lerl-itz 11.11.10, 13:06 Witam,może ktoś z racji spełnienia deklaracji przez kandydatów na prezydenta podpowie na kogo warto oddać swój głos?Jestem trochę w rozterce.Rozwój naszego miasta powinien być dla na b.ważny.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Na kogo oddam swój głos... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 13:21 Na nikogo. I to będzie najlepszy wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ość Na Żwirka i Muchomora albo Muminków IP: *.apus-net.pl 11.11.10, 13:31 Ja proponuję Żwirka i Muchomorka albo rodzinę Muminków. w koncu to wybory samorządowe, więc czasami całe rodzinki kandydują. szkoda tylko, że zaśmiecają skrzynkę na listy papierkami ze swoimi fizjonomiami. że też ludzie nie mają nic samokrytyki i się pachają.... mamusia od dziecinstwa wmawiała: "jakiś piękna/y i mądra/y" i na starość pozostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Na Żwirka i Muchomora albo Muminków IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.10, 14:00 A póżniej będziecie piskać na forum jak to nie dobrze jest w Częstochowie.Wyrzucić smieci , a wybrać najlepszych .Bo ci będą się tu panoszyć przez cztery lata. Odpowiedz Link Zgłoś
lerl-itz Re: Na Żwirka i Muchomora albo Muminków 11.11.10, 14:27 Właśnie bodzio!Będą piskać,a teraz żarty glupie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srul Re: Na Żwirka i Muchomora albo Muminków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.10, 20:26 Masz rację bodzio, ja własnie "wyrzuciłem śmieci" i nikt nie został na kogo możnaby głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Na Żwirka i Muchomora albo Muminków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 21:19 Problem w tym, że nie ma dobrych. Bo niby po co kandyduje się do rady miasta czy na prezydenta? Pieniędzy z tego jakichś dużych nie ma, czas poświęcony radzie można przeznaczyć na zarabianie i można zarobić się więcej niż z diet. Tyczy się to oczywiście rady miasta. Co do prezydenta, to pieniądze są już lepsze, jednak jak ktoś jest dobrym menadżerem (a zakładam, że kandydat na prezydenta miasta takim menadżerem właśnie jest) to o wiele więcej mógłby zarobić jako prezes prywatnej firmy (swojej lub obcej), a i odpowiedzialność miałby mniejszą. Pomijam tutaj chęć charytatywnego i dobrowolnego działania na rzecz miasta i społeczeństwa ze względu na bycie społecznikiem któremu zależy na losie miasta i mieszkańcach, i który gotów jest poświęcić się takiej pracy bo takie bajki to mogę sobie dzieciom opowiadać a i tak pewnie mi nie uwierzą. Zresztą nawet jak tak jest, to niech to robi za darmo, po godzinach pracy. Wtedy mu uwierzę. Co więc pozostaje? Ano choćby: - nieograniczony wachlarz możliwości załatwienia rodzinie i znajomym dobrych posadek w miejskich spółkach, bez żadnych konsekwencji. Ludzie pomarudzą trochę że to skandal i sprawa ucichnie, a pensje będą wpływać. Nawet do roboty chodzić nie trzeba (aż prosi się by przywołać przykład kuzyna Kaczyńskich - Jana Marię jakiegoś tam) - nabycie nowych znajomości, choćby wśród wpływowych przedsiębiorców i biznesmanów chcących np. coś załatwić szybciej niż kodeks przewiduje i gotowych odwdzięczyć się sowicie za szybkie załatwienie urzędowej sprawy. - podróżowanie za publiczne pieniądze w ramach pełnienia obowiązków służbowych. - samochód służbowy z kierowcą (prezydent miasta). - autorytet - nieważne że wymuszony, ale z prezydentem czy z radnym każdy inaczje będzie gadał niż ze zwykłym obywatelem. - wreszcie - władza i wszystkie korzyści z nią związane, również to o czym mowa wyżej. Reasumując: jak ktoś jest dobrym menadżerem czy choćby w miarę kompetentnym pracownikiem z jakiejkolwiek dziedziny to nie musi kandydować do żadnej rady czy na prezydenta bo czas poświęcony na pełnienie obowiązków mógłby wykorzystać bardziej owocnie. O społecznym charakterze tych funkcji proszę mi nie pisać, bo społeczna to ona jest tylko na papierze. Chyba że mamy na myśli społeczeństwo w sensie ludzi z najbliższego otoczenia kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wiem Re: Na kogo oddam swój głos... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 21:24 Czyś głupi,czy naiwny, czy podpuszczacz? Jak nie wiesz na kogo głosować to zbadaj swoje IQ- może w ogóle nie nadajesz się do głosowania. Każdy ma wyrobione mniej więcej swoje zdanie- chyba , że z tej niewiedzy chciałeś kogoś jeszcze zapromować? Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Na kogo oddam swój głos... 11.11.10, 21:39 Do "ja": Nic dodać, nic ująć. Niestety, na kogoś trzeba zagłosować. Choćby po to, by ten którego byś nie chciał/a, nie dorwał się do władzy/koryta psim swędem. Np. Wrona. Lub po to, by dać szansę mniejszemu złu. Dlatego idę dać kreskę Matyjaszczykowi. Pozdrawiam, Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Na kogo oddam swój głos... IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 11.11.10, 22:08 Ja mam już dość głosowania na kogoś tylko dlatego żeby ktoś inny nie dorwał się do koryta.Nie idę głosować ani teraz ani w następnych wyborach. I jest mi to obojętne kto będzie rządził Częstochową -miasta którego nie lubię i gdybym była dużo młodsza to wyjechałabym z tego dziwnego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Na kogo oddam swój głos... IP: 94.254.146.* 11.11.10, 22:24 Każdy , tylko nie Wrona, ten już wstydu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do abc Re: Na kogo oddam swój głos... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 13:50 "abc"- tak trzymaj- my z PO załatwimy za Ciebie wszystko- Ty tylko pracuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Na kogo oddam swój głos... IP: 83.238.29.* 12.11.10, 08:22 Dyziu, dzięki za to że się ze mną zgadzasz. Jednak ja wolałbym zagłosować na większe dobro niż na mniejsze zło. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowian Re: Na kogo oddam swój głos... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 11:36 dyzio ! ja też skreślam matyjaszczyka - to zwykły karierowicz, na niczym się nie zna... wykreślmy go z życia społecznego i politycznego; skacze tak z kwiatka na kwiatek: to radny, to poseł, to bezrobotny - oby; ten chłop nie ma nic do powiedzenia; niemożna mu zaufać Odpowiedz Link Zgłoś
barczysty90 Re: Na kogo oddam swój głos... 17.11.10, 16:15 Idźcie w ślady dyźka ... podczas głosowania postawcie Kreskę przy Matyjaszczyku :) Odpowiedz Link Zgłoś
komicznee Re: Na kogo oddam swój głos... 12.11.10, 08:29 tylko pani Leszczyna !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Na kogo oddam swój głos... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 22:22 ..."tylko pani Leszczyna"- -to nieszczęść przyczyna- miasto pokochał Artur Warzocha, on nie zawiedzie, mieszkańców w potrzebie. Dla miasta chwały, Warzocha jest doskonały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bary Re: Na kogo oddam swój głos... IP: 188.33.3.* 17.11.10, 15:39 Oddaj głos na p.Kocyge ja tak zrobie Odpowiedz Link Zgłoś
barczysty90 Tadeusz Wrona 17.11.10, 17:54 Oczywiście oddam głos na Tadeusza Wronę i zachęcam każdego by zrobił tak samo. Nie jest partyjną marionetką, jest doświadczony, zawistni go krytykują na każdym kroku( zapewne dowiecie się o tym pod moimi słowami), a popatrzcie ile zrobił. Pokazuje same czyste fakty, a nie odpowiedzi na pytania pod publiczkę, byleby ludziom odpowiedź się spodobała. W kampanii nie widać go na każdym słupie i na każdej stronie internetowej- nie jest finansowany przez państwo. Więc w niedzielę X stawiam przy nazwisku WRONA. Został zwyciężony ale nie uległ! Hańbą dla miasta byłoby oddanie władzy w ręce twórców bądź współtwórców referendum, którzy dzięki temu wpędzili miasto w niezłe tarapaty finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś