Dodaj do ulubionych

Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta Cz-wy

03.10.10, 15:37
Niemałe zaskoczenie w Częstochowie. PiS lubi robić niespodzianki, tym razem jest to podwójna niespodzianka,ponieważ , co niektórzy sądzili,że Jarosław Kaczyński poprze Wronę, na szczęście dla Częstochowy, tego nie zrobił. Z dwu kandydatów :Majera i Warzochy- wybrał Warzochę. Myślę, że kontrkandydaci maja się czego obawiać.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: 188.33.175.* 03.10.10, 16:18
      No, to wreszcie ktoś konkretny, ktoś, z kim Matyjaszczyk,Leszczyna czy każdy inny kandydat przegra. Nie powiem,ze nie dojdzie do drugiej tury,tak dobrze to chyba nie będzie.Jedno jest pewne: Kandydat, zm którym trzeba będzie wojować.Ciekawie się zapowiada. A tak, na marginesie, co tam u Tadeusza W ?
      • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 16:51
        Tadziu W.mówi pas i pewnie zrezygnuje
    • Gość: ew Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 16:54
      Ja się cieszę - za chwilkę dowiem się o kolejnym ładunku złomu od zmarłej babci ... oj k...wa los politycznej wierchuszki w Częstochowie.
      • Gość: gosc Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: 188.33.175.* 03.10.10, 17:09
        Zapomniałeś koleś,że Warzocha wygrał sprawę, jest niewinny. W innym przypadku nie przyjęliby go do pracy w NIK-u.
      • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 17:12
        Ty"ew"to do psychiatry się zgłoś i poproś o leczenie w Lublińcu.Gdyby było nadużycie lub złamanie prawa-to dawno prokurator zgłosił by sprawę do sądu.I pamiętaj "ew",używanie słów niecenzuralnych świadczy tylko o tobie/nie zasłużyłeś na dużą literę/
      • Gość: klm Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 17:16
        Oj, boją się Warzochy, boją... Wiedzą, że to groźny kandydat dla całej konkurencji. W końcu nie każdy w tym mieście był wicewojewodą, radnym, doradcą szefa Kancelarii Premiera, pracownikiem Najwyższej Izby Kontroli, że o pracy na uczelni nie wspomnę. Mam wielu znajomych na Śląsku, którzy pamiętają p. Artura z czasów, kiedy tam wojewodował i nie pozwolą o nim powiedzieć złego słowa. A w Częstochowie, co? Chamskie i brutalne ataki, pomówienia i czepianie się zmarłych członków jego rodziny. Lata prezydentury pewnego pana, który stara się o reelekcję zrobiły z ludźmi swoje... Ale może będzie dobrze i coś się wreszcie zmieni. Powodzenia Panie Arturze!
        • Gość: gosc Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: 188.33.175.* 03.10.10, 17:30
          Warzocha ma swoje wady i zalety,jak każdy. Na pewno jest dobrym politykiem, cóż "wychowany" przez Giżyńskiego,w najlepszym tego słowa znaczeniu.On na pewno jest stanowczy i wie, co mówi, PiS w Częstochowie może wiele zyskać przez wystawienie Warzochy.Myślę,że dobrze,że Giżyński zagrał właśnie tak. To mój kandydat, na pewno ma duży elektorat.Cieszy mnie,że to młody człowiek.Życzę powodzenia, zaczynam wierzyć w sens tych wyborów
        • Gość: lutek Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: 195.88.28.* 03.10.10, 17:44
          Gość portalu: klm napisał(a):

> cji. W końcu nie każdy w tym mieście był wicewojewodą, radnym, doradcą szefa Ka
          > ncelarii Premiera, pracownikiem Najwyższej Izby Kontroli, że o pracy na uczelni
          > nie wspomnę. Mam wielu znajomych na Śląsku, którzy pamiętają p. Artura z czasó
          > w, kiedy tam wojewodował i nie pozwolą o nim powiedzieć złego słowa.

no to teraz trochę mi się rozjaśniło na temat tej Warzochy, brzmi nieźle, jak na mój gust na razie najlepszy z tych co się wyrwali do biegu o stołek, teraz czekam na to co zaproponuje w zamian za głosy
          • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 17:52
            Warzocha- to człowiek większego kalibru niż Leszczyna.Będzie tylko jedna tura i Częstochowa zaoszczędzi to, co jak niektórzy mówią straciła odwołując "słoneczko jury".
            • Gość: ja Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: 188.33.175.* 03.10.10, 18:08
              Dobrze jest, Warzocha, to bardzo dobry kandydat.
              • Gość: gość Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.prenet.pl 03.10.10, 18:38
                Zdecydowanie lepszy niż Majer!.Gratulacje.
                • Gość: ela Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 19:37
                  Nie miałam na kogo głosować- teraz mam-Warzocha to dobry kandydat na prezydenta
                • Gość: obserwator Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.10, 19:40
                  Warzocha to bardzo cenny człowiek dla PiS-u .Swietny "materiał" na prezydenta.Ostry przeciwnik,wiedzący,czego chce.Miałem wątpliwości, teraz wiem,że pójdę i zagłosuję na kandydata PiS-u.Nie zcierpiałbym,gdyby Kaczyński poparł Wronę. Myślę, że wraca do sił po Smoleńsku.Oby tak dalej.
                  • Gość: lul Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 18:41
                    a powiedział chociaż ile pomników Lecha wybuduje w mieście?
            • Gość: Pigwa Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 20:36
              A co to jest słoneczko jury
        • superbea Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C 04.10.10, 15:16
          Nikt na Sląsku na niego złego słowa nie powie, bo niby czemu ma mówić? Siedział sobie spokojnie na stołku wicewojewody, robił, co mu kazali, m.in. Gizyński (jak zawsze zresztą). Ciekawe, że jakoś częstochowianie niewiele mają do powiedzenia na jego temat. Cóż takiego dobrego zrobił dla Częstochowy, żeby i częstochowianie mogli o nim dobrze mówić????. Toż to prawdziwy omnibus. Pracował w ośrodku doradztwa rolniczego, kierował miejskim ośrodkiem sprotu i rekreacji, był wicewojewodą, teraz siedzi w NIK-u (a wiadomo, że NIK póki co jest pisowski, więc wsadzają tam swoich ludzi). To tak naprawdę na czym się zna, bo ja mam wrażenie, że na niczym. A poza tym, to Boże uchowaj nas przed prezydentem z PiS-u, co PiS wyrabia widać każdego dnia. Żeby się tylko pan Warzocha nie wzorował na JK i nie brał prochów, bo będziemy mieć odlotowego prezydenta, a rządzić będzie Giżyński, drugi "wspaniały" pisior.....
        • Gość: net Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 18:38
          Warzocha to takie nic przez przypadek został vice
        • Gość: wiem Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 10:42
          warzocha został vice z przypadku a nie wyboru
    • Gość: lol Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.netcominternet.pl 03.10.10, 19:48
      o ..... pierwszy kadrowy w rozdawaniu stanowisk i odwolywaniu ludzi spoza partii wraca. Biedna Czestochowa. Ale to pionek, ktory ani Leszczynie ani Matyjaszczykowi nie podskoczy. Ci ktorzy mieli z nim kontakt zawodowy wiecej na niego nie zaglosuja. Mila powierchowanosc, a charakter. ...
      • Gość: realista Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.centertel.pl 03.10.10, 20:00
        Myślę, że to bajka. Ale jesli nie, to trzeba będzie ujawnić pewne fakty.
        • Gość: obserwator Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.10, 20:13
          Złośliwi zawsze się znajdą, taki jest urok wyborczy.Ja wierzę w kandydata PiS-u. Częstochowa ma to szczęście,że tu PiS myśli bardzo zdrowo.
          • Gość: cogito Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 21:16
            Co kandydaci zrobili dla miasta i okolicy?
          • Gość: artur Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.182.41.227.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.10.10, 21:21
            Moim zdaniem ma duże szanse na II turę.
    • adam643 Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C 03.10.10, 22:24
      Też uważam, że Warzocha ma szanse. Zagłosuję na Niego choćby z tego powodu żeby Pan Tadeusz nie wrócił. Powodzenia. Od 1990 tylko PiS ani nikt z tego środowiska nie rządził Częsochową. Ja daje im szansę.
      • Gość: gosc Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.10, 22:26
        Najlepsze antidotum na Wronę. Poza tym z dobrego "chowu"
        • Gość: kolo Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.182.100.13.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.10.10, 23:00
          Pisiory szczekają jak najęte. Chłopaki Arturek nie zdobędzie 15% poparcia. Przeczytajcie ten wpis 21 listopada.
          • Gość: riko Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 23:12
            Trzeba przyznać, że PiS strzelił z tym Warzochą w "dychę". Pewni siebie Matyjaszczyk i Leszczyna będą się musieli ostro starać, żeby nadrobić straty w doświadczeniu zawodowym i w polityce, jakie mają wobec niego. Kiedy Warzocha rządził całym województwem, czyli raptem trzy lata temu, oni zdobywali szlify w starostwie powiatowym i ośrodku metodycznym dla nauczycieli. Generalnie tych kandydatów dzielą lata świetlne...
            • lan-cet Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C 04.10.10, 00:35
              Kiedy Warzocha rządził c
              > ałym województwem

Że co robił???????
      • Gość: Niewodniczański Naiwność IP: *.apus-net.pl 03.10.10, 23:16
        ...to taka piękna cecha.

Panowie on jest z PIS-u.
        • Gość: luron40 Re: Naiwność IP: 109.243.79.* 03.10.10, 23:29
          słyszałem pare razy jego wypowiedzi,i rzeczywiscie jest większego formatu politykiem.
          jednak czekam na konkretne projekty i wizje dla naszego miasta.
          • Gość: a3 Re: Naiwność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.10, 10:57
            jakiego formatu A3 czy wiecej? Znaczy sie, ze w miesciec chce Wisniewska karty rozdawac :D ROTFLMAO
        • Gość: l właściwy czlowiek IP: 195.88.28.* 03.10.10, 23:33
          na właściwym miejscu
          • Gość: WD Re: właściwy czlowiek IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.10, 23:59
            Jest słaby i bez charakteru, nie umie podjąć żednych samodzielnych i odważnych decyzji!! Kiedyś treż chciałem na niego postawić i zaliczyć do komandy - NIE! I basta...
            • Gość: gość Re: właściwy czlowiek IP: *.prenet.pl 10.10.10, 20:18
              Nie wygra - Wygra , ale WRONA!
    • lan-cet Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C 04.10.10, 00:32
      Tak się składa że znam obydwu panów. O ile Rysiu Majer jest łebskim facetem to Warzocha to tylko BMW, skoro go JK wybral na kandydata to znaczy że juz przegrał. Warzocha to takie cos od noszenia teczki za Giżyńskim...
      • Gość: gosc Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: 109.243.107.* 04.10.10, 08:00
        Sądzę,że jest to niezłe posunięcie PiS-u. Ktoś tu pisze,że jeżeli ma poparcie JK, to już przegrał. Palikot miał i ma poparcie Tuska.Drogą deducji - PO nie ma najmniejszych szans. Są jeszcze ludzie,którym rządy Tuska odpowiadają, mnie nie. Kaczyńskiego kiedyś historia oceni, wierzę, że pozytywnie.On chce tylko prawdy,którą inni zagłuszają,albo nie chcą słyszeć. Zyczę PiS-owi powodzenia w tych wyborach,szczególnie w samym mieście Częstochowa.
        • Gość: antek Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 08:41
          Zamieszania narobi, ale czy wygra? Wątpię
        • Gość: vip prawda? IP: *.wip.pcz.pl 04.10.10, 08:45
          On chce tylko prawdy,którą inni zagłuszają,albo nie chcą słyszeć.

Jakiej prawdy ??????? !!!!!!
          Tej pisanej na zmówienie ???? !!!!
      • Gość: tec-nal Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: 62.233.152.* 04.10.10, 10:05
      • Gość: oli Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: 62.233.152.* 04.10.10, 10:13
        A od kiedy to anestezjolog z Parkitki zna się na polityce? Ładnie to tak panie doktorze człowieka porównywać do przedmiotu i to w taki sposób? Już pan nie pamięta, kto doprowadził przed trzema laty, kiedy nikt już z wami nie chciał rozmawiać, do porozumienia w szpitalu, w którym pan pracuje? Czy to właśnie nie dzięki Gizyńskiemu i Warzosze ma pan dzisiaj miejsce pracy, że nie wspomnę o pokaźnej pensyjce? I kto za kim powinien dzisiaj teczkę nosić? Fuj, nieładnie, lekarz i takie słowa...
        • Gość: no no Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 15:20
          Niestety nawet we własnych szeregach jeden na drugiego nadaje i to dotyczy wszystkich
          • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 15:26
            Ciekawe-kiedy do Wrony dotrze,że musi się wycofać
            • Gość: wyborca Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.alfanet24.pl 04.10.10, 16:11
              Darujcie sobie ten marketing szeptany, wiekszosc tych postów zachwytu jest sztuczna i nieszczera.

Kim jest Warzocha? Zapytajcie w Alejach 100 osób, ile bedzie go znało? 5?
              • Gość: papieros Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.182.109.61.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.10.10, 17:57
                Robi się bardzo ciekawie na pewno Warzocha merytorycznie jest najlepszym kandydatem dla PiS nie wiem czy dla miasta ;) ale do rzeczy ( moja opinia nic tu do tego )
                Pytanie brzmi kogo poprą biali ludzie w wysokiego zamku. Jeśli udzielą łaski T.W. to walka na prawej stronie będzie ciężka i raczej ani T.W. ani PiS nie mają szans na II turę. Wejdzie Matyjaszczyk i Leszczyna. No i każdy by się tu martwił kto lubi PiS ale ale ale.... czyżby biali ludzie z wysokiego zamku tak się mylili ??? i popierali kandydata który przegra ???
                Wiem że wszyscy wieżymy w demokracje i każdy ma szanse ale polityka to gra która składa się czasami z bardzo wielu niewiadomych, niejawnych gier i założeń które mogą się wydawać całkowicie bezsensu a sprawa wygląda następująco:
                1. Szef częstochowskiego PiS nie lubi TW i nie ukrywa tego - dlatego przekonał swojego szefa że partia musi wystawić swojego kandydata ( główny argument: przecież TW odwołali i to jest wstyd itp )
                2. Kandydat PiS jak wieża na szachownicy blokuje TW ( dzieli głosy ) przed II tura w której PiS musiałby TW poprzeć - tak tak w polityce nie zawsze chodzi o to żeby wygrać - bo jak mówił Miś - z tobą przegrać to jak wygrać ;)
                3. W miarę cywilizowane stosunki między PO i PiS nie są tajemnicą w naszym mieście i kandydat PiS ( zależny lub nie ) może zostać hmmm np: wice prezydentem
                4. Biali ludzie z wysokiego zamku popierając kandydata PiS będą mieli może nie całkowity ale jakiś wpływ na miasto, popierając TW ryzykują( bo ten szans przy kandydacie PO nie ma ) i dlatego zachowają milczenie z cichym wsparciem kandydata PiS. ( no żeby TW przykro nie było )
                5. W wypadku wejścia do II tury SLD i PO wygrywa --
                • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 22:12
                  "papieros"-do szkoły najpierw-robisz błędy ortograficzne-czytać się tego nie da
              • Gość: aaa Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 18:13
                Masz racje kto to jest,niech ktoś napisze cos o nim ale rzetelnie
                • Gość: jacek Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.10, 20:17
                  Warzocha ma szansa wprowadzić w tym mieście ład i porządek
              • Gość: Halina Dąbrowska Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 04.10.10, 20:58
                Słuszna uwaga. Postać NIEZNANA. Kim jest Pan Artur Warzocha?... co zrobił dobrego/złego dla Częstochowy?... NIE WIEM jako mieszkanka Częstochowy, jako wyborca !!!
                Kota w worku nie kupuję!
                • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 17:27
                  "Halina Dąbrowska"-nie kupuj kota w worku-wiem,że nie kupujesz też gazet i nie masz rozeznania- przytoczę Ci zatem słowa kandydata na prezydenta Warszawy-"ten kto nie wie i nie potrafi znaleźć tego,który wie-nie powinien zajmować się polityką" i tak trzymaj "Halinko..",albo sama wiesz co trzeba zrobić. Podpowiadam- dowiedz się,że innego kandydata nie ma i .....pomóż swojemu miastu,swoim dzieciom /Wrona swoje wyeksportował kilkaset kilometrów poza Częstochowę-a nas chce urządzić/-pomyśl o przyszłości.
              • Gość: aga Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.2.11.184.tvksmp.pl 06.10.10, 15:35
                Chociaż jestem sercem z inną opcją polityczną będę na niego głosowała z czystym sumieniem. Miałam styczność z tym człowiekiem i jest to moim zdaniem człowiek, który najlepiej sprawdzi się na stanowisku prezydenta Częstochowy ! Ma bardzo zdrowe i słuszne podejście do rozwoju miasta ale nie kosztem mieszkańców (potrafi pomagać a nie tylko brać pieniądze i pilnować stołka) i z tego co tu czytam takie zdanie ma większość ludzi więc to są subiektywne opinie a nie jakiś tam marketing szeptany....
                • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 17:12
                  "aga"- jesteśmy w zdecydowanej większości i Warzocha wygra w pierwszej turze,a Częstochowa zaoszczędzi pieniądze i nie wyda kasy na drugą turę.Dowodem jest to,że Gazeta Wyborcza zamilkła i udaje,że tematu nie ma,chociaż od wielu dni wiadomo,że Warzocha będzie prezydentem i wyprowadzi Częstochowę z zapaści,
        • Gość: do oli Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.gre.pl 15.11.10, 15:42
          Do porozumienia w szpitalu doprowadził Piecha wysłany tu przez rząd, jako oberzasikiwacz strajków w ochronie zdrowia. A Artuś ciągnął się za Giżyńskim jak smród za wojskiem. Niestety, Pan Warzocha to taki zwykły "zajmowacz stołków" , mierny, bierny, ale wierny...
    • Gość: Absolwent Re: Warzocha - a kto to jest ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 20:30
      Żeby zostać prezydentem naszego miasta, trzeba wcześniej coś dobrego dla tego miasta zrobić. Tymczasem kto słyszał o tym panu ? Głównie zwolennicy PiS-u, którym się wydaje, że cały świat kręci się wokół tej partii :)

Dla mnie ważna jest jedna wiadomość: Warzochę namaścił Jarosław Kaczyński i to Warzochę dyskwalifikuje :)

Nie sądzę, żeby pani Leszczyna zgodziła się na PiS-owskiego wiceprezydenta. PiS z nikim nie będzie umiał zgodnie współrządzić. Jedyną i realną szansą dla rozwoju Częstochowy jest uwolnić się od PiS i Wrony :)
      • Gość: Halina Dąbrowska Re: Warzocha - a kto to jest ??? IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 04.10.10, 21:05
        Nie ma znaczenia "kto kogo namaścił". Istotne jest to, że jest to postać NIEZNANA dla mieszkańców Częstochowy.
        Czy NOWEGO Tymińskiego z za oceanu nam przysłano?... historia lubi się powtarzać.

Ponownie postawię pytanie:
        Kim jest Pan Artur Warzocha?... co zrobił dobrego/złego dla Częstochowy?... NIE WIEM jako mieszkanka Częstochowy, jako wyborca !!!
        Kota w worku nie kupuję!
        • Gość: papieros Re: Warzocha - a kto to jest ??? IP: *.182.107.101.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.10.10, 21:22
          Wiara czyni cuda ale ;) to nie ważne że się ktoś zgadza na coś czy nie zgadza polityka to nie tvn24 i fakty o 19:00 - polityka to gra w cieniu gabinetów - mało racjonalne są opinie że PO sie nie zgodzi na PiS - wystarczy zobaczyć ostanie lata rządów w Częstochowie i współpraca pomiędzy PO i PiS ( dość liberalnym w Częstochowie ) była dobra i będzie dobra. Po co tłuc się na swoim własnym podwórku.
          Tu nie chodzi o to czy dana nieprzekonana jednostka zagłosuje czy nie - mało tego nie spodziewałbym się po politykach że szukają kandydata który się wszystkim spodoba - nie o to chodzi. Ja rozumiem oburzenie ale to nie wyborca PO ma głosować na kandydata PiS.
          To jest gra i tylko tyle ;)
          PS Warzocha zrobił dla miasta tyle samo co Leszczyna i Matyjaszczyk czyli .... no właśnie resztę możecie sobie Państwo dopisać.
          • Gość: Halina Dąbrowska Re: Warzocha - a kto to jest ??? IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 04.10.10, 21:58
            Panie papieros, po co taki podział ludzi na tych od PO i tych od Pis-u ?, nie rozumiem Pana.
            Nie wziął Pan pod uwagę tego, że istnieją ludzie, którzy zawracają uwagę nie na przynależność partyjną lecz na osobowość człowieka jako człowieka?
            A pytam się bo jestem ciekawa, proste.
            Pozdrawiam.
          • Gość: krzyś Re: Warzocha - a kto to jest ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 22:16
            Do szkoły "papieros",do szkoły.
            • taki_i_owaki Re: Warzocha - a kto to jest ??? 07.10.10, 14:59
              hahaha

Kazdego krzysiu do szkoly odsylaj, to dziala naprawde na twoja korzysc. Zadnej merytorycznej tresci w ktorymkolwiek poscie z twojej strony.

Warzocha to gosc znikad i tego nie zmienisz, poki ktos nie napisze o nim faktycznie madrze, konkretnie i merytorycznie, a o takie osobniki po szkolach trudno w szeregach partii.

PS. Wiem, wiem pisuarku - "do szkoly"
        • Gość: ja do pani Dąbrowskiej IP: 109.243.50.* 05.10.10, 07:24
          Skoro pani nie zna Warzochy, to znaczy,że się pani tak bardzo dużo miastem naszym nie interesowała.Powiem pani,że osobiście go nie znam, ale jako częstochowianka wiem,że był kiedyś radnym M.Częstochowy, wykłada na AJD, był naszym wicewojewodą za czasów rządu PiS,wiem też,że pomógl jako wicewojewoda pozyskać środki na Centrum Sportu, i to wcale niemałe,choć kwoty nie jestem teraz w stanie podać,bo nie pamiętam.Wiem też,że studenci bardzo go szanują. To tyle wiem o nim,jako częstochowianinie.
          • zmora_1 Re: do pani Dąbrowskiej 05.10.10, 07:50
            Tak się składa że byłam jego studentką. Mogę powiedzieć że w porządku facet, normalny człowiek, w głowie mu się nie przewracało. Z czasów studenckich wspominam Go bardzo miło. Myślę że mam już swego kandydata :)
            • Gość: Halina Dąbrowska Re: do zmora_1 IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 05.10.10, 09:40
              Dziękuję za wpis, za informacje.
              Pozdrawiam.
          • Gość: Halina Dąbrowska Re: do ja IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 05.10.10, 09:38
            Szanowna Pani,
            pomyłka, wyciągnęła Pani pochopne wnioski z moich wypowiedzi.

Cytat:
            "Skoro pani nie zna Warzochy, to znaczy,że się pani tak bardzo dużo miastem naszym nie interesowała."

Z faktu, że nie znam Pana Warzochy nie wynika prawdziwość Pani Pani wypowiedzi.
            Tak się jakoś odwrotnie działo/dzieje w moim życiu niż to, co Pani napisała.
            Mówi się, że nie zawsze złotem jest to, co się świeci. A pusty dzwon głośno bije. Coś prawdy w tym jest, nieprawdaż?

A Częstochowa w moim życiu?... można by było napisać klika interesujących książek na ten temat (zresztą postawiono mi już kilkakrotnie pytanie: dlaczego nie opublikowałam).
            Podam Pani mały przykład. Zna Pani w Alejach sklep ze zdrową żywnością?... to ja byłam inicjatorem, pomysłodawcą, i współtwórcą z Zarządem PSS "SPOŁEM" z Częstochowy powstania tego sklepu. To były dawne dzieje. Czar wspomnień związanych np. z prof. Julianem Aleksandrowiczem, człowiekiem, który swoim umysłem wyprzedzał czasy w których żył.
            Skoro ruszyłam ten temat to napiszę jeszcze jedno, coś o czym mało kto wie w Polsce.
            Przed swoją śmiercią prof. Julian Aleksandrowicz swój księgozbiór przekazał Stowarzyszeniu "Zdrowy Człowiek" z siedzibą w Katowicach.
            A mieszkańcy Częstochowy?... mają sklep ze zdrową żywnością, służy do dzisiaj.
            A ja?... cieszę się, że niezależnie od tego, co kto powie/napisze na mój temat, wiem że TO co zrobiłam/robię dla mieszkańców Częstochowy było/jest użyteczne, przydatne.

Autoreklamy nie uskuteczniam. Nie o to chodzi w tym wpisie.
            Serdecznie Panią pozdrawiam.
      • Gość: angrusz1 Osiąganie szczytów absurdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 08:24
        Do absolwenta :

Piszesz "
        Dla mnie ważna jest jedna wiadomość: Warzochę namaścił Jarosław Kaczyński i to Warzochę dyskwalifikuje "

W czyich oczach ? W twoich , ale nie w oczach członków i sympatyków PiS .
        A także wyborców chcących na pana Warzochę głosować .
        Bo to oczywiste, że prezes PiS jak potwierdzi taki wybór - wybór na kandydata - to jest to plus dla kandydata .
        Coś masz problemy z logicznym myśleniem . No ale , jeśli jest się zaciekłym wrogiem PiS i prezesa , to dowolne bzdury można pisać i twierdzić, że to prawda .
        Dalej piszesz " żeby zostać .... to trzeba ... "
        Otóż nie trzeba , nie ma takiego wymogu nawet politycznego . Owszem dobrze by było ...
        Ale tak kategoryczne stwierdzenie jak twoje , znowu trąci brakiem logiki .
        • Gość: Absolwent Re: Dość Kaczyńskiego - również w Częstochowie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 09:35
          Staram się myśleć logicznie i sam nie odważyłbym się innych wyzywać, że nie myślą logicznie. Ty to zrobiłeś, bo ktoś myśli inaczej niż Ty? Robisz to nie pierwszy raz na tym forum.

Wyraziłem swoje zdanie i dlatego stałem się Twoim wrogiem? Zupełnie jak Jarosław Kaczyński: jeżeli ktoś myśli inaczej, to jest to wróg. Tym się właśnie różnimy: Ty zwolennik PiS-u wyzywasz innych, a ja szanuję Ciebie jako współobywatela wyrażającego własne zdanie. Ty masz swoją logikę i przy niej pozostań, inni mają swoją (wiem wiem, oczywiście głupszą niż Twoja logika) :)

PS. Osobiście znam zwolenników PiS-u, którzy mają dość Jarosława Kaczyńskiego. Uważają, że Kaczyński prowadzi PiS do klęski. Dla nich też ważna jest jedna wiadomość: Warzochę namaścił Jarosław Kaczyński i to Warzochę dyskwalifikuje ".
          • Gość: luron40 Re: Dość Kaczyńskiego - również w Częstochowie :) IP: *.pcz.pl 05.10.10, 10:43
            ja oraz inni zwolennicy pisu nie mamy dosc J Kadcynskiego ,jeśli znasz takich to na pewno nie sa zwolennicy a migdalasinscy lub pierdoły. po prostu nie relatywizujmy a bedzie sie łatwiej porozumiec
            • Gość: luron40 Re: Dość Kaczyńskiego - również w Częstochowie :) IP: *.pcz.pl 05.10.10, 10:48
              przepraszam za przekręcenie nazwiska
          • Gość: angrusz1 No patrzcie mają dość Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 15:25
            to to kto ?

Ano wg Absolwenta :"Osobiście znam zwolenników PiS-u, którzy mają dość Jarosława Kaczyńskiego. Uważają, że Kaczyński prowadzi PiS do klęski. Dla nich też ważna jest jedna wiadomość: Warzochę namaścił Jarosław Kaczyński i to Warzochę dyskwalifikuje ". "

A to osobliwa wiadomość .

Hmmm , na logikę biorąc to nie można wykluczyć takiego przypadku , ale ja jakoś ich w moim otoczeniu - podczas zebrań PiS ale i w większym gronie - nie widzę .
            Kryją się dość skutecznie .
            Zapewne i tacy ludzie też są , którzy choć nie lubią J.Kaczyńskiego , to jednak nie mają odwagi publicznie tego powiedzieć i ... na zebraniu głośno klaszczą .
            Tak , tak też trzeba sobie pomyśleć .
            To otrzeźwia .

Ale jednak praktyka mówi , dotychczasowa , że zwolennicy PiS , a tym bardziej członkowie ,uznają takie namaszczenie za korzystne , a nie za tragedię .
            Taka u mnie logika myślenia .
            Oczywiście absolwentopodobni mogą mieć inna logikę myślenia
            • Gość: Absolwent Re: No patrzcie mają dość Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 20:08
              Widać u Was w PiS-ie niektórzy ludzie faktycznie nie mówią głośno co myślą, skoro nie znasz krytyków Kaczyńskiego. Poczekaj, zobaczysz, usłyszysz ... to nie moja sprawa :)

Angrusz, Ty jesteś członkiem PiS, ale to nie znaczy że masz mnie obrażać. Znów pozwoliłeś sobie na pogardliwe określenie mojej osoby, ale u Was w PiS to normalne. Ja nie należę do żadnej partii i tym się różnimy, a na forum może się wypowiadać każdy :)

Masz kompleks na punkcie logiki, a z Twoich tekstów wynika, że przecież to u Ciebie z logiką nie jest dobrze :)

Wyzwałeś ludzi od absolwentopodobnych, a dla mnie to komplement (pomyśl logicznie, jeżeli potrafisz). Cóż, jeżeli wszyscy w PiS są tacy jak Ty PiS-podobni, to współczuję. Mnie się kiedyś ta partia podobała, ale teraz nie mam złudzeń - również dzięki takim ludziom jak Ty i Jarosław Kaczyński :)

Dobrze, że piszecie te swoje złośliwe teksty. Na odległość pachniecie PRL-em, przecież nawet Gierek wg Jarosława Kaczyńskiego był wielkim Polakiem, pamiętasz jeszcze jak to mówił? Widziałem tę wypowiedź Jarosława Kaczyńskiego w telewizji. Mówił wtedy prawdę, czy kłamał? Pomyśl logicznie i trzymaj się logiki (oczywiście swojej logiki) :)
          • Gość: krzyś Re: Dość Kaczyńskiego - również w Częstochowie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 21:35
            "Absolwent"- tak byle co zjesz i byle co powiesz.Warzocha nie jest ani rozwodnikiem , ani rozwódką -jak Leszczyna-i tego nie można ukrywać.To że Leszczyna jest rozwódką- to trzeba wyeksponować- czy Tobie się to podoba ,czy nie- i będę często o tym pisał i mówił. Wiesz dlaczego "Absolwent"?.. Jeszcze jedno postaraj się zrozumieć!!! Prawda się sama obroni- i nie potrzebny jest do tego Jarosław Kaczyński- bez którego Ty widzę żyć nie możesz.
            • pluto37 Re: Dość Kaczyńskiego - również w Częstochowie :) 19.10.10, 23:11
              Gość portalu: krzyś napisał(a):

> "Absolwent"- tak byle co zjesz i byle co powiesz.Warzocha nie jest ani rozwodni
              > kiem , ani rozwódką -jak Leszczyna-i tego nie można ukrywać.To że Leszczyna jes
              > t rozwódką- to trzeba wyeksponować- czy Tobie się to podoba ,czy nie- i będę cz
              > ęsto o tym pisał i mówił.
              krzysiu! Pisac oczywiscie mozesz, mozesz tez opisywac kolor jej biustonosza i zapach majtasow. Jak lubisz i uwazasz, ze to moze zdyskredytowac kandydatke na prezydenta miasta.
              Swiadczyc to bedzie tylko o twoim pojmowaniu polityki i elegancji zgodnej z twoim ulubionym ugrupowaniem. Rozwod to rozstanie mezczyzny z kobieta lub odwrotnie. Jak juz pisalem to sie zdarza u ludzi. U hodowcow zwierzat futerkowych nie. Szczegolnie niektorych. [to pisze zeby jakos utrzymac sie w konwencji grzebania w zyciorysach roznych wybitnych PiSowcow]
              Kandydatka PO nie ma natomiast w zyciorysie poza rozwodem zadnych kombinacji typu nielegalny handel ZLOMEM na duza skale. I dotad nie stwierdzono, ze miala jakies problemy z wymiarem sprawiedliwosci, badz z Izbami Skarbowymi.
              Mozesz oczywiscie lubic ZLOMIARZA i go proponowac na miejskiego wodza, ale tez musisz przyznac, ze jak cos brzydko pachnie, to czasem trudno znalezc wywabiacz, a i perfuma nie zawsze starcza zeby smrodek zlikwidowac:):):)
              • Gość: frick Re: Dość Kaczyńskiego - również w Częstochowie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 09:49
                pluto37! czy po wczorajszych wydarzeniach w Łodzi nie przyszło ci do głowy żeby wyrzucić na luz? Wolisz jednak dalej zajmować się szczuciem i zohydzaniem obrazu jednego kandydata, obrzucania go inwektywami, chociaż jedyne dane, jakimi dysponujesz to kłamstwa sprzed kilku lat z "Gazety Wyborczej" i epitety z "7dni". Uważaj, bo tacy jak ty i tobie podobni tak nakręcili biednego taksówkarza z Malej Warszawki, że uwierzył, że trzeba zabić Kaczyńskiego albo pierwszego lepszego pisowca. A może ty, poprzez powtarzanie kalumni chcesz do tego samego doprowadzić? Już dawno temu gazety pisały, że ktoś poluzował śruby w kołach radnego Warzochy i o mały włos nie doszło do tragedii.
                • Gość: krzyś Re: Dość Kaczyńskiego - również w Częstochowie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 12:59
                  Odpowiednie służby po zabójstwie w Łodzi muszą sprawdzić -tego "pieska-pluto",a może to on poluzował te śruby w kołach radnego Warzochy? Ja nawet nie wiedziałem o takich działaniach złych ludzi- to mogło doprowadzić do strasznej tragedii, przecież w wypadku samochodowym mogła zginą duża liczba niewinnych osób.
                  • pluto37 Re: Dość Kaczyńskiego - również w Częstochowie :) 22.10.10, 06:20

> Odpowiednie służby po zabójstwie w Łodzi muszą sprawdzić -tego "pieska-pluto",a
                    > może to on poluzował te śruby w kołach radnego Warzochy?
                    Masz na mysli te ciezarowki co nimi lewy zlom wozil?
                    A co do sprawdzania, to w tym waszym PiSie chetnie sprawdzano. Bilingi moje tez chcialbys poogladac? To musisz poprosic Ziobre, albo Kaminskiego. Te wasze chloptasie maja wprawe. Niech cwicza.

Ja nawet nie wiedziałem o takich działaniach złych ludzi- to mogło doprowadzić do strasznej tragedii , przecież w wypadku samochodowym mogła zginą duża liczba niewinnych osób.
                    Faktycznie to musialy byc zle ludzie. A moze te same co farbe pod publisie puszczaja, zeby tez za ofiare sie zrobic? Skoro wodza chcial swir odstrzelic, to czemu nie lokalnego lokalnego? I do cierpietniczego zyciorysu da sie wpisac taki numer. Moze sie ludziska na ofiarna sierote przy wyborach dadza nabrac. A moze ten twoj kandydat jest zwykla sirota i nie wie do czego klucz do kol sluzy? O ile nie lejesz wody i nie klamiesz jak to macie w zwyczaju. Ale jak juz tak dbasz o zdrowko Warzochy, to przecie sam mozesz mu sprawdzac te sruby co rano. Albo partia moze mu wynajac goryla 24/24
                • pluto37 Re: Dość Kaczyńskiego - również w Częstochowie :) 22.10.10, 06:41
                  Gość portalu: frick napisał(a):

> pluto37! czy po wczorajszych wydarzeniach w Łodzi nie przyszło ci do głowy żeby
                  > wyrzucić na luz? Wolisz jednak dalej zajmować się szczuciem i zohydzaniem obra
                  > zu jednego kandydata, obrzucania go inwektywami, chociaż jedyne dane, jakimi dy
                  > sponujesz to kłamstwa sprzed kilku lat z "Gazety Wyborczej" i epitety z "7dni".
                  - Nie mowimy o ciotce Hermenegildzie co natka pietruszki na walach handel odprawia tylko o kandydacie na prezydenta cwiercmilionowego miasta. Mozna sie nim nie zajmowac, tylko ze potem trzeba sie liczyc z tym, ze jak juz raz lewizna sie trudnil, to nie ma gwarancji, ze nie bedzie kiedy zostanie prezydentem i nie bedzie mial pola wiekszej "dzialalnosci" biznesowej" podobnego typu. I gdyby byl CZYSTY to oba wraze media podalby do sadu za szkalowanie. Jakos tego nie zrobil dotad i nie blysnal biela wyroku.
                  > Uważaj, bo tacy jak ty i tobie podobni tak nakręcili biednego taksówkarza z Ma
                  > lej Warszawki, że uwierzył, że trzeba zabić Kaczyńskiego albo pierwszego lepsze
                  > go pisowca. A może ty, poprzez powtarzanie kalumni chcesz do tego samego doprow
                  > adzić? Już dawno temu gazety pisały, że ktoś poluzował śruby w kołach radnego Warzochy i o mały włos nie doszło do tragedii.
                  O jejku! Popatrz! A twoj wuc mowil dzisiaj, ze trzeba widzow szkla kontaktowego zlikwidowac! A Hofman z PiSu wolal, zeby Palikota powiesic na suchej galezi i nawolywal, zeby swiry szukaly odpowiedniej suchej galezi.
                  Robimy licytacje na milosierdzie blizniego? A sruby? Zaraz sprawdze te moje. Moze jakis Warzochowiec chcial sprawdzic czy sa dobrze przykrecone:):)
                  I ciut powazniej to ci i krzysiowi poradze, ze jak juz was zatrudnili do Warzechowej propagandy, to robta to chlopaki porzadniej, bo takimi cieniznami lecicie, ze sie dzieci w przedszkolu smieja. Nie wspominajac o rozwodnikach i upudrowanych kobitach z czerwienia od szminki na wargach:)

pssst! Najlepiej zeby w kwestii tych srub z przeszlosci powolac komisje sledcza w sejmie pod wodza Macierewicza i Nelly Rokity. Wyjasnia i winnych zbrodni zaprowadza przed oblicze Prawa i Sprawiedliwosci:):)

• taki_i_owaki Re: Dość Kaczyńskiego - również w Częstochowie :) 22.10.10, 07:37
                    Wczoraj prezes Kaczynski niespodziewaniekichnal w Łodzi, byc moze zle sie poczol bo od razu szybko odjechal, twierdze iz potrzeba nam komisji sledczej w celu wyjasnienia czy ktos nie probowal go zarazic katarem czym doprowadzic do niechybnej choroby, a nie daj Bog czegos wiecej.
      • Gość: krzyś Re: Warzocha - a kto to jest ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 10:28
        "Absolwent"-wytrzeźwiej-pani Leszczyna na nic nie musi się zgadzać-Warzocha wygra w pierwszej turze,a Kaczyński nie musiał nikogo maścić.Z dwóch kandydatów wybrano tego który zaoszczędzi pieniądze i druga tura nie będzie potrzebna
        • Gość: Niewodniczański Masz rację ! IP: *.apus-net.pl 15.10.10, 14:37
          ...dla Warzochydrugiej tury nie będzie, on zajmie zaszczytne czwarte miejsce.
          • Gość: krzyś Re: Masz rację ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 14:48
            Widzę,że próbuje się Pan uczyć-to dobrze,- ale muszę trochę skorygować Pana wypracowanie: 1/-nie ma zaszczytnego czwartego miejsca,zaszczytne miejsce jest drugie lub trzecie, czwarte jest poza podium. 2/-dla nikogo nie będzie drugiej tury ponieważ już jest udowodnione,że jest to najlepszy profesjonalnie przygotowany kandydat,który wygra w pierwszej turze aby Częstochowa zaoszczędziła pieniądze za druga turę
    • Gość: br Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.146.117.50.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.10.10, 14:43
      ale zamieszali:)
      • Gość: ja Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 22:47
        Startuj Artur, startuj, ciekawie się zapowiada.Masz mój głos.
        • studenciak-czwa Artur Warzocha the best 09.10.10, 11:56
          Artur Warzocha jest najlepszym kandydatem na prezydenta Częstochowy

Jako wicewojewoda doprowadził do przyznania dla Częstochowy ponad 50 mln złotych przeznaczonych między innymi na budowę nowego Wydziału Nauk Społecznych na AJD oraz budowy Akademickiego Centrum Sportu pomiędzy PCZ a AJD.

Obecnie jest głównym specjalistą kontroli państwowej w Najwyższej Izbie Kontroli.

Spośród wszystkich kandydatów do urzędu prezydenta ma największe doświadczenie do pełnienia tej funkcji. Praca w NIKu daje gwarancję tego że jest to osoba czysta- a takiej nam potrzeba w tym mieście.
          Poza tym w swojej dotychczasowej działalności zrobił wiele dla naszego miasta właśnie jako wicewojewoda w przeciwieństwie do reszty kandydatów/posłów.

Dlatego też zagłosuję na Warzochę!!
          bo chcę uczciwej władzy
          która będzie dbała o rozwój mojego miasta
          a nie dbała o firmy swoich kolegów jak to miało miejsce przez ostatnie 20 lat!

• Gość: członek kościoła Re: Artur z NiK ł IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.10, 12:49
            Nie ubliżajac nauczycielom, to dziwne, że w NIKu nie są zatrudniani ekonomiści a nauczyciele bo takim jest Pan Warzocha.
            Jedyne wytłumaczenie, to że mógł pisać protokoły ale od tego mamy przecież maszynistkę.
            • Gość: ja Warzocha moim kandydatem na Prezydenta Cz-wy IP: 195.88.28.* 10.10.10, 11:18
              żeby zostać inspektorem NIKu trzeba przejść wielomiesięczną naukę zakończoną egzaminem po którym uzyskuje się aplikację.

z tego co się orientuję to Warzocha nie jest nauczycielem i nigdy w tym zawodzie nie pracował.
              Przez wiele lat pracował w samorządzie będąc między innymi radnym 2 kadencji w Częstochowie, był pracownikiem Kancelarii Prezesa RAdy ministrów no i wicewojewodą śląskim.

no ale jak się chce przyczepić do kogoś to jak widać można go zaatakować nawet o to że skończył studia pedagogiczne, pomijając całą reszte...

ciekaw jestem który z pozostałych kandydatów ma tak duże doświadczenie zawodowe??

czym kierowała, zarządzała Pani Leszczyna, Pan Matyjaszczyk poza swoimi biurami poselskimi?

• Gość: Niewodniczański Re: Warzocha moim kandydatem na Prezydenta Cz-wy IP: *.apus-net.pl 10.10.10, 17:52
                ciekaw jestem który z pozostałych kandydatów ma tak duże doświadczenie zawodowe??

może nie mają doświadczenia, ale nie firmuje ich PIS.
                • Gość: goscII Re: Warzocha moim kandydatem na Prezydenta Cz-wy IP: 109.243.32.* 11.10.10, 08:15
                  Myślę,że faktycznie Warzocha ma największe szanse.Matyjaszczyk też to wie i "szaleje" w Alejach na lawetach, aż huczy.Jego reklama wyborcza przerasta wszystkich.Bardzo widocznie chce tym prezydentem zostać.Wrona czai się gdzieś po kątach,jeszcze nie zaczął, ale podobno ma dużą kasę na reklamę.Odnoszę wrażenie,że te wybory wygra nie najlepszy kandydat, a ten, kto będzie miał ogrom kasy w kampanii.Bo nasze społeczeństwo jest właśnie takie: kto się pokazuje,ten wygrywa, nie jest ważne , co kto może zrobić,ważne,że potrafi otumanić. Tak przez wiele lat było z Wroną, wszędzie się pokazywał, nawet tam, gdzie go wygwizdywano,ale w ten sposób dał się zapamiętać.
                • Gość: ja Re: Warzocha moim kandydatem na Prezydenta Cz-wy IP: 195.88.28.* 11.10.10, 21:34
                  do Niewodniczański

czyli według Twojego rozumowania można wybrać na Prezydenta nawet największego głąba a nie człowieka kompetentnego z do świadczeniem jeżeli popiera go PiS.
                  • Gość: vip on ma rację IP: *.wip.pcz.pl 12.10.10, 09:15
                    Niewodniczański ma rację, ktoś kto należy do PIS-u nie może być kompetentny.
                    Tym bardziej doświadczony.
                    To się wyklucza.
                    • Gość: ja Warzocha moim kandydatem na Prezydenta Cz-wy IP: 195.88.28.* 12.10.10, 14:04
                      jak tak czytam komentarze tego rodzaju jak ten powyżej, to aż żal mi się robi takich ludzi jak Wy. Nic tylko same tępe mierne mapety zapatrzone w Tuska i jego bandę, a jedynym argumentem przeciwko osobom z PiSu jest własnie to że ktoś jest z PiSu.

No ale czego można po was sie spodziewać... zero intelektu i poważnych argumentów tylko pieniactwo jak powyżej(i to jeszcze marnej jakości).

W sumie cieszy fakt że po tej drugiej stronie są takie osły;] (choc zapewne normlani też się znajdą)
                      • taki_i_owaki Re: Warzocha moim kandydatem na Prezydenta Cz-wy 12.10.10, 15:59
                        Gość portalu: ja napisał(a):

> jak tak czytam komentarze tego rodzaju jak ten powyżej, to aż żal mi się robi t
                        > akich ludzi jak Wy. Nic tylko same tępe mierne mapety zapatrzone w Tuska i je
                        > go bandę, a jedynym argumentem przeciwko osobom z PiSu jest własnie to że ktoś
                        > jest z PiSu.
                        I to jest faktycznie wystarczajacy argment patrzac na czyny i slowa wodza pisu

> No ale czego można po was sie spodziewać... zero intelektu i poważnych argument
                        > ów tylko pieniactwo jak powyżej(i to jeszcze marnej jakości).
                        >
                        > W sumie cieszy fakt że po tej drugiej stronie są takie osły;] (choc zapewne nor
                        > mlani też się znajdą)
                        Druga strona to tam gdzie ZOMO czy tam gdzie ... ;)
                      • Gość: krzyś Re: Warzocha moim kandydatem na Prezydenta Cz-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 19:59
                        Ja osobiście nie widzę po drugiej stronie tych normalnych.
                        • Gość: oj krzysiu Re: Warzocha moim kandydatem na Prezydenta Cz-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 22:23
                          To uważasz tylko siebie za normalnego, a my tu wszyscy inni to głupcy?
                          • Gość: po Re: Warzocha moim kandydatem na Prezydenta Cz-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 10:55
                            Zwycięży Iza
                          • Gość: krzyś Re: Warzocha moim kandydatem na Prezydenta Cz-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 14:29
                            do"oj krzysiu"-źle mnie zrozumiałeś-jeśli kogoś uraziłem-to przepraszam,"gienek emeryt "na mój apel też przeprosił gady z Rakowa. Częstochowa potrzebuje normalności,a czy to jest normalne,że odwołany przez społeczeństwo Wrona chce nas znowu urządzać?Czy to jest normalne,że lewy Matyjaszczyk z rozwódką Leszczyną kłóci się,-kto się "wcześniej obudził" i kto z nich /Matyjaszczyk czy Leszczyna / będą nas teraz budzić? Przyszedł czas na normalne rządy Warzochy -człowieka NAJWYŻSZEJ IZBY KONTROLI.
                            • Gość: Niewodniczański Re: Warzocha moim kandydatem na Prezydenta Cz-wy IP: *.apus-net.pl 13.10.10, 14:35
                              Nie dopuścimy do tego Panie Krzyś.
                              Normalne rządy u PIS-oca, nie rozśmieszaj mnie.
                              • Gość: krzyś Re: Warzocha moim kandydatem na Prezydenta Cz-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 16:13
                                Co to jest "PIS-oca"? Byłem wyrzucić śmieci i zobaczyłem duży plik gazet w śmietniku.Gazeta bezpłatna-DlaCzestochowy.pl/jest błąd w tytule,zamiast"ę" jest"e"/.Tadeusz Wrona napisał artykuł pt."Naszą partią jest Częstochowa".Nie czytałem,tylko obejrzałem pierwszą i ostatnią stronę /plik gazet był ubrudzony/ale sobie pomyślałem,że Pan Bóg już Wronie rozum odebrał, tak jak Kaziowi Marcinkiewiczowi. Kaziu najpierw "wycyckał" ZJEDNOCZENIE-CHRZEŚCIJAŃSKO- NARODOWE,potem AWS,następnie PiS,a teraz "cycka"Izabel i robi umizgi do PO, bo teraz to tam tez można coś "pocyckać".Dlaczego takie moje skojarzenie? Jest na pierwszej stronie plakat z okresu PRL-u, -robotnik trzymający ster z napisem u góry- PARTIA. W tamtych czasach wielu zapisało się do partii aby móc też "pocyckać",a teraz odwołany Wrona w tytule "Naszą partią jest Częstochowa" przekazuje,że "będzie dalej cyckał Częstochowę". CZĘSTOCHOWA TO NASZ DOM,a nie nasza partia.Częstochowa-to dom,do którego muszą wrócić nasze dzieci,które tułają się po świecie ZA CHLEBEM. Częstochowa-to dom, w którym mieszkamy,w którym pracujemy i z którego wychodzimy do pracy. Dosyć Panie Tadeuszu Wrona, po stokroć dosyć. Pańskie rządy spowodowały,że Pańskie córki uciekły z miasta ,gdzie Pan rządził przez dwanaście lat /1990-1995 i 2002-2009/.Brakuje żłobków,brakuje przedszkoli,szkoły przepełnione,nie ma pracy,drogi-szkoda gadać,służba zdrowia w Częstochowie-trzeba się modlić - ale mamy super i extra markety!!!!!!!! bo jak twierdzi Wrona-Nasza partią jest Częstochowa. Na ostatniej stronie tej gazety zobaczyłem fotografię Pani Barbary Głąb- starej panny.Przepraszam za starą pannę-ale taka jest prawda. Teraz odwołany Wrona razem ze starą panną-wieloletnia radną -będą urządzać nas i nasze dzieci pod płaszczykiem Infułata. !!!! Czas na normalność- Warzocha wygra te wybory w pierwszej turze i wyprowadzi Częstochowę z zapaści- nie ma idealnych kandydatów -ale Wrona jest skompromitowany i bez honoru,Leszczyna to następny garnitur po Kurpiosie i jeszcze rozwódka, a eksperymentów z Matyjaszczykiem nie chcemy.
                                • Gość: Niewodniczański Krzyś ??? IP: *.apus-net.pl 13.10.10, 21:21
                                  Panie Krzyś!!!, coś mi Angruszem pachniesz i to bardzo.
                                  • Gość: krzyś Re: Krzyś ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 21:51
                                    Panie "Niewodniczański"-proszę mnie nie obrażać!!! Napiszę teraz twierdzenie:Jeśli Pan "Niewodniczański " tylko tyle ma do powiedzenia na mój wpis-to oznacza, że już podkulił ogon i jest pewne,że Warzocha wygra w pierwszej turze.
                                    • Gość: Niewodniczański W co wygra Warzocha? IP: *.apus-net.pl 13.10.10, 23:01
                                      ....bo nie rozumiem o czym Pan mówisz.

Ja stawiam na dr Tadeusza Wronę, ale raczej nie w pierwszej turze.
                                      Będzie wybór Matyjaszczyk-Wrona, a tu wysoka wygrana tego drugiego.
                                      Stawiam, ale nie jestem zachwycony, bo kolejny raz trzeba będzie wybrać mniejsze zło.
                                      • Gość: krzyś Re: W co wygra Warzocha? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 09:55
                                        Nic na to nie poradzę,że Pan nie rozumie. Wiem,że zła nie wolno wybierać,-choćby było mniejsze.
                                        • Gość: Niewodniczański Pytanie. IP: *.apus-net.pl 14.10.10, 14:38
                                          "Wiem,że zła nie wolno wybierać,"

To dlaczego chce Pan głosować na Warzochę?
                                          • Gość: krzyś Re: Pytanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 14:55
                                            Warzocha jest najlepszym kandydatem na prezydenta-został dokładnie sprawdzony przez NIK zanim przyjęto go do pracy, jest najlepiej przygotowany do objęcia funkcji służby społeczeństwu Częstochowy i jest człowiekiem honoru- w przeciwieństwie do odwołanego Wrony.
                            • pluto37 Re: Warzocha moim kandydatem na Prezydenta Cz-wy 16.10.10, 22:47
                              to jest normalne,że lewy Matyjaszczyk z rozwódką Leszczyną k
                              > łóci się,-kto się "wcześniej obudził" i kto z nich /Matyjaszczyk czy Leszczyna
                              > / będą nas teraz budzić? Przyszedł czas na normalne rządy Warzochy -człowieka
                              > NAJWYŻSZEJ IZBY KONTROLI.
                              Krzysiu! Juz kolejny raz - jak rasowy gentelman na etacie z PiSowskiego dzienniczka propagandysty- wytykasz poslance Leszczynie, ze rozwodka. Twoj wodz juz kiedys podobnie o Dornie, a poprawke w tej kwestii wyglaszal nieboszczyk Gosiewski.
                              Nie idz Krzysiu ta droga, bo ten pierwszy -czyli wuc PiSu - jedynie kota moze zmienic, bo do rozwodu trza chlopa miec, albo kobite, a ten drugi zapomnialbyl, ze nie dosc, ze sam rozwodnik, to jeszcze na potomstwo skapil i mimo, ze jako wicepremier u milosnika zwierzat futerkowych dorabial, to potomka musial utrzymywac fundusz alimentacyjny. Ow wicepremier od Kaczynskiego, zeby alimentow nie placic zatrudnil pierwsza rozwodnice na fusze w odpowiedniej kancelarii, co byla filia PiSu do niedawna.
                              I zaden NIK tego nie wywlekal na swiatlo dzienne. Warzocha tez taki odwazny nie byl.
                              Nie pisze tego, zeby cie zniechecac do Warzochy, ale jako czlek dobijajacy sie o normalnosc powinienes o takich drobiazgach pamietac.
                              A tak generalnie, to sadze, ze jesli Czestochowa wybije sie na "normalnosc" a'la PiS, to nie bedzie to najlepsze co moze mieszkancow spotkac. Rzady PiSu nie zakonczyly sie uszczesliwieniem narodu, wiec nie nalezy przypuszczac, ze Warzocha jako podkomendny wodza nieudacznika cokolwiek zmieni na lepsze.
                              Choc moze byc ciekawie. Jakies marsze z pochodniami, jakies wiece z wodzem na Bieganie, mitingi na stadionie przy swiecach i zniczach. Procesje i pielgrzymki partyjnoprezydenckie itp
                              I angruszow pomnozenie w okolicach koryt:)

• Gość: krzyś Re: Warzocha moim kandydatem na Prezydenta Cz-wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 23:38
                                "pluto37"-przepraszam-wybacz,- ale nie zniżę się do Twojego poziomu intelektualnego,aby z Tobą dyskutować.Więcej dla Ciebie nie będzie mojej odpowiedzi.
                                • pluto37 Re: Warzocha moim kandydatem na Prezydenta Cz-wy 17.10.10, 00:06

> "pluto37"-przepraszam-wybacz,- ale nie zniżę się do Twojego poziomu intelektual
                                  > nego,aby z Tobą dyskutować.Więcej dla Ciebie nie będzie mojej odpowiedzi.

Krzysiu! Wybaczam. W koncu nie jestes pierwszy z tego towarzystwa, ktory nie chce sie z wyzyn znizyc do obywatela.
                                  To typowe dla przedstawicieli wyzszej rasy. Co tam z plebsem gadac. Latwiej przecie wytykac Leszczynie rozwod, bo robia i jeszcze z PO. Rozwodniki moga byc tolerowane w PiSie.
                                  Wychodzi na to, ze jako wzorcowy gentelman uwazasz, ze grzebanie sie w cudzym zyciorysie jest usprawiedliwione, a jak to samo zrobi ktos twoim idolom politycznym, to jest beeee.
                                  W cywilizowanym spoleczenstwie to sie nazywa podwojna moralnosc.
                                  Mnie to nie przeszkadza, ze jako dzialacz propagandy PiSowskiej raczyles olac obywatela.
                                  Ja nie bede tak wspanialomyslny. Mozesz liczyc, ze skomentuje kazdy wyczyn twojej propagandowej dzialalnosci z przyjemnoscia jesli polecisz po linii angrusza i dotychczasowej robionej na wlasny rachunek. Masz to u mnie jak w banku z kondominium:)
    • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 19:12
      Potwierdził mi dzisiaj " mój wywiad" informację,że Wrona starał się o poparcie PiS-u na prezydenta Częstochowy.
      • Gość: Niewodniczański Zły wywiad IP: *.apus-net.pl 16.10.10, 20:13
        A z takim szaleńcem to Wrona nie jest.
        • Gość: rere Re: Zły wywiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 20:14

wiadomosci.gazeta.pl/kraj/1,34309,2316745.html
          :):):)
          • Gość: krzyś Re: Zły wywiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 21:19
            "rere"-to dlaczego dano mu pracę w NIK-u aby kontrolował największe sprawy? Dlaczego powołano go na V-ce wojewodę? Dlaczego powołano go na doradcę premiera? To wszystko odbyło się później,już po dokładnym sprawdzeniu i wiem że nie było"haka"na niego. "rere"-Ty tylko masz wiadomości z gazety wyborczej,/stare wiadomości/,i jeżeli to miała by być prawda- to prokurator oddałby sprawę do sądu,a tego nie było."rere" ,czy ty wierzysz w to ,co napisze gazeta wyborcza?
            • pluto37 Re: Zły wywiad 16.10.10, 23:01
              Krzysiu!
              Nie pytaj DLACZEGO dano mu te prace. Powiedz moze kto mu ja dal. I za jakie zaslugi.
              A po drugie primo, to czy ta historyjka nie przypomina ci podobnej z Piskorskim [dzis SD] i wygrana w kasynie i dodatkiem w postaci nieboszczyka antykwariusza.
              Wytlumacz na jak to jest mozliwe, zeby dziadek z babka trzymali kilka ciezarowek zlomu. Gdzie? Na polu, w ogrodku? W piwnicy?
              Sam to ladowal w auta, czy nielegalnie zatrudnial ludzi do zaladunku? Jako NIK-owiec powinien sam na siebie zlozyc donos:):):)
              A jesli to nie jest prawda co napisano, to w sadzie powinien toczyc sie proces o pomowienie i znieslawienie tych co rzucali kalumnie.
              Warzocha powinien publicznie pokazac wyrok w takiej sprawie, albo przynajmniej slad, ze wniosl taki pozew.
              Masz w jednym racje. O biznes to Warzocha dbac umie. Gorsza wiadomosc dla czestochowian jest taka, ze WLASNY i SZEMRANY.
            • Gość: yeti Re: Zły W. Odpowiadam Krzysiowi. IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 08:25
              Pytanie postawiłeś zasadnicze : dlaczego zostaje ktoś ( po takich publicznych informacjach) pracownikiem NIK u , czy wcześniej wicewojewodą ?. Zaczynam myśleć i dochodzę do wniosku, że takim człowiekiem łatwiej później po awansie jest kierować. Taki pracownik NIKu nie będzie "zbyt mocno" kontrolował innych, których przyjdzie kontrolować.
              Za komuny dawano prostych ludzi na szefów, żeby nie wiedzieli jak kierować a teraz jak się okazuje powołuje sie takich, którzy "muszą" się na wszystko zgodzić. Pan Warzocha ma zatem problem.
              • Gość: donna Re: Zły W. Odpowiadam Krzysiowi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 12:39
                W tym sporze to jednak krzyś ma rację. Pamiętam tamten klimat, bo czytałam w Gazecie Częstochowskiej sprostowania pana Warzochy, których Wyborcza nie chciała wydrukować na swoich łamach. Wynikało z tego, a powoływał się na dokumenty, że to nie były żadne "wagony złomu" jak napisał pluto37 a tylko dwie dwie czy trzy tony złomu. Zasadnicza różnica ... Ale o "prawdach" służących propagandzie jedynie słusznej wtedy linii pana Wrony i jego kamratów nie warto dzisiaj pisać, bo historia zrobiła już z tym porządek. A każde dziecko wtedy widziało, że cała ta nadmuchana afera tylko Wronie wtedy służyła. Więc pluto37 słuchaj i ucz się! Pomimo tego, że niejaki Pinis z obłędem w oczach biegał wtedy po całym mieście i wymachiwał ludziom przed oczami kserówkami artykułu z Wyborczej, jednak Warzocha został wicewojewodą. Znam się trochę na działaniu służb i wiem, że przed taką nominacją sprawdzają faceta do trzeciego stopnia pokrewieństwa i trzeciego pokolenia wstecz. Jak pluto nie wierzysz, to spytaj pierwszego napotkanego policjanta to ci to potwierdzi. Również w NIK taki facet nie znalazłby miejsca, bo tam stosuje się taką samą procedurę. Nie ośmieszajcie się Panowie, bo na odległość trąca od Was Wroną, Kapsą, Rukszą, Marandą i tygodnikiem "7 dni", a to "se nevrati"!.
                • Gość: Niewodniczański zdecyduj się IP: *.apus-net.pl 17.10.10, 16:53
                  Donna jesteś, czy Krzyś?
                  A może jeszcze ktoś inny?
                • pluto37 Re: donna 17.10.10, 21:22
                  Gość portalu: donna napisał(a):

> W tym sporze to jednak krzyś ma rację. Pamiętam tamten klimat, bo czytałam w Ga
                  > zecie Częstochowskiej sprostowania pana Warzochy, których Wyborcza nie chciała
                  > wydrukować na swoich łamach. Wynikało z tego, a powoływał się na dokumenty, że
                  > to nie były żadne "wagony złomu" jak napisał pluto37 a tylko dwie dwie czy trzy
                  > tony złomu. Zasadnicza różnica
                  ---------------------------------------------------
                  Moze i jestes donna, ale dosc marnie ci idzie z czytaniem i kombinowaniem. Po pierwsze primo G.Cz. to marny swiadek. Przez litosc nie wspomne z jakiej sitwy i rownie dobrze moglabys sie powolywac na swiadectwo angrusza i ...... Urbana. Obaj sa prawdomowni do bolu.
                  A poza tym, to z przykroscia musze stwierdzic, ze klamiesz. Co jest w PiSie normalnym zjawiskiem potwierdzanym co rusz sadownie. Nigdzie bowiem nie pisalem o wagonach zlomu
                  Badz laskawa i nie wciskaj nam ciemnoty w temacie sprawdzanie i mianowanie, bo te "dobroci" polegaja na prostej czynnosci, a mianowicie takiej, ze mianuje wuc, a reszta sprawdza tak, zeby sie wodzowi nie narazic. Dlatego we wladzach PiSu i jego agendach mogli sie znalezc i komunisci z aparatu i narkole, i alkoholicy i lobuzy co skazywaly opozycjonistow na kryminal w stanie wojennym i aferzysci wywlekani z ministerstw w kajdanach, kombinatorzy -ministrowie buszujacy w lekach dotowanych, nie mowiac juz o faszystach-ministrach i innych dewiantach.
                  Na wszystko sa przyklady ktore mozna spokojnie uzupelnic spora lista nazwisk bez obawy wyladowania w sadzie za znieslawienie. Mozesz to zrobic sama, albo poprosic Krzysia do pomocy. We dwojke bedzie wam razniej.:)
                  A ty usilujesz udawac, ze ZLOMIARZ powiatowy byl czysty jak lza, bo kumple partyjne go nominowaly i zatwierdzily na jakas fuche. Albos naiwna jak dziecie, albo ....manipulowac opinia publiczna ci sie zachciewa.
                  I jeszcze conieco.
                  Ja tam nie znam sie na dzialaniu sluzb ani troche. Tak na zdrowy rozum chlopski to wydaje mi sie, ze dzialaja tak jak im pan i wladca kaze. I mam mocne podejrzenia, ze tak bylo i w przypadku Zlomiarza z PiSu.
                  Na pocieszenie powiem ci, ze zapewne niedlugo okaze sie, ze sprawy nie bylo, bo nawet jak jest czy byla, to ulegnie przedawnieniu i mr Zlomiarz dalej bedzie czyscioszek jak to w roznych podobnych przypadkach bywalo.
                  >Nie ośmieszajcie się Panowie, bo na odległość trąca od Was Wroną, Kapsą, Rukszą, Marandą i tygodnikiem "7 dni", a to "se nevrati"!.
                  Droga donno! Nie dosc, ze klamczuszek z ciebie, to jezcze na dodatek z wechem kiepsko.
                  Moze pora jakas gielde staroci odwiedzic, albo izbe pamieci po PiSie???

• Gość: krzyś Re: Zły wywiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 21:04
          Proszę zapytać u źródła-jest wiele możliwości i wiele osób,które potwierdzą
      • Gość: Roma Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.10, 00:07
        Czy ktoś zna rzeczywiste osiągnięcia Pana Warzechy? Z tego co piszą uczestnicy forum wynika, że był wysoko wynagradzanym urzędnikiem w służbie swojej partii. Czy takiego chcemy prezydenta? Ja marzę o takim, który ma pomysł na Nasze Miasto i osiągnięcia, które sprawiają, że można mu wierzyć, że potrafi ten pomysł zrealizować!!!

• pluto37 Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C 21.10.10, 05:10
          Gość portalu: Roma napisał(a):

> Czy ktoś zna rzeczywiste osiągnięcia Pana Warzechy? Z tego co piszą uczestnicy
          > forum wynika, że był wysoko wynagradzanym urzędnikiem w służbie swojej partii.
          > Czy takiego chcemy prezydenta? Ja marzę o takim, który ma pomysł na Nasze Miast
          > o i osiągnięcia, które sprawiają, że można mu wierzyć, że potrafi ten pomysł zr
          > ealizować!!!
          Najwiekszym osiagnieciem w/w bylo lizanie pylu przed Szymonem i jego kolezenstwem.
          A jak trafila okazja na handelek, to i biznesik "rodzinny" po cichutku sie trzepnelo zapominajac wpisac gdzie trzeba. W koncu kumple zawsze sie znajda i przykryja "niedorobki".
          Z dokumentacji prasowej widac, ze ZLOMIARSTWO to calkiem niezly biznesik.

• Gość: obserwator Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.szymanowskiego.trustnet.pl 17.10.10, 22:30
      Spójrzmy prawdzie w oczy, PiS przespał ostatnie lat jak niedzwiedź w jaskini i nie ma odpowiedniego kandydata na prezydenta miasta (z czałym szacunkiem dla obu panów Majera i Warzochy). Bo tak na prawdę to pokażcie mi co ci panowie dla miasta zrobili - konkretne przykłady, tylko prosze nie pisać że pan M lub W przeciął wstęgę, wręczył dyplom, pocieszył straopionych, itd... takie tam pierdoły, konkretne przykłady proszę, a to że ktoś jest "łebski" jak napisał formułowicz lancet , co to znaczy ??? chyba tylko jedno = jest BMW, ciepła posadka, stała kasa, być tak żeby się nikomu nie narazić, a jak się uda to może i posada się przedłuży na kolejne latka, itd... a społeczeństwo i jego problem - a co tam jakoś to będzie, przecież to nie moje, to społeczne...
      • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 09:39
        Byłem wczoraj kupić psa-chciałem go nazwać "pluto",-ale żona mi odradziła i powiedziała-"kup sobie lepiej suczkę. bo pies ma to,co będzie ci przypominało palikota". No tak,ale jak nazwać taką suczkę: plucina? plutowa? -i nie kupiłem psa ani suczki.
        • taki_i_owaki Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C 19.10.10, 12:12
          kup sobie warząchew
          • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 12:36
            taką i owaką-to już mam
      • Gość: medalik Artur Warzocha rulezzzz!! IP: 195.88.28.* 18.10.10, 20:28
        do obserwatora:

Dzięki Warzosze w Częstochowie powstał nowy ośrodek sportowy jakim jest Akademickie Centrum Sportu, gdyż to on jako wicewojewoda zdobył dla AJD około 30 mln zł na tę inwestycję wraz z budową nowego Wydziału Nauk Społecznych przy ul Chłopickiego i Dębińskiego.

niech ktoś mi powie co dla Częstochowy zrobiła niejaka Pani Leszczyna? bo Wrona to wiem... zadłużał CZ-we i doprowadizł ją do biedy..
        • Gość: medalik Re: Artur Warzocha rulezzzz!! IP: 195.88.28.* 18.10.10, 20:31
          te pluto wez się schowaj do budy, boś żałosny z tymi twoimi komentarzami.
          na twoim przykładzie widać co z człowiekiem robia dopalacze;D
        • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha rulezzzz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 12:32
          Z miasta, gdzie odwołany dwa razy Wrona rządził DWANAŚCIE LAT /1990-1995 i 2002-2009/, TO NAWET JEGO WŁASNE CÓRKI UCIEKŁY,a on chce dalej urządzać nas i nasze dzieci.
          • Gość: też nauczycielka Re: Artur Warzocha rulezzzz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 18:46
            Ależ ta Leszczyna nałożyła sobie pudru i fluidu na twarz -pewnie z kilogram
            • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha rulezzzz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 18:57
              Warzocha nie musi się pudrować-jego twarz jest prawdziwa,-on nie ma nic do ukrycia.
              • pluto37 Re: Artur Warzocha rulezzzz!! 21.10.10, 20:45
                Krzysiu! Chlopie drogi!
                Wyglada na to, ze uwazasz mieszkancow grodu Cz-wa za idiotow i proponujesz wszystkim towar niepierwszej swiezosci. Towar ktory juz zdazyl brzydko zawoniec handelkiem zlomem, falszowaniem zeznac podatkowych i krotko mowiac kretactwem.
                A ponadto ten towar nie daje mieszkancom zadnej gwarancji, ze dalej nie bedzie plaszczyl sie przed establiszmentem urzedujacym w III Aleji i za walami na wzgorzu. Ze nie bedzie lezal plackiem przed Ryszka, albo innym Gizynskim a mieniem miejskim nie bedzie dysponowal na korzysc tych co wiemy wszyscy, a ty sie zapewne domyslasz.
                Narazie, to wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja, ze Warzocha bedzie Wrona -bis, a nawet bardziej.
                I to bez wzgledu na to czy Leszczyna bedzie miala na sobie gatki w kratki, narzeczonego i trzech starajacych sie i ile kg pudru na siebie nalozy.
                Krotko mowiac reklamujesz towar splesnialy i z robaczkami wewnatrz.
                • Gość: Żaczek Re: Artur Warzocha rulezzzz!! IP: *.net.stream.pl 22.10.10, 13:06
                  Niech się lepiej Warzocha wytłumaczy jakimi to kolesiowskimi metodami dostał posadkę na uczelni (o ile nazwa "uczelnia" to nie "semantyczne nadużycie" na określenie naszej AJD). Facet miał i ma nadal zero publikacji (punktowanych i jakichkolwiek naukowych), nie mówiąc już o tym, że przez ponad rok nie jest w stanie otworzyć przewodu doktorskiego. Ciekawe ilu wykształconych i młodszych naukowców z doktoratem i publikacjami uwalili, bo trzeba było "załatwić" pracę kolesiowi Warzosze(ja wiem o 2). Rąsia, rąsia - znów kolesiów rządy...
                  Swoją drogą koleżanki z politologii mówią, że jego zajęcia to kompromitacja - zero poziomu, tabloidowe treści i to wszystko z karteczki :) Nie osłabiajcie mnie więc bajeczkami o uczciwości i kompetencjach pana A.W.
                  • Gość: limek33 Re: Artur Warzocha rulezzzz!! IP: *.net.stream.pl 22.10.10, 13:21
                    Drogi Krzysiu,
                    Leszczyna może kręcić lody i produkować wałki jak cała PO, ale jak widać Warzocha też ma osiągnięcia w tej dziedzinie - patrz post Żaczek. Potwierdzam, że W. "załatwił" sobie posadkę w AJD za zasługi w powstaniu ACSu i kupnie ziemi przez uczelnię od UM za zaniżoną cenę. Gdzie w tym wszystkim zapewnienia PiSu o wspieraniu młodych i kompetentnych naukowców. Przecież facet nic na tej uczelni nie robił poza kilkoma godzinami zajęć o samorządzie, które stworzono w programie specjalnie dla niego. I co się tu dziwić niskim notom AJD, gdy zatrudniają w niej takich "naukowców z dorobkiem" :(
                    • Gość: medalik Re: Artur Warzocha rulezzzz!! IP: 195.88.28.* 22.10.10, 19:47
                      jak tak czytam komentarze takich jak limek33 i psa pluto to aż śmiać mi się chce od tego jak miernych ludzi ma PO...
                      jak już atakujecie Warzoche to chociaż byście cos w miare sensownego napisali/wymyślili a nie cały czas bajki o złomie albo teraz AJD

tak się składa że w zeszłym roku miałem zajęcia z p. Warzochą na AJD z samorządu i zajęcia te były dobre merytorycznie... no ale Wy na nich nie będąc wiecie oczywiście lepiej.

a jak już atakujecie Warzoche za prace na ajd to moze wspomnijcie o tmy że niejaka pani poseł HALINA ROZPONDEK pracuje na AJD i niby wykłada - choc mało kiedy bywa na zajeciach....

zastanawiaja mnie te znaki majace dowodzic ze Warzocha bedzie służył kosciołowi... ale z drugiej strony nie mam zamiaru wchodzic w dyskusje z "żołnierzami PO" przydzielonymi do nawalania w konkurencje...
                      • Gość: powiec To nie PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 21:35
                        Na pewno tego nie robią po-wcy, zapewniam cie, jeżeli - to się pod nich podszywają -my dyskutujemy o programie- tylko na razie nie widać go ani nie słychać
                        • Gość: medalik Re: To nie PO IP: 195.88.28.* 22.10.10, 23:10
                          hehehe, nom coś PAni Iza ma z tym kłopot...;]
                          • Gość: do medalika Re: To nie PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 23:31
                            A jaki?
                            • Gość: powiec Re: To nie PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 23:42
                              Medaliku! pracuj na siebie, nikt cię nie upoważnił do występowania w imieniu PO
                        • pluto37 Re: To nie PO 23.10.10, 00:30
                          powcu! Masz racje. I jakos nie bardzo widzialbym siebie w jakiejkolwiek partii z PO wlacznie.
                          Podszywac sie? A po co?
                          Tym niemniej jestem na stale zameldowany w Cz-wie, pod niezlym adresem i mam wszelkie prawa wyborcze. W zwiazku z czym troche mi zalezy na tym, zeby miastem nie rzadzili kretacze-zlomiarze, tacy co swiata zza sutanny nie widza, czy przefarbowani pisowcy co sie z kolezenstwem pozarli po odpadnieciu od koryta.
                          Na ucho ci powiem, ze nie pogniewam sie jak miastem bedzie rzadzic kobita. Z autopsji wiem, ze jakos lepiej wychodzi paniom liczenie grosiwa i dbanie o wydatki domowe.
                          I maja ten drobny plus, ze nie zajmuja sie kombinacjami ze zlomem. Co najwyzej "robia" w bilonie:)
                          • Gość: medalik Re: To nie PO IP: 195.88.28.* 23.10.10, 11:51
                            hahaha! no pewnie kobitka dopilnuje wszystkich przetargów jak to było dotychczas... że wygrywali jedni i Ci sami, nie ważne czy to była Popówka, parki jasnogórskie - wszystko w łapach tych samych osób - a za brukowanie Czewy też można się domyślić kto będzie odpowiadał!!

PO miała za rządów Wrony klawe życie! no a że dzięki referendum zobaczyli że sami mogą dorwać się do koryta i to oni będą nadzorować już wpełni wyniki przetargów a nie jak dotychczas że to Tadzik dozował bilon no to idą na całego...

Izka obwiesiła całe miasta banerami i bilboardami, ciekawe kto wspiera tą kampanie??

No a że się boją że ich pazerne plany dojenia czewy są zagrozone przez niejakiego Warzoche no to biją w niego śmniesznymi zarzutami
                            • pluto37 Re: To nie PO 23.10.10, 20:54
                              > No a że się boją że ich pazerne plany dojenia czewy są zagrozone przez niejakie
                              > go Warzoche no to biją w niego śmniesznymi zarzutami

Widzisz medaliku. Problem jest w tym, ze politycy mali i duzi powinni sie bac.
                              Powinni sie bac tego, ze jak sie wezma za szwindle, to one wyleza na wierch.
                              I na tym wierchu beda sie bujac jak smrod na butach po wdepnieciu toto.
                              Warzocha wdepnal. I smrodek cuchnie do dzis.
                              Czegoby jednak o Wronie nie rzec, to ZLOMIARZ nie byl. Kleczal przed sutannowymi bosami, byl nieudolny i mamejowaty i drobny klamczuch, ale zaden prokurator i skarbnik izbowy go nie ganial.
                              A inni/e? Moze beda lepsi, czy gorsi od Wrony. To sie okaze, ale w praktyce. Na poczatek nie maja zapaskudzonych zyciorysow w kategorii PRAWO i SPRAWIEDLIWOSC.
                              I na koniec. Musi byc bardzo cienko z kadrami PiSu w miescie skoro z szafy wyciagneliscie TAKIEGO kandydata z takimi plamami na zyciorysie.
                              Nie trza bylo angrusza wystawic? Bylby mniejszy wstyd:):):)
                        • Gość: krzyś Re: To nie PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 23:05
                          Kto się w końcu obudził? Leszczyna,czy Matyjaszczyk?- bo nie wiem.
                          • Gość: ela Re: To nie PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 23:22
                            Trudno powiedzieć
                          • Gość: wyborca Re: To nie PO IP: *.fcinternational.net 25.10.10, 05:07
                            Henryk
                            forum.gazeta.pl/forum/w,1186,117684131,117684131,Henryk_Pinis_Izabela_Leszczyna_prezydentem.html
                            Henryk obudził się z ręką w wyborczym naczyniy i oby ta ręka tam pozostała. Trzeba przyznać, że wybrał już sobie miejsce na liście gabinetu cieni
                            platforma-czestochowa.org/index.php?modules=zasoby&action=strony&id=195
                            P.S.
                            Poprawcie sobie na stronie nazwę dzielnicy, w doopalaczu liczby mnogiej ma być Trzech Wieszczów
                            platforma-czestochowa.org/index.php?modules=zasoby&action=strony&id=194
                            • Gość: E. K. Re: To nie PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 12:00
                              To Unia Wolności
                      • Gość: Żaczek Re: do limka IP: *.net.stream.pl 25.10.10, 12:27

Stary(lub stara) , okazuje się, że jak tylko coś powiesz na Warzochę to od razu jesteś siepaczem PO. A ja mam ich wszystkich w d... - zachowują się jak Hutu i Tutsi. Ciekawe czy medalik albo krzyś są Hutu czy Tutsi. Ja głosowałem na Jarka, ale jestem zdrowo wpieniony, jak widzę intelektualne miernoty (Rospondek, Warzocha, Wrona czy Kulawik) okupujące nasze uczelnie i blokujące szansę pracy młodym naukowcom. Lody kręcą wszyscy nasi politycy bo takich mamy wyborców - krzyś akceptuje wszystko bo wszędzie widzi macki PO, inni boją się PiS, a inni czerwonych. Ja nie chcę plemiennej wojny w moim mieście, a tym bardziej na uczelni ..
                        • Gość: Politolog Re: medalik wyluzuj IP: *.net.stream.pl 25.10.10, 12:40

Wyluzuj i nie spinaj się na limka, ja znam Warzochę też z zajęć i wiem, że orzeł to on nie jest - podobnie jak zresztą znaczna część kadr AJD. Na Politologii jest nepotyzm i kolesiostwo - każdy, kto zna ich powiązania wie, że Sielski nie mógł W. odmówić pracy, choćby miał tylko licencjat. Ale przykładajmy tą samą miarę do wszystkich - Rospondek to dobry przykład, ale W. razi w oczy bo kandyduje :):):)
                          • Gość: laik Re: medalik wyluzuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 14:14
                            To na kogo głosować?
                            • Gość: krzyś Re: medalik wyluzuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 16:32
                              Na Artura Warzuchę
                              • Gość: ela Re: medalik wyluzuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 20:35
                                Dlaczego ci, co popierają SLD nazywają innych "burakami"?
                            • Gość: Politolog do laika IP: *.net.stream.pl 28.10.10, 13:27
                              Laik, nie słuchaj krzysia - on konfabuluje . sprawdzałem listę kandydatów - nie ma tam żadnego Warzuchy :):):)
                              Coście się tak uparli na tego człowieka. Chyba kojażę limka z zajęć - Benio to ty??? Tu Arti
                              • Gość: limek33 Re: do laika IP: *.net.stream.pl 28.10.10, 13:36
                                Tak to ja. No to się nam porobiło(nr. mam ten sam -dostaniesz od Wiki). Warzocha ma tu niezłe poparcie. coś na gościa powiesz to od razu krzyś albo ktoś inny cię zbluzga. Normalnie Hutu i Tutsi. Ale ja chyba oleję te wybory skoro takich mamy kandydatówna prezydenta, albo skreślę wszystkich. Co innego z radnymi i do sejmiku woj.
                              • Gość: krzyś Re: do laika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 15:01
                                Tak -masz rację "Politolog" - przepraszam,popełniłem błąd literowy. WARZOCHA powinno być napisane.Głosujemy na Artura Warzochę- on wygra w pierwszej turze i wyprowadzi Częstochowę z zapaści po rządach Wrony i PO. Jeszcze raz mówię "mea culpa".
    • Gość: dziad_spieprzajacy tysz mi kandydat ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 21:02
      Ja sobie tu nie życzę żadnych wron, żadnych PiSopatów, żadnych uzależnionych od LSD, żadnych nauczycielek, żadnych pseudolekarzy. Najlepiej żadnego prezydenta. Wybrać wójta albo sołysa tej wiochy, najlepiej żeby był w kapeluszu i z podkręconym wąsem.
      Nie ma tu q r v a jakiegoś normalnego kandydata który za niezłą wcale pensję zagwarantuje, że kompetentnie zajmie się wydawaniem naszych pieniędzy dla tego miasta? Na razie nie widzę ani ćwierć takiego!
      Ale wiocha ...
      • Gość: krzyś Re: tysz mi kandydat ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 09:18
        Teraz to mi "dziad-spieprzający" wyjaśnił, -jak jest na wsi.
      • Gość: ala Re: tysz mi kandydat ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 18:54
        Musisz sołtysa z Wąchocka sprowadzić
        • Gość: gość Re: tysz mi kandydat ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 18:49
          A przyjedzie?
          • Gość: asiak Re: tysz mi kandydat ... IP: *.net.stream.pl 28.10.10, 13:21
            No raczej wątpię... Ale wyznawcom sołtysizmu Warzochy nie polecam. Swoje latka mam i pamiętam go jeszcze z NZS - -ma facet parcie na fotel. Przecież on jest po pedagogice i to chyba wczesnoszkolnej (albo resocjalizacji ?) więc co on robi do k... nędzy na politologii.
            Na marginesie - czy to prawda, że on dostał od Jarka miejsce bo tak chciał red. Niedzieli?
            • Gość: Żaczek Re: tysz mi kandydat ... IP: *.net.stream.pl 28.10.10, 13:42
              Prawda z tym Skubisiem czy jakoś tak było ...Przecież to on stoi za zawieszeniem Girzyńskiego. 2 Ojców Redaktorów/Dyrektorów to chyba już trochę za wiele jak na jedną partię.
              A na politologii prowadzi zajęcia z samorządu lokalnego - raczej cieńkie, choć krzyś- wielbiciel A.W. pewnie się nie zgodzi ?
              • Gość: krzyś Re: tysz mi kandydat ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 15:26
                Nie jestem żadnym wielbicielem A.W. JESTEM GRZESZNIKIEM- tak ,jak każdy z Was i Warzocha nie jest żadnym aniołem,-tylko grzesznikiem, ale z zarejestrowanych kandydatów jest najlepszy i wygra w pierwszej turze z dwa razy odwołanym Wroną i z rozwódką Leszczyną. Pozostali kandydaci się nie liczą,- to jest tak oczywiste i zrozumiałe,ze pozostanę na tym stwierdzeniu.
            • Gość: krzyś Re: tysz mi kandydat ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 15:18
              Nieprawda!!! Infułat popiera Tadeusza Wronę ,zawsze Wronę popierał,-JEST NAWET TAKA ULOTKA WRONY Z WCZEŚNIEJSZYCH WYBORÓW-GDZIE JEST FOTOGRAFIA INFUŁATA I JEGO OPINIA O WRONIE. Teraz o Wronie bardzo dużo jest napisane w" Niedzieli. " Warzocha natomiast zdobył kwalifikacje i nadaje się na każde stanowisko i nie był popierany przez Niedzielę w wyborach do parlamentu europejskiego- NIEDZIELA wtedy popierała Pankiewicza- z Platformy Obywatelskiej -tego lekarza,który w gabinecie lekarskim Szpitala Specjalistycznego nie leczył,-tylko robił sobie kampanię wyborczą.
              • Gość: wyborca Re: kandydat z gabinetu IP: 212.87.241.* 28.10.10, 16:40
                > NIEDZIELA wtedy popierała Pankiewicza- z Platformy Obywatelskiej -tego lekarza,który w > > gabinecie lekarskim Szpitala Specjalistycznego nie leczył,-tylko robił sobie kampanię > wyborczą.

Na szczęście to była ostatnia kampania wyborcza 2009 w karierze tego wspaniałago chirurga-onkologa.
                mleczko.interia.pl/zdjecia/rysunki-kolorowe,10561/zdjecie,1042823
                Niestety, nie ma go już na listach kandydatów do rady miasta:
                www.slaski.platforma.org/czestochowa_m_p_/rada_miasta.html
                Będzie mógł się nareszcie zająć tym, co najbardziej uwielbia w swoim gabinecie przez 8 godzin dziennie, non stop - lekarzowaniem, co jest zgodne z jego wykształceniem. Spełnią się wreszcie jego marzenia zawodowe. Prawdziwy mężczyzna czynu! Takich lekarzy co tak się rwą do leczenia pacjentów (w godzinach pracy na NFZ, of course) to ze świecą szukać!

mleczko.interia.pl/zdjecia/rysunki-kolorowe,10561/zdjecie,1205253
                • Gość: ela Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 20:57
                  Dziękuję -dobre
                  • Gość: wyborca Re: kandydat z gabinetu IP: 94.125.27.* 28.10.10, 23:19
                    Za około 12 miesięcy pacjenci poznają pozytywne efekty restrukturyzacji szpitali. Podobna restrukturyzacja szpitala zakończyła się nieoczekiwanym sukcesem systemu dopłat za świadczenia ponadstandardowe, zwłaszcza w aspekcie finansowym o czym traktuje referencyjny materiał filmowy:
                    www.youtube.com/watch?v=HaR2D419kBs&feature=related
                    I że nie tylko szpitalami rządzą zazwyczaj tupeciarze bez klasy...
                    • Gość: krzyś Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 10:42
                      Wrona stara się o pracę w NIK-u, tam Warzocha już od dawna jest inspektorem po wszystkich egzaminach kwalifikacyjnych. Czy będąc na miejscu szefa NIK-u podjął byś decyzję o przyjęciu na kursy i dopuszczeniu do egzaminów wstępnych dwa razy odwołanego Wrony? NIK MUSI BYĆ ORGANEM NAJWYŻSZEGO ZAUFANIA SPOŁECZNEGO!!!
                      • Gość: wyborca Re: kandydat z gabinetu IP: *.li 29.10.10, 11:58
                        Będąć na miejscu szefa NIK-u podjąłbym pozytywną decyzję o przyjęciu na kursy i dopuszczeniu do egzaminów wstępnych dwa razy odwołanego Wrony, ponieważ na wstępie spełnia kryteria kwalifikacyjne i jest osobą zaufania społecznego, nieumoczonym w partyjnych układach, co gwarantuje bezstronność i neutralność. Fakt dwuktotnego odwołania Wrony nie ma tu znaczenia. Odwólanie w referendum na skutek zmanipilowania opinii społecznej nawet gołym, nieuzbrojonym okiem jest widoczne jako akademicka intryga szyta grubymi nićmi.
                        Bardziej liczą się namacalne realizacje, które są jednocześnie referencjami.
                        To nie koliduje z jego kandydowaniem na stanowisko prezydenta.
                        • Gość: Żaczek Re: kandydat z gabinetu IP: *.net.stream.pl 30.10.10, 11:17
                          Wrona do NIKu, Warzecha z NIKu - oszałamiająca kariera naszych lokalnych pseudoakademików (Wrona to chociaż DR:). Swoją drogą ciekawe skąd ty krzysiu wiesz tyle o kulisach klerykalnej kampanii ?? Moralne drogowskazy typu Wrona be, Leszczyna - rozwódka be, czerwony Matyjaszczyk - be, Warzocha "wykładowca AJD" cacy - trochę mnie przerażają. Moralizatorstwo i pedagogika ma się nijak do zarządzania miastem i inwestycjami. Doświadczenie w NIK przydatne, ale przy kontroli finansowo - prawnej, a nie przy pisaniu budżetu i wykonaniu planu finansowego.
                          • Gość: asiak Re: kandydat z gabinetu IP: *.net.stream.pl 30.10.10, 11:26
                            Ja tam wolę, żeby jednak z "czarnymi" miał jak mniej do czynienia. Popytałam koleżanek z roku, które studiowały z AW i też nie mają wątpliwości. Jedna pracuje nawet w rektoracie AJD i potwierdza, że Artur "miał plecy" u "czarnych" - tylko w Kurii i stwierdziła, że to Nowak dzwonił do Jarka i ponoć ten nie chciał się zgodzić na Wronę za to zamięszanie z Girzyńskim, więc postawili na Warzochę i spławili Majera.
                            • Gość: Politolog Re: kandydat z gabinetu IP: *.net.stream.pl 30.10.10, 11:37
                              Czarni chyba się trochę "zakiwali" w tej naszej okręgowej lidze akademików - kandydatów na fotelik kacyka Czewy. Ja tam jestem ciekaw ja przysły prezydent rozwiąże sprawę Aquaparku na Lisińcu. Sam tam mieszkam i to co słyszę przeraża mnie - ponoć mają ogrodzić cały teren parku ze stawami i przez 2 lata zakaz wstępu a później tylko z karnetem przez bramkę i to bez psa + zakaz wędkowania i grilowania. Kto podpisze się pod tym ten będzie miał całą dzielnicę przeciwko sobie, a wybrnąć może być ciężko - Niemcy mają naprawdę niezłych prawników.
                              • Gość: asiak Re: kandydat z gabinetu IP: *.net.stream.pl 30.10.10, 12:15
                                Niech robią cokolwiek, ale chyba już koło 2000 r. coś tam miało powstać i Niemcy sami się wycofali, bo policzyli ile Częstochowianie zarabiają i wyszło im, że za to nie da się przeżyć 2 tygodni:) a co dopiero kupić bilet do Aquaparku (o karnecie nie wspomnę - niedawno chciałam córce kupić karnet na basen na 12 urodziny i wyszło mi, że nie starczy na rachunki). Taka inwestycja zwraca się przez min. 15 lat. a u nas chyba przez 50. Jeśli nowe władze miasta z prezydentem na czele nie powstrzymają wyludniania się miasta (do 170 tys za 20 lat) to raczej czarno widzę ekonomiczne perspektywy tej inwestycji (a płace w naszym mieście to 5o% tego co zarabiają w Hanysowie i o wzroście nie ma mowy). Ciekawe co na to czołowi kandydaci do fotela przezydenta z Warzochą na czele - krzysiu czekam na odpowieź :):):)
                                • Gość: krzyś Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 20:38
                                  "asiak"- to bardzo proste- wielokrotnie pisałem,że tylko Warzocha jest zdolny do wyprowadzenia Częstochowy z zapaści. Tego Niemca to ja znałem, to był cwaniak ,który pod koniec lat osiemdziesiątych handlował w Częstochowie dżinsami i myślał,że tak dobrze dalej pójdzie, a Wrona myślał,że to "gruba ryba",a on na nas zarabiał.TO JEST NASTĘPNY DOWÓD, ŻE WRONA NIE NADAJE SIĘ NA PREZYDENTA. Powiem Ci "asiak"- byłem w niedzielę w Bukowinie Tatrzańskiej, a wcześniej w kilku miejscach w Czechach i na Słowacji, -wiesz po co? ........Jak Warzocha wygra- TO TWOJA CÓRKA RAZEM Z TOBĄ będzie się mogła moczyć w ciepłej wodzie w basenie cały dzień za niewielką opłatą. Warzocha już nad tym pracuje.
                              • Gość: krzyś Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 20:16
                                "Politolog"- napisałeś-"ja przysły prezydent..".- Wybacz,-nie czytałem dalej ,ponieważ nie jesteś zarejestrowanym kandydatem na prezydenta i dalej mogą być tylko bzdury.
                            • Gość: krzyś Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 20:09
                              Aj"asiak"- Ty tak "zamięszałeś z Girzyńskim",że mnie przekonałeś/ przekonałaś/- musisz wrócić do szkoły
                          • taki_i_owaki Re: kandydat z gabinetu 30.10.10, 12:37
                            Gość portalu: Żaczek napisał(a):

> Swoją drogą ciekawe skąd ty krzysiu wiesz ty
                            > le o kulisach klerykalnej kampanii ?? Moralne drogowskazy typu Wrona be, Leszcz
                            > yna - rozwódka be, czerwony Matyjaszczyk - be, Warzocha "wykładowca AJD" cacy -
                            > trochę mnie przerażają.

Krzysiu ma prosta logike, jest jeden ... Warzocha. (A wlasciwie to bardzo charakterystyczne dla PISuarow, maja wpojone co jest biale a co czarne)
                            • Gość: Żaczek Re: kandydat z gabinetu IP: *.net.stream.pl 30.10.10, 13:24
                              No chyba że krzyś to przyszły rzecznik prasowy prezydenta Warzochy, bo facet coś za dużo wie? Jako student/absolwent politologii (specjalizacja ponoć kom. społeczna AJD choć w planach z tego zakresu to mamy tylko marketing polityczny z Mizgalskim) ma pewne szanse na tą posadkę :) No jak krzysiu będzie z tym fotelikiem? Da się z Arturkiem nowego wałka "za zasługi na froncie internetowym" ukręcić ? :) :):)
                              • Gość: asiak Re: kandydat z gabinetu IP: *.net.stream.pl 30.10.10, 13:58
                                Dajcie już spokój chłopakowi. Jak chce to niech idzie w politykę - przynajmniej jeszcze się łudzi, że to czysta gra (przynajmniej ze strony A.W.). Jak się przypatrzy z bliska, to się zdiwi ile potrzeba "kompromisów z etyką i sumieniem" w tym środowisku - nawet u księży .
                              • Gość: krzyś Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 20:03
                                Wiesz "Żaczek"- wyjaśnię Tobie i wielu innym forumowiczom. Nikt nie wie kim jestem, ani Warzocha, ani Wrona i jego "sieroty" ani Krzyś Matyjaszczyk, ani......wiesz "Żaczek"
                            • Gość: krzyś Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 20:57
                              "taki i owaki"- ja nie mam dostępu do "kleru"-jak to określiłeś- ten dostęp ma Tadeusz,/poczytaj Niedzielę/. Powiedz mi "taki i owaki"-czyje nazwisko nosi Leszczyna? Czy po tatusiu-panieńskie,czy po najukochańszym swoim wybranym ślubnym/któremu ślubowała przed BOGIEM/, czy też po swoim kochanku , do którego odeszła od ślubnego. Matyjaszczykiem się nie zajmuję-to już jest udowodnione-on zajmie zaszczytne trzecie miejsce. I na koniec- nie jestem pisuarem, a jak chodziłem do przedszkola- to odpowiadałem tak-"kto się przezywa ten sam się tak nazywa". Ludzie mówią, że mąż Leszczyny-ten prawdziwy pierwszy- to bardzo porządny człowiek- studiował podobno w seminarium w Krakowie----czy wiesz coś więcej "taki i owaki" Ludzie wiedzą.Popytaj.
                              • taki_i_owaki Re: kandydat z gabinetu 31.10.10, 07:28
                                pomyliles mnie z kims, nie pisalem ze masz dostep do kleru (cytowalem Zaczka), ale najwidoczniej tak jest skoro cos cie tknelo w tym temacie.

A co do Leszczyny - to srednio mnie obchodzi po kim ma nazwisko, kto byl pierwszy, drugi itp. Zbieraniem takich informacji zajmowal sie PIS u wladzy. To bylo najwazniejsze, wiedziec kto z kim, dlaczego i jakim cudem nie z nimi tylko przeciwko nim, zakladac podsluchy, aresztowac, przesluchiwac, aresztowac, wchodzic z butami w zycie i ty kontynuujesz ta droge. Krzysiu ... Sabo ... nie idzcie ta droga !!!
                          • Gość: krzyś Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 19:51
                            "Żaczek"- powiedz Ty mnie zatem,po kim Leszczyna ma nazwisko? Czy po Tatusiu-/wtedy ma panieńskie/, czy po mężu -z którym się rozwiodła,albo od którego odeszła, czy też po kochanku,-albo nowym mężu,- do którego odeszła od wcześniejszego /pytanie- który był pierwszy?/
                            • Gość: a co cię Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 20:27
                              A co cię obchodzi! Nie właź buciorami do cudzego życia,b o tobie też wejdą i zobaczysz,jak to jest
                              • Gość: krzyś Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 21:00
                                Obchodzi- bo to ma być prezydent Częstochowy- niech się nie pcha na piedestał I NIE MÓWI O SOBIE,ŻE JEST AUTORYTETEM. Jest rozwódką, a nie żadnym autorytetem.
                                • Gość: a co cię Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 21:07
                                  Masz zupełnie zakłócony system wartości! Nie jest ważne,czy ona byłarozwódką, tylko co proponuje dla miasta, dla młodzieży, a jej program jest najlepszy, bo przy niej stoją młodzi ludzie
                                  • Gość: krzyś Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 21:39
                                    Niemcy mówią tak:" Wer ein mal lugt, dem glaub man nicht, und wer er auch, die Wahrcheit spricht" to znaczy- kto raz skłamie,temu się nie wierzy,choćby i prawdę mówił. Rozwódka Leszczyna przysięgała przed BOGIEM i co z tego wyszło? Mamy prawo poznać prawdę /jeden z forumowiczów napisał"POGONIŁA GNOJKA!!!!!!!"/ Czy to prawda,że odeszła do innego kochanka zostawiając dziecko? Czyje nosi teraz nazwisko "LESZCZYNA"?
                                    • Gość: naprawdę Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 21:50
                                      nie wstydzisz się pisać takich głupot? Jeżeli jesteś taki bogobojny ( a ja jestem), to czy nie w piśmie św. jest rzuć kamieniem.... Wstydziłbyś się.W tym samym piśmie św.jest list św.Pawła o miłości... Poczytaj sobie i przestań pluć jadem, bo to naprawdę nie po chrześcijańsku. Tym bardziej,jak pisałem do ciebie na innym poście- nie będzie innego wyjścia tylko wspólna koalicja w przyszłości dla miasta. Więc zastanów się sto razy, zanim coś napiszesz
                                      • Gość: krzys Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 22:00
                                        Zastanowiłem się i wiem,że na stanowiskach decyzyjnych muszą być ludzie "jak żona cezara"- bez zarzutów, mówiący zawsze prawdę. Czy to takie trudne do zrealizowania? Dlaczego to rozwódka Leszczyna ma decydować jaką tworzyć koalicję , co jest priorytetem itd? To nie ma ludzi "czystych"? Dowiedz się więcej o rozwódce Leszczynie- nie patrz na fotografię - ludzie Ci powiedzą
                                        • Gość: naprawdę Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 22:07
                                          A wyobraź sobie, że to ona właśnie będzie decydować o koalicji.A ty nic nie będziesz miał do gadania...
                                          • Gość: krzyś Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 22:16
                                            Wiesz "naprawdę"- ja nie potrzebuję, ale mieszkańcy tego miasta potrzebują dużych zmian. Te zmiany miał zapewnić Kurpios- najlepszy z PO ,i co wyszło? O mnie się "naprawdę" nie martw,ja sobie radę dam- jak w piosence .
                                      • Gość: krzyś Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 22:06
                                        "naprawdę"- jeszcze jedno- to Wrona słucha Infułata, a Infułat Wronę- mnie chodzi tylko o kłamstwo i oszustwo.
                                        • Gość: naprawdę Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 22:36
                                          Tobie nie wiadomo o co chodzi,uwierz mi, strzelasz beznadziejnie i bez pomysłu
                                          • Gość: krzyś Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 22:41
                                            Jaki jest powód, żeby Tobie wierzyć? Żaden. Ja opieram się na prawdzie i faktach, a nie na prośbie, abym komuś nieznajomemu wierzył.
                                            • Gość: Politolog Re: kandydat z gabinetu IP: *.net.stream.pl 03.11.10, 10:27
                                              Krzysiu - wg. Tischnera są trzy góralskie prawdy - a to co ty wypisujesz na tym forum to jest trzecia prawda - czyli G...Prawda ;) Wstyd mi za ciebie. Plujesz jadem na wszystkich w koło.
                                          • Gość: naprawdę Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 22:42
                                            To jesteś beznadziejnym promotorem Warzochy, zupełnie nie znającym sytuacji politycznej i więcej mu szkodzisz, niż pomagasz
                                            • Gość: krzyś Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 22:47
                                              Warzocha mnie nie prosił, abym był jego promotorem, stwierdzam tylko,że jest najlepszym kandydatem i wygra w pierwszej turze z dwa razy odwołanym Wroną i z rozwódką Leszczyną.Pozostali kandydaci się nie liczą.
                                              • Gość: naprawdę Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 22:58
                                                Non comments ,z ... się nie gada
                                              • pluto37 Re: kandydat z gabinetu 31.10.10, 02:19
                                                Krzysiu!
                                                Znowu oszukujesz jak zarodowy PiSuar.
                                                Powinienes napisac ze wygra na fujarce handlarz ZLOMEM za ktorym wlecze sie podwojny smrod. Jeden to partyjny, bo sam Rydzyk stwierdzil, ze to SZAMBO, a nie perfumeria, a druga brzydka won to ten sadowo-skarbowy.
                                                Czestochowa jako miasto ma dalej zbyt duzo do stracenia, zeby dawac ja w lapy typa, co juz udowodnil, ze potrafi pod siebie i obiema "rencamy". Z dodatkiem szwagrowych.:):):)
                                                I krzysiu! Powiedz nam gdzie was w tej PiSie tak klamac ucza? Kursy jakies specjalne macie czy co?
                                              • taki_i_owaki Re: kandydat z gabinetu 31.10.10, 07:34
                                                ty chyba naprawde jestes po praniu mozgu. przypomina mi sie cytat z pewnej lektury szkolnej (tak krzysiu dzieki tobie poszedlem do szkoly i ostatnio mielismy na zajeciach)

(...) Dlatego, panowie, że Słowacki wielkim poetą był! Wielkim poetą! Zapamiętajcie to sobie, bo ważne! Dlaczego kochamy? Bo był wielkim poetą. Wielkim poetą był! Nieroby, nieuki, mówię wam przecież spokojnie, wbijcie to sobie dobrze do głowy (...)."

Ty piszesz identycznie :)

pozdro ze szkolnej lawy
                                                • Gość: krzyś Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 17:53
                                                  Widziałem plakat z Warzochą-" ARTUR WARZOCHA- CZĘSTOCHOWO TERAZ" . Zdjęcie jest naturalne- bez retuszu, nie tak jak u Leszczyny z kilogramem pudru i fluidu na twarzy. Teraz Częstochowo Warzocha zacznie od oszczędności za referendum wygrywając w pierwszej turze.CZĘSTOCHOWIANIE-NIE DAJMY SIĘ OSZUKAĆ dwa razy odwołanemu i rozwódce.
                                                  • Gość: Niewodniczański masz rację IP: *.apus-net.pl 31.10.10, 18:13
                                                    NIE DAJMY SIĘ OSZUKAĆ
                                                    Już nigdy nie damy się oszukać PIS-owskiej propagandzie.
                                                  • Gość: krzyś Re: masz rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 18:24
                                                    Wielce Szanowny Panie NIEWODNICZAŃSKI- prawda się sama obroni i prawda zwycięży.Ja nie piszę żadnej propagandy- tylko prawdę. Czy Pan jest aż tak zakłamany,że nie dopuszcza Pan do siebie prawdy?
                                                  • Gość: Niewodniczański Re: masz rację IP: *.apus-net.pl 31.10.10, 18:46
                                                    Prawdy z ust PIS-u nie dopuszczam.
                                                    Szef tego ugrupowania praktycznie codziennie to potwierdza.
                                                  • Gość: krzyś Re: masz rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 19:02
                                                    Wielce Szanowny Panie NIEWODNICZAŃSKI- jak studenci zabrali mnie na rajd,-to oni grali na gitarze i śpiewali tak:"I margines też musi być,...- bez marginesu nie można żyć,...-.hej wiwat nam studencki stan,....- bo student żyje jak Pan,..."- nad stan ---
                                                  • pluto37 Re: masz rację 31.10.10, 21:26

> Wielce Szanowny Panie NIEWODNICZAŃSKI- jak studenci zabrali mnie na rajd,-to on
                                                    > i grali na gitarze i śpiewali tak:"I margines też musi być,...- bez marginesu n
                                                    > ie można żyć,...-.hej wiwat nam studencki stan,....- bo student żyje jak Pan,..
                                                    > ."- nad stan ---
                                                  • Gość: Politolog Re: masz rację IP: *.net.stream.pl 03.11.10, 10:33
                                                    Wiesz ty Krzysiu co to Photoshop lub Corel Draw, czy też zatrzymałeś się w swym rozwoju intelektualnym na "Myślach nowoczesnego Polaka" i wycinkach z gazet rozdawanych studentom przez Jerzego Roberta Nowaka? Moje obawy o twoją psychikę rosną z każdym przeczytanym postem :(
                                                  • pluto37 Re: kandydat z gabinetu 31.10.10, 21:17
                                                    .CZĘSTOCHOWIANIE-NIE DAJMY SIĘ OSZUKAĆ dwa razy odwoła
                                                    > nemu i rozwódce.
                                                    --------
                                                    Czyzby sadzil, ze OSZUSTWA koncesjonowanego oszusta ZE ZLOMOWISKA mniej zabola mieszkancow CZESTOCHOWY?
                                                    Zapewnisz ze Warzocha nie bedzie kretaczyl i mataczyl z majatkiem miejskim?
                                                    Ze nie bedzie wlazil pod sutanne wielebnym ze skutkami finansowymi dla miasta?
                                                    Ze urzadzi parkingi w centrum miasta?
                                                    Ze skonczy Aleje?
                                                    Ze zagospodaruje z korzyscia dla mieszkancow tereny zielone?
                                                    Ze oleje cappo di tutti cappi z Zoliborza i jego lokalna sitwe ?
                                                    Wpisze do rejestru zabytkow reszte kompleksu im G.Narutowicza i budynek Liceum Mickiewicza?
                                                    Rozliczy"uklady" komisji majatkowej i tych co przechachmecili SKRE za frico dla czarownika z Afryki?
                                                    I bedzie codziennie dokladnie myl raczki i pokazywal otoczeniu wieczorem, ze NIC mu sie do nich nie przykleilo? I ze magnesy ma powyjmowane z kieszeni?
                                                    itd.itp?
                                                  • Gość: krzyś Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 21:42
                                                    Widziałem dzisiaj "lewe plakaty"- dwóch facetów na jednym plakacie. Tak fotografował się Wałęsa z kandydatami do sejmu i senatu w 1989 roku,ponieważ komuniści wtedy też robili lewe plakaty /wprowadzające w błąd/, i aby było dla społeczeństwa zrozumiałe, kto jest kto- to Wałęsa sfotografował się z każdym , którego popierał.Dzisiaj odbieram dwóch facetów na jednym plakacie trochę inaczej- jak "kochających inaczej".

Wałęsa zdjęcie robił ze związkowcem
                                                    Zwanym dalej "solidarnościowcem"
                                                    Dzisiaj "czerwoni" pałeczkę przejęli
                                                    Po dwudziestu latach naukę pojęli.

Tylko teraz tolerancję wielką mamy
                                                    "Kochających inaczej"takich nazywamy
                                                    Razem na plakacie wisieć" nie uchodzi"
                                                    Bo ktoś pomyśli,że o gejów chodzi.

Matyjaszczyk oko puszcza Wolskiemu
                                                    W grudniu już będzie po wszystkiemu
                                                    Wyborcy nie dali się oszukać
                                                    Trzeba innych sposobów poszukać.

Ja wiem,co z tego wynika
                                                    Fala, która ich wyniosła,-zanika
                                                    A Platforma obiecankami kusi
                                                    Lecz "PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ BYĆ MUSI".
                                                  • Gość: paul Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 22:00
                                                    Żartujesz,albo ci rozumu brakło
                                                  • Gość: krzyś Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 22:03
                                                    "paul",- przyznaj się, -jesteś kochającym inaczej?
                                                  • Gość: krzyś Re: kandydat z gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 22:31
                                                    Idę już spać, bo tramwaj o 5.05 mi " ucieknie".
                                                  • pluto37 Re: kandydat z gabinetu 01.11.10, 08:00

> "paul",- przyznaj się, -jesteś kochającym inaczej?
                                                    krzysiu! Cos musi byc z toba nie tak, bo albo szminka uwiera, albo puder, a teraz paulowi zadajesz dziwne pytania jakbys sie chcial na randke z nim umowic.
                                                    Nie lepiej zebys wzial jakiego kota z sierocinca i bylbys jak .....prezes.:):):)
                                                    Ladnego Zlomiarz ma propagandziste.
                                                    Lepszych w partii nie macie?
                                                    To moze angrusz bylby lepszy na tej dzielce. Przynajmniej staly w uczuciach:)
                                                  • Gość: wyborca mierny pluciak IP: 195.88.28.* 01.11.10, 15:36
                                                    te pluciak, na tym forum nie ma większego propagandzisty od Ciebie
                                                    i to w dodatku tak żałosnie miernego.
                                                    cały czas powtarzasz jedno i to samo w koło... no ale zapewne twoj intelekt na więcej ci nie pozwala
                                                    nie masz gdzie się wygadać to się wyładowujesz na forum, śmieszni są tacy ludzie jak ty..
                                                  • taki_i_owaki Re: mierny pluciak 01.11.10, 17:10
                                                    źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz
                                                  • Gość: krzyś Re: mierny pluciak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 17:35
                                                    Proszę Was,Częstochowianie
                                                    niech się u nas też cud stanie
                                                    i zwycięży sprawiedliwość
                                                    prawda i uczciwość.

Niech nie mówią o nas "wiocha"
                                                    niech zwycięży nam Warzocha,
                                                    niech zawita w naszych domach
                                                    radość.-Niech się to dokona.

Wrona napisał na plakacie
                                                    "bez polityki panie bracie"
                                                    będzie drogi budował w chmurach,
                                                    nasza przyszłość będzie ponura.

Jedzie on sobie na Platformie,
                                                    ale tak tylko pozornie
                                                    celem jest Rada Miasta,
                                                    zostać deputowanym i basta.

Naukę "pobierał z góry"
                                                    mistrzem obiecanek jest "guru",
                                                    co Platformę trzyma w garści,
                                                    i kogo chce tego "maści".

Niesiołowski przyjechał i po wódce,
                                                    namawiał-"dajcie głos rozwódce",
                                                    ona w Warszawie przecież była
                                                    i liberalizmu z PO nabyła.

Próżne jednak te działania,
                                                    władza nie będzie z PO nadania,
                                                    "maścił"rozwódkę Niesiołowski watażka,
                                                    z tego "maszczenia"wyjdzie porażka.

Nie będzie liberał w Częstochowie,
                                                    stawiał mieszkańców" na głowie".
                                                    My wybierzemy uczciwie,
                                                    prawdziwie i sprawiedliwie.

Tu w Częstochowie się urodziłem,
                                                    i tu do szkoły chodziłem,
                                                    mam prawo głośno wrzeszczeć,
                                                    ile będą nas kłamać jeszcze.

I "czerwoni"z młokosem na czele,
                                                    i liberałowie,-co jest ich wiele,
                                                    i Wrona dwa razy odwołany,
                                                    ten przez Infułata nadany.

Panno Święta-co patrzysz "z góry",
                                                    oddal od nas te "polityczne wióry",
                                                    rozjaśnij umysły księży,
                                                    niech prawda sama zwycięży.

Sprawiedliwość rzadko jest w rządzie,
                                                    i nie będzie jej też w samorządzie,
                                                    jak będą rządzić rozwodnicy
                                                    i niedouczeni politycy.-

-tacy,co z wielkim tupetem,-
                                                    -trąbią,-"JA JESTEM AUTORYTETEM,
                                                    TU PROSZĘ NADSTAWIAĆ UCHA,
                                                    I TYLKO MNIE-ROZWÓDKĘ SŁUCHAĆ.

My jednak,-ludzie zagubieni,
                                                    wielokrotnie zostaliśmy zranieni,
                                                    chcemy,by na" nasze śmieci"
                                                    wróciły z tułaczki nasze dzieci.

Nie bierzmy przykładu z Tadeusza,
                                                    którego sumienie"nie rusza",
                                                    uciekły od niego nawet córki,
                                                    "ojciec nami nie rządzi i mamy z górki".

Jest nadzieja dla Częstochowy,
                                                    chcemy wyjścia z zapaści,-odnowy,
                                                    i jest kandydat,-on odważnie,
                                                    głosu naszego słucha uważnie,

nie jest aniołem,-tylko grzesznikiem,
                                                    przez życie idzie z dobrym wynikiem.
                                                    Komuś przecież musimy zaufać,
                                                    -oszukani-musimy"na zimne dmuchać".

PROSZĘ WAS CZĘSTOCHOWIANIE,
                                                    NIECH SIĘ U NAS TEŻ CUD STANIE
                                                    I ZWYCIĘŻY SPRAWIEDLIWOŚĆ,
                                                    PRAWDA I UCZCIWOŚĆ.

NIECH NIE MÓWIĄ O NAS "WIOCHA",
                                                    NIECH ZWYCIĘŻY NAM WARZOCHA,
                                                    NIECH ZAWITA W NASZYCH DOMACH,-
                                                    -RADOŚĆ,-niech się to dokona.

krzyś

PS
                                                    Na forum nie jestem pierwszy,
                                                    abym się wystrzegał wierszy,
                                                    wybaczcie Państwo za moje błędy,
                                                    lecz ja wierzę,
                                                    że zwyciężymy do "kolędy"
                                                  • Gość: kura Re: mierny pluciak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 21:16
                                                    ale jaja
                                                  • pluto37 Re: mierny pluciak 01.11.10, 19:55
                                                    Moge byc mierny. A co mnie tam. W koncu nie ja mam chec byc wybierany. I nie mnie wybieraja.
                                                    Ale jak juz ktos ma mnie reprezentowac, wydawac zdzierane takze ze mnie publiczne pieniadze, to wole, zeby to nie byl plaskaty przed wielebnymi osobnik za ktorym sie ciagna smrody z PiSuaru i wlecze smrodek po lewych interesach.
                                                    Po co wybierac chachmeta skoro mozna takiego z czystymi raczkami i nieubabranymi w LEWIZNIE?
                                                    A na koniec za wieszczem:
                                                    Przy klasztorku
                                                    moj kaczorku
                                                    Swietosc, WZIETOSC, NADETOSC!!!!
                                                    Ladnie mu sie udalo was obmalowac. Szczegolnie w przypadku ta WZIETOSC wylazi jak ...lawa:)
                                                    A i NADETOSCI specjalnie szukac nie trzeba.:)))
                                                    Wyborca ma wybor.
                                                    KOMBINATOR z PiSU z szemranymi intersami, czy inni.
                                                    I ponawiam pytanie.
                                                    CZY JUZ CZYSCIEJSZYCH kandydatow w PiSie zabraklo, ze takiego wynalezliscie na zlomowisku?
                                                    Czy chcecie sami sie do" biznesu" dossac liczac ze wam tez jakis ochlap skapnie?
                                                    BUZKA chlopaczki z kaczej paczki!
                                                    I niech wam czernina sie przysni. Do smichu.
                                                  • Gość: Adam.K. Re: mierny pluciak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 09:54
                                                    pluto-jesteś niewykształcony i żałosny
                            • Gość: Żaczek Re: kandydat z gabinetu IP: *.net.stream.pl 03.11.10, 10:19
                              Krzysiu - po pierwsze literówki się zdarzają każdemu - tobie też. Po drugie nie wiem nic o p. Leszczynie bo jej nie znam i do łóżka nikomu nie zaglądam. Po trzecie sądzę, że powinieneś napisać książkę pt. "Kto jest kim w Częstochowie" - zarobisz niezłą kasę na pierdołach(dla mnie 10% - na schronisko dla zwierząt). Po czwarte wreszcie - widzę, że za bardzo bierzesz do siebie te przycinki na forum - uwierz mi - to nie jest najlepsze dla psychiki.
    • Gość: lutka Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 13:00
      Widziałam przyczepę z Warzochą ,dobre hasło i zdjęcie
      • Gość: qba Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 19:59
        bo na Mikołaja Częstochowa dostanie na Prezydenta ARTURA WARZOCHĘ!!;D
        i to będzie najlepszy prezent dla tego miasta od wielu wielu lat!!
        Warzocha rulezzzz!!!!;D
        • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 20:22
          Po" Świętym Mikołaju" Wrona będzie pisał pamiętniki do Niedzieli, a rozwódka i lewy "czerwony" będą musieli złożyć finansowe sprawozdanie do Warszawy,dlaczego wydali kasę "na próżno".
          • Gość: Barbara R. Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 21:24
            Szkoda tego Więciorkowskiego- ale się przekonałam,Warzocha może wygrać, a Więciorkowsi nie. Moja rodzina odda głos na Warzochę.
            • Gość: K.K. Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 21:45
              Gdzie mogę dostać ulotki Warzochy?
              • Gość: angrusz1 Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 06:50
                Do KK

Mieli rozdawać pod kościołami !!

Będą roznosić po domach też
                • Gość: K.K. Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 09:39
                  Już mam ulotkę z Warzochą-bardzo elegancki pan mi ją dał,
                  • Gość: asiak Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.net.stream.pl 03.11.10, 10:58
                    Widzę Krzysiu, że nie miałeś co robić w te święta. Tyle złości, nienawiści i bluzgów wytworzyć w tych dniach zadumy nad tymi, którzy odeszli. Ja tam byłam u rodziny pod Wieliczką i w drodze powrotnej wpadłam z rodziną na Wawel do Prezydenta. On na pewno nie wdawał by się w tak marne intelektualnie pogadanki. I ty uwarzasz się za inteligenta? Czego oni was tam uczą na tych studiach? Jakie świadectwo wystawiasz swoim wykładowcom - w tym Warzosze? Ten wierszyk to chyba nie na cmętarzu układałeś?
                    Na szczęście są jeszcze ludzie w częstochowskim PiSie, którzy są młodzi i opanowani. Wczoraj wieczorem dziewczyna roznosiła ulotki po moim osiedlu- kandyduje z PiS do Rady Miasta, ma 23 lata i też kończy Politologię na UŚ. Po pierwsze przedstawiła się, spytała czy nie chcemy z nią porozmawiać o potrzebach dzielnicy i miasta (oczywiście z mężem zgodziliśmy się) i w rozmowie przedstawiła nam swój program. Nazywa się Emilia Migalska i już wiem, że na nią zagłosujemy choć na liście ma dopiero 12 miejsce (OSTATNIE!!!) i będę namawiać do tego wszystkich znajomych. Sąsiedzi też byli pod wrażeniem i są podobnego zdania. I wiecie Krzysiu, Politologu czy Pluto - ona jest LEPSZA OD WAS WSZYSTKICH I OD WARZOCHY !!!! Tak właśnie powinna wyglądać kampania samorządowa - a nie zasypywanie skrzynek ulotkami i tapetowanie ulic i ścian retuszowanymi plakatami!!! (wydaje mi się, że Arturek "dosadził" sobie włosków). Trzeba wyjść do ludzi i rozmawiać nawet z oponętami, a nie bluzgać w necie na siebie. Trzymajcie poziom Panowie, bo dziewczyny nie zniżą się do niego:)
                    • Gość: Reni Pseudo kampania RULEZ !!! IP: *.net.stream.pl 03.11.10, 13:37
                      No wreszcie im ktoś powiedział... Zgadzam się z przedmówczynią co do zarzutów odnośnie poziomu tego forum. Poczytałam sobie ostatni tydzień i jestem w szoku. Warzocha to ziemskie wcielenie Archanioła, który spali swym mieczem wszystkie rozwódki, pedałów i innych nieprawomyślnych. Na świętej ziemi Częstochowy pozostanie tylko on sam oraz Krzyś, a Pluto, Politolog i inni niegodziwcy będą musieli ukrywać się w pdziemiach i jaskiniach Jury...(ewentualnie w Lasku Aniołowskim). Zaraz po wyborach Warzocha z pomocnikiem Krzysiem sprawdzi osobiście kto z kim śpi, kto z kim ma dzieci i jak się one nazywają. To wszystko odbędzie się przy melorecytacji wierszy Krzysia przy akompaniamencie Jasnogórskiej Kapeli Weselno - Funeralnej i to będzie koniec szans na nowoczesne zmiany w naszym mieście. A co do kandydatki PiS o której pisze "asiak" - to jeśli dziewczyna faktycznie tak prowadzi kampanię z ostatniego miejsca to z mojej strony wielki SZACUN!!! Mam nadzieję, że ją spotkam osobiście, choć jeszcze nie wiem na kogo zagłosuję :)
                    • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 14:42
                      Szanowna Pani/Panie "asiak"!
                      1/ cieszę się bardzo,że Państwo oddacie głos na PiS
                      2/ każdy może głosować na radnego ,na prezydenta i na radnego do sejmiku- mnie nie interesują radni,-bo oni nic nie mogą- przeważnie są bezradni. Najważniejszy jest prezydent,-to on ma wyprowadzić miasto z długów itd.
                      3/ piszę tylko prawdę / z pełną odpowiedzialnością /, i nie obrażam innych. Rozwódka niech sobie będzie rozwódką, ale nie na najwyższym urzędzie w Częstochowie.
                      4/ drażnią mnie bardzo błędy ortograficzne i inne-proszę popatrzeć na swoje pismo "uwarzasz", "cmętarza", "oponętami",itd- takie pismo wskazuje,że autor musi wrócić do szkoły podstawowej- o czym często piszę.
                      5/ Warzocha nie jest aniołem, tylko tak samo jak ja -GRZESZNIKIEM, ale jest najlepszym zarejestrowanym kandydatem na prezydenta miasta.Pisałem o tym wielokrotnie.Jestem przekonany,że jest wiele osób lepiej przygotowanych do pełnienia funkcji prezydenta, ale te osoby nie są zarejestrowane itd.
                      6/ jeżeli mam do wyboru sprawdzonego inspektora NIK-u, rozwódkę i młodego lewicowca- to głośno krzyczę-Warzocha z nich jest najlepszy.
                      • Gość: Niewodniczański Zapach IP: *.apus-net.pl 03.11.10, 15:39
                        Ciągle pachniesz Angruszem kolego
                        • Gość: krzyś Re: Zapach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 16:04
                          Dlaczego Pan mnie obraża - ja tego nigdy nie robiłem i nie robię,-ja zawsze piszę prawdę.Ja nie zgadzam się z wieloma poglądami "angrusza".
                      • pluto37 Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! 03.11.10, 22:24
                        6/ jeżeli mam do wyboru sprawdzonego inspektora NIK-u, rozwódkę i młodego lewic
                        > owca- to głośno krzyczę-Warzocha z nich jest najlepszy.

inspektor NIKu sprawdzony przez kamratow i umaczany po uszy w machloje, to calkiem niezla rekomendacja na miejskiego wodza.
                        W koncu na prezydenckim stolcu ma wieksze mozliwosci i lepsze mydelko sluzbowe do czyszczenia raczek.
                        Mielismy wojewode kretacza, to w koncu i prezydent nie zaszkodzi. Bedzie do czestochowskiej kolekcji razem ze starosta specem od sexwyczynow podczas sluzbowych wycieczek.
                        W sam raz do gabinetu figur woskowych, ktory powinien powstac obowiazkowo w ramach rozbudowy muzeum pielgrzymstwa:)
                    • Gość: emiliam Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.182.133.166.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.11.10, 21:31
                      Nawet nie wiesz Asiak jak mnie podbudowałaś, dziękuję:* i dziękuję, że chcieliście ze mną porozmawiać.
                      • Gość: Reni Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.net.stream.pl 04.11.10, 13:01
                        Trzymaj się dziewczyno. Dostałam twoją ulotkę choć nie pogadałyśmy, bo nikogo nie było, ale mój sąsiad z tobą rozmawiał (byłaś uczennicą jego córki) i też na ciebie będą głosować. Nie poddawaj się, rozmawiaj z ludźmi (nawet gdy czasem bluzgają) i zrób dobry wynik. Nawet jak Ci się nie uda teraz, to zapamiętają Cię i to zaprocentuje w przyszłości (za rok wybory parlam. a ilość pozyskanych wyborców to atut w ręce przy ustalaniu list). Walcz i pokaż tym starym nierobom na co Cię stać dzięki własnej pracy(parę literówek w ulotce to drobiazg i winę ponosi drukarnia). Pozdrawiam wraz z rodziną :)
                • Gość: K.K. Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 20:33
                  Angruszu, pod kościołami to rozdają Wrony ulotki
                  • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 09:35
                    Piszę do Tadeusza,
                    "Czyż Cię sumienie nie rusza,
                    zachowaj szczyptę honoru,
                    przecież masz tyle wyborów.

Możesz zostać pismakiem,
                    Infułat Cię przyjmie "ze smakiem",
                    nakład "Niedzieli" wzrośnie,
                    napiszesz o tym radośnie.

Będziesz chwalił Nowaka,
                    to sprawa nie byle jaka,
                    podwyżkę da Ci Infułat,
                    bo tak uchwali kapituła.

Wystąpisz o order dla Irka,
                    przecież ma ich już kilka,
                    od Kwacha ma najważniejszy,
                    i przez to jest dostojniejszy.

Po co Ci zatem rządzenie
                    i własnej d.../osoby/ chwalenie,
                    powiedz-"ze mną już kwita,-
                    NIECH CZĘSTOCHOWA ROZKWITA".

krzyś
                    • Gość: Politolog Warzocha liezzz!!!! IP: *.net.stream.pl 04.11.10, 12:06
                      No jednak coś w tym jest, że psychole piszą wiersze:) Jak tam Krzysiu, może jednak weź te silniejsze leki bo widzę, że ci się pogarsza. Rymy raczej "częstochowskie" i się cieszę, że wielbisz naszą lokalną tradycję. Trochę mnie martwi, że wielbisz także Warzoche, ale twoje niezdrowe zainteresowanie tym kto z kim śpi oraz czyje są dzieci - to już jest groźne. Najgorsze jest jednak twoje podejście do kobiet - w tym rozwódek (i nie ważne jest dla ciebie z jakiego powodu się rozwiodły, bo przecież to zawsze jest wina kobiety). Krzysiu nie gardź kobietami!!! No chyba, że masz z nimi problem(albo raczej ze sobą) :)))
                      • Gość: Politolog Re: Warzocha liezzz!!!! IP: *.net.stream.pl 04.11.10, 12:19
                        I jeszcze jedno- myślałem o tym forum przez jakiś czas. Dałem je do poczytania jednemu z wykładowców po seminarium i facet, który Warzochę trochę zna, stwierdził, że fanatyczna postawa K. wobec Warzochy jest zastanawiająca - być może zbyt głęboko się z nim utożsamiasz. Widziałem plakat W. na przyczepce i hasło "Częstochowa Teraz" nic w sobie pozytywnego nie niesie. Może lepsze by było "Częstochowa Jutro" albo "Częstochowa - Nasza Przyszłość". Jak jest teraz to wszyscy wiedzą i widzą (wystarczyło posłuchać komentarzy ludzi na przystanku). Wyborców interesuje lepsza przyszłość, ale tak to już jest, gdy stosuje się tzw. "marketingowe kalki" z innych kampanii, co zresztą robi większość kandydatów ... Ale jest na szczęście czas, żeby to zmienić - jeszcze kilkanaśćie dni kampanii:)
                        • Gość: krzyś Re: Warzocha liezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 12:37
                          To musiał być Infułat- on popiera PO i liberałów,-dowód-"Niedziela" przed wyborami do parlamentu europejskiego, w której mamy liberała Pankiewicza z listy Platformy Obywatelskiej.
                        • Gość: Reni Re: Warzocha liezzz!!!! IP: *.net.stream.pl 04.11.10, 12:41
                          No właśnie, w tej kampanii brak jest nowych pomysłów. Od kilku kampanii ta sama kalka plakatów. W wielu przypadkach to nawet te same plakaty ze zmienionym nr. listy lub miejscem. Do koryta ciągle chcą dorwać się ci sami krętacze - bez względu na partię. Ciągle te same twarze - w parlamentarnych, samorządowych, europarlamentarnych... Czy ktoś policzył ilu z kandydatów startuje po raz pierwszy? Warzocha też był przy korycie jako wicewojewoda i co Czewa na tym zyskała - ACS AJD nie uwalili w Hanysowie i dzięki mu za to. Poza tym nic... Namawiam więc do głosowania na ludzi z realną wizją i planami dla dzielnic. Wbrew temu co głosi Krzyś, to właśnie operatywny radny może więcej zrobić dla dzielnicy, niż prezydent - marionetka (jak Wrona, Kurpios i inni). Mam nadzieję, że do Rady wejdzie jak najwięcej młodych i nie umoczonych w tzw."UKŁADY". Ja też tak jak "asiak" wolę głosować na młodą dziewczynę (Emilia Migalska) , która powalczy o żłobek i plac zabaw w dzielnicy, niż na umoczonego w układy starego pryka, obiecującego wszystko wszystkim.
                      • Gość: krzyś Re: Warzocha liezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 12:29
                        Na trzecim piętrze mieszka też rozwódka,-ona jest księgową, -ale nie pcha się na najwyższy urząd w Częstochowie."Politolog"- przed postawieniem znaku "X" mamy prawo i obowiązek poznać całą prawdę o kandydacie na prezydenta,-powiedz mi zatem,-czyje nazwisko nosi Leszczyna? Po tatusiu,czy nazwisko męża,a jeśli tak,-to którego męża?
                        • Gość: Politolog Re: Warzocha liezzz!!!! IP: *.net.stream.pl 04.11.10, 12:50
                          No i Ty znowu swoje. Stary, klnę się na wszystko, że nie zagłosuję na Leszczynę ani czerwonego, ale wcinanie się w sprawy rodzinne to chlew. Zobacz co robili Jarkowi i Marcie - prześwietlali ich życie osobiste oraz konta bankowe. To są metody szczucia przerabiane przez mainstreemowe media, a ja nie chcę ich widzieć na poziomie powiatu. To upadek demokracji. Sory jeśli Cię czymś wcześniej obraziłem, ale to jest chore, jeśli osobiste sprawy rodzinne mają być dowodem przeciw pani L. Ważna jest działalność i osiągnięcia w życiu publicznym. Jeśli wyeliminujemy rozwódki i rozwodników z polityki, to gwarantuję ci, że nawet w PiSie 30% miejsc się zwolni.
                          • Gość: krzyś Re: Warzocha liezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 13:07
                            "Politolog"- dziękuję za tę deklarację.Masz dużo racji, ale ja pozwolę sobie zakończyć to tak:

Niech sobie będzie tysiąc rozwódek,
                            ale to wie nawet półgłówek,
                            że pierwszy stołek w mieście,
                            nie należy się takiej niewieście!
                            • pluto37 Re: Warzocha liezzz!!!! 04.11.10, 18:21
                              krzysiu!
                              Tu masz lepszy wierszyk:
                              Nie glosuj na ZLOMIARZA!
                              SZWINDLAMI ZARAZA!
                              • Gość: K.K. Re: Warzocha liezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 19:01
                                pluto-do budy!!!
          • Gość: szpieg Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 23:26
            A ile dostali tej kasy?
        • Gość: lutka Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 20:45
          Wcześniej, mówi się,że już prezydent będzie w pierwszej turze,tylko który?
          • Gość: Niewodniczański Czwarty? IP: *.apus-net.pl 04.11.10, 21:25
            Krzysiu co zrobisz jak Twój Warzocha będzie czwarty w pierwszej turze.
            Tak na poważnie co zrobisz?, napiszesz jakiś wierszyk? (Micha)
            • Gość: krzyś Re: Czwarty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 09:18
              Nie rozwódka i nie lewy,
              nowym prezydentem Czewy.
              Niech nie mówią na nas "wiocha",
              niech zwycięży nam Warzocha!!!

krzyś
            • Gość: krzyś Re: Czwarty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 10:03
              Szanowny Panie Niewodniczański.

Ja jestem taka"cicha woda"- tak o mnie mówiła moja wychowawczyni w szkole podstawowej.
              Pamiętam jak mój dziadek śpiewał:

Cicha woda brzegi rwie,
              w jaki sposób,-kto to wie,
              bo nie zna nikt metody,by się ustrzec cichej wody.....itd.

a teraz wierszyk osobiście dla Pana:

Niewodniczański spuszcza oczęta,
              bo wiersze "krzysia" jakoś pamięta,
              same mu w głowie utkwiły
              i tak Go podnieciły,
              że kandydata Warzochę polubił
              i będzie się jego ulotką chlubił.

z wyrazami szacunku dla Pana
              krzyś
              • Gość: Niewodniczański rymy IP: *.apus-net.pl 05.11.10, 11:21
                Krzysio plecie jak najęty
                Sens w tej gadce pominięty
                Jakieś puste ma nadzieje
                Bo nie widzi co się dzieje.
                A jak bardzo płakać będzie
                Gdy wyniki znać już będzie.
                Bo Warzochy nie wybrali
                A On pisał - nie słuchali.

• Gość: krzyś Re: rymy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 12:45
                  Brawo Panie Niewodniczański, nauka nie idzie w las.

Powiem tak:

Nawet gdybym wypił wódkę,
                  nie dam głosu na rozwódkę.
                  Po referendum tańczyłem walca,
                  z radości i na palcach.

W tango pójdę,-wygra Warzocha,
                  a Częstochowa nie będzie "wiocha",
                  i nastanie sprawiedliwość,
                  prawda i uczciwość.

krzyś
                  • Gość: K.K. Re: rymy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 22:32
                    "pluto!!!!!"- nie wolno pyska wystawiać z budy!!!!
                • Gość: krzyś Re: rymy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 00:19
                  Nie znałem Niewodniczańskiego,
                  i nie znam pomysłów jego,
                  ale przeczytałem na innych ławach,
                  że to osoba jest głupawa.

Liberała z PO on popiera,
                  dla niego to jest kariera.
                  z szacunkiem o nim myślałem,
                  teraz myśl gdzieś zapodziałem.

Po co mi taki "fajtłapa"
                  co będzie zębami kłapał,
                  rozwódka może się prężyć,
                  Warzocha i tak zwycięży.
          • Gość: taki -jeden Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 01:27
            krzyś mówi ,że Warzocha
            • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 20:50
              "Miłość jest najważniejsza!!!"
              Czy to nie Tusek tak naopowiadał,
              ten, co Irlandię nam wmawiał.

Co zatem myśleć o tej miłości?
              Matyjaszczyk-to już ze wszystkimi,
              wstyd!- jak to robi z nimi.

Częstochowa jest najważniejsza!
              To hasło wielkiego nieudacznika.
              Gdzie zatem masz córki?-pytam fircyka.

Jak zatem kochać?
              Kochała Leszczyna razy wiele,
              ale nie da się kochać w kościele.

Po co ta miłość?
              Kochała sobie Leszczyna wybranego,
              ale co tam śluby?Kocha innego.

A morał jest jaki?
              CZĘSTOCHOWĘ KOCHA
              TYLKO WARZOCHA!!!!!

• Gość: Barbara R. Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 21:56
                To Warzocha na prezydenta,czy do sejmiku? Jak to jest z tym głosowaniem?
                • Gość: gość Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 13:48
                  A Jadzia Wiśniewska to popiera Warzochę?
                  • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 18:15
                    Nie wiem jak J.Wiśniewska, ale sam Wiktor Dmuchowski zrezygnował z kandydowania do Rady Miasta i zastanawia się,czy nie poprzeć Warzochy? Myślę,że po tej decyzji przyszedł czas, -aby Grzegorz Więciorkowski zrobił to samo.
                    • Gość: WD Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.10, 19:46
                      Nie pisz Pan durnoty, bo ja nigdy nad takimi bzdurnymi Pańskimi stwierdzeniami się nie zastanawiam.

Zostaw Panie te plotki i nie wciskaj mi w usta tego, czego nie powiedziałe...baa... więcej, czego nawet nie mógłbym pomyśleć.
                      Z poważaniem, WD
                      • Gość: Niewodniczański Krzyś. IP: *.apus-net.pl 08.11.10, 20:21
                        Niejaki Krzyś wyspecjalizował się w tworzeniu plotki, robi to od bardzo dawna.
                        A to komuś przypisze szwagra, a to pomyli się w tym kto z kim jest w koalicji.
                        Temu dopisze, temu odejmie, innej znowu zajrzy pod pościel i tak egzystuje dzień za dniem.
                        A jak zabraknie weny to wtedy układa rymowanki - częstochowskie niestety.
                        • Gość: krzyś Re: Krzyś. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 22:28
                          Słyszał Pan, Panie Niewodniczański, że podobno do Częstochowy zmierza namaścić rozwódkę Leszczynę następny rozwodnik Kaziu Marcinkiewicz- podobno też z Izabell. Maścił już Niesiołowski, maścił Buzek,- brakuje mi tylko maszczenia Kazia.
                          • Gość: Niewodniczański Re: Krzyś. IP: *.apus-net.pl 08.11.10, 22:40
                            I bardzo dobrze, zapomniał Pan o ministrze finansów.
                            Też będzie i to na Politechnice.
                      • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 20:22
                        Rozumiem Panie Wiktorze,- trzeba ochłonąć,wrócimy do tematu jutro,-jeśli Pan pozwoli.
                        • Gość: WD Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.10, 22:36
                          Szanowny Panie, ja decyzję podjąłem 2 listopada, w Dzień Zaduszny, a ogłosiłem 3 listopada, chłonę szybko, więc dawno jestem zimny :)
                          • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 22:41
                            Słyszał Pan,Panie Wiktorze,- podobno Buzek też jest rozwodnik- i dlatego maścił rozwódkę Leszczynę.Panie Niewodniczański- prawda to,czy plotka?
                          • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 10:02
                            Piosenka.
                            Melodię zna każdy Polak,Niemca ta melodia wścieka,a Chińczyk,czy Arab musi obejrzeć "Zakazane piosenki".

Kaziu z Jerzykiem
                            szli sobie wężykiem,
                            bo się rozwodzili.

Popili w tawernie
                            ciesząc się niezmiernie,
                            premierami już przecież byli.

Cze-wa wypudrowana
                            Izabel chce być wybrana,
                            trzeba zabrać szabelkę.

Niesiołowski już maścił
                            i Buzek też maścił,
                            Kaziu ma swą Izabelkę.

Na nic to maszczenie
                            i modłów wznoszenie,
                            prezydent jest najprzedniejszy.

Najlepszy Warzocha
                            on miasto pokochał,
                            TEN BĘDZIE PIERWSZY.

krzyś
                            • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 18:46
                              Szanowni Państwo,- zapomniałem napisać refren, -a to z tego powodu,że mam ich kilka,- proszę sobie nucić tak:

Teraz jest wojna,
                              Infułat w Niedzieli szaleje,
                              on pisze o Wronie,a nie o Warzosze,
                              a ja na PiS głosuję.

krzyś
                              • Gość: Politolog Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.net.stream.pl 10.11.10, 10:40
                                No Stary (Krzysiu) powiem Ci, że w ostatnim tygodniu literacko rozkwitasz. Tradycja lokalna trzyma się mocno - na tym forum przynajmniej. Ale do rzeczy. Poparcie Rostowskiego to raczej może Leszczynie zaszkodzić - takiego krętacza dawno nie widziałem. I w dodatku od razu przypomina mi się zdanie z fotki jego córki(Maya Rostowska) "dobrze obsługującej" ministra Radka Sikorskiego - Cyt. za Polsat:"Fuck me like the whore I am" (czyżby nowe - tajne motto polityki zagranicznej RP za czasów PO). Z takim poparciem słabo widzę wygraną PO w Czewie. Wykład na Polibudzie pod tytułem "Co dalej z zieloną wyspą" to po prostu w warunkach naszego miasta jakaś kpina czy groteska. Jeśli przyjechałby też Kazio z Isabell i razem z Leszczyną przedefilują się Alejami, to tym lepiej dla Warzochy :) Na koniec mam rym do sprzedania - parafrazuję BIG CYC: "Słoma z butów nam wystaje. Donek z Bronkiem rządzą Krajem" :):):)
                                • Gość: krzyś Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 22:40
                                  Wiesz " Politolog "- ja tak z marszu, ale dokończę później lepiej, teraz dzieci mi wyrywają klawiaturę!-lecz można to tak kontynuować:

Słoma z butów nam wystaje,
                                  Donek z Bronkiem rządzą krajem.
                                  Donek "strzelił znowu bronka",
                                  w głupi naród wszystko wsiąka!
                                  • Gość: ela Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 10:54
                                    Wrona chce się wycofać z kandydowania
                                    • Gość: gość Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 11:31
                                      Gdzie mogę dostać plakat Warzochy?
                                      • Gość: ela Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 13:41
                                        też mam rymowankę.

Z Warzochą wszyscy zwyciężymy
                                        z Wroną się tylko pogrążymy,
                                        on niech do Szczecina wraca
                                        i nam głowy nie zawraca.
                                        • Gość: gość Re: Artur Warzocha rulezzz!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 13:53
                                          Głos na Wronę albo Leszczynę- to głos stracony
    • Gość: Niewodniczański Kogo poprze w drugiej turze IP: *.apus-net.pl 12.11.10, 17:00
      Tak się zastanawiam kogo Warzocha poprze w drugiej turze?

Matyjaszczyk- Wrona, pewnie tego drugiego
      Matyjaszczyk- Leszczyna, tu będzie numer bo PIS wybierze Matyjaszczyka
      Wrona-Leszczyna, tu Wrona.

Oj będzie się działo....
      • Gość: krzyś Re: Kogo poprze w drugiej turze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 18:18
        Bzdury pan plecie,- Warzocha wygra w pierwszej turze,-Częstochowa zaoszczędzi pieniądze za referendum.Drugiej tury nie będzie!
        • Gość: gość Re: Kogo poprze w drugiej turze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 20:53
          Przecież Wrona przegra z Warzochą
          • Gość: krzyś Re: Kogo poprze w drugiej turze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 20:10
            "Byłem w ZOMO, byłem w ORMO,
            teraz jestem za PLATFORMĄ!"-
            tak jest napisane no sąsiednim bloku.
            • Gość: ela Re: Kogo poprze w drugiej turze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 21:13
              U mnie na klatce schodowej tak jest napisane-" Ci co byli w ORMO-są za Platformą"
              • Gość: Julka a u nas w bloku. IP: *.apus-net.pl 14.11.10, 21:21

Nie dał rady nam zomowiec
                Nie ogłupi też pis-owiec
                • Gość: krzyś Re: a u nas w bloku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 22:07
                  "Julka"-wiersza trzeba się nauczyć do końca"

Nie dał rady nam zomowiec
                  Nie ogłupi też pis-owiec,
                  Nowa dla nas zniewolenia forma,
                  Niech nam żyje dziś PLATFORMA!
                  • Gość: Politolog Re: a u nas w bloku. IP: *.net.stream.pl 16.11.10, 12:29
                    Z tym ORMO i ZOMO faktycznie coś jest "na rzeczy" (dobry rym swoją drogą). Sam obserwuję ciekawy przepływ elektoratu - ci co dawniej byli w Komisji Zakładowej PZPR w fabryce moich rodziców, dziś toczą się audicami i belami po osiedlu i oczywiście głosują na PO (nawet się z tym nie kryją - dzieci niektórych zresztą nawet kandydują z jej list).
                    Ale mam jeden problem, i wielu ludzi z którymi rozmawiałem w weekend ma ten sam dylemat - czy Warzocha to jeszcze PiS, czy też PiS Light? Wiem - daliśmy się zmanipulować medialnej nagonce, ale problem wydaje się realny (W. to przecież człowiek Lecha z NIK).
                    • Gość: ela Re: a u nas w bloku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 20:23
                      Jest napisane na "Obwieszczeniach wyborczych", że Warzocha jest bezpartyjny! Jeśli bezpartyjnego popiera PiS, -TO CZEGO SZUKAĆ WIĘCEJ?
                      • Gość: krzyś Re: a u nas w bloku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 09:37
                        Na portalu samorządowym prowadzi Warzocha przed "lewym"- i tak będzie.
                        • Gość: gość Re: a u nas w bloku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 08:08
                          Gazeta Częstochowska dzisiaj podaje najnowszy sondaż
                          • Gość: A.W. Re: a u nas w bloku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 14:11
                            Czy na forum też obowiązuje cisza wyborcza?
                            • Gość: krzyś Re: a u nas w bloku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 19:24
                              Druga tura Warzocha -contra"lewy",
                              tak będzie dobrze dla Cze-wy,
                              sprawdźcie sobie sami-www.portalsamorządowy.pl
                              prawy do lewego,
                              bez rozwódki i ptaka czarnego.
                              • pluto37 Re: a u nas w bloku. 22.11.10, 09:44
                                A u nas w bloku mowia, ze krzys, to jest zwyczajny mamlasek sirotek, co psul powietrze zlomiarzem i mamrotal cos o tym, ze ZLOMIARZ ma byc prezydentem Czestochowy w PIERWSZEJ TURZE:):):)
                                A tu du.a blada.
                                Ludzie nie sa tacy durni, zeby wybierac sobie kretacza do rzadzenia. I na dodatek Wrone na bis z dodatkiem wodza z PiSuaru.
                                Tadek W sie zginal wielebnym, a Warzocha dodatkowo kolana zginac by musial przed kaczorstwem.

Krzys!!!!
                                PRZEPROS i SPADAJ!!!!!!!!!!!!!
                                Teraz drobne PiSuarki macie do wyboru: PO, albo postkomuszek [tfu! co jo godom!!!] LEWICOWIEC z nadania niejakiego KACZYNSKIEGO:):):)
                                • taki_i_owaki Re: a u nas w bloku. 22.11.10, 11:10
                                  nie maja wyboru - musza wyjechac do Radomia
    • mlodyamator Re: Artur Warzocha kandydatem PiS na prezydenta C 25.03.16, 18:27
      wstaje i płacze
      dziś znowu majacze
      dlaczego to wszystko jest tak nie inaczej
      i patrze przed siebie nie widać tam ciebie
      dlaczego dzis wstaje?
      czy juz sie poddaje
      gdy czytam co pisze znów serce się kraje,
      bo juz nie potrafie żyć ze wszystkim na bakier
      pomimo prób wielu straciłem cię przyjacielu
      i znowu rozpaczam, przede mna twarz wasza
      i widze lecz nie wiem czy śmiać się do ciebie
      pomimo rozkoszy wśród twoich niemocy
      do życia powstaje lecz to się wydaje
      dziś powrót na ziemie zobaczyc znów ciebie
      lecz po co to wszystko po domowe ognisko
      brak znów mi pomocy brak z życia rozkoszy
      i powrót jednego i płaczu wielkiego
      lecz widze znów ciebie o ku... znów w głowie się jebie
      i szukam znów ciebie czy jesteś tam w niebie
      lecz brak mi odwagi by zdać twój egzamin
      powracam znów dzisiaj i patrze w twe lica
      czy jesteś dziś dla mnie nim w łeb sobie palne chce słyszeć znów ciebie
      bo po to ty jesteś powracasz z swym gestem
      na nogi powalasz i swego rywala
      i klatke rozwalasz do płaczu
      i znowu to na mnie spadło
      jak ciężko gdy trzyma to za gardło
      i czytam nie wierze i znowu pacierze
      brak ciepła brak zimna czy znowu jest zima?
      i krzycze i wołam lecz nikt mnie nie słyszy
      lecz w ustach smak wielkiej ciszy
      rozpala to płuca i ciebie zagłusza
      gdy wdech dzisiaj czuje chodż ciebie nie czuje
      i zwracam wzrok ku tobie o ku... co ja tutaj robie
      i serce przeklęte na światło zamkniete
      i wtem cię przytulam
      znów szukam pitbula
      czy odejde czy wróce tu wszystkich zakłóce
      nie żadko sam ze sobą się kłóce
      znów czekam i nuce
      i księżyc zakłóce i wszystkich tu skłóce
      wróć do mnie nadziejo czyż to już jest gejo?
      by padać przed wami jak przed panami
      na co ta chwila dziś do mnie przybyła
      by zerwać kajdany i pozostac nieskalany
      wszak to jest nadzieja
      dla nie jednego wodzireja
      by wracać by nucić tę cisze zakłócić
      wtem wpada pomysł nowy
      dzis jestem nietypowy
      pomimo pomyłek i pięknych blondynek
      nie wróce do tego ma piękna
      dziś stane na szczycie i sami zobaczycie
      czy warto nie wieżyć w to co nas odświeży