Dodaj do ulubionych

Matyjszczak ucieka w krzaki. Rzecznik gada jak PRL

05.02.11, 20:31
Tomasz Jamroziński, rzecznik Urzędu Miasta: - Z propozycjami rozwiązań drogowych, które nie będą komplikować ani utrudniać organizacji ruchu ulicznego w Alejach i które nie będą uciążliwe dla mieszkańców.

Jakie to konkretnie propozycje?

- Nic więcej nie mogę powiedzieć.

Więcej... czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,9056490,Prezydent_wstrzymuje_remont_pl__Bieganskiego.html#ixzz1D77sknCd

Arogancja wladzy prezydenckiej Miasta Czestochowy.

Co to znaczy, ze prezydencki 'rzecznik' , zachowuje sie jakby prowadzil scisle tajne sledztwo, super tajnego programu,
prowadzonego
przez super tajnych agentow???

Dopiero co wybrani i juz wam wladza odbila!!!!

Ohydny start nowej prezydenckiej wladzy.

Smierdzi to prokuratura.

Gwalciciele czestochowskiej demokracji i suwerennosci.

Obserwuj wątek
    • Gość: Ela Re: Matyjszczak ucieka w krzaki. Rzecznik gada ja IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.02.11, 20:46
      Dla Matyjaszczyka i jego wspaniałych doradców to już jest początek końca, częstochowianie przygotowują odpowiednie taczki na ich czerwone dupska.
      • Gość: do eli Re: Matyjszczak ucieka w krzaki. Rzecznik gada ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 20:48
        szkoda taczek!
    • Gość: a co biedny Re: Matyjszczak ucieka w krzaki. Rzecznik gada ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 20:47
      rzecznik ma powiedzieć?
    • Gość: Krzyś Re: Matyjszczak ucieka w krzaki. Rzecznik gada ja IP: *.play-internet.pl 05.02.11, 20:54
      Matyjaszczyk jako marionetka musi skonsultować się ze swoim mocodawcami tworzenia syfu w Częstochowie..
    • aspirata Re: Matyjszczak ucieka w krzaki. Rzecznik gada ja 05.02.11, 22:34
      Matyjszczak.

Zanim wyjedziecie z Miasta Czestochowa.

M Y

Mieszkancy Miasta

Musimy wiedziec:

dlaczego,
      bez konsultacji z Radnymi,

nagle udajesz dzien swira

ktorego powolales w Poniedzialek

umieszczajac teGo Swira,

zaraz obok twego gabinetu
      Prezydenta Czestochowy.

Ktory to nr pokoju?

Kiedy wyjazd do M.Karlo???
      Te ruletki; towarzyszu Prezydencie??

mYSLALAM? ZE JESTES Z TEJ MLODEJ LEWICY;

a TU SIE OKAZUJE/

wyscie stare komuchy.

• Gość: gilotyna Re: Matyjszczak ucieka w krzaki. Rzecznik gada ja IP: 99.198.127.* 05.02.11, 22:44
      Matyjaszczyk za wzrost bezrobocia w Częstochowie wśród młodych i za kompromitację naszego miasta na Śląsku i próby uczynienia z centrum miasta lotniska, zostanie zdjęty ze stanowiska.
      • aspirata Re: Matyjszczak ucieka w krzaki. Rzecznik gada ja 05.02.11, 22:58
        On Ciebie nie slucha.
        On nikogo nie slucha.
        Poza 'poniedziałkiem'

Androit komuny w lepszym stanie niz mumia Lenina.

I w do dodatku w "Poniedzialek":

Zalozyc mu skarge prokuratorska.

Matyjszczak to wyborczy oszust.

W 'poniedzialek' z 'poniedzialkiem':

zlamal prawo.

• Gość: Rywin again Re: Matyjszczak ucieka w krzaki. Rzecznik gada ja IP: 99.198.127.* 05.02.11, 23:03
          Taka partia. Od afery do afery.
          • aspirata Re: Matyjszczak ucieka w krzaki. Rzecznik gada ja 05.02.11, 23:20
            Gość portalu: Rywin again napisał(a):

> Taka partia. Od afery do afery.

Nie wiem czy ten swiatloglowy obecny szef cos wogle zmienia?

Pewne jest, ze Olejniczak wytepilby tego czestochowskiego jelenia w obrazie
            rykowiska poniedzialkowych malwersantow.

Niestetyt. Nie mamy lewicy w Czestochowie.

Mamay za to gangsterska lewa prawnie krucjate
            cinkciarzy PRL.
    • aspirata Re: Matyjszczak ucieka w krzaki. Rzecznik gada ja 05.02.11, 23:24
      Mlodsi nie w<iedza.

MatyjSZczak w krzakach od 'Poniedzialku', doskonale wiedza, ze:

pl.wikipedia.org/wiki/Cinkciarz

Cinkciarz (z ang. change money,[1] wymawianego przez cinkciarzy "cincz many" lub "cieńć many") – potoczne określenie osoby, która za czasów PRL nielegalnie wymieniała głównie dolary amerykańskie oraz w mniejszym stopniu inne waluty, a także bony dolarowe.

Najwięcej cinkciarzy można było spotkać pod sklepami sieci "Pewex" i "Baltona", gdzie towar kupić można było wyłącznie za walutę obcą lub bony, a także hotelami, bankami, lotniskami i na giełdach samochodowych.

Cudzoziemcy często wymieniali swoją walutę na złotówki u cinkciarzy, którzy oferowali wyższy kurs wymiany niż państwowe banki. Cinkciarze byli także nielegalnym, ale w gruncie rzeczy akceptowanym przez władze ogniwem łańcucha legalnych poza tym procesów gospodarczych na małą i średnią skalę: byli np. źródłem walut zachodnich potrzebnych na zakup zagranicznych komponentów do składanych i sprzedawanych w Polsce za złotówki urządzeń. Wymiana pieniędzy u cinkciarzy była jednak - jak zawsze w obrocie czarnorynkowym - dokonywana z dużym ryzykiem, dochodziło bowiem przy tym czasami do oszustw: prób użycia banknotów fałszywych lub nawet wycofanych z obiegu banknotów polskich z lat 40., a nawet przedwojennych.

Społeczeństwo posądzało też cinkciarzy o współpracę z MO, SB i wywiadem, co w wielu przypadkach okazało się prawdą.

Cinkciarze zniknęli w 1989 roku wkrótce po tym, kiedy (15 marca) wprowadzono w życie nowe prawo dewizowe, które zalegalizowało prywatny obrót walutami obcymi w kantorach wymiany. Niektórzy z cinkciarzy, którzy o planowanych zmianach przepisów wiedzieli zawczasu i dysponowali większą gotówką, byli w stanie dosłownie nazajutrz po wejściu w życie nowych przepisów otworzyć kantory albo nawet całe sieci kantorów wymiany walut. W ten sposób nagle stali się legalnymi biznesmenami, a dla niektórych z nich operacja ta była okazją do błyskawicznego uzyskania wielkiej fortuny, która obecnie procentuje w całkowicie już legalnych inwestycjach.

Matyjszczak ucieka w krzaki. Rzecznik gada jaja

• barczysty90 Macie co chcieliście 05.02.11, 23:47
      Prawda jest bolesna.
      Uwierzyliście w młodego, w nową energię oraz w "Poniedziałkowe" sensacje. Teraz macie to co wybraliście i nie jęczcie.
      Choć może nie ... dla miasta warto się ugryźć w język.
      Może warto zebrać się w kupe i zrobić coś pożytecznego dla miasta. Jakiś stanowczy głos sprzeciwu?
      Jak dla mnie szkoda taczki nawet. Tu trzeba twardo i stanowczo powiedzieć kto w mieście rządzi.
      Z wielkiego wejścia, będzie wielkie zejście.
      Z mieszkańcami on się nie liczy.
      Z radnymi też się nie liczy
      Z Poniedziałkiem się liczy...
      BO MAJĄ GO W GARŚCI.
      • Gość: apel Zbierzmy się wszyscy i zorganizujmy IP: 99.198.127.* 05.02.11, 23:58
        wszyscy...i wywalmy go zanim będzie za późno.
        Wszyscy, którym leży na uwadze dobro tego miasta.

Nie może być tak,że Poniedziałek i czerwona mafia rządzi Częstochową.

Może jakaś spektakularna blokada UM? Blokada Gabinetu Prezia? Podpisy pod przyszłe referendum?

Organizujmy się!
        • Gość: Krzyś Re: Zbierzmy się wszyscy i zorganizujmy IP: *.play-internet.pl 06.02.11, 00:17
          Ktoś kto ma w du... częstochowian powinien się tylko ich bać gniewu ,ale i innych konsekwencji
        • Gość: Zofia Re: Zbierzmy się wszyscy i zorganizujmy IP: 212.87.246.* 06.02.11, 08:02
          Podpisujcie się tylko wyraźnie że by miasto nie zbankrutowało w przyszłym roku trzeba jeszcze zwolnić ponad 1000 politycznych przydupasów. A te listy z podpisami proszę dostarczyć do kadrowej w Urzędzie Miasta.
          • Gość: Romek Re: Zbierzmy się wszyscy i zorganizujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 10:55
            Krzyś nigdy nie potrafił rządzić, i dlatego dobiera sobie czekistów typu Marszałek. Z kulawikiem to inna sprawa ma do spłacenia dług wdzięczności . Trzymają go za gardło.
            Arogancja tego pana jest kosmiczną , on ma chyba ADHD.
          • Gość: do Zofii Re: Zbierzmy się wszyscy i zorganizujmy IP: *.play-internet.pl 06.02.11, 11:30
            Gość portalu: Zofia napisał(a):

> Podpisujcie się tylko wyraźnie że by miasto nie zbankrutowało w przyszłym roku
            > trzeba jeszcze zwolnić ponad 1000 politycznych przydupasów. A te listy z podpis
            > ami proszę dostarczyć do kadrowej w Urzędzie Miasta.

Czerwoni już się cieszą,że dostaną stołki na miejsce zwolnionych. Jak się rozdawało Poniedziałek na ulicy to teraz za zasługi ryży da.

Póki co czerwony wszem i wobec kłamie,że miasto bankrutuje,że upada finansowo,celem przykrycia braku konstruktywnej większości, która by mu pozwoliła skutecznie rządzić.
            Nie wie jak przykryć swoją bezradność i brak działania to uprawia propagandę kryzysu.

Tak podpiszemy się. Z imienia i nazwiska. I wywieziemy na taczkach jak będzie trzeba czerwone ...
      • barczysty90 Jakieś pomysły? 06.02.11, 13:26
        To co jakieś konkretne pomysły? Choć nie sądze by się z nami panowie Krzysztof i Leszek liczyli.
        Nie chciałbym by to była akcja w ich stylu, prześmiewcza, szydercza, a`la Poniedziałek. Byle po trupach do celu.
        • Gość: X Re: Jakieś pomysły? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 15:16
          Zwarty front asystentów pani Leszczyny jak zwykle donośnie się wypowiada. Ciekawe jak to się ma do kwestii zadłużenia miasta z lat minionych. Czy naprawdę dzieciaki musicie dezorientować czytelników forum i przedstawiać zatrudnienie w UM jako " pępek świata" w kwestii zarządzanie Częstochową. Prezydent zapewne przeprowadził przegląd stanowisk pracy i uznał, że część z nich jest zbędna dla sprawnego funkcjonowania Urzędu - co mnie jako płatnika podatków cieszy, gdyż mam przekonanie że przekazywane przeze mnie środki w formie podatków zostaną przeznaczone na bardziej istotne dla Miasta cele niż utrzymanie stanowisk pracy dla asystentów politycznych posłów- wiadomo jakich.
          A że powiększą grono bezrobotnych ? To fikcja i hipokryzja. Jeśli mają taki potencjał jak tu się pisze to niech biorą sprawy w swoje ręce i naprzód...Cóż będą za samorządowe grosze robić... Wybitnego fachowca każdy pracodawca zatrudni z ochotą...Albo zacząć działalność własną... Naprzód młodzieży! A nie tylko szukać " żagla"...
          • Gość: xx Re: Jakieś pomysły? IP: *.icis.pcz.pl 06.02.11, 15:57
            1. Wypowiadaja sie w duzej mierze zwykli Czestochowianie.

2. Czesto tacy ktorzy nawet jesli nie glosowali na Matyjaszczyka mieli nadzieje ze jednak nowa wladza bedzie oznaczala nowe szanse dla miasta.

3. Rzeczywistosc jest jednak taka ze zaczyna budzic zdzwienie, a momentami przerazenie.
            Dla mnie to wladza szarej eminencji Kulawika i blokada modernizacji glownej ulicy miasta po to tylko zeby spelnic interesy waskiej grupy z ktora Pan Kulawik jest powiazany i ktore interesy reprezentuje.

Nie wyobrazam sobie przyszlosci Czestochowy z takim "syfem" w centrum miasta. Takie miasto odstrasza i niszczy nadzieje na lepsza przyszlosc.

• Gość: ala Re: Jakieś pomysły? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 16:44
              Koncepcje Kulawika firmuje Matyjaszczyk, nowy rzecznik zaś kontynuuje styl Leśnikowskiego. Katastrofa, nie tak miało być w tym budzeniu energii Częstochowy Nic tylko chcą nam zrobić dwupasmową drogę ekspresową w Alejach. A może to realizacja obiecanek Grabarczyka w kontekście Euro 2012. Zamiast obwodnicy ekspresówka przez środek miasta. Znowu będziemy najlepsi w Polsce.
              • Gość: xx Re: Jakieś pomysły? IP: *.icis.pcz.pl 06.02.11, 19:40
                Mala poprawka - rzecznik czyni to z musu, bo inaczej straci robote.

Widac jak musi sie przy tym meczyc - Pan Jamrozinski to czlowiek zaangazowany w zycie miasta, tworca - jego wiersz widzialem kiedys w sobotnim wydaniu GW (ogolnopolskim).

szkoda ze musi cos takiego firmowac.
                • storima Re: Jakieś pomysły? 06.02.11, 20:00
                  Gość portalu: xx napisał(a):

> Mala poprawka - rzecznik czyni to z musu, bo inaczej straci robote.

Taka to praca.
                  Nic nie mam do rzecznika.
                  Do prezydenta, owszem i to jak najbardziej.

W tej kwestii ustawia swego rzecznika prasowego na pozycji:
                  PRL.

PS Tak naprawde mialem nadzieje, ze Matyjszczak ksztaltowanyjuz poza PRL, w wolnej Polsce jako polityk, doda naszemu miastu europejskiej stylem lewicy.

A tu sie okazuje, ze gosciu tworzy sobie hermetyczne kliki, odrzuca dotacje UE, i przywraca SLD
                  marke
                  PZPR.

______
                  SKANDAL.
                • mirage75 Re: Jakieś pomysły? 06.02.11, 20:24
                  Nie moze byc mowy o czyms takim jak bycie rzecznikiem z musu.
                  Nikt panu Jamrozinskiemu z calym szacunkiem dla niego nie zabrania opuszczenia tego stanowiska w sytuacji gdyby kolidowalo to z jego przekonaniami.
                  Skoro firmuje swoim nazwiskiem taka funkcje,widocznie akceptuje dzialania swojego szefa i wcale nie musi byc to naganne.Pod warunkiem ze chce sie byc w jednej ekipie z szeryfem.
                  Natomiast mozna miec wiele zastrzezen do funkcjonowania metod komunikacji pomiedzy urzedem prezydenta a spolecznoscia miasta.
                  Ostatnie nieczytelne proby rozszyfrowania decyzji prezydenckich i odpowiedniego przekazu medialnego powinny zmusic odpowiedzialne osoby do zastanowienia sie nad problemem ktory moze spowodowac wzrost braku zaufania do intencji ww.osob.
                  • storima Re: Jakieś pomysły? 06.02.11, 21:10
                    mirage75 napisał:

> Nie moze byc mowy o czyms takim jak bycie rzecznikiem z musu.

________

Oczywiscie, ze nie.

Przeciez Pan Rzecznik nie z musu przyjal swa prace.

Jako rozsadny kandytat na rzecznika Matyjszczaka,
                    wiedzial, znal
                    i wie
                    co kto i gdzie
                    i jak
                    Matyjszczak
                    bedzie
                    prowadzil swa polityke.

__________________Obecnie to jest polityka oszukancza wobec czestochowian.
                    Polityka pokątna. Oszczercza;

Byc moze pana Rzecznika zaskoczyl fakt oddania kluczy do pokoju (nie pamietam numeru pokoju, ale wiem ze w tym hotelu, to pokoj zaraz obok pana prezydenta).

Kulawik mieszka w hotelu obok Matyjszczaka.

Czy pan Rzecznik jest zadrosny, zaskoczony???

Skad mamy to wiedziec skoro sie nie wypowiada???

• storima Hotel de ville=Merostwo=Hotel 06.02.11, 21:18
                      A British tourist has spent a night trapped in a French town hall after mistakenly thinking she could book a room at the "hotel de ville".
                      news.bbc.co.uk/2/hi/8218069.stm
                      • Gość: tytus Re: Hotel de ville=Merostwo=Hotel IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 07.02.11, 19:26
                        Dla dobra miasta czerwoni wek.
            • barczysty90 Re: Jakieś pomysły? 06.02.11, 16:56
              Podpisuje się obiema rękami po tym co piszesz...
              Ale jeśli ktoś ma odmienne zdanie od kogoś innego to odrazu musi być kimś z jakiegoś układu lub partii...
              Czyli wg niektórych swoich poglądów mieć nie można, tylko odrazu trzeba być "uwikłanym"
              • Gość: zen Re: Jakieś pomysły? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 07.02.11, 19:15
                Matyjaszczyk zabieraj Kulawika i spadajcie z Częstochowy.
          • barczysty90 . 06.02.11, 16:54
            Z asystenta Wrony przeskoczyłem teraz na asystenta Leszczyny? Ciekawe kim będę wkrótce... wg forumowiczów oczywiście :)
            • kubiss Aspirata ----- Psychopata 06.02.11, 17:07
              Pan Matyjaszczyk zaczal sprawowac wladze kilka miesiecy temu .
              Trzeba byc albo debilem albo Trollem jak zalozyciel watku zeby po trzech miesiacach rzadzenia
              wylewac kubel pomyj na Prezydenta .

Platforma nie wygrala :-)
              Z tad twoja flustracja i piana na pysku .

Aspirato!
              Zaczekaj ze swoim chamstwem chociaz rok :-)
              Po roku sam chetnie dolacze sie w kulturalny sposob do krytyki Pana Matyjaszczyka .

Narazie zycze panu Matyjaszczykowi samych sukcesow !
              • crezzy Re: Aspirata ----- Psychopata 06.02.11, 17:51
                Popieram kubiss.Sam pamiętam jak to to porzodowało w ataku na Kaczyńskich.A teraz zatkało kakao.Sam glosowałem na czerwonego prezydenta i jeszcze nie porządził ,a już jest nagonka.Widząc Tuska w jakim natchnieniu broni swoich nieudolnych ministrów, poparcie PISu wzrasta.Bo narazie nie ma partii ,by postawiła się tym bucom którzy wraz z kretynami z PSLu ogłubiają ludzi.Nabijając kasę sobie i tym bogatszym .Bo Napieralski to cieńki bolek narazie.Wiec dajmy mu szansę.Tak jak Wronie.Który już po pierwszej kadencji powinien wylecieć.Dać szansę obrzympały.
              • Gość: ja Re: Aspirata ----- Psychopata IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 06.02.11, 20:26
                Kubiss ty czerwona istotko i tak twój Krzyś zostanie wywieziony na taczce.
              • taniarada Re: Aspirata ----- Psychopata 21.12.14, 09:24
                I znalazłem też kubissa.Ma trochę inne barwy,I chyba zmienił już poglądy.
    • aspirata Re: Matyjszczak ucieka w krzaki. Rzecznik gada ja 06.02.11, 17:30
      Zachowanie prezydenta jest skandaliczne. Dlaczego? Wstawia sie za pomyslami urzadzania miasta wzorem grupy Kulawika. Czy to glosami Kulawika zostal powolany na prezydenta?
      Na oburzenie czestochowian odpowiada milczeniem, uciekajac od swych wyborcow, a mediom podstawia rzecznika, ktory arogancko nie daje odpowiedzi na konkretne i proste pytanie.

Jesli komus odpowiada taki styl rzadzenia to niech sie przeniesie na Bialorus.
      • storima MatyjszczakWkrzakiRzecznikPRLMonteCarloWCzewie 06.02.11, 18:46
        Marek Drygas, od 2003 r. zaangażowany w stowarzyszeniach właścicieli kamienic
        (...)
        Chcę, żeby miasto żyło, a życie to samochody.
        (...)
        - Czy to taki kłopot zatrzymać auto po północnej stronie III Alei i przejść kilkanaście metrów na południową? - pyta "Gazeta".

- Nie. Ale ludzie chcą się nacieszyć autami, więc im na to pozwólmy - mówi Drygas i daje przykład Monte Carlo, gdzie pod drzwiami słynnej świątyni hazardu można podziwiać zaparkowanie ferrari i porsche. - W Częstochowie też są ładne samochody -

Więcej... czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,7125072,W_III_Alei_pieszym_juz_dziekujemy.html#ixzz1DCXL6Ey6

Oto konsultanci Matyjszczaka.
        Drygas-Kulawik, ambitniej to by bylo gdybyscie Matyjszczaka wciagneli na tor F1.
        Czemu nie w czestochowskich alejach???

forum.gazeta.pl/forum/w,55,101346763,,W_III_Alei_pieszym_juz_dziekujemy.html?v=2
        Prezydencie, jakim Wy modelem auta się świerzbicie ?
        • Gość: ja Re: MatyjszczakWkrzakiRzecznikPRLMonteCarloWCzewi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 22:53
          To poniedziałek zniszczył Częstochowę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka