kamis159 04.02.12, 10:45 witam Gdzie najtaniej w czestochowie kupie i wymienie akumulator na nowy:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: złotówa Re: akumulator IP: 31.42.5.* 04.02.12, 12:55 Znam to znam... najtaniej, najlepszy i najlepiej żeby sam się wymienił...:) Dlaczego nas- oszczędnych nikt nie rozumie...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalaro Re: akumulator IP: *.arbelon.com.pl 05.05.13, 13:34 sprawdzony i tani punkt na Jagiellońskiej 100, działa już od lat, akumulator bezpłatnie wymienią, doradzą, jak trzeba to nawet przyjadą i pomogą, nie szarpią po kieszeni jeśli o ceny akumulatorów chodzi. elektromechanika.czest.pl/akumulatory.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do w.w. Re: akumulator IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.13, 22:16 Gość portalu: kalaro napisał(a): > sprawdzony i tani punkt na Jagiellońskiej 100, działa już od lat, akumulator bezpłatnie wymienią, doradzą, jak trzeba to nawet przyjadą i pomogą, nie szarpią po kieszeni jeśli o ceny akumulatorów chodzi. rel=nofollow>elektromechanika.czest.pl/akumulatory.html Gó.wno prawda. Ja nie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sc Re: akumulator IP: 91.210.242.* 06.05.13, 08:29 Gość portalu: do w.w. napisał(a): > Gość portalu: kalaro napisał(a): > > > sprawdzony i tani punkt na Jagiellońskiej 100, działa już od lat, akumula > tor bezpłatnie wymienią, doradzą, jak trzeba to > nawet przyjadą i pomogą, nie szarpią po kieszeni jeśli o ceny akumulatorów chod > zi. > rel=nofollow>elek > tromechanika.czest.pl/akumulatory.html > > > Gó.wno prawda. > Ja nie polecam!!! Potwierdzam, dokładnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: akumulator IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.12, 13:16 A morze jechać tam, gdzie ci sprzedadzą najkorzystniej? Bo chyba ważne, żeby kupić nowy, odpowiedniej jakości, a nie chiński złom z kolorową etykietką, albo markowy, ale stojący już od kilkunastu miesięcy w sklepie na półce? Kiedyś kupowałem na Ogrodowej (za katedrą, już prawie przy torach kolejowych, naprzeciw zapałczarni. Byłem zadowolony i z ceny i z jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek dzwon IP: *.96.232.223.tvksmp.pl 04.02.12, 13:37 Dzwoń 783 960 002 szybko sprawnie z dowozem, sprawdzeniem i wymianą ;) www.dudekcars.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejhej Re: akumulator IP: *.getta.trustnet.pl 04.02.12, 15:14 ..na Ogrodowej w Anodzie nie kupuj bo tam ceny 100% wyższe niż wszędzie indziej...polecam taki mały sklepik na ul. Rydza Śmigłego 29... uczciwy sprzedawca i spoko ceny...luknij sobie to Tekst linka i pojedź i porównaj z Anodą to ceny w Anodzie rozśmieszą Cię(że takie wysokie w sensie) a, że napisałem uczciwy bo sam się o tym przekonałem kiedy pojeczałem tam kupić aku...ale najpierw poprosiłem o sprawdzenie i gość powiedział że aku dobry tylko podładować muszę...kopara mi opadła, że nie powiedział, że do wymiany... aha przykładowo podam, że w Anodzie kupowałem 4 lata temu aku za 360pln a u tego gościa kosztuje 225pln(Bosch)...więc polecam gościa...pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też kupiłem Re: akumulator IP: *.rev.inds.pl 06.02.12, 13:22 [quote] ..na Ogrodowej w Anodzie nie kupuj bo tam ceny 100% wyższe niż wszędzie indziej ...polecam taki mały sklepik na ul. Rydza Śmigłego 29 [/quote] Tu się zgodzę. Ten sam akumulator na Ogrodowej 259 zł, na Śmigłego 170 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: akumulator IP: *.netcominternet.pl 04.02.12, 15:43 Koło stacji benzynowej tesco jest sklep z akumulatorami który handluje na allegro ceny są przyzwoite. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: akumulator IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.13, 06:51 zgadza się ma tanią vartę Boscha i centre - tylko że są to akumulatory dwuletnie czego gościu nie mówi. kupiłem u niego Boscha i po dwóch miesiącach padł. Zareklamowałem - nie dostałem zastępczego i musiałem sam zdobyć sobie jakąś używkę. po 3 tygodniach (choć na reklamację jest czas 2 tygodni) akumulator mi wrócił jako zasiarczony!!! Facet spod tesco mnie olał. zadzwoniłem do Boscha i podałem im kod produkcji - okazało się że akumulator jest z datą listopad 2011 - a kupiłem go w lutym 2013!! Połaszczyłem się i byłem bez akumulatora. Kolega poradził mi pojechać na Rydza Śmigłego bo tam kupował. Gościu zmierzył najpierw ładowanie dopytał się jak użytkuje samochód i doradził. Mam teraz jakąś lokse czy coś - polski akumulator i od pół roku hula. Zresztą w każdej chwili do gościa na rydza można podjechać i sprawdzi czy ładownie czy sam akumulator. Byłem już raz i teraz jadę drugi przed wczasami. Drugi kolega też u niego kupił z dojazdem pod dom - bo aku padł mu kompletnie. I faktem jest to że akumulatory ma w super cenach - nikt się z nim nie równa. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: akumulator IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.13, 12:27 tu przyznaję rację. Sklep na Rydza ma szeroki wybór akumulatorów w najlepszych cenach. Padł mi akumulator kupiony tam- z mojej winy - słabe ładowanie. Zabrali - podładowali i na czas ten dostałem zastępczy co jest ważne dla mnie gdyż codzienie jeżdże do pracy 30 km. Kolega połaszczył się na tanią futurę spod tesco która padła mu po pół roku. Nie dość że nie montują akumulatora to jeszcze na czas reklamacji nie dali zastępczego. kolega czekał ponad dwa tygodnie - zwrócili mu jako sprawny choć po sprawdzeniu go w anodzie i na rydza okazuje się że akumulator kupiony pół roku temu ma około 70% wartości. jak powiedział to tym pod tesco to powiedzieli że ich to nie interesuje. ogólnie masakra. teraz kolega jeździ i serwisuje akum na rydza - tam nic goście nie biorą Odpowiedz Link Zgłoś
arturm75 Re: akumulator 08.04.14, 19:02 Powiem tak. W sierpniu zeszłego roku najpierw padł mi akum w skodzie - 1.9 td. czytałem opinie ale... no właśnie dałem się skusić na niską cenę i kupiłem pod tesco. tam sprzedawca gadkę miał super - zaoferował mi vartę silver 74. Po trzech tygodniach zaczął fiksować mi akumulator u żony w polo. Też pojechałem pod tesco - też ładna gadka i varta silver - 52. no i super - cieszyłem się bo kupiłem dwa akumulatory o 150 zł taniej niż na rydza o anodzie nie wspominając. Przestałem cieszyć się w styczniu jak przyszło kilka dni mrozów. Mój padł całkowicie. Auto stało przez weekend - poniedziałek rano chce odpalić i cisza. nawet nie jęknął. Każdy kto zna się na akumulatorach powiedział, ze to niemożliwe by półroczny akumulator po dwóch dniach się rozładował. Jedynie sprzedawca spod tesco twierdzi, że to możliwe. Od tego czasu mam ciągłe problemy z akumulatorem - boję się jechać gdzieś dalej na wczasy - będę chyba musiał kupić nowy - tylko że ja mam nowy. reklamuje - zostaje bez akumulatora - pożyczyłem od znajomego. Gwarancja? Odrzucona. Powód? Zasiarczony. Owszem - pojechałem na Rydza, do Anody - tam też to stwierdzili. Ale sprawdzono mi ładowanie - jest idealne - wiec akumulator musiał być od razu feralny. Wtedy stwierdziłem, że to przypadek. Ale miesiąc temu zaczęły się problemy z akum w polo żony - coraz słabiej kręcił. Znów pojechałem najpierw do anody - tam mi mówią że akum zasiarczony. No to już się wk..łem. Reklamuje - zostałem znów bez akumulatora. Zdobyłem jakieś coś - ale padło momentalnie. Pojechałem na rydza - tam za kaucją facet się zlitował i dał mi swoją używkę. oczywiście gwarancja odrzucona - akumulator sprawny. Jak pojechałem na Rydza zwrócić używkę - mówię gościowi co i jak - posprawdzał mi ładowanie. Coś mu tam nie pasowało - odesłał mnie do elektryka - niedaleko na Jesiennej - Woźniczka - czy jakoś tak. Tam elektryk sprawdził i okazało się że miałem spięcie na regulatorze napięcia. Pół godziny 30 zł i po robocie. A akumulator podobno faktycznie dobry. Dostawał tylko wycisk przez to zwarcie. Powiem jedno - nigdy już nie połaszczę się na tanie coś. Jeżeli w jednym sklepie ten sam akumulator kosztuje 300 w drugim 400 - będę głęboko zastanawiał się nie czemu tak drogo tylko czemu tak tanio. Bo ja zaoszczędziłem niby 150 zł - ale jeden akumulator mam padnięty a na ten u żony to też patrzę podejrzliwe. Następny raz sprawdzę czy ktoś akumulator serwisuje, sprawdza ładowanie, alternator czy w razie awarii wydaje zastępczy. to robi Arad na Rydza Smigłego, Anoda na Krakowskiej. A to tanie barachło spod tesco - nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzacyaz Re: akumulator 07.01.16, 15:17 Kupiłem akumulator u gościa za tesco w sierpniu 2014 roku... Drugą zimę już jeżdżę i zero problemów, akumulator rewelacja. Sorki , ale każdy powyżej wypisujący niepochlebne teksty o tym punkcie sprzedaży koło tesco to raczej konkurencja... czemu znają tylko Rydza Śmigłego i Anodę... Anoda droga, a Rydza super. Radziłbym temu z Rydza troszkę zbastować bo dziwnie się robi czytając głupoty o sprzedawcy z tesco który ma w ofercie również oleje silnikowe w najlepszych cenach w Częstochowie. Nie jestem konkurencją tylko klientem, zadowolonym klientem Andrzej Z Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: akumulator IP: 188.95.29.* 04.02.12, 16:42 taniego nie kupuj bo rok wytrzyma, jedź do motorstechnics na na kawią i weź jakąś centrę plus cena około 220 warty i boscha nie polecają, przerabiałem to 2 lata temu ewentualnie używka z młodego rozbitka, takie seryjne akumulatory potrafią wytrzymać 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrado Re: akumulator IP: *.opera-mini.net 05.02.12, 21:39 a skąd Ty wiesz jaki kolega akumulator potrzebuje. Centra za 220 zł to chyba do golfa 1.4, a może on potrzebuje akumulator do diesela 3 litrowego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ser Re: akumulator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.12, 07:47 Ja kupowałem w zeszłym roku na ul. Warszawskiej po prawej stronie tuż przed przejazdem nad trasą. Gościa znalazłem na allegro. Najpierw sprawdził stary akumulator, potem ładowanie. Wymiana była konieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościuuu Re: akumulator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 14:26 Tego punktu tam już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: akumulator IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.13, 14:49 Idź do swojego mechanika niech zadzwoni do zaprzyjaźnionego dostawcy części i Cie umówi na odbiór. U mnie centra + 50ah za 144zł w listopadzie 2012. W tym samym sklepie cena ponad 200 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-dusiek Re: akumulator IP: *.cdma.centertel.pl 29.07.13, 20:55 Ja tam od nastu lat, ze wszystkimi autami w rodzinie i tymi służbowymi, jeżdżę na wymianę "aku" do Anody na Ogrodowej. Nie zastanawiałem się nigdy, czy zapłacił bym te parę złotych mniej, za identyczny model gdzie indziej (w tym wysyłkowo). W Anodzie zawsze mogę liczyć na kompleksową obsługę. Kiedy chcę, mogę podjechać na sprawdzenie swojego akumulatora (gdziekolwiek bym go wcześniej nie kupił) i tego czy instalacja elektryczna z nim związana działa poprawnie. Kupując nowy aku mam pewność, że dany egzemplarz jest już odpowiednio przygotowany i sprawdzony przez serwis (czy ma optymalne parametry), do pracy w pojeździe. Nie obchodzi mnie prawidłowy dobór i montaż. No i ogromne doświadczenie pracowników. Przez te lata zakupiłem u nich chyba z kilkanaście akumulatorów i nigdy nie zdarzyło mi się bym musiał reklamować jakikolwiek z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malec Re: akumulator IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 29.07.13, 21:29 Podobnie u mnie. Też Ogrodowa od lat (zresztą o popularności tego miejsca niech zaświadczy ilość klientów w okresie zimowym). Kompetencja pracowników jest dla mnie ważniejsza od jeżdżenia po mieście i szukania niższej ceny. Jeden będzie szukał jak najniższej ceny, inny jak najbardziej fachowej obsługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: akumulator IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.08.13, 21:56 Zgadzam się z poprzednikami chwalącymi sklep na Rydz Śmigłego. Pół roku temu byłem w Anodzie. Profesjonalnie sprawdzili mi akumulator - profesjonalna gadka i wielkie doświadczenie. Po 5 minutach stwierdzili, że akumulator jest do natychmiastowej wymiany. Mam diesla 1.9 więc był to dość spory koszt - anoda za Boscha 72ah krzyknęła mi coś koło 480 zł. Tańsza wersja za 390 zł. Dość duży wydatek więc postanowiłem poszukać gdzieś indziej. I tak trafiłem na Rydza. Za Boscha krzyknęli mi 370 zł (120 zł taniej niż w anodzie). Ale nie kupiłem. Dlaczego? Bo nie było takiej potrzeby. Na Rydza facet sprawdził mi ładowanie - i powiedział że jest ciut słabe. Podpytał się jakie były objawy i czemu chce wymienić akumulator. Mówię mu że samochód stał przez miesiąc i że w anodzie kazali wymienić. Facet pomyślał i powiedział, że jak mu akumulator na trzy dni zostawię to on zobaczy czy da się go uratować. Ja mówię, że samochód mi potrzebny. To on mówi, że udowodni mi że akumulatora nie trzeba wymieniać - dał mi swój zastępczy a ten mój zabrał. Po trzech dniach podjechałem do niego - oddał mi ten mój stary i jeżdżę na nim już ponad pół roku. Wiem, że akumulator mi w końcu padnie ale wiem gdzie kupie nowy. Tak mi się widzi że anoda kiedyś była dobra. Dziś wciska klientom wszystko - byleby sprzedać. Słyszałem że nawet specjalnie uszkadzają akumulatory przy ich sprawdzaniu wrzucając zbyt duży prąd oporowy - zamiast 150 to potrafią 600 amper dołożyć. Wiem bo kolega był też u nich sprawdzić akumulator a jest elektrykiem. Mówi do tego pracownika co pan robi a on że tak trzeba - a akumulator to aż się mu zagotował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksawi Re: akumulator IP: *.96.242.183.tvksmp.pl 30.08.13, 07:33 za takie pomówienia koleś to możesz słono zapłacić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mondeo MK3 TDCI Re: akumulator IP: *.static.reseler.com 02.10.13, 21:50 Tak więc po ośmiu latach przyszedł czas na mój akumulator w dieslu (oryginalny fordowski, 60Ah), zimy by nie przeżył, a pierwsze przymrozki zmusiłyby mnie do pozostawienia auta na parkingu (pod chmurką). Wcześniej, przez wiele lat, zawsze kupowałem na Ogrodowej (kilka akumulatorów, różnej pojemności) - firmę polecał mi mój tata. Przeczytałem ten wątek i dlatego pojechałem tylko na Ogrodową. Zatelefonowałem rano na Śmigłego, spytałem o cenę. Chciałem Centrę Futurę. Powiedzieli, że załatwią. Za 3 godziny oddzwonili, że jest już do odbioru. Sprawdzili stary (potwierdziły się moje przypuszczenia o agoni). Kupiłem na Śmigłego. Zgadnijcie dlaczego? Zaoszczędziłem sporo (w porównaniu do Ogrodowej), obsługa równie fachowa, więc jeżeli nie widać różnicy, to po co przepłacać? Polecam firmę na Śmigłego, domek po lewej stronie (jadąc od Jagiellońskiej) vis a vis Urzędu Celnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TQ manager Re: akumulator IP: 209.160.64.* 03.10.13, 05:44 Gość portalu: Mondeo MK3 TDCI napisał(a): > Zgadnijcie dlaczego? Szkoda, że w naszych czasach jakość ma tak małe znaczenie we wszelkich obszarach życia...(towary, usługi, serwis(!) gwarancyjny, pogwarancyjny i posprzedażny). Gorycz pośledniej jakości zostaje długo po tym, jak słodycz niskiej ceny pójdzie w zapomnienie. The quality is longer borne in mind than the price. Jakość pamięta się dłużej niż cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
denji Re: akumulator 05.03.14, 10:57 Dobra obsługa i tanie akumulatory... akumulatory częstochowa Odpowiedz Link Zgłoś
arturm75 Re: akumulator 08.04.14, 19:12 Kolego domyślam się, że już kupiłeś akumulator. Ale ku przestrodze innym: NIE KUPUJCIE AKUM POD TESCO!!! Czemu - napisałem poniżej. Tak jak się tam przejechałem to masakra. Jeden aku do dupy drugi niewiele lepiej - a ile jeżdżenia - ile czasu straciłem. Jak chcecie kupować to tylko - albo znana od lat Anoda, albo sklep na Rydza Smigłego - tam naprawdę choć nie musieli pomogli mi i doradzili jak mam postępować z tym czymś co mam zamontowane w samochodach. Anoda ma trochę wysokie ceny ale naprawdę widać, że się na akumulatorach znają. Na Rydza chłopaki mają i wiedzę i poświęcą czas i ciekawe ceny. Są to dwa sklepy z prawdziwego zdarzenia. A i jeszcze na rydza dają dobrą kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzacyaz Re: akumulator 07.01.16, 15:23 Wpisz swoją odpowiedźKupiłem akumulator u gościa za tesco w sierpniu 2014 roku... Drugą zimę już jeżdżę i zero problemów, akumulator rewelacja. Sorki , ale każdy powyżej wypisujący niepochlebne teksty o tym punkcie sprzedaży koło tesco to raczej konkurencja... czemu znają tylko Rydza Śmigłego i Anodę... Anoda droga, a Rydza super. Radziłbym temu z Rydza troszkę zbastować bo dziwnie się robi czytając głupoty o sprzedawcy z tesco który ma w ofercie również oleje silnikowe w najlepszych cenach w Częstochowie. Nie jestem konkurencją tylko klientem, zadowolonym klientem Andrzej Z Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksa.ndra13 anoda 23.09.14, 11:55 pragnę przestrzec przed zakupem akumulatora na ul. Ogrodowej w Anodzie. Zakupiłam akumulator z najwyższej półki po czym rozładowywał się po tzech dniach. Panowie stwierdzlili,że mam problem z elektryką odsyłając mnie do swego warsztatu i oferując pomoc w cenie 120,00zł.Po ekspertyzie okazało się,że coś pobiera prąd był to alarm. Po czym męczyłam się tak przez dwa lata .Kiedy to ponownie pojechałam z akumulotorem okazało się ,że w akumulatorze jest przebicie na plusie i od samego początku posiadałam uszkodzzony akumulator.Właściciel stwierdził,że jest już po okresie gwarancyjnym i niewiele może uczyniś w tej kwestii,ponieważ TESCO nie uwzględni tej reklamacji. W ten sposób wyszło na jaw gdzie zaopatruję się ANODA.Nie uczynili w tej sytuacji nic ,zostałam z starym akumulatorem jaki dostałam na zastępstwo. Gwarancję utraciłam przez pracowników tej firmy,którzy twierdzlili iż problem tkwi w elektryce auta. Dodam,że audi b4 80 nigdy nie miały takich problemów .Cieszą się dobrą opinią i niezawodnością,co mogę potwierdzić na własnym przykładzie.NIC WIECEJ JAK OSZU ŚCI I NACIĄGACZE. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_21_2008 Re: akumulator 09.12.15, 19:57 Ja wymieniałem na Piastowskiej.Konkretny gość.Podtrzymał mi prąd i nie utraciłem ustawień, a po za tym ceny dużo niższe niż gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś