Dodaj do ulubionych

Co wyremontowano w szkołach w wakacje?

04.09.11, 21:44
dlaczego szanowna redakcja nie sprawdzi rzeczywistości tylko wypisuje bzdury, szkoła nr 10 nie została wyremontowana po powodzi nie ma nowych posadzek sala gimnastyczna nie jest zrobiona, dlaczego jesteście tak naiwni, telefon do magistratu i to wszystko, może wypadałoby sprawdzić to osobiście, Pani Dyrektor szkoły czeka dopiero na przyznanie funduszy, ten remont może uda się dopiero na przyszły rok, trochę rzetelności dziennikarskiej szanowna redakcjo, zero profesjonalizmu Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: rodzic Re: w SP nr 31 wymienino okna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 22:17
      SP nr 31 to "zabytkowy obiekt". Może w tym roku wymieniono kilka okien, ale nie wszystkie!
      Szkoła ta jest w opłakanym stanie. Plac szkolny, boiska to już zupełne kuriozum - nie ma gorszych w Częstochowie.
    • Gość: Staszek Alcatraz A co z basenem Panie Ujma???? IP: *.netcominternet.pl 04.09.11, 23:17
      bo z tego co mi wiadomo, szkoła powstała na podstawie planów utworzonych jeszcze za poprzedniego wójta.... z tym małym wyjątkiem, że te plany zakładały również powstanie basenu... więc gdzie on się podział??
      • Gość: mama szkoła nr 31 IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.09.11, 06:51
        Szkołę nr 31 powinno się zamknąć z powodów bezpieczeństwa chociażby na boisku, które jest w stanie tragicznym, dziura na dziurze i tam dzieciaki mają biegać i grać w piłkę. Okna wymieniono tylko w toaletach a smród w tej szkole jest nie do wytrzymania. Szatnie z niebezpiecznymi hakami tylko czekają na wypadek.
        • Gość: tra Re: szkoła nr 31 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 07:20
          "drobne" prace wykonują rodzice... pięknie powiedziane... tylko czy ta Pani wie, że te "drobne" prace to najczęściej remont klasy?
          • Gość: mama Re: szkoła nr 31 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 08:41
            Oj, redakcjo co za bzdury wypisujecie. Ja w czerwcu składałam się z klasą , aby w czasie wakacji mogli pomalować klasę. Z sufitu tynk odpadał dzieciom na zeszyty.
            W szkole gdzie uczęszcza mój syn nie zostało praktycznie nic zrobione. Sala gimnastyczna wygląda jak koszmar.
            Szkoła już zapowiedziała,że dzieci ( chodzi o te biedne) nie będą miały 2 śniadania w szkole . A to wydaje się,że dla nich był pierwszy posiłek dnia.
        • Gość: były uczeń sp 31 Re: szkoła nr 31 IP: 109.95.27.* 03.09.12, 14:10
          jest panie zdecydowanie przewrażliwiona... szkola dobrze mnie przegotowała do gimnazjum... jest wiele innych szkół wiec pani dziecko nie musi choidzic akurat tam... Nie rozumiem takich rodziców którzy sie czepiają o nic ... przecież liczy sie edukacja a nie "smród"... Pozdrawiam i proponuje zmienic podejscie ;))
    • Gość: Pani B. Re: Co wyremontowano w szkołach w wakacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 08:40
      Dzięki, Robi. Miałam to napisać. Dyrektorka na rozpoczęciu wyraźnie mówiła, że jednak NIE udało się zrobić tego, co było zaplanowane, że zrobiono część zaledwie, a reszta w przyszłym roku.
      Ciekawe, czy pani dyrektor nie zdziwi się, gdzie się podziały te pieniądze, które niby to szkoła miała na remont.
    • Gość: yes Re: Co wyremontowano w szkołach w wakacje? IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.11, 08:47
      Marnie to wygląda .Częstochowa i powiat , i tak niewiele zrobione na tyle szkół !???
    • kania-mama Co wyremontowano w szkołach w wakacje? 05.09.11, 09:35
      Szanowna redakcjo
      proszę sprawdzić fakty. W tekście znalazła się informacja, iż szkoła podstawowa w Poczesnej jest współfinansowana w 85 proc. przez dotację z Unii Europejskiej. Konkurs w zakresie infrastruktury szkolnej był jeden na cały okres finansowania 2007-2013. Konkurencja była mordercza. Poczesna znalazła się daleko poza podium. Z resztą dzisiaj inne częstochowskie medium podaję informację, iż szkoła była budowana z środków własnych gminy ze wsparciem kredytu. Kto ma rację?? Może warto zawsze sprawdzić źródło informacji i nie przyjmować, z góry iż wszystko buduje Unia Europejska. Zapraszam na stronę rpo.slaskie.pl/mapa/ i tam wszystko jest jak na dłoni, kto ile i na co dostał, numery umów, wartości i zakres zadania. Z Poczesnej jest tylko jedno zadania z zakresu remontu ośrodka zdrowia.
    • marillion73 Ładny Orlik 05.09.11, 10:32
      Boisko chyba ładniejsze niż na Rakowie ;)
    • Gość: XXL-22 Re: Co wyremontowano w szkołach w wakacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 17:36
      Rzeczywiście to wszystko co napisano w artykule o remontach w sp10 to nieprawda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka