Dodaj do ulubionych

Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i wś...

16.04.12, 19:58
„Gdzie dwóch albo trzech gromadzi się w Moje imię, tam jestem pośród nich” (Mt 18,20)
Obserwuj wątek
    • artutitu2 Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i wś... 16.04.12, 20:29
      Dla mnie to co się stało jest bardzo przykre. Jestem mieszkańcem Częstochowy i nigdy nie pomyślałbym, że takie coś może się wydarzyć na Jasnej Górze.
      Osobiście nie darzę sympatią prezydenta miasta Pana Matyjaszczyka, ale akurat ten pomysł, żeby zatrzymać pielgrzymów jeden dzień dłużnej i zrobić im alternatywną imprezę w mieście był dobrym pomysłem. Oczywiście mógł spróbować dogadać się z tym Węgrzynem lub przynajmniej z Paulinami, żeby nie było wstydu.

Nie rozumiem dlaczego Kościół, a konkretnie Paulini odmówili odprawienia Mszy Świętej jak co roku przed Sczytam skoro przyjechało tam pomimo fatalnej pogody parę tysięcy osób. Taka postawa ojców Paulinów zniechęca wiernych do Kościoła, a tłumaczenie, że ktoś tam przeniósł otwarcie sezonu gdzieś indziej jest bez żadnego sensu. Jak można mieszać Boga do jakiś bezsensownych sporów skoro wierni się zgromadzili to Msze należało odprawić.
      • Gość: ul Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: *.sonicgatehosting.com 16.04.12, 21:15
        prezydenta Matyjaszczyka nikt już nie darzy sympatią. On jedynie potrafi skłócać ludzi. Dla dobra miasta i imprezy powinien był się dogadać z organizatorami bo to była ich impreza a nie jego. Dla dobra ogółu powinien być w stanie wejść nawet w pakt z diabłem. Na tym polega polityka. Tutaj niestety widzę amatorszczyznę.
        • Gość: gość Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: *.pl 16.04.12, 21:25
          Matyjaszczyk mógł przecież sam odprawić msze albo Acid Drinkers czy jak im tam.
          Zlot był w Gierzwładzie a nie na Jasnej Górze, Paulinia zapraszali do Kaplicy więc pretensje do chińskiego Krzysia
          • Gość: emeryt Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: 188.95.29.* 16.04.12, 21:56
            Tyy opanuj sie CHAMIE Z BLOKÓW bo ci matke przerobie na stojak do rowerów !!

Nie umiesz jeździć to kup sobie wrotki prostaku!!
            • Gość: bik Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 16.04.12, 22:33
              Możecie go nie kubić, ale wasz guru Tadziu może za nim buty nosić. Dziękują za uwagę dobranoc
              • Gość: bzik Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 22:42
                bik - nie zapomnij przykazania rączki na kołderkę...i dziubek w kubek co by nie "kubić"...
      • Gość: paula do Paulinów IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 22:03
        Jeśli któryś Paulin czyta forum: WSTYD!!! WSTYD MI ZA WAS!!! wyszło prawdziwe kołtuństwo!!!!! Po co nam tacy księża????? Księża za pieniądze, msze za pieniądze - to nie jest religia. Można modlić się w każdym miejscu, ale Ci ludzie przejechali tyle kilometórw by modlić się tutaj, przed Cudownym Obrazem. Bo wierzą, że tu Bóg jest bliżej nich. Kto dał Wam prawo odmówić im tej mszy???? Macie wyłączność na Cudowny Obraz????? Jak myślicie - po co ludzie jadą do Rzymu, do grobu Ojca Świętego? Po co Wy tam jeździcie? Bo to są święte miejsca dla ludzi wierzących. "Idźcie i nauczajcie" - takie powinno być Wasze motto, a jaka nauka jest z tego co się stało? Ile z poniższych grzechów głównych popełninych zostało przez Paulinów w tym jednym dniu?
        1.pycha
        2.chciwość
        3.nieczystość
        4.zazdrość
        5.nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu
        6.gniew
        7.lenistwo
        ....................................................................................................................................
        Nie ma w Was nic pokory. W konfesjonale pytacie o rzeczy, o których normalnym ludziom wstyd myśleć!!!!! Chyba droga, którą chcecie prowadzić swoje owieczki dawno przestała być drogą do Boga. Na tej drodze nie ma owieczek - zostały same barany. PRAWDZIWY WSTYD!!
        • Gość: Do pauli Re: Paulini IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 22:45
          ty jakaś dziwka jesteś i do tego rozwydrzona.tobie wystarczy czerwone sukno i już walisz kolanami.Nie udawaj transwestyty, bo u paligupa kariery nie zrobisz.
          • Gość: paula Re: Paulini IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 22:59
            główka nie pracuje? czy tylko czytać nie umiesz?
            • Gość: Staszek Alcatraz Re: Paulini IP: *.of.pl 16.04.12, 23:15
              Brawo Paulinko! W pełni się z Tobą zgadzam.... co raz więcej ludzi zamiast ciągnąć tłumami do kościoła odwraca się od niego a to tylko i wyłącznie księży!! Bo tam gdzie są księża z powołania, którzy nie mieszają się w politykę ludzie nadal chętnie uczestniczą w nabożeństwie. Ale takie parafie można zliczyć na palcach jednej dłoni. I żadne zabiegi typu: wydłużenie okresu nauk przedmałżeńskich, czy okresu przygotowania do komunii, nie przyciągnie wiernych, efekt jest wręcz odwrotny.... Może kler w końcu wyciągnie wnioski....

"Bóg jest w porządku, tylko personel naziemny ma do dupy..."
            • Gość: gómka drobna róznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 12:18
              Paulini to nie księża, tylko zakonnicy. Schowali ikonę za kratą. Jak mają ochotę, to wpuszczają zań ciemny ludek, a jak nie...to paszoł won.
              • Gość: Staszek Alcatraz Re: drobna róznica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.12, 07:06
                Paulini to też księża, którzy utrzymują się głównie dzięki datkom wiernych... Jak zabraknie wiernych, zabraknie też datków... proste
                • angrusz1 Re: drobna róznica. Do Staszka 18.04.12, 07:26
                  Staszek pisze :"Paulini to też księża, którzy utrzymują się głównie dzięki datkom wiernych... Jak zabraknie wiernych, zabraknie też datków... proste"

Taak, masz rację ale stąd wniosek, że paulini się tym nie przejmują . Widocznie mają tak dużo datków od innych osób - wiernych , jak piszesz - że nie potrzebują wystawiać tacy pod nos zmotoryzowanym .
                  Zastanów się dlaczego ?

Poza tym piszesz o wiernych . Taak , Kościołowi i paulinom potrzeba wiernych , wierzących w przesłanie ewangelii , a nie turystów .
                  Paulini potraktowali tych - sporo z nich - motocyklistów jak turystów , bo oni nimi byli w istocie .
                  To nie wierni trąbią . Wierni są pokorni , bo to jest istota wiary katolickiej - pokora .
                  • Gość: Staszek Alcatraz Re: drobna róznica. Do Staszka IP: *.of.pl 18.04.12, 23:52
                    W takim razie tej pokory zabrakło zakonnikom... Bo co im szkodziło odprawić msze na błoniach, skoro ci właśnie "turyści" o nią poprosili. Bo nie dostali za nią pieniędzy?
                    Pragnę tutaj zwrócić uwagę na pewną bardzo ważną kwestię, otóż bez "co łaski" ksiądz nie pochowa zmarłego, nie udzieli ślubu, nie udzieli bierzmowania, ani pierwszej komunii. A skoro już wykonują swoje usługi odpłatnie, to jestem za tym aby był ustalony cennik usług, żeby w każdej parafii była kasa fiskalna i żeby każda parafia odprowadzała podatek dochodowy.

A co do mszy na błoniach, to wydaje mi się, że wchodziła tutaj w grę jeszcze kwestia różnicy poglądów pomiędzy obecnym Prezydentem Miasta, a paulinami, bo wszyscy doskonale wiemy, że poprzedni Prezydent żył w zgodzie z JG, obecny Prezydent ma inne poglądy i nie jest uległy JG, więc jeżeli zakonnicy chcieli zrobić na złość Prezydentowi, to niech mają świadomość, że robią na złość też samym sobie. Bo za jakiś czas nawet pielgrzymi przestaną przychodzić (w ciągu ok. 8 lat zauważyłem, że ich liczba drastycznie się zmniejszyła).
        • Gość: PabloR Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem IP: 109.95.27.* 16.04.12, 23:27
          No proszę.... Co nie ma chętnych? Przecież nikt nikogo nie wyrzucał z kościola! ludzie opanujcie się! Wręcz przeciwnie! Zapraszano ich na mszę do bazyliki. Poza tym wg regulaminu nie ma takiej możliwości,ze każda grupa sobie ad hoc może zażyczyć nabożeństwa pod szczytem. Pojedźcie Państwo do Lourdes, Rzymu, Jerozolimy i sprawdźcie,czy bez ustalenia i wcześniejszych ustaleń można sobie zaanonsować mszę na placu przed świątynią. Kazdy kto czytał, jesli nie to polecam co oznacza Rajd Katyński pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99dzynarodowy_Motocyklowy_Rajd_Katy%C5%84ski
          Taka była wola ks.Peszkowskiego i całego ruchu ludzi dobrej woli wokół tej idei skupionych. Nie dla komercji, tak dla pamięci Polaków pomordowanych na Wschodzie. Prosze więc nie siac fermentu, bo kto ten rajd w tym roku został przeniesiony do Gietrzwałdu i nie mogło być rajdu Katynskiego połączonego ze Zlotem Gwiaździstym w dwóch miejscach. Gdyby nie komercyjny wygłup prezydenta Cz-wy takiego zamieszania by nie było. Nie można firmować, czegoś, co z natury zaprzecza idei Pamięci Pomordowanych Rodaków na Wschodzie! Pozdrawiam PabloR
          • Gość: pesti Re: Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamie IP: *.zone7.bethere.co.uk 16.04.12, 23:57
            Jakiego regulaminu? To kosciol czy spoldzielnia mieszkaniowa?
            Bo Lourdes i Rzym to tak samo bezbozne miejsce jak i JG, gdzie juz dawno zapomniano o Jezusie na rzecz wladzy, kasy i regulaminow.
          • Gość: eliza Re: Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 11:50
            Tak, zapraszano ich, bo za dwie "kasy" odprawiona byłaby jedna msza. Pazerność paulinów nie zna granic. Oni są dla wiernych jak dupa od srania, a im się wydaje, że są wyrocznią. PAULA ma rację. Mnie również wstyd za funkcjonariuszy JG.
    • Gość: emeryt Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: 188.95.29.* 16.04.12, 20:55
      I dobrze chamom !!!

U nas promujemy akcję:

"HAMUJ OSTRO PRZED KAŻDYM MOPLIKIEM", niech się gnoje uczą jeździć przepisowo !!
      • Gość: kopoc Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: 212.87.240.* 16.04.12, 21:07
        "HAMUJ OSTRO PRZED KAŻDYM MOPLIKIEM", niech się gnoje uczą jeździć przepisowo !! i to jest wg. ciebie przepisowo ?? GNOJU a raczej niedzielny kierowco z zachwianą motoryką !
    • monitoring12 a ja chcę być naczelnym tej GW 16.04.12, 21:07
      i co mam takie prawo czy nie, a jak mam, no to już!!!!!!!!!!!
    • pesti Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i 16.04.12, 21:13
      Jasna Gora ma swoj regulamin, co ich obchodzi jakiestam slowo boze.
    • Gość: Si Señor...! Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 21:54
      Nie podzielam opinii redakcji, iż "... sprawcą całego zamieszania jest Wiktor Węgrzyn, szef stowarzyszenia Rajd Katyński, które od 9 lat organizowało na Jasnej Górze uroczyste otwarcie sezonu motocyklowego"...
      Jeśli już to "sprawców" tego zamieszania, a w efekcie kosztownej i na dużą skalę antypromocji miasta, było co najmniej dwóch...
      Pan Matyjaszczyk, nie wyczuwając kontekstu, tradycji, działając bez dyplomacji i nie w porę... próbował się nieudolnie, mówiąc kolokwialnie - podłączyć się pod obrosły specyficzną tradycją IX Rajd Katyński...
      Pan Węgrzyn - prezes Stowarzyszenia Międzynarodowego Motocyklowego Rajdu Katyńskiego - broniąc swoich idei i motywacji co do charakteru tych Zlotów - postawił na swoim i przeniósł się do Gietrzwałdu...
      Obaj panowie mieli swoje racje, ale to że nie znaleźli kompromisowego rozwiązania sytuacji - cóż za brak wyobraźni i inteligencji - obciąża ich rachunki...
      No i - last but not least - klasztor i Ojcowie Paulini... nie mnie oceniać co powinni, a czego nie, w tej specyficznej sytuacji zrobić...
      Wyszło fatalnie...

Efekty:
      - w 2011 roku, na VIII Zlocie Katyńskim na jasnej Górze, motocykli było już 35 tysięcy, a uczestników 50 tysięcy,
      - w tym roku, "blisko 2 tysiące motocyklistów z całej Polski wzięło udział w radosnym rozpoczęciu sezonu - IX Motocyklowym Zlocie Gwiaździstym im. ks. Ułana Zdzisława Peszkowskiego, zorganizowanym w Gietrzwałdzie k/Olsztyna" (wg organizatorów), a na I Ogólnopolskich Dniach Motocyklowych w Częstochowie bawiło kilka tysięcy motocyklistów (wg GW),
      - ogólnokrajowa antypromocja miasta Częstochowy - tak jakbyśmy nie mieli jako miasto innych poważnych problemów niż extra ośmieszanie i manifestacja klimatu "dobrego miasta",
      - nowe impulsy dla wzniecania i utrwalania podziałów opinii społecznej wśród mieszkańców (motocykliści pewnie wcześniej czy później pogodzą się albo zafundują sobie zloty wg upodobania...) objawiających się wzrostem nastrojów antyklerykalnych a władza samorządowa też raczej nie przysporzyła sobie zaufania i nie powiększyła kapitału zaufania społecznego miasta, oczywiście i "antymotocykliści" mieli okazje do swoich forumowych "popisów",
      - no i lokalne media mają raj - wreszcie jest o czym pisać, bo ważne problemy miasta - wymagające solidnego rozpoznania i analizy - nie mają jakoś wzięcia...

PS
      Pan Węgrzyn wystosował już 3 kwietnia 2012 list do pana Matyjaszczyka w sprawie przyszłorocznego X Zlotu Gwiaździstego Jasna Góra 2013, anonsując termin 20/21 kwietnia 2013 na spotkanie motocyklistów...

• Gość: motodebil Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: *.181.231.32.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.04.12, 22:59
        Gość portalu: Si Señor...! napisał(a):
        Pan Węgrzyn wystosował już 3 kwietnia 2012 list do pana Matyjaszczyka w sprawie
        > przyszłorocznego X Zlotu Gwiaździstego Jasna Góra 2013, anonsując termin 20/21
        > kwietnia 2013 na spotkanie motocyklistów...

no i co w związku z tym?
        - pan matyjaszczyk, ma się w tym terminie wyprowadzić z częstochowy?
        - podać do dymisji?
        - postawić bramę tryumfalną na cześć "prawdziwego" motocyklisty?
        - sprowadzić chór cekino d'oro?
        - złożyć 500 tysięczną opłatę za tegoroczne straty, białym zakonnikom?
        - a może przenieść częstochowę do gietrzwałdu, albo od razu
        do torunia? :-D
        • Gość: Si Señor...! Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 23:14
          Nie motodebilu - nic z tych rzeczy...

1. W moim post scriptum podałem znany mi fakt
          rajdkatynski.net/index.php?option=com_content&task=view&id=206&Itemid=43
          dla zainteresowanych forumowiczów i tylko tyle - mój komentarz do sytuacji vide supra ...

2. Nie mnie radzić panu Matyjaszczykowi co ma robić, sam wie najlepiej i ma jeszcze doradców...
          3. Powtórzę, szkoda nadszarpniętego wizerunku miasta...jasne, że Częstochowa manipuluje!
          4. A z podanych propozycji wybieram Zecchino d'Oro - bo Pinokio maczał i macza tu paluchy...

Un sogno nel cielo...
          • Gość: motodebil Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: *.181.126.94.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.04.12, 00:57
            ach, ach!
            znany ci fakt!
            napiszę więc jeszcze raz wolno i wyraźnie
            bo wiem, że wolno czytasz:
            I CO Z TEGO, cenzura ;), że jaśnie pan wengrzyn ("szef motocyklistów" - jak go ktoś już tu nazwał :-D )
            powiadomił pana matyjaszczyka?

(ten debil, to za pogrubienie... ;-)

ps niestety, nie mogłem wysłuchać dedykowanej mi przez ciebie pieśni
            albowiem, gdyż, kobieta lekkich obyczajów jego matką - nie działa mi dekoder telewizji trwam
            • Gość: Si Señor...! Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 22:41
              Nie motodebilu - znowu trafiasz kulą w płot...

1. To jest pan Wiktor Węgrzyn, a nie tak jak raczyłeś napisać, dając dowód bezradnego prostactwa i dołączając do tych kretynów, którzy z upodobaniem - z braku rzeczowych argumentów - przekręcają cudze nazwiska dając dowód braku elementarnej kultury...
              2. Pan Matyjaszczyk już się zreflektował, że wyszło fatalnie i w swoim oświadczeniu post factum wyraża m.in. nadzieję, że "...jestem przekonany, że te wartości, wśród których jest miejsce zarówno na prawdziwy patriotyzm, jak i na tolerancję, np. wobec odmiennych poglądów czy gustów, pozwolą nam spotkać się wszystkim razem w Częstochowie - na kolejnym zlocie".
              3. Żadnej pieśni nikomu nie dedykowałem... to miało być - w wolnym tłumaczeniu - "dobre dobranoc"... nie wyszło bo dodatkowo, jak widać, jesteś uprzedzony do kobiet lekkich obyczajów... na marginesie, zupełnie niesłusznie...
              4. Potwierdzam, że "dekoder" ci nie działa...
              • Gość: motodebil kula do seniora płota IP: *.31.116.164.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.04.12, 02:15
                senior, dołączył do tych półpiśmiennych sztachet w płocie (co się go kule nie imają),
                które nie potrafią, lub udają, że nie potrafią czytać?
                zapytam więc po raz trzeci:
                I CO Z TEGO, że "szef wszystkich motocyklistów" "powiadomił" pana prezydenta?

Pan prezydent się nie "zreflektował po czasie",
                pan prezydent daje przykład królowi Julianowi Węgierskiemu
                jak należy traktować wszystkich motocyklistów
                bez względu na ich przekonania polityczne
                i wiarę w gusła wszelakie.
                nie sądzę jednak, aby szef Julian, skorzystał z tej nauki...

a teraz idę do kuchni po durszlak
                albowiem nadszedł czas wieczornej modlitwy i jako gorliwy wyznawca Latającego Potwora Spaghetti
                muszę odmówić parę przepisów na makaron al dente.
                cieszy mnie również fakt, że przedmiot kultu, któremu oddaję cześć
                nie znalazł się na tej liście;
                demotywatory.pl/1911975/Trzepaczka-do-dywanowsayo
                nara!

www.youtube.com/watch?v=kxXoXPKfCJg
                laski wyginają się dla tadka! ;)
                youtu.be/cFlhQJ8MfzU
                • Gość: Si Señor...! Re: motodebil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 20:28
                  motodebil pozostanie motodebilem: "I CO Z TEGO?"

Sondaż:
                  Jak oceniasz zlot motocyklistów w Częstochowie?
                  66%
                  niestety, to była klapa (159)

Ostrożność warto zachować w każdej sytuacji
                  demotywatory.pl/3769825/Ostroznosc
                  "Makaron zawsze trzeba gotować, inaczej jest niesmaczny..."
                  demotywatory.pl/3772726/Makaron-zawsze-trzeba-gotowac-inaczej-jest-niesmaczny
                  Popierali...
                  www.youtube.com/watch?v=Vd_l6-D6Blo
                  I możesz pykać do woli...
                  demotywatory.pl/3772424/I-mozesz-pykac-do-woli

• Gość: motodebil Re: motodebil IP: *.205.63.3.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.04.12, 22:28
                    sądzisz xięży przyfiutasie, że mnie obrażasz?
                    dzięki takim ciężkim wałom jak ty, przyjąłem ten nick. :-)
                    pozostały ci tylko inwektywy.
                    no i pykanie mnicha w kaptur. :-D))))))))

niech sos boloński będzie z tobą!
                    • Gość: Si Señor...! Re: motodebil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 22:58
                      ... nic nie zmieni faktu, żeś przybierając nick tylko wzmocnił stan faktyczny... moto to moto...
                      Posty zostają... inni, jeśli zechcą, ocenią... forumowe komunikaty...

Stracona szansa już nie wróci...
                      demotywatory.net/605/stracona-szansa

• Gość: motodebil Re: motodebil IP: *.205.11.139.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.04.12, 00:25
                        o "stanach faktycznych", przygłupie z dzwonnicy,
                        masz takie samo pojęcie
                        jak o szefostwie motocyklistów
                        króla juliana gietrzwałdskiego.
                        i ta staruszka o produkcji narkotyków:-D
                        youtu.be/bAFg3BRBGsg

• Gość: keraj Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.04.12, 21:59
      Jezus dal nam 10 przykazan a reszte to sobie ten ZWIAZEK WEDKARSI dopisal zeby im bylo wygodnie i teraz to widac
      • miglanc86 Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i 16.04.12, 22:13
        Pierwsze pięć przykazań wystarczyło, by je przestrzegać.A ludzie żyli by godnie i dostatnio .
        • mister-nobody Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i 16.04.12, 22:51
          Motocykliści, nie gniewajcie sie na to miasto, my tutaj musimy żyć na co dzień. Zapraszamy w nastepnym roku, moze bedzie lepiej .
    • donald-marzy Motocykliści jak rozkapryszone dzieci ? 16.04.12, 22:47
      G'Wniana wybiórcza jak zwykle podsyca tylko nienawiść, drukuje G'Wno prawdę i popisuje się swoją niekompetencją i stronniczością. Nazywać rzeczową wypowiedź w stylu: "Kościół jest od tego..." by coś robić a czegoś nie jest co najmniej nieporozumieniem. Bo jak można cytować że wierni "prosili" o Msze Św. tonem wręcz histeryczno - rozkazującym? i zaraz pojawia się logiczna sprzeczność: bo przecież Paulini zaprosili wszystkich pielgrzymów na Mszę, troszcząc się o przybyłych żeby nie zmarzli i nie zmokli...
      a piszę też o tym w tym sensie, że właśnie jak jest zimno i mokro to Paulini bardzo często zapraszają do środka, nie tylko Rodzinę Radia Maryja, ale również studentów, żołnierzy, Warszawiaków, rolników...
      • Gość: sisi Re: Motocykliści jak rozkapryszone dzieci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 22:55
        donald-marzy - po co to czytasz i jeszcze tu piszesz i jak można używać takiego języka "g.ówniana"... nie godzi się nikomu zwłaszcza świadkowi wiary przemawiać takim językiem...
        A fe... odstręczasz od siebie nawet jeśli walczysz o wartości... ty je depczesz...
      • Gość: keraj Re: Motocykliści jak rozkapryszone dzieci ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.04.12, 23:38
        donald gdzie twoja wedka?
        • Gość: pierre_dollinsky Re: Motocykliści jak rozkapryszone dzieci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 13:53
          donald, gdzie twój rozumek?
      • Gość: vox populi Re: Motocykliści jak rozkapryszone dzieci ? IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.12, 23:41
        warkotem silników i trąbieniem kaksonami chcieli "wyprosić" Mszę Św. ?

"tam gdzie się zgromadzi dwoje lub troje w imię moje, tam ja jestem" - chyba żaden z tych tam obecnych właściwie nie wie po co się tam zgromadzili
        a już na 100% jestem przekonany że większość z nich w sondażu na pytanie po się tu zgromadzili udzielili by odpowiedzi: aby rozpocząć sezon
        ilu z nich odpowiedziałoby że zgromadzili się w Imię Pańskie?

ps
        do sisi: jakie wartości reprezentuje wybiórcza? nie chce używać słów, których nie używam na co dzień, ale donald ma racje
    • marcin22w a czerwony pajacykowy p_Rezydencik dalej swoje... 16.04.12, 23:46
      www.czestochowa.pl/samorzad/wydarzenia_samorzad/po-zlocie-podziekowania-dla-motocyklistow
      Tak więc dalej ten gościu nie rozumie, albo nie chce zrozumieć czym jest Rajd Katynski pl.wikipedia.org/wiki/Mi%C4%99dzynarodowy_Motocyklowy_Rajd_Katy%C5%84ski

Może ktoś bardziej światły na urzędzie powie otwarcie tej atrapie prezydenta,że dopóki będzie zgoda na komerchę... to tego zlotu w Cz-wie raczej już nie będzie!
      Jednak z drugiej strony jest to być może celowe działanie takich ludzi jak Matjaszczyk po to m.in. zeby uglebić mocno patriotyczną imprezę, która gromadzi coraz więcej ludzi! Jeśli organizatorzy tego nie chcą po co wsadzać kij między szprychy i to bez zgody organizatorów!
      • Gość: keraj Re: a czerwony pajacykowy p_Rezydencik dalej swoj IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.04.12, 02:35
        Ten prezydent moze byc czerwony, zielony,niebieski i jaki tam jeszcze. Sedno tego calego Cyrku jest IN VITRO. Jak to wyglada ze Czestochowa jako pierwsze miasto w Polsce zgodzilo sie wspomagac IN VITRO. Pan Jezus czynil cuda leczac, ciekawe co by zrobil jakby podeszla kobieta bezplodna?????????????????????????????????????????????????????????????????
    • podrobionakaszana ryży, radomszczak,ogólnopolski spec od in vitro .. 17.04.12, 00:16
      ..powinien Wam drodzy motofani odprawić jakiś rytuał na tych TOI TOI-ach zdobiących plac Biegańskiego, razem ze swoimi czerwonymi kolegami viceprezydentami ze ślunska i bielska oraz w asyście wszystkich czerwonych doradców i członków częstochowskich rad nadzorczych pochodzących z Wa-wy i innych miast
      • Gość: motodebil senior i reszta oszołomstwa IP: *.181.126.94.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.04.12, 01:17
        zamiast wycinać moje posty,
        weźcie się za to:

/.../Na Jasną Górę przyjechali motocykliści. Spotkanie motocyklistów z całej Polski w niedzielę, 15 kwietnia jest inauguracją tegorocznego sezonu motocyklowego 2012. Organizatorami są częstochowskie kluby motocyklowe.

Jednocześnie przypominamy, że 9. Motocyklowy Zlot Gwiaździsty trwa w dniach 13-15 kwietnia w Gietrzwałdzie k. Olsztyna na Mazurach. Decyzję o przeniesieniu zlotu z Jasnej Góry do sanktuarium maryjnego w Gietrzwałdzie podjął Wiktor Węgrzyn, prezes Stowarzyszenia Międzynarodowego Motocyklowego Rajdu Katyńskiego i organizator Jasnogórskich Zlotów i Motocyklowych Rajdów Katyńskich.

Motocykliści zbierają się w Częstochowie i na Jasnej Górze od 9 lat, w połowie kwietnia. Uczestniczą w paradzie motocyklowej z Górki Przeprośnej k. Częstochowy na Jasną Górę, a także we Mszy św. i poświęceniu motocykli. Mimo oderwania tegorocznego spotkania od IX Motocyklowego Zlotu Gwiaździstego, częstochowscy organizatorzy postanowili poprosić paulinów o odprawienie Mszy św. i poświęcenie motocykli.

Zgromadzone przed wejściem na Jasną Górę motocykle poświęcił z ołtarza na Szczycie o. Cyryl Motyl, paulin. Zachęcił także zebranych motocyklistów do uczestnictwa we Mszy św. o godz. 13.00 w bazylice.

„Boże spraw, aby te pojazdy, dzieło Twoje i pracy ludzkiej, dzięki Twemu błogosławieństwu służyły dobru człowieka, jego pracy i wypoczynkowi – błogosławił o. Cyryl Motyl - Za wstawiennictwem św. Krzysztofa, patrona kierowców, ustrzeż Panie wszystkich, którzy będą korzystali z tych pojazdów, od wszelkich nieszczęść duszy i ciała, aby mogli bezpiecznie dojechać do wyznaczonego celu. Niech te pojazdy będą błogosławione dla Twojej chwały i pożytku ludzkiego”.

Jak podkreślają organizatorzy, spotkanie odbywa się „w imię tradycji historycznej, która w latach trzydziestych XX w. stała się początkiem Motocyklowych Zlotów Gwiaździstych do Częstochowy, których organizację powierzył naszym przodkom ówczesny Polski Związek Motorowy, w uznaniu zasług na rzecz ruchu cyklistów i motocyklistów”.

Marek Pluskota przyjechał na motocyklu Harley-Davidson. „Całe życie marzyłem o tym motocyklu, i się doczekałem wreszcie – mówi – Rocznie robię gdzieś koło 14 tys. kilometrów zaczynając od Jasnej Góry, bo moja pierwsza jazda to jest tu”. Pan Marek zaznacza, że do sanktuarium przyjeżdża po siłę i natchnienie duchowe. „Wierzę, że ‘góra’ nade mną czuwa. Nie miałem żadnego wypadku przez całe swoje życie jadąc motorem i samochodem. Modlę się tutaj o szczęśliwy rok przede wszystkim, za całą rodzinę, moje dzieci”.
        /.../
        całość tutaj

albo ustalcie jedną wersję, bo narobicie bałaganu
        brzozowo, pancerno, helowo, próżniowo, sztucznie zamglonego.
        ! :-D
    • xkx2 Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i 17.04.12, 05:58
      To naprawde nie istotne ile osób przyjechało do cz-wy w niedziele. mogło być ich nawet 50 tys ale to i tak nie zmieniłoby sytuacji.
      Zlot oficjalny odbyał sie tam gdzie się odbywał. W zwiazku z tym Ci co przyjechali do Cz-wy nie przyjechali na zlot a jako osoby prywatne. Dla osób prywatnych mysz na szczycie sie nie celebruje. I to wszytkow tym temacie. Po raz 100 nie hede podawał tych samych argumentów.
      • Gość: shl Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: 109.95.26.* 17.04.12, 18:40
        Czy naprawdę musisz robić z siebie durnia...jakie osoby prywatne...organizator był, ale inny to raz...
        Węgrzyn i banda jego PISowszczyków, nie są żadnymi organizatorami, bo zlot gwiaździsty nie ma organizatorów, bo to inicjatywa od lat '30tych samych motocyklistów.
        Kto przeniósł zlot? Węgrzyn? A jakie ma do tego prawo? Kimże on jest? A co ludzie sądzą o nim wyszło w prosty sposób 5-6 tysięcy motorów w Częstochowie niespełna 2 tysiące w Gietrzwałdzie...
        Paulinów obowiązkiem , bo są od tego za przeproszenie jak dupa od srania, żeby na wezwanie wiernych mszę odprawić...szkoda, że Ojciec Św. nie odwołał mszy w Nowej Hucie....bo władze organizowały miasto bez kościoła... Olano grupę kilku tysięcy wiernych, a jednak grupa musiała być zorgazowana skoro przyjechała na jedną godzinę w jednym dniu...czas was leczyć Pisiury bo wam Kaczor i Macierewicz w głowach pomieszali.
        Podpisujesz się PiSem, a my lejemy na Pis, SLD, PO, jakieś Palikoty i Węgrzynów, przyjechaliśmy na msze i pielgrzymkę, a kopnięto nas w tyłek, a Ty z tego co widzę robisz z tego grę polityczną, zlot to ludzie, nie prezesi rajdów i kij wie jakich klubów, decydują wierni a nie organizatorzy... I nie mów mi o oficjalnym zlocie...nie ma czegoś takiego jak oficjalne zloty.
        Ale w jednym masz rację "MYSZ na szczycie się nie celebruje":D
        A właśnie napisałeś sam , że nie podasz po raz setny tych samych argumentów, dokładnie tak-BO MASZ TYLKO TE SAME ARGUMENTY na różne argumenty, wielu ludzi:] Taka jest dyskusja z mocherami: "nasza jest racja i to jest święta racja, bo moja racja jest mojsza, niż twojsza". Ot...cały sekret
        Kolejna rzecz...pokaż mi w piśmie świetym "regulamin" ile musi być minimalnie osób żeby zorganizować im mszę polową. No pokaż mi jakikolwiek przepis mówiący , że msze polowe są tylko dla tylu, a tylu osób i tylko grup zorganizowanych?
        • angrusz1 Re: Motocyklista. Do shl 17.04.12, 21:16
          z takim językiem i duchowością nie pojawiaj się na mszy świętej bez wcześniejszej spowiedzi .
    • angrusz1 Od dawna było wiadomo 17.04.12, 06:58
      że zlot jest na Warmii w Gietrzwałdzie i tam była msza św. na błoniach dla motocyklistów .
      Ten , który mimo to chciał przyjechać do Częstochowy , to mógł iść na mszę do bazyliki - tam nie pada i tam każdy może pomodlić się i wyspowiadać ze swoich grzechów .
      No ale trzeba chcieć , chcieć być wierzącym , to po pierwsze .
      Dla niewierzącego ten dzień był rzeczywiście nieprzyjemny - deszcz padał cały dzień i nie dało się poszpanować i popiknikować .
      Ilu z tych 50 tys zeszłorocznych motocyklistów było wierzących a ilu potraktowało przyjazd do Częstochowy jak wycieczkę krajoznawczą a nie religijną pielgrzymkę ?
      GW - jako gazeta laicka a nawet wroga Kościołowi , będzie promować swój pogląd widzenia i jeszcze podeprze się opinią głównego cadyka .
    • lester15 Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i wś... 17.04.12, 07:22
      Wściekły, że mokry..? Czy mokry, że wściekły..? Trzeba zabierać płaszcz p/deszcz, kolego. Nie będziecie, towarzyszu, mokry. To i humor się poprawi.
    • januszek1945 Imprezy na Alei Zawadzkiego 17.04.12, 07:53
      Niech sobie matyjaszczyk robi imprezy na swoim ulubionym miejscu, tj. w Alei Zawadzkiego a od Jasnej Góry wara!
      • Gość: weransky Re: Imprezy na Alei Zawadzkiego IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 09:18
        Jesteś bucem zapatrzonym w jakieś stare przekonania i wartości które wyciągnąłeś spodziewam się ale nie będę obrażał.Jak można pisać takie rzeczy.To że ktoś ma pasje i przyjeżdza się pomodlić już Ciebie boli już patrzysz z nienawiściąTrzeba było się w życiu troche bardziej postarać a nie wyżywać przez internet .Heh WSTYD

Tradycja ma kilka lat.Oczywiście poprzedni organizator obraził się na pewne zmiany.Zrozumieć trzeba że ktoś kto ma wyobrażenie imprezę inną niż miasto, a miasto wpadło na pomysł że zrbi jakiś siakiś odpust jarmark.No nic chcieli może dobrze nie wyszło.Ale nie chodzi tu o kase a o ludzi!Przyjechało mnóstwo osób aby rozpocząć sezon motocyklowy poświęcić motocykle i dostać błogosławieństwo!Tylko o to chodzi.Nie otrzymali tego od paulinów bo...No właśnie chyba coś tu jest nie tak.Kiedyś ludzie musieli modlić się ukrywając a teraz ludzie chcą się modlić ale księża mają taki foch.Częstochowa jest miastem pielgrzymkowym z marzeniami że będą miastem tętniącym zwiedzającymi.
        Czas na zmiany!Ilu było motocyklistów rok temu a w tym roku?
      • dyziek_o Re: Imprezy na Alei Zawadzkiego 17.04.12, 09:23
        .......a klasztorowi od polityki. / Wara - oczywiście. /
        Dyzio.

p.s
        Ktoś tu napisał; - klasztor skutecznie pokazał "figę" Prezydentowi..........
        A nie wydaje ci się ćmoku, ze dzięki takiej postawie, to raczej klechy se w kolano strzeliły?!
        Wystarczy porównać, ile motocykli pojechało do Gietrzwałdu, a ile przyjechało do Częstochowy. I nawet nie o liczby tu chodzi a o efekt psychologiczny. Zastanowiłeś się , ilu motocyklistów następny zjazd oleje ?!
        Ad. Artutitu; - Toć klechy od 1989 roku - czyli dosyć dawno już zaczęli bardziej przykładać się do robienia kasy / odzyskiwania majątków / i polityki / w celu odzyskiwania majątku / aniżeli modlitwą ?!
        Ad. Ul: - Prezydenta nikt już nie darzy sympatią.........bo on nie jest od darzenia Go sympatią. Poza tym, jakoś do Prezydenta motocykliści nie mają pretensji jeno do ojców Paulinów za zajmowanie się polityką miast odprawianiem mszy do czego ich powołano.
        Pomyśl trochę, - to nie boli.
        Ad. Paula: - księża za pieniądze, msze za pieniądze........to nie jest religia........!
        No! - Ameryki to Ty nie odkryłaś. Już dawno pewien wieszcz zauważył: - że za pieniądze ksiądz się modli, za pieniądze lud się podli.
        Tylko - / na szczęście, coraz mniej / durni chce ten fakt zauważać.
        Ad. Staszek Alcatraz: - celnie -ś Waść to ujął. Gratuluję.
        Chodzi oczywiście o post scriptum. Również " motodebil" sporo racji ma. Jeśli nie sto procent.
        Ad. mister-nobody: - Całkowicie popieram zaproszenie. Ponadto, - ponieważ Prezydent włączył się w organizacje zlotu, nie muszą nawet jechać pod klasztor. Istnieje albowiem spora szansa, ze ich klechy ponownie oleją.
        Można by ten zjazd zorganizować w okolicach "Parku Lisiniec". miejsca sporo, klasztor / dla wierzących/ widoczny,wody na kaca też nie brakuje i co wazne, nikt z tacą nie bedzie ich niepokoił. A podejrzewam, że jeśli zaproszą ks. Isakowicza - Zalewskiego, ten im sprzęt bez problemu pokropi.
        Pozdrawiam serdecznie,
        Dyzio.
        • Gość: jhjhfg Re: Imprezy na Alei Zawadzkiego IP: *.strefa.com 17.04.12, 12:08
          Mieszkam przy ul. Mirowskiej.
          Z Przeprośnej Górki na Jasną Górę przejechało 217szt pojazdów, nie wliczając samochodów osobowych.
          • Gość: kicha Re: Imprezy na Alei Zawadzkiego IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 13:07
            rydwany boga są znacznie liczniejsze.
      • Gość: kicha do 1945 Janu Re: Imprezy na Alei Zawadzkiego IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 12:02
        Powinneś fanatyku kupić motor,rozpędzić się w alejach,w stronę JG i już nie hamować.A wtedy dusza twa moherowa wpadnie w objęcia boga.
    • zbyszeklysin Cała prawda, prawda i GW 17.04.12, 07:57
      Autorytetem całej redakcji a może z tchórzostwa gazeta wyborcza tworzy cały artykuł z jednego typu opinii internautów. Natomiast wszystkie wpisy stawiające sprawę merytorycznie a nie emocjonalnie i w zupełnie innycm świetle zostawione są bez komentarza.
      Zupełnie podobnie jak ostatnio oficjalna prasa rosyjska napisała, że w procesie w Strasburgu strona Polska przegrała w sprawie prowadzenia śledztwa, natomiast o tym ,że w dwóch pozostałych punktach wygrała juz się nie pisze.
      Czas płynie a metody pozostają. Prawda Wybiórczo?
      • Gość: Józef Re: Cała prawda, prawda i GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 08:48
        już dawno temu wziąłem rozbrat z KK więc nie dziwi mnie że że do tej nagonki na Kościół swoje trzy grosze dorzucili przedstawiciele tegoż kościoła paulini z Jasnej Góry kler robi wszystko żeby zrazić do tej instytucji ludzi jeszcze wierzących niech "ojczulkowie" dalej tak robią a będzie coraz mniej w tym przybytku zakłamania politykierstwa obłudy będą im tylko wierni z
        komando "moher berten" z szaleńcem na czele Rydzykiem młodzi ludzie będą odchodzić od Kościoła przykładem jest Częstochowa to przekłada się na cały Kościół w Polsce
        jest mi wstyd że jestem mieszkańcem Częstochowy media nie piszą że na Jasnej Górze doszło do skandalu ale na Jasnej Górze w Częstochowie lub odwrotnie
        • Gość: pesti Re: Cała prawda, prawda i GW IP: *.demon.co.uk 17.04.12, 09:30
          > jest mi wstyd że jestem mieszkańcem Częstochowy media nie piszą że na Jasnej G
          > órze doszło do skandalu ale na Jasnej Górze w Częstochowie lub odwrotnie

Trafna uwaga. Na swojej stronie JG wspomina Czestochowe tylko i wylacznie w adresie.
    • Gość: prawda GW "winna", bo ośmieliła się opisać całą sprawę IP: *.ice-net.pl 17.04.12, 08:43
      tak jest,
      GW "winna", bo ośmieliła się opisać całą sprawę. te klaksony i ryk silników na błoniach, to na cześć prezydenta czy przeora?
      • Gość: u Re: GW "winna", bo ośmieliła się opisać całą spra IP: *.sonicgatehosting.com 17.04.12, 08:51
        przez prezydenta - mątwę dla przeora.
    • rybkaalota Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i 17.04.12, 08:51
      Podziękowania za odprawienie mszy przed szczytem mozecie składać ojcom Paulinom na maila:
      e-mail: biuro.prasowe@jasnagora.pl, adres dostepny był na stronie Jasnej góry.
      • Gość: neoghost Prawda o Intencjach zlotu IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 10:27
        Dziwi mnie to zamieszanie
        Pan Węgrzyn przedstawia się jako organizator zlotu, jednak co on takiego zrobił dla zloty (na cvzym polega jego definicja organizacji) na podaniu hasła jedziemy, zaanonsowaniu się ojczulką ??
        Jeżeli chciał tak bardzo zorganizować zlot zgodnie ze swoją ideą, mógł poprosić prezydęta na pozwolenie postawienia sceny w parku jasnogórskim, zorganizowania koncertów ludowych czy czego tam chce, nawet mógł postawić telebim ojca dyrektora i wysłuchiwać jego kazań, a jednocześnie mogła się odbywać impreza na placu oddalonym o 700m od alternatywnej sceny, nie wchodząca sobie w paradę.
        Tylko dla czego tego nie zrobił??
        Odpowiedz jest prosta.
        1) przy tej scenie było by tylu motocyklistów co kot napłakał
        2) Na to potrzeba pieniędzy a te trzeba skąd wsiąść
        3) Najlepiej się krytykuje w końcu widzimy y to na co dzień na Krakowskim przedmieściu, na mównicy sejmowej, na co dzień w naszym otoczeniu
        4) To okazuje jakie tak na prawdę intencje mieli organizatorzy, woleli się kłócić niż wypracować kompromis, a nawet jeżeli nie posiadali stosownych środków finansowych wystarczyło poprosić o pomoc kler (LOL już widzę jak ich wspierają, czy miasto)
        A tak mamy jasność nasza rada miasta chce ustalać petycję w obronie tv Trwam a nie rozwijać miasto i teraz to widać
        PS
        do wszystkich krytykujących GW
        Proponuję wyjść na ulicę, zrobić ankiety ile osób uznaje zachowanie JG na fair w stosunku do motocyklistów
        I tu okaże się na prawdę jakie macie poparcie (było tak samo w sprawie prohibicji, TV Trwam i będzie tak samo dalej) nie zależnie czy anki9etę robi GW czy TV trwam czy OBOP Jeżeli jest robiona uczciwie to zawsze przegracie bo ludzie mają dosyć tej zaściankowości, mają dosyć narzucania im co mają robić jak i gdzie bo JG tu jest
        My młodzi ludzie mamy dosyć JG i ich wtrącania się rozgrywek politycznych i nie ważne czy awantura jest o motocyklistów czy o zjadaczy paluszków prawda jest taka
        Mamy was dosyć i domagamy się zmian !!!!
        • Gość: dobra wola Zabrakło DOBREJ woli, jednych i drugich IP: *.ice-net.pl 17.04.12, 11:47
          zabrakło DOBREJ woli, zarówno po jednej jak i drugiej stronie.

1)Czy rzeczywiście było tak trudno odprawić tą mszę św. na błoniach za godzinę, dwie, gdy pojawiła się prośba motocyklistów? Czy rzeczywiście tak trudno było oddelegować 2, 3 paulinów do sprawowania mszy św.? Ogłosić przez megafony, że na prośbę wiernych msza zostanie odprawiona o 13.00 czy 14.00 na błoniach, a kto nie może czekać, zapraszmy do bazyliki na inne msze św. wcześniejsze?
          2)Jeśli motocykliści rzeczywiście tak potrzebowali mszy św., to nie mogli skorzystać z innych mszy sprawowanych w bazylice. a nie trąbić i gazować na błoniach?

Proszę nie mieszać kwestii mszy św. z kwestią zlotu, polityki lokalnej, swarów lokalnych i naiwnie bronić jednych i drugich.
        • angrusz1 Re: Prawda o Intencjach zlotu.Gostek o nicku 17.04.12, 13:01
          neoghost napisał " my ludzie młodzi ... "

No tak i widzę tę głębię mądrości tych " ludzi młodych " !!!

Oto przykłady :

"
          ..., zaanonsowaniu się ojczulką ?? "

Dalej
          " ... mógł poprosić prezydęta na pozwolenie postawienia sceny w parku jasnogórskim, "

Następnie "a te trzeba skąd wsiąść "

Oraz
          " Mamy was dosyć i domagamy się zmian !!!! "

Taak, ja też mam dość nieuków na forum , pouczających innych .
          Czas na zmiany . Ja proponuję administratorowi forum , by udostępniał to forum tylko tym, którzy mają zdany egzamin gimnazjalny na 30 pkt .
          Każdy poniżej tego progu może sobie tylko poczytać .
        • Gość: gość Re: Prawda o Intencjach zlotu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 13:21
          Naprawdę to się okazało,-że Ty "neoghost" nieuk jesteś i pisać nie umiesz.
          • Gość: misiek_org Re: Prawda o Intencjach zlotu IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 16:44
            Tam gdzie nie ma argumentów do obrony swego przekonania chwytają sie ortografii, polityki i innych tematów pobocznych. To jak w starej rzymskiej maxymie nie ma chleba robimy igrzyska .
            Ps
            To pis nazywa ludzi wykształciuchami a ludzi z pasją piwożłopami.
            • angrusz1 Re: Prawda o Intencjach zlotu 17.04.12, 17:20
              Do misiek_org ;

Miałbyś rację - taak , są tacy ludzie, którym brakuje argumentów merytorycznych to zaczynają o przecinkach - miałbyś , gdyby nie to, że niektórzy tutaj ( ale i na innych też ) wątkach bardzo zdecydowane i stanowcze poglądy głoszą . Szkoda tylko , że głupie a do tego poparte to jest kiepską ortografią .
              No bo jak się w głowie ma siano to i na papierze to widać .
              Taka to prawda , smutna prawda , o wielu tutejszych forumowiczach .
              • Gość: misiek_org Re: Prawda o Intencjach zlotu IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 17:49
                Ale sam się do nich zaliczyłeś. Nie odpowiedziałeś na post merytorycznie ale wytknołeś błędy. Poza tym znam kilku profesorów któży nie władają biegle ortografią. Sam używam słownika w komputerze ponieważ po zdażeniach medycznych mam problemy z ortografią. I jeszcze jedno dla czego oceniasz czyiś poziom wiedzy i inteligęcji po ortografii. Np Einstain był kiepski z matematyki a geniusz z fizyki więc według twojej oceny Einstain był idiotą ???

• angrusz1 Re: Prawda o Intencjach zlotu - Do miśka 17.04.12, 21:13
                  Misiek _ org pisze :"Np Einstain był kiepski z matematyki a geniusz z fizyki więc według twojej oceny Einstain był idiotą ??? "

Ot i tezy durnia .

Einstein kiepski z matematyki ( równań chyba nie umiał rozwiązywać ) no ale z fizyki geniusz .

Ot mundrosek .
                  Kaj sie taki ulung ?
                  • Gość: misiek_org Re: Prawda o Intencjach zlotu - Do miśka IP: *.play-internet.pl 18.04.12, 06:21
                    Angusz a jednak prostak z ciebie i w dodatku lansujący się na inteligenta taki sam prostak jak ci wsiowi tunerzy w 20letnich BMW 0 sprzętu 0 talentu ale wokół głośno.
                    PS
                    A ty wiesz wogóle kto to był Einstein ???
        • Gość: gh Re: Prawda o Intencjach zlotu IP: 96.44.166.* 17.04.12, 17:40
          taki sam sens jest pytania ludzi czy chcą podwyższenia wieku emerytalnego. Ludzie nie znają pobudek tylko konsekwencje postępowania. Wyszedł tutaj mendowaty charakter rządzących.
    • kicha3 Częstochowski moher nie lubi motocyklistów. 17.04.12, 11:56
      Gdyż ci czują się ludźmi wolnymi.Jeźdżą na szatańskich maszynach nie w głowach im modlitwy o szybkie spotkanie się z bogiem.Jeżdżąc na tak drogich maszynach nie chcą dawać na tacę ,a jak już dają to blaszaki,choć powinni papiery.A jak już jadą na zlot do świętej Częstochowy to nie po to żeby się modlić tylko chendożyć na przydrożnych parkingach i to ż prezerwatywami,czego zakazuje kościół.Często ci też palą ziele Palikota żeby mieć objawienia.Nie popierają też Pisu partii która fanatycznie włazi w zad kościołowi bez mydła.
      • Gość: lucyfer Re: Częstochowski moher nie lubi motocyklistów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 12:58
        Mam głęboko w d.... Paulinów i cały ten zakłamany KK. Paulinom guzik do tego jakie imprezy organizuje miasto. Węgrzyn jak się pogniewał to niech więcej nie przyjeżdża. Kolejny obrażony.
        Widać to taka "zaleta" prawdziwych katolików. Ale widać że są w odwrocie, bo z roku na rok coraz mniej depcze na Jasną.
        • Gość: distepfano Bród na paulińskiej bieli. IP: 91.210.242.* 17.04.12, 13:24
          Widać, że da się "wygwizdać" szczury z tonącego okrętu.
          A że zrobiono to za pomocą klaksonów - to nowość w polskiej tradycji.
          Może nazwijmy tą nowość TRADYCJĄ, bowiem i ten fakt mógłby znaleźć swój mały epilog w "Misiu".
          Misia wszyscy lubią.
          Lubią go nawet małe dzieci, choć go nie rozumieją, dlaczego on tak bardzo lubi "miud".
          • Gość: pierre_dollinsky Niech się motocykliści przyłączą do pielgrzymki RM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 13:50
            ...i przyjadą na następne kazanie wielebnego kurdupla z Żoliborza. Tym się u paulinów z JG niczego nie odmawia... :)))
            • Gość: biskup sierpem i młotem czerwoną hołotę. IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 14:23
              tylko hołocie czerwonej się odmawia i reszcie kociuchów.
              • Gość: Do biskup Re: sierpem i młotem czerwoną hołotę. IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 17.04.12, 15:24
                Dlaczego wyzywasz ludzi?? Kto dał ci do tego prawo?? Człowiek światły to taki co szanuje poglądy innych, ale ty, mówiący do swojego proboszcza - tato - nigdy tego nie zrozumiesz....
                • Gość: biskup Re: sierpem i młotem czerwoną hołotę. IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 17:04
                  Światły człowiek rozumie poglądy innych ,śmieci nie .Włóż bryle ,bo ci spadły pod stół i przeczytaj wszystkie posty.A później ugryźć się język.Ojcze się mówi psi synu ,ojcze.
                  • Gość: pierre_dollinsky Re: sierpem i młotem czerwoną hołotę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 20:59

> Światły człowiek rozumie poglądy innych, śmieci nie .

He, he, no toś się już swoimi postami przypisał do tych drugich...
                    • Gość: Gość Re: sierpem i młotem czerwoną hołotę. IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 21:14
                      Liżcie dalej du..... tym szamanom w czarnych czy białych sukienkach a oni będą się jeszcze bardziej puszyć i wyciągać rękę do ucałowania. Wstyd się komuś przyznać że mieszkam w Częstochowie.
                      • Gość: 4 Re: sierpem i młotem czerwoną hołotę. IP: *.nswebhost.com 17.04.12, 21:27
                        nam za to wstyd przyznać że mieszkasz z nami.
                        • Gość: kużwa Re: sierpem i młotem czerwoną hołotę. IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 23:18
                          No i posypało się legitymacjami .sru.
    • angrusz1 Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i wś... 18.04.12, 09:11
      katowice.gazeta.pl/katowice/10,98476,11362164,Motocyklista_uderza_w_samochod__Zobacz_to_w_zwolnionym.html
      • Gość: ślepy Leon Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 09:31
        czy ktoś kiedykolwiek ci dogodził miernoto
        • Gość: motodebil Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: *.31.48.198.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.04.12, 13:32
          oto wzór prawdziwka:

youtu.be/h52oWcA9uXs
        • Gość: angryusz Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: 174.136.24.* 18.04.12, 16:12
          twoja stara ale kiepsko
          • Gość: motodebil Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: *.31.34.116.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.04.12, 16:37
            Gość portalu: angryusz napisał(a):

> twoja stara ale kiepsko

zamiast starej komży
            spróbuj w nowej sutannie...;-)
            youtu.be/dHLRH6Uui3M
            • Gość: kicha3 Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 22:38
              motodebil idź na Jasną Górę i rzuć się z wieży klasztornej .To ci da uspokojenie.
              • Gość: motodebil Re: Motocyklista: wróciłem z Jasnej Góry mokry i IP: *.205.50.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.04.12, 00:35
                idź się chłopie wymasturbuj,
                a potem wal się na cyce,
                3,14Sdzielcu z kruchty częstochoskiej.
                to mnie rozśmieszy. :-D
                youtu.be/pU6W_1M_qew
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka