radorrr 09.06.11, 08:15 Może, ktoś podać konkretny adres strony internetowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jasiek Re: Ile mają parlamenarzyści IP: *.net.stream.pl 09.06.11, 09:08 A może by TAK zacząć rozliczać naszych 'kochanych" parlamentarzystów z tego, co DOBREGO zrobili dla naszego miasta, dla regionu, dla Polski za ...TAKĄ kasę ! Może by TAK wprowadzić coroczny OBOWIĄZEK rozliczania się ze swoimi wyborcami z danych obietnic, z realizacji swojego... programu wyborczego... Mnie też "przydałby się" nowy samochód i niekoniecznie najnowszy model mercedesa czy też model z 2009 roku... Wtedy TEŻ... za "takie pieniądze" może udało by mi się "wystąpić" parę razy na mównicy sejmowej...NIESTETY... muszę żyć za 1200 PLN (!) i... "główkować", jak PRZEŻYĆ do następnej wypłaty, żeby po opłaceniu wszystkich koniecznych świadczeń typu: mieszkanie, światło, gaz... z tego co mi zostanie "wyżywić" rodzinę ! POSEŁ i SENATOR to jednak ... bardzo dobre źródło dochodu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Ile mają parlamenarzyści IP: *.net.stream.pl 09.06.11, 10:12 Za taką kasę można być tylko posłem lub senatorem, specjaliści za taką kasę by tam nie poszli bo dostają więcej z normalnej pracy. No i niestety już tak jest, że specjaliści się nie pchają do władzy... inaczej jeszcze by się zaczęło zmieniać na dobre. A tak, politykiem każdy może zostać szczególnie Ci, którzy nie są wybitnymi specjalistami i sobie tam siedzą, podnoszą podatki i jeszcze krócej trzymają społeczeństwo za twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Ile mają parlamenarzyści IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 09.06.11, 10:39 @jasiek Popieram pomysł. Płacić za wyniki pracy a nie "za pracę". W przypadku Posłów mamy sytuację podobną do lekarzy, którym płacimy za leczenie a nie za wyleczenie. Stąd też tak dużo chorych. Gdyby nas wyleczono to lekarze straciliby źródło dochodu a tak to mogą narzekać jacy to zapracowani, żądać podwyżek pensji, itd. Analogicznie, Posłowie mają obecnie podstawy do narzekania "jak to ciężko pracują" i jak mało zarabiają. Czas to zmienić lub... narzekać i płakać po cichu, cierpieć z wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Ile mają parlamenarzyści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 15:02 Do jaśka : To słabo główkujesz . Tak samo może i w szkole główkowałeś , ba może i z angielskim czy niemieckim było podobnie . No bo gdyby było lepiej , to można jechać za granicę i tam znacznie lepiej zarobić . No ale trzeba znać języki .Oj trzeba mocno się na " główkować " , że tę umiejętność posiąść jako tako . A kwoty , które dostają posłowie nie są oszałamiające jak na częstochowskie bogactwo bogatych ludzi . Od tych kwot zapewne trzeba odjąć jeszcze składkę na klub poselski i na inne zrzutki partyjne no i ... odłożyć na przyszłą kampanię wyborczą . Partia nie jest taka skłonna komuś fundować kampanię , ba !!! nawet wyłożyć partiom przychodzi ciężko . A z funduszem wyborczym nie jest łatwo - no chyba że ma się takie możliwości jak poseł z Biłgoraja - poprzez tzw słupy palikotowe . Stąd kwota do dyspozycji na bieżące życie u posła nie jest taka wielka . Przypuszczam, że dobry hydraulik za granicą zarabia więcej . Ale to może i dobrze, bo w danej RP , tej Pierwszej senatorami były osoby , które miały majątku po setki razy więcej niż posłowie . Taki Jarema Wiśniowiecki to mógł kupić sobie kilku posłów i oni głosowali na jego życzenie . I tak to działało aż osiągnęło szczyt degeneracji za saskich czasów . A może i teraz podobne mechanizmy działają , tylko tak mało obyci w polityce jak ja , tego nie widzą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Ile mają parlamenarzyści IP: *.net.stream.pl 09.06.11, 23:54 angrusz, za granicę to wyjedź TY, TY znasz "wspaniale" angielski i TEŻ ciągle narzekasz, że NIE chcą CIĘ w żadnej szkole! Od mojej znajomości języków się "odkrochmal",mówiąc, a raczej pisząc, delikatnie... Zagranica CZEKA na takich jak TY - chemików przekwalifikowanych na anglistów... Ja się urodziłem TU, w Polsce i TU chcę żyć - mieszkać, pracować i ... G O D N I E zarabiać ! NIE chcę być "białym murzynem" w jakiejś Anglii czy Irlandii... Miejsce na.. zmywaku zostawiam dla... C I E B I E ! Ewentualnie zostań hydraulikiem,skoro zazdrościsz im zarobków ! To po pierwsze, a po drugie... CZYTAJ, chłopie, ZE zrozumieniem ! Ponoć jesteś nauczycielem ?! A ..."Takie bedą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie" ! NIE chciałbym, żeby TACY nauczyciele uczyli moje dzieci ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Ile mają parlamenarzyści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 07:04 Widzę jasiek, że ty należysz do pewnej grupy ludzi , którzy ciągle narzekają na niskie zarobki chcieliby godnie zarabiać . A godnie to w liczbach ile . Bo godnie zwykle oznacza z godnością . Godności nikt nikomu nie zabiera nawet jeśli płaci mało ( czasem wyjątki się zdarzają ) . Hmm, Ja ciebie nie znam więc nie mogę o tobie nic pewnego napisać ale jako o grupie , to już mam pewne wyobrażenie , i to na podstawie tego jak się zachowywali u mnie na lekcjach , jak się uczyli i teraz w dorosłym życiu jak sobie ... nie radzą . Ale roszczenia takie same jak i za czasów szkolnych to i teraz mają . Jeżeli ktoś nie chce być " białym murzynem " to będzie i jest zwykle białym wiecznie bezrobotnym . Ja specjalnie nie narzekam , mimo iż o pracę w szkole trudno i coraz trudniej będzie . Radzę sobie ale jak będzie ciężko to i za białego murzyna najmę się do pracy na zmywaku . Podczas studiów też w restauracji pracowałem w Wiedniu ( dwa wolne dni - środa i czwartek przeznaczałem na zwiedzanie ) i w mieszalni pasz w Malchin . Mi to godności nie ujmuje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Ile mają parlamenarzyści IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.11, 09:20 www.sejm.gov.pl/poslowie/lista6.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niebieski ptak Re: Ile mają parlamenarzyści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 12:38 Posłowie powinni dostawać najniższą krajową.1370 zł. Wtedy by byłowiadomo kto naprawdę kandyduje dla służby krajowi. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albin siwak Re: Ile mają parlamenarzyści IP: *.prenet.pl 09.06.11, 16:40 Cwany tzw.lewicowy/czy lewy/ poseł Kasprzyk.Zaocznie skończył WSP/AJD/.Nic nie potrafi ,ale kase potrafi kręcić.Tym z PO i SLD żyje się coraz lepiej.Najciekawsze ,że za komuny też nie narzekali. To jest kasta tzw. nietylanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: error Re: Ile mają parlamenarzyści IP: *.centertel.pl 09.06.11, 17:55 ano byla jest i niestety bedzie Odpowiedz Link Zgłoś