Dodaj do ulubionych

Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy

17.11.10, 22:39
Wybiórcz Gazeta jak zawsze znalazła okazję, żeby zatakować ugrupowanie opozycyjne. Była juz seria artykułów przeciwko PO teraz czas zabrać sie za Wspólnotę, potem zabiora sie za PiS i a chwalebne artykuły pojawia się na temat jedynej słusznej opcji politycznej czyli SLD.

Żałosna propaganda pojawia sie w tej gazecie!
Obserwuj wątek
    • Gość: ccc Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.11.10, 22:45
      Kapitan Bomba ;)
      • Gość: oficer Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: *.xdsl.centertel.pl 17.11.10, 22:57
        Bo to głupi pomysł był i basta
        • Gość: mimi Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: 188.33.99.* 17.11.10, 23:19
          To był wyjątkowo dobry pomysł-zwrócił uwagę wyborców.
          Lepsze to niż jakaś ruletka wyborcza i rozdawanie długopisów.
          • Gość: Kali Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: unknown 18.11.10, 10:16
            trudno żeby wóz bojowy postawił Matyjaszczyk - poplecznik SB i KGB :P to by było lekka przesada.

Jak dla mnie pomysł ciekawy, ciekawszy niż 3 miliardy rudych twarzy na każdym słupie w mieście.
    • wieciorkowski.grzegorz Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy 17.11.10, 23:15
      To, że Wrona przyjechał wozem bojowym do miasta, które chce siłą zdobyć to jeszcze rozumiem, gdyż mogło utrwalić się w Nim przekonanie ,że argumentem siły dalej może rządzić społeczeństwem Częstochowy. Nawiązuje On także w ten sposób do czasów stanu wojennego i WRON , pokazując ,że był po stronie agresora. Nie rozumiem jednak postawy Marka Domagały, który będc opozycjonistą jedzie w tym samym pojeździe razem człowiekiem, który używa argumentu siły.
      • Gość: gosc Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 00:31
        Marek Domagała się sklonował? Czy on musi się na plakatach pokazywać podwójnie,żeby go lepiej było widać? To mi pasuje do całej reżyserii tego spektaklu: jak nie widzą, to usłyszą, jak nie pomogą plakaty, to niech zagrzmi .. przecież my tu jesteśmy..
        Żałosne.
        • Gość: xxx Ten pod spodem to przydupas wrony IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 12:54
          A ja widziałem również te debaty, i były merytoryczne. Zgadzam się, że Więciorkowski nie ma jeszcze wizerunku wielkiego polityka, mydliciela oczu... jak to było z ptaszyskiem...ale działa w dobrej wierze.
          Przydupasy wrony przez Wasze ptasze móżdżki nie pojmiecie, że Wasz czas się skończył.
      • Gość: obserwator Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 08:46
        Szanowny Panie, bez przyjemności obejrzałem dwukrotnie debatę kandydatów na Prezydenta Częstochowy zorganizowaną na AJD. Poziom imprezy żaden, natomiast po Pana występie w niej uważam, że średnio wykształcony szewc (z całym szacunkiem dla przedstawicieli tego ginącego już niestety zawodu) wypadł by lepiej. Nie ma Pan nic do powiedzenia, jest Pan niezwykle trudny w odbiorze fonicznym, wizualnie - chociażby do Pana Wrony - też nie chciałbym Pana porównywać. Cóż, trzeba się zastanowić drogi Panie czy warto kreować siebie na miernego uczestnika życia publicznego naszego miasta? Tym bardziej, że nie ma Pan nic do powiedzenia poza tym, że wszystko co uczynił Wrona było złe. To bardzo płytki przekaz.
      • Gość: Student Więciorkowki - Wyjątkowo kiepski kandydat IP: unknown 18.11.10, 10:19
        A ja nie rozumiem, czemu Pan tu się jeszcze wypowiada...totalne DNO. I brak honoru startując w wyborach.
      • Gość: MarekDomagała Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 10:31
        Od pewnego czasu Gazety Wyborczej i Forum nie czytam. Powód? Bo się nie da. Ale znajomi mnie poinformowali, że Pani Redaktor znowu atakuje. Może warto raz, wyjątkowo - złamać regułę.
        Stefan Rybicki wspomniał, że ma do dyspozycji wóz bojowy na chodzie. Zapytał co o tym sądzę, czy to fajny pomysł. Powiedziałem krótko: tak. A co to za wóż, jakie osiągi? A np. brał udział w ostatniej akcji powodziowej i ratowanie ludziom życia. Ale Pani Redaktor nie pofatygowała się zapytać. Nie tylko przy tej okazji. Jak się to ma do zwykłej dziennikarskiej rzetelności?
        Czy pomysł jest głupi czy mądrym, zabawny czy nie? Cóż, ludzie mają różne gusty. Dla mnie jest to pomysł zabawny! To i stanąłem wczoraj ze Stefanem godzinkę przy wozie, okazja do rozmów z ludźmi, wielu z nich z uśmiechem i życzliowścią gratulowało pomysłu. Ale może ja mam inne poczucie humoru, Pani Redaktor inne, bądż ma inny gust, jej prawo. O gustach się nie dyskutuje. No chyba, że Gazeta dąży do tego, że będzie nam ustalać co może być śmieszne, a co nie. Tak jak na 11 listopada ustaliła jaki pochód ( w Warszawie) ma prawo iść a jaki nie. A to jest po prostu groźne. Ale o tym pisze na swojej stronie. Przepraszam, że nikomu nie odpowiem na tym forum.
        • Gość: Conrado Do przodu Wspólnota! do boju! IP: unknown 18.11.10, 10:42
          Panie Marku nie ma sensu się ścierać z Wybiórczą. Szkoda klawiatury. Niedobitki na forum tutaj pozostały, czerwone niedobitki, które pałają zawiścią a z gęby cieknie im jad. Mogą pisać co chcą, jak chcą a i tak 21 listopada inteligentni ludzie i dorośli niesterowalni ludzie dokonają wyboru. Rzetelnego wyboru Wspólnoty Samorządowej.

Pół Częstochowy nienawidzi Tadeusza Wrony i Wspólnoty Samorządowej.....
          .....drugie pół to Wspólnota :)

i to pokażemy w niedzielę.
          • Gość: bjb48 Re: Do przodu Wspólnota! do boju! IP: *.54.168.53.tvksmp.pl 18.11.10, 11:51
            popieram Conrado
      • m-19751 Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy 18.11.10, 13:17
        Muszę zareagować, gdyż jest to dla mnie skandaliczna wypowiedź.
        1. Naprawdę Pan uważa, że p. Wrona chce siłą zdobyć władzę w Częstochowie ?
        2. Jak może Pan pisać, że p.Wrona był w czasie stanu wojennego po stronie agresora ?
        Umieszczam cytat z biografii Pana Tadeusza Wrony (źródło: www.tadeuszwrona.pl/text/show/1):
        "W 1980 r. był jednym z założycieli NSZZ „Solidarność” Politechniki Częstochowskiej , jej wiceprzewodniczącym, a następnie członkiem podziemnych struktur do 1989 r.
        W stanie wojennym internowany w Wojskowym Obozie Specjalnym w Rawiczu.
        W latach 1989-1990 członek Prezydium Częstochowskiego Komitetu Obywatelskiego. "
        Moim zdaniem powinien Pan albo przeprosić albo udowodnić, że powyższe informacje są nieprawdziwe.
        • barczysty90 Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy 18.11.10, 16:04
          Takich przeprosin powinno być więcej.
          Poziom dyskusji i argumentów jest nie po raz pierwszy skandaliczny.
          P.Więciorowski napewno ani nie sprostuje ani nie przeprosi. Przecież Tadeusz Wrona to wróg!
        • Gość: MN Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: 46.113.11.* 18.11.10, 19:11
          Brakuje jeszcze: ,,w 1998 r. jeden z politycznych likwidatorów województwa częstochowskiego''
    • Gość: vox populi Re: Wyjątkowo dobry pomysł wyborczy IP: *.chello.pl 18.11.10, 00:27
      wóz bojowy w listopadzie to raczej strzał w dziesiątkę!!! tego z koziej ... socjalpolitologa czy jak mu tam, hipermarkety napsuły tak w głowie że myśli że jest już grudzień??? a stejhagenowa czy jak jej tam kolejne głupoty cytuje jako niewiadomo jakie mądrości ludowe
      • annagoldman Re: Wyjątkowo dobry pomysł wyborczy 18.11.10, 00:30
        Z pewnością jest to lepszy pomysł niż postawienie starego, zdezelowanego i zardzewiałego żuka w Alejach.
        • Gość: gosc Re: Wyjątkowo dobry pomysł wyborczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 00:33
          Oj uważajcie częstochowianie, bo jak Wrona nie przejdzie do drugiej tury, to pewnie gotów ten pojazd uruchomić na poważnie, kto wie...
          • Gość: general Re: Wyjątkowo dobry pomysł wyborczy IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 00:54
            Pan towarzysz wrona ma się stawić na plut odlotowy... zbliża się zima więc pora odlecieć z miasta Częstochowy ...
        • barczysty90 Re: Wyjątkowo dobry pomysł wyborczy 18.11.10, 01:25
          Albo jazda na rowerach w Alejach, łamiąc przy okazji przepis dobrze znany ( choć trzeba przynać kontrowersyjny) , czy "koło fortuny" z jajeczkami i jabłuszkami - traktując wyborców jak dzieci w przedszkolu
        • Gość: Observer Re: Wyjątkowo dobry pomysł wyborczy IP: unknown 18.11.10, 10:54
          Świeżutkie notowanie dotyczące oceny Radnych i polityków w Częstochowie na stronie DOBRZY POLITYCY

www.dobrzypolitycy.pl/lokalizacja/polska/woj-slaskie/powiat-m-czestochowa/gmina-m-czestochowa
          a podobno to komusza strona?

najlepsze średnie ocen od najlepszej:

miejsce średnia ocen 1-6
          1. 5.94 Wrona Tadeusz
          2. 5.78 Banaszkiewicz Adam
          3. 5.67 Maranda Marcin
          4. 5.64 Gmitruk Stanisław
          5. 5.58 Głębocki Konrad
          6. 5.00 Małagowski Lech
          7. 4.89 Domagała Marek
          8. 4.82 Kurpios Piotr Marian
          9. 4.33 Świtalski Kazimierz
          10. 3.00 Sobuś Bogumił

Mamy też najgorsze notowanie:

najgorsi politycy od ostatniego:

1.00 Leszczyna Izabela Dorota
          1.00 Sabat Bartłomiej
          1.00 Nowak Izabela
          1.00 Kasprzyk Jacek
          1.00 Krawczyk Jacek Andrzej
          1.29 Matyjaszczyk Krzysztof Adam
          1.36 Balt Marek Paweł
          1.50 Pinis Henryk
          1.55 Szczuka Ryszard Stanisław
          1.63 Adamkiewicz Janusz

ojej... :)
          • Gość: Janek Re: Wyjątkowo dobry pomysł wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 17:12
            Dzięki za link, świetna strona. Komusza to ona nie jest, widać to na pierwszy rzut oka. Pewnie jest normalna, to Wyborcza jej napewno nie lubi.
          • Gość: gosc Re: Wyjątkowo dobry pomysł wyborczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.10, 23:06
            takim sondażem każdy może manipulować.Jakieś półtora roku temu Leśmikowski na tym forum pisał,jak ściągnąć program i głosować , ile razy się chce.Widać do tej pory to stosują ludzie Wrony.Następny podstęp,w niedzielę się wszystko okaże.
      • Gość: ja Re: Wyjątkowo dobry pomysł wyborczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 00:35
        Tadek zwariował, zabraniał pić piwo studentom na Dekabrystów, bo było głośno, a tu do centrum miasta wyciąga takiego rupiecia
        • barczysty90 Re: Wyjątkowo dobry pomysł wyborczy 18.11.10, 01:27
          Dla alkoholu na dekabrystów - wy studenci, jesteście w stanie zagłosować na byle kogo. wstyd!
      • Gość: ! Vox populi ??? "Czy jak mu (jej) tam" IP: *.net.stream.pl 18.11.10, 01:08

Gość "vox populi" rozdziera już nie tylko koszulę na własnej piersi (wzorem P. Skargi)
        w obronie swojego "jedynie słusznego" mentora i wzorca - rozdziera już nawet
        płaty mózgowe. Albo rozdziera ten "strzał w dziesiątkę".

A propo's "strzału w dziesiątkę" - w dzielnicy Północ umieszczony jest baner
        niejakiego Raczka, może warto zobaczyć jaki powinien być efekt takiego strzału ?
        • Gość: Wspólnik Re: Vox populi ??? "Czy jak mu (jej) tam" IP: unknown 18.11.10, 11:07
          Tadeusz Wrona wygra. jeśli nie w pierwszej to w 2 turze. o tym wie zarówno lisek jak i rozwóda. Stąd coraz więcej banerów w mieście. Żygać się chce, bo 2 tak nieprzyjemnych z aparycji kandydatów dawno nie widziałem.
        • Gość: częstochowian Re: Vox populi !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 11:48
          Głos ludu zawsze ma rację. Wrona zwycięży.
          A ty chłopie bzdyczący coś o jakimś niewiadomo sraczku powinieneś wiedzieć, że szaty rozdzierał Rejtan broniąc całości Polski z narażeniem życia i mienia. Porównanie masz dobre vox populi też broni Częstochowy przed lisem i rozwódką...
      • Gość: Student Re: Wyjątkowo dobry pomysł wyborczy IP: unknown 18.11.10, 10:33
        Pani redaktor o żydowsko brzmiącym nazwisku cały czas była i jest przeciw Wronie, ale my to mamy....piiiiiiii.

właśnie na złość jej Tadek Wygra na pewno!

Już widzę oczami wyobraźni te artykuły poniedziałkowe 22 listopada :)

Ciekawe co tym razem wymyśli, że się nie udało :)
    • barczysty90 Gazeta Wyborcza jak Poniedziałek 18.11.10, 01:53
      Poziom artykułów w ostatnim tygodniu, w Gazecie Wyborczej, jest na poziomie gazety "Poniedziałek".
      Wszystko co robi Tadeusz Wrona jest złe?!
      Gdyby nie czuli zagrożenia, jeśli chodzi o wynik wyborów Tadeusza Wrony, nie zajmowaliby się nim. A jednak- po raz kolejny Tadeusz Wrona w Gazecie Wyborczej.
      Niech da wam to do myślenia!!!
      • Gość: ja Re: Gazeta Wyborcza jak Poniedziałek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.10, 08:21
        Wrona mógłby być zagrożeniem,gdyby miał odrobinę honoru, on jednak używa wszystkich metod, a najwięcej podstępu,aby osiągnąć upragniony cel- WŁADZĘ. Juz ją miał, nie potrafił tego uszanować, to niech uszanuje wybór mieszkańców.Ja nie mówię,że jego poparcie jest zerowe, moim zdaniem kształtuje sie na poziomie 10%, tylko 10%. To i tak bardzo dobrze,jak na prrzegranego człowieka. Chwytanie się wszelkich środków do osiągnięcia celu,może zapriowadzić w ślepy zaułek.
        • Gość: realista Re: Gazeta Wyborcza jak Poniedziałek IP: 178.56.53.* 18.11.10, 09:07
          Mundur i wojsko w Polsce ma piekne i bogate tradycje.
          Do tego odwołuje sie moim zdaniem prezentowany wóz bojowy.
          O niebo lepiej jest "walczyć" takimi - zwracajacymi uwagę -argumentami niz argumentami kłamstwa i obłudy.
          Popieram pomysł i sam sie koło tego wozu pojawię!
          • Gość: blee Re: Gazeta Wyborcza jak Poniedziałek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 09:47
            Stainhagen!Kobieto ogarnij sie w koncu.....Tobie to nic nie pasuje, czego by Wrona nie zrobił i tak Ci nie pasuje..lepiej niech Matyjaszczyk robi przedszkole w Alejach. Weź sie kobieto ogarnij nareszcie bo tylko ludzi z rana wkurzasz.
            • Gość: loft_cara Re: Gazeta Wyborcza jak Poniedziałek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 11:39
              każdy, kto chociaż odrobinę się zna, wie że wóz tego typu jest wozem nie bojowym, tylko rozpoznawczym - w maju tego roku właśnie, BRDM pomagał ewakuować ludzi z zalanego Zawodzia! spojrzenie na odrobinę większy kontekst nie boli, pani dorotko! a i trochę obiektywizmu by się przydało, to aż nie wypada, by dziennikarz z takim stażem i pozycją zachowywał się jak mało dziecko, któremu odebrało się zabawkę, więc robi na złość. pani dorotko, jaką zabawkę odebrał pani wrona?
              • Gość: Też Realista Re: Gazeta Wyborcza jak Poniedziałek IP: unknown 18.11.10, 12:06
                Realia są takie, że Pani o żydowsko brzmiącym nazwisku Wrona nie leży i tyle. jej sprawa, tylko po co zawraca gitarę ludziom, którzy usiłują czytać te brednie( de facto coraz gorzej się czyta tego szmatławca - przez takich redaktorów jak pani Redaktor o żydowsko brzmiącym nazwisku). Jutro będzie artykuł o tym, że nie wypada, żeby nasz prezydent miał siwe włosy!!!!o zgrozo! Albo, że za wysoki jak na prezydenta. A Czy ruda gęba na każdym słupie w mieście jest fajna? Ile pieniędzy poszło na to z kieszeni podatników? I jeszcze straszy na bannerach i telebimach! To jak rozumiem jest fajne i to aprobatę wielce szanowanej pani Doroty ma?

Tadek, nie przejmuj się Wspólnota ma swoich ludzi, więcej niż się Wybiórczej wydaje
    • sceptyk2009 Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy 18.11.10, 10:09
      Tadeusz Wrona po prostu reklamował WRON-ę
      z którą ponoć walczył-ot i cała jego filozofia wyborcza!
      Dobrze jest powspominać stare dobre czasy,
      prawda panie TW?
    • Gość: czewianin Wyjątkowo głupi tytuł artykułu IP: *.rev.inds.pl 18.11.10, 10:27
      GW nawet nie sili się na resztki obiektywizmu tylko co jest związane ze Wspólnotą to z zasady musi zrugać i zmieszać z błotem.

Ale czas monopolu GW dobiega końca...
      • Gość: Krzyś Re: Wyjątkowo głupi tytuł artykułu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 10:29
        Przynajmniej nie namawia do hazardu .
      • m-19751 Re: Wyjątkowo głupi tytuł artykułu 18.11.10, 12:34
        Oby to była prawda, bo w Gazecie Wyborczej już nawet nagłówków nie da się czytać.
      • Gość: Czytelnik Wyjątkowo głupia gazeta IP: unknown 18.11.10, 15:37
        Chętnie bym się wyżygał na to forum ale szkoda mi kompa. na GW i Panią, która pisze te gnioty również. SLDowski i POwski lizodup ( z braku pewności, kto ma większe szanse liże oba rowki)

ŻAL
        • Gość: Khedira Re: Wyjątkowo głupia gazeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 16:29
          Aż dziwne, że to propagandowe Gówno jeszcze jest wydawane. Dziw bierze, że tyle ludzi to kupuje. A ta baba tylko myśli jak dopier...ć Wronie. Po czym bździ swoje wypociny. Zwykle śmieszne z niedorzeczności. A swoja drogą ciekawe kiedy zaczną kasować niepoprawne wpisy?
          • Gość: Flaffy Re: Wyjątkowo głupia gazeta IP: unknown 19.11.10, 09:54
            Zastanawiam się właśnie, kiedy zacznie się cenzurka. Posypało się już tyle krytyki na GŻ i Panią redaktor o żydowsko brzmiącym imieniu, że aż dziw, że ona jeszcze dalej te swoje gnioty pisze i denerwuje ludzi.

Właśnie na przekór tej *)%&^%#*$ zagłosuję na Wronę, choć miałem inne plany. Czas utrzeć nosa Mediom, które chcą ingerować w politykę :/

Obiecał Ci coś, któryś z kandydatów, że tak bardzo chcesz oczernić Wronę?
    • Gość: Gienek emeryt Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 10:52
      Niech nam żyje nasz ukochany Prezydent Tadeusz 100 lat...
      • Gość: gość A ja serdecznie dziękuję GW !! IP: *.net.stream.pl 18.11.10, 11:02
        Dzięki gazeto między innymi dzięki takim artukułom wielmożny Tadeusz przegra te wybory i bardzo dobrze. Gość nie ma za grosz honoru został, odwołany w legalnych wyborach przez wielu Częstochowian a teraz pluje nam w twarz i próbuje wejść tylnymi dzwiami a won człowieku. Miałeś szanse nie wykorzystałeś jej, miej honor i odejdz daj szanse innym!!! Amen
        • Gość: AntyIdiot Re: A ja serdecznie dziękuję GW !! IP: unknown 18.11.10, 11:59
          Debiluuuuu!

W referendum przeciw Wronie wzięły udział elektoraty PO PIS SLD i Plankton Wyborczy sługusów SLD - w sumie jakies 30 pare % uprawnionych do głosowania.

Dajmy szanse wypowiedzieć się jego Elektoratowi :) Czego szczekasz jak nikt Cie nie prosi? dostajesz za do złotóweczki jakieś?
          • Gość: gość Re: A ja serdecznie dziękuję GW !! IP: *.net.stream.pl 18.11.10, 13:11
            Debilu umiesz czytać ze zrozumieniem ?? wielu to nie znaczy wszyscy ale wystarczająco dużo żeby mu pokazać gdzie jego miejsce!!! Moja babcia jest za Pisem i głosowała za wywaleniem Wrony więc nie pierdziedz głupot!!! I dalej uwazam że gość nie ma honoru
          • Gość: gość Re: A ja serdecznie dziękuję GW !! IP: *.net.stream.pl 18.11.10, 13:38
            Debiluuuuuu!!

Sprawdź jaki procent uprawnionych do głosowania bierze w naszym mieście udział w wyborach a potem zacznij ujadać. Bo z Twojej wypowiedzi wynika jakoby było to 100 %. W referendum głosowało za odwołaniem więcej osób niż za wyborem Wrony w poprzednich wyborach.

Debiluuuuuu!!
            • barczysty90 Re: A ja serdecznie dziękuję GW !! 18.11.10, 16:01
              Przyszedłeś na któreś ze spotkań z Tadeuszem Wroną i powiedziałeś mu prosto w oczy że nie ma honoru? Tu można pisać różne rzeczy.

A ja znów, dla osób którzy mówią że Tadeusz Wrona nie ma honoru polecam przeczytanie i zrozumienie poniższego cytatu
              |
              |
              |
              V
              • segel Re: A ja serdecznie dziękuję GW !! 18.11.10, 18:35
                Ja byłam na spotkaniu z jeszcze wtedy urzędującym Prezydentem Wroną. Powiedziałam mu w oczy przedstawiając się z imienia i nazwiska, co myślę o nim ja i moi sąsiedzi, którzy walczyli z idiotycznym pomysłem jego urzędników przekształcenia ulicy Szymanowskiego w wykarczowaną z wszelkiej zieleni betonową pustynię.

Kilkakrotnie pytałam, kiedy zgodnie z wolą mieszkańców spotka się z nami nie w kaplicy parafii św. Jakuba, tyko w Urzędzie Miasta, gdzie na takie spotkania powinno się znaleźć miejsce i czas. Na moje kilkakrotne pytania nie uzyskałam odpowiedzi. Miałam wrażenie, że rozmawiam z kimś, kto nie rozumie po polsku.

Aroganckie w stosunku do jednego z mieszkańców zachowanie sprowokowało szereg bardzo mało pochlebnych wypowiedzi moich sąsiadów pod adresem Prezydenta Wrony.
                Spotkanie w innym miejscu się nie odbyło. Pan Wrona nie miał dla nas czasu, startujący teraz ze Wspólnoty radny Maranda również. Skończyło się, jak wszyscy pamiętamy.

Za to teraz Pan Wrona jest wszędzie, wysypuje mi się na ulotkach ze skrzynki na listy, wisi na każdej latarni i słupie przydrożnym, pakuje mi się jako spam na skrzynkę mailową, bilboard na trasie autobusu, którym jadę z pracy też się uśmiecha szczerym obliczem byłego Prezydenta i zapewnia mnie, że o niczym innym nie marzy, jak tylko, żeby mi było jak w niebie. Strach lodówkę otworzyć. Wyjeżdżając z Huty dostaję ulotkę od jakichś gości, co pod bramą stoją z papierzyskami. Szkoda, że tak się Pan do hutników nie pchał, kiedy przyszliśmy zdesperowani do Pana pod Urząd Miejski. A ten BRDM na kwadratach, to już było mistrzostwo świata, narazić się na taki komentarz speca od wizerunku: "Cały solidarnościowy i opozycyjny życiorys kandydata się chowa, bo taka kampania kojarzy się bardziej z 13 grudnia, stanem wojennym i WRON-ą, czyli Wojskową Radą Ocalenia Narodowego".

Ale teraz to ja już dziękuję, Panie Tadeuszu, kiedyś nie chciał nas Pan słuchać, to teraz my mamy prawo nie słuchać, czym nas Pan jeszcze chce uszczęśliwić.
                Naprawdę wystarczy nam, że musimy patrzeć na ten wyjątkowo paskudny pomnik na Placu Daszyńskiego. Wystarczy, że każdy wjeżdżający do Częstochowy, wie kiedy wjedzie do miasta. Nawet wyśmiewane w Częstochowie SKL-e mają drogi lepsze od nas. O Rędzinach nie wspomnę.

Zmarnował Pan szanse na nowych inwestorów w czasie boomu gospodarczego, za to do obrzydzenia promował się Pan w wydawanych przez UM biuletynach.
                O pyskatym Rzeczniku, który w Pana imieniu obrażał nas wszystkich na forum lepiej też nie wspominać, chociaż ktoś mi tu go bardzo przypomina.
                Moim zdaniem naprawdę pora pogodzić się, że trzeba pomyśleć o innym miejscu pracy.
                • Gość: adamico Re: A ja serdecznie dziękuję GW !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 20:09
                  Toż to czysta prawda! Arogancja pana TW jest nieprawdopodobna, nic nie pamięta ze swoich rządów, oprócz tego ,że pełnił wiele funkcji np. w Związku Miast Polskich (i co nam z tego przyszło?), czy innych ważnych organizacjach. Ale nie rozmawiał z częstochowianami, nawet wtedy, kiedy nagłaśniali swoje problemy (vide: Szymanowskiego, Aleje, Makuszyńskiego i wiele wiele innych). Naprawdę wy tu wychwalający TW tego nie pamiętacie? Może wy nie, ale mieszkańcy pamietają
                • barczysty90 Re: A ja serdecznie dziękuję GW !! 18.11.10, 20:14
                  Nareszcie jakiś rzeczowy przeciwnik Tadeusza Wrony.
                  Wyjaśnił co i jak mu leży na sercu.
                  Można się oczywiście sprzeczać, ale zdecydowanych już nie ma co namawiać :)
                  • Gość: Rakowek Re: A ja serdecznie dziękuję GW !! IP: unknown 19.11.10, 10:10
                    Nie do końca taki rzeczowy przeciwnik. Po pierwsze To Wrona i jego osoba nie wisi na billbordach...Wspólnota przygotowała konkretne informacje na bilbordy a nie puste słowa i brzydkie ryje kandydatów.
                    Na billbordach są fakty a nie mity. Co zrobili, co mogą zrobić. Takie pierdy jak matyjaszczyk umiesza pod swoją facjatą to każdy może wybąkać.
                    To raczej SLD specjalizuje się w pokazywaniu wielkich gęb z wielkim uśmiechem, ale skutecznie przycięte powyżej czoła...bo wiadomo z czym się kojarzy kolor rudy...
                    • barczysty90 Re: A ja serdecznie dziękuję GW !! 19.11.10, 16:02
                      Zgadzam się z Tobą, ale chodziło mi tu głównie o to, że ktoś uważa że ma konkretniejszy powód, a nie tylko to że p.Wrona jest parobkiem kościola itp itd etc
              • Gość: proWrona Go Wrona GO! IP: unknown 19.11.10, 10:04
                Przecież wiadomym jest dlaczego mimo rzekomo słabego wyniku Wrony i Wspólnoty Dorota S. i GW wciąż wierutnie kłamie i robi podjazdy pod Pana Wronę. Wyniki sondaży to fikcja, tak naprawdę wyniki są zupełnie inne. W sumie to masz też swoje pozytywne odzwierciedlenie. tymi artykułami Dorota S. męczy już czytelników zwłaszcza tych niezdecydowanych których rzekomo jest około 30% i Ci pewnie zdegustowani tym lizaniem Czerwonego tyłeczka SLD na zmianę z POwskimi zagłosują po prostu przeciw 2 kandydatom, których nazwisk ujawniać nie muszę.

Dlaczego co dzień miałby się pojawiać jakiś negatywny akcent dot Wrony? A co z pozostałymi kandydatami?
          • Gość: MN Re: A ja serdecznie dziękuję GW !! IP: 46.113.47.* 19.11.10, 06:59
            Jego elektorat miał szansę wypowiedzieć się w referendum.
    • m-19751 Gazeta Wyborcza = Trybuna Ludu ? 18.11.10, 12:39
      Mam nieodparte wrażenie jakbym czytając Gazetę Wyborczą cofnął się do PRL-u i czytał zamiast niej Trubunę Ludu. Propaganda wielbienia jednej partii czyli SLD (wtedy PZPR) i jednoczesna nienawiść i atakowanie tych co nie popierają jedynie słusznej linii partii.
      • Gość: eh życie... Re: Gazeta Wyborcza = Trybuna Ludu ? IP: 95.171.221.* 19.11.10, 09:44
        he he Faktycznie, jak czytam twoje wypociny to całkowity PRL
    • krzyc0f Wyjątkowo głupi pomysł redaktorski 18.11.10, 12:53
      Dobrze, że p. Steinhagen nie kandyduje, bo obudzilibyśmy się w kraju faszystowskim, gdzie jest tylko jedno słuszne zachowanie - jej zachowanie i jedne słuszne poglądy - jej poglądy.
    • edziazbagien Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy 18.11.10, 12:55
      Mam nadzieje że Pan Tadeusz Wrona wygra wybory ,każdy pomysł jest dobry a głupie ludzie i tak zawsze będą widzieć tylko wady u swoich konkurentów .
      • barczysty90 Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy 18.11.10, 12:59
        Twarde fakty- źle
        Oryginalność- żle
        Tak to już jest niestety.

Więc w poniedziałek... niespodzianka :)
    • m-19751 Wyjątkowo głupi pomysł Wyborczej 18.11.10, 13:01
      Popierać jedną partię.
    • por1 Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy 18.11.10, 14:05
      Panie Domagała to nie jest groźne co wypisuje GW, może tylko głupie ,ze znów reklamuje p. Wronę , któremu Cz-wa juz podziękowała. Innych gróźb Pan nie widzi, nie widzial? Przeciez to Pana wódz prezio Jarek prowadzil polityke , ktora zagrazała demokracji. On i Pana koledzy partyjni ustalali co jest dla nas dobre ,a co złe, kto Polak ,a kto nie. Swoja nienawiścia i dązeniami do władzy podzielił Polakow jak nikt dotąd. Wiec te zarzuty do Gazety uważam delikatnie za nieprzemyślane.....
      Natomiast winą GW i innych mediów jest to ,że poczynan pisu i innych jej zwolenników po prostu nie ignoruje, no ale przeciez byłoby to wbrew mediom....
      • Gość: bb Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: *.toya.net.pl 18.11.10, 17:42
        Pan Marek Domagała nie kandyduje przeciez z PiSu - wlasnie dokladnie przez to co piszesz! To tez zle?;) wiecej jest na jego www
      • barczysty90 Kolejny przykład kłamstwa 18.11.10, 18:04
        Kolejny przykład typowego zachowania na forum.
        Kłamstwem przekonać ludzi do swoich racji.

I po raz kolejny się nie udało.
    • mariuszekm44 Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy 18.11.10, 14:08
      Ten chory na władze facet pokazał co zamierza zrobić po wygranej. Z pacyfikować to i owo i zrobi to.
      • Gość: mimi Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: 188.33.30.* 18.11.10, 15:24

A ja zapraszam wszystkich, żeby przyszli na kwadraty i obejrzeli ten"wyjątkowo głupi pomysł wyborczy"(wg GW i pani Doroty S.).
        Uważam, że GW za dużo czasu traci na szkalowanie niesłusznymi opiniami Wspólnotę i Tadeusza Wronę. Niech może zajmą się innymi kandydatami na prezydenta!
        Nikt nie zrobił tak dużo dla Częstochowy jak Tadeusz i Wspólnota!
        • barczysty90 Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy 18.11.10, 16:50
          I tyle w temacie :)
    • Gość: ann Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.11.10, 17:08
      Bo SLD to jedyna słuszna partia:) Krzysztofie Matyjaszczyku proszę wygraj te wybory!
      • barczysty90 Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy 18.11.10, 17:15
        Krzysztofie Matyjaszczyku i Gazeto Wyborczo nie idźcie tą drogą! hehe
    • Gość: Miastowy Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: *.centertel.pl 18.11.10, 17:25
      Sam kandydat jest wyjątkowo głupi więc jego pomysły są takie same.
    • barczysty90 Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy 18.11.10, 17:30
      Idąc waszym tropem myślenia i waszym poziomem dyskusji, drodzy przeciwnicy Tadeusza Wrony.

Co za idiota wysłał ten radziecki wóz do pomocy powodzianom?!
      Toż to hańba!

I jak? Fajnie to brzmi czy nie bardzo?
      • Gość: kolo bo tak ktoś napisał? IP: *.147.143.221.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.11.10, 18:46
        a ja uważam, jak już wyborcza się zainteresowała i krytykuje to znaczy, że pomysł dobry na zrobienie zamieszania przed wyborami...Tadziu do przodu
        • barczysty90 Gazeta boi się Wrony 18.11.10, 20:05
          Już to na forum pisałem,
          Gdyby Tadeusz Wrona niebyły zagrożeniem dla kontrkandydatów, to Trybuna Ludu najeżdżałaby tylko na p. Leszczynę.
          A tak p. Matyjaszczyk wespół z Trybuną widać niespokojni o wynik.
    • Gość: Ciepły Lech Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 19:04
      Czy aby wrona nie zachorował na ptasią grypę?
    • Gość: maxymiliana07 Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.11.10, 19:35
      Gdyby z tym pomysłem wyszedł inny kandydat na pewno byłby dobry. Ale że to pomysł Wspólnoty TW to oczywiście beznadziejny wg gazety. Nic nowego, ale daje do myślenia czyż nie?..
    • Gość: BULDOG Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.11.10, 21:09
      dlaczego żałosna menelu?? GW ma swoje zdanie i tak trzymać!!! A twoje poglądy są pośmiewiskiem dla całej Częstochowy ale nic dziwnego skoro miałeś w dzieciństwie za ciężkie zabawki...
      • barczysty90 Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy 18.11.10, 21:15
        No to wiadomo już jakiemu elektoratowi teksty Trybuny się podobają :)
        • Gość: Superman Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 21:24
          Świetny pomysł z tym wozem! Panowie, nie dajcie się zastraszyć wybiórczej.
      • harry1983 Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy 18.11.10, 21:44
        Czytając ten artykuł jawi mi się przed oczami Tadeusz Wrona w mundurze i ciemnych okularach, czytający z kartki "Obywatele i obywatele miasta Częstochowy, zwracam się dziś do Was w sprawie wagi najwyższej. Miasto nasze znalazło się nad przepaścią..." itd.

Panie Wrona, przebił Pan wszystko, co można przebić w strzeleniu sobie samobója, pogratulować pomysłu, inteligencji oraz wykwalifikowanych doradców. Każdy człowiek, średnio nawet znający historię Polski od razu skojarzy wóz bojowy w środku miasta ze stanem wojennym, brakiem Teleranka oraz Wojskową Radą Ocalenia Narodowego (dziwnym trafem, to także WRON-a).

Koncertowo, zwłaszcza, jak na super hiper mega działacza opozycyjnego, na jakiego kreuje się Pan na swoich ulotkach wyborczych. No po prostu jestem pod wrażeniem, podejrzewam, że spora część społeczeństwa również. Niewątpliwie Pańskie wyczyny przejdą do historii tego miasta.
        Kiedyś jako Kmicic, teraz jako Gen. Jaruzelski ? Hmm... ciekawe, w kogo wcieli się Pan przed następnymi wyborami. Może jakiś Batman albo Turbodymoman ?

Na demotywatorach nazywa się to "Epic fail".

Pozdrawiam Pana gorąco i serdecznie, lektura tego artykułu poprawiła mi bardzo mój nie do końca ostatnio pozytywny nastrój.
        • Gość: Brudny Harry Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 23:49
          Aleś harry dowalił. Że to wóz rozpoznawczy, że pomaga powodzianom to takie nieistotne. Tobie harry to widać wszystko z Wojskową Radą się kojarzy. Bo ty harry to może z ZOMO? Albo z tych z SB co im emeryturę obcięli?
        • barczysty90 Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy 19.11.10, 01:20
          Oczywiście poszedłeś po łatwiźnie.
          Uwierzyłeś w to co Ci Trybuna napisała.
          Cytując p.Marka Domagałę, radnego , który również brał udział w akcji z wozem bojowym
          „Od pewnego czasu Gazety Wyborczej i Forum nie czytam. Powód? Bo się nie da. Ale znajomi mnie poinformowali, że Pani Redaktor znowu atakuje. Może warto raz, wyjątkowo - złamać regułę.

Stefan Rybicki wspomniał, że ma do dyspozycji wóz bojowy na chodzie. Zapytał co o tym sądzę, czy to fajny pomysł. Powiedziałem krótko: tak. A co to za wóz, jakie osiągi? A np. brał udział w ostatniej akcji powodziowej i ratowaniu ludziom życia. Ale Pani Redaktor nie pofatygowała się zapytać. Nie tylko przy tej okazji. Jak się to ma do zwykłej dziennikarskiej rzetelności?"

Oczywiście trzeba to Ci pod nos podać,no ale ok. Dla mnie to nie problem.
          • Gość: umberto_eco Re: Wyjątkowo głupi pomysł wyborczy IP: *.toya.net.pl 19.11.10, 10:11
            Pan Domagała, z tego co pisze na swoim blogu, będzie dzisiaj na kwadratach od godz. 15:00 ;)
    • Gość: niebieski dlaczego nie PO ? IP: *.chello.pl 19.11.10, 11:20
      Teoretyczne rozważania: wojewoda z PO /nie bardzo umie sobie poradzić z awarią sieci energetycznej, ale za to wspaniale organizuje bal charytatywny na rzecz jakiejś fundacji/ pozytywnie opiniuje na stanowisko komendanta wojewódzkiego policji /byłego wieloletniego funkcjonariusza organów Milicji Obywatelskiej/, ten akceptuje komendanta miejskiego /nie spełnia kryteriów na tym etacie- brak wymaganego wykształcenia/, ten zdejmuje ze stanowiska kompetentnego kom.komis. i mianuje takiego, który miał mieć problemy z prowadzeniem pojazdu pod wpływem. IV Komisariat na Legionów, 1 Komis. na miejsce IV. Dziki kraj czy Nibylandia? Moje rozważania polecam policjantom w szczególności z KPVI/sposób zmiany komendanta/,KPIV/Strażacka-Kopernika i co dalej/, KP Kłomnice/nowy budynek/ ,WRD/atmosfera pracy/, KP Blachownia/zmiany kierownictwa/…..
      • Gość: ProWro Re: dlaczego nie PO ? IP: unknown 19.11.10, 13:10
        Tadeusz Wrona! Wróć! Przyjdziemy po Ciebie 21 listopada!
        • Gość: ! >>>>>! taczka - raczka IP: *.net.stream.pl 19.11.10, 15:58

Zabawne jak "przyd...sy" np. ProWro czy królik z kapelusza - barczysty usiłują zagłuszyć
          wszelkie oceny krytyczne swojego (guru, idola, boga, sponsora, mentora, dobroczyńcę,
          wodza, ........... > - do wyboru); widocznie "spijali krew" ze wszystkich "rozdziobanych".
          A tu nagle referendum i ..........brakło przywilejów. A to bardzo boli.

21 listopada to "wywieziemy" na taczce - "raczce" !!! Po raz trzeci (do trzech razy sztuka).

Miasto jest dla ludzi - a nie dla WRON (wojskowych) czy wron lub ........ !!!!!!!!
          Wrony potrafią tylko s..ć na głowy porządnych ludzi.
          • barczysty90 Re: taczka - raczka 19.11.10, 16:07
            Zagłuszać? :) Człowieniu... jak już macie nastawienie antyWronowe , to chciałbym tylko uzyskać jakieś konkretne powody. twarde fakty. Bo oprócz tego że jest sługusem kościoła nic innego niestety nie mogę od Was wyciągnąć. Ja chce dociec prawdy, dowiedzieć się czegoś więcej, a nie płynąć z prądem i z całą antywronową bracią klepać gdzie się tylko da wszelakie głupoty na jego temat. Wolę płynąć pod prąd i to wam tak przeszkadza.
            Pozdrawiam :)
            • Gość: Khedira Re: taczka - raczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 17:35
              Daj spokój. Czy czerwoni mieli kiedykolwiek jakieś merytoryczne argumenty? Zawsze to samo. Ale czego spodziewać się można po tej formacji spodziewać.
              • Gość: ??? Re: taczka - raczka IP: *.net.stream.pl 19.11.10, 18:52

do "Khedira"

Nie koloryzuj czyli nie przypisuj kolorów formacjom - "czerwona" to była armia, a takie
                określenie koloru było wprowadzone tylko dla wyraźnego odróżnienia od białego koloru
                części uniformowów carskich żołnierzy.
                Rozumiem, że Tobie odpowiada tylko kolor czarny (sutanny i kolorostyczny przytyk
                odwołujący się do "koloru" nazwiska Twojego idola).
                Przede wszystkim jestem zdeklarowanym przeciwnikiem tzw. komuny ale jeszcze
                bardziej nie przepadam za "cwaniakami" i podłymi ludźmi, którzy z niskich pobudek
                moralnych gnębią "innych" w celu opływania w luksusy.
                Może (słabe rokowania) kiedyś wreszcie dojrzejesz do przenikania i rozszyfrowywania
                obłudy oraz krętactwa - wówczas zrozumiesz geniusz podłości ludzkich, niezależnie
                od przynależności partyjnej. Poczytaj szczególnie o mentalności ludzi Wschodu (sułtanów,
                kacyków, paszów .. itd) - istna skarbnica wiedzy o "przekrętach" i sprzeniewierzeniach ....

Nikt nie ma obowiązku lubić "czerwonych" - ale przydałaby się odrobina pokory
                i refleksji nad oceną ludzi; nie można wrzucać wszystkich "do jednego worka",
                bo ilu jest pedofili wśród księży albo przestępców wśród prawników ? Mafia też
                nie istnieje ?

Wysil się i wreszcie pomyśl - myślenie naprawdę nie boli ...

Z szacunkiem.
                • Gość: Khedira Re: taczka - raczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 21:48
                  Do ???
                  Wpierw piszesz, że "czerwona" to tylko armia a następnie, że nikt nie ma obowiązku lubić "czerwonych". Mnie nie chodziło a o czerwonoarmistów a o pewną formację polityczną. Sam przeczysz swoim słowom. Nie wmawiaj, że moim ulubionym kolorem jest kolor czarny, bo tego nie napisałem. A wracając to uderz w stół ... i właśnie zaczyna się ubliżanie ale jak bóg kubie tak... Weź sobie na wstrzymanie. Prawda trochę boli? Wydaje mi się , że dojrzałem a cwaniakiem nie byłem i nie jestem. Stwierdzam fakty. Afera Rywina, afera starachowicka, pieniądze moskiewskie. Takie przykłady można by mnożyć. Teraz młodzi chłopcy w rytm disco polo pozornie odcinają się od tego jednak tajemnicą nie jest kto nimi steruje i ich poczynaniami.
                  Sądzę, po tym co wypisujesz śmiem sądzić, iż ty rokowań nie masz niestety żadnych. Piszesz tu o ludziach wschodu (sułtanach, kacykach, paszach). Wybacz ale to się dupy nie trzyma. Wiesz, że gdzieś dzwonią ale nie wiesz w jakim kościele.
                  Bez odbioru.
            • Gość: gość Re: taczka - raczka IP: *.net.stream.pl 19.11.10, 23:33
              Mało ludzi na forum pisało o inwestycjach i pozyskiwaniu unijnych pieniędzy za czasów rządów Wrony? Wrona na tle innych miast pozyskał dla tego miasta gó...o. Postawił kilka krzyży, fontann i już tępy lud się cieszy, na szczęście to mniejszość. A Ty barczysty90 jesteś z całą pewnością z otoczenia Wrony, tak zajadle i aktywnie go bronisz.
              • Gość: obiektyw-ny wyborcza a SLD IP: *.54.169.14.tvksmp.pl 19.11.10, 23:36
                a odkąd to nasza Wybiórcza jest tubą SLD ???
                • Gość: gość Re: wyborcza a SLD IP: *.net.stream.pl 19.11.10, 23:43
                  A dlaczego pode mnie podpinasz takie pytanie? Ja na tym forum nie lansuję żadnego kandydata, jestem tylko przeciwnikiem tego faceta który rządził przez prawie dwie kadencje a ważne inwestycje do których doprowadził można by policzyć na placach jednej ręki, trochę mało jak na tyle lat. Jakby to były wybory na mistrza autopromocji to TW byłby z pewnością najlepszym kandydatem.
                  • barczysty90 Re: wyborcza a SLD 19.11.10, 23:49
                    Dużo masz tych palców u jednej ręki. Prawdziwy z Ciebie dziwak.

Najważniejsze inwestycje zrealizowane TYLKO od listopada 2007 do listopada 2008 r.

*

Ukończenie rewaloryzacji i przebudowy Parków Podjasnogórskich – Park Staszica, Park 3 Maja – 14 mln 790 tys.
                    *

Modernizacja obiektów Młodzieżowego Domu Kultury – Pałac Hantkego (remont). Pływalnia (przebudowa i remont) oraz zagospodarowanie terenu MDK przy ul. Łukasińskiego w Częstochowie – 10 mln 400 tys. zł
                    *

Hala sportowa przy Zespole Szkół im. C. K. Norwida oraz dostosowanie starej sali do warunków przeciwpożarowych i zagospodarowanie terenu – 4,5 mln zł
                    *

Układ komunikacyjny do obsługi cmentarza komunalnego - budowa ulicy Radomskiej – 3 mln 710 tys.
                    *

Budowa kompleksu boisk Młodzieżowego Ośrodka Sportu przy SP nr 50, ul. Starzyńskiego – 3 mln 975 tys. zł
                    *

Wyremontowanie pawilonu wystawienniczego B i sztolni kopalnianych w Podjasnogórskim Parku im. Stanisława Staszica – mieści się tam obecnie Muzeum Górnictwa Rud Żelaza - 2 mln 900 tys.
                    *

Modernizacja budynku, przy ul. POW 2 przejętego w ramach ugody od Fortum na potrzeby MOPS – 880 tys. zł
                    *

Remont Teatru im. A. Mickiewicza – dwie hydrofornie za ok. 700 tys.
                    *

Budowa boisk sportowych Orlik 2012 przy Technicznych Zakładach Naukowych - 1 mln 550 tys.
                    *

Budowa Skateparku z torem rowerowym przy SP nr 53 w dzielnicy Wrzosowiak – 467 tys. zł
                    • Gość: gość Re: wyborcza a SLD IP: *.net.stream.pl 19.11.10, 23:58
                      Nie bądź śmieszny, kiedy mówię o ważnej inwestycji to mam na myśli ważną inwestycję. Teraz wymień mi takie które dają ludziom pracę, podnoszą jego prestiż i dzięki którym miejska kasa ma większe wpływy.
              • barczysty90 Re: taczka - raczka 19.11.10, 23:46
                skoro tak mówisz, to wychodzi na to że na tym forum są sami ludzi z otoczenia kandydatów.
                Kolejny raz palnięta głupota. Tylko tyle Ci na myśl przyszło?
                • Gość: WD Re: taczka - raczka IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 23:49
                  Skończmy te podsumowania i powiedzmy, że wygra najlepszy.
                • Gość: gość Re: taczka - raczka IP: *.net.stream.pl 19.11.10, 23:55
                  Tylko tyle masz w odpowiedzi na mój argument o inwestycjach. Za chwilę w innym wątku znów napiszesz że przeciwnicy Wrony mają mu do zarzucenia tylko to, że trzyma z kościołem. Jeśli nie wierzysz że jest bardzo kiepsko w Częstochowie pod względem inwestycji to zajrzyj sobie na forum skyscrapercity, spójrz co buduje się w innych miastach a co buduje się u nas. Zaledwie kilka fotorelacji z Częstochowy, w tym największy ruch w wątku o termomodernizacjach bloków w mieście, bo po prostu przez kilka lat nie bardzo było o czym pisać poza kilkoma budowami. Praktycznie w każdym większym mieście z naszego województwa, buduje się dużo więcej niż u nas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka