nugatu1 22.08.10, 10:38 prosze o pomoc w wyborze internetu bezprzewodowego, nie znam sie na tym a nie chce zakupic czegos co bedzie dzialalo lipnie. Do uzytku domowego. Prosze pomozcie co wybrac. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quasi-modo Re: Internet bezprzewodowy - co wybrac? 22.08.10, 12:03 Idź do sklepu firmowego " Era " i jest " Blueconect " . W zależności od twoich potrzeb to dostajesz modem np. 20GB . Z resztą zapoznaj się z ofertą na stronie ery . Ja jeśli wyjeżdżam używam w laptopie właśnie takiego modemu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n1 Re: Internet bezprzewodowy - co wybrac? IP: 212.87.241.* 22.08.10, 12:25 Ale nic nie przerywa itd? Podobno iplus to porazka. Moze ktos jeszcze pomoze? Odpowiedz Link Zgłoś
quasi-modo Re: Internet bezprzewodowy - co wybrac? 22.08.10, 17:23 Blueconn ect nie przerywa ale trochę cierpliwości wymaga logowanie . Po za tym jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo_79 Re: Internet bezprzewodowy - co wybrac? IP: 193.138.240.* 22.08.10, 12:30 W każdej sieci mają oferte na próbe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tente Re: Internet bezprzewodowy - co wybrac? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.10, 12:38 powiem Ci tak mam iplusa z netbookiem i jestem w miarę zadowolony ponieważ mieszkam niedaleko od centrum. Podejrzewam że w zakresie jakiś 5-7 km od alej powinno być dobrze ponieważ wtedy działa na hsdpa, natomiast po zwykłych sieciach komórkowych poza tym zasięgiem to naprawdę jest dla cierpliwych, strona się ładuje przeciętnie 2-3 min. W domu na dsl testach mam 1-1,5 MBit/sec wydaję mi się że to dobrze jak na internet bezprzewodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM do nugatu1 IP: *.chello.pl 22.08.10, 15:40 piszac slowa do uzytku domowego to oznacza ze tylko w domu bo jezeli tylk ow twym mieszkaniu a tam gdzie mieszkasz jest dostep z UPC to to jest super oferta jezeli chodzi ze piszac tylko w domu ale to oznacza ze bedziesz lazil z laptopem po Polsce to oferta PLUS!!!! reszta to badziew jakich Tobie niepotrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anthony Re: do nugatu1 IP: *.146.166.161.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.08.10, 17:32 a dlaczego piszesz że "reszta to badziew jakich Tobie niepotrzeba" ?? mam iplusa i blueconnect i nie widzę różnicy , orange również nie odstaje od tych dwóch. Wszystko zależy od tego gdzie będziesz używać i jaki jest w tym miejscu zasięg danej sieci. Polecam sprawdzenie ofert i wypróbowanie . Swego czasu orange miał super ofertę na kartę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: or Re: do nugatu1 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.08.10, 09:57 orange jako jedyny korzysta z pasma 450MHz, tj. CDMA i dzięki większej długości fal znacznie lepiej się nadaję na wioski. Orange jedyny dla polskich wsi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyl Re: do nugatu1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 10:07 Mam orange i wszystko jest ok....ale tak jak pisza inni zauwazylem,ze znaczenie ma gdzie korzystasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek z Północy Re: Internet bezprzewodowy - co wybrac? IP: 195.94.215.* 23.08.10, 11:10 Jak do korzystania w domu to polecam Playonline, a kupujac w eshopie dostajesz 4 miesiace gratis :) Odpowiedz Link Zgłoś