Dodaj do ulubionych

Ostatnie dni przed szczytem

09.08.11, 23:55
I koniec spokoju. Znowu będą szły listy niosące megafony, przez które będą emitować swoje skowyty (tej kakofonii śpiewem nie nazwę). I kto za ich ochronę, opiekę ambulatoryjną i sprzątanie po tych sraluchach zapłaci? Ja zapłacę, Pan zapłaci, Pani zapłaci - wszyscy zapłacimy. A później z braku kasy miasto poobcina wozokilometry w transporcie publicznym, pozwalnia nauczycieli uczących nasze dzieci, nie naprawi chodnika na którejś z ulic, nie zapłaci Tauronowi za naprawę zepsutych latarni.
Może M.Balt ma rację? Tylko głupio zaczął... Przydałoby się jeszcze wprowadzić ograniczenia w stosowaniu nagłośnienia indywidualnego, aby te ryki godowe nieco stonować oraz wymusić na wciąż górującym nad miastem, niczym we Francji zamku okupanta klasztorze, aby przyciszyli swoje nagłośnienie tak, aby było słyszalne jedynie w rejonie placu. Kurka - niby się unowocześniają, a stosują zbiorowe szczekaczki na wałach, zamiast nagłośnienia punktowego rozproszonego po błoniach - infrastruktura jest.
Od kogo może domagać się Częstochowianin odszkodowania na wypadek spóźnienia do pracy, kontrakt, czy inne czynności, opóźnienie których spowodowanych zatrzymaniem autobusu (ew.samochodu) przez pielgrzymkę?
Obserwuj wątek
    • Gość: ada Re: Ostatnie dni przed szczytem IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 00:24
      Chłopie, w jakim ty świecie żyjesz... co za ciemnogród! Tak, właśnie nietolerancja, i mówienie w taki sposób o pielgrzymkach i pielgrzymach, to zaszłość z poprzedniego ustroju, po prostu CIEMNOGRÓD!
      • quasi-modo Re: Ostatnie dni przed szczytem 10.08.11, 00:58
        No i właśnie ! Powinni zakazać wyjcom wchodzenia do miasta z własnym nagłośnieniem . Nie dość , że wyją to jeszcze zasmrodzą , zasrają , zaśmiecą i ruch dodatkowo sparaliżują . Nadchodzą coroczne najgorsze dni dla Częstochowy i częstochowian . I jak zwykle podatnicy (mieszkańcy) muszą znosić uciążliwości oraz płacić koszty związane ze spędem wiernych . Ale Jasna Góra dalej nabija kasę . Najwyższy czas zmienić te zakorzenione zwyczaje . Idą z własnej woli ? Oczywiście , że tak . No więc niech płacą za bajzel razem z ojczulkami paulinami . Samo słowo "pielgrzym" lub "pątnik" budzi we mnie odrazę . Zawsze zostawiają po sobie syf i chcieliby wszystko za "Bóg zapłać" . Zgroza ! Wreszcie ktoś w radzie miasta słusznie zauważa ten problem i próbuje coś z tym zrobić ku mojemu i innych zadowoleniu . Sprawa jest bardzo poważna . Ze wszystkich wątków jakie się na ten temat pojawiły wynika , że zdecydowana większość mieszkańców ma dość dziadostwa do , którego trzeba jeszcze dokładać i traktować jak święte krowy .
        • Gość: xax Czy oni muszą tak wrzeszczeć??? IP: *.ice-net.pl 10.08.11, 07:53
          Czy oni muszą tak wrzeszczeć? Jak Chrystus pielgrzymował od wsi do wsi, też tak wrzeszczał? Nie.
          Spiewać to całe towarzystwo nie potrafi a wydziera się, jakby je ze skóry obdzierali. I jeszcze te skrzeczące magafony. Zrozumcie, że śpewać jednak nie! każdy "może".
          • marillion73 Ja wyjeżdżam na ten czas - to ject chore 10.08.11, 23:33
            Ja się wynoszę z miasta na te trzy dni, żeby mnie coś nie trafiło, ale nie jest to normalne, że człowiek musi się z domu wynosić, żeby tych wyjców nie słyszeć od rana we własnym mieszkaniu.
    • Gość: roch Re: Ostatnie dni przed szczytem IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 07:54
      Dalej częstochowskie gnojki,piszcie jeszcze więcej ! Wystawiacie sobie świadectwo ! Bełkot, złość, chamstwo..........Czy aż tak bardzo przeszkadzają wam te pielgrzymki,a może są inne powody....frustracji uwalniającej niespotykane chamstwo !? Czy tak trudno doszukać się czegoś pozytywnego ? Przecież gdyby nie Jasna Góra to pies z kulawą nogą nie zajrzał by do Częstochowy . Po przeczytaniu takich tekstów nawet turysta ,nie uczestniczący w pielgrzymce,będzie Częstochowę omijał z daleka .Tak wam tutaj ciężko,wyprowadzajcie się ,świat czeka..........tyle,że nie na taką hołotę.
      • iwonnkaa Do :rocha" 10.08.11, 08:23
        Witaj.
        Jesli masz odwage mieszkańców udręczonych remontami i pielgrzymami nazywać "hołotą" to zaloguj sie i wypowiadaj.
        Takie ujadanie , bez cywilnej odwagi logowania świadczy tylko o tobie.
        Prawie wszyscy mamy dosć tych utrudnien ruchu i wstrzymywania pojazdów.Nie dośc ze Czestochowa to jeden wielki korek , to jeszcze pielgrzymi, śpiewająćy bez przerwy i te ich radosne twarze i machanie , kiedy udreczony mieszkaniec stoi w korku , spóżniając sie do pracy, i zawalając np wizytę u lekarza.
        Policja nadgorliwa , wpuszcze pielgrzymów, tamując ruch , tworząc korki aż do Obi.
        Nie licząc sie z potrzebami i obowiązkami mieszkańców.Jeszcze na pretensje reagują irytacja.
        Rochu , to nie hołota tu mieszka, tylko wypisuje takie obrażliwe teksty.
        A co do turystów, to pielgrzym nawet wodę ze sobą niesie, ponieważ ma wyliczoną kasę na powrót.
        Więc prócz hałasu, śmieci,i kłopotów , częstochowianie nie mają z tego żadbych korzyści

Ukłony Ruda
        • Gość: roch Re: Do :rocha" IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 08:34
          Nie przesadzaj z tym umęczeniem ! Jeśli ja ujadam ,to co robią inni !?Zostanę przy swoim - na takie wpisy o pielgrzymkach pozwala sobie hołota,bo człowiek na poziomie reaguje trochę inaczej , szanuje przekonania i potrzeby religijne ludzi. Czy tak trudno wytrzymać te parę dni ?
          • quasi-modo Re: Do :rocha" 10.08.11, 08:44
            A niby dlaczego ciągle mamy coś wytrzymywać i utrzymywać ? Komu to dziadostwo potrzebne ?
            • Gość: krzyś Re: Do :rocha" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 08:57
              Mnie pielgrzymi nie przeszkadzają,a jak komuś to nie odpowiada,-to przecież może się wyprowadzić z Częstochowy!
          • ivanblack Re: Do :rocha" 10.08.11, 08:57
            Tak, trudno. Może nie wyściubiasz swojej pacyny z własnej nory? Może identyfikujesz się z tymi nierobami, którzy tak beztrosko lgną do Cz-wy roszcząc sobie przywilej ustępstw? Ludzie w tym mieście w większości chcą normalnie funkcjonować. Zdążyć na czas do roboty i wrócić o czasie do domu. Chyba nie masz tego problemu... Ludzie na poziomie nie ciągną wyjącym korowodem zmuszając innych do wysłuchiwania pochwalnego zawodzenia nierozerwalnie związanego z jedyną słuszną wiarą. Pokaż mi gdzie prawosławni, muzułmanie i pozostali innowiercy katują społeczeństwo swoim obnoszeniem się z religią? To nie jest tylko problem czasu pielgrzymek. Nawet jehowi mają swoje zamknięte kongresy i nie wyłażą bezmyślnie na ulicę, chcąc wyciem zagłuszyć swoje poczucie winy. Daruj sobie "hołotowanie" człecze. Skoczy ci ciśnienie, krew zaleje i nawet służby medyczne nie będą w stanie udzielić ci pomocy, nie mając możliwości manewru (na i tak rozwalonym mieście) dzięki "wyszczerzonemu tasiemcowi". Bez odbioru.
          • pbe64 Re: Do :rocha" 10.08.11, 08:59
            Czy jeśli ktoś ma potrzebę słuchania techno albo metalu, też powinien organizować codzienne przejścia przez Aleje z megafonami, które słychać na kilkaset metrów we wszystkich kierunkach? Technika zabiła ducha pielgrzymek. Kiedyś szło się, żeby się w skupieniu pomodlić, teraz żeby przekrzyczeć innych. A Jasna Góra tylko dołącza się do tej kakofonii, stosując nagłośnienie, które niesie dźwięk na kilka kilometrów od szczytu.
            Jeżeli ktoś ma potrzebę przyjścia na Jasną Górę z pielgrzymką w celach modlitewnych, to oczywiście jak najbardziej popieram takie intencje i nie przeszkadzają mi nawet drobne utrudnienia w ruchu. Niestety obecne pielgrzymki to raczej rodzaj festynu, a nie spotkania modlitewne. Od kilku miesięcy prawie dzień w dzień słyszę w domu przy otwartym oknie msze, powitania pielgrzymek itp. Kilka razy w roku byłoby to zrozumiałe, ale non stop staje się uciążliwe.
            Co do zysków miasta z pielgrzymek. Nie ma żadnych - są tylko straty. Prawie żaden z pielgrzymów nie ma w planach niczego poza przyjściem/przyjazdem na Jasną Górę. Ale niestety to miasto musi zabezpieczyć drogi, punkty medyczne, sprzątanie itp. Z tego co wiem Jasna Góra czerpie tylko zyski, a w żaden sposób nie dokłada się do pokrycia kosztów obsługi pielgrzymek. W sytuacji, kiedy brakuje pieniędzy np. na remonty dróg, czy zwiększenie częstotliwości kursowania komunikacji miejskiej nie dziw się, że mieszkańcy coraz bardziej negatywnie podchodzą do pielgrzymek.
          • marillion73 Re: Do :rocha" 10.08.11, 23:36
            Ja szanuję ich potrzeby religijne, tylko oni nie bardzo szanują moje. Niech sobie robią co chcą, ale bez mojego i innych udziału (tych którzy tego nie chcą)
          • Gość: martin Re: Do :rocha" IP: *.xdsl.centertel.pl 14.08.11, 08:40
            jeżeli mam szanować przekonania religijne innych, to tego samego wymagam, a wydawanie skowytów o 5,40 rano (miało to miejsce dziś,w niedziele)raczej niewiele ma wspólnego z religia. o ile wiem, to Bóg chciał, aby oddawać Mu cześć w ciszy i pokorze!
      • Gość: do rocha Re: Ostatnie dni przed szczytem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 09:41
        Gość portalu: roch napisał(a):

> Dalej częstochowskie gnojki,piszcie jeszcze więcej ! Wystawiacie sobie świade
        > ctwo ! Bełkot, złość, chamstwo..........Czy aż tak bardzo przeszkadzają wam te
        > pielgrzymki,a może są inne powody....frustracji uwalniającej niespotykane chams
        > two !? Czy tak trudno doszukać się czegoś pozytywnego ? Przecież gdyby nie Jas
        > na Góra to pies z kulawą nogą nie zajrzał by do Częstochowy . Po przeczytaniu t
        > akich tekstów nawet turysta ,nie uczestniczący w pielgrzymce,będzie Częstochowę
        > omijał z daleka .Tak wam tutaj ciężko,wyprowadzajcie się ,świat czeka.........
        > .tyle,że nie na taką hołotę.

a ty pajkacu skąd sie urwałes?? czy zwykły turysta drze morde przez pół miasta i zakłoca spokoj?? nie sądze..nikt tutaj nie ma pretensji do turyst ow tylko do tych pacanów co nie potrafia uszanowac czyjegos spokoju..
    • Gość: :/ Spa NIE można :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 09:35
      Człowiek szału dostaje :/ o 6 rano drą ryje..niestety jak ktoś pracuje na zmiany o tej porze jeszcze długo odsypia!! a tu idzie taki pod oknami i się drze maksymalnie.. i nie ochodzi mnie , że cisza nocna wtedy nie obowiązuje..czy to nie jest zakłócanie spokoju??
      • Gość: xy Re: Spa NIE można :/ IP: *.205.59.176.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.08.11, 10:21
        Wczoraj miałam okazję przejeżdżać ulicą, na której (dosłownie) pielgrzymka miała postój tzw. odpoczynek. I nie chodzi o to, że nie jestem zwolennikiem pielgrzymów, ale o to, jak oni zachowywali się na ulicy.... Makabra, a służby porządkowe podobno są odpowiednio przeszkolone. Coś chyba nie za bardzo.
    • Gość: ZAmiejscowy Re: Ostatnie dni przed szczytem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.11, 13:37
      Przypuszczam że to nie mieszkańcy Częstochowy ujadają na Balta i tych co chcą opłat od pielgrzymów. To księżulkowie, pielgrzymi lub owieczki KK którym nie podoba się że miasto może zabrać pielgrzymom 2zŁ które mogły by trafić do ich kieszeni. Często jeżdżę do Częstochowy i szlag mnie trafia kiedy stoję w korkach bo idą trzy czy więcej grup. Przynajmniej za te 2 zeta każdego pielgrzyma można by wybudować jakąś ścieżkę rowerową która w sezonie pielgrzymkowym służyła by do ich przemarszu.
      • the-only-bodzio Re: Ostatnie dni przed szczytem 10.08.11, 17:08
        Następny co ma pomysła na kasę.Za dwa złote to kup medalik se na szyję to cię tramwaj nie zabije.Jak tak będziesz krążył po Czewie.Może nie koniecznie się wieszaj ,ale razem z Baltem zróbcie sobie wypad na Mazury.Będzie trochę luźniej .I nie ślinić mi się tu na pielgrzymów.
        • hr.poniemirski Re: Ostatnie dni przed szczytem 10.08.11, 19:11
          A co bodziuchna!
          Żal d..ę ściska,że sam niczym społecznie przydatnym błysnąć nie możesz, bo Twoja elokwencja i możliwości czynu tylko klawiatury kompa sięgają?
          Miał Ty pątników witać i co?
          Chała dobrze wypieczona. Siedzisz na 4 literach, opluwasz i zza ekranu inaczej myślących.
          Miał Ty czynnie usługiwać pielgrzymom z ramienia po linii, może nawet w służbach porządkowych się społecznie po udzielać, ale jak się okazało że mieszkańcy na bałagan narzekają, o brak szkolenia tych służb organizatorów obarczając, to Ty jak Judasz się zapierasz, chowasz w chałupie, że to nie Ty, to inni. Niewinnyś jak "leleija" jakaś, tylko zza kopa do witania pielgrzymów prostacko nawołujesz, sam tyłka nie podnosząc.
          Jakie więc świadectwo dajesz o sobie?
          Żeś tylko forumowa tuba propagandowa dawniejszą "szczekaczkę" zastępująca i basta.
          Nie wiem jak Balt, ale ja już w ub. roku informowałem Cię że, letnią porą Mazury moim domem są, bo włości też w tych stronach posiadam i uroki podziwiać ich lubię, zwłaszcza że siedlisko gospodarskiego oka i ręki też potrzebuje.
          Jednak to Częstochowa centrum życia mojego jest. Działania szkodników takich jak Ty, siejących zamęt z Bogiem na ustach i opluwających miasto mojego urodzenia, aż do znudzenia będę napominał, żeby się to zło które siejesz przeciwko Tobie obróciło.
          Amen.
          Z racji moich wyjazdów luzu na Alejach aż po Jasną Górę masz co niemiara, ale Ty tylko dym na forum robisz.
          A co, może mamrota ci brakło że się tak wściekasz?
          Ewentualnie gorzej być może jest!
          HIhi....wielebny wstrzemięźliwość nakazał, na czas wizyty pątników, znaczy
          i tak zobowiązany, lub raczej zniewolony upust frustracji dajesz "pobekując" na forum w nadgryzionych skarpetkach?
          Jak będziesz trochę grzeczniejszy, to w łaskawości swojej wyślę Ci skrzyneczkę ulubionego specyfiku, prosto z Wilkowyj, Jeruzalem zwanych, a lezących blisko mych włości.
          Coby po chrześcijańsku spragnionego napoić, ulżyć niedoli, zapobiec dyskomfortowi za przyczyną trzeźwości i poprawić humor przed powrotem do miejsca, gdzie musisz pracować, a nie pozorować, bo nadzorca na zbity pysk wyrzucić może!
          A znaj Ty ludzkie oblicze hr. w/w
          pomimo że warczysz notorycznie na niego i z Dyziem go mylisz, co nie obelgą dla niego jest a zaszczytem, wbrew intencjom Twoim
          hr. j/w
    • Gość: życzliwy Re: Ostatnie dni przed szczytem IP: *.net-5g.pl 10.08.11, 14:33
      Weź się powieś razem z baltem i będziesz miał święty spokój
      • quasi-modo Re: Ostatnie dni przed szczytem 10.08.11, 18:04
        Do the-only-bodzio & "pięć groszy maciarewicza" . Gdzie się lęgną tacy fanatyczni idioci , dorywający się do internetu . Czy Ty debilu potrafisz się w ogóle określić o co ci chodzi ? Czy stukasz w klawiaturę po to żeby stukać ? Fanatyk jesteś . Dupę ci skopali i szukasz pętaku winnych . Żebyś to jeszcze swoje pomyje na jakiejś logice opierał . Ale pisz malućki debilku - nudno byłoby bez ciebie obsrany gnojku z zakutym łbem .
        • stangor Re: Ostatnie dni przed szczytem 10.08.11, 19:10
          Z bodziem szkoda dyskutować. Lepiej go ignorować. On się z .... na łby zamienił.
        • Gość: Maniek Re: Ostatnie dni przed szczytem IP: 213.241.123.* 10.08.11, 19:27
          quasi-modo napisał:

> Do the-only-bodzio & "pięć groszy maciarewicza" . Gdzie się lęgną tacy fanatycz
          > ni idioci , dorywający się do internetu . Czy Ty debilu potrafisz się w ogóle o
          > kreślić o co ci chodzi ? Czy stukasz w klawiaturę po to żeby stukać ? Fanatyk j
          > esteś . Dupę ci skopali i szukasz pętaku winnych . Żebyś to jeszcze swoje pomy
          > je na jakiejś logice opierał . Ale pisz malućki debilku - nudno byłoby bez cieb
          > ie obsrany gnojku z zakutym łbem .

Nie przejmuj się miernym zdaniem ciemnego pseudokatolika bo Cie otumani. Ja tam się cieszę że będę mógł śmierdzielom satanistyczną muzyczkę dla zagłuszenia u teściów na działce popuszczać (przełazi przez mirów sporo tego). Jak co roku biorę sprzęt grilla i kilka browców. Mam nadzieję że trafię na księdza z którym miałem wątpliwą przyjemność podyskutować na temat zagłuszania ich skowytu repertuarem może nie moim ulubionym ale za to skutecznym.
          • the-only-bodzio Re: Ostatnie dni przed szczytem 10.08.11, 20:17
            Hehe spoko trochę czasu zostało proszę mi tu nie szczytować.Powiem ci maniek rozglądaj się tam na Mirowie to pluta spotkasz.A tak z ciekawości po starej znajomości teściowie J.i E. jeszcze żyją?
            • hr.poniemirski Re: Ostatnie dni przed szczytem 10.08.11, 20:44
              Jak nic umoczyłeś bodzio dzioba!
              I od razu zmiana w zachowaniu, czyli hehanie, czkanie i luzackie puszczanie bąków przy spoufaleniach z forumowiczami.
              Jak nic nawet wielebny nie ma wpływu, że o autorytecie nie wspomnę na "polski katolicyzm" w wydaniu rodzimych fanatyków
              Ech, życie....
              hr. j/w
    • quasi-modo Re: Ostatnie dni przed szczytem i dalej z kwasi m 10.08.11, 23:19
      Popieprzyło cię debilku . Ale cię pieści . Pogadamy jak się prześpisz . Bywaj rozjuszony krabie .
      • the-only-bodzio Kwasi morda 11.08.11, 09:15
        Rodzynki z forum o MPK.guasi-modo pisze tam swoje epopeje.Ciężko myślący baranie,ciemny debilu to tylko niektóre słówka kwasi mordy.Dalej pokaż co potrafisz dupku zaagitowany ,matole i idioto .Cymbale, pomódl się do swojego bożka kretynie, sama śmietanka umysłowa kwasi mordy.I dalej się rozwija w temacie.Idż się wypłacz ,a ja spuszczę wodę miernoto.Wsadź swój staż w dupę i daj się wypowiedzieć innym .Oczywiście nawija tylko kwasi morda.Dalej patryk 25 napisał quasi nienawidzi ludzi wywalili go na zbity pysk nazywa się Henryk Kosow ruski człek.I tu odpowiedż kwasi mordy: aby ci pypeć wyrósł ty niedomyty debilku ,prostaku.Ale nie ma to tam to dostał też pchwałę za mocne słowa.I ta pochwała go umacnia bo jedzie dalej mój język jest wulgarny ,ale świnia nie morze tu błąd ortograficzy,sam komuś to wcześnie wytykał być człowiekiem .Ale bydlakowi się wydawało ,że bezkarnym bydlakiem być nadal morze.Co z ty morzem się robi?Jedziemy dalej :wyskoczyło parę debili, parę sku...synów ,ćwoków i jeszcze parę ćwoków .Uwielbia to słowo kwasi morda. Jeszcze parę szmaciarzy i koniec epopei. kwasi morda dalej tam jeździsz tramwajem ,czy wywalili cię na pysk i przeniosłeś się na forum religijne?
    • hr.poniemirski Re: Ostatnie dni przed szczytem i dalej z kwasi m 11.08.11, 00:21
      Nie nadymaj się tak bodzio, bo Ci zyłka p....ęknie!
      Ale Cię szlag trafił, że nocka bez mamrota na chodzie będzie!
      Tylko na małżonce się nie odgrywaj, zwyczajem polskiego katolika co to po zaliczeniu mszy niedzielnej, gospody do domku wraca i od progu znać daje, kto tu pan i władca. Co prawda to "za równouprawnieniem to on jest, ale u niego kobita, to morda w kubeł i do garów..." ,
      czy zgodnie z innym kultowym powiedzeniem tych domowych macho: że jak kobiety się nie bije to jej wątroba gnije" swoistą profilaktykę stosuje jako prewencję.
      Nie daj Boże, jak się małżonka pożali, a ja o tym jakąś wiadomość posiądę, to osobiście dopilnuję byś w tych wygryzionych skarpetkach w podskokach leciał wprost do Pacanowa z wielkim rykiem.
      A że w tej dziedzinie, to z profesjonalistą masz do czynienia, i to z wieloletnią praktyką, więc nawet opinie i "sfabrykowane"świadczenie w obliczu temidy Twych fanatycznych braci czy zaprzyjaźnionego wielebnego nic Ci nie pomoże.
      Sprawiedliwość ślepa jest, a jednak kata od ofiary odróżnić potrafi, i tak solidnie pacnąć, co by oprawca buta poczuł, i że w jej obliczu, nawet tej świeckiej to malutki ma być, pokornie wyroku wysłuchać, bić się w piersi wołając mea culpa i biegusie'm zadośćuczynienie wykonać, o trudnościach nie meldować. I już!
      Nie wiesz nawet z jaką hihi... przyjemnością Ci życzę takiego bliższego spotkania trzeciego stopnia z tym wymiarem, po to by przefasonować Ci te wartości w zniewolonym i oczadziałym umyśle, ku społecznemu pożytkowi i małżonki wraz z progeniturą tyż!
      Mam takie, nieoparte wrażenie, po co najmniej roku studiów nad Twą chorą osobowością, że Ty leser wybitny i zadymiarz jesteś. Maczo na forum, frustrację za twe błędy na rodzinie rozładowując. A że małżonka najbliżej, to taki worek do "bicia" stanowi.
      Możesz być pewien, że ta, co światlejsza część twojej rodziny to twoje poglądy ,mówiąc kolokwialnie, już dawno olewa. Dali ci dostęp do kompa, to i luz mają jak zawijasz do portu, a oni święty spokój od twych nawiedzonych przemyśleń.
      I tak trzymaj! Bo inaczej, jak się na słabszych wyżywać będziesz to za art 207 kk w całości, ze mną, mimo woli spotkanie mieć będziesz. No a wtedy dura lex sed lex przemówi do oszołoma z wyboru. I nie będzie,że boli!
      W czem Ci dopomóż Bóg, bo zgodnie z Twoim przekazem, przed Nim tylko trwogę czujesz! Choć jestem przekonany że, w realu też w tych warunkach z tonu byś spuścił i to poniżej godności, by uniknąć odpowiedzialności!
      A ja przy pomocy Opatrzności sprawiedliwość bym Ci taką wymierzył, na jaką uczciwie i solidnie zapracowałeś "miłując bliźniego swego jak siebie samego" Amen.
      Zadowolony z możliwości profesjonalnej obsługi the_tyko_bodzia
      hr. j/w
      No, a teraz grzecznie siusiu, paciurek i lulu. I niech Ci się ten przyśni ten, co cię ostatnio opuścił.
      Rozum, znaczy.
      Jutro mam zbyt wiele pracy, by Ci tyle czasu na nawracanie na łono uczciwej i świadomej społeczności poświęcać,
      ale nie myśl sobie że nie czuwam,
      bo hihi...nie znasz dnia ani godziny...itd
      hr. j/w
      • Gość: wnuczek emeryta Re: Ostatnie dni przed szczytem i dalej z kwasi m IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.11, 12:59
        Wszystko wszystkim, ale dzisiaj taki syf zostawili na przystanku że szok .Ja rozumie że pielgrzymi mają w nosie mieszkańców Częstochowy. Ale niech chociaż dbają o ekologie,przecież chodzi tylko o duży zawiązany plastikowy worek ze śmieciami ułożony w stertę obok śmietnika.Czy tak wiele człowiek wymaga.
    • Gość: lokalny patriota Idzie 67tys...domagam się opublikowania kosztów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 16:41
      czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,10097965,IDZIE_67_TYSIECY_LUDZI.html
      Domagam się rzetelnego opublikowania wszystkich kosztów, jakie miasto poniosie z tytułu:
      -wywózki i utylizacji śmieci
      -zwiększonego zużycia wody
      -obsługi tras przejścia pielgrzymów przez lokalne radiowozy i karetki
      -blokady komunikacji i w związku z tym strat MZK
      -pozostałe
      • quasi-modo Re: Idzie 67tys...domagam się opublikowania koszt 11.08.11, 18:12
        Czy ten dziwak z wypranym mózgiem niejaki the only bodzio , któremu udało się po ciężkich wzmaganiach nauczyć sylabizować czytając jakikolwiek tekst czyta wypowiedzi innych forumowiczów ? Czy tylko za kleszym pozwoleniem i agitacją pieprzy co mu zmora podpowie . Do ciebie pije fanatyczny ptasi móżdżku i nadaję ci kolejny pseudonim "DEBOFIL ZAKUTY" . W imieniu wszystkich forumowiczów jakim ubliżasz pieprzony , tępy fanatyku gratuluję ci . Spuść się do szamba debilu .
        • Gość: lokalny patriota Re: Idzie 67tys...domagam się opublikowania koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 18:54
          Tak żeś się furiacie zacietrzewił, że nie to tej osoby co trzeba piszesz. Idźcie sobie dać na jakimś placyku po mordzie i nie pieprzcie nie na temat. Głupki internetowe.
        • Gość: krzyś Re: Idzie 67tys...domagam się opublikowania koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 20:44
          "quasi-modo"-skończyłeś już 13 lat?
      • Gość: krzyś Re: Idzie 67tys...domagam się opublikowania koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 20:42
        Ja domagam się ujawnienia imienia i nazwiska takich idiotów jak"lokalny patriota" i wyp........a
        ich z Częstochowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: lokalny patriota Re: Idzie 67tys...domagam się opublikowania koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 21:00
          Spaaaaaaadaj prosty ćwoku. Zero argumentów tylko wyzwiska. Idź się do księdzowej kiecki wypłacz.
          • the-only-bodzio Re: Idzie 67tys...domagam się opublikowania koszt 11.08.11, 21:09
            Mów do słupa ,a słup jak dupa.....i dalej spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaadaj prosty ćwoku Idż się do księgowej kiecki wypłacz .No brawo neoplus argumenty bogate.Może ty kicha lub morze inny bogaty duchowo.
            • Gość: lokalny patriota Re: Idzie 67tys...domagam się opublikowania koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 21:38
              A jak mam rozmawiać z takim człowiekiem, który każe mi się wynosić z mojego miasta i ubliża mi za to, że chcę wyliczenia ile miasto kosztuje obsługa pielgrzymów? To jakaś tajemnica? Nie wolno pytać o takie rzeczy? I za to jakiś cham rozkazuje mi wynosić się z miasta?
              Człowieku. Rusz móżdżkiem. Ja już gdzieniegdzie argumenty przedstawiłem. Koronny jest taki. Gospodarzem, który podejmuje pielgrzymów jest Jasna Góra. Częstochowa nie jest stroną w tym spotkaniu, a ponosi największe koszty. Niech Jasna Góra uczciwie w nich partycypuje. Dlaczego ma być tymi kosztami obciążane miasto i mieszkańcy?
              Czekam kiedy parlament wprowadzi podatek kościelny i wtedy niech właśnie z takich podatków od tych, którzy zechcą je płacić, będą potrącane kwoty na dofinansowywanie pielgrzymek i ich przemarszu np. przez Częstochowę.
          • Gość: krzyś Re: Idzie 67tys...domagam się opublikowania koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 21:30
            Wiesz "lokalny patrioto", nie nazywam się Komorowski i nie zaproszę Cię "na solo"!!!
            Nigdy nikogo nie próbowałem nawet obrazić!
            Myślę,że Ty nie posiadasz nawet zdolności czytania ze zrozumieniem,a to jest wymagane po ukończeniu szkoły podstawowej.
            Masz zatem 13 lat, albo jesteś niedouczony!
            Dyskusję z Tobą kończę,- bo dalsza nie ma sensu!
            Musisz maturę zrobić, studia i doktorat, a zatem będziesz musiał zdać egzamin z filozofii i pochwalić się /w sposób udokumentowany dwóch języków obcych/!
            I to tyle dzieciaku /na pewno umysłowy/!!!
            • Gość: lokalny patriota Re: Idzie 67tys...domagam się opublikowania koszt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 21:42
              Bierz te leki co ci pan doktor przepisał i unikaj Internetu biedny furiacie. Jeśli nie pamiętasz coś niedawno naskrobał na tym forum, że ludzi obrażasz i każesz im się wynosić ze swojego rodzinnego miasta, bo ci nie pasuje, że są tacy którzy nie chcą dofinansowywać pielgrzymek i dociekają ile to miasto kosztuje, to bardzo z tobą źle. Lituję się nad twoją nędzą. Dobranoc nieszczęśniku.
              • the-only-bodzio neoplus 11.08.11, 21:50
                ile to dajesz poza wpisami na to miasto .Masz trzy minuty hehe.
                • Gość: lokalny patriota Re: neoplus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 22:14
                  Nie twoja sprawa ile daję. Płacę podatki jak każdy uczciwy obywatel i to nie mało.
              • Gość: Niewodniczański Panie lokalny IP: *.apus-net.pl 11.08.11, 21:59
                Lokalny!
                Jak sam wiesz mam zdecydowanie inne widzenie świata niż Bodzio, ale....
                w tym wątku zgadzam się z nim całkowicie. Nawet jestem skłonny przyjąć te "brzydkie słowa".
                Bo ocenił waści prawidłowo.
                Taki z Ciebie patriota, jak ....dopisz sobie sam.
                A jeśli starczy ochoty na myślenie to ... Czym by była Częstochowa bez Jasnej Góry?
                • Gość: lokalny patriota Re: Panie lokalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 22:17
                  Lepszy od ciebie. Jeśli piszesz o mnie tym tonem to daruj sobie "ciebie" z dużej litery, zakłamany bucu.
                  Częstochowa bez Jasnej Góry byłaby takim samym miastem jak każde inne bez Jasnej Góry.
                  Też żyliby w nim ludzie, pracowali, płacili podatki itd.
                  Może różnica byłaby taka, że władze miasta nie zanosiłyby w zębach sukienkowym tyle dóbr wypracowanych przez obywateli, co teraz zanoszą.
                • Gość: uważny Re: Panie lokalny IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.08.11, 23:25
                  Częstochowa, pierwsze wzmianki 1220 rok(prawa mmiejskie 1356 rok). Jasna Góra, klasztor ufundowany przez Władysława Opolczyka w 1382 roku. I zadaj sobie pytanie: Czym by była Jasna Góra bez Częstochowy?
            • the-only-bodzio krzysiu 11.08.11, 21:48
              Nie takie mordy tu się gasiło krzysiu.Wiesz co to jest hipokryzja.Cwaniaczek jedzie na necie ile ma tylko gigabajtów .A w życiu doczesnym nie wychyla się przed szereg.Co on może?Może lub morze nadskoczyć.Zdekredytować kogoś to sztuka .Śmiech pusty ogarnia na takie niecne cele .Piszą coraz mniej ludzi chodzi na pielgrzymki .Zabrać sukiennkowym .Odgrodzić Jasną .Nie musisz się stresować .Bo goście są funta angielskiego warci tuż po zamieszkach.Wpisów sporo , ale gębusie te same pod różnymi logowaniami lub bez .Mnie to nie boli ,bo nie ten mój bul.
              • Gość: krzyś Re: krzysiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 22:03
                "the-only-bodzio",-masz rację!
                Miałem na studiach kolegę-Bogdana-na którego mówiłem "Bodzio",-to był mądry człowiek.
                Dzisiaj jest profesorem!
    • angrusz1 Pogezania 11.08.11, 20:57
      weszła dzisiaj po południu
    • janfur Dni Częstochowy dla wytchnienia 12.08.11, 20:13
      a jak juz sie nasluchamy dzwiekow patnikow plynacych z megafonow...
      w weekend 27-28 sierpnia az milo bedzie pojsc na DNI CZESTOCHOWY
      Blue Cafe, Chylinska i pomniejsze zespoly - zobaczcie sami na program (link wyzej)
    • marsoni1967 Ostatnie dni przed szczytem [zdjęcia] 14.08.11, 08:58
      Dziś, 14.08, niedziela, zostałem wyrwany ze snu o 5.40 potwornym skowytem dochodzącym z okolic placu Biegańskiego. Bardzo chciałbym wiedzieć,gdzie są służby odpowiedzialne za spokój w mieście? Dlaczego straż miejska i policja nic nie robi z grupami ludzi zakłócającymi cisze nocną? Dlaczego jestem zmuszany do wysłuchiwania mszy z Jasnej Góry kilka dni w tygodniu? Dlaczego kościół katolicki narzuca mi swą wiarę?
      • Gość: dzień świra Re: Ostatnie dni przed szczytem [zdjęcia] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.08.11, 16:11
        Te wycia to jeszcze pół biedy, ale najgorsze to te tony odchodów zostawione w lesie na trasie pielgrzymek. Toy toye dosłownie 6 szt na wozie a tysiące pielgrzymów załatwiających się tuż pod naszymi ogrodzeniami lub na naszych działkach. Przecież to tworzy zagrożenie epidemiologiczne. Proszę przyjechać do lasu w Mirowie, i zobaczyć jakie spustoszenie. Można na długie tygodnie zapomnieć o spacerach po lesie, jak deszcze fekalia spłuczą to na 25 go pielgrzymka tarnowska poprawi. A tak przy okazji to te postoje wyznaczone są w strefach ochronnych ujęć wody pitnej dla Cz-wy.
        • Gość: krzyś Re: Ostatnie dni przed szczytem [zdjęcia] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.11, 20:06
          Na całym świecie jest tak,że osoba poszkodowana zgłasza przestępstwo do Prokuratury!!!!
          Bardzo proszę absolutnie wszystkich,którym przeszkadza cokolwiek,-związane z przyjściem jakiegokolwiek pielgrzyma do Domu Matki,o zgłoszenie tego faktu do Prokuratury!
          Informuję ,że takie pismo można zaadresować "Prokuratura Rejonowa /albo Okręgowa/" w Częstochowie!
          Można również zaadresować na inną Prokuraturę!
          Jeśli będzie zły adres,- to administracja Tuska skieruje pismo pod właściwy adres!
          Dostaniecie Państwo /gwarantuję!!!!!/ powiadomienie, aby stawić się na rozprawę sądową w wyznaczonym przez Sąd dniu!!
          itd.....
          Kto nie zna dalszej procedury,-proszę ,-niech napisze,-poinformuję!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka