Dodaj do ulubionych

Nowość wśród oszustw

27.10.11, 13:16
Czy w tym banku, z którego staruszek pobierał pieniądze nie funkcjonuje monitoring, czy też Policja w Częstochowie jest na etapie rozwoju umysłowego dzidziusia w pieluszkach ?

Pozostanie z pewnością smród pozostawiony w pampersach policjantów zajmujących się tą sprawą ;((
A może tak trudno odkleić tych policjantów od swoich krzeseł, gdyż już emeryturka czeka na nich wraz z ciepłymi bamboszkami ;))
Obserwuj wątek
    • Gość: gościuuu Re: Nowość wśród oszustw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 13:37
      A czytać ze zrozumieniem w szkole nie nauczyli? Skąd przypuszczenie, że kradzież była w zasięgu kamery monitoringu banku? Ul. Szymanowskiego jest dość długa. I skąd przypuszczenie, że emeryt pieniądze wypłacał z banku przy ul. Szymanowskiego?
      Tak więc zanim znów zbesztasz policję, przeczytaj 2 razy.
      • Gość: edek Re: Nowość wśród oszustw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 13:53
        moim skromnym zdaniem kolega chciał tylko zasugerować, że na nagraniu można by odnaleźć oszustów, których mógłby wskazać poszkodowany. Później rozpytanie, sprawdzenie czy podobne postacie nie figurują w rejestrze policyjnym i już jest bliżej niż dalej. Ciekawe czy rzeczywiście Policja ma szanse bo w końcu jest to trudniejsze niż kibol na stadionie czy dzieciak z używkami.
        • Gość: edek Re: Nowość wśród oszustw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 13:54
          PS chodzi oczywiście o nagranie z banku, w którym wypłacał poszkodowany, jeśli go obserwowali, to raczej nie przez szybę, poza tym przed bankiem też jest monitoring.
          • Gość: gościuuu Re: Nowość wśród oszustw IP: 83.30.225.* 27.10.11, 15:30
            To, że w artykule nie ma o tym mowy nie oznacza, że policja tego nie zrobiła.
            • Gość: Speleus Re: Nowość wśród oszustw IP: *.net.stream.pl 27.10.11, 20:40
              Monitoring i szybkie wykrycie sprawy jest tylko w W-11 . Nie podniecajcie się monitoringami. Naoglądacie się seriali kryminalnych i w głowach się przewraca.
              • Gość: ricardo.53 Re: Nowość wśród oszustw IP: 91.210.242.* 27.10.11, 21:17
                Gość portalu: Speleus napisał(a):

> Monitoring i szybkie wykrycie sprawy jest tylko w W-11 . Nie podniecajcie się
                > monitoringami. Naoglądacie się seriali kryminalnych i w głowach się przewraca.

I dlatego prawdziwy policjant występujący w tym "dziecinnym" serialu szybko zrezygnował z roli filmowej, gdyż wszyscy naśmiewali się z niego jaki jest kozak, a w rzeczywistości zwykłym grzybem ;((
    • Gość: maniuś serwatka Re: Nowość wśród oszustw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 14:05
      Ta forma okradania nie tylko starszych wiekiem ludzi jest znana od dawna. Ju kilkanaście lat temu w podjasnogórskim grodzie praktycznie nie było miesiąca, aby kogoś w ten sposób nie okradziono. A z monitoringu faktycznie warto skorzystać, gdyż przestępcy mogą być nagrani na taśmie w chwili obserwowania klientów placówki bankowej.
    • Gość: jasiu... Ale kto tu jest oszustem? IP: *.dip.t-dialin.net 27.10.11, 16:10
      Najpierw dziadzina chciał pewnie dzielić się "zgubionymi" pieniędzmi, a później narzeka, że to jego w konia zrobiono?

Wybaczcie, może głupi jestem, ale w takiej sytuacji, ja - widząc wszystko - po prostu wrzasnąłbym za gościem coś w rodzaju: "Ej, panie, coś panu wypadło z kieszeni"!

A już propozycja podzielenia się "znalezionymi" pieniędzmi - jak w ogóle można na takie coś iść? Ja nie widzę ofiary, ja widzę niedoszłego cwanego dziadzinę, którego po prostu, wykorzystując jego pazerność, ktoś zrobił w konia.
      • Gość: Gregoson Re: Ale kto tu jest oszustem? IP: *.net.stream.pl 27.10.11, 16:55
        Dokładnie - to tak jak w pierwszej scenie z filmu ,,the Sting" z Robertem Redfordem.
        • Gość: ricardo53 do gości Re: Ale kto tu jest oszustem? IP: 91.210.242.* 27.10.11, 20:06
          Najeżdżam na takich cwanych policjantów, bowiem niejednokrotnie nie chce się im d*py ruszyć z krzesełka, bo mają już wniosek na umorzenie sprawy, który leży w szufladzie.
          Czytaj ze zrozumieniem i nie przeinaczaj cwaniaczku mojego tekstu, bo dostaniesz kolejną jedynkę z przedmiotu - nowoczesne życie ;))
          Mogę Ci powtórzyć - tylko grzecznie poproś !!
          Monitoring w banku.
          W banku, którym staruszek wypłacał ( jak się łatwo można domyśleć), a nie na ulicy Szymanowskiego, bo w tej okolicy są też inne banki. Bank łatwo ustalić - staruszek może to powiedzieć !
          W alejach jest wiele monitoringów, więc można troszkę poszperać , by ustalić całą grupę "dziadów" pragnących łatwego zarobku.

No to DO ROBOTY - nieroby !!!
          • Gość: jasiu... Re: Ale kto tu jest oszustem? IP: *.dip.t-dialin.net 28.10.11, 13:04
            Ricardo, ale postawa policji, to jest sprawa wtórna. Przeczytaj dokładnie artykuł. 82-latek zauważył przebiegającego mężczyznę, któremu coś wypadło z kieszeni. Jak myślisz, czy w tej sytuacji, uczciwy człowiek może zareagować inaczej, niż tylko zwracając uwagę, że ktoś coś zgubił, że coś komuś wypadło?

A gdyby nie był to zwitek dolarów, ale inne ważne, niemożliwe do odtworzenia dokumenty?

Czy "poszkodowany" dotykał pliku pieniędzy, czemu od razu nie poszedł sobie, twierdząc, że jego to nie interesuje? Czy zachowanie 82-latka było uczciwe?

Kiedyś przed Luwrem, cyganka (nieźle mówiła po polsku) "znalazła" przy mnie grubą obrączkę i proponowała mi, że się ze mną podzieli, żebym obrączkę wziął, a jej coś przy okazji odpalił. W pierwszym odruchu zaproponowałem jej, by poczekała na właściciela, który może w tym miejscu będzie jej szukał, że od właściciela dostanie na pewno jakąś nagrodę, za to że znalazła.

Była wściekła, że się nie dałem naciąć, a ja po prostu nie uważam, że "znalezione nie kradzione". Szczególnie, jeśli ktoś gubi cokolwiek na moich oczach. Gdyby 82-latek nie był aż tak pazerny, to nie byłoby przestępstwa i policji nikt by się wówczas nie czepiał.
    • Gość: Ax Re: Nowość wśród oszustw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 19:53
      Aleś błysnął ... no,no,noooooo akurat etap rozwoju noworodka jest bardzo Inteligentnym etapem, Niemowle jesli jest odpowiednio "prowadzone" przyswaja taką ilość wiedzy o któej nie masz Bladego Pojęcia.

porównanie do rozwielitki było by na miejscu.

ale czego ja się spodziewałem
      • Gość: ricardo53 Szybka odpowiedź - ricardo53 do Ax IP: 91.210.242.* 27.10.11, 20:16
        Dałem przykład noworodka, bowiem taka istota - również rozumna, jak zaznaczyłeś - odpowiednio prowadzona jest zdolna do niezwykłych odkryć, za co może otrzymać nawet Nagrodę Nobla, lecz jeśli taki policjant zbyt wcześnie pójdzie na emeryturę, to nastolatkom nie dają takich nagród, choć znam kilku wspaniałych młodych ludzi w wieku szkolnym, którzy przewyższają poziomem inteligencji każdego policjanta łącznie z komendantem. Mnie również.
        To są geniusze, ale o czym my tu mówimy - tu są realia polskiej Policji :))
        • Gość: ricardo.53 Policjanci zbierają punkty. IP: 91.210.242.* 27.10.11, 20:21
          Szybciej można zdobyć punkty przeganiając babcię handlującą pietruszką ;))

Po co sobie policjanci mają utrudniać życie, jak tak szybko mija czas do wcześniejszej emeryturki.
          Nawet koks już zdążyli pewnie nabyć :))
          • Gość: do autora Re: Policjanci zbierają punkty. IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.11, 21:26
            Gość portalu: ricardo.53 napisał(a):

> Szybciej można zdobyć punkty przeganiając babcię handlującą pietruszką ;))
            >
            > Po co sobie policjanci mają utrudniać życie, jak tak szybko mija czas do wcześn
            > iejszej emeryturki.
            > Nawet koks już zdążyli pewnie nabyć :))

szkoda, że to ja nie jestem policjantem bo szybko bym ci tą twoją szmatławą głupotę z łba twego wygonił mądry detektywie zza klawiatury, ubliżać to możesz ale swojej starej ajk sobie pozwoli.
            Gdzie jesteście Policjanci z krwi i kości ?
            Dlaczego jakiemuś gnojkowi pozwalacie się obrażać gdzie tylko można.
            Gdzie Pani rzecznik, myślę że czyta co nie co na tym forum i wody w usta nabiera !!
            • Gość: ricardo.53 Re: Policjanci zbierają punkty. IP: 91.210.242.* 27.10.11, 21:34
              Gość portalu: do autora napisał(a):

> szkoda, że to ja nie jestem policjantem bo szybko bym ci tą twoją szmatławą głu
              > potę z łba twego wygonił mądry detektywie zza klawiatury, ubliżać to możesz ale
              > swojej starej ajk sobie pozwoli.
              > Gdzie jesteście Policjanci z krwi i kości ?
              > Dlaczego jakiemuś gnojkowi pozwalacie się obrażać gdzie tylko można.
              > Gdzie Pani rzecznik, myślę że czyta co nie co na tym forum i wody w usta nabier
              > a !!

Czysta prawda, a jak w oczy kole ;))

Mnie trochę zabolało Twoje nieuctwo w szkole, gdyż widać drobiazgowe błędy w polskiej pisowni, a może tylko w kulturze ;)) ?
              • Gość: do autora Re: Policjanci zbierają punkty. IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.11, 08:20
                Szkoda, że ty nie zauważasz swojego upośledzenia umysłowego.
                • Gość: ricardo.53 Rada dla "do autora" IP: 91.210.242.* 29.10.11, 21:24
                  Pamiętaj zawsze, że WIAGRA choć ma Twój ulubiony kolor nie pomoże Ci na Twoje schorzenia i wypaczenia ;))

Może trzymaj się zasady, że nie ważne jest jak zaczynasz, a jak skończyłeś.
                  A skończyłeś tragicznie !!!
                  • Gość: do w/w Re: Rada dla "do autora" IP: 212.87.244.* 30.10.11, 01:30
                    ty baranie !! Rysiek, ty kretynie.
                    • Gość: ricardo.53 Re: Rada dla "do w/w" IP: 91.210.242.* 30.10.11, 12:07
                      Widać po wiagrze na wiele Cię już nie stać.
                      Może przerzuć się na zielony kolor - to lepiej wpływa na oczy.
                      PRZEJRZYJ NA OCZY !!!

A może powtórz sobie szkołę podstawową ;((
                      • Gość: do buca Re: Rada dla "do w/w" IP: 212.87.244.* 30.10.11, 18:13
                        Gość portalu: ricardo.53 napisał(a):

> Widać po wiagrze na wiele Cię już nie stać.
                        > Może przerzuć się na zielony kolor - to lepiej wpływa na oczy.
                        > PRZEJRZYJ NA OCZY !!!
                        >
                        > A może powtórz sobie szkołę podstawową ;((

ty ch-uju glupi, pedal chyba jestes.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka