miglanc86 11.05.12, 18:41 Pracuj ,aż umrzesz w pracy.Marek Balt nazwał Palikota bezideowym chamem.Co robi Palikot, druga armia PO te przekracza wszystkie reguły .Kto głosował na Paligupa niech się czuje zaszczycony . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marek Balt IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.12, 19:00 Balt lepiej zająłbyś się czymś pożytecznym zamiast robić z siebie przygłupa sejmowego i pisania postów pochwalnych na swoj temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Balt IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 19:25 Przygłupem naczelnym P-artii O-szustów jest Paligup .Ta menda nic nie robi tylko przyklaskuje popaprańcom.Wspaniałe trio Palikot, Niesiołowski i Bartoszewski.Od zmieniania tematu i wykręcania się sianem to pierwsze miejsce Palikot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja.kot Re: Pospólstwo PO ogłosiło wyrok na Polaków IP: *.96.232.109.tvksmp.pl 11.05.12, 19:35 Ja glosowałem i jestem z tego dumny. Jedyny , który jest w stanie przeciwstawić się temu ... jak mu tam j.k. A ty miglancu nie masz pojęcia o ekonomii. A w ogóle przedstawię twoja wizytówkę i wszystko jasne. M miglanc Słownik synonimów i antonimów » rzeczownik miglanc synonimy: aparat, bajerant, cwaniak, kanciarz, kiciarz, krętacz, kuglarz, szachraj, matacz, miglanc, oszukaniec, oszust, spryciarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: distepfano Rozmowa na szczycie. IP: 91.210.242.* 11.05.12, 19:51 Wzywanie duchów, by porozmawiać o sprawach nurtujących wszystkich Polaków jest możliwe tylko w sytuacji, gdy jarek będzie dyndał na gumce od stringów kępowej, by wciąż czuł swojskie klimaty. Lesiu, rzeknij słówko. Nie bądź dziadem, których sam tak nie lubiłeś ! Spieprzaj z Wawelu i RATUJ POLAKÓW przed wymyślonym przez siebie wiekiem emerytalnym. A może nie chciałeś aż 67 - tylko 66 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rozmowa na szczycie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 19:57 "distepfano",-proszę, nie bierz już tej drugiej tabletki,- to może spowodować Twoje całkowite odejście, -a tak mądrze piszesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dom2323 Re: Rozmowa na szczycie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 21:38 pracować wam się nie chce i mordy drzecie ja tam mogę pracować całe życie i mieć czas na wypoczynek i hobby a pisiory i związkowcy to nieroby mający roszczeniowe podejście do Państwa Polskiego - BO MNIE SIĘ NALEŻY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Rozmowa na szczycie. Do Dom2323 12.05.12, 06:50 Do2323 pisze :"pracować wam się nie chce i mordy drzecie ja tam mogę pracować całe życie i mieć czas na wypoczynek i hobby a pisiory i związkowcy to nieroby mający roszczeniowe podejście do Państwa Polskiego - BO MNIE SIĘ NALEŻY!!" Taaak, wiele jest osób , które głośno krzyczą " bo mi się należy " . Trzeba im pokazać właściwe miejsce i nie dać sobie narzucać woli . Tacy ludzie są wszędzie . Ile jest w PiS nie wiem ale wiem , że są to widzę - jako członek PiS - i staram się walczyć z nimi . Za mało jest ludzi , którzy dają , którzy dbają o kraj a za dużo takich , którzy tylko ciągną do siebie . Tacy są w każdej partii a najwięcej jest ich " niezależnych " , bo ono nie maja poglądów politycznych , oprócz zasady : nachapać się . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: Rozmowa na szczycie. Do Dom2323 IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.05.12, 16:08 Zacząć by od nauczycieli nierobów co za 18 godzin tygodniowo,wolna 3 miesiące w roku kasują więcej od pracowników z ich wykształceniem pracujących po 50 godzin w tygodniu na 3 zmiany bez prawa do urlopu zdrowotnego co 10 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śpioch Re: Rozmowa na szczycie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 08:39 A nie należy się ty wyprany lemingowy mózgu?? A. Zapomniałem. W tym kraju należy się tylko mniejszościom seksualnym, rodzinom przedstawicieli aparatu rządowego i biznesowym spryciarzom patrzącym tylko jak wydymać swoich pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: Rozmowa na szczycie. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.05.12, 16:04 Ta pało a gdzie pracujesz?W szkole,policji czy urzędzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: Pospólstwo PO ogłosiło wyrok na Polaków IP: *.152.148.18.dsl.dynamic.t-mobile.pl 11.05.12, 22:32 Bardzo jestem ciekaw, skoro znasz się na ekonomii, na czym według Ciebie polega ta reforma i skąd wzięła się liczba 67 ? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Pospólstwo PO ogłosiło wyrok na Polaków 12.05.12, 06:45 Do ciekawego : Nie wiem skąd się wzięła liczba 67 ale może tak samo jak liczba 60 za czasów Bismarcka ? A reforma ta ma polegać na tym, że kiedy nie ma pieniędzy na wypłatę emerytur to trzeba dłużej pracować i krócej być na emeryturze, by te pieniądze , odłożone za czasów sprawności fizycznej i zdolności do pracy , wystarczyły na czas niezdolności do pracy . A ten czas się wydłużył znacznie i nadal rośnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: Pospólstwo PO ogłosiło wyrok na Polaków IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.05.12, 16:12 No to o ekonomii masz mgliste pojęcie! Skąd wziąć kase? Proste kasy fiskalne u lekarzy,adwokatów,notariuszy.Zakaz transferu zysków przez zagraniczne firmy,opodatkowanie sług Watykanu i wystarczy.Nawet małpa potrafi tylko podnosić podatki! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Pospólstwo PO ogłosiło wyrok na Polaków 12.05.12, 19:20 Do oi : Piszesz : "No to o ekonomii masz mgliste pojęcie! Skąd wziąć kase? Proste kasy fiskalne u lekarzy,adwokatów,notariuszy.Zakaz transferu zysków przez zagraniczne firmy,opodatkowanie sług Watykanu i wystarczy.Nawet małpa potrafi tylko podnosić podatki! " No to może policzysz ile to z opodatkowania usług Watykanu przybędzie do budżetu . Tak konkretnie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: Pospólstwo PO ogłosiło wyrok na Polaków IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.05.12, 19:02 Z wyliczeń innych wynika,że na mitologie religijną państwo wydaje ok.13 milionów dziennie! youtu.be/K2isBQSYTl0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Pospólstwo PO ogłosiło wyrok na Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 18:10 Żeby zwiększyć wpływy do ZUS u trzeba obniżyć składki i zlikwidować szarą strefę. Przy obecnych obciążeniach ZUS pracodawcy zatrudniają na czarno i wpływów jest mało, a rozchodów dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ora et labora Światowa finansjera usatysfakcjonowana? IP: *.ice-net.pl 11.05.12, 19:57 czy światowa finansjera usatysfakcjonowana? a Polacy. no cóż, samo PO dwukrotnie się nie wybrało. więc pracujcie i módlcie się. ora et labora. i tak do us.ranej śmierci, ale za to na stanowisku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? 11.05.12, 22:28 Bogactwo bierze się z pracy . Póki co w ZUS jest olbrzymi deficyt i gdyby nie dotacje budżetowe to ZUS nie byłby w stanie od lat wypłacać emerytur i rent w takiej wysokości . Co się dzieje , kiedy politycy zapominają o finansach i chcą dotrwać do końca kadencji nawet zadłużając się , to widać po Grecji i po Węgrzech . Na Węgrzech do władzy doszła partia narodowo chrześcijańska . Dokonała wiele zmian ale finanse jeszcze czekają na uporządkowanie a Węgrom nie żyje się lepiej , bo skutki szaleństwa budżetowego jeszcze długo będą ciążyć na dniu dzisiejszym . To samo jest i będzie w Polsce . Głupcy mogą powtarzać : za króla Sasa jedz pij i popuszczaj pasa . Ale tak się nie da w nieskończoność . Kto tego nie rozumie , szkodzi Polsce , chociaż może się mienić szczerym patriotą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dom2323 Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 22:37 Pracujmy na lepszą przyszłość przyszłych pokoleń Nikt za nas tego nie zrobi A najwięcej krzyczą ci co nic nie robią Kto dużo mówi - mało robi (koksu) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? 11.05.12, 23:06 Ja się pytam gdzie jest kasa na którą odkładam 42lata ?Mało tego w drugim filarze.Gdzie te składki .A miałem niezłe bo 100% procentowe przez większość lat.Dlaczego tuskowy łobuz robi mnie na szaro.Podpisał pakt fiskalny .To się naleje wszystkim i to dwoma otworami.Za młody na emeryturę, za stary latami pracy.Dlaczego okłamuje ,że dopłaca.Raczej do Greków i Włochów ci nie chcą pracować.Czego się bało PO by nie wpuścić związkowców do sejmu?Prowokacja Kopacz.Szkoda,że odpuścili .Kiedy przestaniemy dostawać kopniaki i odpowiadać tylko krzykiem .Zamiast argumentami.Ktoś się zapytał czy młodzi Polacy wykupili już bilet do Londynu .POwrotny jest nie potrzebny .Dzisiaj się dowiedziałem ,że POlikot wiedział o ostatnim rejsie Tupolewa, jest doniesieni do prokuraturyI adolf hitler manifestował z pochodniami i zapomniał wtedy zabrać Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? 12.05.12, 06:18 Miglanc86 pisze : "Ja się pytam gdzie jest kasa na którą odkładam 42lata ?Mało tego w drugim filarze.Gdzie te składki .A miałem niezłe bo 100% procentowe przez większość lat " Twoje składki - wg zasady , co do której nie słyszałem , żebyś protestował - były od razy wypłacane emerytom . Ówczesnym emerytom . Wtedy było może 6 osób pracujących na jednego emeryta , to tych pieniędzy było sporo i ówczesne rządy na prawo i lewo dawały przywileje emerytom , by zyskać ich opinię ( Gierek , Jaruzelski ) . W drugim filarze składki są . Nie dostajesz od OFE zawiadomienia ile i jaka one maja teraz wartość ? Ja dostaję . A co to oznacza " składki 100 % " , bo nie rozumiem . Skoro piszesz , że płaciłeś składki przez 42 lata ,to się ciesz . Za każdy rok twoja emerytura rosnie o przelicznik 1,3 % - podstawa naliczania emerytury . Nie każdy może mieć taki luksus . No ale 42 lata płacenia składek oznacza 42 lata pracy . Są cwaniacy , którzy popracowali 5, 10 lat i też chcą dostać wysoką emeryturę . Jakoś politycy ich nie pytają : A ile lat pan/ pani pracowała . Hipokryci tylko się użalają : "taaak niska emerytura. Ale jak ja dojdę do władzy to podwyższę " . Z czego ? Tegu już durni politycy nie mówią . Przypominam do ZUS i KRUS - do systemu emerytalnego - corocznie dopłaca się ok. 90 mld zł . Dla tych ,którym miliony mylą się z miliardami : 90.000,- mln zł . A dług publiczny już urósł do ok 850 mld zł ( czyli 850.000,- mln zł ) . Czy taki kraj chcesz miglancu86 zostawić swoim wnukom ? Taki spadek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościuuu Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 09:14 miglanc86 napisał: > Ja się pytam gdzie jest kasa na którą odkładam 42lata ?Mało tego w drugim filar > ze.Gdzie te składki .A miałem niezłe bo 100% procentowe przez większość lat. Są tam, gdzie je odkładałaś. Co ma podniesienie wieku emerytalnego do Twoich składek??? Czy ktoś Ci mówi, że te składki przepadają??? > Dlaczego tuskowy łobuz robi mnie na szaro. Co masz na myśli? Argumenty, fakty, dowody! > Podpisał pakt fiskalny .To się naleje w > szystkim i to dwoma otworami.Za młody na emeryturę, za stary latami pracy.Dlacz > ego okłamuje ,że dopłaca. Kto Cię okłamuje? Jak to robi? > Raczej do Greków i Włochów ci nie chcą pracować.Czego > się bało PO by nie wpuścić związkowców do sejmu?Prowokacja Kopacz. A co by to dało? Burdel by był i tyle. Od głosowania są posłowie a nie związkowcy. Związkowcy są od ... no właśnie nie wiem czego ... tylko szum potrafią robić. Trzeba było wybrać posłów, którzy by wieku nie podnieśli. Problem w tym, że takich nie ma! Kaczyński dobrze wie, że też musiałby to zrobić i jest szczęśliwy, że nie na niego padło. > Szkoda,że odp > uścili .Kiedy przestaniemy dostawać kopniaki i odpowiadać tylko krzykiem.Zamia > st argumentami. Startuj do parlamentu. Kto Ci broni? Kto Ci broni używać argumentów zamiast krzyku? > Ktoś się zapytał czy młodzi Polacy wykupili już bilet do Londynu > .POwrotny jest nie potrzebny . Ja się nigdzie nie wybieram. > Dzisiaj się dowiedziałem ,że POlikot wiedział o > ostatnim rejsie Tupolewa, jest doniesieni do prokuraturyI adolf hitler manifes > tował z pochodniami i zapomniał wtedy zabrać Komorowskiego. Budowanie zdań i stylistyka leży. Aż ciężko to czytać. Zmień informatora bo Cię w jajo robi a Ty w to wierzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 23:26 Mój drogi angruszu jak pisze walnienty.Ciągle zaciskam i nic z tego, podnosi mi się tylko ciśnienie .Nie da się ciągnąć tego wedle poszarpanych osób w rządzie z Pawlakiem wielkim laptopem.Kobitki dłużej żyją niech tyrają .Moją kobitkę zżera osteoporoza .Tyra na trzy zmiany w największym zakładzie dającym pracę TRW.Jest po 50 ,jeszcze trochę i jej kości będą jak zapałki .Jest niezmiernie zachwycona ofertą Tuska .I patrzy kiedy wskoczy na komin i przywiąże się do nie go na stałe.Lub kiedy go wykopią z tego koryta.Nie musi nic robić .Zabrać Pawlaka i odfrunąć awionetką. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? 12.05.12, 06:41 Drogi gościu : Przykro mi , że twoja zona ma osteoporozę . Ale to dość częste u kobiet . Są jednak przepisy , że jak już człowiek nie jest zdolny do pracy , to może starać się o rentę . Niech spróbuje . Jednak i renta jest też zależna od wysokości płaconych składek i ilości lat pracy . każdy pracuje na siebie i niewiele można liczyć na " solidarność " . Z kim solidarność ? Z leniem i kombinatorem ? Solidni ludzie pracują i płacą składki . Czy zgadzasz się ze mną " gościu " ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.12, 08:25 Angruszu czasami to mi przypominasz sekretarza pzpr do spraw propagandy .A nie miłośnika PISu i wydania niedzielnego Ryszki .Co ty chrzanisz.Powiedz to tym co są bez pracy ,po szkołach z wykształceniem.I nawet byle jaka pracy była by satysfakcją życia.Im to powiedz .Powiedz to tym co na umowach śmieciowych .Kiedy te składki odłożą .Nigdy .Rudy ze swoim nieudolnym rządem wszystko od tyłu zaczyna ,czyli od tyłka.Wprowadza reformę bez przygotowania i na siłę.Natychmiast odebrać poszarpanemu tego Wiktora.Sam idź na zasiłek lub rentę i przestań zamęczać dobrymi radami .Te sobie kupię w kiosku zamiast niedzieli.Uwaga na wściekłe psy niesiołowskiego i palikota.Ostro gryzą.Czekam tylko kiedy odlecą.Mam nadzieję ,że nie długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śpioch Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 08:51 Angrusz. Życzę ci abyś do ostatnich dni swoich uczył najgorszy element społeczny. Bez względu na narastające choroby i przypadłości starości. Zawsze będziesz mógł postarać się o głodową rentę. Ty zapluty propagandzisto. Ludzie chcą pracować ale to nie może być bezwzględnym przymusem a alternatywą głodowa połowa emerytura lub renta. Nie każdy jest zdrowy do końca dni swoich. No i musi być rynek pracy. Pracodawcy nie chcą zatrudniać ludzi wiekowych. Obyś całe życie coraz gorsze dzieci uczył i nie miał od nich wytchnienia....faszysto. Bądź modelowym przykładem gościa zasuwającego do ostatnich dni swoich i na czworakach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościuuu Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 09:31 Gość portalu: śpioch napisał(a): > Angrusz. Życzę ci abyś do ostatnich dni swoich uczył najgorszy element społeczn > y. Tutaj akurat źle życzysz jego uczniom a nie jemu :D > Ty zapluty propagandzisto. Ludzie chcą pracować ale to nie może być bezwzględny > m przymusem a alternatywą głodowa połowa emerytura lub renta. A kto Cię do pracy przymusza??? W Polsce obowiązku pracy już nie ma!!! Nie chcesz - nie pracujesz i nikt Cię za to ścigał nie będzie! 60 lat - składasz wypowiedzenie i rób co chcesz! > Nie każdy jest zd > rowy do końca dni swoich. No i musi być rynek pracy. Pracodawcy nie chcą zatrud > niać ludzi wiekowych. A czy to jest wina Tuska? Rządu? Do pracodawców miej pretensje. > Obyś całe życie coraz gorsze dzieci uczył i nie miał od nich wytchnienia....fas > zysto. Bądź modelowym przykładem gościa zasuwającego do ostatnich dni swoich i > na czworakach. Skoro Ty masz mieć gorzej (praca do 67lat) to niech inni też mają źle? Typowe podejście Polaka. Wiesz, bywa tak, że rzucanie klątwy obraca się przeciwko rzucającemu. Złe rzeczy wracają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oso Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 13:04 masz 100% racji,angrusz powinien mieć na każdej lekcji kosz na swoim tępym łbie Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? 12.05.12, 19:17 Oso napisał : "masz 100% racji,angrusz powinien mieć na każdej lekcji kosz na swoim tępym łbie " Skoro by ktoś w klasie był , kto mi - nauczycielowi - na głowę zakłada kosz , to oznacza , że z niego kiepski uczeń . A jak i uczeń to i taki pracownik . Są tacy i jedni i drudzy i ich los mi jest obojętny - zasługują na to , co mają . Pracowici pracują i choć marzą o większej pensji to cieszą się, że jest taka jaka jest . A co do mojego łba - może i zakuty , na pewno chciałbym lepszy ale i z takim jakoś sobie radzę a jak narzekam to na spotykanych durni tu i tam . Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? 12.05.12, 18:38 Dziękuję za życzenia . Można by powiedzieć , że do tej pory uczyłem najgorszy element - do tej szkoły już nikt gorszy nie szedł . i musiałem się zapluwać , by nauczyć w szkole średniej !! dni tygodnia , miesięcy . Taaak , musiałem się zapluwać aż byłem zapluty a mimo to niektórzy i tego się nie nauczyli . Dlatego obojętny mi jest ich los i problemy z pracą , kiedy oni tę szkołę skończyli . Trzeba było się lepiej uczyć !! Dalej śpioch pisze : "Ludzie chcą pracować ale to nie może być bezwzględnym przymusem a alternatywą głodowa połowa emerytura lub renta " Hmm, są kraje , gdzie tej głodowej emerytury lub renty nie ma a tam się produkuje np telewizory u potem je tanio sprzedaje w Europie i ty je kupujesz , bo musisz coś oglądać , skoro jesteś tymczasem na bezrobociu . Niech to do niektórych " pracowitych " śpiochów trafi . Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? 12.05.12, 20:23 Jesteś totalnym sceptykiem ,a nie członkiem PISu.Propagujesz niedzielę,a całujesz się z głównym ateistą i komuchem walnientym.Uznajesz się za hrabiego ,a ubogich nie szanujesz.Janek Tomaszewski to dla Ciebie Bóg wyznaniowy.Bo on nie krowa nie zmienia poglądów.Totalnie na tym forum Ty dyktujesz warunki wraz z ancymonką ,kichą i dyźkiem .Ten jest wręcz za uroczony twoimi wpisami.Reforma emerytalna Tuska to zwykły śmieć nie warty uwagi.Bo jego koniec jest bliski.Najpierw naprawmy wszystkie wszystkie aspekty tego życia , bo faktycznie za PISu ,żyło mi się lepiej niż teraz .I nie trzeba być żadnym geniuszem ,że Tusk i jego ekipa jest tylko słupem.Wystawionym przed kamery.Ludzie się już nie nabiorą na chwyty ,że kryzys ,trzeba pracować, bo lepsza emerytura.I inne pierdoły.Czekam z niecierpliwością na wydanie Niedzieli i opisane chamstwo Palikota , i nadwornego błazna Niesiołowskiego .Jarka ktoś nauczył powściągliwości lol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Światowa histeria usatysfakcjonowana angruszem IP: *.server4you.de 12.05.12, 20:57 > Totalnie na tym forum Ty dyktujesz warunki wraz z ancymonką, > kichą i dyźkiem. Ten jest wręcz za uroczony twoimi wpisami. Grucha to main&big global player tego forum, propaguje niedzielę jak własne wydawnictwo z drugiego obiegu, dostępne w pewexie. I te cytaty po angielsku, jaki dzielny, jaki mądry, ogólnie "trendy". Prawdziwy europejczyk. > Czekam z cierpliwością na wydanie Niedzieli i opisane chamstwo Palikota, i nadwornego > błazna Niesiołowskiego. Jarka ktoś nauczył powściągliwości lol. To "młyn na wodę" dla angrusza, on czuje przymus floodowania tak jak człowiek z ADHA przymus tokowania. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? 12.05.12, 22:06 Do miglanca86 : Piszesz :".Bo jego koniec jest bliski.....Ludzie się już nie nabiorą na chwyty..." - taaak , te słowa to miód na moje skołatane serce . No ale czy tak będzie ? Nie wiem . Chciałbym . Ale ja tak samo miałem nadzieję w 2007 i w 2011 roku i zawiodłem się na ... wyborcach . Dali się nabrać na chwyty . Ale jeśli nawet nie "nabiorą się na chwyty " i w końcu zagłosują na PiS , to i tak każdy rząd PiS - u będzie miał ten sam problem : olbrzymi deficyt budżetowy , olbrzymi niedobór pieniędzy w ZUS i KRUS i wielki i rosnący dług publiczny . I będzie na początku taj , jak na Węgrzech . Na pewno spadek poziomu życia . Konsekwencje rządów PO nie znikną . A czy owa ustawa będzie epizodyczna czy pozostanie z niej wiele , to czas pokaże . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościuuu Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 09:23 Gość portalu: gościu napisał(a): > Angruszu czasami to mi przypominasz sekretarza pzpr do spraw propagandy .A nie > miłośnika PISu i wydania niedzielnego Ryszki .Co ty chrzanisz.Powiedz to tym co > są bez pracy ,po szkołach z wykształceniem.I nawet byle jaka pracy była by sat > ysfakcją życia.Im to powiedz .Powiedz to tym co na umowach śmieciowych .Kiedy t > e składki odłożą .Nigdy .Rudy ze swoim nieudolnym rządem wszystko od tyłu zaczy > na ,czyli od tyłka.Wprowadza reformę bez przygotowania i na siłę.Natychmiast od > ebrać poszarpanemu tego Wiktora.Sam idź na zasiłek lub rentę i przestań zamęcza > ć dobrymi radami .Te sobie kupię w kiosku zamiast niedzieli.Uwaga na wściekłe p > sy niesiołowskiego i palikota.Ostro gryzą.Czekam tylko kiedy odlecą.Mam nadziej > ę ,że nie długo. Aż się dziwię ze to powiem, ale angrusz tutaj akurat ma rację. Niejednego niepełnosprawność dotyka (mnie również), ale to nie wina Tuska czy kogokolwiek innego. Taki los. I co na to zaradzić? Powiedz mi jak to zrobić by chorzy, niepełnosprawni nie musieli pracować a jednocześnie by były pieniądze na renty i emerytury? Skąd brać te pieniądze? Ja też wolałbym pracować 2 lata krócej ale rozumiem, dlaczego to niemożliwe. A do co niektórych mam wrażenie fakty nie docierają. A fakty są banalnie proste - z pustego nie nalejesz. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? 12.05.12, 15:41 Do " gościa " Pisze " gość " : "Angruszu czasami to mi przypominasz sekretarza pzpr do spraw propagandy ." Mało mnie obchodzi kogo ja tobie przypominam . każdy ma swoje własne skojarzenia . Dalej " gość " pisze : "A nie miłośnika PISu " Ja nie jestem miłośnikiem PiS - u ale członkiem PiS i jako członek mam prawo się wypowiadać a moje wypowiedzi nie muszą być zgodne z wypowiedziami prezesa . Liczą się same najważniejsze wartości a nie poglądu na szczególne problemy polityczne . Partia to nie jednostka wojskowa i w partii jest inna dyscyplina . Dalej : "Co ty chrzanisz." Ja nie chrzanie aj dyskutuje i wypowiadam moje własne opinie . Oraz : "Powiedz to tym co są bez pracy ,po szkołach z wykształceniem." Ja też jestem wykształcony i mnie nikt nie pytał gdzie i jaką pracę ma sobie znaleźć . Wiele osób znalazło sobie pracę za granicą i nawet sobie chwalą . Tam pracują a w Polsce dom im się buduje . Są tacy . Ale nie wszyscy . Tak samo jak za mojego dzieciństwa nie wszyscy byli i zdolni i pracowici . Lenie byli i wtedy i teraz też są . Ale niewątpliwie jest trudno z pracą i nie będzie lepiej . Zapytaj Chińczyków jaką oni pracę wykonują . Ale to oni pracują i ich państwo zarabia olbrzymie pieniądze i wysysa miejsca pracy z bogatej acz leniwej Europy . ja tego nie wprowadzałem ani nie miałem wpływu na to . Taki to trend cywilizacyjny i ani ja ani ty ani nawet wszyscy Polacy go nie zmienią . Mogą się dostosować albo zginąć jako naród . Lepiej o tym otwarcie mówić a nie wciskać młodym i niedoświadczonym kit . I jeszcze : "Powiedz to tym co na umowach śmieciowych ." I te osoby też mogły wybierać Sejm . Przypominam , że dwa razy wybrano tak, że dwa razy rządzi PO i Tusk . Trzeba ponosić konsekwencje tego wyboru . To mnie wyśmiewano , kiedy ja głosiłem się zwolennikiem PiS . I nastepnie : " Wprowadza reformę bez przygotowania i na siłę." Taaak na siłę, bo ktoś mu tę siłę polityczną dał . Ale podobne problemy są i w innych krajach i tak tez wprowadzają podobne zmiany i też tam jest podobny opór . Ale jest to nieuniknione . Dobrze o tym pamiętać . I tutaj : " Sam idź na zasiłek lub rentę i przestań zamęczać dobrymi radami ." Na bezrobociu tez byłem i bez zasiłku a co do renty to przemilczę . Oraz uwaga : "Uwaga na wściekłe psy niesiołowskiego i palikota.Ostro gryzą." Taaak na tych ludzi trzeba uważać ale i ich też ktoś wybrał i oni znaleźli swoich zwolenników. Ci zwolennicy nie znikną . I na koniec : "Czekam tylko kiedy odlecą.Mam nadzieję ,że nie długo. " I ja też czekam ale nie z założonymi rękami i też mam nadzieję , że niedługo to potrwa . Ale cierpliwości . Dobrze jednak popatrzeć na Węgry . Tam od dwóch lat rządzi Orban i niestety nie żyje się Węgrom lepiej , bo niby dlaczego .Tyle długów , tyle bałaganu . Te porządki muszą i trwać i kosztować . Już JP2 mówił kilka lat temu Polakom , że utrzymanie własnego państwa kosztuje . Tylko ,że JP 2 apelował o ludzi sumienia ( w Skoczowie ) i ja zgodnie z własnym sumieniem głoszę swoje poglądy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: global player Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? IP: *.arcadegames.org 12.05.12, 17:31 angrusz1 (vel gruha) napisał: > . Tylko ,że JP 2 apelował o ludzi sumienia ( w Skoczowie ) i ja zgodnie z własn > ym sumieniem głoszę swoje poglądy . Ostatnie poważne ostrzeżenie! Czy ty przypadkiem nie wzywasz imenia Błogosławionego Jana Pawła II bez wyraźnej potrzeby cytując jego rzekome apele ze Skoczowa i tym samym robiąc sobie perfidną przygotówkę pod jutrzejszą akwizycję wiadomego nam (job twoju mać) czasopisma? Czy pracowałeś w domu i ile godzin nad poprawą swojej fucking interpunkcji? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? 12.05.12, 19:23 Do global payer : Piszesz :" jego rzekome apele ze Skoczowa " Rzekome ??? To idź do biblioteki i poczytaj wtedy nie będziesz pieprzył o " rzekomości " . A i owszem dla mnie ten cytat ma znaczenie . Dla durniów nie ma . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 13:01 i awoinetka powinna zrobić bum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 00:09 angrusz1 napisał: > Bogactwo bierze się z pracy . Otóż mylisz się. W normalnych krajach tak jest, ale nie w Polsce. W Polsce bogactwo bierze się z pracy innych, cwaniactwa, złodziejstwa albo ze znajomości z odpowiednimi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupek Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.12, 06:34 szanowni posłowie PO, jak mogliście tak sprzedać nas swoich wyborców!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.12, 06:45 Pytanie dziecka.A czego się spodziewałeś ?.Te wszystkie działania nie są ZADNYM zaskoczeniem dla srednio rozgarniętych.A część artystyczna dopiero Nas czeka tylko ze Nam nikt nie pomoze jak Grecji. Tepota Polaków jest PORAZAJĄCA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wi fi Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? IP: 31.42.6.* 12.05.12, 07:01 Ryszawy Donald , Łysy Jacek i kilku innych Zdzichów oraz Rychów załatwią ten naród bez jednego wystrzału . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.12, 07:09 Nie załatwia.Już załatwili .Poczatek podczas "nocnej zmiany". Ręka w nocniku to "małe piwo'.-niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitał Masy robią na dobrobyt garstki - kapitalizm IP: *.ice-net.pl 12.05.12, 07:17 czytajcie, uczcie się. a nie wpierw głosujecie, do urn latacie, w otwartą buzią w tv patrzycie. a potem klops i awantura. na czym polega kapitalizm? na tym, że masy pracują na dobrobyt garstki. i tak się teraz dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kapitał Re: Masy robią na dobrobyt garstki - kapitalizm IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.12, 08:39 Obiecywał cuda.Po pierwszej kadencji zrozumiałem ,że Lechu nie pozwolił.Myślę uda się w drugiej Lecha nie ma .Ale teraz Jarek nie pozwala .Na kogo jeszcze można jeszcze zgonić.Dobrze ,że nie muszę liczyć na żebraninę rządu .Rząd się sam wyżywi, stare aktualne stwierdzenie Urbana.Trzeba dobrego spawacza by co niektórych od spawał od stołków i będzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitał wykreować społeczeństwo pożytecznych idiotów IP: *.ice-net.pl 12.05.12, 08:54 politycy i cwaniacy różnej maści potrzebują społeczenstwa "pożytecznych idiotów", którzy uwierzą, że muszą tyrać do śmierci gapiąc się w telewizor na raty. i to się dzieje. część Polaków przyzwyczaiła się do roli "korporacyjnego niewolnika", traktowania jak śmieci, tyrania za marne grosze i posiadania wszystkiego w kredytecie, czyli jest banku. obecni macherzy od losu muszą tylko pilnować, żeby nie pojawił się "drugi Wałęsa" i nie chciał tego chorego systemu rozpi..... najważnijesze: wykreować społeczenstwo "pożytecznych idiotów", bezmyślnie głosujących i gapiących się na durnoty w tv. a jeszcze igrzysk im dac i taniego browca. i masz władzę w tym bajzlu na następne pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv Re: Masy robią na dobrobyt garstki - kapitalizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 13:07 może wystarczy doopy do kwasu wsadzić i same odskoczą od stolca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Nie znasz się na polityce? Lepiej nie głosuj! IP: 108.179.195.* 12.05.12, 09:05 Klip o wypełnianiu tzw. "obywatelskiego obowiązku" Ze wszystkich stron słyszymy zachęty do głosowania. Mówi się, że im wyższa frekwencja tym lepiej. Ale czy na pewno? A jeśli ktoś nie ma pojęcia o polityce, nie wie kogo poprzeć, to też powinien głosować? Czy dokona odpowiedniego dla kraju wyboru? Może wtedy lepiej zostać w domu? www.youtube.com/watch?v=IfrvD1m7d28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościuuu Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 09:34 Gość portalu: ja napisał(a): > Otóż mylisz się. W normalnych krajach tak jest, ale nie w Polsce. W Polsce boga > ctwo bierze się z pracy innych, cwaniactwa, złodziejstwa albo ze znajomości z o > dpowiednimi ludźmi. I jaka na to rada? Widzę 3: 1 - wyjechać do normalnego kraju. 2 - przystosować się. Nauczyć żyć w tym miejscu, w tym czasie, w takich warunkach. 3 - uzdrowić system. Wszystkie 3 punktu są wykonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara Re: Światowa finansjera usatysfakcjonowana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 16:43 Warto zobaczyć i zastanowić się, czy to nie prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościuuu Re: Pospólstwo PO ogłosiło wyrok na Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 08:55 miglanc86 napisał: > Pracuj ,aż umrzesz w pracy.Marek Balt nazwał Palikota bezideowym chamem.Co rob > i Palikot, druga armia PO te przekracza wszystkie reguły .Kto głosował na Palig > upa niech się czuje zaszczycony . Wolę umrzeć w pracy niż z głodu na emeryturze. Jeśli wolisz odwrotnie, to w wieku 60 lat składasz wypowiedzenie z pracy i masz luz - czekasz na śmierć głodową. Obowiązku pracy nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śpioch Re: Pospólstwo PO ogłosiło wyrok na Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 09:09 Może inni wolą inaczej niż ty tłumoku. Chciałbym cię poznać kiedy będziesz mieć 60 lat i zobaczyć co będziesz wtedy gadał. A nie wiadomo, czy los zdrowie da. Myśl sam a nie za pomocą jedynych słusznych mediów. Lemingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościuuu Re: Pospólstwo PO ogłosiło wyrok na Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 09:56 Gość portalu: śpioch napisał(a): > Może inni wolą inaczej niż ty tłumoku. A czy ja komuś zabraniam robić inaczej? Tłumoku? Nie chcesz pracować dłużej niż do 60-tki to nie pracuj. Kto Cię do cholery zmusza??? > Chciałbym cię poznać kiedy będziesz mieć > 60 lat i zobaczyć co będziesz wtedy gadał. Tego to nikt nie wie. > A nie wiadomo, czy los zdrowie da. Los część zdrowia odebrał mi 13 lat temu. Mimo to pracuje i nie użalam się nad sobą. Tuska o brak zdrowia nie oskarżam. > Myśl sam a nie za pomocą jedynych słusznych mediów. Lemingu. Myślę sam. Dlatego jak Pawlak - nie liczę na kokosy z ZUSu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śpioch Re: Pospólstwo PO ogłosiło wyrok na Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 10:08 No to skoro los już zabrał ci część zdrowia, to nie chcę ci tłumoku źle wróżyć, ale może być tak, że dokończy dzieła zniszczenia a nie pozbawi życia długo przed 67 rokiem życia. Co wtedy powiesz zarozumialcze? Dziś stoisz, jutro leżysz. Może być tak, że życie złamie cię jak zapałkę marną. Dalej będziesz bredził o tym, że nie ma obowiązku pracy? Nie dyskutuję z lemingami. Możesz nie odpisywać. Szkoda mojego czasu na oświecanie tłumoka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościuuu Re: Pospólstwo PO ogłosiło wyrok na Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 10:58 Gość portalu: śpioch napisał(a): > No to skoro los już zabrał ci część zdrowia, to nie chcę ci tłumoku źle wróżyć, > ale może być tak, że dokończy dzieła zniszczenia a nie pozbawi życia długo prz > ed 67 rokiem życia. Co wtedy powiesz zarozumialcze? Dziś stoisz, jutro leżysz. > Może być tak, że życie złamie cię jak zapałkę marną. Dalej będziesz bredził o t > ym, że nie ma obowiązku pracy? Czemu służy ta zmiana tematu? Co ma emerytura do kalectwa? Każdego może spotkać wypadek, który skaże go na leżenie w łóżku aż do śmierci. Czy mnie, czy Ciebie - bez różnicy. Tylko gdzie tu związek z podniesieniem o 2 lata (w przypadku mężczyzn) wiekiem emerytalnym? No i zapominasz o tym, że w przypadku kalectwa jest jeszcze renta, która też zależy od stażu pracy. Wiec do roboty! Bo Tusk z własnej kieszeni nie da jak Cię spotka coś złego (czego Ci nie życzę). > Nie dyskutuję z lemingami. Możesz nie odpisywać. Szkoda mojego czasu na oświeca > nie tłumoka. Obowiązku dyskutowania też nie ma. Tym bardziej Cię rozumiem skoro nie znajdujesz argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu A prezydent wszystkich Polaków IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.12, 10:51 Jak się zachowa.Najwięcej było huku przed wyborami o ruchu Palikota.Miał osłabić kościół sporo wyborców na to złapał.I wjechał z buciorami do sejmu.A później wyszło jaki z niego diabeł.W jednej komitywie z PSL i PO.Tusek myśli, że Euro zatka gęby wszystkim.Ta ustawa to zwykły chłam i powinien trafić do kosza.Gdzie jest swoboda wyboru emerytury i gdzie jej nie kradną.Dlaczego wszystkie umowy przechodzą przez ZUS.Gdzie wsparcie dla młodych ludzi w sprawie pracy .Wsparcie dla rodzin z dziećmi .Wsparcie nabywania mieszkań dla młodych rodzin.Gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Pospólstwo PO ogłosiło wyrok na Polaków IP: *.play-internet.pl 12.05.12, 17:57 Tusk obiecywał tylko przed wyborami DRUGĄ IRLANDIĘ, AUTOSTRADY, SZYBKIE KOLEJE i chwalił się, że Polska to ZIELONA WYSPA, a tu proszę charuwa do 67 lat. W jednym skrócie PO - TO PARTIA OSZUSTÓW Z PALIKOTEM NA CZELE. Wszyscy po jednych pieniądzach. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Pospólstwo PO ogłosiło wyrok na Polaków 12.05.12, 19:31 No tak , dla XUZ jest tak :" charuwa do 67 lat." Ja nie haruję ale pracuję i nie narzekam . No może czasem na durniów, których spotykam w mojej pracy , na durniów i leni śmierdzących. A wyspa ? Wyspa była . Tylko w Polsce wtedy był taki wysoki przyrost pkb , co nie jest wielką zasługą rządu Tuska ale ludzi pracujących . No , ale wzrost pkb to nie wszystko . Są i były i inne wskaźniki i one nie były tak wspaniałe , np poziom długu publicznego . Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 totalne oszustwo związków zawodowych 12.05.12, 21:55 I Dudy .To gra pod publiczkę .\Scena nagrana z filmu, pod obiektyw.By szara maź zobaczyła sprzeciw.Nic nie uciekło z kadr .Jesteśmy niewolnikami swojego kraju ,bez przyszłości .Jestem typowym chłopcem do bicia .Temat nie do zabicia ,żegnam.Rym Czewa . Odpowiedz Link Zgłoś
januszek1945 Re: Pospólstwo PO, palikociarzy i waldków 13.05.12, 17:46 Ja na szczęście problem emerytury mam już z głowy. Chociaż ta tragedia dotknie moich dzieci, wnuków i prawnuczkę, to cieszę się, że również dotknie tę hołotę, która głosując na PO, palikociarzy, pawlakowców i millerowców, zgotowała Polakom taki los. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki i owaki Re: Pospólstwo PO, palikociarzy i waldków IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.12, 18:06 Spokojnie Januszku, ustawa pójdzie do kosza i reszta tych szmaciarzy.Tylko trzeba ich zmienić .PO z PSlem najchętniej opodatkowało by nas za cichy chód po chodnikach.Unia oprotestowała podwyżki autostrad.Mają być tylko koszty utrzymania.Niebotyczny ciąg do podwyżek tych ugrupowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: entuzjasta Re:Pospólstwo PO, palikociarzy, waldków, miernatów IP: *.manage.myhosting.com 13.05.12, 18:48 Dziękujemy ci pośle profesorza Stefanie za wielki osobisty wsad i poświęcenie dla idei budowania dobrobytu polskiego społeczeństwa. Alleluja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Tu są nazwiska tej bandy co nas oszukała IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 09:26 niepoprawni.pl/blog/2370/emerytury-poslowie-rabneli-kazdemu-z-nas-kilkadziesiat-tysiecy Odpowiedz Link Zgłoś