Dodaj do ulubionych

Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy

• piwosz1976 Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy 14.10.10, 17:10
      Oj brakuje ciebie Tadziu na żużlu zawsze tak ładnie cię witali kibice Jak będziesz miał chwile to zajrzyj na Olsztyńską chętnie na ciebie pogwizdam
    • Gość: Stasiek Wstyd IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 17:22
      Wstydu ani honoru u tego człowieka za grosz.
      • Gość: jan Re: Wstyd IP: 188.33.131.* 14.10.10, 19:10
        Wstyd,jeszcze raz wstyd,po co ten cyrk,przecież jakby Wrona jakimś cudem został wybrany, to następne referendum go odwoła. Ten człowiek nigdy nie będzie miał honoru.Koryto ciągnie,oj ciągnie.Córki ze wstydu uciekły z Częstochowy? Czemu nie mieszkają w tak dobrym mieście?
        • Gość: katolik Re: Wstyd IP: *.chello.pl 14.10.10, 23:48
          no właśnie zastanów się nad argumentami które użyłeś. Żenada
          To, że wy umiecie głośniej pyskować nie wyrywa nam argumentu z ręki, by w Częstochowie było lepiej niż przez ostatni rok!
      • Gość: kkkk Re: Wstyd IP: 188.33.131.* 14.10.10, 19:16
        ////
    • Gość: Khedira Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 19:42
      Kolejny artykuł (tym razem wywiad) na zamówienie. Pani Dorota S po raz kolejny pisze paszkwil, którego nie da się czytać. Czy ta kobieta kontroluje jeszcze co pisze? Pytania jej to dno, muł i wodorosty. ŻENADA. Może czas zastanowić się nad swoimi wypocinami? o ile nie jest za późno, bo niedługo ta pani popadnie w obsesję. Dobrze, ze Wrona pokazał gdzie jej miejsce. Może nie będę pisał gdzie moim zdaniem. Ciekawsze wywiady można poczytać w gazetce szkolnej. Cóż jaka gazeta tacy dziennikarze.
    • Gość: jaro Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 20:03
      Ja osobiście byłem za odwołaniem Pana Wrony w czasie referendum jednak po referendum przejrzałem na oczy co znaczy manipulowanie przez SLD ,PO.Cały rok zmarnowany dla Częstochowy.Dlatego teraz powiadam wszystkim ,że będę głosował na Pana Wronę bo wole człowieka bezpartyjnego niż tych partyjnych cwaniaków.
      Sam artykuł pokazuje ,że Wrona to inny człowiek ,zmienił się ,myślę ,że referendum było dla niego dobrą lekcja pokory.
    • Gość: jaro Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 20:36
      tylko Wrona bo mogę być pewny ,że nie popełni już błędu ,który doprowadził do referendum.
      Jak uważacie ,że inni są lepsi to pokażcie co zrobili dla Częstochowy ,może przykłady no śmiało,
      może Pan Matyjaszczyk albo Pani Leszczyna.
      Czy chcecie takich kandydatów bo ja nie !.
      • Gość: dziad_spieprzajacy każdy kandydat jest lepszy od wrony! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 22:04
        Nawet kononowicz. Ten czarny typ p0dp13rd0li nam wszystkie pieniądze i odda kościołowi albo na inwestycje DLA kościoła o pielgrzymów. Za resztę wybuduje jeszcze 5 pomników papieża, jeden akowców, 3 lecha smoleńskiego i jeden swój. Niech spada razem ze swoimi opłaconymi trollami, najlepiej na dobre - tam gdzie jego dzieci.
        • Gość: x8 Re: ? IP: 193.138.241.* 14.10.10, 23:45
          Dobrze, że Ty nie kandydujesz. Napinka i bluzganie na forum to jedyne co potrafisz.
          Podaj konkrety jaki kościół wybudował Wrona?
        • Gość: głos Re: każdy kandydat jest lepszy od wrony! IP: *.chello.pl 14.10.10, 23:53
          Przemawia przez ciebie plugastwo. Tacy ludzie są właśnie wrogami społecznymi, wszystko co najgorsze do was należy - odwagi róbcie dalej swoją szmatławą propagandę!
      • Gość: realista Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.centertel.pl 14.10.10, 22:12
        Właśnie widać klasę Wrony.
        Nie unosi się, nie denerwuje ale spokojnie odpowiada na stronnicze pytania.
        Wrona nie ma sie czego wstydzić.
        Adwersarze na tym forum powinni się wstydzić, że jedynym ich argumentem podnoszonym w tej dyskusji jest "wstyd".
        Wstyd to nie mieć argumentów, tylko pyskować jak przysłowiowe przekupki.
        No ale jak się na lekcji nie uważało, to teraz się nie wie co to jest argument w dyskusji.
      • Gość: ja Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: 188.33.138.* 14.10.10, 23:49
        Wrona nie potrafi nie popełniać błędów,potrafi je tylko ukrywać, właściwie,to potrafił.W tej chwili stracil już panowanie nad sobą,Wspólnotą, gubi się w wypowiedziach.To wszystko przez niezłomną walkę o koryto dla siebie .
        • Gość: katolik Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.chello.pl 14.10.10, 23:56
          Co ty gadasz? Skąd takie myśli, przeczytałeś ten wywiad najeżony bezczelnością dziennikarki? To jest walka o koryto w brukowej gazecie - dla siebie!
          • Gość: gość Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.10, 08:40
            wstyd to jest czytać te wypowiedzi. Wybaczcie ale nie ma lepszego kandydata niż Wrona, ma doświadczenie i za jego czasów coś się działo. A przede wszystkim to normalny człowiek, za czasów kiedy był prezydentem, zwykły szary obywatel mógł się z nim umówić na spotkanie, zawsze wysłuchał i pomagał ludziom (znam takich co im pomógł), a spróbuj umówić się z jaśnie hrabią Kurpiosem - porażka on dla szaraczków nie ma czasu. Ja na pewno zagłosuje na Wronę i sporo jest ludzi, którzy myślą tak jak ja.

• Gość: krzyś Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 14:43
            "katolik" masz rację, w przypadku Wrony to jest walka o koryto dla siebie. Ale "katolik" -nie odpowiedziałeś mi na wcześniej zadane pytanie na tej stronie,prosiłem o Twój komentarz- powtórzę zatem temat:"Młodzi ludzie- około30 lat,-chłopiec mówi do dziewczyny,-cytuję,-"słyszałaś,że ksiądz Infułat Skubiś skończył pisanie nowej książki pod tytułem, Wrona moim idolem.Książka ma się ukazać jeszcze przed wyborami jako dodatek do NIEDZIELI."proszę "katolik"-skomentuj! Wytłumacz mi,czemu nasze dzieci muszą tu w Częstochowie zostać na bezrobociu? "katolik" my chcemy ZMIAN,A NIE POWROTU DWA RAZY ODWOŁANEGO Wrony.
      • Gość: krzyś Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 10:13
        "jaro"-zgoda tylko co do jednego-ani Matyjaszczyk,ani Leszczyna-tylko Warzocha- z NIK-u,który wygra w pierwszej turze
        • Gość: Marcin A. Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: 195.205.32.* 15.10.10, 10:54
          Wiecie co jest dla mnie najbardziej przerażające, że przeciwnicy Wrony, nie potrafią wskazać żadnego konkretnego przykładu, a tylko krzyczą na forum, że Wrona dawał pieniądze miejskie na JG i pielgrzymów. Wyglądają jakby zaślepieni, i nie dowidzą co za jego kadencji się udało. Ja przyznam się szczerze, też nie byłem zwolennikiem pana Tadzia (od czasów studenckich), ale po referendum miało się tyle zmienić, a tu PO zafundowało nam takiego komisarza, że teraz sami się go wstydzą... Tylko głupi człowiek nie zmienia zadania, jeśli ma ku temu racjonalne argumenty.
        • Gość: jaro Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.10, 12:15
          nie wiem myślę że się mylisz.
          • Gość: Ryszard Raczek Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.10, 12:47
            Ryszard Raczek
            Himalaje hipokryzji !
            DLA CZĘSTOCHOWY – nowy organ prasowy Tadeusza Wrony, to wręcz kliniczny przykład, z czasów szczęśliwie minionych - propagandowego biuletynu partyjnego.
            Obłuda, fałsz, dwulicowość autorów tekstów opublikowanych w numerze 01 z sierpnia 2010 roku, zmusza do zdecydowanej reakcji i ukazania, że tylko ludzie o mentalności Kalego, mogli posunąć się do tak wielu podłości.
            Żenujący poziom niektórych artykułów, nie zasługuje na polemikę, a tylko na litość w stosunku do zaślepionych ludzi, skłania do milczenia i spuszczenia zasłony miłosierdzia.
            Na pewno na taką łaskawość nie zasługuje „guru” tzw. samorządowców ze Wspólnoty- pan Tadeusz Wrona.
            Zwłaszcza deklaracje zawarte w tytule Jego artykułu, w którym rozkazuje – „Powinniśmy się zmienić”, powodują reakcje wymiotne z powodu zawartości fałszywego lukru.
            Niedawne doświadczenia, z zakładaniem maski łagodnego baranka na zgorzkniałe oblicze wygłodzonego wilka, upoważniają do zadania pytania, która twarz jest prawdziwa?
            Wiele innych działań, a zwłaszcza nieszczera pozycja klęcząca przed wyborcami, pozwala twierdzić, że ten człowiek stracił twarz dla upragnionego powrotu do władzy.
            Niezbite dowody mentalności Kalego zaprezentował pan Tadeusz Wrona w tekstach zawierających poczucie wielkiej niesprawiedliwości i krzywdy, jakiej doznał w wyniku jednoznacznej decyzji mieszkańców Częstochowy, którzy w referendum wyrzucili Go z funkcji Prezydenta Częstochowy. Natomiast Kali robić dobrze i sprawiedliwie, gdy masowo i bezpodstawnie wyrzucał ludzi z pracy, niszczył godność i dosłownie wdeptywał ich w ziemię.
            Najlepszym podsumowaniem i przejściem do analizy działań następnego autora, będzie cytat z artykułu pana Adama Banaszkiewicza.
            „ W listopadzie wybory prezydenckie i wybory do Rady Miasta. Znów będziemy mieli do wyboru partie albo samorządowców ze Wspólnoty. Warto o tym pomyśleć. ”
            Wiceprzewodniczący Rady Miasta Częstochowy dr inż. Adam Banaszkiewicz zachęca do myślenia mieszkańców Częstochowy, ale czy sam myśli szczerze?
            Czy nie prezentuje charakteru i postępowania kogoś, kto ukrywa swoje prawdziwe myśli i uczucia, a ujawnia takie, jakie są w danej chwili dla niego wygodne ?
            Spoglądając na obecną sytuację w Częstochowie dokonuje druzgocącej oceny obecnie rządzących. Zaślepiony ogarniającą Go nienawiścią i chęcią zemsty, pan radny Adam Banaszkiewicz zapomina o własnej współodpowiedzialności - za obecny stan miasta.
            Zarzucając wszystkim nepotyzm i brak elementarnej przyzwoitości, zapomina o własnych działaniach, którymi zasłużył na miano przewodnika grupy szturmowej zmierzającej na szczyt hipokryzji i nieokiełznanej pazerności.
            Ten „miłośnik wisienek” z tortu finansowanego z podatków mieszkańców i ciepłych posadek dla własnej rodziny poszukuje „ znajomych królika ”, a wystarczyłoby - stanąć w lustrze.
            To nie siostra i szwagier tajemniczego królika zasiadają w wygodnych fotelach prezesów spółek komunalnych. To członkowie rodziny pana Adama Banaszkiewicza, pobierają comiesięczne wynagrodzenia w wysokości rocznych emerytur i dochodów wielu uczciwych mieszkańców Częstochowy.
            Wyrażając nadzieję, że czytelnicy zastosują się do apelu wiceprzewodniczącego Rady Miasta i pomyślą zanim podejmą decyzję, deklaruję, iż ujawnię jeszcze wiele innych powodów do przemyśleń. Niecierpliwych i zainteresowanych mieszkańców, zapraszam w każdy czwartek od godziny 17.oo do siedziby Ogólnopolskiego Zrzeszenia Emerytów i Rencistów w Częstochowie Al. NMP-2.
            Udostępnimy bogaty materiał dowodowy, świadczący o wielu przestępstwach, których dopuścili się zdaniem prokuratury i sądu karnego, niektórzy prominentni działacze Wspólnoty Samorządowej Tadeusza Wrony.
            Protokóły obrad sesji Rady Miasta Częstochowy świadczą o moich wielokrotnych i niestety bezskutecznych próbach zainteresowania radnych - bezprawiem w Częstochowie.

Niezależnie od powyższej deklaracji uważam, że niektóre tezy zawarte w artykułach pana Marka Domagały wymagają natychmiastowej reakcji.
            Zwłaszcza wielkie oburzenie radnego PiS-u, na działania sprawdzające prokuratury w jednej ze szkół, kierowanej do niedawna przez byłą naczelnik wydziału edukacji, uzasadnia pytanie o przyczyny zachowania grobowej ciszy, gdy były prezydent Tadeusz Wrona z ławy oskarżonych uczynił „kuźnię kadr” dla rządzącego układu. Powołując oskarżonych i podejrzanych o popełnienie wielkich nadużyć na szkodę społeczeństwa: do zarządów , rad nadzorczych oraz na inne wysokopłatne stanowiska. Spowodował, że Częstochowa stała się pośmiewiskiem dla uczciwych i gospodarnych mieszkańców innych miast.
            Z bogatego zbioru akt sądu karnego przypomnę najbardziej interesujące:
            III K 1488/02 oskarżony Krzysztof Nabrdalik.
            III K 1756/02 oskarżony Jerzy Guła.
            III K 1031/06 oskarżony Sławomir Świerczyński.
            III K 746/00 oskarżony Tadeusz Skwara.
            Pominę akta pana Pawła Kubika i wielu innych podejrzanych w śledztwach prowadzonych przez prokuraturę.
            Na miano skandalu, zasługuje brak zdecydowanej reakcji pp. radnych na następny krok Tadeusza Wrony, gdy zatrudniał przestępców z centralnego rejestru skazanych.
            Przyjęcie do akceptującej wiadomości, pokrętnych wyjaśnień prezesa Cz.P.K pana Jana Szymy uzasadnia pytanie , czy już wtedy pan Marek Domagała, podjął decyzję o przyjęciu roli kameleona i ucieczce do Wspólnoty Tadeusza Wrony ?
            O konieczności usunięcia z rady nadzorczej Pani Barbary Głąb i pana Wojciecha Nabrdalika (Włockiego- zbieżność nazwisk nieprzypadkowa), poinformuję przy innej okazji.
            Nawet pobieżna analiza kadr spółek komunalnych i innych jednostek Urzędu Miasta Częstochowy wskazuje, że członkowie Wspólnoty Tadeusza Wrony, niczym szarańcza obsiedli wszystkie intratne posady w Częstochowie. Ta nieokiełznana pazerność uzasadnia wątpliwości, czy tytuł gazety „DLA CZĘSTOCHOWY nie zasługuje na zmianę „ Z CZĘSTOCHOWY” ? Postawa prominentnych działaczy Wspólnoty wskazuje , że traktują nasze miasto, jak „dojną krowę” i wysysają dla siebie najsmaczniejsze kąski.
            Na zakończenie, w myśl przysłowia , że „ryba psuje się od głowy”, warto wrócić do tekstów autorstwa pana Tadeusza Wrony. Samouwielbienie, o którym świadczy poniższy cytat „Wiem także, że moje kompetencje i doświadczenie, potwierdzone realnymi osiągnięciami, są jeszcze Częstochowie potrzebne.” - budzi uśmiech politowania. Dowodzi również, że tego sześćdziesięcioletniego człowieka, oprócz wielu innych dolegliwości, dopadł trudny do wyleczenia narcyzm. Wydaje się, że leczenie w postaci referendum, przeprowadzane przez blisko czterdzieści tysięcy Częstochowian, było nieskuteczne i wymaga powtórzenia w nadchodzących wyborach samorządowych.

Ryszard Raczek

• Gość: Sraczka Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 22:35
              No to Wybiórcza sięga podwójnie dna: raz poziomem "przesłuchującej", dwa - wpisami ludzi typu Raczka. A może Raczka na redaktora?
              • Gość: ??? Do "Sraczka" IP: *.net.stream.pl 16.10.10, 12:33
                Szanowny(a) Pani(e) !
                Szanowny Panie "sraczka".

Nie zamierzam nikogo obrażać ale trudno oprzeć się wrażeniu, że to niestety autora postu dopadła wymieniona przez Niego przypadłość.
                Przede wszystkim aby o kimś wyrażać swoją opinię trzeba tego kogoś dobrze poznać (zjeść z nim przysłowiową "beczkę soli") oraz orientować się jakimi ideałami i wartościami taka osoba się kieruje.
                Pan Raczek może ideałem nie jest (podobnie jak wszyscy dookoła nas) lecz miał ( to nieszczęście) ODWAGĘ ujawniać prawdę o "przekrętach" i niewiarygodnej wręcz podłości "nibyautorytetów", pragnących dzięki sile "ciemnej strony mocy" układów i układzików zamieść wszelkie afery "pod dywan".
                Nawiązując do poziomu retoryki można podkreślić, że wszelkie nieprawości władzy były "przykrywane" papierem taoletowym - tak jak przykrywa się g.... aby ukryć rozprzestrzeniający się f e t o r. Natomiast wymieniony osobnik z uporem pewnego karalucha (toczygnój ?) odsłaniał te "przykrywki" ukazując prawdziwe oblicze i zapach ukrywanej zawartości - w efekcie czego sam został wielokrotnie obrzucany g..nem o czym świadczy wiele procesów sądowych i postępowań prokuratorskich (około 20 - które wszystkie wygrał !). A już szczytem podłości tych "małych człowieczków" było zrobienie z "rozdziobanego" pana R. R. "pieniacza", "chuligana", "rozbójnika" a w końcu (kiedy nie udało się zniszczyś gościa w taki sposób) nakręcano opinię
                W A R I A T A. Taka strategia i metody działań władzy potwierdzały jedynie przypuszczenia o wątpliwej prawdziwości stosowanego PiaRu oraz reklamie "czystych rąk" i przyzwoitości tych YELIT.
                Kolejnym potwierdzeniem braku pokory i przyzwoitości możnaby nazwać (zgodnie z przywilejem obywatelskim "wolności słowa" - Art. 54 Konstytucji) wiele artykułów, "listów do ... " i wywiadów, gdzie dokonuje się kolejnego prania móżgów poprzez "przykrywanie" wszystkich "nibydokonań" tym przysłowiowym papierem toaletowym. Oczywiście takie niezbyt pachnące "te czynności" dokonywane są subtelnie i z "wysokom kulturom osobistom" ("...i wężykiem Jasiu ! wężykiem !") - na dodatek z determinacją i konsekwencją godną wielu lepszych spraw !

Nagłe, niespodziewane "przebudzenie" i "przemiany" po Referendum, porównywalne do przebudzenia z ręką w nocniku (o dosyć gęstawej zawartości) - dokonało cudu "przepoczwarzania" w kolejne wersje "pięknego motyla" chwalącego swoje piękne skrzydełka i barwy, co najlepiej wychodzi przed "krzywym lustrem". Rodzi się więc pytanie: Która z "masek" władców jest prawdziwa ?

Niektórzy politykierzy "wynaleźli" niezawodny sposób na wyrzuty sumienia (przy galopującym zaniku lub całkowitym braku) - wymazać gumką lub zresetować.
                Problem może jednak stanowić ludzka pamięć, która w niewytłumaczalny sposób najdłużej przechowuje traumę doznanych krzywd.

Sz. Panie ! Poruszjąc następnym razem tematykę związaną z panami raczkami, więciorkowskimi, głowackimi, klimkami, popielami i całej długiej listy "rozdziobanych" proszę uruchomić pamięć, obiektywizm i przyzwoitość. Chyba, że zostały już całkowicie zresetowane ...

= = = = = = = = = = =
                K. I Gałczyński:
                "Gdy wieje wiatr historii,
                Ludziom jak pięknym ptakom
                rosna skrydła, natomiast
                trzęsa się portki pętakom"

• Gość: wyborca Tadeusz Wrona musi definitywnie odejść IP: 188.33.146.* 15.10.10, 23:41
      WRONA MUSI DEFINITYWNIE ODEJŚĆ
    • Gość: po staremu Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.prenet.pl 16.10.10, 12:56
      Kandydat Tadeusz Wrona - to nie żarty , reszta wygra,ale w karty!
      • Gość: krzyś Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 15:00
        I co będzie jak Wrona wygra?!! Czy Wrona myśli,że w Częstochowie są same "cioty"i nie ma prawdziwych MĘŻCZYZN? !!!! Różne są procedury powoływania lub mianowania wysokich urzędników w państwach. W Polsce zapytano kiedyś /w Urzędzie Rady Ministrów/ kandydata na wojewodę, -"przychodzi pan do pracy -a pod urzędem wojewódzkim jest przygotowana taczka dla pana-co pan zrobi,jak się pan zachowa?"- Pytam zatem-Panie Tadeuszu- co Pan zrobi? Czy zadzwoni Pan po Infułata??????!!!!!
      • Gość: karciarz Stop szulerowi ! IP: *.net.stream.pl 17.10.10, 13:40
        >>> gośc: "po staremu"

Całkowicie naturalną "oczywistością" jest fakt gloryfikowania i piania pochwalnych hymnów (peanów) na chwałę "byłego" dobroczyńcy - przez wszelkich apologetów, "d....lizów" i benificjentów starego układu. Układu, który poza drobnymi "kosmetycznymi zabiegami" ku uciesze nieświadomie naiwnych niewiele się zmienił.... gdyż stosowana jest wypróbowana od zarania ludzkości metoda ' sterowania z tylnego fotela ' jako strategia działania "szarych eminencji" ! A przykłady można mnożyć w nieskończoność: "afera" z majstersztykiem prowokacji "odstrzelenia" członka Rady Nadzorczej MPK (rozpoczął sie nawet proces sądowy a Wojewoda Śląski poucza Radę Miasta jak należy postępować zgodnie z prawem) - z zemsty za ujawnienie "nieprawidłowości ?" w CzPK Sobuczyna; dziwna uległość mediów w sprawie dostępu do wychwalania swoich "osiągnięć"; "walka o utrzymanie stołków" dla najbardziej wiernej gwardii i "skarbników"; itd, itp....

Niewątpliwie najwierniejsi "pretorianie" (benificjencji lukratywnych posadek) mają życiową konieczność bronić "wodza" i swoich przywilejów - dlatego hipokryzja i "podłość"
        mają swoje 5 minut "królowania na parkiecie" salonów układu.
        Dla zabawy można zaznaczyć, że wbrew wprowadzonym pozorom i "zasłonie dymnej" - to nie sa jakieś wizje lub 'teoria spiskowa dziejów ' lecz pieczołowicie ukrywane (drugie lub kolejne dno) najtajniejsze sekrety.

A propo's kart i "szulerów". Każdy szuler wcześniej czy później "wpadał" grając 'zgranymi kartami' lub 'asami z rękawa' (wiadomo komu należy spojrzeć na ręce) .
        Miejmy realistyczną nadzieję, że ktoś z tej "reszty" wygra też w karty wyborcze !!!

Pozdrowienia !
    • wdmuchowski Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy 16.10.10, 23:26
      Ludzie bez twarzy i sumienia mogą śmiało sobie patrzeć w oczy, bo w odbiciu lustrzanym nie widzą nic, absolutnie nic.
      Jednak ja nie mam zamiaru patrzeć ani na oczy tego delikwenta ani na Jego postawę czy na Jego lustro...
      Ludzie mili, jeśli tej biednej Częstochowie jest potrzebny silnik z turbo doładowaniem - pójdźcie na wybory i zagłosujcie na... NIEZALEŻNEGO I BEZPARTYJNEGO KANDYDATA, CZŁOWIEKA HONORU I RZECYWIŚCIE CHRZEŚCIJANINA I HUMANISTĘ!
    • Gość: V.I.T.R.I.O.L. Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 11:31
      NO istotnie ku... kolesie są OK. Czy jerzy g. to Jerzy GUŁA? Czy teraz Wrona nadal możesz spojrzeć sobie w OCZY?

Winny - orzekł sąd drugiej instancji w sprawie Jerzego G. i utrzymał wyrok roku więzienia w zawieszeniu na dwa lata.
      Były wojewoda częstochowski Jerzy G. był sądzony za prywatyzację Komobeksu. W 1994 r. sprzedał to przedsiębiorstwo nieznanej częstochowskiej spółce Pinex. Cena miała wynieść 2,5 mln zł, ale spółka zapłaciła tylko 950 tys. zł - i to nie z własnych pieniędzy, a ze środków Komobeksu. Pięć lat po zmianie właściciela Komobex upadł. W 2003 r. prokuratura sporządziła akt oskarżenia. Oskarżyła Jerzego G. o niedostateczną dbałość o interesy Skarbu Państwa. W marcu 2007 zapadł wyrok: rok więzienia w zawieszeniu na dwa lata i dwuletni zakaz sprawowania funkcji kierowniczych w spółkach Skarbu Państwa. Po odwołaniu sąd drugiej instancji wyrok utrzymał. - Nie uwzględnił, że przecież to nie ja przygotowywałem umowę, tylko urzędnicy - mówi G. - Jednak prawnicy i dyrektor wydziału przekształceń występowali jako świadkowie.

Wyrok jest prawomocny, ale G. zapowiada, że złoży skargę kasacyjną. Po ubiegłorocznym wyroku G., wówczas wiceprezes Częstochowskiego Przedsiębiorstwa Komunalnego, oddał się do dyspozycji władz spółki. Jego dymisja została przyjęta, teraz jest wicedyrektorem CzPK. Zamiast drugiej ma czwartą lub piątą pensję w przedsiębiorstwie.

Źródło: Gazeta Wyborcza Częstochowa
      • Gość: Ryszard Raczek Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 15:44
        Kasacja wniesiona do Sądu Najwyższego przez skazanego Jerzego Gułę została oddalona.
        Jerzy Guła jest przestępcą figurującym w centralnym rejestrze skazanym.
        Tadeusz Wrona to kadrowy zasobów ław oskarżonych i rejestrów przestępców.
        Takie cuda to tylko w Częstochowie.
        Ryszard Raczek
        • Gość: VITRIOL Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 17:42
          Dlaczego partie częstochowskie godzą się na to, aby PRZESTĘPCA był zatrudniony na wysokim stanowisku w przedsiębiorstwie komunalnym? Odpowiedź jest prosta - ponieważ same mają sporo grzeszków na swycm koncie i mają ludzi podrzędnej kondoduity w swych szeregach
          • Gość: WD Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 20:15
            Naród ma szansę te wszystkie partie w sposób właściwy określić i wrzucić do kosza ...

Miasto powstanie i ja w to nie wątpię, ale kiedy mieszkańcy zaczął głosować na tych, którzy się nie splamili czyli na Grzegorza i mu podobnych ludzi.
            • Gość: a Re: Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 22:46
              a
    • Gość: http://www.deutsch Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 22:47
      www.deutsche-und-polen.de/
    • Gość: Tomekk Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 22:54
      Miasta nikt nie poprawi w ciągu jednej kadencji. Szkoda mydlić ludziom oczy - trzeba się wziąć do pracy !!!
      Tymczasem polecam Waszej uwadze debaty o inwestycjach w mieście. Zwróćcie uwagę na poziom merytoryczny biorących w nich udział, który odwierciedla znajomość tematu, co jasno rzutuje na umiejętność poradzenia sobie z tą kwestią:

www.tvorion.pl/index.php?action=show_news&idNews=6215

www.tvorion.pl/index.php?action=show_news&idNews=6240
    • Gość: max Tadeusz Wrona: Mogę spojrzeć sobie w oczy IP: *.ri.ri.cox.net 09.11.10, 20:19
      Co sądzicie o sposobie przeprowadzenia tego wywiadu? Niezależnie co kto sądzi o T Wronie, jest to przykre (ale i zabawne) kiedy widzi się dziennikarza zachowującego się jak mały piesek szczekający piskliwym glosem i próbujący złapać za nogawkę lub ugryźć w kostkę. To samo z dopiskami redaktora w odpowiedziach rozmówcy. Totalny brak kultury i profesjonalizmu dziennikarskiego. Niestety, to staje się coraz bardziej marką tej gazety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka