Dodaj do ulubionych

Upokarzania inwalidy ciąg dalszy

05.02.11, 09:28
Panie Jacku powodzenia w walce z naszymi sądami. Jak czytam to co pan przechodzi to aż człowiekowi ręce opadają bo aż szkoda na to słów. To jest kpina w żywe oczy. Mam nadzieję, że skarga coś da. Takich rzeczy nie można zostawiać od tak sobie. Zawsze trzeba pociągać do odpowiedzialności osoby odpowiedzialny za taki - lekko powiedziane - bałagan. Zwolnić tych co listów słać nie umieją i zatrudnić kogoś kto choć czytać i pisać umie porządnie. Masakra... oO
Obserwuj wątek
    • nik-er Sądy w Polsce są do gnojenia ludzi 05.02.11, 10:01
      zawsze beda trzymać strone władzy, widać nie wiedzą po co istnieją
    • Gość: nie Re: Upokarzania inwalidy ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 10:05
      oto nasze uczciwe i niezawisłe sądownictwo
      • nik-er Re: tu jest przykład 05.02.11, 10:07
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9057435,Oskarzony_o_brutalny_gwalt_na_wolnosci__Sad_popelnil.html
      • Gość: JaJo Re: Upokarzania inwalidy ciąg dalszy IP: *.play-internet.pl 05.02.11, 13:52
        Taaak!
        Czasami nawet niezawisłe od polskiego prawa, praw fizyki i zdrowego rozsądku (patrz katastrofa hali targowej w Chorzowie/Katowicach).
        Po co wydawać wyroki, skoro można się przerzucać papierami.
        Swoją drogą polecam podejście np. sądu w Poznaniu - oddział ds. rent przeniesiono 2 km od przystanku tramwajowego - aby przypadkiem prawdziwy inwalida (bo ci fałszywi to mają bmki) nie miał zbyt łatwego dochodzenia swoich praw
    • Gość: koal Re: Upokarzania inwalidy ciąg dalszy IP: *.51.57.248.tvksmp.pl 05.02.11, 10:14
      Jesteś zwykłym naciągaczem. Z jakiej okazji zakład pracy ma wypłacać ci zadość uczynienie?? Czy jeżeli będę szedł po chodniku i zostanę kaleka, to urząd miasta będzie mi płacił za moje poniesione krzywdy??
      • annajustyna Re: Upokarzania inwalidy ciąg dalszy 05.02.11, 10:15
        Tak, bedziesz mogl go zaskarzyc i byc moze wygrasz odszkodowanie.
      • Gość: acotopo Re: Upokarzania inwalidy ciąg dalszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.11, 10:25
        Gość portalu: koal napisał(a):

> Jesteś zwykłym naciągaczem. Z jakiej okazji zakład pracy ma wypłacać ci zadość
        > uczynienie?? Czy jeżeli będę szedł po chodniku i zostanę kaleka, to urząd miast
        > a będzie mi płacił za moje poniesione krzywdy??

A Ty jesteś idiotą i analfabetą. Wiesz co to jest wypadek w pracy??

• Gość: aron Re: Upokarzania inwalidy ciąg dalszy IP: *.paradowski.pl 05.02.11, 10:28
          skończy się tym że wyślą go na kurs kompterowy, do klepania w klawisze noga nie jest potrzebna.
      • Gość: gość wkurzony ! Re: Upokarzania inwalidy ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 10:49
        koal. Jesteś zwykłym odczłowieczonym degeneratem moralnym. To tak delikatnie powiedziane !
        Człowiek stracił nogę w legalnej pracy.
        Państwo gwarantowało mu minima życiowe, a teraz wszyscy go totalnie olali. Sądy lecą w tzw. bambuko... I jak on ma żyć ?
        Czy ty tępy koalu wiesz co to znaczy żyć bez nogi ! ! ! !
        Obyś nie doświadczył takiego losu !
        On tej nogi nie stracił przez chlanie wódy. On pracował !

NIE RÓB ZAMĘTU TAKIMI WYPOWIEDZIAMI !
      • rowan_bean Re: Upokarzania inwalidy ciąg dalszy 05.02.11, 11:41
        Gość portalu: koal napisał(a):

> Jesteś zwykłym naciągaczem. Z jakiej okazji zakład pracy ma wypłacać ci zadość
        > uczynienie?? Czy jeżeli będę szedł po chodniku i zostanę kaleka, to urząd miast
        > a będzie mi płacił za moje poniesione krzywdy??

A ty mój drogi bezimienny forumowiczu jesteś po prostu idiotą!
        Nie znasz okoliczności w jakich ten Pan został okaleczony!
        Zresztą stało się to gdy był bardzo młodym człowiekiem i z pewnością żadne pieniądze tej straty mu nie zrekompensują
        Wolałby pracować i żyć całkowicie normalnie!
        Z drugiej strony jeśli huta podpisała ugodę, to znaczy, że skorzystała na niej!
        Nie miej idioto złudzeń, że dyrekcja wybrała ugodę z dobrego serca! Oni dobrze sprawdzili, że z wyroku sądu musieliby płacić znacznie więcej!
        Teraz nie chodzi o żadne pieniądze dodatkowe, tylko o zrewaloryzowanie tego świadczenia wynikającego z ugody!
        Nazywając kogoś naciągaczem zastanów się najpierw nad wszystkimi aspektami sporawy!
    • pis-dryk Upokarzania inwalidy ciąg dalszy 05.02.11, 11:16
      tak, dla uczciwych ludzi nie ma pieniedzy, ale dla rodzin politykow, ktorzy zgineli w smolensku jest po 250 tysi? co za tragiczne priorytety ma to panstwo...
      a do tych hejterow, ktorzy krzycza, ze mogl sie zabrac za robote - faktycznie mogl, ale nie pomysleliscie, ze w tym kraju nie ma pracy dla zdrowych ludzi, a co dopiero dla chorych? :/ druga sprawa to to, ze brak nogi to nie tylko brak nogi - to jeszcze powiklania po wypadku, bole fantomowe i inne dolegliwosci z tym ubytkiem zwiazane.
      mam nadzieje, ze temu panu uda sie wywalczyc to, co mu sie nalezy, bo tutaj im wyzej ktos siedzi, tym szybciej kradnie :/

a takie mam pytanie dla tych, ktorzy sie znaja: czy jesli sad wyslal wezwanie, to swiadek moze tak po prostu sie nie zjawic? wydaje mi sie, ze ma obowiazek... ale moge sie mylic :)
    • Gość: czytelnik Panie Jacku IP: 178.73.49.* 05.02.11, 11:16
      dobrze Pan trafił, Pan Mamoń jest jednym z przyzwoitszych dziennikarzy w Polsce.
      Polecam też konttakt z tvn uwaga i polsat interwencja
      (na stronie polsat interwencja pod poszczegolnymi programami ma pan maile do ich autorow, polecam panią Irminę Brachacz)

Proszę walczyć i naglaśniać takie złodziejstwo
      powodzenia
    • artx2 Upokarzania inwalidy ciąg dalszy 05.02.11, 11:21
      zanim nie zetknąłem się z sądami myslałem ze sady i sędziowe dbają o sensownośc wyroków ale po kontakcie z tą machiną mogę stwierdzic ze wyroki są nielogiczne i niezgodne ze zdrowym mysleniem więc nawet nie dziwię się temu co się dzieje ze sprawą tego Pana. Ale życzę mu wytrwałości i nieulegania sugestii sadu bo dobrze na tym się nie wychodzi. Sam też jestem ofiarą takie "dobrej" sugestii sądu. Sąd często przyznaje temu kto bardziej obstaje przy swoim a nie temu kto ma lepsze racje a potem pojawiają się niezłe absurdy.
    • jankomuzykant.dwa Upokarzania inwalidy ciąg dalszy 05.02.11, 13:15
      przeciętny szary obywatel w zetknięciu się z maszyną sądowo-biurokratyczną nie ma absolutnie szans, a jeśli chce coś zwojować to pójdzie z torbami, taki sytem niestety mamy, i nie ma widoku na poprawę tego syfu,
      czasmi się zastanawiam po jakiego wała nam takie państwo ? gdzie lepiej żyje się tylko wybrańcą, złodzieją, oszustą, bandytą, gdzie instytucje państwowe są bezduszne dla obywatela, urzędasy patrzą tylko nałozyć nowy podatek, haracz czy cholera jeszcze wie co ,
      po h.uj. nam takie państwo ????
      • Gość: tex-mex Re: Upokarzania inwalidy ciąg dalszy IP: *.hsd1.ms.comcast.net 05.02.11, 17:30
        Niestety, biurokracja w Polsce teraz jest wieksza, silniejsza, bardziej butna i - ogolnie - ma sie nawet lepiej nizli za czasow PRL-u!
    • Gość: danka Re: Upokarzania inwalidy ciąg dalszy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.11, 13:18

pepikcz pisze: "Zwolnić tych co listów słać nie umieją i zatrudnić kogoś kto choć czytać i pisać umie porządnie. Masakra... oO"

Sądy sądami ("proszę wstać sąd idzie... - a paszoł ty w ...") , ale jest jeszcze tajemniczy fundusz , dzisiaj jeszcze własność PO, RFG SA:

Władze spółki:
      Zarząd
      Agnieszka Celińska – Prezes Zarządu
      Łukasz Caliński – Członek Zarządu

Rada Nadzorcza
      Marcin Smaga – Przewodniczący Rady Nadzorczej
      Wiesława Molenda – Wiceprzewodniczący Rady Nadzorczej
      Ewa Messjasz – Sekretarz Rady Nadzorczej

Walne Zgromadzenie

Czy kiedyś dożyjemy końca bezkarnego kolesiostwa promującego aroganckich tumanów w służbie publicznej?
      • Gość: egipskiciemniak Re: to buleczka z maslem IP: *.pools.arcor-ip.net 05.02.11, 14:53
        trzeba popytac jak zalatwiaja w niemieckie urzedy takich chorych tam to dopiero jest sito nie nadarmo mieli takich znanych historycznych lekarzy
        • Gość: cacy Re: to buleczka z maslem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.11, 16:10
          egipskiciemniaku - rozumiem, że pogoda depresyjna, że nie masz gdzie co (do garnka) włożyć i trzeba żyć traumatyczną historią, ale analogie, które tu przywołujesz, o nieszczęsny, wskazują na poważny defekt mentalny - wystarczy zmienić literaturę i towarzystwo, bo nie wątpią iż drzemie w tobie zablokowany potencjał wzrostu...

Wracając do historii poszkodowanego Pana, zastanawiam się czy interwencja naszych posłów czy senatorów nie byłaby w tej kwestii skuteczna i raz na zawsze, przynajmniej w tej sprawie, położyłaby kres jawnej niewrażliwości i społecznej nieodpowiedzialności państwowych urzędników...
          Co na to znani ze swej skuteczności posłańcy częstochowskiej gościnnej ziemi pp. Izabela Leszczyna czy "syn sławnej mamy" Andrzej Szewiński?
          Do pozostałych parlamentarzystów częstochowskich nie apeluję, bo oni, w odróżnieniu od tych pierwszych znani są z tego, że tylko mówią o wrażliwości społecznej, a po takich nie można wiele się spodziewać...

Wstyd... wielki wstyd, że sprawa ciągnie się latami, że ludzie tracą zaufanie do instytucji życia publicznego... że gubimy resztki wrażliwości i wzajemnego zaufania...
    • xerxes19 Upokarzania inwalidy ciąg dalszy 05.02.11, 15:12
      Jak sama nazwa wskazuje zwierzchnikiem i pracodawcą urzędnika państwowego jest Panstwo, za państwo odpowiedzialny jest rząd, a jakoś niepamiętam żeby za rzadow Tuska ukarano jakiś urzędników za żle wykonywaną pracę.Co innego "robola"-ten jak żle pracuje to jazda na ulicę.Najwyższy czas skończyć z tym dziadostwem przy najbliższych wyborach, tylkoczy czy ktoś z Was widzi w Polsce partię która by położyla kres cwaniactwu urzędników?
      • Gość: sepitol A za rządów Kaczyńskiego pamiętasz IP: *.home.aster.pl 05.02.11, 18:13
        maniaku ?
    • ontos2 Minister tzw. wymiaru sprawiedliwosci 05.02.11, 15:31
      sprawuje nadzór. Qrwa nie czarujmy się, wymiar wymiarowi nie równy.
      • ekumeniczny1 Re: Minister tzw. wymiaru sprawiedliwosci 05.02.11, 21:40
        +++++++++++++++++++++++++++++++++

Nie bluznij Parówo!!!! W oczach Pana jestes ZEREM!!!

================================
        ================================
        Polaku!!!!!!! +++++++ Bog, Chonor i Ojczyzna !!!!
    • vonsmroden Upokarzania inwalidy ciąg dalszy 05.02.11, 16:17
      Bo Polska to nie karaj dla kalek!
      To tez nie kraj dla starych ludzi! W sumie dla młodych też nie...
      Tu tylko politycy mają raj!
      • Gość: iwan Re: Upokarzania inwalidy ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 16:45
        taką jedna co do władzuchny sie dorwała i ludzoim wiele krzywdy zrobiła już opatrzność zaczyna rozliczać
      • Gość: jedno pytanko Re: ciąg dalszy IP: *.net.stream.pl 05.02.11, 16:50
        a co ten pan robił przez prawie 10 lat od kiedy przestał dostawać pieniądze w neleżnej wysokości ?
    • justitusz Takie twory jak FRG 05.02.11, 19:45
      czy RSK (Spółka Restrukturyzacji Kopalń) obligatoryjnie zaskarża wyroki sądów do wyższych instancji tylko dlatego, by mogli zarobić prawnicy w nich zatrudnieni oraz w przypadku kontroli - wykazują wyczerpanie drogi odwoławczej. Ugodę zawierają tylko gdy jest ona skrajnie niekorzystna dla poszkodowanego. Myślę że i mnie uda się obronić w apelacyjnym korzystny dla mnie wyrok.
    • cynamonikus Upokarzania inwalidy ciąg dalszy 06.02.11, 00:04
      Dlaczego ujawniają na tym portalu nazwiska świadków? Nawet najgroźniejsi mordercy, pedofile, gwałciciele i złodzieje mają prawo do anonimowości w naszym kraju, (co uważam za błąd).
      • Gość: ja Re: Upokarzania inwalidy ciąg dalszy IP: *.play-internet.pl 06.02.11, 09:45
        RFG właśnie podlega p.Leszczynie,dlaczego do tej pory niczego dobrego nie zrobiła w kierunku uzdrowienia tej sytuacji? Jak cała PO,zwłaszcza częstochowska- kłamią, odkładają wszystko w czasie i nie mają żadnych rozwiązan,bo po prostu nie chcą. Ważne dla nich jest tylko zabezpieczenie stanowisk dla swoich, stąd też wcześniejsza ,długoletnia współpraca z Wroną. PO jest przy władzy,może nareszcie spojrzą na pokrzywdzonego człowieka i wyobrażą sobie,że taki los może spotkać każdego z nich,może ruszy ich sumienie.Wysyłając kilkakrotnie zawiadomienia do świadków na mylne adresy , to według mnie tylko gra na zwłokę, a to oznacza brak honoru i poszanowania drugiego człowieka.Mam nadzieję,że ten artykuł wreszcie zmobilizuje panią Leszczynę do pochylenia się nad kalekim człowiekiem.
    • tadeusz1212 Upokarzania inwalidy ciąg dalszy 06.02.11, 14:33
      Od tadeusz 1212 do pis-dryk. Świadek ma obowiazek zgłoszenia się na wezwanie sądu, jeżeli się nie stawi bez uzasadnionego usprawiedliwienia to sąd może wymierzyć karę grzywny lub zlecić policji przymusowe doprowadzenie na rozprawę. Bylem na sprawach gdzie sąd wymierzal świadkom po 500 zł grzywny. W tym przypadku to nie ma zastosowania ponieważ wogóle wezwań nie wysłano na właściwe adresy i świadkowie ich nie otrzymali. Wezwania były wyslane gdzie np. numer mieszkania był 88 a wpisano 8, na adres ISD Huta Czestochowa wogóle nie były wysłane.Są to celowe działania pracowników administracyjnych sądu aby maksymalnie przedłużać proces.Wszyscy są zadowoleni opócz Pana Jacka Bejma, który czasmi nie ma na chleb.Biorą grubą kasę z naszych podatków. Jego pełnomocnik z urzędu za 3 rozprawy miał przysądzone wynagrodzenie 3600 zł, ile będzie mial jeszcze wynagrodzenia ?/ liczy się stawiennictwo na rozprawie/.Czy może ktoś wie ile Regionalny Fundusz Gospodarczy SA w Częstochowie/Spółka Skarbu Państwa 100 %/wypłaciła Kancelarii Czesława Sadkowskiego za walkę z inwalidą II grupy od 11 lutego 2008 r ?.Podejrzewam , że więcej jak przyznana kwota zaległej renty wyrównawczej.Następna rozprawa 14 marca 2011 godz. 12.30 , sala nr 4.Sąd Okręgowy ul. Śląska 8 w Częstochowie. Zapraszam wszystkich zainteresowanych.
    • tadeusz1212 tadeusz1212 do :Gość. 06.02.11, 15:22
      Pan Jacek ostatnią podwyżkę miał 1 września 1998 r do kwoty 840 zł 73 grosze. Wielokrotnie prosił byłe kierownictwo "Huty Częstochowa" o podwyżkę. Odmawiano z jednego powodu- odlewnia żeliwa ,w ktorej miał wypadek nie istnieje więc nie ma z czego obliczyć . Wielokrotnie prosił były Zarząd Regionalnego Funduszu Gospodarczego o jakąkolwiek podwyżkę, również odmawiano. Jego błędem było to , że zawsze zwracał się ustnie.Były Zarząd RFG był tak nieprzyjaźnie nastawiony do inwalidy , że nie chciał przesyłać renty na konto bankowe . J.Bejm musiał odbierać osobiście w kasie.Urzędniczka twierdziła , że muszą go widzieć czy jeszcze żyje. Odmowę przelewania pieniedzy na konto Pan Jacek otrzymał na piśmie. Dopiero po interwencji gazety wyborczej u Pełnomocnika Rządu d/s Osób NIepełnosprawnych RFG zaczął przekazywać pieniądze na konto bankowe. Byłych hutników , którzy utracili zdrowie w wypadkach i rent wyrównawczych im nie podwyższano jest około 30. Prawdopodobnie jest inwalida , któremu renty nie podwyższono od 1972 , odbiera 240 zł.
    • dropsar Re: Upokarzania inwalidy ciąg dalszy 06.02.11, 15:34
      Wszystko jest tak popieprzone, że szanowni sędziowie już nie pamiętają jak powinno być i co należy do ich obowiązków. Na razie mają nogi,pracę, pieniądze, ale za jakiś czas system, któremu sami obecnie sprzyjają w tyłek ich kujnie.
    • przem0_25 Upokarzania inwalidy ciąg dalszy 06.02.11, 15:58
      Panie Jacku nie wiem co panu powiedzieć . Nie dla tego , że z współczucia aż zaniemówiłem , lecz dla tego iż sam przeżyłem taką wojnę z naszym sądem pracy i boje się coś panu radzić . To powiem krótko . Zmarnuje się czas ,nerwy a ich kasa dla takich ludzi jak MY jest pusta . Szkoda tylko , że tylko prasa i zwykli ludzie dostrzegają nas dopiero w takich sytuacjach .
      • Gość: ja Re: Upokarzania inwalidy ciąg dalszy IP: *.play-internet.pl 06.02.11, 18:27
        Jeżeli sądy mają tak wyglądać, to niech je w cholere likwidują

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka