Dodaj do ulubionych

Do rzecznika prezydenta Ireneusza Lesnikowskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 21:58
Czy szanowny Pan moglby podac szczegoly finansowania (zrodlo srodkow, koszty)
wyjazdu naszego ukochanego prezydenta do Francji? Pytanie to jest bardzo
ciekawe w kontekscie polityki oszczedzania na oswiacie (celowo nie pisze w
oswiacie). Tylko prosze nie zapraszac mnie na rozmowe osobista. Pytanie
zadaje tutaj poniewaz chcialbym aby Szanowny Pan rozpoczal dialog z
odbiorcami swoich komunikatow, a nie wykorzystywal goscinne lamy forum
Gazety do umieszczania sprostowan, manifestow i etc. Chcielibysmy aby zaczal
Pan odnosic sie konkretnie do pytan do Pana adresowanych na forum poniewaz
komunikacja dziala w dwie strony, a nie tak jak dotychczas w jedna. Czasami
chielibysmy uslyszec cos o co pytamy, a nie zostac zasypywani tekstami o
wydzwieku propagandy sukcesu.

Jednoczesnie prosze redakcje o nie usuwanie watku poniewaz nie obraza on
nikogo tylko probuje uzdrowic sytuacje, bo na dzis dzien oderwane od
rzeczywistosci tu panujacej wypowiedzi adresata wydaja mi sie co najmniej
dziwne, a systematyczne ignorowanie pytan stawianych przez mieszkancow
rowniez malo logiczne.
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelnik lewicowy oszołom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.04, 23:00
      Towarzyszubędącyjużkompletniebezpomysłówidlategopewniestraszniesfrustrowany-
      nadodatektenotowania... :

jak pisała juz gazeta kiedyś - Wrona wyjeżdża za granice na koszt Unii
      Europejskiej. Twoi partyjni kumple nigdy tam nie pojechali bo ich nikt nie
      zapraszał bo i po co? Wszyscy wiedza do czegoście zdolni i co sobą
      reprezentujecie...
      Wymyśl lepiej coś lepszego.
      • Gość: Gość Re: lewicowy oszołom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 00:34
        Prosze zmienić doktora bo ten pana oszukuje i bardzo sie Cieszę że pan
        Prezydent Wrona ma takich obrońców bo to świadczy dobitnie o jego poziomie. A
        Pan Leśnikowski mógłby odpowiedzieć na tak ciekawe pytania. A co do funduszy
        unijnych to do tej pory Prezydent Wrona nie pozyskał ani złamanego euro. I
        poza przekrętem z fianansowaniem remontu ratusza z pieniędzy przeznaczonych na
        górnictwo nie widać żeby coś robił. A propo jak mu sie to uda to pójdzie do
        paki za wyłudzenie pozdrawiam:)
        • Gość: jasiu Re: lewicowy oszołom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 07:34
          Przekręty są Tobie chyba przypisane, bo wszystkich o to podejrzewasz. Życzę ,
          aby każdy zdobył tyle pieniędzy unijnych, co Wrona (jako jeden z pierwszych w
          kraju, za pierwszej prezydentury, a i teraz też. Gdyby pieniądze z programu
          łagodzenia bezrobocia w górnictwie i hutnictwie były przekrętem, to nigdy
          wniosek nie byłby przyjęty. Jak już zdobywasz informacje od jakiegoś radnego
          SLD, to chociaż od kompetentnego.
    • Gość: I.LEŚNIKOWSKI REPREZENTOWAŁ CZĘSTOCHOWĘ ZA DARMO IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 20.01.04, 10:56
      Szanowna Pani (Panie)!

Wizytę we Francji opłacił Związek Miast Polskich, którego Prezydent Częstochowy
      jest wiceprzewodniczącym. Tak na marginesie, Tadeusz Wrona jest jedynym
      częstochowianinem, który znalazł się (już po raz drugi - wcześniej był
      sekretarzem) we władzach tego najbardziej opiniotwórczego w kraju środowiska
      samorządowego. Opiniuje on m.in. wszystkie akty prawne dotyczące samorządu
      terytorialnego w Polsce.
      Spotkanie w Paryżu zorganizowane przez Radę Gmin i Regionów Europy, poświęcone
      było 50-tej rocznicy Karty Wersalskiej. Karta Wersalska była pierwszym
      europejskim dokumentem deklarującym katalog praw samorządu terytorialnego.
      Prezydent Częstochowy Tadeusz Wrona i Jan Olbrycht zostali przyjęci w trakcie
      tego spotkania przez byłego prezydenta Francji Valéry Giscard d´Estaing, który
      jak wiadomo jest współtwórcą Konstytucji Europejskiej.

W Strasburgu i Brukseli Prezydent Częstochowy reprezentuje cały kraj jako
      delegat Związku Miast Polskich - te wizyty także nie są opłacane z kasy Miasta -
      płaci za nie Unia Europejska.

Prezydent reprezentuje również Częstochowę w Związku Miast Laureatów Nagrody
      Europy - Częstochowa przewodniczy jego obradom. Podróż opłacają sami członkowie
      związku.
      Częstochowa jest także członkiem porozumienia Miast Maryjnych. M.in. z
      inicjatywy Prezydenta Wrony miasta należące do porozumienia podpisały obecnie
      w umowę o stowarzyszeniu Miast Sanktuariów Europy. Dzięki temu będą możliwe
      wspólne starania o finansowanie konkretnych projektów z funduszy europejskich.

Ireneusz Leśnikowski
      rzecznik prasowy Urzędu Miasta Częstochowy
      • Gość: IWONA Re: REPREZENTOWAŁ CZĘSTOCHOWĘ ZA DARMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 13:09
        No Szanowny P Leśnikowski znów stanął Pan na wysokości zadania.Nachwalił Pan
        się ,oj nachwalił tylko dlaczego ja nie doczekałam się biedna odpowiedzi na
        mój post, który Pan zna pewnie na pamięć ?Jasno widać że tam gdzie nie ma czym
        się chwalić ,lepiej nabrać wody w usta . A tak na marginesie skoro P P Wrona
        to taka Europejska Osobistość to chyba zna dyrektywy Unijne dotyczące
        HUMANITARNEGO TRAKTOWANIA ZWIERZĄT To Miasta Maryjne taką stosują politykę
        wobec zwierząt bezdomnych?Proszę odpowiedzieć czy Laureaci Nagrody Europy też
        tak miłosiernie opiekują się bezbronnymi i głodnymi zwierzętami ? Czy Miasta
        Sanktuaria Europy też cechuje bezmyślne podejście do humanitaryzmu w kwestii
        poruszanej w tym moim poście?Inni chociaż nie są SANKTUARIAMI ,ani MIASTAMI
        MARYJNYMI jakoś potrafią myśleć o tych ważnych sprawach ,oto kopia artykułu z
        Wyborczej

<b>Opieka nad bezdomnymi zwierzętami po nowemu</b>

ZOBACZ TAKŻE

• Jak to jest na Ursynowie (15-01-04, 22:39)
        • Przyjaciele zwierząt u prezydenta (15-01-04, 22:40)
        • Ten projekt jest dobry. (16-01-04, 02:00)

Bartosz Raj 15-01-2004, ostatnia aktualizacja 15-01-2004 22:39

Pozostanie jedno miejskie schronisko. Powstanie dziesięć prywatnych, cmentarz
        i kwarantanna - tak ma wyglądać w stolicy program opieki nad bezdomnymi
        zwierzętami. Projekt trafia właśnie do rąk prezydenta Warszawy
        czytaj dalej »

Na wszystko potrzeba ok. 17-20 mln zł. Najwięcej (aż 12 mln zł), pochłonie
        modernizacja miejskiego schroniska Na Paluchu.

Mniej zwierząt

Nowy projekt zakłada: zmniejszenie o blisko jedną trzecią liczby psów i kotów
        ze schroniska Na Paluchu (jest ich około półtora tysiąca); ok. 500 zwierząt
        trafi do dziesięciu prywatnych przytulisk założonych 20-30 km od centrum
        Warszawy; prowadzeniem tych przytulisk zajmą się właściciele posiadłości, na
        których powstały (dostaną wynagrodzenie od miasta, wyliczone za każdego psa w
        zależności od jego wagi); powstaną przytuliska, np. dla psów starych,
        szczeniąt, suk itp.

- Prywatne azyle dla zwierząt sprawdziły się na Ursynowie. Ten sukces chcemy
        powtórzyć w całym mieście - planuje Dorota Będkowska, pełnomocnik prezydenta
        ds. zwierząt. Tajemnicą pozostają szczegóły, np. to, gdzie powstaną
        przytuliska (o lokalizacjach ma przesądzić łatwy dojazd i brak osiedli w
        sąsiedztwie) oraz ile pieniędzy dostaną ich właściciele. Jak będą
        weryfikowani? Muszą być niekaralni, a co miesiąc sprawdzą ich weterynarze.

Więcej kastracji

Lech Kaczyński dostał wczoraj obszerny dokument. Dowie się z niego, że ma
        powstać: tzw. grzebowisko, czyli cmentarz dla zwierząt wraz z krematorium
        (Będkowska: "Musimy gdzieś palić ciała zwierząt np. zabitych na drodze");
        sześć-siedem tzw. ekopatroli (to jednostki straży miejskiej przeszkolone w
        łapaniu zwierząt); na lotnisku Okęcie - pomieszczenie do kwarantanny dla
        zwierząt przechwyconych z przemytu.

W najbliżsych tygodniach programem zajmie się Rada Warszawy. Ma go
        zaakceptować i znaleźć nań pieniądze w budżecie miasta. Jeśli tak się stanie,
        już w kwietniu zostanie ogłoszony przetarg na wybór przytulisk. Powinny być
        otwarte w połowie roku.
        Inni mogą A MY ?Najwyżej znów wyzwą mnie od upartego komucha, i złodzieja. W
        Częstochowie tak się dyskutuje !Ukłony IWONA
        • Gość: jasiu Re: REPREZENTOWAŁ CZĘSTOCHOWĘ ZA DARMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 23:30
          Uważam ,że rzecznik stanął na wysokości zadania. Odpowiedział!!!A Ty Iwono sama
          zacytowałaś, że Lech Kaczyńaki dostał obszerny dokument od nie anonimowego
          Bartosza Raja. A czy taki przedstawilaś Prezydentowi Wronie, czy dalej bawisz
          sie w anonimowość. Bo tam normalny, odwazny gość jest podpisany, a Ty nie.
          Czuję, że jednak lubisz bawić się na forum w kotka i myszkę
          • Gość: MK REPREZENTOWAŁ CZĘSTOCHOWĘ ZA DARMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 23:46
            Jaka IWONA?to przecież te pryszczate burki z młodzieżówki wypisują głupoty na
            Forum, z tekstów wynika że maja koło 30tki lub nieco ją przeroczyli lubia
            horrory w rodzaju "Koszmar z ulicy Wiązów" i mają wykształcenie zasadnicze
            (zresztą nikt inteligentny nie nalezałby do młodzieżówki). biedne zwierzatka sa
            dla nich pretekstem do wypisywania głupot. a może robi to druga strona? żeby
            zohydzić lewicę? bo takie teksty podpisane IWONKA może tylko wypisywać debil,
            jesliby rzezcznik odpowiedział na te wypociny to bylby obciach
            • Gość: IWONA Re: REPREZENTOWAŁ CZĘSTOCHOWĘ ZA DARMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 00:51
              Szanowny MK bądź tak uprzejmy i nie odpowiadaj za mnie. Nie zamierzam się
              nikomu tłumaczyć i przedstawiać metryki urodzenia ,ale jedno wiem na tym forum
              nie można konstruktywnie dyskutować . I nie obrażaj mnie, żeby zrozumieć Twój
              światopogląd i dostosować się do Twojego poziomu trzeba by było się
              położyć .Kto tu jest debilem to jasno widać po stylu wypowiedzi.Wypociny są
              Twoim udziałem i jak nie rozumiesz o co pytam to nie zabieraj głosu.Tym
              bardziej że ja noszę nazwisko osoby bardzo zasłużonej w budowie
              Częstochowskiej Solidarności i wtedy kiedy na pogrzeb mojego teścia przyszła
              delegacja ze zwiniętym sztandarem solidarności 1984r to Ty inteligencie
              robiłeś babki w piaskownicy.Nie piszę tego w swojej obronie ,tylko gwoli
              jasności, bo zdaję sobie sprawę jak mnie za chwilę obleją g...wnami Mówcie
              sobie co chcecie ,to świadczy tylko o Was , ja nikogo nie wyzywam od debili i
              nikogo nie obrażam , niech rządzi i miś kolargol aby był mądry i rozsądny. A
              pryszczatym burkiem to jesteś TY , ,I NIE JESTEM DLA CIEBIE IWONKĄ.A co do
              mojego wykształcenia to nie Tobie o nim dyskutować, za cienki jesteś . Za to
              Twoje widać jak na dłoni , obciachem jest Twoja wypowiedź,Radzę dotleń mózg ,
              dobrze Ci to zrobi , i nie obrażaj nikogo swoim sposobem myślenia i
              wypowiadania się .Radzę myśl co mówisz,a nie mów co myślisz, będzie grzeczniej
              i przyjemniej .Piszcie co Wam się chce , jak nie rozumiecie o co pytam to nie
              wypowiadajcie się . Kwestia ochrony zwierząt , a walka z ustrojem ?! Tego sam
              Freud by nie wymyślił , NAJLEPSZĄ OBRONĄ JEST ATAK i WY ją stosujecie, to już
              na nic lepszego Was drodzy interlokutorzy nie stać? Poziom zaiste wysoki , a
              jaki wersal? Dlaczego nie wprowadzą na tym forum konieczności logowania
              się ,być może zdysplinowało by to forumowiczów do kultury wyrażania opinii!A
              tak na koniec do MK USTAL SOBIE JEDEN NICK I SIĘ go TRZYMAJ , chyba że to za
              trudne??No cóż wyzwałeś mnie od debili, ale każdy sądzi według
              siebie...........Ukłony ..ciągle grzeczna i bardzo dobrze wychowana i nie do
              wiary .doskonale wykształcona IWONA
              • Gość: Kul--Tura Re: REPREZENTOWAŁ CZĘSTOCHOWĘ ZA DARMO IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 21.01.04, 01:05
                BRAWO IWONKO /PRprzepraszam Pani Iwonko/
                od razu widac, ze osoba na poziomie i wyksztalcona. UZYWA ZWROTOW I OKRESLEN
                DLA POZNANIA KTORYCH MK MUSI ZAJRZEĆ DO SLOWNIKA
                gratutuluje
                Pani Iwonko ja chociaz z Lewicy trzymam z Panią
                • Gość: IWONA Re: REPREZENTOWAŁ CZĘSTOCHOWĘ ZA DARMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 00:22
                  Znając to forum przyjmuję Twoje gratulacje jako sarkastyczne , no cóż już nie
                  wierzę w czyste intencje forumowiczów. Ja nadal jak maniak będę upominała się
                  w imieniu zwierząt , i nie przeszkodzi mi nikt .A to że ktoś zadeklarował
                  wpłatę tych 500.00 zł to były tylko czcze przechwałki , pieniędzy nie było i
                  nie będzie. I nie zamknę się mimo bojkotów i wyzwisk.Ja walczę tylko o jedno,
                  o pomoc dla zwierząt!!!Nie walczę z systemem ,ani z rządzącymi. Już nigdy
                  ja ,moja rodzina ,znajomi, zaprzyjażniona młodzież NIE PÓJDZIE NA ŻADNE
                  WYBORY. NIE MA NA KOGO GŁOSOWAĆ, CHYBA ŻE NA Colargola. COLARGOL NA
                  PREZYDENTA!!!!!!!!! Ukłony IWONA
                  • Gość: jasiu Re: REPREZENTOWAŁ CZĘSTOCHOWĘ ZA DARMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 07:32
                    Dlaczego nie odpowiedziałaś na mój post?
                    • Gość: IWONA Re: REPREZENTOWAŁ CZĘSTOCHOWĘ ZA DARMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 14:03
                      Zacytowałam artykuł z G W i tam był podpisany dziennikarz. Ja moje dane w
                      każdej chwili jestem chętna podać, ale napewno nie na tym Forum.Naraziło by to
                      mnie i nie tylko mnie na niewybredne i głupie dowcipy nieodpowiedzialnych
                      internautów. A Ty drogi Jasiu ,co z tobą ,domagasz się moich danych a sam
                      podpisujesz się coraz to nowymi nickami. Ja przynajmniej jestem konsekweentna
                      w tym co piszę i jak się podpisuję. Już poznałam style wypowiedzi moich
                      przeciwników i z dużą dawką prawdopodobieństwa Wiem kto odpisuje!? O siebie
                      się nie lękam ale za innych nie mogę ręczyć, a tak nawiasem mówiąc czy coś
                      zmieni fakt że podam dane?Powiecie że wzięte z książki telefonicznej i tyle.
                      Ukłony IWONA
                      • jacoobs Re: REPREZENTOWAŁ CZĘSTOCHOWĘ ZA DARMO 22.01.04, 14:40
                        Iwona nie musisz się podpisywać ważne, żeby dostarczyć Panu Prezydentowi jakąś
                        koncepcję, plan cokolwiek, co by go przekonało do Twoich racji tak jak
                        Prezydenta Kaczyńskiego. Zapewne nie przyszło Ci to do głowy. Tylko nie rób
                        tego na forum, ale złóż pismo na sekretariat Prezydenta lub do Kancelarii UM.
                        Zrób coś wreszcie w rzeczywistości, a nie wylewaj ciągłych żali w internecie.
                        Póki co żaden urzędnik w Polsce nie ma obowiązku czytać forum jakiejkolwiek
                        prywatnej gazety.
                        • Gość: jasiu Re: REPREZENTOWAŁ CZĘSTOCHOWĘ ZA DARMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 20:54
                          Do Iwonki! Właściwie wyprzedził mnie jacobs, bo mnie Twoje dane do niczego na
                          Forum nie są potrzebne, w ogóle mnie nie interesują, forum jest anonimowe , a
                          tylko niektórzy "publiczni" i to b. rzadko przedstawiają sie. Mnie chodzi
                          dokładnie o to, żebyś złożyła taki wniosek-petycję, ktory zmusiłby władze
                          miasta do podjecia jakiejś (dobrej czy zlej decyzji). Bo rzeczywiście forum
                          niewielu urzędników czyta, a przynajmniej tych wyzszych rangą i nie mają
                          żadnego obowiązku do tych wypowiedzi się ustosunkowywać. A do złożonego
                          wniosku - muszą. Poinformuj nas Twoich adwersarzy o efektach swojej akcji dla
                          biednych zwierząt (ja i tak je dokarmiam)
                          • Gość: IWONA Re: REPREZENTOWAŁ CZĘSTOCHOWĘ ZA DARMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 00:05
                            Dzięki .napewno napiszę ,widać myliłam się wierząc w siłę tego medium .No cóż
                            człowiek uczy się do śmierci.Tylko dziwi mnie po co jest rzecznik prasowy ,toż
                            to forum to również prasa.Ukony i dobranoc IWONA
      • Gość: Mieszkaniec Cz-wy Re: REPREZENTOWAŁ CZĘSTOCHOWĘ ZA DARMO IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.01.04, 18:17
        Dziekuje bardzo za odpowiedz!

Bardzo sie ciesze, ze prezydent odbywa tournee po Europie na koszt innych
        instytucji niz UM. Ale skoro zdecydowal sie Pan podjac wreszcie ten temat
        prosze rowniez o ustosunkowanie sie do sytuacji obecnie panujacej i
        oszczednosci w oswiacie w kontekscie wyjazdu prezydenta do Rzymu z prezentem
        dla Papieza. Bede bardzo wdzieczny za wreszcie rzetelne rozprawienie sie z
        tematem, a nie chowanie glowy w piasek jak mialo to miejsce do tej pory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka