Dodaj do ulubionych

Brzydkie? Co z tego

19.08.11, 22:42
Jak ul.Kasztanowa jest na Rakowie, to ja się nazywam Marek Bełt.
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: Brzydkie? Co z tego IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.11, 22:48
      Mam inne, ważniejsze wydatki.
      Jak wiekszość częstochowian zresztą.
      Pani Aneta niech kontestuje w innych sprawach - i nie próbuje wmówic ludziom że ładne garaże to rzecz dla nich priorytetowa.
      • Gość: Olo Re: Brzydkie? Co z tego IP: *.net.stream.pl 19.08.11, 23:14
        Stać Cię na garaż, a na jego remont/wymianę już nie? Nie pie... Zawsze się znajdzie inny wydatek, a jak się przerdzewiałe zadaszenie zawali, to Ci hoooya wypłacą a AC :) Pozdrawiam
        • Gość: xx Re: Brzydkie? Co z tego IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.11, 14:38
          wiesz olo?
          gdyby mnie było stać na nowy garaż to zrobiłbym to bez wahania
          a tak... wolę wydać pieniądze na podręczniki dla dzieci.
          w d. mam twoje doznania estetyczne - tak jak ty masz ludzi, którzy mają mniej pieniędzy od ciebie.

Jeśli ci to przeszkadza - wynieś się z częstochowy. Ja tu pracuję, tu płacę podatki. I nie mam ochoty słuchać nieopierzonej hieny - wyjącej że jej źle bo ludzie zarabiają grosze i nie wydaja ich na poprawienie samopoczucia bliźnich lub za mało daja na tacę.
      • Gość: Częstochowianin Wielu mieszkańców Cz-y to blokowe, socjalne dziady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 10:40
        Wszyscy, którzy mają pordzewiałe blaszane garaże ułożone byle jak to dziady. Takie blokowe dziady, które nic w życiu się nie dorobiły poza mieszkaniem zakładowym z bonifikatą i właśnie pordzewiałym garażem.
        W Częstochowie trzeba zrobić porządek z tym dziadostwem i przynajmniej jakoś logicznie i estetycznie to poukładać. Pierwszy krok zrobili mieszkańcy ul. Kasztanowej. Pokazali klasę i to, że zasługują na miano mieszkańców Częstochowy. Gratuluję.
        • kubububu Dziady 20.08.11, 15:37
          @ Częstochowianin nie uogólniaj, bo blokowe mieszkanie może być więcej warte niż stodoła po babce z widokiem na gnojówkę na zabitej wsi, choćby i złotem obłożona była. "Dorobek" jest więc względny... Nie każdy posiadacz mieszkania w bloku jest niedorobionym dziadem z pordzewiałym garażem przecież... Tak jak nie każdy inSZynier inŻynierem się pisać może...
          Co naturalnie nie zmienia faktu, że dziady i brudasy są wszędzie i zardzewiałego garażu jako dowodu tu nie potrzeba. Nie każdy lubi czysto, nie każdy porządnie... A ładne??? Ładne jest to, co się komu podoba :)
        • bazyliuszek Brawo o to wypowiedź prawdziwego częstochowianina 20.08.11, 21:16
          Napisał > blokowe dziady ,które niczego w życiu się nie dorobiły poza zakladowym mieszkaniem.Pokazali klasę, ty też częstochowianinie mały.
        • Gość: alibaba Re: Wielu mieszkańców Cz-y to blokowe, socjalne d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 10:09
          wiesz ty baranie że może cię lub kogoś bliskiego dopaść jakaś wstrętna choroba a wtedy będziesz musiał sprzedać swoją hacjędę i zostanie ci tylko noclegownia,więc zastanów się co plecie twój tępy rozumek
      • Gość: BVB Re: Brzydkie? Co z tego IP: *.rev.inds.pl 21.08.11, 07:51
        A może miasto zainteresuje się czy właściciele tych straszydeł mają akt własności dziełek.
    • filopolityk Co to znowu za "przerojony" artykuł ? 20.08.11, 10:13
      Kto tam, w ogóle zagląda? Nie nie wyburzone już budy koło Jagielończyków po za tym co ładnego jest w tych świecących po slepiach blachach ????? Zróbcie sobie przy nich zdjęcia i wyślijcie na digart a na pewno dostaniecie wysoką ocenę ...ach nie będę was przezywał ...
    • Gość: Kaziu Re: Brzydkie? Co z tego IP: *.net.stream.pl 20.08.11, 10:51
      Ludzie, skąd wy wiecie jak było naprawdę? I dlaczego na Kasztanowej powstały nowe garaże? Gazeta wypisuje bzdury a Społeczny Komitet powstał tylko dlatego, że ktoś miał chrapkę na ten teren ale mu się nie udało. komitet taki skory do inwestowania nie był, to była wymuszona decyzja. Chwała tylko Panu Ociepce za trud jaki włożył by to sfinalizować, bo gdyby nie on, budowano by tam teraz jakiś kolejny market lub coś podobnego. Ktoś chciał na tym zarobić, ale zbyt dużo ludzi się zaczęło tym interesować i wyszło teraz że to wspaniała inicjatywa. A dziennikarze z tej gazety, powinni się wstydzić, że nie mają pewnych informacji.
      • Gość: mlody Re: Brzydkie? Co z tego IP: *.inlink.eu 20.08.11, 16:00
        Zaczyna się od garaży a kończy na dewastacji przestrzeni publicznej. Na Kasztanowej będzie lepiej choć nie najlepiej , w okolicy buduje się linia tramwajowa , teren podskoczy szczebel wyżej. a reszta niech śmierdzi.
        • Gość: do Kazia :) myślenie nie boli IP: *.net.stream.pl 20.08.11, 19:53
          Dokładnie tak właśnie jest :) szaleć z jednym tematem w kółeczko :) mało tematów jest w Częstochowie, to trzeba napisać o garażach przynajmniej 10 artykułów :-) Może niech się Pani szanowna rzeczniczka garażowa weźmie za place zabaw dla dzieci na naszych osiedlach ? ... a nie za ludzi, którzy płacą niezłe pieniążki za dzierżawę terenu i przy tym nie rozjeżdżają trawników i chodników pod samymi oknami echh inteligencja ...
          • Gość: sceptyk Re: myślenie nie boli IP: 193.138.241.* 20.08.11, 22:25
            ...a może zaorać to miasto,nie będzie problemów z estetyką.
            Chociaż,kto wie?
            A nuż się okaże,że jedna czy dwie skiby są krzywe i znowu
            będą problemy.
    • gregoson Brzydkie? Co z tego 21.08.11, 10:55
      Drodzy ziomale!
      Co by nie mówić, to te pordzewiałe blaszak,i pustawiane bez sensu są paskudne. Nie wyciagajcie tu argumentów, że ktoś nie ma szmalu na lepszy. To jest kwestia dogadania się z innymi włascicielami blaszanych garaży. Przecież widzicie na przykładzie Kasztanowej, że da się to zrobić. A zresztą jak ktoś nie ma pieniędzy to powinien pozbyć się samochodu i przesiąść na rower albo dymać na autonogach.
      Najgorsze jest, że czasem te paskudne budy stoją przy ulicy jak na 11 Listopada. Nie dość, że każda buda inna i pordzewiała to zarośnięte to jakimiś chaszczami.
      Uważam, że UM powinien reagować na takie brudzenie miasta. Gdyby te baraki stały w miejscu które jest osłonięte to mam to gdzieś. Nie łażę tam i mnie to nie razi. Ale te rudery są przy jednej z ważnych ulic mojego miasta.
      Temat garaży to jedno ale bardziej szpecące są budy pod Megasamem. W centrum miasta taki syf!!!! To jest skandal i jeśli faktycznie jest w UM miasta osoba, która za to odpowiada to powinna dostać kopa w dooopęęę i poszukać sobie innej pracy. Ten bazar wygląda jak jakaś fawela w Ameryce Południowej. Wstyd dla miasta znacznie większy niż garaże na zadupiu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka