEKST INFORMACJI, JAKA KIEROWANA JEST DO PRACOWNIKÓW.

"W związku z przewidywanym przez służby sanitarne i medyczne wystąpieniem w
całej Europie realnego zagrożenia pandemią grypy proszę wszystkich pracowników
o poddanie się organizowanym w naszym Zakładzie akcji szczepień.Szczepienia są
wykonywane wszystkim pracownikom zarówno stałym jak i tymczasowym przez
kwalikikowany personel medyczny. Ich niebagatelny koszt pokryje Zakład.

Osoby wątpiące w zasadność szczepień czynią to wyłącznie na własne ryzyko i
muszą się liczyć z poważnymi konsekwencjami swojej postawy. Aż tak daleko
posunięta ignorancja uważana jest przez nas za celowy i świadomy brak woli do
respektowania powszechnie uważanych i medycznie udowodnionych za słuszne
działań ochronnych i obronnych przed poważną chorobą zakaźną. Wszystkie osoby
nie posiadające wystarczającej wiedzy na temat skuteczności szczepień proszone
są o zgłoszenie się do punktu konsultacyjnego szczepień przy Dział BHP lub
kontakt telefoniczny z nr 1571 lub 1581. Zasłanianie się brakiem wiedzy nie
będzie respektowane.

W związku z tym osoby, które nie będą chciały się zaszczepić, jeśli zachorują
na grypę, będą potraktowane jako źródło poważnej choroby zakaźnej i zagrożenie
dla innych pracowników, i w celu ich ochrony, nie będą miały prawa wstępu na
teren zakładu.

Ogłaszam, że wraz z narastającą liczbą zachorowań Zakład podejmie następujące
działania i wszelkimi sposobami wyegzekwuje podporządkowanie się nim.

Oto one.
1. Na parkingu przy biurze ochrony ustawione zostaną kontenery sanitarne z
zamontowanymi ciągami umywalek, gdzie każdy pracownik będzie musiał dokładnie
umyć ręce przed wejściem do budynku Zakładu przed rozpoczęciem pracy.

2. W korytarzu budynku ochrony będzie zainstalowana kamera termowizyjna w celu
dokonywania pomiaru temperatury wchodzącym pracownikom aby u zidentyfikować
pracowników ze stanem gorączkowym lub podgorączkowym.

3. Wprowadzony będzie całodobowy dyżur lekarski.

4. W czasie pracy będą przeprowadzane kontrole zmierzające do ustalenia osób z
wczesnymi objawami przeziębienia (kaszel, wypieki na twarzy) i poddaniu ich
natychmiastowej konsultacji medycznej.

5. W celu ograniczenia rozprzestrzeniania się wirusa:
a. każdy pracownik będzie miał obowiązek noszenia na twarzy specjalnej
maseczki higienicznej przez cały czas pobytu w zakładzie

b. przemieszczanie się pracowników między poszczególnymi obszarami w zakładzie
zostanie ograniczone do minimum

c. zamknięta zostanie stołówka, palarnie - przy liniach zostaną ustawione
stoły przy których pracownicy będą mogli odpocząć podczas przerw

d. wprowadzony zostanie specjalny reżim dezynfekcji toalet, klamek drzwi,
poręczy, słuchawek telefonicznych, klawiatur komputerowych, stołów, kontuarów
itd...

e. wprowadzony będzie obowiązek cyklicznego dezynfekowania rąk podczas dnia
pracy w specjalnych punktach przy linii wyposażonych w środki dezynfekujące i
materiały higieniczne

f. zmiana zmian odbywać się będzie w taki sposób aby kończący pracę pracownicy
nie spotykali się z pracownikami nowej zmiany.

Skutki pandemii grypy dla naszego zakładu mogą być nieobliczalne. Straty
finansowe poniesione na skutek kar za niewyprodukowanie i niedostarczenie na
czas, z powody wysokiej absencji pracowników, zamówionych przez klienta
wyrobów mogą doprowadzić do upadku zakładu. Naszym obowiązkiem jest temu zapobiec.

Należy zgłosić się na bezpłatne szczepienia JUŻ DZIŚ."

NEW WORLD ORDER ?

Obserwuj wątek
    • macherstudio aH1N1v - komunikat www.pis.gov.pl 25.09.09, 12:00
      www.pis.gov.pl/userfiles/file/Departament%20Przeciwepidemiczny/komunikaty-grypa/09_25_09%20Komunikat%20skan.pdf
      • Gość: inny Re: aH1N1v - komunikat www.pis.gov.pl IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 25.09.09, 13:50
        To nie chodzi o grypę AH1N1 - szczepionki są za drogie !!
        • Gość: on TRW Re: aH1N1v - komunikat www.pis.gov.pl IP: 188.33.104.* 25.09.09, 19:58
          jasne że nie o grypę tylko o trypla :)
    • Gość: maria Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 12:47
      Dobry sposób na branie wolnego ,wystarczy zarzyc apap polopiryne lek powodujący stan podgorączkowy .Tylko kto za tych ludzi będzie pracował.
    • Gość: Arek Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.zana.trustnet.pl 25.09.09, 14:46

"W związku z tym osoby, które nie będą chciały się zaszczepić, jeśli zachorują
      teren zakładu."
      A te osoby,które się zaszczepią i zachorują mogą spokojnie przyjść do roboty
      • Gość: inna Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.09, 14:49
        grypa a przeziebienie to dwie rózne rzeczy
        • Gość: Arek Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.zana.trustnet.pl 25.09.09, 14:59
          "grypa a przeziebienie to dwie rózne rzeczy "
          nie wiem czy do mnie pijesz,ale wątpię,że termowizja i kontrole odróżnią grypę
          od przeziębienia czy sraczki
          • Gość: inna Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.09, 15:01
            nie do Ciebie pije chodzi mi o to ze jak bede przeziebiona to tez na zakład nie wejde???przeciez w okresie jesienno-zimowym polowa ludzi jest przeziebiona a po szczepionce bedzie pół zakladu na zwolnieniu.
        • Gość: aga Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 15:10
          To że firma dba o pracownika to chwała jej za to , ale moim zdaniem musielibyśmy
          nie wychodzić z pracy aby nie narazić się na zakażenie. Poza firmą nikt nie
          będzie tak przesadnie dbał i zalecał się do wskazówek podanych przez firmę bo to
          jest niemożliwe.
          Interesuje mnie jeszcze jedna sprawa czy ktoś zna nazwę szczepionki,chodzą
          plotki że na pytanie o nazwę pada odpowiedź ze dobra,chyba to nie tajemnica ?
          • Gość: piesek_w_kratke Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 16:38
            Testują tę szczepionkę na pracownikach, czy co?! Bo nie ogarniam.
            • Gość: inny Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 25.09.09, 16:47
              termin ważności się kończy - trzeba ja szybko sprzedać no i przy okazji zarobić
              trochę grosza :D
              • Gość: on Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 17:09
                hahahaha dobre :P
              • Gość: znachor Re: TRW Częstochowa ta "pandemia HIV'a" co o tym m IP: *.mobile.playmobile.pl 25.09.09, 20:19
                grypa to nic ...
          • Gość: piotr_bein Novartis lub Baxter a czy to nie jedna z tych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 11:28
            NOVARTIS & BAXTER a czy to nie jedna z tych? Bo jak tak to będziecie mieć sraczkę.
            • Gość: Don Hash Re: Novartis lub Baxter a czy to nie jedna z tych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.09, 14:04
              W stanach kilkanaście lat temu po szczepiące firmy Baxter, której produkty
              obecne są też na polskim rynku, kilka tysięcy osób umarło. Taka mała
              ciekawostka. Na YouTube jest cały film dokumentalny poswiecony własnie temu
              przypadkowi w stanach. Najciekawszą rzeczą jest to że firma umyła ręce bo miała
              podpisane umowy z ministerstwem zdrowia że nie ponosi odpowiedzialności za
              efekty uboczne.
          • Gość: Tomek Wroclaw Wszyscy kipniecie IP: *.chello.pl 29.09.09, 00:04
            idzcie wszyscy bezmyslnie zaszczepic sie tylko nie zapomnijcie sie
            ubezpieczyc zeby rodzina cos po was chociaz miala jak padniecie na
            ptasia grype po tej niby szczepionce na swinska grype.
          • Gość: Joao Antonio Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.10.09, 22:21
            influvac 2009/2010
          • Gość: Don Hash Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.09, 02:54
            "...firma dba o pracowników...", no proszę cię. W tej firmie wszyscy począwszy
            od lidera przez kierownika po samego dyrektora i jego przydupasów mają zwykłego
            pracwonika produkcji głęboko w d...e. Nawet jakby ktoś umarł na stanowisku to
            żaden z wyżej wymienionych zbytnio by się tym nie przejął, bo przecież norma
            musi zejść.
          • only_sem Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m 06.01.10, 07:35
            Firma dba w tym przypadku o pracownika? co ty pleciesz! poczytaj sobie na temat jak szybko mutuje wirus grypy i o skuteczności szczepionek, to czysty biznes dla firm farmaceutycznych i przy dziesiejszym dostepie do infmoracji brak logicznego myslenia, wręcz działanie na szkodę ludzi w wykonaniu dyrekcji a moze była koperta od przedstawiciela firmy farmaceutycznej?
    • Gość: uchol Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.cdma.centertel.pl 26.09.09, 00:19
      jak pan dyrektor kazał si szczepic to trzeba pan dyrektor wie
      najlepiej czego jego ukochanym pracownikom trzeba szczepic sie nie
      mysleć bo jak nie to wiecie:::)))))
      • Gość: inna Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: 195.205.202.* 26.09.09, 19:31
        kabanosowi i parówie bije w dekiel od kasy na kontach a nas traktują jak króliki
        doświadczalne i dlatego zmuszają do szczepienia ...
        • Gość: inna Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.09, 19:36
          to wyzej to nie pisałam ja.
          • Gość: ziom Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.chello.pl 26.09.09, 20:00
            Widać że jest już pierwsza ofiara świńskiej grypy w trw bo żeby coś takiego
            wymyślić a potem to jeszcze napisać to trzeba mieć bardzo wysoką gorączkę,
            jakieś 40 stopni w cieniu...
            • Gość: Anty Ludzie pie...cie ,że aż mnie mdli IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.09, 20:30
              Ku... za darmo wam dają , ważna 2010.A prywatnie 50 dych.Kużwa nie
              lubię TRW .Ale ludzie z wiochy są nie wyjęci .Bo to oni tak
              pie....Za robotę na roli się wziąść .A nie w mieście
              zapie...ć.Bo nie długo zacznę podejrzewać ,że kryzys to przez
              wiesniaków.Hehe.Łapy opadają na takie posty.
              • Gość: uchol Re: Ludzie pie...cie ,że aż mnie mdli IP: *.cdma.centertel.pl 26.09.09, 21:19
                te baranie za darmo jak ci gó... dadza to tęz weżmiesz wolałbym
                dostac podwyżkę bym dzieciakom mógł kupic sok by nie chorowały
                wieśniaki powiadasz ty miastowy kmoitku wsadz se ta szczepionke w
                dupe
                • Gość: Anty Re: Ludzie pie...cie ,że aż mnie mdli IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.09, 21:37
                  Uważasz cycku niedojny to za gó....Nie obrazając gnoju to ty nawet
                  tym nie jestes buraku.Co ma piernik do wiatraka.Jak nie bedziesz
                  chorował to zarobisz na cukierki i sok kmiotku.A najlepiej to może
                  pomyśl o tej nie uprawianej roli.Najgorsze gnoje to ze wsi bo
                  wszystko zjedzą co im miastowe dadzą .Spie...j.
                  • Gość: uchol Re: Ludzie pie...cie ,że aż mnie mdli IP: *.cdma.centertel.pl 26.09.09, 22:30
                    kopnał bym cie w ta pedalska dupe tylko powiedz gdzie i kiedy
                    prostaku
                    • Gość: do uchola Re: Ludzie pie...cie ,że aż mnie mdli IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.09, 06:56
                      I po smrodzie.Buty wycieraj jak do Świętego wjeżdżasz
                  • Gość: eae Re: Ludzie pie...cie ,że aż mnie mdli IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 29.09.09, 01:19
                    przeciez wszystko co wpie...sz pochodzi ze wsi. zboze na chleb, owoce ,
                    warzywa. W grudziądzu zmarło duzo bezdomnych. Płacili im po 5 lub 10zl za
                    przyjecie szczepionki by mogli na nich testowac.
                    • Gość: do eae Re: Ludzie pie...cie ,że aż mnie mdli IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.09, 23:27
                      Ze wsi ale tej duńskiej zboża , owoce i nawet boczek .Bo reszta tej
                      chołoty zapie... , w TRW.I nie ma czasu na uprawianie
                      roli .Pyskują tylko poza zakładem .Bo wczesnij liderce , w dupę
                      wchodzą.Matoły jedne.
                      • Gość: Don Hash Mieszczuchy!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.09, 13:54
                        Muszę się zgodzić że ludzie pyskuja poza zakładem a w zakładzie wchodzą w dupę
                        komu popadnie. Poza zakładem wielkie chojraki a w zakładzie poulni jak baranki.
                        Mało jest osób które umieją się postawić ale są tacy i chwała i za to. Reszta to
                        buraczane łby i nie ma wyjątku czy ktoś jest z miasta czy też nie. Z resztą
                        Raków, była dzielnica robotnicza która swojego czasu została "podłączona" pod
                        Czewe, Pólnoc i wiele innych dzielnic to nic więcej jak wieśniaki, ludzie którzy
                        od 5-10 lat mieszkają w mieście i uważają sie za wielkie paniska. 4 osobowe
                        rodziny kotłujące się w dwupokojowych mieszkaniach z niby łazienką i
                        pseudokuchnią w których nie ma się jak obrucić tak na prawde marzą o tym żeby
                        mieć swój domek z podwórkiem na wsi . Sam mieszkam na wsi i się tego nie
                        wstydze, wręcz przeciwnie.
                      • Gość: Don Hash Mieszczuchy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.09, 13:59
                        A do tego jeszcze dzieci bawiące się w zasranych przez psy piaskownicach i
                        placach zabaw z czasów komunistycznych z pordzewiałymi zjezdżalniami. W ogóle to
                        Częstochowa to większa wieś, takie swojego rodzaju misateczko, którego centrum
                        skałda sie z trzech alej i niczego więcej. Wrocław, Kraków, Warszawa, Gdańsk
                        itp. to są miasta, ale Częstochowa. Ogarnijcie się ludzie. W tym mieście nawet
                        nie ma gdzie wyjść z rodziną w wekend żeby odpocząć. Żadnych parków, basenów,
                        atrakcji i wy to uważacie za miasto
                        • Gość: Anty Don jesteś wielki IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.09, 20:07
                          Zasługujesz na pochwałę nie ma, co tam to.Ale jak wjeżdzasz od
                          Barbary to na Plac Sokołów zwróć uwagę ,przy Sobieskiego.Jest fajno
                          i nie ma zardziewiałych.U mnie pochwała to dla zastrzeżonych.Dzisiaj
                          Ciebie wyrózniam.
                • Gość: Sylwia Re: Ludzie pie...cie ,że aż mnie mdli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 15:58
                  Witam. Reakcja ludzi pracujących w TRW jest dla mnie conajmniej zaskakująco-szokująca. Wiele zakładów w Częstochowie organizuje szczepienia swoich pracowników , jest to całkowiecie zrozumiałe zwłaszcza przy ryzyku zachorowań na wirusa gry pandemicznej kiedy zagrożeni są pracownicy jak i zarówno ich rodziny. Niezamierzam bronic dyrektora , staram się jednak zrozumieć strach pracodawcy . Piszecie dużo , wymieniacie sie poglądami i pokazujecie swoją niewiedzę na skale zagrożenia jakie niestety isnieje. Słowa pod ktorymi pan dyrektor sie podpisał można rozumieć na wiele sposobów , ale widać w nim obawe o byt zakładu. Kryzys gospodarczy został już nie raz wykożystany przez pracodawców by uchylić się od podwyżek , teraz pracodawcy boją się pracowników chcących wykożystać zagrożenie by wymigać się od pracy , jak i również faktycznych zachorowań , brak rąk do pracy i kosztów zwolnien lekarskich tych prawdziwych i tych zakupionych.
                  Historia pokazuje nam nie tylko potkniecia firm produkujących szczepionki , ale i sukcesy .
                  Zrobicie jak będziecie uważać , ja się zaszczepię.
                  Dyrektor miał dobre iontencje , przyszło mu jednak zapłacic za źle sformułowany list. Teraz cały kraj ma z czego się śmiać , moje gratulacje ; Jesteśmy wspaniałym pośmiewiskiem wszystkich tych ktorych kryzys gospodarczy dotknął i niestać ich na szczepionki a chcieli by ochronić siebie i swoje rodziny.
                  Z poważaniem
                  Sylwia XYZ
                  • Gość: Robot Re: Ludzie mnie nie mdli IP: *.rev.masterkom.pl 11.10.09, 19:21
                    Ogiński dezynfekuje klamki zamyka stołówkę odizolowuje pracowników bo proces
                    produkcji " bardzo kontaktowy" a po pracy wszyscy sterylni pracownicy jak
                    śledzie odjeżdżają autobusem z napisem TRW
                  • Gość: lekarz Re: Ludzie pie...cie ,że aż mnie mdli IP: 82.160.246.* 12.12.09, 20:28
                    zaszczep sięsylwusiu tylko przeczytaj to:
                    www.sekretyameryki.com/?p=1718
            • Gość: trw Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.realestate.net.pl 26.09.09, 21:01
              nie grypa jest przyczyną a zwykłe skretynienie, każdemu w końcu o d pie r doli
              nawet panu Ogi.
              • Gość: kazek Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.09.09, 00:33
                A mnie się wydaje że ogin boi sie o własną głowe.Wyobrazmy sobie ze pół nawet
                1/3 załogi zacznie chorować,zlecenia nie będą zrealizowane,plany nie
                wykonane,terminy nie dotrzymane a ludzi brakuje i co wtedy ? - i wtedy moi
                drodzy leci głowa monarchy absolutnego.Nie dajcie się nabrać nigdy nie zależało
                mu na ludziach,a jedynie jak ich wyssać
                • Gość: trwianin Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.09, 01:20
                  Troska o pracownika nie leży w misji ludzi o tych walorach etyczno-
                  moralnych. Przesadna troska to raczej objaw lęku monarchy o utratę
                  strefy wpływów. Dojrzał do ...
                  www.ktokogo.pl/Artur_Ogi%F1ski
      • Gość: ??? Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.prenet.pl 27.09.09, 18:40
        "Osoby (...) muszą się liczyć z poważnymi konsekwencjami swojej postawy.
        (...) Zasłanianie się brakiem wiedzy nie będzie respektowane."

Jak mam to rozumieć?
    • Gość: pracuś to teraz wiem gdzie jest moje socjalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 21:33
      j.w reszta bez komentarza
      • Gość: sozial Re: to teraz wiem gdzie jest moje socjalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.09, 22:52
        Rozliczenie znajdziesz po szczepieniu na pasku zarobkowym w pozycji
        świadczenia rzeczowe. Jak warość świadczenia będzie wyższa niż cena
        hurtowa warto mieć kogoś z poczuciem humoru np. w skarbówce.
        ...
        Haerowiec zjechał windą na produkcję.
        - Dobrze wam się żyje? - zażartował haerowiec.
        - Dobrze! - zażartowali pracownicy.
        ...
        Pracownicy, kto za, może opuścić ręce i odejść od ściany.
    • Gość: suharek Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.09, 09:24
      po tym masowym szczepieniu produkcja na pewno stanie, heh ktoś chyba nie zdaje
      sobie sprawy jak kończy się takie szczepienie
      Uświadamiam - większość zacznie chorować i pójdzie na L4 - przerabiane już w
      innych zakładach i firmach, Ci co się nie zaszczepią będą zap...ć 12h 7 dni w
      tygodniu.
      Gratuluję pomysłu.
    • Gość: ojciec d. Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.09, 09:28
      heh teraz będę wiedział która jest w ciąży wcześniej niż one :)
      • Gość: klimek Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.09.09, 17:21
        Przeciw grypie powinny się szczepić osoby z grup ryzyka

Życie Warszawy | 2009-09-09 09:17

Przeciw grypie sezonowej powinny się szczepić szczególnie osoby z grup wysokiego
        ryzyka, tj. z obniżoną odpornością, osoby starsze i cierpiące na schorzenia
        przewlekłe, jak choroby serca, układu oddechowego czy cukrzyca - mówili lekarze
        na konferencji prasowej w Warszawie.
        • Gość: klimek Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.09.09, 17:25
          Uważam,iż przede wszystkim niedomyte kubki powinny zostać zastapione tymi
          jednorazowego użytku.Pomoże to również w nierozprzestrzenianiu się zarazków.Sama
          szczepionka niewiele da,jesli nie będa przestrzegane zasady higieny.
          • Gość: uchol Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.cdma.centertel.pl 27.09.09, 17:28
            "Skutki pandemii grypy dla naszego zakładu mogą być nieobliczalne.
            Straty
            finansowe poniesione na skutek kar za niewyprodukowanie i
            niedostarczenie na
            czas, z powody wysokiej absencji pracowników, zamówionych przez
            klienta "
            wyrobów mogą doprowadzić do upadku zakładu. przecież chodzi tylko o
            to zdrowie to drugi plan
        • Gość: trwianin Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.09, 18:04
          do klinek:
          a ty chłopie, CKM, jeszcze wierzysz w te socjotechniczne "kąferencje
          prasowe "lekarzy" we Warszawce"? I oni albo ktoś komuś gdzieś dał
          jaką choćby ustą gwarancję uniknięcia zachorowania na grypę? Nikt,
          nikomu, nigdy, żadnej. Co najwyżej przebieg choroby może być nieco
          łagodniejszy. Zapytaj specjalistów od medycyny a nie epidemiologów
          od pandemii medialnej na skalę przemysłową. Zdrowie pracownika to
          całkiem inna para kaloszy i dla pracodawcy dalszy (odległy) plan.
          Chodzi słupki w excelu i o fotele przy korycie.
          Walka o stołki tam ciągle trwa, to nie jest już zakład pracy tylko
          kasta sekciarska, której przyświeca jedyny cel - mamona.

www.tygodniksolidarnosc.com/2004/11/10_ata.htm
          • Gość: klimek Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.09.09, 19:58
            do trwanin
            a Ty widzę nie rozumiesz słowa pisanego,przeczytaj raz jeszcze a dopiero
            zabieraj głos
            • Gość: trwianin Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.09, 23:31
              Klimek, jak widzę tak czytam. Piszę ciebie CKM specjalnie, że w
              latach 90 pracowałem w dużym koncernie. Dział kadr zbierał
              zamówienia od pracowników i zamawiał szczepionki przeciw grypie w
              ampułkostrzykawkachw hurtowni farmaceutycznej. Szczepionki były
              rozdawane pracownikom. Każdy mógł to sobie wkłuć sam indywidualnie
              lub kazać wkłuć np. pielęgniarce (zwyklej, normalnej w gabinecie
              zabiegowym). Wszystko funkcjonowało fakultatywnie i
              nieobligatoryjnie. Równie dobrze mógł pozostawić w lodówce albo
              przekazać innej (potrzebującej) osobie. Nikt nie groził nikomu
              żadnymi "poważnymi konsekwencjami swojej postawy".
              Ale to było w normalnym zakładzie i w normalnym mieście, po cenach
              hurtowych a nie "niebagatelnych".

> Przeciw grypie sezonowej powinny się szczepić szczególnie osoby z
              > grup wysokiego ryzyka, tj. z obniżoną odpornością, osoby starsze i
              > cierpiące na schorzenia przewlekłe, jak choroby serca, układu
              > oddechowego czy cukrzyca - mówili lekarze na konferencji prasowej
              > w Warszawie.
              To jest standardowy tekst, który firmy farmaceutyczne regularnie co
              roku publikują zgodnie z kalendarzem działań marketingowych.
              Tak jak. np firmy oponiarskie o zmianie opon letnich na zimówki.
              I nie należy takich informacji ignorować ani demonizować.

Jutrzejrzy "Dziennik" doniesie, że 74 % Polaków idzie do pracy z
              przyjemnością. (Widocznie pozostali spożywają alkohol dopiero po
              robocie).

Klimek, teraz najwazniejsze: nie jestem przeciwnikiem szczepień, ja
              się zaszczepię i tobie też radzę to samo. Dla dobra firmy. Takie
              działanie podprogowe wzmacniające odporność organizmu na infekcje.
              Zdrowia życzę.
              BTW
              Ta firma jest niedoścignionym wzorem dla menagerów z kulturą
              zarządzania zasobami mięsa armatniego (na miejsce poległego będzie
              kolejny).
        • Gość: Hitler IG Farben Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 29.09.09, 01:27
          kiedys mówili ludzią że idą pod prysznic a zamiast wody poleciał Cyklon B.
    • Gość: aa TRW Rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 19:14
      Te ciekawostki to chyba jak zwykle z Rolniczej, bo na Legionów nie słyszałem o żadnym przymusie szczepienia...
    • Gość: Gość Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.krasinskiego.trustnet.pl 28.09.09, 23:44
      Ludzie, nie dajcie się omamić, na normalną grypę umiera więcej ludzi niż na tę
      nową ah1n1. Szczepionki są nieprzebadane, wiele krajów prowadzi dochodzenia
      kryminalne w sprawie tych szczepionek, w stanach i nie wiadomo czy u nas też
      nie, w szczepionkach będą elektroniczne chipy identyfikacyjne, nie dajcie sobie
      wszczepić tego czegoś! Poszukajcie w gogle strony grypa 6 6 6. To jest dziwne, że
      nagle chcą wszystkich szczepić, osoby co się szczepiły przeciw grypie, dużo
      ciężej przechodzą tę chorobę! Od szczepionek i rtęci w nich zawartych,
      aluminium, skwalenu jest więcej powikłań niż od grypy.
      • Gość: Oi Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.rev.masterkom.pl 29.09.09, 00:07
        "W związku z tym osoby, które nie będą chciały się zaszczepić, jeśli zachorują
        teren zakładu."
        W podobny sposób wyglądała selekcja jakieś 67 lat temu,kończyła się na rampie.
    • Gość: eae Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 29.09.09, 01:09
      Ja bym miał głeboko w d.. czy firma zaplaci kary czy nie i czy bedzie ewenty
      ualna absencja. Takie pieniadze co placa szeregowym pracownikom to by sie
      wstydzili - taka bogata firma. Dlaczego pracownik ma sie przejmowac tą
      zagraniczną, niepolska, amerykanska firmą?
      • Gość: inna Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.09, 09:21
        w pracy w maskach a w przewozie lezy jeden na drugim...
    • Gość: epidemiolog NEW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.09, 12:04
      BUT OLD WORLD ORDER, very polish:
      img.hotjpg.pl/2006-12/2ef7112a2d0a6b8cec834cfeb3331d47.jpg
      A swoją drogą czy autor tekstu informacji nie cierpi na zaburzone
      poczucie formy wypowiedzi?
      Oraz dysfunkcję osobowości w postaci agresywnego, zaawansowanego
      polactwa?
      • Gość: trw a co Związki Zawodowe szanowne na to ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.09, 14:35
        pewnie klepią się po plecach
    • Gość: BIOHAZARD Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: 212.87.237.* 29.09.09, 14:41
      Szczepienia przeciw grypie są zbyt ryzykowne - to jet mobbing jak się nie
      zaszczepisz to Cię nie wpuścimy na zakład - w podtekście zwolnimy zaczyna się
      jazda poczytajcie i pooglądajcie filmiki, wpiszcie w google
      grypa(wytnijtoznawiasami)666 a tu cytat
      z ostatnich badań:

" Szczepionki osłabiają układ odpornościowy. Nowe informacje ujawniają kolejny
      dowód, że szczepionki na grypę uszkadzają lub osłabiają układ odpornościowy,
      przez co stajesz się bardziej podatny na kolejne infekcje. Szczepionki na grypę
      nie działają nawet dla obniżenia ryzyka wystąpienia grypy, przeciwko której są
      przeznaczone! Większość ludzi, którzy zapadają na grypę to są te same osoby,
      które regularnie poddają się szczepieniom.
      To trzeba uznać za prawdziwe również w przypadku świńskiej grypy H1N1: ludzie
      którzy zachorują na świńska grypę będą przede wszystkim to ci, którzy regularnie
      otrzymują szczepionki na grypę. "

Jak tak dalej pójdzie to tak nam rozwala układy immunologiczne, że kto nie kupi
      szczepionki, to umrze na katar - dziękuję, wolę żyć w lesie niż dać się tak
      zniewolić...
      • Gość: no nie Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: 212.87.237.* 29.09.09, 14:47
        Ale numer jak wprowadzić ciąg znaków (bez kropek) g.r.y.p.a.6.6.6 to forum "wykrywa spam" i nie pozwala na dodanie posta ... niezłe schizy się zaczynają...
    • Gość: optymista Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: 212.87.237.* 29.09.09, 18:08
      To jakiś przekręt jest chyba i nie wiem czy się śmiać czy płakać. Każdego dnia ze zwykłego głodu umiera ponad 75 tysięcy ludzi i nikt na to nawet nie zwróci uwagi, a tu nagle kilka tysięcy zachorowań i Ci "dobroczyńcy" śpieszą "ratować" ludzi, napędzają kampanie szczepień kosztujące zapewne tyle, że spokojnie by się nakarmiło tych wszystkich głodujących i wyleczyło inne "nędzne" choroby zbierające wielokrotnie więcej ofiar.
      • Gość: kubson Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.chello.pl 29.09.09, 18:18
        Dobrze ze coraz wiecej ludzi widzi to co sie na prawde dzieje........To
        gigantyczna konspiracja, zrobcie wszytsko zeby nie wziac tej
        szczepionki....Wpiszcie to samymi literami i jednym ciagiem bo cenzuruja
        komentarze.....g-r-y-p-a-6-6-6.w-o-r-d-p-r-e-s-s.c-o-m
        zobaczcie sami......
      • Gość: opty #2 Re: TRW Częstochowa początek eksperymentu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.09, 10:38
        Gość portalu: optymista napisał(a):
        > To jakiś przekręt jest chyba i nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Informacyjnie:
        pl.wikipedia.org/wiki/Stanley_Milgram
        Doświadczenia Milgrama są dzisiaj uważane za jedne z
        najdonośniejszych (a z pewnością najsłynniejszych) i jednocześnie
        najbardziej kontrowersyjnych w historii psychologii[11], zarówno z
        powodów etycznych, jak i istotności tego zagadnienia w świecie
        realnym.

pl.wikipedia.org/wiki/Eksperyment_Milgrama
        Eksperyment powtarzano w bardzo wielu odmianach, na wielu
        narodowościach – m.in. w Holandii, Niemczech, Hiszpanii, Włoszech,
        Australii i Jordanii[7] – okazało się, że skłonność do
        podporządkowywania się jest wszędzie podobna.

Wspomnienia uczestnika eksperymentu:
        www.jewishcurrents.org/2004-jan-dimow.htm
    • Gość: karolja Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.chello.pl 30.09.09, 16:43
      NEW WORLD ORDER jak nic!!!
    • Gość: uchol Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.cdma.centertel.pl 30.09.09, 19:09
      to Już nie TRW to CYRK OGIŃśkiego:)
      • Gość: pracownik Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.przyrow2.gre.pl 30.09.09, 21:11
        dyrektorowi wali na dekiel, normę trzeba jeszcze zwiększyć i wszyscy
        będą zadowoleni
        • Gość: pracownik Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.przyrow2.gre.pl 30.09.09, 21:15
          Normalnie drugi obóz koncentracyjny Auschwitz Birkenau się tworzy
          pod przewodnictwem wielkiego O. Przewozy juz dowożą deportowanych do
          kołchozu, niedługo będzie to transport tylko w jedną stronę.
          • Gość: miki Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.09.09, 21:30
            Niedułgo to wam będą przy liniach montować pisuary.Nie dajcie sie.
            • lot_nad_gniazdem_tawro Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m 30.09.09, 21:36
              Żydowskie koncerny farmaceutyczne muszą wyłudzić u świata szmal i po to ten cały
              cyrk i zamęt u naiwniaków w głowach.

Gó... im, a nie kasa, nie takim sposobem i nie tak łatwo!
              • Gość: sadp Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.09, 05:08
                żydowska telewizja TVN stwierdziła że w żydowskich firmach typu TRW szczepienja
                ,Polaków szczepionkami wyprodukowanymi przez żydowskie koncerny to bardzo dobry
                pomysł.
                • Gość: czestoch Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.09, 11:32
                  :)) wiadomo kto produkuje i po co...wiadomo kto reklamuje i dlaczego...
                  • Gość: Pablo__79 Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.net.stream.pl 01.10.09, 11:49
                    ale Wy wszyscy jestescie po.......i, chca wam dać "za darmo"
                    szczepionkę to nie chcecie????

Mobing????? wam sie k....a pracować nie chce i szukacie dziury w
                    całym
                    • Gość: fiuufiuuu Re: Gazeta Częstochowa IP: 195.205.202.* 01.10.09, 12:08

O TRW, co się grypie nie kłania
                      Zakład Poduszek firmy TRW zaskoczył pracowników skalą przygotowań do sezonu
                      zachorowań na grypę. Akcja szczepień to nic. Jeśli zacznie się epidemia,
                      gorączkujących wyłapie przy wejściu kamera termowizyjna.
                      - Osoby wątpiące w zasadność szczepień muszą się liczyć z poważnymi
                      konsekwencjami swojej postawy - ostrzega pracowników dyrekcja zakładu przy ul.
                      Rolniczej
                      - Osoby wątpiące w zasadność szczepień muszą się liczyć z poważnymi...
                      ZOBACZ TAKŻE

* Rozmowa z Arturem Ogińskim, dyrektorem Zakładu Produkcji Samochodowych
                      Poduszek Bezpieczeństwa

Wystarczy, że wzrośnie liczba zachorowań, a uruchomią się procedury. Oprócz
                      kamery kaszlących i zakatarzonych wykryje kontroler krążący po firmie. Zajmą się
                      nimi lekarze dyżurujący całą dobę. Żeby ludzie nie zarażali się nawzajem,
                      ograniczy się ich kontakty np. we wspólnej stołówce (zostanie zamknięta, za to
                      przy liniach produkcyjnych staną stoły, żeby w przerwie można było coś zjeść).
                      Pracownicy kończący pracę nie zobaczą kolegów z nowej zmiany. Wszyscy będą
                      musieli założyć maseczki oraz myć ręce. Klamki, poręcze, słuchawki telefonów,
                      klawiatury będą dezynfekowane.

- Chwała firmie za to, że dba o nas. Ale musielibyśmy nie wychodzić z zakładu,
                      bo przecież poza nią nikt nie będzie tak ostrożny - komentują pracownicy TRW.
                      Inni dodają: - W pracy w maskach, a w autobusie firmowym leży jeden na drugim,
                      taki jest tłok

Niepokoi ich też coś innego. Pismo informujące pracowników o akcji bezpłatnych
                      szczepień przeciwko grypie daje do zrozumienia, że zaszczepienie się jest
                      obowiązkowe: "Osoby wątpiące w zasadność szczepień czynią to wyłącznie na własne
                      ryzyko i muszą się liczyć z poważnymi konsekwencjami swojej postawy. Aż tak
                      daleko posunięta ignorancja uważana jest przez nas za celowy i świadomy brak
                      woli do respektowania powszechnie uważanych za słuszne i medycznie udowodnionych
                      działań ochronnych przed poważną chorobą zakaźną". [...] osoby, które nie będą
                      chciały się zaszczepić, jeśli zachorują na grypę, będą potraktowane jako źródło
                      poważnej choroby zakaźnej i zagrożenie dla innych pracowników, i w celu ich
                      ochrony nie będą miały prawa wstępu na teren zakładu".

- Zwolnią mnie? - denerwuje się jedna z kobiet. - Jak to się ma do praw
                      pracowniczych?

Inspekcja pracy nie widzi w piśmie TRW niczego nagannego. - Nie złamano tu
                      jakiegokolwiek przepisu Kodeksu Pracy - ocenia Michał Olesiak z inspektoratu w
                      Katowicach. Ale od razu przypomina, że pracodawca nie może zmuszać pracownika do
                      poddania się szczepieniu. Wolno mu wydawać polecenia związane tylko z pracą.

Za to Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny do planów TRW odnosi się wręcz z
                      entuzjazmem. - Wzorcowe postępowanie. Pozazdrościć organizacji i dopieszczenia
                      procedur - chwali Grzegorz Hudzik. On sam do tej pory spotkał się tylko raz z
                      podobną formą ochrony - w firmie, która wysyłała pracowników na delegacje do
                      krajów objętych świńską grypą; po powrocie mieli obowiązkową kwarantannę.

Co do szczepień, inspektor podkreśla, że są zalecane, ale nieobowiązkowe:
                      pracodawca nie ma prawa narzucać ich pracownikowi. Tym bardziej że szczepionka
                      podawana w formie zastrzyku narusza tzw. ciągłość tkanek (igła zostaje wbita w
                      skórę).

Pandemii "zwykłej" grypy jeszcze nie ogłoszono. Nie ma też u nas zwiększonej
                      liczby zachorowań, co potwierdzają dane od lekarzy, spływające do służb
                      sanitarnych w województwie. Tyle że zima i wiosna jeszcze przed nami, wszystko
                      może się zdarzyć.

Źródło: Gazeta Wyborcza Częstochowa
                      miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,7093313,O_TRW__co_sie_grypie_nie_klania.html
                    • Gość: czestoch Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.09, 20:17
                      Dobrze zrozumiałeś, jesteś inteligentny - NIE CHCEMY TEJ PIEP....SZCZEPIONKI I
                      NIE CHCEMY ŻYDÓW WZBOGADZAĆ
                    • Gość: micho Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.09, 00:54
                      ty pablo zaszczep sie sam z całym żydostwem
                • Gość: sadp Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.09, 15:51
                  Ciekawe czy w Izraelu w dużej firmie by przeszedł taki wałek ze szczepieniami na grypę.I co na to wszystko Częstochowska Gmina żydowska
                  • Gość: Gość Re: Rozmowa z Ogińskim... IP: 195.205.202.* 01.10.09, 16:40
                    miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,7093317,Rozmowa_z_Arturem_Oginskim__dyrektorem_Zakladu_Produkcji.html
                    • Gość: gumi Re: Rozmowa z Ogińskim... IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 02.10.09, 00:38
                      a w dalszym ciagu brak jest kubków jednorazowego użycia,korzystamy z tym
                      watpliwie umytych ,pozostałości na obrzeżach i wewnątrz kubka.I jak tu sie nie
                      zarazić?
                      • Gość: łyżeczka Re: Rozmowa z Ogińskim... IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.09, 17:32
                        a o łyzeczkach to juz nawet nie wspominajmy,ostatnio wyciaglam łyzeczke z koszyczka z przyklejonym starym zaschnietym ogórkiem,ja sobie bede nosic swoja tylko zeby mnie nie oskarzyli ze wynosze....
                    • Gość: ania Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 02.10.09, 21:33
                      Niech ten film będzie moim komentarzem do obecnej sytuacji w trw.Pozdrawiam
                      www.youtube.com/watch?v=B3ttuV1JT7U&feature=PlayList&p=4C4C8A7EDA4765EA&index=30
                      • Gość: ania Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: 195.205.202.* 02.10.09, 21:34
                        Najlepiej obejrzeć od 3.40minuty
                      • Gość: on Re: Co się dzieje z TRW w Częstochowie...? IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.09, 11:42
                        CO wy chcecie od tego oszusta artura sumienie go zaczyna dreczyc ze oszukiwal tylu ludzi dobrowolnie i prawo mu sprzyja,dalej oszukuje. CHcialby to jakos wynagrodzic ale ze jego morale jest ponizej wselkiego poziomu to pod przymusem , to sie odbije na waszych stawkach premiach kierowniczych
          • Gość: miki Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.10.09, 23:30
            Te szczepionki mają być sprowadzone z Chin, a co chińskie to dobre...
            • Gość: czestoch Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.09, 11:49
              Szczepionka - to ludobójstwo planowane :

1: www.youtube.com/watch?v=giqxJOoyg80
              cz 2: www.youtube.com/watch?v=g-TGDBvuMmU
              cz 3: www.youtube.com/watch?v=PPMLIEgMn5I
              cz 4: www.youtube.com/watch?v=7WYzvpM9jCE
              cz 5: www.youtube.com/watch?v=2VLS8fA_tpk

Jane Burgermeister � wersja z polskimi napisami:
              www.youtube.com/watch?v=AkykMa98Z_s
              • Gość: inny Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.10.09, 14:33
                To by miało sens gdyby chciano ratować nasza planetę - umrą miliony ale reszta
                ocaleje .
                • Gość: fiuufiuuu Re: to już prawie getto... IP: 195.205.202.* 04.10.09, 17:06
                  TRW pomału staje się gettem ... jeżeli nie zmieni się dyrekcja i związki to
                  zostaniemy zamknięci w tym zakładzie jak Żydzi w getcie warszawskim .
                  dogorywających i padających straż przyboczna Ogińskiego i jego PSA Piotra P
                  będzie przerzucać przez mur po drugiej stronie ulicy...
                  • Gość: czestoch Re: to już prawie getto... IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.09, 20:42
                    Więc, chyba jednak w Polsce bez Żydów damy sobie radę!?
                    • Gość: opty #2 Re: to już własnie getto... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.09, 21:15
                      Dawno zauważyłem, że tzw. amerykańce to z pozoru tylko mili i
                      sympatyczni ludzie. Jak im coś się nie podoba to wychodzi z nich
                      bagno. "Te same" amerykańce rządzą Polską od 800 lat. Z przerwą na
                      niemiecka okupację.
                      Misja geszeftnej spółdzielni: jeśli chcesz mieć pieniądze i nie
                      boisz się trudu - pracuj. Jeśli chcesz mieć pieniądze i trud ci
                      obcy - zmuś innych do przekazania tobie swoich pieniędzy. Nowożytne
                      rozbójnictwo.
                      Katolik katolikowi gotuje taki los od 2000 lat, a u nas jeszcze się
                      o to modlą!
                      • lot_nad_gniazdem_tawro Re: to już własnie getto... 04.10.09, 21:32
                        cz��� 1: www.youtube.com/watch?v=giqxJOoyg80
                        cz��� 2: www.youtube.com/watch?v=g-TGDBvuMmU
                        cz��� 3: www.youtube.com/watch?v=PPMLIEgMn5I
                        cz��� 4: www.youtube.com/watch?v=7WYzvpM9jCE
                        cz��� 5: www.youtube.com/watch?v=2VLS8fA_tpk

Jane Burgermeister � wersja z polskimi napisami:
    • Gość: niezaszczepiony Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.09, 22:53
      To ta szczepionka ?
      No to powodzenia.
      • Gość: czestoch Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.09, 23:21
        Jakie powodzenie?
        • Gość: hi-fi Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: 195.205.202.* 05.10.09, 09:31
          Postawiono juz jakies bramki lub inne "zapadnie" przy wejsciu dla pracowników ?
          • Gość: ktotu Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.09, 14:45
            Będą bramki w piątek!!!!
            • Gość: inna Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.09, 16:21
              ludzie opamietajcie sie to bedzie wprowadzone w razie pandemii a jak narazie zadnej pandemii nie ma!wszystko musicie brac tak dosłownie do siebie?
              • Gość: kolo Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.09, 16:59
                buehehe jakiej pandemii człowieku, to wymysł mediów, straszą nią już od kilku
                lat ...
                • Gość: inna Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.09, 17:31
                  własnie o tym napisalam
                  • Gość: ktotu Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.09, 17:59
                    Ale szczepienia już są obowiązkowe na Rolniczej zaszczepionych jest 1200
                    pracowników. bo kto się nie zaszczepi wylatuje.
                    • Gość: wiola Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.09, 18:53
                      Może wszystkim zainteresowac CBA ,zobaczymy ilu tu ludzi żeruje na TRW.
                      • Gość: inna pani Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: 195.205.202.* 05.10.09, 18:59
                        CBA to jest dobry pomysł na podwyżki nie ma na szczepionki i sprzęt
                        zapobiegawczy jest podejrzane...
                      • Gość: czestoch Kulminacja pandemii na 15 listopada planuje Wrona IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.09, 23:57
                        Aby nikt nie mógł wyjść z domów i nie mógł wykazać swoich antysemickich poglądów.
                        • Gość: ktotu Re: Kulminacja pandemii na 15 listopada planuje W IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 09:44
                          A ja wyjdę choćby na ulicach stały czołgi.
                    • Gość: inna Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.09, 14:41
                      to wy tak to odbieracie .nikt nie bedzie zwolniony dlatego ze sie nie zaszczepi!!!ręce opadają...
                      • Gość: ccc Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.devs.futuro.pl 16.10.09, 13:02
                        na jaką grypę ta szczepionka w TRW , ktoś wie?Na zwykłą grypę, czy
                        ta a1h1?
                        • Gość: aa Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 17:49
                          Pewnie, ze zwykłą grypę. inne jeszcze u nas nie są dostępne
      • Gość: lekarz Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: 82.160.246.* 12.12.09, 20:53
        przeczytajcie to:
        rzeczywistoscgryzie.wordpress.com/2009/07/28/kochasz-swoich-bliskich-ostrzez-ich-cala-prawda-o-szczepionkach-dr-sherri-tenpenny/
    • Gość: ziom Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: *.chello.pl 06.10.09, 11:44
      Szanowny Pan dyrektor Ogiński przedstawiając plan przeciwdziałający wybuchowi
      epidemii grypy zapomniał o największym zagrożeniu którym jest ON SAM i jemu
      podobni. Poprzez częste wyjazdy, wizyty gości i kontakty z ludźmi z krajów z
      zachodniej Europy sprowadza bezpośrednie zagrożenie na przeniesienie tej choroby
      na teren zakładu...
      Zatem w pierwszej kolejności powinien zostać wprowadzony zakaz wstępu na teren
      zakładu dyrektorom, managerom,pracownikom działu rozwoju, logistyki itp. aby nie
      zarazili oni zwykłych pracowników którzy pracują na ich pensje...
      A za złamanie tego zakazu to już wiadomo paragraf 10 i na bruk!
      • lot_nad_gniazdem_tawro Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m 06.10.09, 16:26
        tylko tyl i aż tyle
        • Gość: trwianin 6korporacji kontroluje ponad 90% mediów na świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 18:20
          To co wiesz o świecie to decyzja wąskiej grupy osób.
          To co musisz robić to decyzja wąskiej grupy zakładników systemów
          bankowych.

Informacja z 2009.07.09, Prawo i Gospodarka:
          forum.gazeta.pl/forum/w,17007,97629950,,Czy_to_moze_byc_prawda_.html?v=2

"Nie tak dawno, ktoś tu odsylał mnie do lekarza z powodu moich złych
          przeczuć. Ale widać nie jestem w tym osamotniona. Dzis na grillu od
          znajomych ze Szwecji, uslyszałam,ze na jesieni mają sie zaczać
          szczepienia na nowa chorobe. Wrociłam do domu i wśród wielu
          wiadomości trafiłam na taki komentarz:
          waluty.onet.pl/1,63,8,58488921,156349319,6908202,0,forum2.html
          SŁUCHAJCIE CO SIE DOWIEDZIAŁEM
          Pełny Alert !!!!!!!!!!!!!!!!- Sprawa nie cierpiąca zwłoki. - Sprawa
          szczepień dotyczy nie tylko wszystkich Polaków, ale całej
          ludzkości ! Polacy jak zwykle trzymani są w niewiedzy przez "nasze"
          media. W moim postingu po angielsku poniżej, chodzi o spisek zapięty
          na ostatni guzik: rozpętać pandemie śmiertelnej grypy przez
          przymusowe szczepienia w Ameryce Płn., Europie i Japonii za kilka
          miesięcy.

Szczepionki są wymieszane ze śmiertelnym wirusem, który naukowcy
          udowodnili, pochodzi nie z przyrody lecz z laboratoriów. Jest
          kombinacją kilku zwierzęcych wirusów, których normalnie człowiek nie
          przenosi. Szczepienie zapewnia katastroficzne rozprzestrzenianie się
          wirusa od człowieka do człowieka. Kombinacje wirusową sformułowano
          na maksymalną szkodę. Szczepienia rozpoczną prawdziwą pandemie, bo
          pierwsza będzie li tylko medialna, jak przekonaliśmy się parę
          miesięcy temu.

Śmiertelny wirus co niby "sam" wypłynął w Meksyku, odkryto w
          partiach szczepionek na zwykłą grypę, przysłanych przez firmę
          Baxter. Firma posiada nowoczesne zakłady pod Mexico City oraz w
          Austrii. Baxter wysłał partie zatrutej szczepionki do Niemiec,
          Austrii, Czech i Słowenii na próbne szczepienia. Zwarty blok tych
          państw mógłby by fałszywie przedstawiony jako ognisko wyjściowe
          śmiertelnego wirusa w Europie. Eksperci stwierdzili, że
          objętość materiału Baxtera dostarczonego do próbnych szczepień
          wystarczyłaby na zabicie ludności globu kilka razy !

Tylko przez przypadek pracownik czeskiego laboratorium wstrzyknął
          materiał zwierzętom, stwierdzając natychmiastowe ich zgony.

Wszczęto alarm, wszyscy pracownicy czeskiego laboratorium trafili na
          kwarantannę. Pracownicy austriaccy - do szpitala w Wiedniu, po czym
          japoński Panasonic zapobiegawczo ewakuował swoich pracowników z
          Europy. Następnie była eksplozja paczki z zatrutą szczepionką w
          pociągu ekspresowym w Szwajcarii. Paczkę wieziono z Baxtera w
          Meksyku do laboratorium szwajcarskiego. Okoliczności wybuchu
          wskazują na spisek. "Szczepionka" wskutek wybuchu rozeszła się przez
          system klimatyzacji po całym pociągu w formie aerozolu -
          najbardziej skuteczny sposób skażenia wszystkich pasażerów.

Sprawę wyciszono, ofiar nawet nie poddano obserwacji. W USA gotowe
          są plany i ustawy stanu wyjątkowego w przypadku pandemii, ustawy
          uprawniające rząd i wojsko do przymusowych szczepień ludności i
          likwidacji w przypadku oporu, dziesiątki jeśli nie setki miejsc na
          masowe groby - setki tysięcy trumien - obozy dla krnąbrnych itp.

Austriacka dziennikarka śledcza Jane Burgermeister zebrała dowody i
          zaskarżyła zbrodniczą klikę (iluminaci, przemysł farmaceutyczny,
          Światową Organizację Zdrowia, prezydenta Obamę itd). Przygotowała
          również dokumenty do zastosowania w poszczególnych krajach:
          [birdflu666.wordpress.com] Polska jest już ofiarą próbnych
          szczepionek ostatniego lata, celowo skażonym materiałem z firmy
          Novartis.

Jeszcze raz wypłynęła korupcja Polaków, którzy za srebrniki zrobią
          wszystko dla zbrodniczej globalnej kliki. Kanada właśnie ogłosiła
          plany szczepień, jeszcze nieprzymusowych, ale gdy rozpęta się
          śmiertelna grypa od pierwszych "szczepień", ludzie będą się pchać
          pod igłę. Według Burgermeister, masowe zaskarżanie przez obywateli
          we wszystkich namierzonych krajach może zapobiec nadchodzącej
          katastrofie. Potrzeba pilnie przetłumaczyć na polski - i działać! Na
          nic troska o pracę i rodzinę, skoro możemy już za kilka miesięcy nie
          żyć.

- Jeśli chodzi o działania anty-iranskie nagłaśniane przez media, są
          to skryte działania kompleksu jot. Natomiast treść plakatu i petycji
          wyjaśniam w załączniku. Żeby zrozumieć niektóre rzeczy, trzeba
          przeczytać pozostałe rozdziały. Jeśli trzeba, podeślę. Niestety,
          wychodzi ogłupienie Polaków przez media i zaprzątanie ich głów
          śmieciami jak teczki czy bolki, zamiast edukacji ws. życia i
          śmierci. Jest za pięć dwunasta...

To tyle z tego komentarza. Ktoś inny dodał komentarz,ze w Polsce w
          2008 roku wprowadzono ustawowy przymus szczepienia jeśli idzie o
          zwalczanie chorób zakaźnych.
          O Jane Burgermeister sa informacje poprzez google. Oraz przytoczony
          link do infomacji po angielsku:
          birdflu666.wordpress.com , a w nim kolejne linki.
          Muszę powiedzieć, że moja alergia na szczepionki wzrosła jak w
          ubieglym roku w Polsce przymusowo zaszczepiono przeciwko
          meningokokom 6 tys ludzi w dwoch gminach z powodu wykrycia 3
          przypadków w danym regionie. Ale ja mam chyba alergie na wszelkie
          przymusy."
          • Gość: czestoch Re: 6korporacji kontroluje ponad 90% mediów na św IP: 77.255.82.* 06.10.09, 20:27
            wiernipolsce.streemo.pl/Community/25999,Blog_Wpis,Deklaracja_czlonka_zalozyciela.html
            Jestem też przeciwny szczepieniu!
            • Gość: asdf Re: 6korporacji kontroluje ponad 90% mediów na św IP: *.net.stream.pl 06.10.09, 20:41
              Jak dla mnie szczepinka ok. Wiadomo ze nie chodzi o nasze dobro
              tylko zakładu. Tyle że i tak mialem się szczepić tak jak rok temu.
              Dzięki temu 30 zł w kieszeni. Ale ogólnie nikogo nie namawiam, bo
              wiem że różnie to skutkuje. Szczepionka spiskiem na skale światową?
              HEHE...... a chociaż wiecie co jecie?.........
              • Gość: trwianin Re: 6korporacji kontroluje ponad 90% mediów na św IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 21:19
                > HEHE...... a chociaż wiecie co jecie?
                Wiemy co jemy, pijemy, mamy nawet taką świadomość kto za nas
                decyduje i oczym, bez naszej wiedzy i zgody.

Wykresik:
                forum.gazeta.pl/forum/w,17007,97629950,97643616,Re_Czy_to_moze_byc_prawda_.html

A z tą grypą to jednak wziąłbym pod uwagę, że jednak elity biorą pod
                uwagę to co mówił np. Fulford i na razie to będzie pasienie firm
                farmaceutycznych przy "dość" niewielkiej liczbie ofiar. Choć mogło
                wymknąć się to komuś spod kontroli i może być to co podaje Jane
                Burgemeister np... Oby nie ...

Niestety badania nad „zredukowaniem” liczby nas ludzi są prowadzone,
                a nawet burzliwie oklaskiwane (!) , tak tak - dr Pianka: 90 %
                ludzi POWINNO (!) umrzeć (od zmutowanego wirusa Ebola)
                tiny.pl/3bx9 , tiny.pl/3bxj (to było jeszcze przed
                groźbą przekazaną przez Fulforda; choć przecie śmiertelne wirusy
                mogły się wymknąć gdzieś wcześniej... i ... )

Ludzie rozumni zaczynają dostrzegać, że wybrane demokratycznie
                władze nie bronią ich interesów, do czego są zobowiązane.
                Dostrzegają ponadto, że demokracja stanowi rodzaj fasady za którą
                skrywają się interesy przeróżnych grup nacisku, mających większą
                realną władzę niż demokratyczni politycy. Tak więc demokracja
                rozumiana jako władza ludu lub jego większości jest oczywistą fikcją.

Ludzkości nie trzeba eksterminować, wystarczy ją ogłupić, a to się
                już stało. Jesteśmy potrzebni iluminatom jako konsumenci (są
                właścicielami przemysłu) i kredytobiorcy (są właścicielami banków),
                więc nas oszczędzą.

Ludzkość jest jak stado owiec, asdf, nie zabiją nas wszystkich tylko
                szczególnie bardzo dokładnie, do bólu, ostrzygą.
                • Gość: asdf Re: 6korporacji kontroluje ponad 90% mediów na św IP: *.net.stream.pl 06.10.09, 22:03
                  i dalej tam pracujesz?.........
                  • Gość: ktotu Re: 6korporacji kontroluje ponad 90% mediów na św IP: *.rev.masterkom.pl 06.10.09, 22:43
                    Przyjdźcie pod bramę TRW w piątek o 13:30 będzie imprezka
                  • Gość: trwianin Re: 6korporacji kontroluje ponad 90% mediów na św IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.09, 06:26
                    A powinienem?
                    Praca z wynagrodzeniem wg taryfikatora to współczesne niewolnictwo.
                    TRW to spółdzielnia dla robotów, bo dla ludzi już nie, tu zarobisz
                    jedną trzecią zapieprzając za trzech...
                    Ponadto ludzie nie rozumieją, że praca to czynność wykonywana dla
                    pieniędzy (czynsz, jedzenie i ubranie kosztuje), nie rozumieją, że
                    pracodawca zakłada firmę, żeby osiągać zysk (bo jest na dany towar
                    popyt na rynku), czyli, że ich praca polega na wypracowywaniu mu
                    zysku, a skoro oni jemu wypracowali, to znaczy, że im się należy
                    procent od tego zysku. A gdy kandydat do pracy pyta się o pensję, to
                    mu mówią, że ma złą motywację i potem ktoś siedzi na bezrobociu...
                    Dla wielu osób to abstrakcja, a dla ciebie asdf?

Musisz opanować więdzę z zakresu: jakich pracodawców unikać, na
                    jakie rozmowy nie chodzić, z jakimi ofertami dać sobie spokój.

"Nie od przychylności rzeźnika, piwowara czy piekarza oczekujemy
                    naszego obiadu, lecz od ich dbałości o własny interes. Zwracamy się
                    nie do ich humanitarności, lecz do egoizmu i nie mówimy im o naszych
                    własnych potrzebach, lecz o ich korzyściach. Tylko żebrak gotów jest
                    żyć z łaski innych" - Adam Smith
      • Gość: misio Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: 87.118.104.* 06.10.09, 21:34
        i racja
    • ewelina2024 lepiej nie wychodzić z domu... 06.10.09, 20:20
      stołówka zamkinięta... to gdzie będziemy jeść? przy maszynach? czy w specjalnie przystosowanych do tego pomieszczeniach, setrylnych rzecz jasna
      • Gość: inna pani Re: lepiej nie wychodzić z domu... IP: 195.205.202.* 07.10.09, 08:03
        co za imprezka nic nie wiem na ten temat????
        • Gość: dudek marudek Re:poduszki powietrzne... IP: 195.205.202.* 07.10.09, 09:20
          www.widelec.pl/widelec/1,99759,5068328,Poduszka_powietrzna.html
        • Gość: Krzyś Re: lepiej nie wychodzić z domu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 10:47
          Na Rolniczej przed bramą o 13:30 - będzie się działo.
          • Gość: zdezorientowany Do Pana Przewodniczacego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.10.09, 07:37
            Szanowny Panie Przewodniczący, chciałbym się dowiedzieć jakie jest
            Pana ostateczne stanowisko w sprawie szczepień. Jestem totalnie
            zgubiony. Widziałem Pana jak dziarskim krokiem maszerował Pan na
            szczepionkę, a z Pana ust płynęły słowa poparcia akcji, a w piątek
            prezentował Pan zupełnie odwrotną postawę. Dlaczego akcja pikiety
            tak późno? Jaki był jej sens, kiedy akcja szczepień praktycznie się
            zakończyła? Czy to chęć zaistnienia w TV i robienia pseudo karierki
            na plecach zdezorientowanych Pracowników? Czy w Centrali kazali Panu
            tak zrobić, bo "duszyczek", a tym samym dudków na związkową rozpustę
            coraz mniej?
            • Gość: morus Re: Do Pana Przewodniczacego IP: *.rev.masterkom.pl 10.10.09, 09:43
              No to musisz już zdezorientowanym umrzeć. Jeśli z ponad 4000 pracowników
              zaszczepiło się 1600 to o jakim końcu akcji szczepień mówisz. Akcja ulotkowa w
              TRW finansowana z pieniędzy pracowników trwa w najlepsze. A jeśli uważasz, że to
              ty zarobiłeś na tej szczepionce to zdezorientowanie jest prawidłowe.
              • Gość: zdezorientowany Re: Do Pana Przewodniczacego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.10.09, 19:36
                Pieniądze Pracowników i Ludu były, ale w radosnym czasie socjalizmu.
                Teraz te pieniądze są właściciela i to on nimi dysponuje.
                Związki za nic nie biorą odpowiedzialności, a to najłatwiej.
                Jak dupę ścisnął na koniec roku kryzys do Szanowny Przewodniczący,
                ze swojego pokoiku nawed nosa nie wyściubił, a teraz ...
                • Gość: morus Re: Do Pana Zdezorientowanego IP: *.rev.masterkom.pl 10.10.09, 20:50
                  Jeśli pieniądze są właściciela to zapomnij o wpłacie bo dlaczego ma się dzielić
                  z takim gamoniem - niewolniku
                • Gość: morus Re: Do Pana Przewodniczacego IP: *.rev.masterkom.pl 10.10.09, 20:52
                  Jeśli pieniądze są właściciela to zapomnij o wypłacie bo dlaczego ma się dzielić
                  z takim gamoniem - niewolniku
                  • Gość: Oi Re: Do Pana Przewodniczacego IP: *.rev.masterkom.pl 11.10.09, 11:47
                    To przypomina troche stare czasy!
                    www.youtube.com/watch?v=QeVR_WnhR6Q
    • Gość: lekarz Re: TRW Częstochowa a "pandemia GRYPY" co o tym m IP: 82.160.246.* 11.12.09, 13:38
      to są testy na ludziach NIESZCZEPCIE SIĘ
      zresztą skopiuj ten adres i wklej w pasek adresu w przeglądarce i przeczytaj włos sie jeży do czego prowadzi szczepionka
      www.sekretyameryki.com/?p=1718
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka