aamp 02.11.10, 23:14 witam,proszę o opinię o serwisie renault we Wrzosowej-Jacek Kuroń,ewentualnie o serwisie sam. francuskich na Jagiellońskiej,nie chcę trafić na pseudo znawcę ,który każe mi wymieniać pół samochodu dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: mechanik renault IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 23:17 Ja też szukam jakiegoś fachowca od renówek, jak znacie kogoś takiego proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka Re: mechanik renault IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.10, 10:04 jagielonska odradzam co tam jezdze to mi cuda na kiju do wymiany wymyslaja wiec przestalam a poza tym kiedys jak mi wymieniali poduszki pod silnikiem i skrzynia biegow to oddali teoretycznie "zrobione i gotowe" do odbioru auto-coz musialam je zostawic i wyklocac sie o rzeczywista naprawe,bo po odpaleniu auta mialam wrazenie ze siedze w trkatorze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobik Re: mechanik renault IP: 212.87.231.* 03.11.10, 10:40 a co konkretnie dolega twojej renówce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: mechanik renault IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 12:26 Witam jest serwis Renault przy ul Krótkiej pracownik o imieniu p.Robert ma rentgen w oczach oraz komputer zapłcisz za diagnostykę 100zł wszystko Ci sprawdzi nie musisz reperować w serwsie tylko gdy pojedziesz do swojego mechanika będziesz wszystko wiedział co jest do zrobienia i nikt Cię wtedy na dodatkowe koszty nie naciągnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aamp Re: mechanik renault IP: *.zana.trustnet.pl 03.11.10, 12:34 standard w lagunie-ciężko chodzi pedał sprzęgła,chodzi o kogoś kto potrafi to zrobić a nie wymieniać kompletne sprzęgło,czasem wystarczy regulacja,a w najgorszym przypadku wymiana linki,tylko trzeba kogoś kto będzie w stanie to określić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duffy Re: mechanik renault IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 12:43 podjedz do pana Rafała Augustyńczyka na ul. focha moim renault zajmuje sie juz 14 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobik Re: mechanik renault IP: 212.87.231.* 03.11.10, 13:27 Niestety na serwis nie masz co liczyć. Ja się b.mocno sparzyłem na nim. Zapłaciłem za naprawę ponad 6 kz i było jeszcze gorzej. Jeśli chodzi o sprzęgło i skrzynię biegów to nietety ale tylko Frans-Auto. Sprzedaż i naprawa manualnych skrzyń biegów do aut francuskich-adres: 32-070 Zagacie k.Balic 119 tel. 12 270 27 85. Umawiasz się na dzień i godzinę i robią na poczekaniu, mają wszystkie części i dają 6 m-cy gwarancji. Oni wreszcie mi pomogli z kłopotliwym sprzęgłem a przy okazji rozebrali skrzynię i zewryfikowali stan. Przy wszystkim byłem obecny, wszystko pokazali, co i jak. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laguna Baccara Re: mechanik renault IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 20:25 sprzęgło w Lagunie ciężko chodzi, jeżeli jakiś mechanik źle poprowadził ułożenie linki sprzęgła. Może nawet dojść do zerwania linki lub w skrajnym przypadku, do uszkodzenia pedału sprzęgła. Najczęściej występuje to w Lagunach "zagazowanych". Odpowiada za ten stan złe umiejscowienie parownika, (zwykle jest montowany przy zbiorniku wyrównawczym chłodnicy i to jest błąd) linka sprzęgła jest wtedy źle ułożona i sprzęgło "ciężko" chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś