Dodaj do ulubionych

Dotacja2012 z PUP

16.03.12, 12:14
Czy ktoś ma jakieś informacje na ten temat,tzn ile osób złożyło wniosek,ile ma być przyznanych dotacji ,a jak wam poszła rozmowa z doradcą zawodowym,ile pt otrzymaliście,ja otrzymałam 28pt,teraz z niecierpliwością czekam na odp z urzędu.
Obserwuj wątek
    • Gość: olitomaba Re: Dotacja2012 z PUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 15:19
      A skąd wiesz ile dostałaś pkt?Ja też czekam na pocztę,nie wiem ile pkt,rozmowa u doradcy poszła dobrze,nic więcej nie wiem.
    • dianaoskar Re: Dotacja2012 z PUP 19.03.12, 11:37
      pani z którą miałam rozmowę na koniec mi powiedziała jak mnie oceniła
      • Gość: mati Re: Dotacja2012 z PUP IP: 79.162.107.* 19.03.12, 21:38
        no to nie chce Cie straszyć ale ... cieniutko
        • Gość: a Re: Dotacja2012 z PUP IP: 31.42.2.* 20.03.12, 18:42
          Ja dostalem 45 pkt.
    • Gość: RobertM Re: Dotacja2012 z PUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 19:10
      Nie chcę Cię martwić!
      Jako pracodawca pytałem ostatnio o możliwości otrzymania dofinansowania
      tworzenia nowych miejsc pracy. Odpowiedź była krótka:
      - przyjęliśmy zbyt dużo wniosków, a mamy zdecydowanie za mało funduszy, staramy się o drugą transzę dofinansowania, która "może" pojawi się w drugiej połowie roku.
      Kobieto - czy Ty umiesz liczyć ????
      TO LICZ NA SIEBIE.
      Pozdrawiam serdecznie.
      Robert
    • dianaoskar Re: Dotacja2012 z PUP 20.03.12, 19:34
      dziwne że aż 45 pt,z tego co się dowiedziałam to najwięcej było 33 pt
      • Gość: bbbbb Re: Dotacja2012 z PUP IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.12, 21:02
        Dziwne, bo na stronie PUP widnieje informacja o max.20pkt!!!!

Przyznanie środków następuje w oparciu o następujące kryteria:

Możliwości finansowe wynikające z wysokości środków finansowych przeznaczonych na dofinansowanie działalności gospodarczej w danym roku kalendarzowym.
        Udokumentowane doświadczenie zawodowe i posiadane kwalifikacje wnioskodawcy-max.2 pkt.
        Wysokość wsparcia uzyskanego przez wnioskodawcę w okresie 12 miesięcy
        poprzedzających złożenie wniosku o jednorazowe środki na podjęcie działalności gospodarczej- max. 1 pkt.
        Predyspozycje osobowościowe bezrobotnego przedstawione w opinii doradcy zawodowego- max. 2 pkt
        Ocena planowanego przedsięwzięcia dokonana w oparciu o przedłożony wniosek i biznes plan- max. 10 pkt.
        Lokalizacja miejsca prowadzenia planowanej działalności gospodarczej w odniesieniu do obszaru działania PUP w Częstochowie- max. 1 pkt.
        Celowość i zasadność planowanych zakupów- max. 2 pkt.

Wysokość środków własnych wnioskodawcy do sfinansowania zaplanowanej działalności- max. 2 pkt.
        • Gość: a Re: Dotacja2012 z PUP IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.12, 21:48
          up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka