rennne84 15.02.10, 14:07 Witam Wiem, że ten wątek przewijał się już przez forum ale może warto go uaktualnić. Piszcie gdzie pracujecie i ile zarabiacie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.rev.inds.pl 15.02.10, 14:51 Zacznij od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 14:53 W czasie ostatniego spotkania z J.Kaczyńskim , gość ( JK ) narzekał , że Polacy jadący do UK tak mało tam zarabiają , mają często zarobki na poizomie ludzi , którzy pochodzą z Czarnej Afryki . On to tłumaczy tym, że Polacy są zagubieni, zahukani , nie mają pewności siebie - chociaż mają kwalifikacje - na pewno większe niż Kameruńczycy np. Podobnie jest i w Częstochowie . W mieście , miejscu , gdzie jest dużo bezrobocie , to pracodawcy wiedząc o tym oferują najniższe płace . A ludzie przyparci do muru , bez wyjścia godzą się na takie stawki, chociaż wcale nie są niewykształconymi pracownikami bez kwalifikacji ( tacy też są ) . Dlatego sadzę, że w Częstochowie te płace są niskie . Oprócz wybranych stanowisk - tych , gdzie takie traktowanie ludzi ( obcinanie premii , oferowanie najniższej płacy , ciągła groźba zwolnienia ) daje możliwość wygospodarowania premii dla siebie . Robią to cynicznie - " menedżerowie ' i " byznesmeni " ( od siedmiu boleści ) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenia Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 15:23 Zarabiam 1380 zł netto Pracuje w administracji Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: Zarobki w Częstochowie 15.02.10, 19:02 Masz rację angrusz, że tak jest. Trzeba pokazać jednak różnice. W UK za te najniższe pensje stać Polaków na godziwe życie, chociaż może bez luksusów. W Częstochowie niestety za oferowane płace pozostaje wegetacja. Dodatkowo część lub całe pobory są nieopodatkowane i nie podlegają składkom społecznym! Wiesz co to znaczy - prawda? Popatrz na to co się dzieje. Obecna ekipa ma w nosie pracowników, bo jest to partia liberalna - dla ludzi przeważnie bogatych. Teraz przywalę ostrzej Twojemu ulubionemu liderowi. Był premierem i co zrobił w sprawach zwykłych pracowników? NIC! Wolał pchać kasę w wyszukiwanie jakichś rzekomych łapówkarzy. Oczywiście ipn zajmowal się polowaniem na jakichś agentów i tw. Zmarnowany czas i pieniądze z budżetu. Wiesz ile zyskałby skarb państwa gdyby nie ścigać duchów z czasów komunistycznych, a przywalić pracodawcom odprowadzającym zaniżone składki ubezpieczenia społecznego i zaniżone podatki oraz tych wykorzystujących pracowników? Niestety w mordzie pan Kaczyński jest silniejszy od wszystkich polityków naszej "cyrkowej areny politycznej". Czy piszę może nieprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 21:31 Do rowan-bean : dodam jeszcze więcej . JK w ogóle nie zauważa problemu narastającego długu publicznego . Kiedyś zadałem mu to pytanie i on odpowiedział, że przy wzroście 5-6 % pkb to nie jest problem . Hmmm Teraz w styczniu to samo pytanie mu zadałem i powiedziałem mu o tym , że i kiedyś to samo pytanie zadałem ale dużej różnicy nie ma . A wszak za czasów rządów PiS akurat koniunktura była dobra, a mimo to dług rósł . To kiedy przestanie rosnąć ? A co do zarobków za granicą , to i owszem Polacy mają lepsze wykształcenie i kwalifikacje niż czarni z Afryki ale jakoś lepszych stanowisk nie zajmują , bo .... oprócz kwestii charakterowych ,dochodzi brak znajomości angielskiego . A tyle się nagadałem , naprosiłem, żeby uczyli się bo ... kiedyś wyjadą . Nic, woleli bawić się komórą . Co do zarobków w hucie, to kiedyś na stanowisku mistrza zarabiałem ok 137 średniej krajowej w przemyśle ( wtedy wysługa lat była niewielka ) . Teraz jako nauczyciel nawet pomarzyć nie mogę o tym . A miały być takie cudowne lata Tuskowe . Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywka-1 Re: Zarobki w Częstochowie 18.02.10, 13:43 Następny ciemniak, Kiedy Kaczyński był u władzy dostałam podwyżkę w postaci obniżenia składki rentowej i odpis na dzieci. Moja rodzina zyskła 5 tysięcy rocznie tylko dlatego że PIS doszedł do władzy, niestety tępe społeczeństwo wybrało PO i ci dali podwyżkę ale wyłącznie bogatym. Tak wygląda różnica. Więc proszę nie marudzić tylko popierać Donka. Macie co chcieliście mieć. Zawsze możecie liczyć na cud. Najgorsze jest to obwinianie Kaczyńskich że polował na rzekomych łapówkarzy. Przecież w naszym mieście bez łapówki nie załatwi się nic. Przekręty są są i będą a przez wasz debilizm będzie ich jeszcze więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: Zarobki w Częstochowie 18.02.10, 18:26 Kolego, czy mógłbyś mi podać nazwisko upolowanego przez pis łapówkarza? Trwonili pieniądze na rzekome polowania, a efekt żaden lub mizerny. Co do składki rentowej, to nie powinno jej być wcale! Faktem jest, ze nikt nie umie z niej wybrnąć! Kolego dodam jeszcze, ze sam jesteś ciemniakiem, jeśli takie głupoty pozwalają ci wychwalać pis. Chciałem zauważyć, że nie powinny nas cieszyć obniżone składki i odpisy podatkowe. Powinieneś zarobić tyle, żeby podarunek w postaci 5000 rocznie pozwolił ci dla przykładu urozmaicić wakacyjny wypoczynek, a nie był filarem twojego budżetu domowego. Odpowiedz Link Zgłoś
boozar Re: Zarobki w Częstochowie 15.02.10, 20:04 Niestety twój guru JK się myli. Polacy maja zarobki takie jak każdy inny na tym samym stanowisku, a że niezbyt często zajmują wyższe stanowiska to zupełnie inna historia. W Częstochowie jest zupełnie inny problem- nie ma po prostu miejsc pracy, a jest mnóstwo ludzi bezrobotnych - dość proste. (co zresztą napisałeś w swoim poście) Nie ma to nic wspólnego, z zagubieniem i zahukaniem polaków (bo takich w UK jest mniejszość i w Częstochowie też). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hutnik Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.10, 18:10 robotnik na hucie 3500 PLN netto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.02.10, 19:19 pracownik banku-4000 netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Dres Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 19:48 dresiarz - 5000zł a jak dobry sezon to i więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hutnik Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.10, 19:55 Chyba się przekwalifikuję ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glenek_emeryt Re: Zarobki w Częstochowie IP: 77.255.84.* 16.02.10, 00:08 Gość portalu: Alicja napisał(a): > pracownik banku-4000 netto 4000 w banku? Chyba przez 4 miesiace :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.02.10, 11:51 to miesiecznie jest, bankowcy wcale tak żle nie maja jak powszechnie narzekają to 4000 to jest stała podstawa, w tamtym roku były do tego jeszcze premie kwartalne ale wiadomo że uzależnione od sprzedaży i to były tez czasem fajne pieniądze, teraz od tego roku tak zaostrzyli wymagania na te premie że raczej bedzie trudno no ale zobaczymy, acha i ja nie siedzę w okienku czy na kasie bo te stanowiska faktycznie w banku najmniej płatne, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 12:41 Do Alicji : Czy na tym nieokiennkowym i niekasowym stanowisku to pracujesz dzięki swoim kwalifikacjom, wkładowi pracy i innym zabiegom ,czy tak jak M.Sobiesiak próbowała w Totalizatorze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.02.10, 19:47 Zaczynałam w okienku (kiedy jeszcze takie okienka były bo teraz to raczej biurka a nie okienka) ale teraz juz nie pracuję w okienku czy bezopśredniej obsłudze. Niestety mój tata miał gospodarstwo na wsi pod czestochową ale takie typowe 3 świnki 2 krówki itp i z tego żył, teraz od dawna jest na emeryturze wiec niestety nic nie umiał załatwić ale powiem Ci w sekrecie kiedyś ja przepchnełam jego wniosek kredytowy "po znajomości" kiedy jeszcze kredyty nie były tak popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
hvacrse Re: Zarobki w Częstochowie 16.02.10, 21:38 No i fajnie, że sobie poradziłaś na częstochowskim rynku pracy. Jak się okazuje, wcale nie jest tu tak źle. Sporo osób jest zadowolonych z tego co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.02.10, 21:56 No ja tez jestem zadowolona ze swojej obecnej sytuacji (tzn człowiek ile by nie miał to zawsze fajnie jakby miał wiecej ale ;-)) ale to tez nie stało sie tak że w wieku 20 lat tata załatwił mi posadkę i sobie siedzę, tez zaczynaąłm od minimalnej krajowej itp az mam jak mam i daje sobie radę a nie jestem jakas znowu stara już:-). Jestem zadowolonaa Odpowiedz Link Zgłoś
hvacrse Re: Zarobki w Częstochowie 17.02.10, 11:42 No to dokładnie tak jak ja :) Również tak zaczynałem, bez znajomości, od podstaw, ale dość szybko przeskoczyłem kilka okienek wyżej i również jestem zadowolony, choć dopiero się rozkręcam :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 13:56 wyraz aha piszemy przez samo "h" chyba pracujesz z mopem za 400zeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.10, 16:42 Stosujemy również duże litery oraz przecinki i kropki debilu zarabiający 3,5 na godzine :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 02.03.10, 15:51 Robotnik w hucie + żona w hucie = 3500 zł netto. Na hucie pracuje dekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 20:29 Prof na uczelni - 8000zł + umowy z grantu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 21:21 biurowy niecałe 2,5 tys netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.poczesna.netcominternet.pl 15.02.10, 21:55 pracuje na Hucie- 2 tysiące( bez pakietu ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usypiacz Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.21.pl 15.02.10, 22:08 lekarz 12000 netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 23:52 I to według was złe płace poza częstochowa 1500 to góra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.10, 21:33 Gość portalu: usypiacz napisał(a): > lekarz 12000 netto I wtedy sie koorwa obudziłeś :D aczej z rzeżnikiem tu mamy do czynienia nie z lekarzem :D Odpowiedz Link Zgłoś
lan-cet Re: Zarobki w Częstochowie 16.02.10, 22:01 Gość portalu: usypiacz napisał(a): > lekarz 12000 netto taa chyba za 400 godzin miesięcznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zarobki w Częstochowie IP: 195.205.202.* 02.03.10, 08:25 to jest możliwe, widziałem grudniowy "pasek" położnika w częstochowskim szpitalu... 24 tyś :/ nie wiem czy z premiami, godzinami czy jakimiś dodatakami świątecznymi ale ja tyle w rok nie zarabiam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 15:56 pracuję w TRW Centrum Finansowe. Zarabiam 6000 zł NETTO miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
hvacrse Re: Zarobki w Częstochowie 16.02.10, 00:06 Inżynier - trójka "na łapę", 2 lata po studiach, 2 kierunki techniczne, tendencja rosnąca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.bb.online.no 16.02.10, 01:40 ci, co mają niskie płace nie wpisują się tutaj, bo nie mają za co kupić komputera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenia Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 09:57 Przykre to niestety teraz się zdołowałam na maxa zapie...m jak mały samochodzik w 3 spółkach mając potrójne obowiązki będąc po studiach za tak śmieszne pieniądze a tu widać jednak da się w Częstochowie zarobić godnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 12:39 Jak słuchacie teraz M.Sobiesiak - to widzicie jak to mozna robić karierę i dobrze zarabiać a do tego jeszcze mieć udziały w spółkach i nimi zarządzać . Typowe dla pewnych kręgów - Czy wyborcy PO w Częstochowie w to uwierzą , nawet jeśli zdobyli pracę dzięki swoim kwalifikacjom ale za pensję 1200 netto ? Studia MBA , a coż to takiego wielkiego ? Są różne amerykańskie uniwersytety , na różnych jest różnie , jak i w Polsce . MBA po niektórych to także świstek papieru . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziona Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 13:09 1500 na reke- administracja. (8 lat po studiach, ukonczone dwa kierunki...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inf Re: Zarobki w Częstochowie IP: 195.242.90.* 16.02.10, 13:17 3tys netto 2 lata po studiach Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: Zarobki w Częstochowie 16.02.10, 14:37 pracowałam na sląsku ale urodziło mi sie dziecko i szukałam czegos na miejscu tam byłam do pomocy w przygotowaniu ofert, płaca raczej jedna z nizszych w firmie tu je przygotowuje samodzielnie i jak pracodawca usłyszał cene to sie lekko zdziwił ze tyle chce a chciałm tyle co tam dostałam ale to jzu max co moge tutaj dostać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martha Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.zim.pcz.czest.pl 18.02.10, 12:39 > 1500 na reke- administracja. (8 lat po studiach, ukonczone dwa > kierunki...) No to niezle bo ja 6 lat po studiach, tez administracja i 1200 BRUTTO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Na przykładzie 16.02.10, 15:33 taty Rycha i córci Madzi widzimy jak się robi kasę w Polsce a potem karierę zawodową no i zarabia to coś powyżej średniej . W Częstochowie chyba podobnie . Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: Na przykładzie 16.02.10, 15:54 angrusz1 napisał: > taty Rycha i córci Madzi widzimy jak się robi kasę w Polsce a > potem karierę zawodową no i zarabia to coś powyżej średniej . > W Częstochowie chyba podobnie . angruszu w POLSCE! Popatrz czy znasz takie ksywki Jaro, Zbycho, i Lecho? Popatrz jak Lecho na prośbę Jara przygarnął naszego wodza Tadeo! Nie mam złudzeń, że było podobnie jak w temacie Rycha i Madzi! Czemu angruszu masz tylko jedno oko i jedno ucho otwarte - to gdzie chodzi o PO. Pis dla ciebie nie istnieje jako obiekt krytyki! Puknij się w głowę, bo pis to nie tabernakulum w świątyni i nie należy go przyjmować do serca z wszystkimi dogmatami! Zdrowy rozsądek jest wszędzie mile widziany! Taki sposób myślenia jak twój sprowadził kiedyś ludzkość na drogę faszyzmu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Na przykładzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 20:26 Do rowan : Masz rację .TW został zatrudniony przez Lecha tylko dzięki znajomością . Ja nie mam znajomości . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronia Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.superkabel.de 16.02.10, 20:11 salowa na parkitce, 5 tysiów na lape miesiecznie, ale trzeba tyłki z gówna podcierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PeHowiec Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 20:50 A ile mozna zarobic jako przedstawiciel w firmach pokroju pepsi, zywiec, coca-cola?! Sam jestem PeHowcem i mam okolo 2000 zl w zaleznosci czy miesiac dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.slowackiego.trustnet.pl 16.02.10, 21:07 1700 netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parkitka Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 18.02.10, 19:25 Bronia, ja tez pracuje w w/w szpitalu i zadna salowa tyle nie zarabia:) Popytam sie p. Uli i p. Asi, ktora to salowa tak fantastycznie zarabia. Ciekawe czego sie dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarobkiewicz Re: Zasiłki w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 21:36 Dzisiejszy artykuł w Interii: GUS: Wynagrodzenie w styczniu wzrosło o 0,5 proc. rok do roku Wtorek, 16 lutego 2010, (14:30) biznes.interia.pl/news/place-323113-zl-na-glowe-polaka,1440056 Przeciętne wynagrodzenie brutto w styczniu 2010 roku wyniosło 3 tys. 231,13 zł, co oznacza, że rok do roku wzrosło o 0,5 proc., a miesiąc do miesiąca spadło o 11,5 proc. - podał we wtorek Główny Urząd Statystyczny. Ekonomiści ankietowani przez PAP szacowali, że wynagrodzenie w styczniu 2010 roku wzrosło o 2,9 proc. rok do roku, a w ujęciu miesięcznym spadło o 9,7 proc. Komentarze: biznes.interia.pl/news/place-323113-zl-na-glowe-polaka/komentarze,1440056,,28726227 Średnia krajowa? jest po to ;żeby ukryć ile zarabiają Ci, którzy sami sobie wielkie pensje przyznali! Odpowiedz Link Zgłoś
hosix Re: Zasiłki w Częstochowie 17.02.10, 10:40 Projektant mebli (mała firma) 1500 zł na rękę tzn. pensja głodowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamana Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 17.02.10, 11:18 950 zł praca na produkcji Odpowiedz Link Zgłoś
zmora_1 Re: Zarobki w Częstochowie 17.02.10, 13:37 administracja samorządowa- 1500zł netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarobkiewicz Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.10, 16:17 ŻĄDAMY WIECEJ TAKICH POZYTYWNYCH INFORMACJI! My Polacy w Częstochowie często sami nie wiemy, że żyje nam się lepiej, więcej zarabiamy, mamy lepszą opiekę zdrowotną, lawinowo ale systematycznie rośnie PKB, ludzie żyją dostatniej i tak dalej, ale brak właśnie takich pozytywnych informacji powoduje, że tego nie zauważamy, a wręcz odrotnie, wydaje się nam, że nie ma żadnego postępu ani cudu. To grupy ekspertów powinny wskazywać nam na przykład, że co drugi obywatel i co trzeci pracownik powinien już kupić mercedesa a nie wypierdzianą toyotę, bo wskazniki są wyjątkowo wysokie, a każdy z nas sam nigdy by na to nie wpadł. Grupy te powinny być finansowane przez rząd, by przypadkiem z braku takich informacji w następnych wyborach nie głosować na partie, która nie gwarantowała by takiego wzrostu. Nam się tu ciągle wydaje, że bezrobocie rośnie, ceny rosną, liczba samobójstw rośnie, spadają pensje i liczba zatrudnionych - z tego analitycy "jakiegos biura" wysnuli wnioski o rosnącej zamożności Polaków. Jaki mamy cel rozprzestrzeniania takich bzdur o wzroście ubóstwa w Częstochowie, kto ma w tym interes. A jeszcze ciekawsze ile osób w naszym zaścianku w to uwierzy? :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.bb.online.no 18.02.10, 13:27 jest pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywka-1 Re: Zarobki w Częstochowie 18.02.10, 13:55 Ostatnie tchnienie wariata - człowieku zapłacił ci ktoś za te fantazje. Skoro jest tak dobrze to załatw pracę dla młodego inżyniera chociaż za 1300 zł bo mój syn najlepszy na politechnice pracował za murzyna w TRW na 1/4 etatu. Też byłam zdziwiona że można legalnie robić takie przekręty skoro pracował 8 godzin dziennie. A jak poszedł do ubikacji to menadżerka poleciała za nim i oświadczyła że 4 godziny temu była przerwa więc jakim prawem teraz chce mu się lać teraz, skoro powinien zrobić to 4 godziny wcześniej. Tak wygląda prawdziwy obraz kariery w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.bb.online.no 18.02.10, 14:04 przecież ten zarobkiewicz, to jakiś emeryt, co się nawalił walerianą, dorwał się do wnuczkowego kompa i widać efekty. albo agent PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozi Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 15:34 Mój facet od roku szuka pracy w Częstochowie jest za każdym razem na spalonej pozycji bo brak doświadczenia itp gadki; oddzwonimy a a nie oddzwaniaja to takie gadki szmatki pracy nie ma nie czarujmy się!!! Znajdą ją Ci, co mają znajomości a bez nich można tylko pomarzyć!!! Jak zacząc wspólne myślenie o rodzinie jak dwie strony pracy nie mają?!!! Do dupy to wszytsko!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 17:18 16 lat po studiach- 2300 netto Odpowiedz Link Zgłoś
zmora_1 Re: Zarobki w Częstochowie 19.02.10, 13:00 Ciekawe tylko ile godzin dziennie. Skoro nauczyciel to chyba niewiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwie ocen Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.centertel.pl 19.02.10, 13:20 nauczyciel zajec dydaktycznych ma 19 godzin na etat + do calego etatu trzeba miec doliczona okreslona przez kuratorium liczbe okienek w planie. W czasie okienek pracujesz dla szkoly wypelniajac dzienniki, piszac programy, sprawozdania na rady, bzdury do awansu zawodowego, prace w komisjach, organizacja konkursów itd. Do tego dochodzi praca w domu w zaleznosci od prowadzonych przedmiotow i posiadania wychowawstwa. Ogolnie 2/3 czasu pracy z 40h spedzasz w szkole 1/3 w domu. W ta czy tamta wyrabiasz przynajmniej 40h na tydzien. Udogodnienia to wolne w czasie ferii i wakacji + ze czesc pracy mozesz sobie wykonywac o ktorej godzinie ci sie podoba. A 2500 mozna zarabiac jako nauczyciel dyplomowany czyli taki co wydal pare dobrych tysiecy na studia podyplomowe z wlasnej kieszeni, przeszedl awans zawodowy i ma ponad etat lub dlugi staz i funkcje dyrektorska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.10, 17:44 2000zł na rękę hurtownia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapracowana Re: Zarobki w Częstochowie IP: 94.254.151.* 19.02.10, 12:34 praca biurowa/obsługa klienta 6,40h na rękę im więcej godzin większa wyplata chcąc zarobić 1500zl 234h dramat zero czasu dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 13:30 2300 netto - praca biurowa. dostałam się bez znajomości, jednak wydaje mi się że bez nich nie przetrwam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Zarobki w Częstochowie IP: 212.87.244.* 19.02.10, 14:12 sekratarka w firmie budowlanej ze Śląska- 2400 netto. Niestety po zakończeniu budowy czeka mnie bezrobocie i wątpię czy w Cz-wie znajdę pracę z płacą na podobnym poziomie. Choć jestem zaskoczona padającymi tu sumami - myślałam, że jest o wiele gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 23:06 Czy 2000 netto w Częstochowie to dużo czy mało? Jak sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to cymbały Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.10, 00:37 duzo!! tu większość pracuje w " Tu Robiom Woły" za tysiaka a na forum udają lekarzy zaa 12,000, biznesmenów i inżynierów :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 23:50 pracownik serwisu opon 1800pln w sezonie wymian troche lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 A Marcin Rosół na drzewie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 10:10 zarabiał 6,5 tys miesięcznie plus 60 tys nagród w ciągu 15 miesięcy " ciężkiej i odpowiedzialnej " pracy . Ale przecież taka uznaniowość istnieje i w każdym miejscu , chociaż w innej skali . Ba !!! ,w ten sposób w każdej szkole może być nagradzany przez dyrektora " bardzo dobry " nauczyciel . To taki przytyk dla tych głupców albo głupio naiwnych o apelach w sprawie wynagradzania " bardzo dobrych " nauczycieli . Bo tak się to kończy w praktyce . ( połowę tej nagrody może wrócić do darczyńcy pod stołem ) . Tak jak fundusze rosołowskie mogły pójść do " słupów palikotowych " no a potem oficjalnie pojawić się na koncie wyborczym PO . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złomiarz Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.10, 10:11 Etat "Kierownik Placu" - 9.000 zł netto, na placu leży złom za pare milionów zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenia Do Ciekawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.10, 13:28 Ciekawy ja chciała bym zarabiać to 2000zł netto jak dla mnie to dużo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Do Ciekawy IP: *.54.174.97.tvksmp.pl 20.02.10, 16:00 Zarejestrowana od najniższej krajowej ,a na rękę dostaje 1500 zł.Podoba się tak to dobrze,bo jak nie to przyjdzie drugi i będzie pracował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Do Ciekawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.10, 22:48 Czy takie zachowanie pracodawcow (umowa na najnizsza krajowa a do reki wiecej) jest nagminne czy tez jest to żadkość w Częstochowie? Odpowiedz Link Zgłoś
hvacrse Re: Zarobki w Częstochowie 20.02.10, 17:28 Ciekawe jest to, że wszyscy narzekają, że pracy nie ma itp, a są wolne etaty dla absolwentów w branży budowlano-instalacyjnej w biurach, tylko chętnych do pracy nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cobra Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.centertel.pl 20.02.10, 17:58 w zależności od ilości tirów do 500 pln na dniówkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.54.171.63.tvksmp.pl 20.02.10, 21:22 7 lat w państwowej placówce 1300 - 1400 praca niewolnicza . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adwokat Diabła Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 21:40 Doradca w Banku, podstawy 2200 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macher Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 00:08 mechanik samochodowy, dwie soboty, 1800 do 2000zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: Zarobki w Częstochowie IP: 193.138.241.* 21.02.10, 11:30 pracownik biurowy w małym markecie,duża odpowiedzialność i wymagania,praca także w niedzielę :-( 1400 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Zarobki w Częstochowie 21.02.10, 13:25 Do nauczycieli ! Czy Marcin Rosół trzy razy intensywniej pracuje mózgiem , czy trzy razy tyle czasu spędza w pracy niż wy ( jak zawsze tutaj odezwą się głosy, że nauczyciel tylko 18 godzin tygodniowo pracuje . Jaka jest prawda, to niech każdy nauczyciel sam sobie odpowie ) , czy jego odpowiedzialność jest/ była trzy razy większa ? No bo wychodzi, że 4,5 tys. mies. plus nagroda 60 tys za 15 miesięcy pracy to ok trzy razy tyle co płaca nauczycielska ( bardzo rzadko w wieku 31 lat - wtedy nie jest się jeszcze dyplomowanym nauczycielem ) . Ale porównam to z pracą kierowcy autobusu miejskiego - jeden przejazd trasy to ok 45 minut dużego napięcia uwagi . Odpowiedzialność za ludzi , większa niż nauczyciela ( wypadki na drodze są częściej niż w szkole ) . Praca od wczesnego rana albo do późnego wieczora . Może i pan Rosół też był tak dyspozycyjny . Ale czy trzy razy tyle ? Nie dajmy sobie wcisnąć ciemnoty liberałów, że ludzie na stanowiskach to tacy kompetentni i mają taką szeroką wiedzę i taaaaką odpowiedzialność . Po ostatnim kryzysie a szczególnie bankructwie wielkich banków amerykańskich widać , że to tylko propaganda ( czy któryś dyrektor < złośliwie przypomnę : jakiej to zwykle narodowości ? > takiego upadłego banku stracił wszystko i poszedł z pracy w skarpetkach , czy zrekompensował straty ludzi , którzy mu zawierzyli ?) . Ale oni zarabiają w USA miliony a w Polsce tysiące . Chociaż wg mnie nienależnie . Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: Zarobki w Częstochowie 21.02.10, 15:04 Do nauczycieli, którzy myślą i nie żżera ich nienawiść reprezentowana przez niektórych na tym forum! Takie śmiałe pytania angruszu zadajesz! Oczywiście nie mają nic wspólnego z twoją nienawiścią do PO i postawą podwórzowego burka pisowskiego elektoratu! W twoim wątku zadałem pytanie a ty celowo chyba nie chcesz odpowiedzieć! forum.gazeta.pl/forum/w,55,107612304,107615879,Re_By_zylo_sie_lepiej.html Może przeczytasz i raczysz się wreszcie rzeczowo ustosunkować? Czy pan Macierewicz myśli więcej niż ja, że dostaje lepsze pieniążki i to w dodatku za pomawianie wielu niewinnych osób? Czy paranoicy powinni piastować tak wysokie funkcje w zarządach spółek i innych agendach państwowych? Czy może szpital powinien się nimi szczegółowo zająć? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Czy paranoicy 21.02.10, 18:36 Do rowan : "Czy paranoicy powinni piastować " A to ty już jesteś fachowcem od paranoi , że to ty uznajesz kto jest a kto nie jest paranoikiem . A może to pytanie do siebie zwrócisz , bo przeciez dlaczego nie , tak forum to wszystko wolno . Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: Czy paranoicy 21.02.10, 20:18 Jeśli ktoś kieruje do prokuratora 400 wniosków i jakieś tam 97% jest umorzona i nie trafia nawet przed sąd, to co mam sądzić? Teoria spisku, której nie ma. Percepcja takiej osoby jest chyba zaburzona? Ale nie jesteś pewien, czy badania jakieś były? Czy coś zdiagnozowano? Zapomniałem, to jest jeden z idoli i jedynie słusznie sprawiedliwych dla ciebie! Wrzuć mi na maila wzór pozwu o obrazę czcigodnego pana Macierewicza, to wpiszę dane i odeślę do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Zarobki w Częstochowie 21.02.10, 15:22 A jaki Ty Angruszu widzisz liberalizm w płacy Mr.Rosoła ? Jaki Ty widzisz liberalizm w ratowaniu banków inwestycyjnych USA na koszt podatnika ? Musisz najpierw prawidłowo zrozumiec pojęcie liberalizm i liberałowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :| Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.apus-net.pl 21.02.10, 19:25 przepraszam możecie przypomnieć jaki był temat tego wątku? ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cęstochowianin Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.10, 19:52 kto da więcej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowa Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.146.104.107.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.02.10, 21:40 zarabiałam 1600 zł brutto plus koperta, od stycznia podstawę brutto mam 1800zł plus w kopercie 300zł Odpowiedz Link Zgłoś
mania09-pl Re: Zarobki w Częstochowie 21.02.10, 22:35 żałosne to wszystko słabe mamy zarobki we Wrocku więcej sie zarabia.Każdy swej pracy sie trzyma bo zawsze ktoś za mniejsze pieniadze moze przyjsć na nasze miejsce więc siedzimy cicho i każdy cieszy sie z tego co ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzanna Re: Zarobki w Częstochowie IP: *.centertel.pl 23.02.10, 09:17 telemarketerka - sprzedaż książek przez telefon - 1000zł na rękę, umowa zlecenie, Odpowiedz Link Zgłoś