Gość: obserwator A jednak! Był trotyl na tupolewie! IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 05.03.13, 15:23 To już pewne! Na wraku Tupolewa wykryto cząsteczki substancji wybuchowych. Obecność trotylu wykazały badania pierwszych próbek - informuje Gazeta Polska. "Gazeta Polska" donosi, że pierwsze próbki, które pobrano do badań laboratoryjnych wykazały obecność trotylu na wraku Tu-154m. To według gazety kolejny dowód na to, że w samolocie były materiały wybuchowe i potwierdzenie spiskowej wersji o zamachu w Smoleńsku. GP przypomina, że w?Smoleńsku pobrano podwójne próbki z wraku Tupolewa -?dla Rosji i?dla Polski. Włożono je? do ?specjalnych słoików, a ?te do ?kopert, których nie można otworzyć tak, by ?nie pozostały ślady. Chodzi o?koperty tego typu, jakich używa się?m.in. do?zabezpieczania tematów egzaminów maturalnych. Potem koperty te zostały dodatkowo zalakowane. Tak zabezpieczone próbki powinny zostać otwarte w Polsce komisyjnie - czytamy. Badania próbek jeszcze się nie zakończyły. - Badania laboratoryjne trwają łącznie 4 do?6 miesięcy, licząc w?tym 2 do?3 miesięcy przygotowań pomieszczenia do?badań, tzw. clean-roomu, i?w?tym przypadku ok.?3 miesięcy na?analizy samych próbek -?mówi informator gazety. Według informacji GP badania mają zakończyć się w kwietniu. A jednak! Był trotyl na tupolewie! - informacja z dnia 05.03.2013 r. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: A jednak! Był trotyl na tupolewie! 05.03.13, 15:50 a to przecież GP wiedziała o tym zanim te próbki zostały pobrane, nieprawdaż? w sumie to pewnie wiedzieli zaraz po katastrofie.... a może i przed? :D :D :D :D :D że też nie uprzedzili Kaczyńskiego, żeby nie wsiadał do TU-154 :D :D :D ciekawe, czy jakby nie wsiadł to też by się rozbił? ;) czy to konkurs na żart dnia? karmicie się takimi plotkami, insynuacjami. W waszych postach nie ma pół merytorycznego zdania. Po co to robicie? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: A jednak! Był trotyl na tupolewie! 05.03.13, 20:37 Jak udowodnić ,że w Smoleńsku był zamach?Nie ma zmowy milczenia ,jak było w przypadku zbrodni w Katyniu.Ale jest duże ale.Jak by była niezależna międzynarodowa komisja ,nie ta od Millera ,czy Macierewicza ,to by pyski spiskowe utarła.Tylko że Tusk nie był by premierem,a Komorowski prezydentem.Z tego co się dzieje z brzozą smoleńską to nawet filozofom się to nie śniło.I jest rzecz ciekawa ,że na tle relacji historycznej między Polską i Rosją ,która zawsze dominowała i narzucała swoje jarzmo ,mała grupka ludzi zawziętych ideologicznie ,wierzy Rosjanom.Choć tu zaznaczam nie ma nic wspólnego ,z moją oceną tej katastrofy.Zawziętość na Kaczyńskiego Lecha przekraczała wszystkie normy.I wcale bym się nie zdziwił ,że to większości Polacy maczali brudne paluchy ,w tej katastrofie.W udawaniu idioty Tusk przoduje wśród polityków.Tak ,jak w podpisywaniu paktu fiskalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: A jednak! Był trotyl na tupolewie! 06.03.13, 10:42 to "ale" czego dotyczy? tego, że była mgła? tego, kto tą mgłę "wyprodukował"? czy tego, czy samolot podczas lądowania we mgle może się rozbić? ciekawe, że podczas gęstej mgły samoloty nawet nie startują (i to na bardziej zaawansowanych technologicznie lotniskach niż Smoleńsk)... a Wy wszędzie węszycie spiski.... ja nie pytam jakie jest Twoje zdanie na temat tej katastrofy. Pytam dlaczego rozsiewasz te insynuacje. Na czyje zlecenie działasz? PO czy PiS? Zmiana komisji na międzynarodową dla "prawdziwych polaków" nic nie zmieni... zaraz znajdą powiązania przodków w 10 pokoleniu ze Stalinem i znów będzie klops. Jedyna respektowana przez Was komisja międzynarodowa musiałaby składać się z Macierewicza i Kaczyńskiego. Tylko czy ta komisja spełniałaby warunek "niezależności", który przywołujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen do nuda IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 06.03.13, 13:53 nuda jeśli kilka osób mówi ci, że jesteś idiotą to nie kłuć się tylko idź do lekarza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: do nuda IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 19:54 Choć nie wiem ,jak się natężać to nie udźwigniemy Nudziańskiego .Taki to ciężar umysłowy.TNT to nie perfumy lub garmażerka .Ale Niudziańska ma mały przekrój mózgu,jak to u kobiety.I do tego bardzo kłótliwa . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: do nuda 06.03.13, 22:08 Widzisz, możecie mnie obrażać - tyle że to o Was źle świadczy, "prawdziwi polacy" a nie o mnie ;) Wulgaryzmy to efekt braku możliwości merytorycznej dyskusji i nic więcej. No o brak kultury osobistej Was nie posądzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapamiętaj Re: do nuda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.13, 08:13 Polacy piszemy z dużej litery !!!!!!!!!!!!!!!!! analfabeto Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: do nuda 07.03.13, 10:18 Gość portalu: zapamiętaj napisał(a): > Polacy piszemy z dużej litery !!!!!!!!!!!!!!!!! analfabeto Ale ja nie pisałem o Polakach, tylko o "prawdziwych polakach". Jest to nazwa własna (nie zwizualizowana), więc mogę pisać jak chcę, nie łamiąc zasad ortografii. Nazwa ta została stworzona przez środowiska skrajnie prawicowe do dzielenia Polaków, co uważam za skrajnie nieodpowiedzialne i nie będę promował tak nieodpowiedzialnych zachowań. Więc ironicznie nazwę własną "prawdziwi polacy" piszę z małych liter. PS. pilnując skrajnie ortografii: co jako Polacy piszemy dużą literą? pewnie chodziło Ci o zdanie: "Polacy" piszemy dużą literą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapamietaj Re: do nuda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.13, 13:59 Formy niepoprawne są rusycyzmami - kalkami rosyjskich wyrażeń s bolszoj, s małoj bukwy myślałem, że łatwiej ci będzie zapamiętać wybrani dobrze znają nasz język jestem pod wrażeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Jaj życ??? IP: 212.87.227.* 07.03.13, 13:17 ...... z taką wiadomością !!!!!!!!!!!! fakty.interia.pl/raport-lech-kaczynski-nie-zyje/aktualnosci/news-komitet-sledczy-na-wraku-tu-154m-nie-stwierdzono-sladow-wybu,nId,940445 obywatele Państwa Smoleńskiego się pochlastają, Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Jaj życ??? 08.03.13, 09:24 Gość portalu: student napisał(a): > ...... z taką wiadomością !!!!!!!!!!!! > > fakty.interia.pl/raport-lech-kaczynski-nie-zyje/aktualnosci/news-komitet-sledczy-na-wraku-tu-154m-nie-stwierdzono-sladow-wybu,nId,940445 > obywatele Państwa Smoleńskiego się pochlastają, To przeczytaj tutaj " studencie " : fakty.interia.pl/raport-lech-kaczynski-nie-zyje/aktualnosci/news-rosjanie-chcieli-wrobic-polskich-prokuratorow,nId,940642 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Jak żyć???.... normalnie! IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 13.03.13, 11:21 @student Zachłysnąłeś się jakąś informacją prasową. A gdzie twój własny rozum? Ślady można zacierać. Nie wierzysz? Poczytaj sobie: tutaj: Rosjanie przysłali dowody ze Smoleńska. Pomyłki, bałagan, brak oznaczeń oraz tutaj: Rosjanie pomylili próbki a także tutaj: Rząd znów nie chce międzynarodowej pomocy ws. Smoleńska Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a "własny rozum" 13.03.13, 16:39 No to tak na Twój rozum to odpowiedz mi proszę na proste pytanie: dlaczego po 5 dniach od jakiegoś postu, odpowiadasz na niego, choć Twój post nie wnosi żadnych nowych informacji. Wszystkie te Wasze teorie spiskowe zajmują już kilka stron dyskusji. Bo tak na mój rozum to nic innego jak "odświeżanie kotleta". A cała ta rozmowa to polityczna zagrywka PiS lub PO, które na wątku smoleńskim zyskują najwięcej (stąd też i w mediach rządowych co jakiś czas jakaś spiskowa teoria się pojawia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen nuda IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 13.03.13, 16:46 demotywatory.pl/2571729/Ale-nuda Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: nuda 13.03.13, 17:35 Zen, już Ci to mówiłem - ale powtórzę: myślałem, że poważniejszy z Ciebie rozmówca... :( No cóż - Twoje wypowiedzi świadczą o Tobie, a nie o mnie. Pamiętaj o tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu W systemie karmienia obywateli informacjami IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 21:50 Widzimy ,że prokuratura w sprawie katastrofy smoleńskiej jest bezradna .Jak się oddało śledztwo w ręce Rosjan przez Donalda Tuska, to teraz sobie można nagwizdać.Ale ten czas wskazany przez najwyższego stwórcę przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bombiarz Re: W systemie karmienia obywateli informacjami IP: *.play-internet.pl 13.03.13, 21:59 No i co tam ciekawego w smoleńsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks Stanisław radzę ostrożnie IP: *.apus-net.pl 15.03.13, 19:19 Ale ten czas wskazany przez najwyższego stwórcę przyjdzie. Pamiętaj tylko, że wtedy nikt nie będzie słuchał Twoich tłumaczeń. Za to Jarek z widłami się bardzo się ucieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a No i wszystkie tezy komisjii Antka obalone... 15.03.13, 15:36 wyborcza.pl/1,75478,13562965,Falszowanie_danych_technicznych__szkolne_bledy_i_klamstwa.html#TRNajCzyt tyle czasu i publicznej kasy... Panowie posłowie, weźcie się wreszcie do poważniejszych zajęć! Antek głupot nagada, Gazeta Polska powtórzy, "prawdziwi polacy" w to uwierzą i tak się bawi PO z PiS. W sumie nic nie robiąc kasują grube pieniądze... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen nuda IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 15.03.13, 17:37 demotywatory.pl/2571729/Ale-nuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Premier Tusk spyta Europę o Tupolewa IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.13, 21:49 Normalnie się rozryczałem. 10 kwietnia Macierewicz i jego komisja przedstawi cząstkowy raport.Tego samego dnia odbędzie się wielka manifestacja w trzecią rocznicę.Donald musi odejść i to jak najszybciej. Tak powiedział też Korwin -Mikke. Za siedem lat obejmuje władzę.Ale tę trzeba objąć natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a JKM? 16.03.13, 00:13 Kto obejmie władzę za 7 lat? Mikke? :D raport Antka? przecież już tezy tego raportu zostały obalone przez ekspertów z dziedziny lotnictwa! Nie przeczę, że rząd Tuska nic nie robi, ale temu przyczyniacie się właśnie wy pasjonując się tematami zastępczymi typu Smoleńsk wiecznie żywy i związki partnerskie. Zacznijmy w końcu oczekiwać racjonalnych działań wobec władzy! a nie żyjemy tylko "tańcem" PO z PiS, czasem z udziałem RP czy SLD :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Pogrywanie Smoleńskiem IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.13, 21:49 Kawaler dwóch uczelni Radek Sikorski stwierdził.Rosjanie dlatego nie oddają wraku Tupolewa ,bo boją się ,że Antek znajdzie .W nim bombę atomową.Taki człowiek jest szefem dyplomacji.Takie zero ,takie nic.wpolityce.pl/wydarzenia/49483-czy-to-jeszcze-szef-naszej-dyplomacji-sikorski-o-wraku-rosjanie-nie-oddaja-bo-boja-sie-ze-macierewicz-znajdzie-tam-slady-bomby-atomowej Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Pogrywanie Smoleńskiem 21.03.13, 22:30 W nagrodę za znakomicie przygotowaną wizytę prezydenta Lecha Kaczyńskiego.Tomasz Arabski zatwierdzony na ambasadora Hiszpanii ,mimo protestów opozycji.Ale dzięki determinacji mec.Piotra Pszczółkowskiego prokuratura wznowi śledztwo i pan Arabski zamelduje się w więźniu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^ Pajacyku kochany IP: 212.87.227.* 22.03.13, 08:28 Czas nauczyć się i zapamiętać, że sławetną wizytę przygotowała kancelaria Prezydenta Kaczyńskiego. Pan Arabski może spać spokojnie. A Ty zameldujesz się na Grunwaldzkiej 40 km od Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Żółwiku 23.03.13, 00:06 Przede wszystkim przed wyjazdem do Smoleńska prezydenta ,wszystkie działania nadzorował Tomasz Turowski.Nie będę ci opisywał co to za persona.On to się spotykał w wysokimi funkcjonariuszami rosyjskim FSO.Zabezpieczających wizytę .Tak samo było z lotem Donalda twojego premiera.On też to nadzorował.Były szpieg miał tam znakomite kontakty.25 marca omawiano wizytę i tu podaję ci kolejność.Tuska i Kaczyńskiego .Tylko wtedy nikogo z kancelarii prezydenta nie było.I co ciekawsze świadkowie tych wizyt zginęli.Po Turowskim pałeczkę przyjął Arab ,taką ksywkę ma Arabski.On też spotykał się z wysokim urzędnikami rosyjskimi ,w tym z Jurijem Uszakowem zastępcą szefa kancelarii Putina .Skutecznie zablokował wizytę Handzlikowi z kancelarii prezydenta.Który chciał sprawdzić wszystkie służby na przylot prezydenta.Z papierów jasno wynika ,że Arab ulubiona ksywka Donalda był koordynatorem lotu prezydenckiego Tupolewa 154M do Smoleńska 10 kwietnia 2010r. Arabski nie będzie spał spokojnie ,bo rodziny wytoczyły mu sprawę sądową.A prokuratura wznowiła śledztwo ,żółwiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wniosek Re: Żółwiku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.13, 10:12 z tego co piszesz to Handzlik nie dopełnił obowiązków, a nie Arabski. Bo to Handzlik nie sprawdził przygotowania wizyty Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Żółwiku 23.03.13, 21:21 Z tego co piszesz, to nie jesteśmy na ty, gnojku.I wołków z tobą nie wypasałem.Arab wcześniej spotykał się z przed katastrofą ,czyli w styczniu.Notkę sprawdził kontrwywiad wojskowy,który został skutecznie ukryty.Później Arabski od 17 marca do 18 marca poleciał do Rosji i spotykał się z Rosjanami.Ale nie w MSZ ,tylko w restauracji.Jak zeznał funkcjonariusz BOR,dwie godziny trwały rozmowy.Co ustalali Bóg jeden wie.Tam Arabski podał nazwiska osób wylotu Tupolewa.Nie macie gnojki żadnych argumentów.I to forum anty kościelne też .Tu nikt nie znajdzie poparcia obywatelskiego.Tylko wyzwiska .Zawsze jestem gotowy na wypowiedzi ,byle nie chamskie i godne odpowiedzi.Arabski wcześniej ,lub później zostanie pociągnięty do odpowiedzialności.Bo to urzędnik Tuska ,który tą katastrofę pognębił. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Żółwiku 24.03.13, 00:03 Bóg i "gnojku" w jednej wypowiedzi. Zastanów się zanim coś napiszesz... proszę. Nie ośmieszaj katolików, proszę! Albo od razu podpisz się "prawdziwy polak". Dostałeś konkretny post - kulturalny (na forum nie stosuje się sformułowań typu "szanowny Panie"), a w odpowiedzi takie coś... no cóż, Twoja wypowiedź świadczy o Tobie a nie o rozmówcy. Zastanów się, zanim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Prawda w oczy kole 24.03.13, 10:16 Arab-ski jeszcze przed tragedia smoleńską kwestionował bezpodstawnie uprawnienia śp.Lecha Kaczyńskiego i odmówił samolotu na szczyt w Brukseli.Jeszcze raz powtarzam ,że organizatorem tego lotu i liczne zaniedbania była odpowiedzialna kancelaria premiera.Arabski mimo że przegrał wybory parlamentarne w Gdańsku.Miasto os.Został w roku 2011 awansowany na ministra konstytucyjnego.Szczególny twór w wydaniu Platformy.Czyli inaczej do specjalnych poruczeń Donalda Tuska.Sąd wznowił śledztwo w sprawie zaniedbań lotu do Smoleńska.Rodzina Kaczyńskich dostała status pokrzywdzonych ,także rodziny ofiar, nie popuszczą Arabskiemu.Człowiekowi ,który zaciekle walczył z dobrym imieniem Lecha.Został wysłany do Madrytu.Nuda nie dziw się mojemu nastrojowi, bo na tym forum rozmowy towarzyskie, nie są mile widziane.Sam też , nic nie robisz ,by to zmienić.Zwłaszcza w kwestii ogłady i kultury towarzyskiej.Wiele osób tylko czyta unikając wpisu ,jak ognia ,czy potopu.To forum nie jest żadną wyrocznią. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a prawda... 24.03.13, 11:18 Piszesz, że to forum nie jest żadną wyrocznią, a jednocześnie zobacz, ile tutaj jest wyroków... w tym wątku nawet. Zresztą sam wydałeś już wyrok na Arabskiego. Ja nikogo nie zamierzam bronić. Niech każdy broni się sam. Tyle tylko że dzięki PiSowi PO nie musi zupełnie nic robić i taki maraz będzie trwał dopóki ten "chocholi taniec" PO z PiSu będzie trwał w Polsce nic nie zmieni się na lepsze. Zastanów się. Powarkiwanie, że ten jest gbur, ten agent, ten nieudacznik to właśnie elementy tego marazmu. Każdy z nas ma jeden głos wyborczy i niech z niego skorzysta zgodnie z własnym sumieniem, a potem robi swoje najlepiej jak potrafi, uczciwie, a nie oczekuje, że inni rozwiążą za niego problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: A jednak prawda IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.13, 20:22 Paweł Deresz agentem wywiadu wojskowego ps. Redaktor.Mąż zmarłej tragicznie Jolanty Szymanek -Deresz.Wyjątkowo aktywny w wypowiedziach chamskich ,na temat katastrofy.niezalezna.pl/40054-nasz-news-sensacyjne-fakty-z-przeszlosci-pawla-deresza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^ Pajacyku kochany IP: *.apus-net.pl 04.04.13, 22:30 Oni tacy niezależni, Jak Ty prawdomówny. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: A jednak prawda 05.04.13, 08:23 Gość portalu: gościu napisał(a): " Paweł Deresz agentem wywiadu wojskowego ps. Redaktor.Mąż zmarłej tragicznie Jolanty Szymanek -Deresz.Wyjątkowo aktywny w wypowiedziach chamskich ,na temat katastrofy.niezalezna.pl/40054-nasz-news-sensacyjne-fakty-z-przeszlosci-pawla-deresza" No i teraz wiemy dlaczego ten człowiek śpiewa z takiej nuty . Każdy , kto był umoczony w WSI i SB , śpiewa podobnie , dziwnym trafem . W takim razie odwróćmy twierdzenie : kto " tak " śpiewa o Smoleńsku , to jest wysoce prawdopodobne, że był agentem albo TW . I tym się kierujmy na co dzień oceniając wiarygodność ludzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: A jednak prawda IP: *.play-internet.pl 05.04.13, 08:34 Coś nowego w Smoleńsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kioto Re: A jednak prawda IP: *.opera-mini.net 05.04.13, 08:48 Czym się mamy kierować? PISowskim portalikiem? Nie kompromituj się człowieku. Jestem w stanie uwierzyć, że maciarewicz to ruski agent. tańczy, jak mu ruscy zagrają. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: A jednak prawda 05.04.13, 12:36 angrusz1 napisał: > W takim razie odwróćmy twierdzenie : kto " tak " śpiewa o Smoleńsku , to jest > wysoce prawdopodobne, że był agentem albo TW . > I tym się kierujmy na co dzień oceniając wiarygodność ludzi . Ależ pokrętna logika! Tragedia! wniosek prosty - najwięcej agentów lub TW ma poniżej 50 lat, a większość ludzi (poza "prawdziwymi polakami" ma w nosi Smoleńsk, bo ma poważniejsze problemy niż polityka historyczna czy przekomarzanki między PiS i PO). Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: A jednak prawda 05.04.13, 13:34 Nuda zacytował mnie i napisał tak : "Ależ pokrętna logika! Tragedia! wniosek prosty - najwięcej agentów lub TW ma poniżej 50 lat, a większość ludzi (poza "prawdziwymi polakami" ma w nosi Smoleńsk, bo ma poważniejsze problemy niż polityka historyczna czy przekomarzanki między PiS i PO). " Taak , to dość pokrętna logika . Ale na poniższym przykładzie udowodnię ci , że ludzie - i ja też - tak postępują . Cyganki są śniade i noszą długie sukienki . A więc jeśli ja ( zapewne i inni też ) widzę kobietę śniadą i w długiej sukience , to chwytam się za portfel - tak na wszelki wypadek . Ale zgodnie z zasadami logiki nie każda kobieta śniada i nosząca długą sukienkę jest Cyganką . Jednak ja wolę się o tym nie przekonywać po fakcie . Wolę zawczasu zareagować prawidłowo . Czy zrozumiałeś teraz tę " pokrętną " logikę ? Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: A jednak prawda 05.04.13, 13:48 nie, jest totalnie bezsensowna! Bo wniosek z Twojego oszczerstwa jest taki, że im młodsza osoba to tym większe prawdopodobieństwo, że że był agentem lub towarzyszem. Przecież to oczywista sprzeczność. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: A jednak prawda 07.04.13, 15:53 n.u.d.a napisał(a): > nie, jest totalnie bezsensowna! Bo wniosek z Twojego oszczerstwa jest taki, że > im młodsza osoba to tym większe prawdopodobieństwo, że że był agentem lub towar > zyszem. Przecież to oczywista sprzeczność." Powtórzę część mojego poprzedniego wpisu , bo chyba do ciebie nie dotarło albo trudno ci go zrozumieć : " Taak , to dość pokrętna logika . Ale na poniższym przykładzie udowodnię ci , że ludzie - i ja też - tak postępują . Cyganki są śniade i noszą długie sukienki . A więc jeśli ja ( zapewne i inni też ) widzę kobietę śniadą i w długiej sukience , to chwytam się za portfel - tak na wszelki wypadek . Ale zgodnie z zasadami logiki nie każda kobieta śniada i nosząca długą sukienkę jest Cyganką . Jednak ja wolę się o tym nie przekonywać po fakcie . Wolę zawczasu zareagować prawidłowo . Czy zrozumiałeś teraz tę " pokrętną " logikę ?" Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: A jednak prawda 08.04.13, 14:21 Twoja teoria jest wewnętrznie sprzeczna... im młodsza osoba tym mniejsze prawdopodobieństwo, że była agentem SB. Więc nie pisz głupot! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kioto Re: A jednak prawda IP: *.opera-mini.net 05.04.13, 08:44 niezalezna.pl aaaahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: prawda... 05.04.13, 08:31 Nuda napisał : "Tyle tylko że dzięki PiSowi PO nie musi zupełnie nic robić i taki maraz będzie trwał dopóki ten "chocholi taniec" PO z PiSu będzie trwał w Polsce nic nie zmieni się na lepsze." Mylisz się . PO i PiS mogą się spierać na temat katastrofy i innych podobnych kwestii ale wiele ludzi , dla których te tematy są marginalne , kształtuje swoje poglądy polityczne na podstawie swojego bytu . Przypominam jest stagnacja gospodarcza - ona potrwa z rok , co najmniej . Jest wysokie bezrobocie . Teraz ja odwrócę twierdzenie : PiS nic nie musi robić a i tak nastroje polityczne z każdym dniem będą niekorzystne dla PO . Do 2015 roku z Tuska i PO pozostanie tylko próchno . Prawdziwe rozliczanie Arab-skiego i innych nastąpi po 2015 roku . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: prawda... 05.04.13, 12:52 To Ty się mylisz... opinia o PO oczywiście pogarsza się przez sytuację na rynku pracy, co nie oznacza zwycięstwa PiSu w nadchodzących wyborach. Możesz zaklinać rzeczywistość, ale prawda jest taka, że dopóki ludzie będę pamiętać rządy PiSu, raczej marne są szanse, żeby wygrali. Poza tym piszesz na forum o zaciskania pasa i ograniczaniu zadłużenia, a jak sam pamiętasz spece od gospodarki PiSu sugerowali zwiększanie wydatków socjalnych podczas kryzysu. Więc optujesz za partią, która chce doprowadzić Polskę do ruiny gospodarczej. Wyzywasz innych od agentów, TW itp., a odpowiedz sobie szczerze na pytanie: kto tak naprawdę szkodzi Polsce? gdyby PO miało realną opozycję musieliby wziąć się do roboty, żeby wygrać kolejne wybory. A tak samo istnienie PiSu i groźba zwycięstwa tej partii w zupełności wystarczy, żeby partia z najwyższym poparciem (poza PiS) przyciągnie głosy niezdecydowanych. NIESTETY dzięki PiSowi PO nie robi TOTALNIE NIC! Więc wina za obecną sytuację leży po stronie PO oczywiście, ale niewiele mniejsza wina jest po stronie PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: prawda... 05.04.13, 13:36 Nuda pisze : "To Ty się mylisz... opinia o PO oczywiście pogarsza się przez sytuację na rynku pracy, co nie oznacza zwycięstwa PiSu w nadchodzących wyborach." To jaka partia wtedy zwycięży , skoro z PO i Tuska pozostanie próchno ? SLD , PSL ? I dalej onże pisze : " Możesz zaklinać rzeczywistość, ale prawda jest taka, że dopóki ludzie będę pamiętać rządy PiSu, raczej marne są szanse, żeby wygrali. " To twoja ocena . Ja mam inną opinię na ten temat . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: prawda... 05.04.13, 13:45 angruszu, przecież Ci napisałem, że zwycięży partia z największym poparciem społecznym :) (ale na pewno nie PiS). Oczywiście, że jest to moja ocena, ale jestem . Odniesiesz się też do kwestii "speców PiSowskich z dziedziny gospodarki", którzy sugerowali zwiększenie wydatków budżetowych? piszesz o wpływie gospodarki na notowania PO... zgadzam się z Tobą, że jest to wynikiem bierności PO, ale na tą bierność pozwala PiS zajmując się tematami zastępczymi. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: prawda... 07.04.13, 15:50 n.u.d.a napisał(a): " angruszu, przecież Ci napisałem, że zwycięży partia z największym poparciem spo > łecznym :) (ale na pewno nie PiS). Oczywiście, że jest to moja ocena, ale jeste > m . Odniesiesz się też do kwestii "speców PiSowskich z dziedziny gospodarki", k > tórzy sugerowali zwiększenie wydatków budżetowych? piszesz o wpływie gospodarki > na notowania PO... zgadzam się z Tobą, że jest to wynikiem bierności PO, ale n > a tą bierność pozwala PiS zajmując się tematami zastępczymi." O budżecie i deficycie budżetowym napisałem na tym forum bardzo dużo . Ale kto wie , w czasie , kiedy najprawdopodobniej PO będzie traciła władzę , będzie już tylko możliwe cięcie wydatków budżetowych . Po przekroczeniu długu publicznego 55 % pkb musi być już tylko cięcie wydatków . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: prawda... 08.04.13, 14:19 jeśli tak to dokona tego każda partia. Choć mam obawy, czy PiS byłoby w stanie pogorszyć sytuację swojemu żelaznemu elektoratowi. Nie wydaje mi się.... Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: prawda... 05.04.13, 13:42 Nuda pisze : "Poza tym piszesz na forum o zaciskania pasa i ograniczaniu zadłużenia, a jak sam pamiętasz spece od gospodarki PiSu sugerowali zwiększanie wydatków socjalnych podczas kryzysu." Hmm, piszę i nawołuję ciągle do zaciskania pasa . Taak, masz rację politycy - także i PiS - wolą tego tematu nie podejmować . W czasie spotkania - niedawno było - z panem Brudzińskim zadałem mu pytanie na tenże właśnie temat . Gość raczył taktownie zapomnieć o tym pytaniu . I dalej " nuda " pisze : " Więc optujesz za partią, która chce doprowadzić Polskę do ruiny gospodarczej." Optuję za partią , która jest dla mnie bardziej wiarygodna . Trudno o partię idealną . Mam nadzieję , że kiedy politycy PiS zajmą stołki u żłoba , to jednak opamiętają się i będą robić to, co należy . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: prawda... 05.04.13, 13:54 wiarygodna jest dla Ciebie partia, która chce doprowadzić do zapaści gospodarczej? opamiętają się? przecież to żelazny elektorat PiS. Widzisz, nawet Ciebie ("prawdziwego polaka") gościu "zlał"... więc co sprawia, że uważasz, że PiS jest partią wiarygodną? w Twoich wypowiedziach, angruszu, jest dużo sprzeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Oj zabolało IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.13, 19:08 Panowie oprócz Niewodniczańskiego to pracują ,czy bąki zbijają na necie?To jasne jest słońce szmata zostanie szmatą .Tylko bardziej wyżytą .Deresz to gość od specjalnych poruczeń ,takich jest sporo .Na pęczki .Deresza można porównać do Buzka.Kawaler Orła Białego.Towarzysz Karol i Docent .3 tyś. dolarów miesięcznie za usługi w SB.Europoseł Platformy.Za premiera zmądrzał i brał za wprowadzenie ustawy dla monopolistycznych ugrupowań 5 mln dolców.Wprowadził OFE i inne badziewie .AWSiak pieprzony .Rozwalił przy pomocy paru kolesi województwo częstochowskie.Tusk który nie wie ,co się dzieje w Polsce w sprawie Gazpromu i leci do Nigerii pokazać tam zieloną wyspę.Przez dwie kadencje "wielkie nic nie wiem".Teraz po trzech latach ,Lasek będzie tłumaczył na czym polegała katastrofa smoleńska .A tfu .Nje wsie ponimajut, idi ty w kibini materi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^ Pajacyku kochany IP: *.apus-net.pl 05.04.13, 19:34 Zdrówka życzę, bo coraz z Panem gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Oj zabolało 05.04.13, 21:26 "prawdziwi polacy" jak to jest, że dostrzegacie drzazgę z oku bliźniego (nie wnikam czy prawdziwą, czy nie) a u siebie belki nie widzicie? Skąd u Was takie zamiłowanie do spisków, pomówień, obrażania innych? Macie takie same prawa jak inni i macie jeden i tylko jeden głos wyborczy (tak samo jak inni). Skorzystajcie z tego i zrozumcie, że są ludzie, którzy myślą inaczej niż Wy. Ludzie, dla których Smoleńsk nie ma najmniejszego znaczenia... no przynajmniej nie jest priorytetem! ludzie, którzy od władzy oczekują konkretnych działań związanych z bieżącą gospodarką, a nie określania bzdur: Smoleńsk, związki partnerskie, jakieś bzdetne nazewnictwo czy kosmetyczne zmiany. Realne, konkretne, czasem niepopularne, ale decyzje zmieniające sytuację na lepsze. A dzięki masakrycznej opozycji ten bierny rząd nie musi robić nic. Zupełnie nic! I tak trwa ten chocholi taniec PO z PiS :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Motto IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.13, 22:38 Nie mamy wpływu na nic .Ale głosujcie nadal na nas.Donald Franciszek Tusk -Platforma Obywatelska. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Motto 06.04.13, 10:03 nie robiąc nic to oczywiste, że nie ma się wpływu na nic. Tusk reprezentuje tutaj większość społeczeństwa idealnie (pod wpływem nic nie robienia tylko narzekania i to paradoksalnie w większości wyborców PiS), tylko że społeczeństwo narzeka na rząd, a Ci już nie mają na kogo zrzucić winy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do nudy Re: Motto IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.13, 11:41 Obejrzyj sobie nuda film " Układ zamknięty Ryszarda Bugajskiego.I przestań pitolić o wszystkim i o niczym .Bo żal dupsko ściska ,że takie ciemniaki niedouczone i mało wykształcone zabierają głos .Nie mając o tym zielonego pojęcia.Mało tego, siedząc na necie od rana i wieczora.Wybacz mój język i mowę . Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Oj zabolało 07.04.13, 15:59 Nuda napisał : " Ludzie, dla których Smoleńsk nie ma najmniejszego znaczenia... no przynajmniej nie jest priorytetem! " To się zdecyduj . Bo to bardzo istotna różnica . Twoja wypowiedź tak samo brzmi jak wałęsowski minusy dodatnie, czy plusy ujemne . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Oj zabolało 08.04.13, 14:23 nie denerwuj się - widzę, że argumentów zaczyna brakować. Nie jestem Twoim wrogiem, więc mnie nie atakuj personalnie. Pamiętaj, że Twoje wypowiedzi świadczą tylko o Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: prawda... 07.04.13, 15:55 n.u.d.a napisał(a): >" wiarygodna jest dla Ciebie partia, która chce doprowadzić do zapaści gospodarcz > ej? opamiętają się? przecież to żelazny elektorat PiS. Widzisz, nawet Ciebie (" > prawdziwego polaka") gościu "zlał"... więc co sprawia, że uważasz, że PiS jest > partią wiarygodną? w Twoich wypowiedziach, angruszu, jest dużo sprzeczności." Wobec partii i polityków , wszystkich polityków , stosuję zasadę kierowcy : ograniczonego zaufania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mortimerx1 Re: Smoleńsk_lista zmarłych co coś wiedzieli IP: *.Netcominternet.pl 06.04.13, 13:33 znalazłem to na interii; poczytajcie sobie 1.Chorąży Stefan Zielonka, rok 2009 - szyfrant w kancelarii premiera, Zielonka dysponował wiedzą o tajnikach łączności w NATO oraz miał też dostęp do najściślejszych danych. 2.Prof.Stefan Grocholewski - ekspert od odczytywania nośników cyfrowych, wykrył manipulacje w nagraniach cz. skrzynek z CASY. "Zmarł" 31.03.2010r. 3.Grzegorz Michniewicz - Dyr.Kancelarii Tuska.Powiesił się 23 grudnia 2010 na kablu od odkurzacza, w dniu, w którym z remontu w Samarze wrócił samolot TU-154, który potem rozsypał się w drobny mak na Siewiernym. 4.Mieczysław Cieślar, "zginął w wypadku samochodowym" dokładnie 18.04.2010 r, miał być następcą Adama Pilcha, który zginął w Smoleńsku. Podobno otrzymał telefon ze Smoleńska od A.Plicha po katastrofie. 5.Krzysztof Knyż - operator Faktów,10 kwietnia 2010 był w Smoleńsku. Zmarł w Moskwie 2 czerwca 2010r.Śmierć całkiem przemilczana. 6.Prof.Marek Dulinicz - szef grupy archeologicznej - zginął 6 czerwca 2010 w wypadku samochodowym w trakcie oczekiwania na wyjazd do Smoleńska. 7. Eugeniusz Wróbel - wykładowca na Politechnice Śląskiej, specjalista od komputerowych systemów sterowania samolotem, poddawał w wątpliwość, że wrak na Siewiernym to TU-154 o nr 101. Pocięty piłą mechaniczną 16.10.2010 r przez swego syna, który zdołał zabić i pociąć swego ojca, usunąć ślady krwi, zawieźć pocięte zwłoki do jeziora, wrócić i zapomnieć wszystko. Złego stanu swego "chorego psychicznie" syna przez ponad 20 lat nie zauważyła matka, która jest psychiatrą. 8. Ryszard Kuciński - prawnik A.Leppera - "zmarł" w maju 2011 r. 9.Wiesław Podgórski - był doradcą A.Leppera, gdy ten by ministrem rolnictwa, znaleziony martwy w biurze Samoobrony pod koniec czerwca 2011r. Jako przyczynę śmierci podano samobójstwo. 10. W 2011 roku samobójstwo przez powieszenie popełnił oficer Służby Kontrwywiadu Wojskowego, służący w Centrum Wsparcia Teleinformatycznego i Dowodzenia Marynarki Wojennej w Wejherowie. Żołnierz posiadał najwyższą klauzulę dostępu do materiałów niejawnych. 11. Róża Żarska - adwokatka Leppera - "zmarła" w lipcu 2011 r. w Moskwie. 12. Dariusz Szpineta - zawodowy pilot i instruktor pilotażu, ekspert i prezes spółki lotniczej, został znaleziony martwy w łazience ośrodka wczasowego w Indiach. Wcześniej parokrotnie wypowiadał się w mediach w sprawie Smoleńska, kwestionując oficjalne ustalenia. 13. Były generał GROMU Sławomir Petelick Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Dzień smoleński w TVP 1 IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.13, 11:33 Dwa filmy + komentarz .Coś niespotykanego w tym ustroju ,zwanym III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk 09.04.13, 07:27 Film pani Gargas , pytanie do polskiego prokuratora : jak pan zabezpieczył sejf ? (w Rosji , w którym złożono taśmy z czarnych skrzynek ) . Założyłem plombę . Jak ? Przylepiłem papier i przystawiłem pieczątkę . Jak pan przylepił ? Klejem . I to jest podsumowanie jak to śledztwo jest prowadzone . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.Cz. Panie Andrzeju IP: *.wip.pcz.pl 09.04.13, 09:58 Takie obowiązują procedury, takie a nie inne. Nie ma dowodu, że taką plombę naruszono. Czego się czepiacie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a manipulacja 09.04.13, 11:01 uwzględniając fakt, że procedury zostały zachowane to widać jak na dłoni manipulację ze strony p. Gargas. Ciekawe, że nie zadała pytania, czy sejf był wbudowany i czy nie było widać śladów podmiany sejfu :) no i idąc dalej, czy przypadkiem nie było śladów włamania do budynku, w którym ten sejf się znajdował, nawet jeśli nie było śladów na ingerencji w sam sejf. W sumie to dlaczego cały oddział wojskowy nie pilnował tego sejfu? oczywiście uprzednio każdego z tych żołnierzy należałoby sprawdzić pod kątem potencjalnych powiązań z Rosją i to najlepiej do 10 pokolenia wstecz. (oczywiście cały wywód to ironia). Moim zdaniem całe to zamieszanie to efekt naszej polskiej bylejakości, o czym wielokrotnie pisałem na tym forum, a czego "prawdziwi polacy" nie są w stanie zrozumieć. Oni nadal widzą Polskę jako naród wojowników, mężów stanu itp. A prawda jest taka, że zwłaszcza starsze pokolenie to pamiętająca hasła: "czy się stoi czy się leży...", a potem wychowująca dzieci zgodnie z Owsiakowym "Róbta co chceta" to ludzie, którzy nie są w stanie przyjąć do świadomości swoich wad, błędów i szukają spiskowych teorii dziejów, żeby usprawiedliwić się sami przed sobą. Bo przecież ciągnięcie zasiłku dla bezrobotnych + kasa z MOPSu, gdy się pracuje "na czarno" to nie kradzież. Taka to przewrotna moralność i solidarność społeczna... :( Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: manipulacja 09.04.13, 15:05 Nuda tak pisze ironizując : " W sumie to dlaczego cały oddział wojskowy nie pilnował tego sejfu? oczywiście uprzednio każdego z tych żołnierzy należałoby sprawdzić pod kątem potencjalnych powiązań z Rosją i to najlepiej do 10 pokolenia wstecz." Taak, tak powinno być . Przy tym sejfie winna być straż . Polski żołnierz a całość monitorowana i nagrywana . czy Nuda oglądał przed filmami rozmowę z prof. Rońdą ( chyba takie nazwisko ) . Przedstawiał on zdjęcia satelitarne z dwóch dni po katastrofie i w jednym dniu element silnika - ok 2 tony - leżał w miejscu X a na drugi dzień krasnoludki go przeniosły już 100 m bliżej . No i tak jest prowadzone śledztwo z udziałem polskich prokuratorów , polskiego państwa . A wg Bula : państwo zdaje egzamin . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: manipulacja 09.04.13, 15:53 angrusz, to była ironia. Ty naprawdę uważasz, że tak powinno być? jestem w szoku! Angrusz, nie oglądam telewizji, bo tam same zmanipulowane bzdety lecą (z jednej i drugiej strony). Koncentruję się na tym, by przede wszystkim samemu być w porządku wobec innych, a nie oczekiwać, że inni rozwiążą moje problemy. Jak to mój najstarszy syn mówi: "pilnuj siebie - będziesz w niebie". Piszesz, że przy tym sejfie powinna być straż. Polski żołnierz i monitoring.... wszystko można. Tylko pytanie po co? czy naprawdę w Polsce nie ma poważniejszych problemów? jak chce się coś zmanipulować to wszystko można zrobić. Natomiast dzięki takim zastępnikom jak Smoleńsk - PO nic nie robi. Dzięki PiS! I tak właśnie trwa ten marazm... Smoleńsk, związki partnerskie, maryśka, fundusz taki czy siaki i inne głupoty, a realnych działań brak! Państwo nie zdało egzaminu: ani za rządów PO, ani za rządów PiS (może nawet tym bardziej), ani za rządów SLD. Partie patrzą tylko na siebie i swoje korzyści. I dopóki tak będzie to żadne Państwo nie zda egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: manipulacja 09.04.13, 20:29 Nuda napisał : ". Tylko pytanie po co?" Zdumiewasz mnie swoim naiwnością albo ... głupotą . Po to ma stać straż , żeby dowód był wiarygodny . Przypomnij sobie słowa prof. Rońdy wczoraj przed filmami . On pokazał zdjęcia miejsca katastrofy zaraz po niej i kilka dni później . Kilka - może dzień później , duży element silnika - ok 2 tony - została przeniesiony bliżej , 100 m bliżej i to miejsce było brane przy rozpatrywaniu przyczyn katastrofy . Gdyby tak stali polscy żołnierze , jeden obok drugiego , to niemożliwe by było takie działanie . Dla mnie to oczywiste . A ty wyjeżdżasz z innymi " ważniejszymi " sprawami dla kraju . Taak, są ważniejsze sprawy dla kraju i narodu a tutaj jest wątek o tragedii w Smoleńsku . Nie chcesz to nie czytaj, nie pisz . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: manipulacja 09.04.13, 16:08 ironizując dopowiem cytując powiedzenie: "jeśli chcesz, żeby coś było zrobione dobrze - zrób to sam". Angruszu, dlaczego nie skrzyknąłeś innych "prawdziwych polaków" i nie pilnowaliście miejsca katastrofy? odpowiedź jest prosta: najłatwiej po prostu narzekać nie robiąc nic! Szczerze - to myślałem, że jednak jesteś bardziej rozsądny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Debata smoleńska w TVP 1 wedle Kraśki IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.13, 18:26 <Dwa Profesory .jeden z PAN ,drugi Krzemiński .Dziennikarzyna z Wyborczej ,dwaj obiektywni ,jeden niezależny.Dwaj obiektywni wkręcili dwa zdania ,niezależny jedno .Nawijali, Kraśko <dwa profesory i dziennikarzyna z Wyborczej .Krzemiński rozszlochał się na temat bandy z PISu i powiedział ,że jego wykształcenie to coś więcej niż PIS .O w mordę.Ani słowa o zaniedbaniach ,wykopkach i Arabskim.Niezależny chciał coś powiedzieć ,ale wykształcony Krzemiński go zakrzyczał ,a Kraśko wyłączył.Jak ma takich wykształconych <profesurów Platforma to koniec bliski .O w mordę. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: manipulacja 09.04.13, 20:32 n.u.d.a napisał(a): >" ironizując dopowiem cytując powiedzenie: > "jeśli chcesz, żeby coś było zrobione dobrze - zrób to sam". > Angruszu, dlaczego nie skrzyknąłeś innych "prawdziwych polaków" i nie pilnowali > ście miejsca katastrofy? odpowiedź jest prosta: najłatwiej po prostu narzekać n > ie robiąc nic! > Szczerze - to myślałem, że jednak jesteś bardziej rozsądny... " Hmm, ja też sądziłem, że jesteś bardziej rozsądny . Po słowach :"Angruszu, dlaczego nie skrzyknąłeś innych "prawdziwych polaków" i nie pilnowaliście miejsca katastrofy?" straciłem wiarę w twoją dobra wolę i zdolność do logicznego myślenia . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: manipulacja 09.04.13, 23:20 zwracam uwagę na słowo klucz "ironizując". Angruszu, moje ironiczne wypowiedzi miały uświadomić przede wszystkim Wam - "prawdziwym polakom" absurdy Waszych poglądów. Logika leży w sprzeczności z Waszymi spiskowymi teoriami, co już wykazałem - poprzez rozszerzanie całego spektrum rzeczy, do których moglibyście się "przyczepić". Moja dobra wola wskazuje na to, że staram się koncentrować na tym co jest i co będzie. Rozliczenia nie dają zupełnie nic. Dodatkowo jak już wielokrotnie pisałem - jest to temat zastępczy (dla większości ludzi niewiele znaczący lub wręcz totalnie nieistotny). Ale pozwalający rządzącym na skupienie uwagi opinii publicznej i dzięki temu nie muszą nic, zupełnie nic robić. Angruszu jeśli się mylę to mnie popraw. Czy jesteś w stanie powiedzieć jakie są dokonania rządu? realne dokonania rządu? ile czasu zostało spożytkowanego na rzecz poprawy obecnej i przyszłej sytuacji w kraju, a ile czasu na Smoleńsk, in vitro, związki partnerskie, fundusze takie czy "śmakie"? PO i PiS dobrze żyją sobie na tych PRowych tematach. I nie łudź się, że PiSowi zależy na wyjaśnieniu czegokolwiek. Zresztą pokazały to rządy tej partii, gdzie jeszcze przed wyrokiem ówczesny Prokurator Generalny (ówczesny zastępca Kaczyńskiego) oświadczył opinii publicznej, że ten czy tamten jest winny. Piszesz o logicznym myśleniu, a więc proszę Cię - przestań pisać półprawdy czy insynuacje! logika nakazuje wyciąganie wniosków. Wyciągnij więc wnioski, przeanalizuj, a potem oddaj głos wyborczy. I tak każdy odda go wedle swoich przekonań. Twój głos nie jest ani ważniejszy, ani mniej ważny niż głos kogokolwiek innego (zresztą nieraz Ci to mówiłem). Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: manipulacja 10.04.13, 07:51 Nuda napisał : " Angruszu jeśli się mylę to mnie popraw. Czy jesteś w stanie powiedzieć jakie są dokonania rządu? realne dokonania rządu?" O tych innych sprawach ja piszę od lat ale na innym wątku . Katastrofa lotnicza w Smoleńsku jest bardzo ważna ale nie jest to sprawa , od której zależy byt narodu . Dlatego tę sprawę należy rozpatrywać ale dbać o to , co ma istotny wspływ na stan państwa i narodu : stan finansów publicznych . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: manipulacja 10.04.13, 11:26 Angruszu to nie jest żadna odrębna sprawa. Bo naganiasz na PiS, który już dawno zrujnowałby naszą gospodarkę poprzez wzrost wydatków budżetowych. "Rozpatrywać" - ok. tylko że Wasze "rozpatrywanie" to szukanie coraz to nowej spiskowej teorii. Upada jedna to na jej miejsce wskakuje następna. Dla kogo "Katastrofa lotnicza w Smoleńsku jest bardzo ważna"? chyba tylko dla PiS i elektoratu PiS, żeby mieli się czym fascynować, a jednocześnie nie musieli robić nic, bo przecież nie ma sensu - bo w świecie pełnym spisków ten biedy PiS jest tak uciskany. A ten "spisek" PiS pokazuje na każdym kroku. W tym przy każdych przegranych demokratycznie wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk 09.04.13, 20:23 Tusk : mogę się modlić z każdym nad grobami poległych w Smoleńsku . J.Kaczyński : w takim razie oczekuję premiera jutro o 8.00 w Katedrze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Dla wszystkich, którzy rzygają Smoleńskiem IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.13, 21:00 To jedyna rozsądna propozycja.Bez kłótni ,bez mądrych głów ,bez ubliżania.Napisał kolega Shork na Niepoprawnych .Przeczytać ,przetłumaczyć ,udowodnić.niepoprawni.pl/blog/4474/rada-dla-rzygajacych-smolenskiem Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Dla wszystkich, którzy rzygają Smoleńskiem 09.04.13, 23:33 jestem "za" pod warunkiem, że to wszystko sfinansuje PiS. W przeciwnym razie należy zadać rozsądne pytanie: po co? ani o milimetr nie poprawi się przez to jakość życia w Polsce. Więc jestem "przeciw". Poza tym to chyba tym wypowiadającym się w wątku przydałaby się jednak powtórka z rekolekcji wielkopostnych. Smutne to tym bardziej, że jednak okres Świąt Wielkiej Nocy minął zaledwie kilka dni temu... :( Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Smoleńsk 09.04.13, 23:27 cynizm Kaczyńskiego nie zna granic. Nic tylko Komorowski powinien go zaprosić na 12 na inną mszę odprawioną w intencji ofiar katastrofy. Myślisz, że przyjąłby zaproszenie? przypominam Ci, że ten sam J.Kaczyński odmówił (co w pewien sposób było jego obowiązkiem jako szefa największej partii opozycyjnej) uczestniczenia w posiedzeniach Rady Bezpieczeństwa Narodowego. Cynizm, cynizm, cynizm i nic więcej. Angruszu, konkretnie - dlaczego jesteś zwolennikiem PiS? tylko nie pisz mi proszę lakonicznych stwierdzeń o wiarygodności - po czym piszesz o ograniczonym zaufaniu. Nawet podłość Kaczyńskiego przedstawiasz jako jego zaletę, więc nie widzę tutaj najmniejszego przejawu "ograniczonego zaufania" w kwestii PiSu. Natomiast co do innych partii - hmm - tam nie widzę, żadnego zaufania. Nawet jeśli dzięki PO (przynajmniej tutaj muszę przyznać rację Tuskowi), że nie doprowadził do zapaści finansów publicznych poprzez zwiększenie wydatków budżetowych, co proponował Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk 10.04.13, 07:55 Nuda tak napisał i ocenił J.Kaczyńskiego : ". Cynizm, cynizm, cynizm i nic więcej." Hmm, a ja inaczej oceniam J.Kaczyńskiego . Dla mnie to człowiek , który stracił brata w sytuacji , kiedy inni z władzy bardzo brzydko z nim postępowali . Dlatego nie chce z tymi ludźmi , którzy obrażali L.Kaczyńskiego , mieć nic do czynienia . To chyba normalny odruch . No ale niech się modlą , każdy w innym czasie i miejscu . Modlą się do jednego Boga . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lebowsky Re: Smoleńsk IP: *.42.13.116.alfanet24.pl 10.04.13, 08:05 ..... to infantylne! i nieobiektywne! (ale typowe w poczuciu winy(?);-/) Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Smoleńsk 10.04.13, 11:37 Ty masz prawo oceniać go jak chcesz. Tyle tylko że: a) jako polityk jest jest funkcjonariuszem publicznym i ma pewne obowiązki względem Państwa, za które dostaje wynagrodzenie (i to niemałe!) b) polityk dla dobra Państwa powinien umieć wznieść się ponad osobiste urazy i niechęci. To właśnie jest polityka. "Trzymaj przyjaciół blisko, a wrogów jeszcze bliżej". c) jeśli Kaczyński twierdzi, że suwerenność jest zagrożona itp. to tym bardziej powinien stawiać się wszędzie, gdzie podejmowane są decyzje dotyczące Państwa (zwłaszcza, że to należy do jego obowiązków!) Z powyższymi tezami muszą zgodzić się wszyscy. Nawet zwolennicy PiS. Nikt nie oczekuje, że będzie wygłaszał orędzia miłości do Komorowskiego czy "braci Rosjan" (tutaj ironicznie nawiązuję do kampanii prezydenckiej), ale ma obowiązek współpracować z każdym dla dobra Polski. Nikomu nie robi łaski, że wykonuje obowiązki, za które otrzymuje wynagrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk 10.04.13, 11:47 Nuda napisał : "ale ma obowiązek współpracować z każdym dla dobra Polski. " Taak , ma obowiązek . Ale doba ma tylko 24 godziny a człowiek ograniczone możliwości i fizyczne i intelektualne . Dlatego wybiera taki sposób pracy " dla dobra Polski " , ktory wydaje mu się najbardziej skuteczny i wydajny . Może pan J.Kaczyński uznaje, że rozmowa i kontakt z p B.Komorowskim , jest mało skutecznym i wydajnym sposobem pracy dla dobra Polski . No ale ja o tym nie wiem . To trzeba zapytać p J.Kaczyńskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Smoleńsk 10.04.13, 11:59 kpisz? powiedz mi proszę - co J.Kaczyński (czy w ogóle opozycja) robi dla Polski? poza oczywiście tym, że mówi, że wszystko robi dla Polski? to jest jak z tym naszym rządem - niby ciągle coś robią, ale to wszystko słowa, gadanina i nic z tego nie wynika: Smoleńsk, związki partnerskie, maryśka, fundusze, komisje i nic. Efektów nie widać... potrafisz konkretnie powiedzieć co robi opozycja? problem właśnie polega na tym, że nic i przez to też rząd nie robi nic :( Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk 10.04.13, 08:16 Nuda napisał : "przypominam Ci, że ten sam J.Kaczyński odmówił (co w pewien sposób było jego obowiązkiem jako szefa największej partii opozycyjnej) uczestniczenia w posiedzeniach Rady Bezpieczeństwa Narodowego. Cynizm, cynizm, cynizm i nic więcej. " A przypominasz sobie , co powiedział - to za mediami - Bronisław Komorowski , jeszcze przed katastrofą : " Prezydent ( Lech Kaczyński ) gdzieś poleci i wszystko się zmieni " . Czy te słowa nie mogą budzić podejrzenia u J.Kaczyńskiego , bo L.Kaczyński poleciał i potem wszystko się zmieniło ? Czy jakikolwiek śledczy w jakiejkolwiek sprawie nie nabrałby podejrzeń . Podejrzeń powodujących choćby sprawdzenie , dlaczego X takie słowa powiedział . Może to zwykły zbieg okoliczności . Może . Ale może i nie . Przecież J.Kaczyński może mieć wielką nieufność do obecnych władz i to uzasadnioną nieufoność. A ty żądasz takich rzeczy . Zastanów się , bo raczej się ośmieszasz . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Smoleńsk 10.04.13, 11:41 angrusz, od każdego oczekuję, że będzie wykonywał swoje obowiązki, za które otrzymuje wynagrodzenie! Jeśli przez to się ośmieszam to bardzo smutne. Ale to co piszesz to tylko pokazuje smutną mentalność "prawdziwych polaków" :( i jak w tym kraju ma być dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk 10.04.13, 11:49 Nuda napisał : " od każdego oczekuję, że będzie wykonywał swoje obowiązki, za które otrzymuje wynagrodzenie! " Ty nie przez to się ośmieszasz , nie przez to stwierdzenie . Znajdź inne . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Smoleńsk 10.04.13, 12:05 nie widzę... wszystkie Twoje wypowiedzi to obrona Kaczyńskiego (wbrew temu co mówiłeś, że wobec wszystkich polityków stosujesz zasadę ograniczonego zaufania). Sobie wmówiłeś, że Kaczyński jest wielce zasłużony dla Polski i bardzo zapracowany ("doba ma tylko 24h, a człowiek ograniczone możliwości czasowe i intelektualne" itp.), że nie ma czasu wykonywać swoich obowiązków i jeszcze próbujesz wmówić swoje zdanie. Pokaż mi konkretnie zdanie, które mnie ośmiesza. Ja odnosząc się do Twoich wypowiedzi wskazuję konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Czy są gdzieś 10.04.13, 12:02 w Raporcie Millera jakieś badania wytrzymałościowe przeprowadzone na polskiej uczelni , przez polskiego naukowca , które by sprawdzały - tak teoretycznie czy drzewo brzoza ( taka lub podobne ) może urwać skrzydło samolotu takiego jak tutka lub podobne ? Bo to oczywiste jest , że takie badania należało przeprowadzić ,zanim przyjmie się tezę o urwaniu skrzydła przez brzozę . Ja nie natknąłem się na taką informację - może niezbyt staranne śledzę tę sprawę . Taka to wiarygodność " ekspertów " z Komisji Millera . Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Czy na Politechnice 10.04.13, 12:21 angrusz1 napisał: > w Raporcie Millera jakieś badania wytrzymałościowe przeprowadzone na polskiej > uczelni , przez polskiego naukowca , które by sprawdzały - tak teoretycznie czy > drzewo brzoza ( taka lub podobne ) może urwać skrzydło samolotu takiego jak tu > tka lub podobne ? > > Bo to oczywiste jest , że takie badania należało przeprowadzić ,zanim przyjmie > się tezę o urwaniu skrzydła przez brzozę . > > Ja nie natknąłem się na taką informację - może niezbyt staranne śledzę tę spraw > ę . > > Taka to wiarygodność " ekspertów " z Komisji Millera . ' Czy na Politechnice Częstochowskiej takie badanie przeprowadzono ? Czy zleca się studentom w ramach ćwiczeń w obliczeniach z wytrzymałości takie badanie , nawet przy bardzo uproszczonych danych wyjściowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Czy są gdzieś 10.04.13, 13:09 Angrusz, czy są jakieś procedury określające zakres czynności do wykonania? czy każdy "prawdziwy polak" będzie ustalał co wg. niego powinno być zrobione? bo jeśli są określone procedury i ktoś niedopełnił obowiązków to powinien ponieść konsekwencje służbowe, bo za to dostaje pieniądze. A jeśli nie ma - to czego się czepiacie? jak sam napisałeś - możliwości ludzkie (czasowe i intelektualne) są ograniczone. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Smoleńsk 10.04.13, 13:34 www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,13709065,Prof__Artymowicz__W_pierwszych_filmach_Gargas_swiadkowie.html#BoxWiadTxt Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Smoleńsk 10.04.13, 13:37 A to potwierdzenie tego co mówiłem o "prawdziwych polakach" i teoriach spiskowych: www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,13705777,Skad_sie_biora_smolenskie_teorie_spiskowe___Polacy.html#TRrelSST Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk - słuchamy 10.04.13, 15:30 i jesteśmy zdumieni . Lasek . Hmm, jaki będzie jego los , kiedy mu się udowodni jego kłamstwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Smoleńsk - słuchamy 10.04.13, 16:28 Angrusz, zobaczymy, jeżeli mu udowodnią kłamstwa, a nie "kiedy". A co Ty na raport Macierewicza? Któremu niejednokrotnie udowadnia o kłamstwo. Teraz wysunął tezę, ze 3 osoby przeżyły taka katastrofę... Angrusz, nie wydajesz przypadkiem wyroku? "kto jest bez winy....?"- znasz to? Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Smoleńsk - słuchamy 11.04.13, 10:23 długo nie trzeba było czekać na weryfikację tez Macierewicza :) wyborcza.pl/1,75478,13715504,Eksperci_Macierewicza_nawzajem_sobie_przecza.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk Angrusz, co Ty na to? pewnie eksperci byli agentami, prawda? albo że ta prawda to nieprawda :D Nie wiem jaki byłby los Laska, jeżeliby ktoś udowodnił mu kłamstwa, ale wiem jaki byłby los Macierewicza, gdyby mu ktoś udowodnił kłamstwa: stałby się bohaterem "prawdziwych polaków" jako mąż stanu prześladowany przez rząd, byłych agentów, towarzyszy i innych "obcych czy tajnych mocy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Smoleńsk - słuchamy IP: *.icis.pcz.pl 10.04.13, 19:12 Facet wyglasza swoje opinie zgodnie ze swoja najlepsza wiedza, i zdrowym rozsadkiem, i nie boi sie tego mowic. I za to nalezy mu sie szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Niudziański siedzi na tym forum od wczoraj IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.13, 19:38 Bez przerwy.Chłopie ,czy dziewczynko,czy ty nie możesz się oderwać od tej historii.Choć na chwilę jedną i pomyśleć .Wskoczyłeś na na stronkę i ujadasz ,jak nakręcony.Jesteś w wieku produkcyjnym ,a siedzisz na necie od rana.Wciskając swoje przemyślenia. Masz już objawy schizofrenii ,bo gadasz sam ze sobą .Tu nikogo nic nie nauczysz.Raz ,że każdy swoje szkoły kończył ,praktykę życiową załapał.Na przykład ja w rzyci mam twoje wywody .Wklejasz się za mną ,jak rzep do psiego ogona.Załapałeś się Gruchę Jędrzeja i nawijasz do bólu.Dla mnie Kaczyński najlepszy z prezydentów III RP.I nikt tego nie przysłoni.Zginął w niewyjaśnionych okolicznościach ,przy aprobacie rządu Tuska.Tak samo przez 50 lat pieprzyli komuniści o Katyniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Trzy lata tej historii zmarnowane IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.13, 19:55 Kaczyński się ruskim nie kłaniał.Tusk jest bezradny wobec Rosji.Robią z nim co chcą.Gdyby niezależne źródła ,nikt by nie wiedział ile metrów miała brzoza.Gdyby nie ich upór ,ciała dalej by leżały w nie swoich grobach.Generał Błasik dalej był by zohydzany i pijany.Cząstki trotylu wykryto raz,drugi nie.Ku rozpaczy tego rządu ,co roku wspomnienia katastrofy wracają ze zdwojoną siłą.Coraz więcej ludzi nie wierzy ,że to była katastrofa .Tusk do tej pory ukrywa ,o czym rozmawiał z Putinem na sopockim molo, w roku 2010.Arogancja władzy i nie kompetencja sprawiła podział wśród Polaków.Wszystkie służby ,które były wśród prezydenta Kaczyńskiego wraz z Turowskim sławnym szpiegiem .Sprawiły ,że Kaczyński zginął. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Niudziański siedzi na tym forum od wczoraj 10.04.13, 23:45 dyskutowałem z angruszem nie z samym sobą. Nie atakuj mnie personalnie, bo Twoje wypowiedzi świadczą tylko o Tobie. A co Twoje 2 posty wnoszą do dyskusji? może się włączysz do dyskusji odpowiadając na moje pytania? no i jeszcze napisz co takiego L. Kaczyński zrobił dla Polaków, by żyło się lepiej? czym zasłużył na Wawel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Profesor z Krakowa Łagowski powiedział IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 23:08 Kaczyński Lech Śp.prezydent niczym się nie zasłużył.Jaki profesor ,taki uniwersytet.Podniósł Polskę z kolan.Bronił twardo interesów Polski zagranicą i u< krajów zaprzyjaźnionych.Był mężem stanu ,twardzielem.Mimo chamskiej nagonki.Tyle dobrego można było usłyszeć po jego śmierci i jego żony.Ale Nuda nie słuchał.Jasna niedola Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Profesor z Krakowa Łagowski powiedział 11.04.13, 23:29 Gościu, a konkretnie to co zrobił? umiesz podać jakieś konkrety? a) w jaki sposób "podniósł Polskę z kolan"? b) w jaki sposób "bronił twardo interesów Polski za granicą i u krajów zaprzyjaźnionych? c) czy mąż stanu (nie mówię o Smoleńsku, a o Gruzji) narażałby życie innych dla własnych interesów? Pytanie czy to była odwaga, czy głupota? jakie korzyści miało takie zachowanie (jeśli nie miało to raczej była głupota). Słuchałem, słuchałem... wszystkie media "piały" o "elitach polskich władz". Zrobiono z nich męczenników, choć sami dobrowolnie nie oddali życia w imię wyznawanych wartości, lecz zginęli w wypadku, więc albo nieznajomość terminologii, albo celowa manipulacja ze strony "prawdziwych polaków". Za ten wypadek rodziny dostały mnóstwo pieniędzy i teraz wyciągają łapy po kolejne nasze wspólne pieniądze. Zawsze byłem przeciwnikiem pochówku na Wawelu, bo Kaczyński nie zrobił zupełnie nic dla Polski. Wybrał go naród na prezydenta. On brał za to pieniądze i miał obowiązki wynikające z tej funkcji. Tyle. Nie będę komentował jakości jego prezydentury. Istotne jest tylko to, ze nie uczynił niczego wybitnego. A może się mylę? wyprowadź mnie z błędu i wskaż KONKRETNIE co takiego wybitnego zrobił Kaczyński, że zasłużył na pochówek na Wawelu? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Profesor z Krakowa Łagowski powiedział 12.04.13, 11:16 Nuda napisał : " wyprowadź mnie z błędu i wskaż KONKRETNIE co takiego wybitnego zrobił Kaczyński, że zasłużył na pochówek na Wawelu? " A co konkretnie wybitnego zrobił Sikorski . Też tam jest jego trumna . A królowie z rodziny Wazów ? Batory a i owszem był wybitnym królem a Kościuszko wodzem . A są tam wszyscy wymienieni . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a zasługi? 12.04.13, 11:30 angrusz, rozmowa nie dotyczy Sikorskiego, Wazów, Batorego itp. tylko Kaczyńskiego. Od początku twierdzicie, że Wawel mu się należy za zasługi. Więc naturalnym jest pytanie: jakie zasługi? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: zasługi? 14.04.13, 08:00 Nuda napisał : " Od początku twierdzicie, że Wawel mu się należy za zasługi" Gdzie masz takie moje stwierdzenie ? Może zacytujesz . Ja nie pamiętam . No ale ktoś ten pomysł ogłosił i inni się zgodzili i leży L.Kaczyński na Wawelu i niech tak zostanie . A piszę o innych ( ty tego nie rozumiesz ? !!) , bo też ich trumny są na Wawelu a też nie wyróżnili się niczym szczególnym : spełniali swoje funkcję - lepiej raz gorzej tak jak Wł.Sikorski ale zdarzyło mu się zginąć podczas pełnienia funkcji i po wiele latach zdecydowano, że jego trumnę ustawi się w podziemiach Katedry wawelskiej . I niech tak zostanie . Czy masz inne zdanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: zasługi? 14.04.13, 21:20 W końcu angruszu sensownie piszesz. Absolutnie nie chcę nikogo wykopywać z Wawelu. Ktoś popełnił błąd, trudno. Spokój zmarłych należy uszanować. Tak jak napisałeś - L.Kaczyński- pełnił swoją funkcję i tyle. Był prezydentem - ok. Brał za to kasę i miał z tego tytułu obowiązki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lebowski Re: Profesor z Krakowa Łagowski powiedział IP: *.42.12.109.alfanet24.pl 12.04.13, 07:14 .... a fakty? .... Prezydent Kaczyński był marionetką Putina! który z ironicznym uśmieszkiem wskazujac paluszkiem eliminował z wszelkiej dyskusji prezydenta rusofoba! ...... wystarczyła jedna karykatura, by budowane/naprawiane z Francja i Niemcami relacje przez kilka lat , legły w gruzach z jednym bąkiem prezydenckiej niestrawności! .... kompromitował nas kiedy wydzwaniał do brata z Brukseli bodajże(?) bo nie wiedział co ma powiedziec, czym wzbudzał ogólne zdziwienie! rozbawienie ale też irytacje zniecierpliwionych partnerów dyskusji! ....... skrajną głupotą i brakiem szacunku dla współobywateli, był podpis Pana Prezydenta pod traktatem lizbońskim, a o którym to decydowali Irlandczycy, bo od wyników Ich referendum uzależnił jego złożenie! ..... czym de facto oddał naszą suwerenność w irlandzkie ręce! ........ całokształtu dopełnia meldunek złożony Jarosławowi po wygranych wyborach, z którego to jasno wynikało jakim to bystrym mężem stanu był "nasz" Ś.p. Prezydent Lech Kaczyński .... Jego prezydentura od samego poczatku do samiutkiego konca była ciagiem kompromitujacych wpadek i poważnych błedów decyzyjnych! a jedną z najtragiczniejszych w skutkach była nominacja swojego pupilka generała "B" (?);-/ Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Profesor z Krakowa Łagowski powiedział 12.04.13, 11:12 Osoba o nicku " gościu " napisała : "Kaczyński Lech Śp.prezydent niczym się nie zasłużył.Jaki profesor ,taki uniwersytet.Podniósł Polskę z kolan.Bronił twardo interesów Polski zagranicą i u< krajów zaprzyjaźnionych.Był mężem stanu ,twardzielem.Mimo chamskiej nagonki.Tyle dobrego można było usłyszeć po jego śmierci i jego żony.Ale Nuda nie słuchał.Jasna niedola " Był najlepiej wykształconym prezydentem III RP a może i od początku II RP - był prawnikiem . To ważniejsze dla spraw państwowych niż profesor chemii jak Mościcki . Ale i wady swoje miał . Jako profesor mówił dość niewyraźnie , czasem trudno mi go było zrozumieć . No i jak każdy człowiek popełniał błędy . Dla mnie błędem była nieobecność prezydenta L. Kaczyńskiego na uroczystości rocznicy rzezi wołyńskich . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Profesor z Krakowa Łagowski powiedział 12.04.13, 11:39 Angrusz, fajnie, że Kaczyński był prawnikiem, ale powiedz mi, co z tego wynika dla Polski i Polaków? W Polsce jest wielu bardziej wykształconych i wszechstronnych ludzi pracujących realnie dla Polski, zatrudniających ludzi, przyczyniający się do wzrostu dobrobytu. I nie szukają pochwał i honorów. Robią swoje najlepiej jak potrafią i uczciwie płacą podatki, będąc skromnymi ludźmi. Wmówiono Ci, że "Kaczyński wielkim człowiekiem był" i tyle. Nie masz żadnych argumentów, a jedynie puste slogany. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Profesor z Krakowa Łagowski powiedział 14.04.13, 07:55 Nuda napisał : "Kaczyński wielkim człowiekiem był" " Ja nie twierdzę , że L.Kaczyński był wielkim człowiekiem . Ja stwierdziłem, że L.Kaczyński był prawnikiem i był najlepiej wykształconym prezydentem . To jest bardzo pomocne dla sprawowania tej funkcji . A ocenę jego dokonań pozostawiam historykom . Dla mnie to zbyt aktualne i nie potrafię , ba !! nie mam wiedzy , by to ocenić . Stwierdzić mogę, że ceniłem go i szanowałem . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Profesor z Krakowa Łagowski powiedział 14.04.13, 23:43 Cenić i szanować powinieneś każdego człowieka jak chrześcijanin. Ale mniejsza z tym. To że był prezydentem to była jego funkcja, za którą kasował niezłą sumę miesięcznie. Nie był totalnie nikim wybitym - wbrew wszelkim publikacjom prawicowych pism. Heroizm to kobieta samotnie wychowująca kilkoro dzieci, która nie pobiera kasy z MOPSu i płacąca abonament RTV. Jeden Kaczyński miał jedno dziecko, a drugi nawet się nie ożenił. Obydwoje nigdy nie zmagali się z niepewnością jutra, bo od wielu, wielu, bardzo wielu lat żyli na koszt podatników. To nie jest żaden heroizm! wielu, naprawdę bardzo wielu chciałoby się dopchać do korytka. To jakieś nieporozumienie! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Profesor z Krakowa Łagowski powiedział 15.04.13, 07:28 Nuda napisał : " Jeden Kaczyński miał jedno dziecko,... " Taak, to zastanawiające . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Profesor z Krakowa Łagowski powiedział 15.04.13, 09:10 to nie jest zastanawiające - to jest fakt. Ale ktoś kto tyle mówi o przyszłości Polski, mając ku temu środki materialne - powinien dbać o demografię i choć PiSu ogólnie nie lubię to największym szacunkiem darzyłem Krzysztofa Putrę i szczerze współczuję jego żonie (bo wiem ile czasu i pracy potrzeba przy wychowaniu dzieci, a została sama z sześciorgiem dzieci). Angruszu, trzeba być spójnym w poglądach ogólnie. Tutaj też Kaczyńskiemu tego brakuje: owszem - on mówi, że martwi się o demografię, ale niech trud wychowania i koszty ponoszą inni. Podobnie jak "mówi", że wszystko robi dla Ojczyzny i tą Ojczyznę odmienia przez wszystkie przypadki - tylko co tak naprawdę realnie robi? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Profesor z Krakowa Łagowski powiedział 15.04.13, 13:37 n.u.d.a napisał(a): >" to nie jest zastanawiające - to jest fakt. Ale ktoś kto tyle mówi o przyszłości > Polski, mając ku temu środki materialne - powinien dbać o demografię i choć Pi > Su ogólnie nie lubię to największym szacunkiem darzyłem Krzysztofa Putrę i szcz > erze współczuję jego żonie (bo wiem ile czasu i pracy potrzeba przy wychowaniu > dzieci, a została sama z sześciorgiem dzieci). Angruszu, trzeba być spójnym w p > oglądach ogólnie. Tutaj też Kaczyńskiemu tego brakuje: owszem - on mówi, że mar > twi się o demografię, ale niech trud wychowania i koszty ponoszą inni. Podobnie > jak "mówi", że wszystko robi dla Ojczyzny i tą Ojczyznę odmienia przez wszystk > ie przypadki - tylko co tak naprawdę realnie robi?" Taak, spłodzenie tyle dzieci to nie problem. Problem w ich urodzeniu i wychowaniu na porządnych ludzi . Dla takich ludzi , dla takich rodzin powinno być dużo szacunku . Bul też ma kilkoro dzieci i to one urodziły mu się , kiedy jeszcze nie było żadnych widoków na wysokie stanowiska . A L.Kaczyński tylko jedno . Nie wiem co było powodem . Ale wygodnictwa też nie należy wykluczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lebowsky Re: Profesor z Krakowa Łagowski powiedział IP: *.42.12.32.alfanet24.pl 12.04.13, 14:59 to co piszesz to tylko puste hasła bez oparcia w rzeczywistości! ...... co to ma znaczy? cyt; "Podniósł Polskę z kolan" ... możesz to wyjasnić i poprzeć faktami! a nie hasłami!!! ......... albo "Bronił twardo interesów Polski zagranicą i u krajów zaprzyjaźnionych" ....... przecież to czysta demagogia! rodem z PRL-u i dziwi mnie, że ktokolwiek ośmieszając się! próbuje używać tego czegoś, jako "argumentów"! Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Smoleńsk 11.04.13, 15:41 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13718139,Poltora_miliona_zlotych__Tyle_zadaja_niektore_rodziny.html#BoxSlotII3img jak to nazwać? pazerność? kradzież z budżetu Państwa? nielojalność wobec rodaków uczciwie płacących podatki? to chyba tylko "prawdziwych polaków" może nie bulwersować :( bo żeby to kogoś bulwersowało trzeba mieć świadomość, że to nasza wspólna kasa! bezczelność! i jeszcze twierdzą, że to mało... angruszu, co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator czarna skrzynka i Raport Millera IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 12.04.13, 10:50 Polscy śledczy nie wierzą Rosjanom. Podejrzewają, że nagranie z czarnych skrzynek, po które minister Jerzy Miller (61l.) aż dwa razy jeździł osobiście do Moskwy, mogło zostać zmanipulowane. Brakuje dwóch sekund. Sygnały z urządzeń TAWS i FMS zostały zarejestrowane na tzw. polskiej czarnej skrzynce ATM, ale zapis ten różni się od zapisu na rosyjskich skrzynkach o ten właśnie czas. Nadzieja prokuratury w Amerykanach, którzy mają satelitarne zapisy trasy tupolewa. Tajemnica czarnych skrzynek. Gdzie się podziały 2 sekundy? "Może budzić wątpliwości, czy komisja była na miejscu wypadku i czy zrobiła zdjęcia, o których mówi, jeśli zamieściła inne. Ja mogę tylko w stu procentach potwierdzić, że owszem zrobiła takie zdjęcia" - powiedział dziś dr Maciej Lasek, szef PKBWL, w TOK FM. Niemal dwa lata po opublikowaniu raportu Millera takie zapewnienia są jednak zupełnie niewiarygodne. ... Czyżby to więc Donald Tusk zdecydował o tym, że w raporcie Millera znalazły się przede wszystkim zdjęcia rosyjskiego blogera Siergieja Amielina? Lasek znów się ośmiesza: robiliśmy zdjęcia w Smoleńsku, ale w raporcie zamieściliśmy inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: czarna skrzynka i Raport Millera IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.13, 22:10 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Anty smoleńskie opętanie IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.13, 22:31 www.naszdziennik.pl/polska-kraj/29629,falstart-z-aktem-zgonu.html Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a to raczej "smoleńskie opętanie" ;) 13.04.13, 22:46 hallo, wróćcie do żywych. Zmarłych oddajcie Bogu i módlcie się za ich dusze, ale przestańcie Smoleńsk traktować jako coś priorytetowego. Dla większości ludzi prawda jest oczywista. Wierzcie w co chcecie, ale "wałkowanie" Smoleńska to tylko przykrywka dla PO do nic nie robienia. No bo przecież musi udowadniać, że bzdury Macierewicza (po kolei:co tam było? mgła..., hel, zestrzelenie, bomba) to faktycznie bzdury. I tak zasłaniają się, że niby coś robią w praktyce nic nie robiąc. Zresztą podobnie jak PiS. Marnej jakości opozycja przyczynia się do tego, że rząd też marnie rządzi. Możecie się napinać ile chcecie. PiS wyborów nigdy nie wygra, a Smoleńsk to właśnie gwarantuje. Bo ludzie boją się Waszego "smoleńskiego opętania". Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: to raczej "smoleńskie opętanie" ;) 14.04.13, 07:49 Nuda pisze : " Dla większości ludzi prawda jest oczywista " Taaak, dla większości Polaków jest oczywiste, że nie należy wierzyć ruskiej administracji . Wielu Polaków przekonało się o tym na własnej skórze . I taak, to jest prawda oczywista . A na razie wiele ustaleń jest głoszonych przez ruską administrację a i polska administracja polega , musi polegać na tym , co Ruscy przekażą . Dlatego wiarygodność tych śledztw jest mocno osłabiona . Czy ta oczywista prawda nie dociera do ciebie , panie Nuda ? Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: to raczej "smoleńskie opętanie" ;) 14.04.13, 23:13 wklejasz jedno zdanie z mojej wypowiedzi totalnie wyrwane z kontekstu. Dla większości ludzi Smoleńsk ma co najwyżej marginalne znaczenie i tutaj zaufanie do "braci Rosjan" (cyt. J.K.) nie ma najmniejszego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a "up" :) 13.04.13, 22:36 "ja" skoro "up" to może dołączysz do rozmowy jako "prawdziwy polak" i odpowiedz na moje pytania, które stawiałem angruszowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: "up" :) IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.13, 22:59 Nudziański ,jeśli jarzysz to forum.To zauważyłeś ,że pomnik Papieża i ta hołota ateistyczna i SLD-owcy już sraczki .Na ten temat dostali .Więc musiałem hołotę pogonić.Brakuje już nicków, by się zalogować.W kwestii smoleńskiej, dla niektórych stało się to kwestią życia i śmierci.Możemy się tu przekomarzać,wyzywać .Stawiać argumenty.Nikt nikogo nie nawróci .Ani Ty mnie,ani ja Ciebie.Więc polemika jest zbyteczna.Trzeba cierpliwie czekać .Życie pokaże.Do najbliższego zobaczyska. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: "up" :) 13.04.13, 23:12 piszesz na forum, że polemika jest zbyteczna. Jakbyś nie zauważył - nikt nikogo nie wyzywa i wydaje mi się, że rozmowa przebiega spokojnie i raczej konkretnie (no z odpowiedziami z Waszej strony jest trochę problem). Piszesz, że "trzeba cierpliwie czekać". To przekonaj do tego innych "prawdziwych polaków" po prostu do czekania, a nie siejecie coraz to nowe spiskowe teorie.... ja ciekawy jestem finiszu ostatniej tezy Macierewicza o tym, że 3 osoby przeżyły... już dziś podobno zaczął coś kręcić, że to chodziło o niesprawdzenie czegoś przez prokuraturę itp :D Ale to nic... zapewne za jakiś czas Antoś coś nowego dla Was wymyśli; jestem tego pewny :) Co do pomnika. To podobno były czyjeś prywatne pieniądze, więc guzik mnie to obchodzi - jeśli tylko wszystko było zgodnie z procedurami. Nie zmienia to jednak faktu, że Jan Paweł II nie chciał pomników w formie materialnej, a raczej jego pomnikiem miała być fundacja zajmująca się opieką nad zdolną, ubogą młodzieżą. Ale tak jak wspomniałem - skoro nie była to publiczna kasa... nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: "up" :) 14.04.13, 07:45 Nuda napisał : "już dziś podobno zaczął coś kręcić, że to chodziło o niesprawdzenie czegoś przez prokuraturę itp :" Hmm , panie Nuda , czy słyszałeś A.Macierewicza na własne uszy a nie w telewizji ? Pan Macierewicz stara się bardzo precyzyjnie wyrażać - to wiele procesów sądowych wyrobiło w nim tę konieczność . I on od dawna mówił o poszlakach , o doniesieniach od innych osób o relacjach . Natomiast media : różne tefałeny i gazety cadyka to zmanipulowały i przedstawiły jako absolutną pewność . No ale wiemy jakie są media i kto jest ich właścicielem . Można powtórzyć za St.Michalkiewiczem : żydowska gazeta dla Polaków . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: "up" :) 14.04.13, 23:29 Czy Macierewicz nie powiedział: "Po tych blisko trzech latach badań mogę powiedzieć z olbrzymią dozą pewności i prawdopodobieństwa, że relacje o tym, że trzy osoby przeżyły, są wiarygodne"? W jednej wypowiedzi zaprzeczenie: "pewność" i "prawdopodobieństwo" :) A swoją drogą, angruszu nie sądzisz, że ma to służyć manipulacji i rozsiewaniu zamętu? No i jak teraz wygląda wiarygodność Macierewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: "up" :) 15.04.13, 07:26 Nuda napisał : "Czy Macierewicz nie powiedział: "Po tych blisko trzech latach badań mogę powiedzieć z olbrzymią dozą pewności i prawdopodobieństwa, że relacje o tym, że trzy osoby przeżyły, są wiarygodne"? W jednej wypowiedzi zaprzeczenie: "pewność" i "prawdopodobieństwo" :) A swoją drogą, angruszu nie sądzisz, że ma to służyć manipulacji i rozsiewaniu zamętu? No i jak teraz wygląda wiarygodność Macierewicza?" Hmm, nie wiem czemu to miało służyć , bo nie mam pewności co do zamiarów pana A.Macierewicza ale niewątpliwie powstaje jak piszesz " zamęt " . No bo ludzie nie wiedzą jak było . A jak było ? Skoro są ludzie , którzy podawali takie informacje - że trzy osoby przeżyły - to skrupulatni śledczy , prokuratorzy winni sprawdzić kto to wtedy mówił i na jakich podstawach . Może , mogłoby to mieć znaczenie dla oceny przyczyn katastrofy . I A.Macierewicz wykazał nieudolność i złe prowadzenie śledztwa . Bo jest ono źle prowadzone . Nawet Seremet mnie nie przekona , że można było zrobić sekcji zwłok zaraz po przywiezieniu trumien do Polski , bo była silna presja . Takie bzdury bardzo osłabiają jego wiarygodność . Nie przeprowadzono badań na ślady materiałów wybuchowych zanim wrak został usunięty . Nie trzy rzeczy parasolka but i strzęp czegoś . Wszystko winno być zbadane aparatami a wybrane rzeczy w laboratorium . Itd itp . To Bul może twierdzić , że państwo zdało egzamin . Ja tak nie sądzę . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: "up" :) 15.04.13, 09:19 Angruszu, a czy jesteś w stanie przyjąć do wiadomości, że to był wypadek? bo szczerze to mam wątpliwości, by "prawdziwi polacy" byli w stanie to zaakceptować... Angruszu, jak się pewnie domyślasz dla większości społeczeństwa p. Macierewicz jest śmieszny. I coraz bardziej bzdurne tezy wymyśla... szczerze to czekam na nowe "rewelacje", ale z drugiej strony - gość jest rzeczywiście dość kreatywny w wymyślaniu tych historyjek, trzeba przyznać :) Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: "up" :) 15.04.13, 13:40 Nuda napisał : " jak się pewnie domyślasz dla większości społeczeństwa p. Macierewicz jest śmieszny." Dla mnie nie jest śmieszny . Dla mnie to człowiek , który sporo wie o tajnych służbach . No i te służby - zwłaszcza byli WSIacy robią tę " gębę " jemu , no i ewentualni agenci zagraniczni . Oj , będzie się działo, kiedy A.Macierewicz ponownie będzie znowu miał władzę nad służbami .A 2015 coraz bliżej . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: "up" :) 15.04.13, 14:18 Angruszu, proszę - on sam sobie tę "gębę" robi. Przecież sam wypowiada określone słowa... Jasne... Macierewicz, mąż stanu :D :D :D, który na podstawie poszlak krzyczy "WOJNA!". Angruszu, spokojnie Ty na pewno nie doczekasz, aż Macierewicz będzie u władzy... mam nadzieję, że ja też nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lebowsky Re: "up" :) IP: *.42.13.6.alfanet24.pl 15.04.13, 10:50 ...... a ja jestem w posiadaniu informacji, z wiarygodnych! i sprawdzonych źródeł! .... że powszechnie znany polityk, prezes jednej z największych opozycyjnych partii z polskiej sceny politycznej, którego to nazwiska z wiadomych! i oczywistych! przyczyn podać nie mogę ... od dziecka nienawidził swojego brata bliżniaka! ........ (danych osobowych informatora " z pierwszej reki!!!" nie mogę podać do publicznej wiadomości, ze wzgledu na fakt, iż osoba będąca w posiadaniu tychże informacji zginęła w zamachu zorganizownym z powyższych przyczyn!!! co na dzien dzisiejszy uniemożliwia ich weryfikacje, ..... jednakże dla osoby myślacej, zamach "sam w sobie" jest niepodważalnym dowodem prawdziwości wyżej wymienionych zarzutów!!! ...... to chyba oczywista! oczywistość! (?);-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator nuda, zajmij się dzieckiem, obiecałeś IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 13.04.13, 23:19 @nuda Minęło już wiele tygodni jak obiecałeś mi, że zajmiesz się swoim małym dzieckiem, i poświecisz jemu więcej czasu. Niestety, były to jak widzę, tylko twoje puste słowa bez pokrycia. Piszesz na forum dużo, w różnych wątkach, o różnych godzinach. Nuda, jeszcze raz powtarzam: Nuda, idź lepiej z dzieckiem na spacer zamiast pisać swoje epopeje na forum. Ulica dziecka nie wychowa. Ty musisz to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: nuda, zajmij się dzieckiem, obiecałeś 13.04.13, 23:28 dziękuję za troskę, ale o tej porze na spacer nie pójdę, a na spacerze dziś byliśmy do południa. No i jeszcze sprostuję: dziećmi a nie dzieckiem. I poświęcam im więcej czasu. Ograniczyłem pisanie na forum tylko do kontynuacji wątków, w których się wypowiadałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: nuda, zajmij się dzieckiem, obiecałeś IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 14.04.13, 09:37 @nuda Trzyma Cię za słowo. Pamiętaj o dzieciach! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Druga część wywiadu prof.Mirosława Dakowskiego IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.13, 11:53 zygmuntbialas.salon24.pl/497264,prof-miroslaw-dakowski-zbrodnia-smolenska-a-zlo-absolutne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^ jest demokracja IP: *.apus-net.pl 14.04.13, 14:50 Ten wywiad potwierdza tylko to, że mamy w kraju demokrację, Nawet psychicznie chorzy mogą się wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: jest demokracja IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.13, 16:48 W tym kraju niby demokratycznym pełno występuje szmaciarzy .POlitycy aktorzy ,kabareciarze jak np.Neonówka szmaciarze.Nie liczę tego rządu ,który dogorywa.Nie ruszył tylko internetu i strefy seksu.A tak wszystko opodatkował.Chętnie się skłania do odbierania biednym ,a dawania bogatym.No i oczywiście Stefka Niesiołowskiego też nie tykam .Bo nie ma kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Druga część wywiadu prof.Mirosława Dakowskieg 15.04.13, 00:02 czyli co spisek na Kaczyńskiego był ogólnoświatowy? :D NATO, ONZ, CIA - wszyscy chcieli wykończyć Kaczyńskiego? :D a może któryś chciałby spróbować wylądować w gęstej mgle na kiepskim lotnisku? prawda jest tak prosta, że nie jesteście w stanie jej przyjąć... i coraz to nowe (po upadku starych) spiskowe teorie się pojawiają... i jeszcze kolejny dowód manipulacji: "dla wszystkich logicznie myślących oczywiste jest, że doszło do zamachu" - czyli jak ktoś nie wierzy, że nie było zamachu to nie jest logicznie myślącym :D to ja powtórzę tym wszystkim "logicznie myślącym" pytanie, które stawiam od dawna: załóżmy, że to był zamach (powtarzam "załóżmy") to co dalej? jakich scenariuszy oczekujecie? wojna? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Druga część wywiadu prof.Mirosława Dakowskieg 15.04.13, 07:32 Nuda pisze : "prawda jest tak prosta, że ... " Może masz rację . ja tylko wskazuję , że Zespół Parlamentarny pokazuje jakie błędy popełniono przy prowadzenie prac przez Komisję Millera i jakie błędy zrobił MAK . Jak było , to ja też nie wiem i słucham z uwagą różnych opinii . Bo mogło być inaczej . Z natury zamachowcy , skrytobójcy robią swoje rzeczy, żeby upozorować wypadek , zwykły wypadek . Czy tu tak było nie wiem . Ale wiem , że politycy giną i w wypadkach i w zamachach też . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a jakie błędy? 15.04.13, 09:29 Angrusz, już Cię pytałem: czy są określone procedury w takich przypadkach? jeśli są to oczywiście ktoś powinien odpowiedzieć za niedopełnienie obowiązków, bo za to bierze pieniądze i to jest jego obowiązek i odpowiedzialność. W przeciwnym razie - to nie były błędy, a co najwyżej - błędne były procedury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Wytrzymałość materiałow IP: *.apus-net.pl 15.04.13, 15:11 Panie Andrzeju! Czy na kierunku Chemicznym , ale jednak na Politechnice były zajęcia z Mechaniki i Wytrzymałości Materiałów? Bo jeśli tak to był Pan marnym studentem. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Wytrzymałość materiałow 15.04.13, 19:22 Panie Bogdanie !! Na Chemii były zajęcia z wytrzymałości materiałów , na Technologii jednak dość pobieżne a ja może i byłem marnym studentem , było sporo lepszych ( nb za moich czasów mówiło się , że studia trzeba przeżyć a nie przeuczyć . Ja starałem się przeżyć . Nie żałuję ) . Ale są inne wydziały na Pol.Śl , gdzie wytrzymałość materiałów jest znacznie szerzej omawiana . Tam powinni już dawno studenci liczyć na egzaminach , na kolokwiach , przy jakiej grubości brzozy , ona łamie skrzydło samolotu ( ot takie wymyślone ale z konkretnymi parametrami w rozsądnych granicach ) . Obliczenia mogą być dość uproszczone . Czy Komisja Millera opublikowała jakieś podobne obliczenia , ot tak żeby sprawdzić , wyeliminować jakąś hipotezę ? Ja nie śledzę dokładnie dokonań tej Komisji . Ale może ktoś ma jakieś linki do obliczeń ? Może są w tym Raporcie Komisji Millera jakieś wnioski oparte na obliczeniach ? W Lesie Kabackim samolot - Kościuszko - wyciął całą przesiekę i to także skrzydłami . Jakoś tam nie urwało się po pierwszym, po drugim po trzecim uderzeniu . Ja staram się słuchać , i według mojej wiedzy weryfikować ale nie dam sobie wcisnąć kitu Seremeta, że taki był nacisk , presja , że nie można było zrobić sekcji zwłok i innych badań po przywiezieniu trumien . A takiego wciskania kitu jest pełno .bardziej biegli amatorzy wyłapują takich zaniedbań więcej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Niewodniczański ,martw się o wytrzymałość ludzką IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.13, 21:09 Bo co teraz wyprawia twoja partyjka i Słońce Nigerii ,to woła o pomstę do nieba.Jesteście bardziej pro rosyjscy ,niż Rosjanie razem wzięci .Niż sam Bondarienko ,który stwierdził ,że Katyń to zbrodnia wojenna ,takie byle co.To jest efekt ciągłej uległości wobec Rosjan ,którzy cały czas mają Tuska w rzyci.A jedynie bali się Kaczyńskiego.Katyń i Smoleńsk ta sama ciągła droga przez kłamstwa .Czy to nie jest dziwne Niewodniczański? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator czy 3 osoby przeżyły katastrofę ? IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 15.04.13, 10:22 Antoni Macierewicz, mówiąc o wysokim prawdopodobieństwie, że 3 osoby przeżyły katastrofę w Smoleńsku, powołuje się na 4 relacje. To relacje polskiego konsula z Petersburga, dyplomaty i b. peerelowskiego szpiega p. Turskiego, innego dyplomaty z MSZ oraz funkcjonariusza Biura Ochrony Rządu - mówił prof. Piotr Gliński, były kandydat PiS na premiera, w programie "Fakty po faktach" w TVN24. Antoni Macierewicz twierdzi, że nigdy nie użył słowa zamach w odniesieniu do katastrofy w Smoleńsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugen Re: czy 3 osoby przeżyły katastrofę ? IP: *.play-internet.pl 15.04.13, 23:31 Coś nowego w Smoleńsku czy nadal te same pierdoły posuwacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: czy 3 osoby przeżyły katastrofę ? IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 15.04.13, 23:45 @Eugen Nie pierdoły, nie pierdoły, panie Eugen. To SAMO ŻYCIE! A swoją drogą to masz fajny nick. Podoba mi się. Przesyłam serdeczne pozdrowienia. Do usłyszenia na częstochowskim forum Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: czy 3 osoby przeżyły katastrofę ? 17.04.13, 13:39 Gość portalu: obserwator napisał(a): @Eugen > Nie pierdoły, nie pierdoły, panie Eugen. To SAMO ŻYCIE! > > A swoją drogą to masz fajny nick. Podoba mi się. > > Przesyłam serdeczne pozdrowienia. > Do usłyszenia na częstochowskim forum" Oto link , który sporo wyjaśnia w tej kwestii : vod.gazetapolska.pl/3940-co-w-smolensku-robil-specnaz?utm_source=niezalezna&utm_medium=tytulnowa8&utm_campaign=vod Dlaczego pan A.Macierewicz jest tak zwalczany przez niektórych - i tu i tam ? No cóż , pan A.Macierewicz naraził się i byłym esbekom, i byłym WSIakom i agentom ruskim . Te wszystkie trzy grupy ludzi zapracowały solidnie na swoją negatywną ocenę . Stąd jasne jest , że ich reakcja jest taka . Miejmy więc na uwadze , że każdy wpis ośmieszający A.Macierewicza , to głos wroga Polski . Dyskutować można , można przedstawiać swoje tezy , opinie ale postawa tych osób jest - tych totalnie krytykujących jest jednoznacznie wroga . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a sprostowanie 17.04.13, 14:26 Sprostowanie: chyba wrogów "prawdziwej polski", czyli kraju "prawdziwych polaków", bo "prawdziwi polacy" wszystko mają swoje: w tym uczciwość. Większym wrogiem Polski jest człowiek unikający płacenia podatków lub niesłusznie pobierających świadczenia socjalne, niepłacące abonamentu RTV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: sprostowanie ,las smoleński wraca IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.13, 21:54 Najnowsze .Tusk ukrywał informacje na temat Tupolewa.NSA oddalił skargę Tuska i uznał ,że premier nie właściwie rozpatrzył wniosek Beaty Gosiewskiej.Nie tylko Tuleye w Polsce rządzą.niezalezna.pl/40472-sad-tusk-ukrywal-informacje-na-temat-tupolewa Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: sprostowanie ,las smoleński wraca 17.04.13, 22:57 Niech no się władza zmieni w 2015 roku . Oj Tusk inaczej będzie śpiewał . To pewne . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: sprostowanie ,las smoleński wraca 18.04.13, 11:02 Pewne angruszu to na świecie są tylko 2 rzeczy, ale na pewno nie to że władza się zmieni, a jeśli nawet to czy Tusk inaczej będzie śpiewał. Ja powiedziałbym, że pewne to jest to, że "prawdziwi polacy" nie są w stanie przyjąć do wiadomości, że wypadki zdarzają się każdemu (nawet prezydentowi). Pewnie jakby miał zawał to byście dorobili teorię, że Rosjanie go udusili lub otruli, a poszlaki zawsze się znajdą. Może jadł kolację przed rokiem w restauracji, gdzie byłym współudziałowcem był prawnuk byłego współpracownika SB :D :D :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen N.u.d.a IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 17.04.13, 21:55 demotywatory.pl/2571729/Ale-nuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Ja stimmt genau IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.13, 16:42 Czy Milicja Obywatelska powinna się leczyć .Wypowiedzi Moniki Olejnik na temat zamachu w Bostonie.Widać wyraźnie jej niezależne wypowiedzi w TVN.Facebook wrze. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a lud smoleński 18.04.13, 12:02 www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,13745223,Lud_smolenski_to_trzy_typy_ludzi___Wszyscy_czuja_sie.html#BoxSlotII3img Dokładnie to co mówiłem. "prawdziwi polacy" wszystko mają swoje: nawet moralność :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen n.u.d.a IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 19.04.13, 20:36 demotywatory.pl/2571729/Ale-nuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator To nie trotyl, a oktogen? IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 22.04.13, 20:17 Nowe doniesienia ws. wraku Tu-154 Wojskowa prokuratura przyznaje – urządzenia wskazały trotyl i inne materiały wybuchowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Sprawa śmierci Remigiusza M. IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.13, 22:33 Muś utrzymywał ,że kontroler w Smoleńsku zezwolił prezydenckiemu T-154 na zejście do 50 m.Na stenogramie ,kontroler zezwolił do 100 m.Nawet średnio wykształcone POmatołki w to nie wierzą.?W samobójstwo Remigiusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? hm co o tym sądzić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.13, 12:46 anwad.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: hm co o tym sądzić? 27.04.13, 22:24 jak można dyskutować z kimś, kto nie przyjmuje argumentów? Ja proponuję mały eksperyment: Może Jarek zrobi prawo jazdy kat. B, następnie instruktaż pilotażu. Niech poczekają na gęstą mgłę na Okęciu (absolutnie nie w Rosji, żeby nie było podejrzeń o zamach). Oczywiście uprzednio sprawdzić obsługę lotniska do 10 pokoleń wstecz, żeby nie było kolejnych spiskowych teorii dziejów. A potem Jarek zaprosi Antka na pokład i spróbują posadzić maszynę w tej gęstej mgle. Zobaczymy jak im pójdzie... szkoda tylko lotniska, więc może jakieś mniejsze wybrać zamiast Okęcia :) I eksperyment jednocześnie wyjaśni przyczynę katastrofy w Smoleńsku jednoznacznie i definitywnie... :D Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: hm co o tym sądzić? 27.04.13, 22:31 Nuda napisał : " Niech poczekają na gęstą mgłę na Okęciu (absolutnie nie w Rosji, żeby nie było podejrzeń o zamach)." Hmm, mgła . Z mojego życiowego , powierzchownego doświadczenia mgła pojawia się w nocy , nad ranem a z upływem dnia znika . Czy ktoś ma jakieś dane naukowe mówiące o pojawianiu się mgły przed południem , przed jedenastą . Czy to jest częste zjawisko ? Czy ktoś ma jakieś dane ile razy pod Smoleńskiem znowu pojawiła się mgła przed jedenastą ? Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: hm co o tym sądzić? 27.04.13, 22:45 Angruszu, teoria o sztucznej mgle forsowana przez spiskowców już dawno, dawno temu upadła. Nie jesteś na bieżąco.... Nawet sami spiskowcy do niej nie wracają. Potem był bodajże hel. Ale to też upadło. Zmiany w konstrukcji samolotu. Co tam jeszcze... dużo tego. Po kolei wszystko padało. Ale macie Macierewicza, więc jeszcze pewnie dużo nowych teorii powstanie :D :D :D :D :D Co do mgły to porozmawiaj z meteorologiem, a nie wysuwaj twierdzeń "z (swojego) życiowego, powierzchownego doświadczenia". Bo z mojego duuuuużo krótszego doświadczenia - niejednokrotnie mgła (nawet nie tak gęsta jak w Smoleńsku) była przyczyną odwołanych lotów nie tylko w nocy, czy nad ranem (i nie z/czy do tak marnych lotnisk jak Smoleńsk, ale naprawdę rozwiniętych technologicznie lotnisk). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Łot i poczekali na Kaczyńskiego Lecha IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 22:47 Kręcenie lodów ,to teraz takie modne.Lepsze, niż hartanąć w gałę.Co tam Smoleńsk .Leszka ukatrupili ,Sawicką wypuścili .,Co tam Smoleńsk.Za wszystko zło odpowiadają Kaczyńscy.Co tam Smoleńsk.Robol nie ma wypłaty.Oszukują na duże pieniądze .Co tam Smoleńsk .Zło to Kaczyńscy.Układ zamknięty zaje film.Może dożyję.To zasadzę takiego kopa wszystkim ,że wyskoczą z obcasów.Takiemu nędzarzowi nudzie.Stary jestem ,ale doczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Łot i poczekali na Kaczyńskiego Lecha 27.04.13, 23:13 Leszka "ukatrupili"? kto? Sawicką wypuścili - polityka to bagno samo w sobie (nie tylko domena PO). A to, że CBA działało niezgodnie z prawem podnoszono już dawno (w tym podrabianie legitymacji dziennikarskich, żeby np. wejść na galę boksu itp.) Nie wypłacanie wynagrodzenia jest niezgodne z prawem - tak za czasów SLD, PiS, czy PO. A ludzie nie stają się uczciwsi po zmianach politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: hm co o tym sądzić? 27.04.13, 22:49 Najlepsza ocena działalności i słów Macierewicza :D :D :D :D :D www.fronda.pl/a/w-pis-rosnie-silna-grupa-przeciwnikow-antoniego-macierewicza,27617.html Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: hm co o tym sądzić? 27.04.13, 22:57 Nuda ty głupszy od TVN 24.Szkło kontaktowe. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: hm co o tym sądzić? 27.04.13, 23:16 nie oglądam, więc nie będę oceniał :) Ale słowo głupiec kojarzy mi się z cytatem: "nie nazywaj nikogo głupcem nie mając pewności, że sam nim nie jesteś" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek lotnik Re: hm co o tym sądzić? IP: *.play-internet.pl 27.04.13, 23:51 Srał pies Smoleńsk i inne ciekawe co róż to nowe historie. Zajmijmy się tym żeby każdy miał pracę w tym Kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja cię kręcę Re: hm co o tym sądzić? IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 23:56 ależ się koluniu rozbrykał/I to na wszystkich forach.Bez pracy nie ma kołaczy.I pies ci mordę lizał. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Smoleńsk - to tam w laskach ? 02.05.13, 12:50 czy już zlecono jakąś ekspertyzę naukową w sprawie wytrzymałości skrzydła ? Czy może dostał takie zadanie( i kasę ) jakiś naukowiec z PCz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Dzisiaj pożegnaliśmy Tomka Mierzwińskiego IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.13, 21:47 "Sealwolfa"Wilka Morskiego .Kapitan Żeglugi Wielkiej.Tomek bloger obrońca prawości .Walczył o prawdę o katastrofie smoleńskiej.Walczył o Polskę .Zmarł po ciężkiej i długiej chorobie.Wzruszał ,bulwersował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCz. Re: Smoleńsk - to tam w laskach ? IP: *.wip.pcz.pl 06.05.13, 08:24 Drogi Panie Angruszu! Politechnika nie ma zamiaru zajmować się bzdurami. Tu nie ma wyznawców państwa Smoleńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piękny boguś Re: Smoleńsk - to tam w laskach ? IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.13, 20:18 Jednak na PCz, zwłaszcza wydział budownictwa znalazło by się paru wyznawców teorii zamachu.Panie dzieju. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk - to tam w laskach ? 07.05.13, 20:49 Gość portalu: PCz. napisał(a): >" Drogi Panie Angruszu! > > Politechnika nie ma zamiaru zajmować się bzdurami. > Tu nie ma wyznawców państwa Smoleńskiego." Drogi Panie PCz , Umiejętność obliczania wytrzymałości różnych materiałów to psi obowiązek inżyniera - o odpowiedniej specjalizacji - tym bardziej naukowca a nie bzdura . Można sobie sprawdzać i wytrzymałość skrzydła na uderzenia o różne przedmioty . Można mieć do tego odpowiedni sprzęt , w tym i komputery . Można mieć odpowiedni program . To nie są bzdury , to są oczywiste oczywistości , które świadczą o poziomie technicznym uczelni . Moje pytanie było czy Politechnika Częstochowska dysponuje takimi możliwościami . Jak widać nie . Taki więc jest poziom tejże politechniki . Dotarło pan P.Cz ? Czy trzeba dosadniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
romanwat Re: Smoleńsk - to tam w laskach ? 07.05.13, 21:59 Piszesz Angruszu: "Umiejętność obliczania wytrzymałości różnych materiałów to psi obowiązek inżyniera" Mylisz się niestety. To nie jest obowiązek, jeśli już, to właśnie umiejętnośc. "Można sobie sprawdzać i wytrzymałość skrzydła na uderzenia o różne przedmioty" Wytrzymałośc to wytrzymałośc przedmioty są tu bez znaczenia. " Można mieć do tego odpowiedni sprzęt , w tym i komputery . Można mieć odpowiedni program" Oczywiście można. P Cz. komputery ma. Tylko po co jej na Boga oprogramowanie do liczenia wytrzymałości skrzydła samolotu???Specjalistyczne oprogramowanie jest drogie, lub bardzo drogie. "To nie są bzdury , to są oczywiste oczywistości' Nie gniewaj się, ale ta pierwsza częśc zdania jest prawdziwa. "Dotarło pan P.Cz ? Czy trzeba dosadniej ?" No właśnie. Od pewnego czasu dosadnośc cenisz bardziej niż argumenty Odpowiedz Link Zgłoś
romanwat Re: Smoleńsk - to tam w laskach ? 07.05.13, 22:26 No i popełniłem błąd:((( mianowicie napisałem: " Nie gniewaj się, ale ta pierwsza częśc zdania jest prawdziwa." Oczywiście jest nieprawdziwa. wygadujesz bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk - to tam w laskach ? 07.05.13, 22:42 Romanwat napisał : "Specjalistyczne oprogramowanie jest drogie, lub bardzo drogie. " Zapewne , takie oprogramowanie jest drogie . Ale czy to oprogramowanie jest bardzo wąskie w zastosowaniu ? Tylko do drzewa bukowego i do rury miedzianej ? Hmm, Politechnika Częstochowska to jest prowincjonalna uczelnia tak jak i miasto . Pan Binienda jest pracownikiem także pewnej prowincjonalnej uczelni w prowincjonalnym mieście Akron ale on dysponował i programem i komputerami , które pozwoliły mu - z pewnym uproszczeniem , wszak nie znał dokładnie parametrów skrzydła tutki - takie obliczenia zrobić i to przy różnych wariantach danych wejściowych . No cóż , może prowincjonalna politechnika amerykańska ma większe możliwości niż Politechnika Częstochowska . A takie, lub podobne zadanie można zadać w ramach jakiegoś projektu , prac na seminarium dyplomowym itp itd . Czy do tego trzeba specjalnych środków , pozwoleń ... może chęci ? Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a kultura 08.05.13, 00:55 Angruszu, nie udawaj, że znasz się na czymś na czym się nie znasz.... Skąd ta prowincjonalna amerykańska uczelnia ma taką technologię? może tam ktoś to zasponsorował? sugeruję, żeby "prawdziwi polacy" zrzucili się na takie technologie dla PCz :) co Ty na to, angruszu? kurcze -tylko gorzej wyjdzie jak PCz za pieniądze "prawdziwych polaków" obali obliczenia Biniendy. No to byłby śmiertelny cios dla Antka :D :D :D z drugiej strony zawsze można się powołać na "autorytet z USA" i manipulację danymi wejściowymi, ingerencję tajnych służb, a może i nawet mocy ciemności. Bądź poważny angruszu. Chcesz by jakiś doktor (bo chyba nie masz na myśli studentów) za darmo zrobił coś na co potrzeba mnóstwo czasu, wysiłku i pieniędzy. Kto ma za to wszystko zapłacić? i dlaczego nie Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: kultura 08.05.13, 06:53 Nuda napisał : " Chcesz by jakiś doktor (bo chyba nie masz na myśli studentów) za darmo zrobił coś na co potrzeba mnóstwo czasu, wysiłku i pieniędzy. Kto ma za to wszystko zapłacić?" Za moich studenckich czasów - chemia na Pol.Śl. - istniały i działały tzw koła naukowe . Grupowały one ambitnych i zdolnych studentów i miały swojego opiekuna . A więc te obliczenia - mogą być dość uproszczone - mogły być zrobione na każdym wydziale, na każdej politechnice w ramach działalności koła naukowego . Ba !!! , w moim programie studiów w jednym semestrze był tzw projekt - na drugim roku był to projekt zbiornika , tzw walczak . I tam też musiałem robić pewne obliczenia wytrzymałościowe ( to na takim poziomie jak na technologii chemicznej wymagano ) i do obliczeń używałem suwaka logarytmicznego , bo to było powszechne narzędzie obliczeniowe dla ówczesnych inżynierów . Teraz możliwości obliczeniowe się bardzo zmieniły , dlatego można robić i dość skomplikowane obliczenia . Ale ja nie jestem specjalistą od wytrzymałości . Tak tylko dywaguję, że w kraju 40 milionowym nikt nie podjął się takich obliczeń .I to jest zdumiewające . Ba !! Lasek nie zlecił takich badań !! Boją się jak ognia . Może widzą , że " seryjny samobójca " działa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIP Re: kultura IP: 212.87.227.* 08.05.13, 08:52 "Tak tylko dywaguję, że w kraju 40 milionowym nikt nie podjął się takich obliczeń .I to jest zdumiewające . Ba !! Lasek nie zlecił takich badań !! Boją się jak ognia . Może widzą , że " seryjny samobójca " działa ." Panie Andrzeju, zdumiewające to jest to, że Pan absolwent politechniki dał się tak zmanipulować, pseudonaukowcom. Opracowanie Biniendy jest tak niedorzeczne, że nikt kto zna podstawy fizyki nie będzie z nim dyskutował. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: kultura 08.05.13, 10:11 WIP tak napisał : " Opracowanie Biniendy jest tak niedorzeczne, że nikt kto zna podstawy fizyki nie będzie z nim dyskutował. " Ja tych obliczeń nie widziałem , ja nie znam zasad działania programu LSDyna - chyba taka nazwa - i ja także to tych obliczeń podchodzę z rezerwą . Ale przecież nie zmienia to faktu, że w Polsce takie badania winny być przeprowadzone . Wyobraźmy sobie takie śledztwo w takie sprawie : leży trup z dziurą w głowie i na jego prawej ręce leży rewolwer . No i wielki śledczy uznaje : to samobójstwo . Ale po dokładnym zbadaniu sprawy przez rodzinę wychodzi , że denat był leworęczny a na rewolwerze nie ma śladów palców denata i kula w głowie ma inny kaliber aniżeli te w magazynku rewolweru . No ale śledczy nadal upiera się przy swoim . Hmm, tak to chyba jest z tym śledztwem smoleńskim . Podkreślam , skoro są wątpliwości to wielcy naukowcy a i przeciętni tez winni składać ofertę przeprowadzenia obliczeń wytrzymałości skrzydła i brzozy . Oczywiście w ramach jakiegoś naukowego grantu . Ale nic w tym temacie nie słychać , mimo iż minęło już trzy lata . Co jest powodem tej wstrzemięźliwości ? Może naukowcy to czują nosem ale nie chcą się przyznać publicznie . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: kultura 08.05.13, 10:32 angruszu, dlaczego to inni mają coś robić a nie TY? dlaczego inni mają ponosić środki, poświęcać czas i "składać ofiarę" a nie TY? dlaczego "prawdziwi polacy" tak bardzo kochają wskazywać co inni powinni robić samemu nic nie robiąc? Już Cię pytałem, angruszu, ale zapytam jeszcze raz, bo nie uzyskałem odpowiedzi: czy niewykonanie tych badań jest naruszeniem pewnych procedur? jeśli tak to oczywiście ktoś powinien ponieść konsekwencje niedopełnienia obowiązków (o ile jest określony czas na przeprowadzenie tych badań, bo jak sam Pan kiedyś słusznie zauważył - możliwości materialne, czasowe i fizyczne ludzi są ograniczone, a śledztwa dotyczące katastrof trwają kilkanaście lat a nie 3!). Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a niespójność 08.05.13, 09:51 angruszu, jest duża niespójność w Twojej wypowiedzi. Gdyby ten "seryjny zabójca" naprawdę działał to już byś nie pisał na forum.... skoro ten "seryjny zabójca" potrafiłby przeprowadzić tak skomplikowaną operację jaką byłby zamach na samolot prezydenta RP to bez problemu ustaliłby Twoją tożsamość. Prawda? także coś w tej Twojej teorii spiskowej nie działa... to jak z tymi obliczeniami - jak coś ta tak się dopasuje, żeby pokazały to co chcemy :D :D :D - ciekawy jestem, czy naukowcy Antosia przedstawią dowody i obliczenia, o które apeluje Lasek... jak myślisz, angruszu? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: niespójność 08.05.13, 10:12 n.u.d.a napisał(a): >" angruszu, jest duża niespójność w Twojej wypowiedzi. Gdyby ten "seryjny zabójca > " naprawdę działał to już byś nie pisał na forum.... skoro ten "seryjny zabójca > " potrafiłby przeprowadzić tak skomplikowaną operację jaką byłby zamach na samo > lot prezydenta RP to bez problemu ustaliłby Twoją tożsamość. Prawda? także coś > w tej Twojej teorii spiskowej nie działa... to jak z tymi obliczeniami - jak co > ś ta tak się dopasuje, żeby pokazały to co chcemy :D :D :D - ciekawy jestem, cz > y naukowcy Antosia przedstawią dowody i obliczenia, o które apeluje Lasek... ja > k myślisz, angruszu?" Takich jak ja jest pełno na forum . Ten seryjny samobójca nie znalazłby czasu na swoją działalność . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: niespójność 08.05.13, 10:25 taaa, raptem 3 osoby :D :D :D :D :D ty, zen i obserwator :D :D :D no i jak to jest, że Wasze wpisy nie znikają? skoro dbają o "wyciszenie" sprawy to raczej pozostawianie takich wątków temu nie służy... odpowiedzi angruszu oczekuję w sprawie udostępnienia dowodów przez naukowców Antosia - reszta to wykazanie niespójności w Twojej teorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Smoleńsk - to tam w laskach ? IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 20:03 To swoiste hmm angrusza 1.Czytam wznowione stare posty storimy i tam to samo hmm. Na jednej fali nadajesz angrusz1 .I ten zachwyt USA .Oczywiście Politechnika Śląska to jest to .Co tam częstochowska wiocha i kretyni wykładowcy .Co się nawet nie umieją czytać Smoleńska. Prof. Binienda wręcz ośmieszył paralityków profesorów ,docentów i doktorów polskich .Nie było by kłótni ,wyliczeń i zachwytów .Wystarczyło by tylko sprowadzić wrak Tupolewa i posadzić na tym wraku wszystkich uczonych świata.To takie proste gnojki .Ale dlaczego tego nie zrobili.Raz Ruskie mają ubaw ,bo Polaczki się kłócą.Drugi wykryli by co nie co.Trzeci Tusk siedzi i kwiczy.Teraz to możemy sobie Tupolewowi 15 4M numer boczny 101 nadmuchać ,ale o nim w dalszym ciągu nie zapominamy i pozdrawiamy Politechnikę Śląską .Czyli swoistą samochwałę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myślący Re: Smoleńsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.13, 21:01 Dziękujemy za pozdrowienia ale w dalszym ciągu uważamy cię za barana!! Pozdrawiamy ! Myślący ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Smoleńsk IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 19:18 Rogalski to zwykła menda niegodna nazwy człowiek.Ale kupczyk godna. Odpowiedz Link Zgłoś
liber007 Re: Smoleńsk 09.05.13, 07:26 Ile osób mogło przeżyć w Tupolewie? tutaj katastrofa, samolot dopiero startuje więc jest nisko, tak jak tupolew i ma niewielką prędkość, jak tupolew --> www.youtube.com/watch?v=lksDISvCmNI czy do cholery można przeżyć coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk 10.05.13, 06:53 wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,title,Lukasz-Warzecha-Tusk-premierem-Polskiej-Rzeczypospolitej-Ludowej,wid,15554807,wiadomosc.html?ticaid=1108f6 Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a odpowiedz Angruszu 10.05.13, 11:27 Angrusz, dlaczego naukowcy Antosia nie chcą udostępnić swoich obliczeń? czyżby ich nie było? a wszystko to kolejna insynuacja ze strony Antosia? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: odpowiedz Angruszu 10.05.13, 12:40 n.u.d.a napisał(a): >" Angrusz, dlaczego naukowcy Antosia nie chcą udostępnić swoich obliczeń? czyżby > ich nie było? a wszystko to kolejna insynuacja ze strony Antosia? " Binienda podał swoje rezultaty . Skoro są inne niż wnioski Komisji Millera to Lasek winien zlecić obliczenia polskim naukowcom - wytrzymałości materiałów . Czasu było dojść, żeby kilka uczelni takie obliczenia już były gotowe . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: odpowiedz Angruszu 10.05.13, 12:57 Angruszu, nie chodzi o "rezultaty" a o obliczenia! dlaczego nie chce Antoś udostępnić tych obliczeń? może tak naprawdę ich nie ma lub są błędne - stąd tylko te "rezultaty"? może wystarczy sprawdzić poprawność obliczeń i nie trzeba kolejnych kosztowych badań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radna z PO nudziańska nie męcz ucha IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.13, 19:33 Kapitan Wrona samolot podrapał na betonie .A Tupolew na błocie się rozleciał .Takie bajki niech PO-bolszewia opowiada dzieciom w przedszkolu.I jest to drugi taki sam wpis mój dzisiaj.Tu są piękne zdjęcia.pomniksmolensk.pl/news.php?readmore=3183 Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: odpowiedz Angruszu 10.05.13, 22:51 n.u.d.a napisał(a): >" Angruszu, nie chodzi o "rezultaty" a o obliczenia! dlaczego nie chce Antoś udos > tępnić tych obliczeń? może tak naprawdę ich nie ma lub są błędne - stąd tylko t > e "rezultaty"? może wystarczy sprawdzić poprawność obliczeń i nie trzeba kolejn > ych kosztowych badań..." No właśnie . ja nie słyszę , żeby prof. Binienda nie chciał udostępnić obliczeń , bo obliczenia robi komputer na podstawie programu - chyba LSDyna . Przecież polscy fachowcy od wytrzymałości też mają komputery , więc też mogą obliczyć ... po swojemu . Dlaczego po trzech latach żaden naukowiec, żadna politechnika tego nie zrobiła ? Bo dla wielu jest to oczywiste . W Lesie Kabackim wyszło , co może zrobić skrzydło samolotu .Tutka prezydencka była podobnym samolotem . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: odpowiedz Angruszu 11.05.13, 10:33 Angruszu, nie rozśmieszaj mnie, proszę. Antek nie chce udostępnić obliczeń, bo "nie respektuje żadnych żądań" :D jesteś absolwentem politechniki, a tego typu wpisy może przystałyby uczniowi zawodówki. Komputer to program, a program to sekwencje wzorów. Rezultat to wynik podstawienia danych wejściowych do wzorów/formuł. Zresztą pisząc tak jak Ty to każdy wszystko może udowodnić, bo "komputer tak wyliczył". Kalkulator też wyliczył, że 2-2/2=0 (dość głośny artykuł na gazecie) i co czego to dowodzi? tylko błędów w obliczeniach lub błędów w programie obliczeniowym. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: odpowiedz Angruszu 11.05.13, 15:55 n.u.d.a napisał(a): >" Angruszu, nie rozśmieszaj mnie, proszę. Antek nie chce udostępnić obliczeń, bo > "nie respektuje żadnych żądań" :D jesteś absolwentem politechniki, a tego typu > wpisy może przystałyby uczniowi zawodówki. Komputer to program, a program to se > kwencje wzorów. Rezultat to wynik podstawienia danych wejściowych do wzorów/for > muł. Zresztą pisząc tak jak Ty to każdy wszystko może udowodnić, bo "komputer t > ak wyliczył". Kalkulator też wyliczył, że 2-2/2=0 (dość głośny artykuł na gazec > ie) i co czego to dowodzi? tylko błędów w obliczeniach lub błędów w programie o > bliczeniowym." Po pierwsze NUDA , właścicielem obliczeń jest " obliczeniowiec " tutaj np prof. Binienda a nie A.Macierewicz . Do swoich obliczeń przecież Binienda nie mógł podstawić konkretnych danych z samolotu Tutki , bo ich nie zna . Po drugie , jeśli coś jest kontrowersyjne , to polscy naukowcy w dziesiątkach instytutów mogli na zamówienie Tuska poobliczać i zaprezentować te obliczenia i nam pokazać . Nie uczynili tego . To poważne obciążenie i dla Tuska i dla samych tych naukowców . Po trzecie , kombinujesz jak koń po górę . Powtórzę , w Lesie Kabackim podobny samolot wyciął całą przecinkę drzew i nie było widać tylko jednego drzewa, które spowodowało rozpad samolotu , czy urwanie skrzydła . Staraj się ciemnoty nie wciskać . Ale ciągle czekam na obliczenia ze strony choćby naukowców w PCz , mogą być przybliżone , na dość teoretycznych danych Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: odpowiedz Angruszu 12.05.13, 00:32 Angruszu, Antoś powoływał się na obliczenia Biniendy, a skoro tak to ten musiał wyrazić zgodę na posługiwanie się jego dziełem. Po drugie - skoro Binienda nie miał danych wejściowych to tym bardziej te wyniki nie są wiarygodne, bo dane mogły zostać zmanipulowane. Stąd konieczność weryfikacji danych wejściowych zastosowanych do obliczeń i sensowne wydaje się żądanie Laska o udostępnienie tych badań. Po trzecie: dlaczego Tusk ma zamawiać te dane, a nie Kaczyński? dlaczego wręcz Ty nie chcesz ponieść kosztu tych badań? mało tego - skoro jesteś absolwentem Polibudy (czym się tak szczycisz) to dlaczego sam nie "odgrzebiesz starej wiedzy" i nie zrobisz tych badań? Po czwarte: jaki jest sens robić wyliczenia na "przybliżonych danych"? kilka przybliżonych danych sprawia, że całe obliczenia mogą się diametralnie różnić od rzeczywistości. Dlaczego próbujesz ośmieszyć polskich naukowców? dlaczego na nich zrzucasz obowiązek, którego oni sami nie chcą? Dlaczego Antoś nie udostępni naukowcom obliczeń Biniendy do weryfikacji? Po czwarte: to Ty kombinujesz jak koń pod górkę. Jedna teoria odpada, pojawia się następna. I czego dowodzi katastrofa z Lasu Kabackiego? skoro były zupełnie inne parametry lotu, warunki atmosferyczne...poszukaj na Youtube: znajdziesz lądowanie samolotów na wodzie oraz filmy, gdzie samoloty roztrzaskują się o powierzchnię wody i co? Nie rób z siebie znawcy, którym nie jesteś. Jeśli coś Cię interesuje - szukaj odpowiedzi. Ale nie obarczaj obowiązkiem poszukiwania odpowiedzi innych. Także ciemnotę to wciskają spiskowcy od początku tego wątku. Ileż to wątków już było poruszanych... a w Waszych wypowiedziach tyle niekonsekwencji. Tu jakiś zabójca z ramienia PO "wyciszający sprawę" a tutaj na różnych forach te "moce ciemności" pozwalają na takie dyrdymały. Zresztą już Ci pisałem, że PO wygadywanie takich bzdur przez PiS jest bardzo na rękę... bo nie muszą robić zupełnie nic. Raz tacy religijni, a zaraz potem będą "pod ścianą stawiać". Czyżby jakaś schizofrenia czy celowa manipulacja? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: odpowiedz dla NUDY 13.05.13, 10:34 Nuda napisał : "Angruszu, Antoś powoływał się na obliczenia Biniendy, a skoro tak to ten musiał wyrazić zgodę na posługiwanie się jego dziełem" Zapewne Binienda wydał zgodę na posługiwanie się jego obliczeniami ale przecież nadal Binienda jest ich właścicielem . Binienda czekał na umówione spotkanie z prokuratorami w Sejmie . Prokuratorzy potwierdzili chęć spotkania ale nie przyszli . Dlaczego ? I dalej NUDA pisze : "Po drugie - skoro Binienda nie miał danych wejściowych to tym bardziej te wyniki nie są wiarygodne, bo dane mogły zostać zmanipulowane. Stąd konieczność weryfikacji danych wejściowych zastosowanych do obliczeń i sensowne wydaje się żądanie Laska o udostępnienie tych badań. " Ależ oczywiście masz rację . I o tym też mówił Binienda . Jego obliczenia są obarczone błędem , bo on nie dysponował danymi technicznymi skrzydła tegoż tupolewa . Musiał więc przyjąć jakieś inne , może niedokładnie takie same albo ze zbyt dużym odchyłem . Jednak onże - Binienda - wspominał , że w trakcie kolejnych rund obliczeń zwiększał dane wejściowe brzozy ( gęstość i grubość ) i zawsze wychodziło mu , że to brzoza ulega złamaniu . O obliczeniach Biniendy wiadomo już dawno , czemu pan Lasek nie zlecił obliczeń polskiej uczelni , polskim ekspertom ? Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: odpowiedz dla NUDY 13.05.13, 11:13 No i co z tego, że Binienda jest właścicielem obliczeń? skoro Antoś uzyskał zgodę od Biniendy na posługiwanie się nimi? czyli w praktyce Antoś może udostępnić te obliczenia... o ile w ogóle istnieją. Nie słyszałem o tym, żeby prokuratorzy nie chcieli się spotkać z Biniendą. Wręcz o ile dobrze pamiętam to jak chcieli go przesłuchać to wyleciał do USA. Piszesz, że o obliczeniach Biniendy wiadomo o dawna, więc niech je udostępni. W czym problem? po raz kolejny pytam Cię, angruszu, czy wykonanie takich badań przewidują procedury? jeśli nie - to w czym widzisz problem? po raz kolejny pytam Cię - dlaczego jako absolwent politechniki sam nie przeprowadzisz takich badań skoro uważasz, że są tak istotne? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: odpowiedz dla NUDY 13.05.13, 13:02 NUDA napisał : " Wręcz o ile dobrze pamiętam to jak chcieli go przesłuchać to wyleciał do USA. " No właśnie , nie słyszałeś . Z tego wynika , że mało słyszałeś . A to , że Binienda nie chciał być przesłuchiwany to oczywiste . Bo Binienda jest obywatele USA i wolałby uniknąć przesłuchania , która to czynność przynosi pewne niedogodności . Ale Binienda uzgodnił spotkanie z prokuratorami w Sejmie i miał nawet potwierdzenie ale jakoś prokuratorzy nie zjawili się . A wyjechać do USA kiedyś trzeba i nie można czekać aż prokuratorom zechce się . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: odpowiedz dla NUDY 15.05.13, 23:15 wyborcza.pl/1,75478,13866280,Macierewicz__Prof__Binienda_chcial_rozmawiac_z_prokuratura_.html#TRrelSST no to już wiem, dlaczego nie słyszałem :) czyli tak: Rogalski mówi, że Macierewicz wszystkie spotkania blokował, a Macierewicz mówi, że Binienda chciał się spotkać. No to co miałby Macierewicz mówić skoro to on uniemożliwiał takie spotkania? Ciekawe jest też to, że Macierewicz czyta list, który podobno został wysłany(?) Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: odpowiedz dla NUDY 13.05.13, 13:06 NUDA napisał : "Piszesz, że o obliczeniach Biniendy wiadomo o dawna, więc niech je udostępni. W czym problem? po raz kolejny pytam Cię, angruszu, czy wykonanie takich badań przewidują procedury?" Nie wiem , może są procedury . Może korzystanie z programu LSDyna jest obwarowane jakimiś warunkami , może korzystanie z komputerów uczelnianych w Akron jest tez ograniczone . Ale ja nie słyszałem o niechęci ze strony Biniendy . I dalej NUDA pisze : " jeśli nie - to w czym widzisz problem? po raz kolejny pytam Cię - dlaczego jako absolwent politechniki sam nie przeprowadzisz takich badań skoro uważasz, że są tak istotne?" Taak jestem absolwentem politechniki i coś tam miałem na temat wytrzymałości materiałów ale niestety moja wiedza nie dość , że wyblakła to jest bardzo mała w tej dziedzinie . Pisząc tak albo bezczelnie drwisz ze mnie albo masz kłopoty ze zdrowym rozsądkiem . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: odpowiedz dla NUDY 13.05.13, 13:25 jeśli procedury nie zostały zachowane to należy wyciągnąć konsekwencje służbowe. Jeśli natomiast procedury zostały zachowane, a dodatkowe badania to "widzimisię" spiskowców to należy ich pozostawić samych sobie. Co najwyżej zweryfikować ich wyniki (ale żeby to zrobić najpierw te badania trzeba poznać, a żeby je poznać - musiałyby być przeprowadzone). Ja pytam dlaczego nie chcecie udostępnić tych badań do weryfikacji - czy to zrobi Binienda czy Antoś nie ma znaczenia. O Biniendzie już dawno nie słyszałem. Tylko Antoś pozostał na "placu boju" wymyślając coraz dziwniejsze teorie :D Angruszu, "coś tam miałeś" na temat wytrzymałości? wielokrotnie powołujesz się na to, że jesteś absolwentem polibudy i dopiero teraz przyciśnięty przyznajesz, że "wiedza wyblakła" i "jest bardzo mała w tej dziedzinie" (czyt. niewiele wiesz na ten temat). Pisząc tak - piszę prawdę. Jeśli piszę nieprawdę - pokaż, że tak jest. Wyjaśnij forumowiczom czym jest program komputerowy (może jeszcze pamiętasz coś z programowania). Ja napisałem co to jest. Jeśli napisałem nieprawdę - wykaż to! Ty nic nie wykazujesz, argumenty Ci się skończyły i teraz zaczynasz "pyskówkę". Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: odpowiedz dla NUDY 13.05.13, 20:37 Nuda napisał : "Ja pytam dlaczego nie chcecie udostępnić tych badań do weryfikacji - czy to zrobi Binienda czy Antoś nie ma znaczenia. O Biniendzie już dawno nie słyszałem. Tylko Antoś pozostał na "placu boju" wymyślając coraz dziwniejsze teorie :D" NUDA ty swoje i swoje a nie przyjmujesz do wiadomości , że Binienda udostępnił wszystko co ma . Na spotkanie z nim byli zapraszani wszyscy . Również i Lasek . Gdyby nie był tchórzem to by przyszedł i wypytywał Biniendę o szczegóły . Wolał nie przychodzić . ja to interpretuję , że bał się kompromitacji . "Angruszu, "coś tam miałeś" na temat wytrzymałości? wielokrotnie powołujesz się na to, że jesteś absolwentem polibudy i dopiero teraz przyciśnięty przyznajesz, że "wiedza wyblakła" i "jest bardzo mała w tej dziedzinie" (czyt. niewiele wiesz na ten temat). Pisząc tak - piszę prawdę. Jeśli piszę nieprawdę - pokaż, że tak jest. Wyjaśnij forumowiczom czym jest program komputerowy (może jeszcze pamiętasz coś z programowania). Ja napisałem co to jest. Jeśli napisałem nieprawdę - wykaż to! Ty nic nie wykazujesz, argumenty Ci się skończyły i teraz zaczynasz "pyskówkę"." Ty chyba nawet studiów nie kończyłeś z takim poziomem argumentowania a politechniki na pewno nie . gdybyś skończył politechnikę to miałbyś wyobrażenie - nikłe ale jednak , że kierunki studiów politechnicznych się bardzo różnią .Na jednych kierunkach jest dużo chemii i mało o wytrzymałości materiałów a na innych odwrotnie . i nie jest to żaden zarzut, że ja wiem niewiele . Bo taki to był kierunek studiów . A po latach absolwent studiów wie , że wiedza ulatnia się , zwłaszcza ta, która nie jest wykorzystywana . Do ciebie to nie dociera . Ale jednak zawsze zostaje pewna wiedza , która pozwala ocenić , czy ktoś wciska kit czy nie . Komisja , która zbadała trzy strzępy z samolotu i uznała , że nie było wybuchu jest bardzo mało wiarygodna , kiedy nie zbadała całego wraku a zwłok wszystkich w szczególności . To świadczy o karygodnych zaniedbaniach . Po zmianie władzy zobaczymy jak będą się toczyć procedury dyscyplinarne albo karne za takie zaniedbania . I nie będzie zmiłuj się , ani nie będzie takich decyzji jak sędziego od Sawickiej . Ci ludzie o tym wiedzą i już im skóra cierpnie . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: odpowiedz dla NUDY 13.05.13, 22:36 skoro Binienda udostępnił wszystko co ma to znaczy, że nic nie ma? skoro nic nie udostępnił? czy ktokolwiek widział jego obliczenia? Angrusz, nieważne czy kończyłem polibudę, czy uniwerek, czy akademię - o ile wiem co mówię. Ty masz 2 razy więcej lat niż ja, a bzdury piszesz. Ja nie pisałem o wytrzymałości materiałów a o programowaniu. A programowanie to nic innego jak sekwencje wzorów matematycznych, a to że matematyka jest na polibudzie jest rzeczą oczywistą. Jasne, że wiedza jest ulotna, ale w takim razie nie rozumiem, czym się tak szczycisz... no i grasz eksperta i dopiero przyciśnięty piszesz, że tak naprawdę niewiele wiesz. No i skoro "zawsze pozostaje pewna wiedza" to masz podstawy, by samemu przeprowadzić te obliczenia, skoro tak Ci zależy. Po zmianie władzy... pewnie tak, ale nie na PiS. Wbrew obecnym sondażom - PiS nigdy nie dojdzie do władzy, nawet jeśli wygrałoby wybory (w co również wątpię), bo nie jest w stanie rozmawiać z koalicjantami przez "ego" Kaczyńskiego. No i oczywista oczywistość - najważniejsza jest gospodarka, a PiS to chyba najgorsza z opcji dla gospodarki... chyba że rozważamy powrót do gospodarki centralnie planowanej.... wówczas oczywiście Kaczyński może "stworzyć" miejsca pracy, "tworzyć" mieszkania.... co on tam jeszcze wymyślił.... no jestem ciekaw jak chce zwiększyć liczbę dzieci poprzez wzrost podaży mieszkań i jaki widzi udział banków w finansowaniu taniego budownictwa (banki kierują się wynikiem finansowym, a nie wolą Kaczyńskiego... musi zrozumieć, że obecnie mamy gospodarkę wolnorynkową). No i jeszcze najlepszy dowód na to, że Kaczyński pojęcia nie ma o zarządzaniu finansami: nie mając nikogo na utrzymaniu, mając miesiąc w miesiąc stałe, wysokie dochody odłożył zaledwie 150.000 zł oszczędności, czyli licząc nawet 15 lat to wychodzi mniej niż 800 zł miesięcznie (no bo przecież jeszcze dochodzą odsetki od oszczędności), a coś mi się jeszcze obiło o uszy, że ma wręcz jakieś długi. I jak komuś takiemu powierzyć zarządzanie budżetem Państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: odpowiedz dla NUDY 14.05.13, 12:23 biznes.interia.pl/makroekonomia/news/gus-potwierdzil-fatalne-dane-z-polskiej-gospodarki,1917444,2156 Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a PKB 14.05.13, 12:32 A kto angruszu ma ten wzrost gospodarczy generować? administracja państwowa? czy może emeryci i renciści? angruszu, jak zwiększyć przedsiębiorczość wśród Polaków? bo przez samo "widzimisię" Kaczyńskiego nie przybędzie nowych miejsc pracy. Już Tusk wziął sobie do serca obniżanie bezrobocia i zatrudnia w administracji państwowej... a to przecież droga do nikąd! paranoja! Koniecznie trzeba odchudzić administrację i zamrozić waloryzację rent i emerytur, płac minimalnych i szukać oszczędności oraz wspierać/uczyć przedsiębiorczości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: PKB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.13, 13:22 www.egospodarka.pl/58453,Polskie-firmy-dzialaja-w-trudnych-warunkach,1,39,1.html Z raportu wynika, że polscy przedsiębiorcy działają w szczególnie trudnych warunkach - najgorszych w Europie, głównie w zakresie rozwiązań podatkowych i wrogości systemu podatkowego wobec firm (151 miejsce na 183 krajów świata wg Banku Światowego). a jest coraz gorzej :( Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: PKB 14.05.13, 14:05 NUDA napisał : "Koniecznie trzeba odchudzić administrację i zamrozić waloryzację rent i emerytur, płac minimalnych i szukać oszczędności oraz wspierać/uczyć przedsiębiorczości. " Masz rację . Ja o obniżeniu emerytur tutaj na forum od lat pisze i jakoś to nie ma zrozumienia . Każdy rząd się boi - i postępuje tak jak w Grecji . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: PKB 14.05.13, 15:03 no widzisz - ośmieszanie Polski przez PiS jeszcze bym zdzierżył, z bólem serca ale jednak. Natomiast rozwalenia gospodarki nie. A że żelaznym elektoratem PiSu są emeryci i renciści to raczej spodziewałbym się wzrostu tych świadczeń, a wiadomo - żeby komuś dać trzeba komuś zabrać. Ostatnie wypowiedzi Kaczyńskiego tylko potwierdziły jego tendencje do "planowania" gospodarki. Głupoty gada o przedsiębiorczości, o wzroście liczby mieszkań, o finansowaniu taniego mieszkalnictwa przez banki komercyjne. Czy nie uważasz, że jest to oderwane od rzeczywistości? Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: odpowiedz dla NUDY 14.05.13, 12:37 wiadomosci.onet.pl/kraj/kaczynski-o-problemach-finansowych-mam-dlugi-ale-j,1,5476778,wiadomosc.html najlepsze jest to o dzieciach :D :D :D typowe dla pisowców - dzieci są ważne - o ile trud i koszty wychowania ponoszą inni :( :( :( Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: odpowiedz dla NUDY 13.05.13, 10:38 NUDA napisał : "Po czwarte: jaki jest sens robić wyliczenia na "przybliżonych danych"? kilka przybliżonych danych sprawia, że całe obliczenia mogą się diametralnie różnić od rzeczywistości. Dlaczego próbujesz ośmieszyć polskich naukowców? dlaczego na nich zrzucasz obowiązek, którego oni sami nie chcą? Dlaczego Antoś nie udostępni naukowcom obliczeń Biniendy do weryfikacji? " Nie ośmieszaj się . Obliczenia robi się zawsze najpierw wstępne i przybliżone a po to są komputery i programy , żeby te obliczenia były coraz bardziej wiarygodne . Program , którym posługiwał się Binienda , to jakiś LS Dyna . Ponoć fachowcy wiedzą o co chodzi , ja nie . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: odpowiedz dla NUDY 13.05.13, 11:18 o ekspercie angruszu, skąd wiesz, że "obliczenia robi się zawsze najpierw wstępne i przybliżone"? moim zdaniem nie ma to sensu, zwłaszcza jeśli jest dużo zmiennych to minimalne odchylenia każdej zmiennej całkowicie zniekształcają wynik obliczeń. I to jako absolwent politechniki powinieneś wiedzieć. Nieważne jak nazywa się program, bo to tylko ciąg wzorów i formuł i skoro jesteś absolwentem politechniki to na pewno miałeś jakiś język programowania, więc też powinieneś to wiedzieć. Więc jeśli któryś z nas ośmiesza się swoimi wypowiedziami to raczej Ty (głównie jako absolwent politechniki). Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: odpowiedz dla NUDY 13.05.13, 13:08 n.u.d.a napisał(a): >" o ekspercie angruszu, skąd wiesz, że "obliczenia robi się zawsze najpierw wstęp > ne i przybliżone"? moim zdaniem nie ma to sensu, ..." Chłopcze idź do piaskownicy. To ci lepiej zrobi na rozum, bo twoje szare komórki zaczynają się przegrzewać i bzdury piszesz . Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: odpowiedz dla NUDY 13.05.13, 10:43 NUDA napisał : "Po czwarte: to Ty kombinujesz jak koń pod górkę. Jedna teoria odpada, pojawia się następna. I czego dowodzi katastrofa z Lasu Kabackiego? skoro były zupełnie inne parametry lotu, warunki atmosferyczne...poszukaj na Youtube: znajdziesz lądowanie samolotów na wodzie oraz filmy, gdzie samoloty roztrzaskują się o powierzchnię wody i co? Nie rób z siebie znawcy, którym nie jesteś. Jeśli coś Cię interesuje - szukaj odpowiedzi. Ale nie obarczaj obowiązkiem poszukiwania odpowiedzi innych. Także ciemnotę to wciskają spiskowcy od początku tego wątku. Ileż to wątków już było poruszanych... a w Waszych wypowiedziach tyle niekonsekwencji. Tu jakiś zabójca z ramienia PO "wyciszający sprawę" a tutaj na różnych forach te "moce ciemności" pozwalają na takie dyrdymały. Zresztą już Ci pisałem, że PO wygadywanie takich bzdur przez PiS jest bardzo na rękę... bo nie muszą robić zupełnie nic. Raz tacy religijni, a zaraz potem będą "pod ścianą stawiać". Czyżby jakaś schizofrenia czy celowa manipulacja? " Zapewne ,w Lesie kabackim były inne warunki . Inne drzewa i inny samolot . Ale chyba to był pancerny samolot , bo potrafił ściąć tyle drzew . Albo drzewa miały wytrzymałość źdźbła słomy . Osiągasz szczyty absurdu . Samolot w Lesie kabackim leciał i ścinał .Podobnie ponoć pod Smoleńskiem . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a naprawdę? 13.05.13, 11:00 Angruszu takie porównania są jak rzut kulą w płot, bo już Ci pisałem, że jeden samolot wyląduje na wodzie a inny się rozbije. I czego to dowodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: naprawdę? 13.05.13, 12:59 n.u.d.a napisał(a): >" Angruszu takie porównania są jak rzut kulą w płot, bo już Ci pisałem, że jeden > samolot wyląduje na wodzie a inny się rozbije. I czego to dowodzi?" Ty swoje a ja swoje . I nie o twoje zdanie mi chodzi ale o opinię tych , którzy czytają te posty . Jak widać z ostatnich lat zmienia się opinia o działalności Komisji Millera i Zespołu Parlamentarnego . I ot to mi chodzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator ile było wybuchów? IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 10.05.13, 21:54 Kadłub Tu-154 zaczął się rozpadać około 120–140 metrów przed pierwszym zetknięciem się maszyny z ziemią. Świadczą o tym liczne jego części odnalezione w tej odległości od wrakowiska, dokładnie opisane w oficjalnych dokumentach z 10 i 11 kwietnia 2010 r. Zdaniem Antoniego Macierewicza, to przesądzający dowód, że w tupolewie doszło do eksplozji. Aż kilkadziesiąt elementów samolotu – pochodzących zarówno ze skrzydeł, jak i z kadłuba – odnaleziono tuż po katastrofie na obszarze, nad którym leciał tupolew, w odległości ok. 300 m przed miejscem pierwszego kontaktu maszyny z ziemią. Nowe dowody na eksplozję w powietrzu - 10.05.2013 r. na ten temat można poczytać także tutaj i tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radna z PO Przez ponad półwieku Ruscy wciskali kit o Katyniu IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.13, 12:05 A teraz różne kocmołuchy i inne badziewie polskie wierzy im nadal .Czy były wybuchy ,czy nie było.Z takie zaniedbania i oddanie Kacapom śledztwa ,w każdym normalnym państwie .To rząd do dymisji i pod sąd .Łącznie z Komorowskim co wyrywał do Belwederu w bamboszach.Przy następnych wyborach lub wcześniej .Jak się naród obudzi z marazmu .Postawi się PO-bolszewię pod mur. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Przez ponad półwieku Ruscy wciskali kit o Kat 11.05.13, 15:56 Gość portalu: radna z PO napisał(a): > "Postawi się PO-bolszewię pod mur. " Masz rację radna z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radna z PO Re: Przez ponad półwieku Ruscy wciskali kit o Kat IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.13, 22:35 Czym była Merkel w NRD .Czy nie o tym trąbili wcześniej bracia Kaczyńscy.deutsche-welle.blog.onet.pl/2013/05/11/byla-lojalna-wierzyla-w-socjalizm-enerdowska-kariera-angeli-merkel/ Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Merkel i Smoleńsk? 12.05.13, 00:37 chętnie się dowiem co ma Merkel do Smoleńska.... sugerujesz, że to nie Rosjanie a Merkel przeprowadziła zamach? no ciekawe - to byłaby nowa teoria, ale chyba nie ma sensu, żeby kilka teorii funkcjonowało obok siebie, bo wówczas te teorie wzajemnie będą się wykluczały :D Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a upomnienie... 12.05.13, 00:34 opamiętaj się, Angruszu! już nie mówię, czy jest to legalne czy nie. Jako katolik - zastanów się nad tym co mówisz! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: leming nie nuda 13.05.13, 10:44 Gość portalu: leming napisał(a): > jw. Ma rację . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: leming nie nuda 13.05.13, 11:20 sorry Panowie, w pyskówki nie wchodzę - nie mój poziom :) miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: leming nie nuda IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.05.13, 11:51 angrusz1 napisał: > Gość portalu: radna z PO napisał(a): > > > "Postawi się PO-bolszewię pod mur. " > Masz rację radna z PO Jak należy rozumieć Twój post? Dajesz się infantylnie prowokować. Nie jarzysz, że forumowicz "radna z PO" to prawdopodobnie antysemicki i pronacjonalistyczny burak, który tutaj regularnie troluje. Po drugie; zwróć uwagę, że PiS nie wypowiada się konkretnie przeciwko karze śmierci. No właśnie, jak to się ma do katolicyzmu, jedną z wartości, na które się PiS powołuje? Typowe dla tej partii, brak konsekwencji i pustosłowie. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: leming nie nuda 13.05.13, 12:56 Gość portalu: driver napisał(a): > angrusz1 napisał: > > > Gość portalu: radna z PO napisał(a): > > > > > "Postawi się PO-bolszewię pod mur. " > > > Masz rację radna z PO > > Jak należy rozumieć Twój post? > > > Dajesz się infantylnie prowokować. Nie jarzysz, że forumowicz "radna z PO" to p > rawdopodobnie antysemicki i pronacjonalistyczny burak, który tutaj regularnie t > roluje. > > Po drugie; zwróć uwagę, że PiS nie wypowiada się konkretnie przeciwko karze śmi > erci. > No właśnie, jak to się ma do katolicyzmu, jedną z wartości, na które się PiS po > wołuje? > Typowe dla tej partii, brak konsekwencji i pustosłowie." Postawienie pod mur rozumiem jako postawienie zarzutów , które należałoby teraz postawić ale nie ma na to warunków politycznych . A jak się skończy postawienie takich zarzutów to trudno przewidzieć . Podczas Insurekcji Kościuszkowskiej w Warszawie dla niektórych osób skończyło się to fatalnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: leming nie nuda IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.05.13, 13:38 angrusz1 napisał: > Podczas Insurekcji Kościuszkowskiej w Warszawie dla niektórych osób skończyło s > ię to fatalnie . O właśnie- typowa dla pisowczyków odpowiedź- demagogiczna i słaba merytorycznie. Właściwie to brak odpowiedzi. Czy możesz mi konkretnie odpowiedzieć, jakie masz zdanie, co do stanowiska PiS w sprawie kary śmierci. Jak się to odnosi do wartości religijnych (Nie zabijaj), które są z jednym z fundamentów ideowych tej partii. Prosiłbym także o minimum 5 przykładów solidaryzmu społecznego ze strony PiS Chciałbym znać Twoje zdanie Angrusz, czy uważasz PiS za partię konstruktywną i zdolną do kompromisów, czy też destruktywną, która w praktyce ma mało do zaproponowania? > Podczas Insurekcji Kościuszkowskiej w Warszawie dla niektórych osób skończyło s > ię to fatalnie Jak mam rozumieć tą dygresje? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: leming nie nuda 13.05.13, 14:03 Gość portalu: driver napisał(a): > angrusz1 napisał: > > > Podczas Insurekcji Kościuszkowskiej w Warszawie dla niektórych osób skońc > zyło s > > ię to fatalnie . > > O właśnie- typowa dla pisowczyków odpowiedź- demagogiczna i słaba merytorycznie > . > Właściwie to brak odpowiedzi. > Czy możesz mi konkretnie odpowiedzieć, jakie masz zdanie, co do stanowiska PiS > w sprawie kary śmierci." Możesz ale nie tutaj . > "Jak się to odnosi do wartości religijnych (Nie zabijaj), które są z jednym z fundamentów ideowych tej partii." Religia katolicka nie zabrania takiej kary .Ale specem od doktryny katolickiej nie jestem . > > "Prosiłbym także o minimum 5 przykładów solidaryzmu społecznego ze strony PiS" Nie podam , bo nie bardzo rozumiem co to jest i nie tutaj . > >" Chciałbym znać Twoje zdanie Angrusz, czy uważasz PiS za partię konstruktywną i > zdolną do kompromisów, czy też destruktywną, która w praktyce ma mało do > zaproponowania?" Wybory okażą czy trzeba będzie kompromisu czy nie . > > " Podczas Insurekcji Kościuszkowskiej w Warszawie dla niektórych osób sk > ończyło s > > ię to fatalnie [/u] > > Jak mam rozumieć tą dygresje?" Ano tak, że potrafią być takie niekontrolowane wybuchy . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: leming nie nuda 13.05.13, 14:51 driver, pozwolisz, że zacytuję: "O właśnie- typowa dla pisowczyków odpowiedź- demagogiczna i słaba merytorycznie ". Angruszu, przypomnij sobie co mówi V Przykazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: leming nie nuda 13.05.13, 14:49 poza zacietrzewieniem PiS nie ma absolutnie nic do zaoferowania. Zresztą PO również - ale różnica polega na tym, że za PiS będziemy jeszcze pośmiewiskiem Europy, a nasza gospodarka padnie, bo wbrew temu co mówi Kaczyński nie da się centralnie budować mieszkań, centralnie ustalać liczbę miejsc pracy itd. Już był podobny system gospodarczy w historii Polski... ciekawe, że PiS tak zwalcza komunizm, a jednocześnie samemu głosi silną centralną władzę. Poglądem Kaczyńskiego liczba dzieci nie wzrośnie z 400 do 600 tysięcy rocznie. PiS z solidaryzmem ma tyle, że zwiększając wydatki na socjal musi zabrać ludziom przedsiębiorczym, a gdy Ci już nie będą dawać rady legalnie działać to uderzą w tych, którzy osiągają jakiekolwiek dochody (pracujący), bo przecież emeryci, renciści to żelazny elektorat PiS, więc im zabrać nie można. Zdolność koalicyjna? PiS? chyba tylko z SP a i to byłoby zaskoczeniem, bo Kaczyński musiałby podać rękę Ziobro :D i rozmawiać z nim jak równy z równym :D chyba jednak nie za "panowania" Kaczyńskiego :D Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: leming nie nuda 13.05.13, 20:23 n.u.d.a napisał(a): >" poza zacietrzewieniem PiS nie ma absolutnie nic do zaoferowania. Zresztą PO rów > nież - ale różnica polega na tym, że za PiS będziemy jeszcze pośmiewiskiem Euro > py, a nasza gospodarka padnie, bo wbrew temu co mówi Kaczyński nie da się centr > alnie budować mieszkań, centralnie ustalać liczbę miejsc pracy itd. Już był pod > obny system gospodarczy w historii Polski... ciekawe, że PiS tak zwalcza komuni > zm, a jednocześnie samemu głosi silną centralną władzę. Poglądem Kaczyńskiego l > iczba dzieci nie wzrośnie z 400 do 600 tysięcy rocznie. PiS z solidaryzmem ma t > yle, że zwiększając wydatki na socjal musi zabrać ludziom przedsiębiorczym, a g > dy Ci już nie będą dawać rady legalnie działać to uderzą w tych, którzy osiągaj > ą jakiekolwiek dochody (pracujący), bo przecież emeryci, renciści to żelazny el > ektorat PiS, więc im zabrać nie można. > > Zdolność koalicyjna? PiS? chyba tylko z SP a i to byłoby zaskoczeniem, bo Kaczy > ński musiałby podać rękę Ziobro :D i rozmawiać z nim jak równy z równym :D chyb > a jednak nie za "panowania" Kaczyńskiego :D" Nie jest to wątek o PiS , więc nie będę ciągnął tego tematu . Owszem pewne obawy i ja mam ale jak będzie , to zobaczymy . Komu jednak ludzie zaufają - bardziej zaufają - w przyszłych wyborach , to pokażą wybory w 2015 roku . Chyba, że wcześniej . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: leming nie nuda 13.05.13, 22:39 Skoro "i Ty" masz pewne obawy to pamiętaj o tym, że wrzucając głos do urny (głos oddany na partię rozwalającą Państwo) stajesz się za to współodpowiedzialny. Więc jeśli pod kątem gospodarczym "masz obawy" to chyba ważniejszego kryterium nie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Niudzańska gorzej nie będzie IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 21:28 Byle było wesoło.Co teraz odwala rząd Tusko-Busa .To pomsta do nieba.Ostatni hicior to 27 baniek umoczonych w PKP.Ktoś nie kontroluje tego burdelu.Tak ogólnie Niudziańska to trujesz dupę i takie żałości .Że szkoda z tobą dyskutować.Chyba ,że za rozmówki z tobą, angrusz bierze premię.Za każde 100 wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Obudził się driver vel jasiu vel jakiś IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 21:19 Czy już przeczytałeś wszystkie wiadomości o Merkel.Jaką była zagorzałą aktywistką NRD.Siedzisz blisko ,więc masz rozeznanie.Ale tam nie naplujesz, bo cię pogonią w trokach.Najgorsze barachło wyjechało zagranicę i judzi z daleka.Mądraliński .Przeczytałem w niemieckiej prasie i angielskiej.U nas ci co zostali to nie piśmienni. Kuźwa ,szkoda bo można by się spotkać i zrobić sobie dyktando z historii .Z elokwencji i wychowania.Oraz czytania wierszy. Zapisz sobie w notesiku wielkimi złotymi zgłoskami .Żeby rozpoznać trolla, musisz sam nim być.Tak po cichu angrusz 1 wie z kim rozmawia. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: leming nie nuda 13.05.13, 13:10 n.u.d.a napisał(a): >" sorry Panowie, w pyskówki nie wchodzę - nie mój poziom :) miłego dnia!" No właśnie . Facet zrozumiał, że pisze głupoty i zmył się . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elemelek dlaczego Ty ? IP: *.apus-net.pl 14.05.13, 14:05 " Facet zrozumiał, że pisze głupoty i zmył się ". A dlaczego Ty Angruszu nie potrafisz tego zrobić ??? No dlaczego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: dlaczego Ty ? 14.05.13, 19:11 Gość portalu: Elemelek napisał(a): " " Facet zrozumiał, że pisze głupoty i zmył się ". > > A dlaczego Ty Angruszu nie potrafisz tego zrobić ??? > No dlaczego ???" Dlatego , że ja głupot nie piszę . Ale ja mogę zaprzestać pisać w tym wątku jak mnie to znudzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jak to się wymawia Re: dlaczego Ty Niewodniczański ? IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.13, 21:00 Głupoty ,<gupoty Platformy Obywatelskiej? I wielce szanowny obywatel Niewodniczański.Taki sam jak obywatel Towarzysz Buzek ,który udzielił wywiadu w Polsat News.Że logo partii europejskiej ma być nadrzędne, względem krajowych.Mówiąc po prostu trzeba wyrzec się Polski.Teraz już wiemy dlaczego Niemcy przepychają swoje stocznie , huty i cały przemysł ciężki.A w Polsce się zamyka .Dla takiego Niewodniczańskiego , prawdziwym Polakiem jest ten co wychwala pod niebiosa Platformę i nawala na kościół.Bo jeszcze nie widziałem, by tam tak gorliwie stawał w obronie.Oczywiście popieram znudzonego angrusza1 ,bo z Nudą wdawać się w gadkę.To lepiej mopa wykręcać.No i więcej czytania prasy angielskiej i niemieckiej.Bo tu można oszaleć .Nie ma z kim nawijać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróbelek i tu jest sedno IP: *.apus-net.pl 14.05.13, 21:42 Dlatego , że ja głupot nie piszę Myślę, ze On też uważa podobnie. Obaj przy swoim. W mojej ocenie Angruszu tworzysz tych "głupot" coraz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwintesencja Re: i tu jest sedno IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.13, 21:57 Jest to niegodzenie z nieprawdą ,z bluźnierstwem .I oszustwem.Meritum .Gdzie brak poszanowania i wyzysk stał się regułą.A clou całego sedna jest taki .Że trzeba się bronić .W sensie życia i istnienia.Czy to jarzysz wróbelku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >o< Re: i tu jest sedno IP: *.apus-net.pl 14.05.13, 22:05 Czy to jarzysz wróbelku? Ależ oczywiście ! Nigdy nie pogodzę się z szaleństwem Macierewicza. Nie zakceptuję jego oszustw, nieprawdy i bluźnierstwa. Nie pogodzę się z brakiem poszanowania dla ofiar katastrofy jaki funduje im Antoni. Nie uznam wyzysku jaki stosował wobec przeciwników politycznych likwidując WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: treść Re: i tu jest sedno IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 19:16 Niewoda .Macierewicz całą waszą partyjkę by dwa razy sprzedał.Wraz z Niesiołowskim.Członek KOR ,bogaty życiorys.Jesteś tak naiwny i piszesz takie bzdety ,że łapy opadają.Na przekór wszystkich i wszystkiego.Jak to mówili w WSI .Ci co kontrolowali mafię pruszkowską .To mafia trzepakowa .Potrzebna do przerabiania kasy.Przez te układy w roku 2010 do Syrii poszedł duży transport helikopterów i czołgów.Cały czas są nie wyjaśnione powiązania Komorowskiego z wywiadem wojskowym.Najgorszego prezydenta III RP.Który powiedział ,Kaczyński kiedyś poleci i wszystko się zmieni .Prorok jakiś czy co.Niewodniczański uciekaj z tej partii ,bo głowę Ci utną .Gdy nastąpi gniew ludu.Z dobrego serca życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: i tu jest sedno 15.05.13, 23:20 gościu, Macierewicz nie tylko PO by sprzedał 2 razy.... przecież w jakimś celu dzieli Polaków. I o ile dobrze pamiętam to nawet ktoś zarzucił mu, że jest rosyjskim agentem.... Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a skutki 13.05.13, 22:50 powrócę do ważnego pytania: czysto hipotetycznie - załóżmy, że PiS dojdzie do władzy i "eksperci" Antosia ustalą, że jednak to był zamach, no więc oczywiście dokonany przez Rosjan :) No i co wówczas? jeszcze bez żadnych badań, dowodów Antoś krzyczał, że "wojna". Tak widzicie Polskę? ja nie chcę takiego zwierzchnictwa! nie mam zamiaru ginąć za czyjeś małe lecz wygórowane "ego". Jak Kaczyński chce niech z Antosiem sami pójdą na Moskwę. No niech zabiorą co krzykliwszych "prawdziwych polaków". Umrą sobie śmiercią bohaterską. My pozostali przy życiu postawimy im tablicę upamiętniającą i wszyscy będą szczęśliwi. No to w sumie mogę iść już teraz... przynajmniej wielu młodych, przedsiębiorczych ludzi nie zginie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming leming nie nuda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.13, 08:54 widzisz nuda ciebie nie interesuje prawda ty sie jej boisz. Przypomnij sobie 6 przykazanie i sie do niego stosuj Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: leming nie nuda 14.05.13, 09:47 owszem interesuje mnie prawda, o ile nie będzie mnie to kosztowało i dodatkowo nie będzie to blokowało innych rzeczy niezbędnych do zrobienia w Państwie. Ja się boję prawdy? a czego niby mam się bać? i co ma do tego VI przykazanie? chyba coś Ci się pomyliło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: leming 6 przykazanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.13, 10:03 i co ma do tego VI przykazanie? chyba > coś Ci się pomyliło... a co niepie...mam ci powiedzieć? tumoku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Przygotowanie operacji Smoleńsk IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.13, 20:40 I śmierć Michniewicza.Oczywiście nie zapominamy o roli marszałka Komorowskiego ,który mówił .Że będą jakieś wybory przyspieszone lub prezydent gdzieś poleci.I jak wyrywał w bamboszach do Belwederu.Tu jest znakomite zestawienie wszystkich działań operacji Smoleńsk.Czuj czuj czuwaj.ghanima.salon24.pl/483801,przygotowanie-operacji-smolensk Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: skutki 15.05.13, 08:51 rozumiem, że forum to miejsce, w którym tak po prostu krzyczycie bez zastanawiania się nad konsekwencjami różnych możliwości... rozumiem, że odpowiedzi się nie doczekam. No cóż, myślałem, że jednak ktoś udzieli rozsądnej, merytorycznej odpowiedzi... zawiodłem się, bo znów wyszło, że potraficie tylko krzyczeć i zwymyślać, obrażać ludzi, którzy mają odmienny punkt widzenia (i tym bardziej przykre jest to, że najczęściej jesteście starsi ode mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Gdzie jest płyta DVD ? IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 15.05.13, 07:53 Śledczy wojskowi kluczą w sprawie jednego z najważniejszych dowodów w śledztwie – płyty DVD ze zdjęciami lub filmami zrobionymi 10 kwietnia 2010 r. w Smoleńsku. Była ona dołączona do sporządzonego przez prokuraturę rosyjską protokołu z oględzin miejsca katastrofy. Polska prokuratura najpierw twierdziła, że płyta znajduje się w aktach tajnych śledztwa, potem – że nie dostarczyli jej Rosjanie, więc nie można jej udostępnić rodzinom ofiar. Po ujawnieniu sprawy w TV Republika prokuratura znowu zapewnia, że płyta DVD jest w aktach. Nie ma jasności, czy chodzi o ten sam nośnik. Sprawę odkrył Andrzej Melak – brat Stefana Melaka, który zginął 10 kwietnia 2010 r. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a niegospodarność Kaczyńskiego 15.05.13, 10:03 wiadomosci.onet.pl/kraj/j-kaczynski-znalazl-sposob-by-splacic-dlugi,1,5517266,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radnaPO z Myszkowa Prawda o Smoleńsku IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 19:23 www.facebook.com/prawdasmolensk Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Honor 15.05.13, 23:05 gościu, miejże chłopie na tyle honoru, żeby posługiwać się jednym nickiem. Gdzie są obliczenia? czy w ogóle są jakiekolwiek badania? wyborcza.pl/1,75248,13915714,Lasek_do_ekspertow_Macierewicza__Dosyc_tych_oswiadczen_.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming 6 przykazanie nuda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.13, 08:39 pamiętaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radnaPO z Myszkowa Re: Honor IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.13, 21:15 Nuda przestał byś dupę zwracać i to w porze ,gdy normalny obywatel zapieprza ku chwale ojczyzny.Nikt nie chce z tobą nawijać ,bo nawet się nie można przygotować do gadki .Jak ty już od rana popychasz po pierdółki sam ze sobą.I jaki chłopie? Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: Honor 17.05.13, 08:57 dobre :D na codzień stykam się z takimi "normalnymi obywatelami zapieprzającymi ku chwale Ojczyzny". Lenistwo, niedbalstwo, prowizorka i brak poszanowania pracy. Ludzie normalnie "zapieprzający" (przepraszam za sformułowanie, pozwoliłem sobie zacytować) mają w nosie Smoleńsk i cały PiS, bo nie potrzebują rozdmuchanego socjalu, który w oczywisty sposób tylko pogorszy ich sytuację. Więc nie wysilaj się na wzniosłe teksty, bo i słownictwo do takich nie pasuje :( niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator nie sprawdzono luku bagażowego, trapu i ... IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 16.05.13, 08:37 Jak wynika ze wznowionych przez prokuraturę przesłuchań funkcjonariuszy BOR, przed wylotem do Smoleńska pirotechnik nie sprawdził luku bagażowego, trapu i zewnętrznej powłoki tupolewa - ujawnia "Nasz Dziennik". Prokuratura wojskowa wznawia przesłuchania funkcjonariuszy BOR odpowiedzialnych za zabezpieczenie samolotu, który uległ katastrofie pod Smoleńskiem. Z zeznań odebranych od oficerów na początku tego roku wynika jednoznacznie, że przed wylotem do Smoleńska 10 kwietnia 2010 r. Biuro nie dokonało właściwego sprawdzenia tupolewa pod względem pirotechnicznym. Z powodu utrudnionego dostępu pirotechnik z psem nie zbadał w całości tuku bagażowego, trapu, podobnie jak zewnętrznej powłoki maszyny. Roman B. tłumaczył prokuratorom, że odstąpił od tej czynności z powodu hałasu. Jak ustalił "Nasz Dziennik", mężczyzna zeznał, że pod kątem pirotechnicznym nie sprawdzono też nigdy części zapasowych maszyny, znajdujących się w luku w tzw. apteczce technicznej, po powrocie samolotu z remontu w Samarze (Federacja Rosyjska) w grudniu 2009 roku. Powrót do przesłuchań to pokłosie pracy śledczych i biegłych jesienią ubiegłego roku w Smoleńsku. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a kolejna manipulacja "Naszego Dziennika"? 16.05.13, 16:26 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13920034,Sledczy___Nasz_Dziennik__napisal_nieprawde__Nie_wznawiamy.html?lokale=czestochowa#BoxWiadTxt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Prokuratura nie wyklucza zamachu w Smoleńsku IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 16.05.13, 21:48 Ujawniamy dokumenty - 6.05.2013 r. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a procedury 17.05.13, 09:00 to chyba oczywiste, że muszą zbadać taki wątek. Gdyby tego nie zrobili to już ND, niezależna i inne prawicowe media pisałyby o spisku mającym na celu wyciszenie sprawy. Zresztą podejrzewam, że takie są procedury. Natomiast poczekajmy na wyniki tego śledztwa. Zresztą zabawne jest to, że jak prokuratura robi coś "po waszej myśli" to jest OK, a jak dementuje jakieś bzdury Antosia to "układ zamknięty", "ukręcanie sprawy", "fuszerka" itp. Może warto zadbać o spójność poglądów? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 " apteczaka " 17.05.13, 11:35 Szef Biura Ochrony Rządu płk Krzysztof Klimek ul. Podchorążych 38 00-463 Warszawa Polen wysłano faksem i pocztą Berlin, 16.05.2013 r. 2924/10 Katastrofa w ruchu powietrznym w dniu 10.04.2010 r. Szanowny Panie Pułkowniku, zwracam się do Pana jako pełnomocnik reprezentowanych przeze mnie rodzin w sprawie Katastrofy Smoleńskiej. Dzisiaj, tj. 16.05.2013 r., „Nasz Dziennik” podaje następującą informację: „Z zeznań odebranych od oficerów na początku tego roku wynika jednoznacznie, że przed wylotem do Smoleńska 10 kwietnia 2010 r. Biuro nie dokonało właściwego sprawdzenia tupolewa pod względem pirotechnicznym. Z powodu utrudnionego dostępu pirotechnik z psem nie zbadał w całości luku bagażowego, trapu, podobnie jak zewnętrznej powłoki maszyny. Roman B. tłumaczył prokuratorom, że odstąpił od tej czynności z powodu hałasu.” (źródło:www.naszdziennik.pl/wp/32758,prokuratura-wraca-do-pirotechnikow.html). Jest to szokująca wiadomość dla reprezentowanych przeze mnie rodzin. W ramach odpowiedzi na mój wniosek o udostępnienie informacji publicznej zostały mi przesłane przez MON uwierzytelnione kopie dokumentów z przeprowadzonego postępowania szkodowego w imieniu służby inżynieryjno-lotniczej w związku z katastrofą samolotu Tu-154M. W tych dokumentach znajduje się informacja, że w dniu 9.04.2010 r., dzień przed Katastrofą Smoleńską, została zabudowana na samolot Tu-154M nr 101 apteczka techniczna ukompletowana zgodnie z wykazem i zatwierdzona przez Szefa Sekcji Techniki Lotniczej, oraz wyposażenie lotniskowo-hangarowe niezbędne do wykonania obsług technicznych. Łączna waga apteczki technicznej wynosiła 870 kg. Do niniejszego pisma zostało załączonych 8 stron między innymi z podanym szczegółowo wyposażeniem apteczki technicznej. W skład apteczki wchodziły przykładowo następujące przedmioty (całość w załącznikach): koła główne, koła przednie, kanister z olejem MS-8P, zbiornik do tankowania MS-8P, kanister z olejem Turbonycoil itd. Wnioskuję zatem o informacje: Czy funkcjonariusze BOR byli obecni w dniu 9.04.2010 r. w trakcie zabudowywania apteczki technicznej oraz wyposażenia lotniskowo-hangarowego niezbędnego do wykonania obsług technicznych na samolot Tu-154M nr 101? Czy funkcjonariusze BOR sprawdzali w dniu 9.04.2010 r. przed i po zabudowaniu apteczki technicznej oraz wyposażenia lotniskowo-hangarowego niezbędnego do wykonania obsług technicznych wszystkie ich części składowe, jak np. zawartość kanistrów i innych przedmiotów? Kopię mojego pisma wraz z załącznikami przekazuję także do Wojskowej Prokuratury Okręgowej w Warszawie (Po. Śl. 54/10). Z wyrazami szacunku Stefan Hambura Rechtsanwalt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen nuda nuda nuda IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 17.05.13, 14:38 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Tomasz-Lis-ten-rzad-jest-juz-smieszny-kompletna-katastrofa,wid,15655665,wiadomosc.html?ticaid=1109a6 "- Nie doczekałem, żeby ekipa rządząca na poważnie zmierzyła się z realnymi problemami milionów Polaków Edukacja? Innowacyjność? Polityka kadrowa? Kompletna katastrofa - ocenił w Poranku TOK FM Tomasz Lis. - Ta ekipa przechodzi z fazy denerwująco-irytującej do fazy śmieszności - dodał" Smieszny dziennikarzyna? czy chytry lis? www.bankier.pl/forum/temat_gw-traci-najwiecej-polacy-maja-dosc-klamstw,12393200.html niezalezna.pl/41090-tvn-traci-miliony Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: nuda nuda nuda 17.05.13, 14:45 ale ja przecież od dawna to mówię, że ten rząd nic nie robi. Tyle tylko że dzięki tak słabej opozycji może sobie na to pozwolić :( bo cały czas opozycja dostarcza bzdurnych tematów do "niby" działania! dopiero teraz to zobaczyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen Re: nuda nuda nuda IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 17.05.13, 14:56 jesteś jednak nudny i śmieszny jak to forum pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata sawicka Tomasz Turowski IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.13, 15:35 Jeden z najważniejszych agentów bezpieki.Opiekował się Papieżem JPII. Zaopiekował się Kaczyńskim Lechem w Smoleńsku.Swołocz dalej kręci lody w Polsce.I to zupełnie bezkarnie.Warto poczytać o Turowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Tornado w Oklahomie 22.05.13, 11:47 wg informacji w TVP Info - 11.30. ratownicy sprawdzili już wszystkie domy ale akcji nie odwołano , bo ratownicy chcą , by każdy dom został sprawdzony TRZYKROTNIE ! A w Smoleńsku jak było ? A ciała jak zbadano ? No właśnie . Ale laski i inne drzewka mają inną opinię o tym śledztwie . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a prawdomówność Antosia 22.05.13, 12:55 ciekawy byłem, czy ktoś ze spiskowców odniesie się do zdementowanych przez Laska teorii spiskowych. Ale się nie doczekałem, więc pozwolę sobie na komentarz: www.fakt.pl/Maciej-Lasek-obala-teorie-ekspertow-Antoniego-Macierewicza,artykuly,212380,1.html Odpowiedź Antka: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13953682,Macierewicz__24_swiadectwa_swiadczace_o_eksplozji_.html :D ani słowa o obliczeniach czy dowodach... i dalej potwierdzenie słów (a raczej dementi) Antosia: polska.newsweek.pl/uniwersytet-w-akron-wcale-nie-finansuje-smolenskich-badan-prof--biniendy,104283,1,1.html Ale fajnie angrusz, że potwierdzasz moje słowa, że my-Polacy cechujemy się niedbalstwem (kolejnym dobrym dowodem była akcja CBA przeciwko Sawickiej za czasów PiS, ale takich przykładów jest wiele :( ). Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: prawdomówność Antosia 22.05.13, 14:04 n.u.d.a napisał(a): > ciekawy byłem, czy ktoś ze spiskowców odniesie się do zdementowanych przez Lask > a teorii spiskowych. Ale się nie doczekałem, więc pozwolę sobie na komentarz: > > > www.fakt.pl/Maciej-Lasek-obala-teorie-ekspertow-Antoniego-Macierewicza,artykuly,212380,1.html > Odpowiedź Antka: > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13953682,Macierewicz__24_swiadectwa_swiadczace_o_eksplozji_.html > :D ani słowa o obliczeniach czy dowodach... i dalej potwierdzenie słów (a racze > j dementi) Antosia: > > polska.newsweek.pl/uniwersytet-w-akron-wcale-nie-finansuje-smolenskich-badan-prof--biniendy,104283,1,1.html > Ale fajnie angrusz, że potwierdzasz moje słowa, że my-Polacy cechujemy się nied > balstwem (kolejnym dobrym dowodem była akcja CBA przeciwko Sawickiej za czasów > PiS, ale takich przykładów jest wiele :( )." Dementować to sobie można , kiedy ma się wiarygodność . Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: prawdomówność Antosia 22.05.13, 14:18 Dementuje się plotki. Gdyby Antoś miał dowody to byłyby to fakty, a tak to są tylko plotki (24 "świadectwa" i zero dowodów, ani słowem nie wspomniał o obliczeniach). Co do wiarygodności Antosia się wypowiedz, proszę :) Poza tym to jakbyś doczytał to sam uniwersytet, na którym pracuje Binienda, zdementował informacje Antosia. Więc z tą wiarygodnością to chyba strzał w stopę :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: prawdomówność Antosia IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 22.05.13, 19:40 @nuda Witaj nuda! Jestem dzisiaj w fatalnym nastroju. I wiesz dlaczego?... spowodowały to rozważania + doświadczenie z autopsji, dotyczące polskiego wymiaru sprawiedliwości. Rozumiem "nuda" twoją zadziorność i upartość w próbie pozyskania odpowiedzi od forumowiczów, i to takich jakie chciałbyś pozyskać, by potwierdziły twoje tezy. "nuda", niestety jesteś w błędzie. Spójrz szerzej, przyjrzyj się dobrze obowiązującym przepisom prawnym, poczytaj je. Porozmawiaj z ludźmi, którzy mieli bezpośrednio do czynienia z sądami. Zobaczysz ile jest rozgoryczenia, ile niepotrzebnie wylanych łez. Sprawiedliwość?... prawdomówność?... to pojęcia obecnie nie oddające istoty dawniejszego ich szlachetnego znaczenia. Złodzieje, cwaniacy, i inne tego rodzaju męty społeczne wsparte ramieniem mecenasów (adwokaci mają mają prawo kłamać na salach sądowych w majestacie prawa w "obronie" swoich klientów) urządzają sobie teatr, kiedy chcą i jak chcą. "nuda", jak nie zmienią się przepisy prawne w naszym kraju to będzie dalej tak jest, a nawet gorzej. Musisz mieć jedno na uwadze: prawo nie jest ustanawiane dla dobra zwykłych ludzi. Prawo zabezpiecza, i ma w swoim zamyśle zabezpieczać, interesy grupy będącej przy władzy. Ta grupa też decyduje o interpretacji tych przepisów. A to, co teraz widzisz, czego doświadczają ludzie?... ludzie uczciwi giną, przegrywają procesy sądowe, a cwaniacy wygrywają, są najczęściej bezkarni. Tak więc "nuda", twoje pragnienie posiadania wiedzy "o wiarygodności Antosia" jest pragnieniem porównywalnym do znalezienia igły na Księżycu. Daj sobie spokój "nuda", NIKT tobie na twoje pytanie nie odpowie jednoznacznie. "Antoś" to jedna grupa. "Miller" i "Tusk" to inna grupa. Każda z nich chce uzyskać wpływy, zrobić mętlik ludziom w głowach, podporządkować sobie ludzi. Czy tego nie widzisz?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu A ja się pytam dlaczego odpadł statecznik lewy IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.13, 19:56 W TU-154 i niech te głąby co udają polsko -ruską komisję Lacha-Laski wyjaśnią .Czy to nie było uderzenie od pocisku?O to jest pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: A ja się pytam dlaczego odpadł statecznik lew 23.05.13, 09:20 gościu, a skąd wiesz, że jakiś statecznik lewy (cokolwiek to jest. Pewnie większość ludzi nie ma pojęcia o tym) odpadł i jakie mogą być potencjalne powody tego? zresztą poczekaj, bo wersja z zestrzeleniem jeszcze nie padła. Ale to ja Ci zadam pytanie: kto i w jaki sposób miałby zestrzelić ten samolot? no i nadal aktualne pozostaje pytanie o konsekwencje potencjalnego zamachu: co dalej jeśli okaże się, że był to zamach? Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: prawdomówność Antosia 23.05.13, 09:14 no w końcu obserwatorze dobrze piszesz. Zajrzyj na 9 stronę tego wątku i poczytaj moje posty dotyczące partii politycznych... widzisz, pewnie dużo młodszy jestem od Ciebie, ale ja już dawno doszedłem do tego po co one są. I dziwi mnie naiwność starszego pokolenia, które wierzy, że PiS działa ideologicznie dla Polski, przez Polskę, z Polską, o Polsce itd. Władza, władza, władza i kasa, kasa, kasa to główny motor napędowy każdej partii politycznej. Także obserwatorze, Twój ostatni post raczej potwierdza moje wypowiedzi niż spiskowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Do bani z komisją Millera IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 20:26 Jak to możliwe że w komisji naczelnej i prawdomównej ,nie było speców od nawigacji i radiolokacji .Wątek kontrolerów został celowo zlekceważony.Jest taki gad w Polsce nazywa się Daniel Passent ,lepszy od Urbana .To prawdziwy gad.www.antymedia.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu FSB IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 23:20 Czy czarne skrzynki z Tupolewa zostały sfałszowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator ależ CYRK !!! IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 19.06.13, 21:48 Były szef Kancelarii Premiera Tomasz Arabski został uznany za pokrzywdzonego w śledztwie dotyczącym lotów do Smoleńska, które sam współorganizował!!! O sprawie nadania statusu pokrzywdzonego Tomaszowi Arabskiemu pisze „Rzeczpospolita”. – Jawi się to jako groteskowe – mówi „Rzeczpospolitej” mec. Piotr Pszczółkowski, adwokat Jarosława Kaczyńskiego i jego bratanicy Marty. Chodzi o cywilne śledztwo dotyczące organizacji lotów do Smoleńska, które po zażaleniu na umorzenie Prokuratury Okręgowej Warszawa – Praga sąd nakazał prowadzić dalej – najpierw jednak polecając ustalić krąg osób pokrzywdzonych. Jak dowiedziała się „Rzeczpospolita”, takich osób jest aż 401 – to pasażerowie lotów do Smoleńska 7 i 10 kwietnia z wszystkich sześciu samolotów, w tym dziennikarze lecący Jakiem – 40 i orkiestra. Prokuratura badała w śledztwie, czy cywilni urzędnicy z Kancelarii Prezydenta, Premiera, MSZ, MON i ambasady w Moskwie, którzy przygotowywali loty, nie zaniedbali obowiązków. Rok temu umorzyła śledztwo, ale zażalenie na umorzenie złożyli Jarosław Kaczyński i Marta Kaczyńska. W śledztwie status pokrzywdzonego otrzymał m.in. główny organizator lotów Tomasz Arabski, od niedawna ambasador w Madrycie, a wcześniej szef Kancelarii Premiera, w sprawie którego śledztwo toczyło się pod kątem niedopełnienia obowiązków. Arabski leciał na obchody rocznicy Katynia z Donaldem Tuskiem 7 kwietnia. Takie podejście do sprawy może całkowicie zmienić losy postępowania. – Osoba mająca status pokrzywdzonego nie może być jednocześnie podejrzanym czy oskarżonym – tłumaczy prok. Renata Mazur, rzeczniczka prokuratury. Arabski pokrzywdzonym w śledztwie smoleńskim Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: ależ CYRK !!! 20.06.13, 22:27 Tu ciekawostka nie może być podejrzanym.Czyli jest ,a trzeba go ochronić.Rządy się zmienią ,pójdzie pod sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
n.u.d.a Re: ależ CYRK !!! 21.06.13, 09:08 rządy się zmieniają? pójdzie pod sąd? a co ma sąd do rządów? chyba że zmiana rządu nie zmieni wpływu na bezstronność sądów - tylko zmieni się kierunek i siła nacisków, a wyrok zapadnie jeszcze przed rozprawą. A ministrowie zorganizują spektakularne konferencje... także nie podniecajcie się, bo czy będzie PiS, PO, SLD, PSL czy ktokolwiek inny to będzie patrzył tylko na własne korzyści. Jeśli twierdzicie inaczej to obnażacie tylko swoją naiwność. Pewnie jesteście dużo starsi ode mnie... i to jest tym bardziej przykre. Bądźcie szczerzy - naganiacie na PiS, bo to najbardziej socjalistyczna partia obecnie. Gwarantują największy socjal dla emerytów i rencistów. Tylko weźcie pod uwagę fakt, że z pustego to i Salomon nie naleje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: ależ CYRK !!! IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 21.06.13, 09:58 @nuda Witaj! Cytat: "...tylko zmieni się kierunek i siła nacisków, a wyrok zapadnie jeszcze przed rozprawą." nuda, masz rację. Cytat: "...naganiacie na PiS..." nuda, bzdura. Pozdrawiam. Życzę przyjemnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. oherowy berecik Nudzie trzeba wytłumaczyć z czego składa się cep. IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.13, 21:28 Wcześniej lub później zapuka do Arabskiego seryjny samobójca.Bo nie ma złudzeń ,że ten rząd runie.A za przygotowania wizyty prezydenta najlepszego ze wszystkich ,musi opowiedzieć.W dniu wyborów parlamentarnych będzie już czekał .By nie dopuścić do zeznań .Teraz czuje się bezpieczny.Ale to złudne. Odpowiedz Link Zgłoś