nabici.w.matyjaszczyka 04.02.11, 21:18 Zostaliśmy NABICI W BUTELKĘ!!!! Zachęcam do wysyłania pustych butelek na znak protestu do Krzysztofa Matyjaszczyka! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dudusz Miałeś chamie złoty róg ..... 04.02.11, 21:30 Aż się serce raduje że znowu będziemy w latach 70 z naszą Częstochową, szkoda że inne powiaty typu Myszków Olesno Lubliniec wyglądają lepiej niż nasza wioska Częstochowa a kiedyś wyśmiewaliśmy się z ich prowincjonalizmu.........a dla nas ostał się jeno sznur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezpartyjny Prymitywne artykuły IP: *.2.141.183.tvksmp.pl 04.02.11, 21:40 Więcej jadu proszę szanowna gazeto na osobę prezydenta. Jeszcze się nie skompromitowaliście w stu procentach. Wyrabiacie jakąś średnia? Dwa czy trzy razy w tygodniu należy "dowalić" Matyjaszczykowi? Komuna przytoczona w waszym artykule dotyczy również i was. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z czymś takim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezpartyjny 2 Re: Prymitywne artykuły IP: *.alfanet24.pl 04.02.11, 21:44 Gość portalu: Bezpartyjny napisał(a): > Nigdy wcześniej nie spotkałem się z czymś takim. Nooo, my mieszkańcy tez nigdy nie spotaklismy sie z czymś akim co wyprawia prezydent miasta. Czy takie igranie z marszałkiem nie odbije sie na naszej dotacji? Stracimy tą kasę i tyle bedziemy miec z lewicowych rzadów panie bezpartyjny hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
dudusz Re: Prymitywne artykuły 04.02.11, 21:48 człowieku obudź się mamy rok 2011 już można pisać prawdę nie bój się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bez Re: Prymitywne artykuły IP: *.2.141.183.tvksmp.pl 04.02.11, 21:55 A kto stwierdził, że WSZYSCY nie chcą przejezdnego pl. Biegańskiego? Musicie kłapać dziobem teraz nie znając nawet projektu, który chcą wprowadzić? Ja wstrzymam się z oceną do ogłoszenia zmian. A kto przepraszam będzie chadzał po nowym "Bieganie"? Młodzież wałęsająca się między kościołem Jakuba, a muzeum pielgrzymowania? Bądźmy poważni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prymitywne artykuły IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.02.11, 22:05 Kulawik już nie porządzi w tym mieście, jest mi wstyd za Matyjaszczyka, jak mogłem na Niego głosować, szykujemy referendum i to jak najszybciej póki jeszcze jest co uratować !!! Odpowiedz Link Zgłoś
m-19751 Re: Prymitywne artykuły 05.02.11, 18:56 I to jest mądra wypowiedź. Każdy ma prawo się pomylić, ale aż dziw bierze, że tak znacząca większość się pomyliła. Poznaliśmy potęgę medialnej propagandy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Prymitywne artykuły IP: *.icis.pcz.pl 04.02.11, 21:51 Tu nie chodzi o dowalenie komus - prawda jest okrutna - Matyjaszczyk sluchajac sie Kulawika dowala miastu - to my mieszakancy bedziemy na lata skazani na ten syf w centrum. Nawet najmniejsze miasteczka wokol Czestochowy i dalej korzystaja z unijnych pieniedzy i zmeiniaja sie a my zostaniemy z tym co mamy. Dlatego nie wolno siedziec cicho jak wladza dowala Czestochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku na muniu Re: Prymitywne artykuły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 22:45 Owszem. Wszyscy, którzy potrafią napisać sensowny wniosek o dotacje unijne starają się aby wykorzystać taką kasę na sensowny cel. Zazwyczaj jest to inwestycja, na którą tylko za własną kasę nie można byłoby sobie pozwolić. Dlatego mądrzy wybierają to co potrzebne i służy z pożytkiem mieszkańcom przez długie lata. Pragnę zauważyć, że UE daje również kasę na projekty, które można nazwać co najmniej "oryginalnymi" a niekoniecznie praktycznymi dla miejscowej społeczności. A takim projektem jest przebudowa placu Biegańskiego/przynajmniej w pierwotnej wersji/. Przecież nikt z UE nie pofatyguje się tu na miejsce aby sprawdzić, czy pomysł ma praktyczne znaczenie dla mieszkańców i czy nie pogorszy np. sytuacji drogowej miasta. Opiniują na podstawie tego co jest napisane. A jak jest napisane w oderwaniu od reala to jest to już problem tego co pisał. Problemem jest niestetry również to, że jak UE każe zwrócić kasę za niewywiązanie się z projektu to o następnej kasie na cokolwiek można w zasadzie pomarzyć. Innym problemem jest to, że chęć byłego prezia podporządkowania tak dużego miasta tylko pielgrzymom uważam za błędne założenie. Rzeczywiście inne miasta pielgrzymkowe, z którymi podpisano tyle umów partnerskich, doskonale żyją z ruchu pątniczego ale jakie są to "wielkie" miasta? Częstochowa musi mieć swój własny program na rozwój a nie tylko uczepienie się faktu, że tu jest Jasna Góra. Jest i dobrze. Sama doskonale radzi sobie bez miasta. Dzięki niej niektórzy wiedzą, gdzie jest Częstochowa. Tu potrzeba firm, miejsc pracy, porządnej uczelni a nie kolejnych marketów do wydawania pieniędzy, których tak naprawdę wielu z nas nie ma gdzie zarobić. Wszyscy chcemy zmian, niekiedy radykalnych ale dajmy czas temu kogo wybraliśmy. Dobieranie personelu to jego sprawa a tu o kim by się nie słyszało, to opinia publiczna lepiej wie czy się nadaje czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Prymitywne artykuły IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.02.11, 22:33 A o poniedziałku zapomniałeś, co wyprawiał z ludźmi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.icis.pcz.pl 04.02.11, 21:37 Nie dajmy sie Kulawikowi i klice. Czestochowa nie zasluzyla na rzady takiej mentalnej prowincji, Trzeba pisac pzrynajmniej, to nie kosztuje. A puste butelki tez nie zawadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Matyjaszczyk powinien zostać odwołany IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 21:39 To dopiero początek jego rządów w Częstochowie a mamy na początek wzrost bezrobocia, dzięki jednej decyzji prawdopodobni sporo konsekwencje finansowe wynikające z niedotrzymania terminów zw. z remontem alej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Strona intern - o dokonaniach prezydenta IP: *.51.57.75.tvksmp.pl 04.02.11, 21:45 Może ktoś założy stronę internetową na której można będzie na bierząco śledzić spełnianie obietnic wyborczych - jak budzi się energię częstochowy - myślę, że było by to ciekawe przedsięwzięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Strona intern - o dokonaniach prezydenta IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 21:56 Matyjaszczyk zaczął rządy od zwolnień w budżetówce i zatrudniania kolesi ze Śląska. Następny krok to utrata przez Częstochowę finansów na przebudowę alej. Dokonań nie ma i nie będzie. Poza sloganami, które ciemy lud łyknie w Poniedziałku. Towarzysze obracają się wokół haseł Dekabrystów i podatek od pielgrzymów. Nic innego już nie wymyślą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Strona intern - o dokonaniach prezydenta IP: *.51.57.75.tvksmp.pl 04.02.11, 22:19 No właśnie o to chodzi aby było jedno zwarte miejsce, w którym możliwe będzie wyrażanie dowolnych opini dotyczących jego prezydentury i rządów sld - kontrolowanie spełniania (a pewnie nie spełniania) obietnic wyborczych. Takie jedno miejsce w sieci jest lepsze niż wiele wątków forumowych dla poszczególnych artykułów opisujących "dokonania" prezydenta. Łatwiej przeciętnemu czytelnikowi wyrobić sobie opinię na temat rządzących - tym bardziej, że przecież właśnie sld założyło stronę rozliczającą Komorowskiego z jego prezydentury (obietnic wyborczych) - co by nie było niedomówień PO to też nie jest moja opcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latynos Re: Matyjaszczyk musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 22:24 Miało być tak pięknie. Doradcy mieli doradzać panu prezydentowi społecznie a dzisiaj w radiu katowice słyszę jak sie wypowiada pana Aleksander Wierny przedstawiany już jako doradca, ale jako zastępca naczelnika wydziału promocji. No proszę zwolniony musi być ktoś by mógł pracowac ktoś inny. Te wrazeski o oszczędnościach to pic na wodę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Matyjaszczyk musi odejść IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.11, 12:32 Dotyczczasowe ruchy Pana Prezydenta pobudzajace Miasto to: wycinka ludzi w UM i spółkach zależnych i obsadzanie SWOIMI, awykonalny pomysł dotyczacy opłat dla pielgrzymów, Kulawik ekspertem d/s rozwoju, pomysły prowadzace do odwołanie lub opóźnienia remontu Al. świadczą o 1. totalnej głupocie i bezmyślności prezydenta i jego ślaskich kolegów 2.o fakcie, że całe Miasto ma głęboko w d... i liczą się tylko swoje interesiki bez wzgledu na opinię i dobro Miasta. Obawiam się niestety, że mamy do czynienia z tym drugim. Częstochowo gratuluję wyboru :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Strona intern - o dokonaniach prezydenta IP: 212.87.241.* 05.02.11, 11:55 Pomysł ciekawy, mógłbym taką stronkę zrobić, tylko ja nie śledzę na bieżąco poczynań prezydenta więc musiałyby się znaleźć osoby, które rzetelnie pisałyby o tych obietnicach spełnionych i nie spełnionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xarte Oto własnie twarz lewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 21:51 Głosowałem na niego. Teraz mi wstyd. Co za idiota. Referendum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemożliwy Re: Oto własnie twarz lewicy IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.02.11, 22:05 dobry pomysł z referendum, mamy już doświadczenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk2009 Zasypmy protestami prezydenta miasta 04.02.11, 22:03 ...zaorać,powiadam zaorać to "dobre miasto" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nokton Matyjaszczyk jest na pasku swoich sponsorów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.11, 22:16 i partyjnych szefów. Ciekawe czy i kiedy zdobędzie się na niezależność. Szkoda tylko straconego czasu dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awatar Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.gre.pl 06.02.11, 12:02 To chyba żart, przynajmniej mam taką nadzieję. Częstochowa to nie małe miasteczko, gdzie nie ma innej mozliwości i prowadzi sie droge przelotowa prze centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
joa-s Ha ha ha wychodzi szydło z worka...... 04.02.11, 22:12 A nie mówiłam....Obiecanki cacanki a głupiemu radość!!!!!Gdzie ta energia?Panie Prezydencie? Szybko Pan pokazuje co potrafi zobaczymy co dalej? Jak szybko będziemy jeszcze gorszym zaściankiem niż jesteśmy!!! Ale chcieliście to macie Energetycznego prezydenta!!!Żeby tylko zwarcia nie było bo już zupełnie tragedia będzie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ścigacz Re: Ha ha ha wychodzi szydło z worka...... IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.02.11, 22:21 Zwarcie już nastąpiło, nie czekajmy na to jak ryży z kulawym zasyfią i zniszczą Częstochowę. REFERENDUM jak najszybciej częstochowianie musimy zacząć działać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety Re: Ha ha ha wychodzi szydło z worka...... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.02.11, 22:36 dopiero po 9 miesiącach Odpowiedz Link Zgłoś
nabici.w.matyjaszczyka Re: Ha ha ha wychodzi szydło z worka...... 04.02.11, 22:40 pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Veuve_clicquot_bottle_sizes.jpg&filetimestamp=20050331213904 Odpowiedz Link Zgłoś
dropsar Re: Ha ha ha wychodzi szydło z worka...... 05.02.11, 13:18 Jak najbardziej. Energia w miejsce martwego morza. Mamy parki, promenadę, las aniołowski, "bałtyk" - proszę zagospodarować ogródkami itp. i korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Tu trzeba konkretnych działań IP: *.vectro.com 04.02.11, 22:40 Nie spamowania skrzynki mailowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Butelki Wysyłajmy piersiówki na adres Krzysia IP: *.alfanet24.pl 04.02.11, 22:49 Własnie, ja tez jestem zdania, że trzeba coś konkretnego wymyslić. Z tym wysyłaniem butelek to nie głupi pomysł. Dopiero co do Grabarczyka chcieli wysyłać butelki. MOże do Krzysia wyślemy???? Heheh sekretarka otwiera koperte na biurze podawczym,a tu stara piersiówka po żołądkowej z czułym liścikiem do prezydenta wewnątrz:) ul. Śląska 11/13 Odpowiedz Link Zgłoś
faith18 Zasypmy protestami prezydenta miasta 04.02.11, 23:03 Też głosowałem i mi wstyd. A to dopiero początek. Zapowiada się, że będzie jeszcze gorzej niż za rządów pana W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 23:32 Wyślijcie mu taczki. Niech się pakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.146.77.243.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.02.11, 23:37 A co to wyborcza zabiła Wronę chce zarżnąć Matyjaszczyka, tylko Kurpios był ok, bo z PO. Mimo że nic nie robił. Śmiać mi się chce z tych wszystkich co na Wronę narzekali, ale zobaczycie, że następne 4 lata to będzie tylko to co on zaplanował. No chyba że Matyjaszczyk i klika to zepsują. Wrona miał wady ale dotychczasowych prezydentów miasta bił na lata świetlne. Macie mieszczki to co chcieliście. ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panini Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.tor.primus.ca 05.02.11, 00:21 Nareszcie ktos to zauwazyl. Do roboty europejczycy Czestochowa mnie wkurza,pamietacie jak sie milo narzekalo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.11, 23:47 Szczyt kretyństwa i idiotyzmu to wszyscy, którym teraz wstyd! - a niemało się ich tutaj wypowiada. ...ciemnota, która złapała się na kiełbasę wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontotnok Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 05.02.11, 00:01 A ja na Niego głosowałam i nie żałuję - mniejsze zło. A tak w ogóle, to w całym kraju źle się dzieje, to nie tylko wina Prezydenta Częstochowy ale tych jeszcze wyżej. Inny prezydent lepszy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.146.77.243.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.02.11, 00:16 żeby oddawać pozyskane pieniądze to tylko smarkacz może zrobić. Gratuluję energii i rozwoju bo kasa pusta a pomysłu na dochody nie ma. Wrona dobrze, że tyle po sobie zostawił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 12:11 Nie wierzcie Wyborczej. Nigdy uczciwego dziennikarstwa w częstochowskim dodatku nie było. Tylko własne interesy się liczą.Np. dziennikarz Haładyj wsadził żonę na wicewójcinę w Olsztynie do swojego kolegi wójta Kucharskiego, b. dziennikarza Gazety. A dlaczego nie pójść na wywiad do Prezydenta Matyjaszczyka i nie dowiedzieć się jaka jest prawda, jaki jest rzeczywisty stan finansów odziedziczony przez poprzednich włodarzy miasta. Lepiej montować sprzeciw publiczny. Popatrzeć, do takiego bzdetu Gazeta potrzebowała dwóch dziennikarzy. Nie dziwię się, że notowania finansowe Agory ciągle spadają. Nie dawajmy im ogłoszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pispo Propozycja dla dziennikarzy Wyborczej IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.11, 00:30 Dlaczego nikt z dziennikarzy nie pójdzie do firmy FitchRatngs która daje dobre ratingi miastu Czestochowie, a jak wiadomo jest to obiektywna ocenia sytuacji finansowej dokonywanej przez wyspecjalizowana firmę z międzynarodowym autorytetem? Czy wy macie sklerozę? niech oni odpowiedza na obecne zarzuty SLD która chce pod pretekstem rzekomego wysokiego zadłużenia zreobić sobie alibi na nicnierobienie i trudną sytuacje będaca wynikiem ich wełasnych rządów? Odpowiedz Link Zgłoś
dupa44 ...przeciez mamy radnych z peło... 05.02.11, 00:21 po co pisać do czerwonego karierowicza, który likwiduje bezrobocie w Cz-wie zatrudniając kolesiów ze ślunska i zagłombia, niech pełowcy piszą razem z redaktorami z g.w.. Odpowiedz Link Zgłoś
martin971 Zasypmy protestami prezydenta miasta 05.02.11, 00:41 zrobmy taki protest jak w egipcie moze w tedy sie ogarna i zaczna cos robic dla nas co bedzie nasza przyszlascia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawostronny Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.xdsl.centertel.pl 05.02.11, 00:58 Częstochowa wpadła z deszczu pod rynnę. Trzeba obudzić energię częstochowian i jak najszybciej zrobić referendum, czym póżniej tym gorzej dla naszego miasta ! Odpowiedz Link Zgłoś
imaman.pl Zasypmy protestami prezydenta miasta 05.02.11, 03:57 KASA dla PREZYDENTA, K A S A. Albo ciul. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Matyjaszczyk kłamca, obłudnik, marionetka, ?????? IP: *.centertel.pl 05.02.11, 09:27 Matyjaszczyk zniszczy to miasto. Chyba tylko zadba o Dekabrystów, by tam urządzać sobie dobra zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
not_left Pomysły prezydenta i współponiedziałków 05.02.11, 09:25 Oj dzieje się w naszym mieście wiele od jakiegoś czasu, ale to wiele jest jak najbardziej w negatywnym znaczeniu. Prezydent sobie działa ze „współponiedziałkami” – mają wizje rozwoju miasta – by żyło im się lepiej. Nikt nie patrzy na opinie mieszkańców no bo cóż – nabraliśmy mieszkańców – zrobili co swoje, więc możemy robić co chcemy…, i tak trwają od kilku miesięcy nieudolne rządy…, i wciska się mieszkańcom kir, że to marszałek jest zły, że odbiera pieniądze na dodatkowe wagony w tramwajach czy nie pozwala remontować alei. Problem jest inny. Są zobowiązania z kampanii wyborczej wobec „współponiedziałków”, więc trzeba im oddać co im należne a niszczenie przeciwników politycznych. Prezydent za namową „współponiedziałków” chce dokonać takich zmian w projekcie dotyczącym przebudowy Alei NMP, że prawdopodobnie po ponownej ocenie proponowanych zmian projekt nie będzie miał w ogóle szans na otrzymanie dofinansowania – przyczyna prozaiczna – RPO podzielone jest na priorytety, każdy priorytet odpowiada za jakąś dziedzinę – nasz projekt wpisany jest w priorytet VI, natomiast „współponiedziałki” i prezydent chcą z niego na siłę stworzyć projekt transportowy – niestety transport to VII Priorytet. Brak jest możliwości przesuwania ocenionych projektów w ramach priorytetów – i to z uwagi na to, że środki finansowe są właśnie do nich przypisane, ale również dlatego, że projekty oceniane są według odrębnych kryteriów. Także wysiłki „współponiedziałków” spełzną na niczym. Zresztą czy Częstochowianie chcą trasę szybkiego roku w centrum miasta?? „Współponiedziałki” w swoim pisadle piszą nieprawdę stwierdzając, że pieniądze z oszczędności przetargowych z zakupu tramwajów zostały odebrane miastu i wrzucone w pulę budżetu Województwa Śląskiego. Biedny, ograbiony z pieniędzy Pan Prezydent… biedny czy może niedoinformowany, a raczej nie wiedzący, bądź nie mający pojęcia o zasadach przyznawania środków w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego – otóż „Współponiedziałki” czytajcie – zawsze – od pierwszego okresu programowania, ale także w okresie przedakcesyjnym wszelkie oszczędności powstałe na jakichkolwiek projektach infrastrukturalnych finansowanych ze środków Unii Europejskiej wracają do puli w ramach której rozstrzygany jest konkurs i są przekazywane na projekty, które czy to znajdują się na liście rezerwowej, czy też przemieszczane w ramach działań i poddziałań RPO, a więc na projekty innych gmin – równie silnie pragnących zrealizować swoje inwestycje ze środków UE. Jeśli zrezygnujecie z realizacji projektu przebudowy Alei NMP to ucieszą się inne gminy, bo ta kasa od razu zmieni swoje przeznaczenie Wiem, że język którego użyłem powyżej jest dla „współponiedziałków” niezrozumiały i niestety obserwując merytorykę waszych prac pisemnych zlecanych przez (niewiadomo kogo), nie przyjmiecie tego do swojej świadomości, ale takie życie – jedni rozumieją więcej – drudzy mniej… Obawiam się jednak o przyszłość naszego miasta, jeśli o jego losach będą decydowały osoby, które prowadząc działalność gospodarczą niejednokrotnie są pomawiane o złe traktowanie swoich pracowników czy też oferowanie im głodowych wynagrodzeń. Tak panowie „menadżerowie” – cięcie kosztów poprzez marne wynagrodzenia to najprymitywniejsza forma podnoszenia zysków…, hm… ale skąd wy możecie wiedzieć o innych metodach, co niektórzy z was udowodnili już swój talent do zarządzania przedsiębiorstwami śląskimi z niestety marnym dla pracowników skutkiem. … i znowu niestety nasz zarządzający chce wziąć zły przykład i powyrzucać z pracy urzędników, miast znaleźć im zajęcie, bo w mieście jest dużo do zrobienia. …, ale wracając do tematu - żal mi, że obecnie panujący nam pakt „współponiedziałkowo” postkomunistyczny nie ma zaplecza kadrowego w Częstochowie musząc sięgać po swoje elity ze śląska – przecież ten Śląsk to wg Was samo zło – heh – a propos – przecież jednym z decydentów o przyznaniu dofinansowania na przebudowę Alei NMP był ówczesny Wicemarszałek Zaborowski – więc to i Wasz Człowiek przyczynił się do powstania Waszego głównego argumentu propagandy w kampanii wyborczej i referendalnej… Panie Prezydencie – ja szczerze radzę zrezygnować ze współpracy z „współponiedziałkami” i wziąć się wreszcie za robotę, bo póki co Pana Energia jest niewidoczna, a widząc upór „współponiedziałków” jest możliwe, że niedługo dostanie Pan ksywę w mieście „ Prezydent – oddaję 10 milionów Euro –Częstochowy” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Pomysły prezydenta i współponiedziałków IP: *.alfanet24.pl 05.02.11, 09:40 No co Ty - gdyby tak zrobił, to opiszą go odpowiednio i poparcie spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.11, 09:55 Nie mowiac juz o tym, ze ekipa rzadzaca zwolnila p. Kepe, od organizacji samorzadowych. Kazde stowarzyszenie go znalo, byl doskonalym specjalista w tym co robil. No ale rodowod mial nie taki. Czas szykowac sie na kolejne referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.11, 09:57 oczywiscie chodzi o organizacje pozarzadowe. z nerwow sie pomylilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czewianin De facto Kulawik jest prezydentem miasta IP: *.rev.inds.pl 05.02.11, 10:37 Częstochowianie wybrali marionetkę na prezydenta więc musi być ktoś kto pociąga za sznurki. Ten gabinet 134 nie jest gestem docenienia Kulawika tylko centrum dowodzenia położonym na tyle blisko, żeby kontrolować każdy ruch prezydenta i nim sterować. I nie wierzę, że jest to robione za darmo jak chwali się Kulawik w "Poniedziałku". Nie robiłby tego gdyby nie miał w tym jakiejś korzyści (nie mówię o wynagrodzeniu za pracę doradcy). Swoje interesy na pewno dobrze chroni rządząc z gabinetu 134. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: De facto Kulawik jest prezydentem miasta IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.11, 18:45 hm Odpowiedz Link Zgłoś
anpaw1 Zasypmy protestami prezydenta miasta 05.02.11, 10:49 REFERENDUM RAZEM Z WYBORAMI JESIENIĄ!!!!!!!!!!!!!! ZA ROK BĘDZIE ZA PÓŹNO!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czewianin Jestem za - szkoda Częstochowy IP: *.rev.inds.pl 05.02.11, 11:04 Odpowiedz Link Zgłoś
bjb48 Zasypmy protestami prezydenta miasta 05.02.11, 11:49 Dziękujemy Ci Gazeto Wyborcza, w tym co się teraz dzieje masz swój udział, jego początek to kampania referendalna. Wówczas Wasza redakcja nie kwestionowała kłamstw, oszczerstw i bzdur wypowiadanych pod adresem b. prezydenta. Pani red. DS przodowała w dokopywaniu b. prezydentowi. Ideaem on nie był, bo takich nie ma. Wówczas cel był jeden – wywalić T. Wronę. Nad tym, co potem nikt nie myślał. Mówiono, każdy inny będzie lepszy od T. Wrony. No to teraz mamy lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdx Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.net.stream.pl 05.02.11, 11:58 Chcieliśmy zmian no to mamy zmiany. Prezydent Wrona miał przynajmniej wizje gdyby została ona spełniona al. NMP stałyby się całe przestrzenią publiczna a ruch pojazdów zostałby przeniesiony w inne miejsce. Niestety dorowadzono do referendum efektem, czego był stracony rok a teraz wybrano osobę z pod znaku tygodnika poniedziałek, która doprowadzi do rozwalenia planu rewitalizacji al. NMP a potem zapewne stanie budowa tramwaju na Błeszno, bo skoro są protesty to jest i powód. Za to Alkohol można już kupić nie omalże wszędzie a wkrótce na Dekabrystów z powrotem rusza knajpy. Budzenie energii innymi słowy na całego, ale w końcu sami tego chcieliśmy w końcu ktoś głosował tak w referendum jak i w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek63 Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta 05.02.11, 16:32 Wrona był złym prezydentem, a to, że ten może być jeszcze gorszym wcale go nie usprawiedliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dziadek63 Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.54.168.53.tvksmp.pl 06.02.11, 10:40 A wg mnie był najlepszym prezydentem w III RP, co oczywiście nie znaczy , że był ideałem, aly czy tacy w ogóle istnieją? Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek63 Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta 05.02.11, 16:34 Poza tym to Wrona zgodził się na przywrócenie ruchu w trzeciej alei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.11, 00:24 sezonowo w III alei, organizatorzy referendum okłamywali go wtedy że chca z nim rozmaiwać o koncepcjach a juz wczesniej złozyli wniosek.... tacy to ludzie... natomiast to co teraz proponuja ci ludzie to delikatnie mówiac wiocha. ciekawe co na to młodzi ludzie? :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubiss Re: Zasypmy protezami prezdenta mjasta 05.02.11, 12:04 Ten artykul w wyborczej krytykujacy Matyjaszczyka jest typowym sianiem zametu w waszych glowach . Pismaki z lokalnego dodatku nadaja sie najlepiej do prania mozgu . Wiedza ze to chetnie podchwytujecie ..... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Zasypmy protezami prezdenta mjasta IP: *.51.57.75.tvksmp.pl 05.02.11, 12:17 Na szczęście ty nigdy wcześniej nie podchwytywałeś artykułów w tej czy innej gazecie do wyrażania niepochlebnych opinii o rządzącym czy rządzących (wtedy zapewne twierdziłeś że to wolność słowa i swoboda wyrażania opinii niekoniecznie pochlebnych dla kogoś). Fakem jest, że nasz prezydent nie ma puki co pomysłu na obudzenie energii częstochowy i nie zanosi się by je miał w najbliższym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipka grochowa Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.centertel.pl 05.02.11, 14:17 Człowieku co ty bredzisz.Matyjaszczyk nie rzadzi nawet tyle m-cy ile lat rządził Wrona. Pewno posadka zagrozona czy wygranie przetargów niepewne? Odpowiedz Link Zgłoś
osnowa1 Zasypmy protestami prezydenta miasta 05.02.11, 12:23 Głosowałam w wyborach na Matyjaszczyka, po raz pierwszy na SLD i bardzo tego żałuję. Pan Prezydent działa na szkodę miasta.Majstrując przy zatwierdzonym projekcie spowoduje, że stracimy dotacje unijne a nasza główna ulica zamieni się w dwupasmówkę, gdzie przechodzień będzie intruzem i będzie zmuszony do ucieczki przed pędzącymi samochodami, tak jak jest obecnie.Chciałabym aby nasze miasto było piękne, zadbane i przyjazne dla mieszkańców. Apeluję do Prezydenta aby zaniechał swoich złych planów nie słuchał lobby tylko mieszkańców.Należy niezwłocznie rozpocząć remont ,jeżeli Pan tego nie zrobi, mieszkańcy tego Panu nie darują. Odpowiedz Link Zgłoś
crezzy Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta 05.02.11, 12:29 Narazie to prezydent zachodzi w pałę jak dogodzić pielgrzymom wraz z radnym Baltem.Zleci kadencja i pójdą w piguły .W błogim nierobieniu nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omnibus ***** Balt szykuje się na posła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 13:36 Balt się szykuje na posła. Przewodniczący rady miasta to dla niego tylko przejściówka do parlamentu. Będzie jedynką z SLD. Po co mu funkcja radnego? Już rozpoczął kampanie na naszej-klasie niczym Krzysio i zbiera znajomych i nieznajomych na profil. Tym się teraz chłopaki z SLD zajmują. A remont? Może i chcą remontu, ale wg. koncepcji Kulawika, bo własnej nie mają i nigdy nie mieli. A jak stracą kasę to zrzucą na Wronę, bo to zaczęło się za jego kadencji i na PO, bo to Marszałek z PO cofnął dotację. Oczywiście o wszystkim poczytacie w "jedynej, niepowtarzalnej i opiniotwórczej" gazetce "Wtorek" która rozgrzyszy prezydenta i opluje wszystkich innych - z Gazetą Wyborczą włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: ***** Balt szykuje się na posła IP: *.54.170.130.tvksmp.pl 05.02.11, 18:49 "gazetka,czytaj tygodnik ?"- nie "wtorek", a "czwartek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowianka Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 15:15 Ja też się dałam nabrać i głosowałam na obecnego Prezydenta. Teraz widać, że nie ma żadnej koncepcji i słucha, co mu podpowiadaja Ci, których interesuje tylko własny interes, a nie miasta. Drugi raz nie dam sie już nabrać. A miałam nadzieję, że coś się w tym mieście zmieni i młody prezydent bedzie miał ambicje i energie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyczerwony trzeba było na czerwonych nie głosować IP: 195.242.91.* 05.02.11, 20:29 teraz za późno by żałować. To także wasza wina, wyborcy Matyjaszczyka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_89 Zasypmy protestami prezydenta miasta 05.02.11, 13:55 Dotacje z UE i strach przed ich utratą są jedynym batem na tych flegmatyków z magistratu. Inaczej nigdy niego by nie zrobiono w tym mieście. Przynajmniej dotychczas tak było. Ale co tam 34 miliony, jesteśmy na tyle bogaci że możemy wyłożyć dodatkową kasę. Strach pomyśleć co by było gdyby to za jego kadencji przeprowadzać inwestycję z 3 linią tramwajową. Wtedy pewnie też w ostatniej chwili zmieniono by koncepcję i olano kasę z UE. Jeżeli tak mają wyglądać oszczędności w następnych latach to ja dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryg Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 14:09 A ja sobie nie życzę, by koszerna sterowała opinią publiczną. Dodam też, że nie jestem zwolennikiem żadnej opcji politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osary Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.net.stream.pl 05.02.11, 14:12 Co Wy teraz piszecie o jakiś protestach!? Chcieliście takiego RUDEGO I WREDNEGO prezydenta to teraz macie i możecie być dumni ,a teraz czekajcie jak razem z Baltem i reszta czerwonej bandy będą rozkradać Częstochowe!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zażenowany Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.11, 14:35 M iał pozostawiać ludzi kompetentnych i wykształconych.To dlaczego trzyma przyspawanego do swojego stołka komendanta straży miejskiej????Czyżby czegoś się bał???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.alfanet24.pl 05.02.11, 14:44 Moze tego, ze komendant wystawi mandaty za nieuprzątniete plakaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ncn Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.play-internet.pl 05.02.11, 15:02 Jeżeli prezydent będzie nadal wykonywał polecenia lobby kamieniczników i doprowadzi do utraty dotacji (a na to się zanosi), to jedynym zyskiem dla miasta będzie to, że przez wiele lat lewica nie wygra w Częstochowie żadnych wyborów. Stratą będzie zablokowanie rozwoju miasta na kilkadziesiąt lat. Po utracie dotacji wystarczy pieniędzy tylko na asfalt i beton. I o to właśnie chodzi lobbystom. A kompromitacja prezydenta jest im obojętna. Kiedy już wykona wszystkie polecenia, będzie im wszystko jedno czy zostanie odwołany w referendum, czy wywieziony na taczkach. Po prostu przestanie już być potrzebny. Ja na pewno już nigdy nie zagłosuję na lewicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.02.11, 15:52 Nie mogę sobie darować że dałam głos na tego ryżego słupa, teraz będę osobiście namawiała żeby go odwołać w REFERENDUM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa44 ...lewica jest lewa i dlatego wygrywa... IP: *.net.stream.pl 06.02.11, 16:11 ... a propos nie głosowania na lewiznę, po kadencji lenia i nieudacznika Marasa nie przypuszczalem, że ktoś z lewizny będzie rządził tym miastem; niestety w AMOKU ANTYKLERYKALNYM wspieranym również przez g.w.. najpierw odwołano może nieidealnego ale na pewno najlepszego i długo, długo nic za nim prezydenta, gdyby niczym nieuzasadniona niechęć wyborców do kleru mielibyśmyw Częstochowie jaki taki spokój i umiarkowany rozwój a tak mamy rękę w nocniku; w kampani wyborczej nikt nie potrafił przebić pomysłów i wizji byłego prezydenta; może szkoda, że nie kandydował Marek Domagała, wydawał się mieć swoje zdanie i rozsądek będąc szefem komisji finansów w poprzedniej kadencji rady miasta; zaplecze kadrowe peło w Cz-wie to poRAŻKA!; z resztą lewizna jest też cienka i sięga po tuzy ze ślunska i zagłombia. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.62 Zasypmy protestami prezydenta miasta 05.02.11, 16:09 Panowie Matyjaszczyk, Kulawik czerwona zarazo won od projektu Aleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotosik To fota rudego? IP: 05.02.11, 16:27 Idealnie pasuje do osoby,która dorwała się do koryta ma w du... częstochowian. Co za teatralność w sam raz, jak na marionetkę przystało.. bi.gazeta.pl/im/8/9010/z9010058X.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Re: Zasypmy protestami prezydenta miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 18:19 Chcieliście ryżego z Radomska... to macie. Jacy wyborcy taki prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak wyborcza zasypmy protestami IP: *.netcominternet.pl 05.02.11, 18:27 a w/g mnie to dobry pomysl.beznadziejna byla ta patelnia na placu bieganskiego.malo wam miejsca do spacerowania?macie parki jasnogorskie,macie trzecia aleje.zycie trzeba ulatwiac sobie a nie utrudniac.nie jestesmy miastem kilkumilionowym zeby do centrum jezdzic komunikacja miejska. brawo Panie Matyjaszczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do buraka polaka Re: wyborcza zasypmy protestami IP: *.play-internet.pl 05.02.11, 18:47 Synku,ale Ty nie masz pojęcia co to jest przestrzeń publiczna i jak wygląda ład przestrzenny miasta , gdzie się tworzy miejskie place i skwery. Gdzie takie miejsca mają spełniać określone zadania życia społecznego i kulturalnego. Chcesz być bliżej natury to ok....zawsze możesz wyjechać do buszu i bawić się w partyzantkę. Zabierz przy okazji czerwonych z naszego miasta i mafię handlarzy tandety. Ktoś kto przyjechał kiedyś z zadupia do Częstochowy, nie ma pojęcia o życiu w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: wyborcza zasypmy protestami IP: *.netcominternet.pl 06.02.11, 10:27 czestochowianinem jestem od urodzenia,tak gwoli wyjasnienia. a z czlowiekiem twojego pokroju umiejacym tylko obrzucac inwektywami nie bede polemizowal-po prostu nie moj poziom.ciebie nie pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący sam brawo panie Prezydencie za odwagę i wizję IP: *.net.stream.pl 05.02.11, 19:00 Brawo panie Prezydencie, nareszcie mamy prezydenta, który ma wizję rozwoju miasta i ma odwagę ją wyrażać, a o to dzisiaj niełatwo. Wybiórcza jak zawsze robi wodę z mózgu łatwo sterowalnej gawiedzi i działa w imię partykularnych interesów jednej słusznej partii, interes miasta mając daleko z tyłu. Układ komunikacyjny naszego miasta jest taki, a nie inny i całkowite zamknięcie placu byłoby szokiem komunikacyjnym dla miasta. Większość optujących za taka koncepcją to przyjezdni z okolicznych miejscowości niewiele mający z prawdziwymi częstochowianami wspólnego. A do tych mądrych co chcą zrobić referendum mam pytanie, skąd chłopcy weźmiecie kasę na to bardzo kosztowne przedsięwzięcie ??? żenada !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: brawo panie Prezydencie za odwagę i wizję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 19:14 Myślę, że to ty jesteś spoza Częstochowy i nie możesz się nacieszyć takim ruchem w mieście,szczególnie w Alejach. My częstochowianie chcielibysmy od tego odpocząc i mieć choć jeden plac bez ruchu kołowego. Tak jak w większościmiast w Polsce i w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący sam Re: brawo panie Prezydencie za odwagę i wizję IP: *.net.stream.pl 05.02.11, 19:31 Drogi interlokutorze, mylisz się i to bardzo. Mieszkam w ścisłym centrum Cz-wy przy samym Placu Biegańskiego i wszelkie związane z tym "zalety" mam na co dzień. Z chwilą zamknięcia III Alei ruch pojazdów przeniósł się na okoliczne, nieprzystosowane do tego uliczki osiedlowe, które już dzisiaj z trudem są w stanie to udźwignąć. Parę razy do roku, plac jest zamykany dla ruchu kołowego i wtedy zaczyna się gehenna. Normalny przejazd Alejami z ominięciem placu rozciąga się w czasie kilkukrotnie. Jeżeli już mamy zamknąć ruch w centrum to proszę bardzo, wzorem innych miast ruch tylko dla mieszkańców i zaopatrzenia w określonych godzinach. dla wszystkich pozostałych komunikacja miejska względnie pieszo, a samochód pozostawiony na parkingu poza centrum. Pod takim rozwiązaniem podpisuję się obiema rękami! A tak na koniec, czy ktoś potrafi się wczuć w rolę mieszkających w bloku przy ratuszu, bo ja nie. Ciągły ruch, smród spalin i poziom hałasu przekraczający wszystkie normy, dziękuję bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do myślącego sam Re: brawo panie Prezydencie za odwagę i wizję IP: *.play-internet.pl 05.02.11, 19:40 Prezydent, Twój pupil nie ma wizji. To czerwona marionetka, zakładnik tych, którzy mu finansowali kampanię. Myślisz, że handlarze tandety, przez przypadek są tzw. doradcami? A kolesi z zadupia to też jego autorski projekt czy może nakaz od Napieralskiego,żeby pewien bilans wewnątrz się zgadzał ? Pomyśl, myślenie nie boli. Towarzyszu takie rzeczy to dzieciom na dobranoc opowiadaj. PS Przy Ratuszu i tak odbywa się ciągły ruch Śląską i Nowowiejskiego...co Ty chrzanisz koleś..partyjnych sługusów SLDowskich na forum wrzucają...towarzysze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do myślącego sam Re: brawo panie Prezydencie za odwagę i wizję IP: *.play-internet.pl 05.02.11, 19:32 Myślisz koleś,że tylko handlarz tandetą miał kasę na referendum? oj naiwny ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kolesia Re: brawo panie Prezydencie za odwagę i wizję IP: *.net.stream.pl 05.02.11, 19:41 Zacznij koleś zbierać już od dzisiaj, każde niewypite piwo i niewypalony szlug przybliża Cię do referendum, a przy tym będziesz coraz zdrowszy i to nie tylko na ciele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do myślącego sam Re: brawo panie Prezydencie za odwagę i wizję IP: *.play-internet.pl 05.02.11, 19:47 Cóż..komuchy Twojego pokroju zawsze sprowadzają w tym mieście dyskusję na temat alkoholu. Jak mantrę powtarzają tylko i wyłącznie hasło,pusty slogan np. Dekabrystów. Poza tym wizji brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: brawo panie Prezydencie za odwagę i wizję IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.02.11, 20:41 Kasa na referendum będzie, nie tylko czerwoni kamienicznicy posiadają pieniądze, i wtedy tacy jak ty "myślący sami" będą szcz... po nogach, bo to już koniec czerwonej zarazy,Ha,ha,ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hela Re: brawo panie Prezydencie za odwagę i wizję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 22:13 Absolutnie popieram. Dość paraliżu w tym niby mieście. Spacerów Wam się zachciewa, przecież macie tyle miejsca: aleje , parki, wały Jasnogorskie... Nie straszcie tak referendum, bo mam wrażenie, że tutaj szaleje tylko jedna opcja jednego pana, który odszedł razem z ludźmi przyspawanymi do stołkow. Chcę bez korków płynnie przemieszczać się alejami a nie oglądać znaków zodiaku na pl. Biegańskiego/ mamy Planetarium/. W alejach brakuje miejsc parkingowych, zawężone są jezdnie przez parkujące auta, ruch jednopasmowy jak w Koziej Wólce , miasto się kurczy a Wy o spacerach. Nie można paraliżować komunikacji, bo wkrótce będziemy chodzić na piechotę jak za króla Ćwieczka z ogarkiem w ręku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi mause Do HELI IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.11, 00:37 nikt nikomu nie nakazuje jezdzic i parkowac po alejach. tak jak to sie dzieje w całym cywilizowanym swiecie - DO CENTRUM MIASTA SIE NIE WJEZDZA. NAJWYZEJ PODJEŻDŻA I ZOSTAWIA SAMOCHÓD. MASZ SAMA MENTALNOŚĆ Z KOZIEJ WÓLKI. ci ludzie Wrony nie byli widac przyspawani skoro jednak zostali usunieci. kazdy z tych usunietych ludzi byl lepszy niż ci którzy przyszli na ich miejsce zarabiac kasę. zwłaszcza że sa z poza Czestochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenin Re: Do HELI IP: 99.198.127.* 06.02.11, 01:19 Hela nie wie. Hela jak przodownica pracy za dawnych lat, na traktorach by najlepiej wjechała do centrum miasta. Typowa mentalność prowincji. W końcu sam rudy z zadupia pochodzi o obstawia się prowincjuszami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: brawo panie Prezydencie za odwagę i wizję IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.11, 11:50 "hela" - a ty byś chciała du psko podwieźć pod drzwi sklepu, czy banku, a może pod okienko kasowe? To jedź do mcdriv-a - dla ciebie to luksus i "oświecenie". Dla normalnych ludzi jednak nie! Na całym świecie wyprowadza się ruch z centrów miast, tylko komuchy je wprowadzały mówiąc że to lepsze niż na świecie (przykład - Olsztyn), ale myśl ciemnogrodzka rozkwita dalej za panowania owego "jaśnie oświeconego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: brawo panie Prezydencie za odwagę i wizję IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 07.02.11, 19:05 Wszyscy SLD-owcy zostaną wywiezieni na taczkach. Odpowiedz Link Zgłoś