Dodaj do ulubionych

Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tuska...

16.09.12, 12:49
Proponuję panu Dudzie żeby zajął się tym do czego związki zawodowe są powołane - żeby pozbył się darmozjadów typu Guzikiewicz i przyjrzał sie np Stoczni Marynarki Wojennej gdzie jego związek robi sobie jaja.A potem sie wymądrzał.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ulster Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus IP: *.alfanet24.pl 16.09.12, 12:56
      sam sie wymądrzasz cymbale, Duda dobrze mówi, to co w tej chwili dzieje się w sferze zatrudnienia woła o pomstę do nieba, a rządząca banda nieudaczników potrafi tylko pieprzyć, że inaczej się nie da
      • 6.smiech Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus 16.09.12, 13:04
        a ty cymbale moze nie slyszales o kryzysie i ze we wszystkich krajach Europy jest coraz
        trudniej o prace i gospodarki zwalniaja. Ty imbecylu myslisz ze takie Dudby smalone co
        pieprzycie to tylko dzieja sie w Polsce. Typowo Pissolidarnosciowy ignorant.
        • Gość: Ulster Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus IP: *.alfanet24.pl 16.09.12, 13:10
          wsadź sobie w du... swoje pie... o kryzysie w Europie, wyjedź do Europy i zobacz jak tam jest, durnie tacy jak ty będą latami jechać na gadaniu o kryzysie usprawiedliwiając w ten sposób nieudacznictwo rządzących
          • 6.smiech Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus 16.09.12, 13:13
            ja tam mieszkam kretynku.
            • Gość: Ulster Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus IP: *.alfanet24.pl 16.09.12, 13:17
              czyli tumanie nie mieszkasz w Polsce, to co się wypowiadasz o rzeczach o których nie masz pojęcia?
              • Gość: kioto Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus IP: *.opera-mini.net 16.09.12, 13:55
                Nie kompromituj się PISowski lemingu, zakało Polski.
                • pannamarianna777 Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus 16.09.12, 13:59
                  Do tych, co wyżej pisali.

Z Waszych wpisów można nauczyć się jednego.
                  Obrzucania wyzwiskami.

Kiedyś Jasna Góra - to był cel modlitwy. Teraz "popisów" politycznych.
                  Ciekawi tylko czy obraz jest przysłonięty, czy odsłonięty.
                  • grzech_pierworodny Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus 16.09.12, 15:25
                    Czy ten duda jeszcze pamięta, jak wygląda praca? Bo na pewno nie jest to pierdzenie w związkowy stołek ...
                  • Gość: umcs Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 17:19
                    Obraz już od dawna zasłania Twarz "własnymi rękami", podczas "homilli"- ale biali "bracia' tego nie widzą- SZMAL ich oślepił już dawno, tylko KASIORA, babka dwaj kasiore !!
                • ciotka_ltd A ty sie kompromitujesz analfabetyzmem. 16.09.12, 15:59
                  Funkcjonalnym, rzecz jasna, bo kolega zadnej swej sympatii do PiSu nie wyrazil.
                  Powiem wiecej: dla mnie, bawarki, jestes slepum fabnatykiem PO, takim z poziomu slepoty plemiennej, co to kto nie z PO, to PiS, kto nie z nami, to wrog.
                  I z mej zachodniej optyki, moja polska postkomuno, powiem ci tyle, ze tak nieudolny i zlodziejski rzad, jak Tuska chyba tylko we Wloszech by sie utrzymal. Przeciez te skurczybyki nie prowadza zadnej polityki spolecznej, one nawet o niej nie mysla.:)
                  • 6.smiech Re: A ty sie kompromitujesz analfabetyzmem. 16.09.12, 18:15
                    ciotka_ltd napisała:

>... Powiem wiecej: dla mnie, bawarki, jestes slepum fabnatykiem PO, takim z poziomu
                    > slepoty plemiennej, co to kto nie z PO, to PiS, ....

cicia klocia, mnie sie cos wydaje z wpisow ze ty nie taka Bawarka jak browarka, i to rynsztokowego rodzaju.
                    • kretyno-fob Re: A ty sie kompromitujesz analfabetyzmem. 16.09.12, 18:41
                      Ty jak zwykle.Brak jakichkolwiek argumentów zastępujesz niebywałym chamstwem.
            • ciotka_ltd A czemu nie w Polsce, masochisto? 16.09.12, 15:54
              Ja malo, ze mieszkam na Zachodzie - ja sie w Bawarii urodzilam i wychowalam, a od cwierc wieku mieszkam w UK, bo 'za mezem', Anglikiem.
              Ja nie chce tu mowic o Bawarii, ktora jest chyba najbogatszym krajem w calej EU, powiem za to o Anglii, wobec ktorej nie mam sentymentow i ktora moge oceniac obiektywnie i na zimno.
              Otoz jest tajemnica Poliszynela, ze Bryty swoich pracownikow nie przeplacaja, ze nawet Torysowski rzad Camerona placze, ze placowe nozyce za bardzo sie w UK rozwarly, ze to rewolucja bolszewicka grozi. Niemniej najnizsza placa w UK to 45% placy sredniej, w Polsce placa minimalna ledwie dopelza do 30% sredniej krajowej. Abstrahuje tu od faktu na jaki poziom zycia te place srednie i minimalne w obu krajach pozwalaja, bo ceny sa zblizone.:)
              I wy, Polacy, jeszcze smiecie twierdzic, ze wszystko u was z tymi placami w porzadku? Gdy, w poziomie zycia mieszkancow Polska jest doscigana przez ponoc biedna Litwe, a kilka panstw dawnej postkomuny z Czechami na czele juz dawno was w tej konkurencji pobilo. Czesi nawet w ub. roku przescigneli UK, stad tak ich malo w Wlk. Brytanii - znam tu tylko jedna Czeszke, bo ma angielskiego chlopa, serce nie sluga, a Polakow tlumy, bioracych kazda zakichana prace, z reguly ponizej kwalifikacji (czego juz Czech nie zrobi). Eh, te wasze magistry przy pakowaniu kurzych tuszek na tacki. Nie ma jak wartosc polskiego wyksztalcenia, chocby dla samych Polakow. :))))
              • Gość: a-lfa Re: A czemu nie w Polsce, masochisto? IP: *.net.stream.pl 16.09.12, 16:10
                Przepraszam, ale Wielka Brytania nie miała szczęścia zaznać dobrodziejstwa 45 lat socjalizmu. Nie ma, więc, co porównywać nawet najbiedniejszego kraju Europy zachodniej do Polski czy innych krajów psot. Wystarczy porównać w Niemczech sytuacje w zachodnich landach i we wschodnich. A NRD mimo wszytko było wśród krajów socjalistycznych w miarę dostatnim krajem - tam pustych półek w sklepach i kartek na wszytko jakoś nie było.
                A jednak różnice w poziomie życia są ogromne i to mimo wpompowania w tzw. wschodnie landy gigantycznych pieniędzy.
                Tak wiec porównywanie sytuacji Polski czy Czech czy Słowacji do Wielkiej Brytanii – kraju jakby na to nie patrzeć zamożnego z dojrzałymi elitami myślącymi w nieco innych kategoriach niż w Europie wschodniej jest całkowitym absurdem.
        • Gość: oi Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.09.12, 18:47
          Wyzywasz ludzi od debili i imbecyli a ty wiesz szmato,że w mojej firmie lata 2009-2011 to najleprze lata finansowo w 15 letniej historii firmy,kryzysem będą teraz elyty straszyć ze 20 lat po to co by takie kmioty jak ty tyrały wiecznie posrane!
    • 6.smiech Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tuska... 16.09.12, 13:06
      Jak nierob wlazl na Ciemna Gore to moze poza medalem od pisszamba wyswieca tego niby
      solidarnosciowca na swietego ?
    • Gość: pierre_dollinsky Kolejny proPiSowski lizus... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 13:07
      z chęcią przygarnięty przez ojczulków paulinów. Miejsce na listach wyborczych sekty już się grzeje.
    • Gość: pierre_dollinsky Piotr Duda na Jasnej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 13:12
      "Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tuska to rząd antypracowniczy"

Obecna "Solidarność" (a raczej jej marny substytut) również jest antypracownicza, bo służy do robienia politycznych karier przez jej "działaczy" i jest trampoliną do skoku na listy wyborcze PiS.
      • jo_laska_nebeska Re: Piotr Duda na Jasnej Górze 16.09.12, 13:32
        A GDZIE pan Duda PRACUJE? Jaką ma umowę? I ZA ILE MIESIĘCZNIE TEN DZIAŁACZ(!) TAK "WALCZY O PRACOWNIKÓW"......
        Jak się nie pracuje, ale pieniążki dostaje, to od czasu do czasu trzeba wszystkim o sobie przypomnieć.. żeby nie powiedzieli... "że za darmo pieniądze dostaje".....
    • 6.smiech Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tuska... 16.09.12, 13:15
      Zbafca i ePISkopat juz napewno szykuja mu miejsce w Sejmie.
      • Gość: jz Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 13:19
        Debilu skończ z pisaniem postów na etacie platformerskiej hołoty...
        • 6.smiech Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus 16.09.12, 13:30
          odbieram ci moze robote debilku ?
          • ciotka_ltd A poza wyzwiskami masz jakies argumenty? 16.09.12, 16:04
            Bo ja cie moge wyzawac w paru jezykach, poczynajac - jako Bawarka - od niemieckiego. Chcesz? Nawet i po irlandzku potrafie ci przysrac, nadety culchie:)
            Niemniej w twojej postawie interesuje mnie tylko jedno: skoro w Polsce tak dobrze, to czemu zasmiecasz swoja osoba moj stary Zachod?
            • abad01 Re: A poza wyzwiskami masz jakies argumenty? 16.09.12, 16:22
              ty nawet jednego z jezykow nie mozesz uzyc poprawnie, jedynie to potrafisz obrzucac inwektywami. "Twoj stary Zachod"? Prosze jekie to ma wlosci, caly Zachod nalezy do niej! Zamknij gebe i pozwol, na tym forum, wypowiadac sie ludziom inteligentnym, nie takim kretynom bawarskim jak ty. Na "moim" Zachodzie takich durni nie potrzebujemy.
              • zdybka Re: A poza wyzwiskami masz jakies argumenty? 16.09.12, 16:33
                abad01 napisał:

> ty nawet jednego z jezykow nie mozesz uzyc poprawnie, jedynie to potrafisz obrz
                > ucac inwektywami. "Twoj stary Zachod"? Prosze jekie to ma wlosci, caly Zachod n
                > alezy do niej! Zamknij gebe i pozwol, na tym forum, wypowiadac sie ludziom inte
                > ligentnym, nie takim kretynom bawarskim jak ty. Na "moim" Zachodzie takich durn
                > i nie potrzebujemy.

Z doswiadczenia wiem ,ze co ktorzy sa pare tygodni za granica ,czuja sie bardziej
                tam zadomowieni ,anizeli tam urodzeni .Oczywiscie mam takie jak ona na mysli .
                Z Bawaria to ona ma tyle wspolnego ,co ryba ze sloncem .
                Jeszcze pare jej wpisow i polowa Europy bedzie do niej nalezec .
                Klickac nalezy jej wpisy do kosza i po smrodzie ......
                • kretyno-fob Re: A poza wyzwiskami masz jakies argumenty? 16.09.12, 18:46
                  Jakie to typowe dla zaślepionych idiotów z jakiejkolwiek opcji,czy to PO czy PIS.Jedyne co potraficie to obrzucać błotem.Nie odniesiecie się do merytorycznej treści wypowiedzi,bo jesteście na to za głupi.Pozostaje zwykłe prostackie chamstwo.
                  • zdybka Re: A poza wyzwiskami masz jakies argumenty? 16.09.12, 18:52
                    kretyno-fob napisał(a):

> Jakie to typowe dla zaślepionych idiotów z jakiejkolwiek opcji,czy to PO czy PI
                    > S.Jedyne co potraficie to obrzucać błotem.Nie odniesiecie się do merytorycznej
                    > treści wypowiedzi,bo jesteście na to za głupi.Pozostaje zwykłe prostackie chams
                    > two.

Czasami wyjscia nie ma ,trzeba odpowiadac im ich jezykiem .
                    • kretyno-fob Re: A poza wyzwiskami masz jakies argumenty? 16.09.12, 18:55
                      Ależ ja tu nie widzę żadnej odpowiedzi.Widzę tylko chamskie wycieczki osobiste i ani słowa będącego merytoryczną odpowiedzią.
                      • zdybka Re: A poza wyzwiskami masz jakies argumenty? 16.09.12, 19:07
                        Coz ,ludzi na forum sie nie wybiera ,sa rozni . Z jednym mozna na spokojnie
                        z drugim ,sam widzisz .
                        • kretyno-fob Re: A poza wyzwiskami masz jakies argumenty? 16.09.12, 19:11
                          Ale ona wypowiadała się spokojnie.To ty i śmiech zaczęliście do niej osobiste chamskie wycieczki.Więc to o niemożności spokojnej dyskusji odnosi się też do ciebie.
              • virgil33 Re: A poza wyzwiskami masz jakies argumenty? 16.09.12, 16:35
                abad01 napisał:

> ty nawet jednego z jezykow nie mozesz uzyc poprawnie, jedynie to potrafisz obrz
                > ucac inwektywami. "Twoj stary Zachod"? Prosze jekie to ma wlosci, caly Zachod n
                > alezy do niej! Zamknij gebe i pozwol, na tym forum, wypowiadac sie ludziom inte
                > ligentnym, nie takim kretynom bawarskim jak ty. Na "moim" Zachodzie takich durn
                > i nie potrzebujemy.

To wszystko dlatego, że ciotka_ltd jest 'limited' :D
            • zdybka Re: A poza wyzwiskami masz jakies argumenty? 16.09.12, 17:14
              Labber kein scheiss du hängengebliebendes Opfer . Pass auf was du schreibst
              hier bei uns in Deutschland haben wir kein Platz für solche Fische wie du.

• virgil33 Re: A poza wyzwiskami masz jakies argumenty? 16.09.12, 17:17
                zdybka napisała:

> Labber kein scheiss du hängengebliebendes Opfer . Pass auf was du schreibst
                > hier bei uns in Deutschland haben wir kein Platz für solche Fische wie du.
                >
                Zdybka, ja płynna w innym języku - translation, please. :)
                • zdybka Re: A poza wyzwiskami masz jakies argumenty? 16.09.12, 17:52
                  virgil33 napisała:

> Zdybka, ja płynna w innym języku - translation, please. :)

Odnioslam sie do " Tante " ( ciotki ) .Jak tak sie chwali Niemieckim to powinna
                  zrozumiec .
                  No chyba ,ze zalezy Ci ,to moge to przetlumaczyc :)))))))
                  • virgil33 Re: A poza wyzwiskami masz jakies argumenty? 16.09.12, 17:56
                    zdybka napisała:

> virgil33 napisała:
                    >
                    > > Zdybka, ja płynna w innym języku - translation, please. :)
                    >
                    > Odnioslam sie do " Tante " ( ciotki ) .Jak tak sie chwali Niemieckim to powinna
                    >
                    > zrozumiec .
                    > No chyba ,ze zalezy Ci ,to moge to przetlumaczyc :)))))))

Nieee, chyba sobie odpuszczę :)
            • 6.smiech Re: A poza wyzwiskami masz jakies argumenty? 16.09.12, 17:46
              ciotka_ltd napisała:

> Bo ja cie moge wyzawac w paru jezykach, poczynajac - jako Bawarka - od niemieck
              > iego. Chcesz? i po irlandzku potrafie ....

ciocia klocia, juz i tak dosc duzego blazna z siebie zrobilas na tym forum wiec moze wyipij reszte tej swojej niby irlandzkiej whisky i idz odespac. Jak chcesz to nawet w Bawarii. Sny
              dla debili sa na rachunek firmy produkujacej ten trunek co lubisz. (Moze czeski ?)
          • Gość: oi Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.09.12, 18:55
            Ty 6.smiech co za pi... takie głupie dzieci rodzi!
        • Gość: obywatel Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.12, 14:53
          Nie przezywaj ludzi od kretynów bo jak mniemam jesteś PRAWDZIWYM POLAKIEM, katolikiem
          i pisiorem. Odpowiedź tylko na jedno pytanie -czy ty naprawdę uważasz się za katolika ?
          Odpowiedź to sobie bo już odpowiedź znam !
        • virgil33 Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus 16.09.12, 15:45
          Gość portalu: jz napisał(a):

> Debilu skończ z pisaniem postów na etacie platformerskiej hołoty...
          Hołotę to pamiętam, jak ostatnio buczeli na cmentarzu przed powstańcami.
    • jacekczewa Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tuska... 16.09.12, 13:16
      chcialbym pracowac w tym "zachodnim" kryzysie i zarabiac 3 tys euro a nie jak teraz 2,5 tys zeta, ja chce takiego kryzysu w tym świetopieprznietym kraju
      • rydzyk_fizyk Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus 16.09.12, 14:13
        Racja, sprowadźmy zachodni kryzys do Polski :)
    • klarneta8 Duda to komunistyczny komandos, cham i podjudzacz 16.09.12, 13:21
      Zamieniaja Jasna GORE w MIEJSCE politycznych wiecy.Za moment koscioly beda puste.
      • Gość: gość 1 Re: Duda to komunistyczny komandos, cham i podju IP: *.ngm.net.pl 16.09.12, 13:42
        Zgadzam się.
        Jeden z księży powiedział "Jasna Góra, to miejsce polityki i biznesu", no i tak trwa - póżniej czarni będą szukać winnego zbezczeszczenia tego miejsca.
      • Gość: kolo Re: Duda to komunistyczny komandos, cham i podju IP: *.96.234.51.tvksmp.pl 16.09.12, 13:48
        Nie chcemy premiera Dudy, chcemy ochrony praw pracowników !! Aby to było mozliwe nalezy:
        1). wyprowadzić związki z zakłądów - pracownicy niech się zrzeszają jak trzeba ochrony to ścigają etatowego prawnika na usługach związku - ŻADNYCH CHRONIEŃ ZWIĄZKOWYCH chyba że dla wszytskich zrzeszonych w zwiąku a nie paru wybrańców
        2). związek utrzymuje się tylko z datków na jego rzecz od wdzięcznych pracowników i ewentualnie jakiś WYBRANYCH form zarobkowania (np. wydawania książek, gazet itd).
        To wystarczy aby było skutecznie - reszta to bujda i naciągactwo !!!!!!!!!
      • Gość: zulugula Re: Duda to komunistyczny komandos, cham i podju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 13:53
        Powiem więcej : swoje mowy notuje w komunistycznych zeszytach w kratkę ! Komunistycznym czerwonym (czemu nie czarnym ?) długopisem z komunistycznym tuszem !
      • polakonly Hej koledzy moi z dawnych lat-obrastacie w tłuszcz 16.09.12, 14:25
        już Was w swoje łapy dopadł szmal, Piana płynie z ust.
        Żegnam Was, Już wiem. Nie będziemy mieli wspólnych spraw.
        Żegnam Was. Już wiem. Nie spotkamy się.

Panu Dudzie i jego Kolegom z Solidarności, dedykujemy piosenkę "Nie płacz Ewka" zesp.Perfect
        - działacze dawnej Solidarności.

P.S.: A tak naprawdę, to nigdy nie działaliśmy, ani nawet nie spotkaliśmy się z p.Dudą. Jest z innego pokolenia i próbuje robić karierę polityczną podłączając się do katolicyzmu.
    • Gość: apage satana Panie Duda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 13:48
      Panie Duda, chcesz pan walczyć ze złodziejskim rządem Tuska, a zwracasz sie o pomoc do złodziei i rabusiów watykańskich ?
      Tusk daje im ok. 10 mld zł rocznie, a do tego dary w naturze. Po prostu odpala im złodziejską dolę ! To kilka dużych inwestycji dających pracę niepracujacym. I to panu nie przeszkadza ?
      • polakonly Lumpen-proletariat. To jedynie przychodzi mi do 16.09.12, 14:10
        głowy, gdy słucham demagogów z obecnej - nie mającej nic wspólnego z dawną - Solidarności.
        To słowo przyszło mi na myśl gdy obserwowałem solidarnościowy wiec poparcia dla J.Kaczyńskiego
        zorganizowany z udziałem całego Episkopatu Krk w Szczecinie 2 lata temu. Nic się nie zmieniło. Polska nadal jest dzielona na katolicką i niekatolicką. Odstręcza do od katolicyzmu wielu ludzi, którzy do niedawna czuli się katolikami.
        • zoubr123 Re: Lumpen-proletariat. To jedynie przychodzi mi 16.09.12, 18:23
          Niestety to prawda! To przecież nie jest związek zawodowy tylko wyznaniowy! Solidarność i kościól katolicki zgotowały Polsce biedę a Polakom wyzysk.
        • Gość: Polak mały Hej solidaruchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 18:46
          Hej stoczniowcy, a gdzie wasze stocznie ?
          Hej hutnicy, a gdzie wasze huty ?
          Hej górnicy ! I na was też przyjdzie kolej. Buzek kazał zamknąć (wysadzić) dwadzieścia kilka kopalni, Tusk sprzedał najlepszą - "Bogdankę" - i zamierza sprzedawać następne, a węgiel jest kupowany za granicą !
          Ale macie "wolność" (od czego ?) i "niepodległość".
          O take Polskie walczylyśta ?
    • a-lfa Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tuska... 16.09.12, 13:52
      innymi słowy idealny ustrój państwa to socjalim lub nawet komunizm tyle że katolicki. Zamiast PZPR damy PiS + 2 jakies inne przystawki i bedzie. Miast przewodniej roli partii bedzie przewodnia rola KK i bedzie idealnie.
      • polakonly Witamy Was Najmilsi w jądrze ciemności. Niechaj 16.09.12, 14:15
        ciemność będzie z Wami. Na wieki wieków. Amen.
    • andi.11111 Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus 16.09.12, 13:57
      Pan Duda naprawdę walczy o uprawnienia pracownicze,niezależnie od patologii w Solidarności.Musi to robić w Kościele,gdyż nie ma dostępu do mediów typu GW,TVN z powodu ich sympatii dla Partii Oszustów.Umowy śmieciowe są złem,bo zmniejszają prawa pracowników do urlopów , świadczeń zdrowotnych i emerytalnych.Jak wiadomo w Polsce jest najwięcej umów śmieciowych w Unii.
      • a-lfa Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus 16.09.12, 14:03
        Wobec tego faktycznie idealnym ustrojem będzie socjalizm - przypominam przed 1989 rokiem był przymus pracy i praca dla każdego była chyba, iż ktoś wyraźnie pracować nie chciał. Tyle, iż socjalizm w wersji smagniętej od ZSRR wykluczał religie. Wobec tego zmieńmy tylko założenia i do ogólnych założeń socjalizmu dodajmy wartości katolickie i będzie ustrój idealny.
        • Gość: urkar Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus IP: *.ngm.net.pl 16.09.12, 14:26
          Fundamentalizm wyznaniowy jest rzeczą najgorszą z możliwych - patrz islam.
          Czarna Mafia to - kłamstwa, oszustwa, złodziejstwo, to zagłada cywilizacji i demokracji.
          • Gość: a-lfa Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus IP: *.net.stream.pl 16.09.12, 14:38
            Owszem, co fundamentalizmu zgoda. Ja zaś się odniosłem do wypowiedzi p. Dudy i tak mnie się wydaje, iż wedle hierarchów KK taki PRL tyle, że katolicki był by czymś idealnym.
    • Gość: kioto Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus IP: *.opera-mini.net 16.09.12, 13:59
      duda, lizodu.p.ie kaczyńskiego - won z Częstochowy.
    • nty Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tuska... 16.09.12, 14:24
      To już przekracza wszelkie normy obyczajności. Nierób i obibok na ambonie, przecież musi tak mówić, bo nic innego nie potrafi i szybko znalazł by się tam co tak krytykuje i na dodatek z ambony kłamie i oczernia premiera i prawowity rząd, nie przystoi kościołowi wpuszczać oszczerców i nierobów na ambony. Czy w ogóle jest zgodne z nauką, którą głosi, według mnie katolika. Nie.
      • polakonly Jasna Góra zarzewiem rewolucji proletariackiej? 16.09.12, 14:36
        Czy na wystrzał działa stojącego na murach, tłum ma ruszyć na Belweder??!! Czy drugim wcieleciem Lenina będzie o. Rydzyk?? Innego charyzmatycznego przywódcy katolickiego nie widzę.
    • Gość: Marian Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.12, 14:44
      Pan przewodniczący przemawiając na Jasnej Górze tworzy wraz z kościołem precedens.
      Teraz np. proboszcz jak będzie miał ochotę, udostępni ambonę osobie świeckiej.
      Wreszcie zaczyna się coś zmieniać na dobre w kościele. Za parę lat na mszy będzie
      pusto a ksiądz lub osoba świecka nie będzie już musiała opowiadać dyrdymały, bo nie będzie
      już miał kto tego słuchać. Super na to czekałem !
    • bolekzaja Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tuska... 16.09.12, 14:50
      synek nie rob nom gańby - tys jest taki co nie pasuje do nos do slonzoków - jakbych mogł to bych ci powiedzidzioł na cztery litycy - tys jest c..l
      • 0721x Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus 16.09.12, 15:01
        z tego co słyszałem to bóg jest wszechmogący to niech im ten wyśniony dobrobyt załatwi
        czego buc się Tuska czepia
    • han-ss Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tuska... 16.09.12, 15:06
      a czy przewodniczący nie ma racji ?
      umowy śmieciowe, brak bezpieczeństwa socjalnego, praca bez zapłaty nadgodzin, stawki po 5, 6 zł na godzine, tyra się cały dzień, i ledwo starcza od 1 do 1, nawet jak dwoje małżonków pracuje, to też wcale nie ma kokosów,
      no chyba że się jest z mafii lekarskiej czy sędziowskiej, ewentualnie politykiem,
      ale ta hitlerowska banda która teraz rządzi, już niedługo będzie rządzić,
      • Gość: Artur Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus IP: *.net.stream.pl 16.09.12, 15:46
        I przyjdzie J. Kaczyński czyli PiS i stworzy raj na ziemi czyli zmieni ustrój na socjalistyczny i kazdy bedzie miał prace. Zaraz, zaraz czy czegoś takiego już nie przerabialiśmy te 23 lata temu? I kto jak nie Solidarność doprowadził do zamiany socjalizmu na kapitalizm? A niestety kapitalizm jest bezwzględny. Jedni mają wszytko inni nie mają niczego.
        Wobec tego trzeba powrócić do socjalizmu. Przykro mi ale ja innej drogi nie widzę. Jesli kazdy ma mieć prace jesli ma nie być umów śmieciowych tyle tylko iż socjalizm z zasady wyklucza religie. No to wobec tego trzeba stworzyc neo socjalizm katolicki. Ja innego rozwiazania problemu nie widze.
        • miglanc86 Arturze trzeba sobie dać szansę 16.09.12, 17:39
          Dla Ciebie jest bezwzględny.A utrzymywanie łotrów przy władzy.Nie wyjdzie na dłuższa metę.
          • Gość: Artur Re: Arturze trzeba sobie dać szansę IP: *.net.stream.pl 16.09.12, 18:25
            U władzy są łotry. Ok. A poprzedni byli zapewne świeci. A tak w ogóle to po jaką chusteczke było zmieniać ustrój? Skor chcemy aby było po równo i sprawiedliwie trzeba było pozsotac przy poprzednim ustroju który przynajmniej teoretycznei zapewniał to iż wszyscy bedą mieli po równo a bezrobocie w zasadzie było pojęciem nieznanym. Tylko u jasnej andromedy dlaczego po mieso trzeba było stać w kilometrowej kolejce? A szynka była niedostepnym luksusem? Wybacz ale ja tu czegoś nei rozumiem. Skoro socjalizm czy komunizm były takimi idealnymi ustrojami to czemu jak Solidarność obieła pełnei wadzy po 1990 roku nie zreformowałą socjalizmu (choćby na wzór dzisiejszej Białorusi) tylko zafundowała nam kapitalizm rodem z XIX wieku? Pytam się czemu? Tylko wytłumacz mi skro to quasi socjalistyczna Białoruś gdzie nadal bezrobocie jest marginalne gdzie nie było prywatyzacji jest takimwspaniałym krajem to dlaczego Białorusini pracuja w Polsce a nie Polacy na Białorusi? Przecież skoro tam jest tak dobrze to tak powinno być.
            Chcemy po równo ok. zafundujmy sobie ponownei socjalizm tyle ze KK jako siłą przewodnią i zobaczymy co się stanie. Mam obawy iż zafundujemy sobie scenariusz grecki tyle że my szybciej zbankrutujemy oczywiscie wczesniej znowu kazdy z nas zostanie milonerem.
            • kretyno-fob Re: Arturze trzeba sobie dać szansę 16.09.12, 18:53
              Szynka nadal jest dla większości niedostępnym luksusem.Nie stać ich na nią.
              • Gość: Artur Re: Arturze trzeba sobie dać szansę IP: *.net.stream.pl 16.09.12, 20:14
                Owszem może i masz racje. Wobec tego wytłumacz mi proszę, po jaka ciężka cho..ę zamieniliście siekierkę na kijek? Socjalizm był zły kapitalizm jest zły. O jakimś innym ustroju nie słyszałem. Socjalizm miał gwarantować równość i sprawiedliwość i faktyczne bezrobocia nie było. Kapitalizm zaś z zasady niczego nikomu nie gwarantuje. To wytłumacz mi, czemu socjalizm zbankrutował (sam dobrze pamiętam całkowicie puste półki w normalnych sklepach) i to właśnie Solidarność od niego odeszła i wprowadziła nam kapitalizm? To chyba coś całkowicie nielogicznego. Przecież ustrój socjalistyczny powinien być dla działacza związkowego ideałem, do którego należy dążyć. Ja tu widzę jakąś dziwną niekonsekwencję.
                • kretyno-fob Re: Arturze trzeba sobie dać szansę 16.09.12, 20:26
                  Po pierwsze założę się,że większość członków tamtej Solidarności,gdyby wiedziała jak będzie wyglądał ten ich wymarzony kapitalizm,osobiście wykończyłaby całą opozycje.A po drugie jakoś istnieją kraje,które mimo kapitalizmu pozwalają ludziom żyć godnie.I nikt nie mówi,że jest tam socjalizm.
                  • Gość: a-lfa Re: Arturze trzeba sobie dać szansę IP: *.net.stream.pl 16.09.12, 20:48
                    Kraje te nie miały szczęścia przerabiać dobrodziejstwa 45 lat socjalizmu i czułej opieki ze strony Wielkiego Brata. To po pierwsze. A po drugie to chyba założenia klasycznego kapitalizmu były naszym decydentom znane no chyba, iż przespali te lekcje w szkole i lektur choćby Konopnickiej też nie czytali. Smutne to, bo wtedy by wiedzieli, czym pachnie „czysty” kapitalizm. Kapitalizm państw zachodnich wyewoluował na gruncie bogatego państwa z prężna gospodarką. Przecież wzorowano się na II RP to chyba wypadałoby się zainteresować dolą robotników i pracowników najemnych choćby w 1939 roku. W końcu II RP nie należała do państw opiekuńczych. Opiekuńczy ponoć był socjalizm. Innymi słowy sami działacze zafundowali swym obywatelom II RP - bis. Nie podjęto próby zreformowania socjalizmu tylko odrzucono go, jako coś złego. No to mamy to, co nam zafundowały solidarnościowe elity, czyli hybrydę kapitalizmu w najgorszym XIX wiecznym wydaniu z biurokracją i przepisami rodem z PRL -u. I dodatkowo z całkowita atrofią państwa.
                    • kretyno-fob Re: Arturze trzeba sobie dać szansę 16.09.12, 21:12
                      i tu się niestety muszę z tobą zgodzić.I dlatego własnie twierdzę,że gdyby członkowie tamtej Solidarności wiedzieli do czego doprowadzą,na drzewach wisiałaby opozycja z KOR na czele.A przecież można było iść inną drogą,wystarczyło trochę mniej ślepego fanatyzmu liberałów pokroju Balcerowicza,a trochę więcej rozumu.
                      • miglanc86 Re: Arturze trzeba sobie dać szansę 16.09.12, 21:34
                        Elity Solidarności nie rozliczyły byłych sługusów bezpieki i oprawców.Którzy dobrze sobie poradzili w RP.Bo pensje nie były głodowe ,jak u reszty ludzi.Kościół pomagał w wykształceniu działaczy.Bo nie mieli patentu na władzę .Na pomysł rządzenia.Na lubelskim KUL zdobywali wykształcenie.Gdzie wykładał Maniuś Krzaklewski.Studiował tam nie jaki Palikot.Największym błędem było powierzenie prezydentury Wałęsie.Ten zrobił wszystko ,by esbekom włos z głowy nie spadł.Rozkradanie majątku komunistycznego.I bogacenie się grupki ludzi .To był Solidarności.
                        • kretyno-fob Re: Arturze trzeba sobie dać szansę 16.09.12, 21:42
                          Wywieszanie komunistów nic by nie dało.To nie oni głównie zawłaszczyli państwo i doprowadzili ludzi do życia w biedzie,a właśnie styropianowe elity.I to nie tylko z obecnej PO ale także ci z PIS i innych prawicowych partyjek.Czy jedni,czy drudzy są siebie warci i obchodzi ich tylko władza i pieniądze.W obecnych czasach wybory to wybieranie między dżumą,cholerą i trądem.
                        • Gość: a-lfa Re: Arturze trzeba sobie dać szansę IP: *.net.stream.pl 17.09.12, 06:32
                          Kraje zachodnie, mimo iż tam kapitalizm był od zawsze wykształciły mechanizmy np. sprawnie działającej opieki społecznej i dorobiły się patrzącej dalej niż na własne 4 litery elity polityczne. To nie post komuniści zaraz po wygranych wyborach i zdobyciu pełni władzy rzucili się sobie wzajemnie do gardeł, aby z tego tortu zwanego Polską, co dostali w zarząd wyszarpać jak największy kawałek dla siebie. To nie post komuniści i nie SB itd. itp. pozostawili przepisy rodem z PRL - u nijak majce się do gospodarki rynkowej, aby dzięki nim można była łatwiej wyrywać kawałki dla siebie. Przykłady można mnożyć. Zmarnowaliśmy 20 lat. Pechowo w tej chwili mamy kryzys i to, co można było reformować i naprawiać 20 lat temu prędzej czy później trzeba będzie naprawić w warunkach kryzysu. Tylko problem w tym, iż nasze elity polityczne zachowują się tak jakby miały pod zarządem nie biedną Polskę a bogatą Szwecje lub Norwegie. I tym się różnimy od zachodu, iż tam ponoć jest kryzys, ale tam państwa już dawno umieją sobie radzić w takich przypadkach a u nas jak zwykle miast stworzyć prawdziwy okrągły stół zabrać się za uzdrawianie i ratowanie państwa to nasze elity polityczne niestety wraz z pomocą KK, który niestety też chce wyrwać dla siebie duży kawałek z tego tortu, jakim jest Polska skaczą sobie wzajemnie do gardeł.
                          I dlatego czasem dochodzę do wniosku, że naprawdę nasze elity polityczne nie dorosły do funkcjonowania w demokracji.
            • Gość: pierre_dollinsky Re: Arturze trzeba sobie dać szansę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 21:39
              Gość portalu: Artur napisał(a):

> U władzy są łotry. Ok. A poprzedni byli zapewne świeci.

Dla ogłupionych byli i są święci.

> A tak w ogóle to po jaką chusteczke było zmieniać ustrój?
              > Skoro chcemy aby było po równo i sprawiedliwie
              > trzeba było pozostac przy poprzednim...

Na to ten forumowy mądrala już Ci nie odpowie.
    • Gość: a-lfa Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus IP: *.net.stream.pl 16.09.12, 15:53
      W zasadzie trudno okreslić jaki ustrój był by idealny dla Polaków.
      - miałby to zapewne być socjalizm czyli dla każdego praca za godziwe wynagrodzenei.
      - w sklepach ceny powinny być ustalane odgórnie aby nie było drożyzny
      - jednoczesnei powinien być ogromny wybór towarów.
      - państwo powinno wszytko dać obywatelowi i jednoczesnei niczego od obywatela nie żądać.
      Cholibka tu trzba by cudu bo taki ustrój nie istnieje.
      • virgil33 Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus 16.09.12, 15:55
        Gość portalu: a-lfa napisał(a):

> W zasadzie trudno okreslić jaki ustrój był by idealny dla Polaków.
        > - miałby to zapewne być socjalizm czyli dla każdego praca za godziwe wynagrodze
        > nei.
        > - w sklepach ceny powinny być ustalane odgórnie aby nie było drożyzny
        > - jednoczesnei powinien być ogromny wybór towarów.
        > - państwo powinno wszytko dać obywatelowi i jednoczesnei niczego od obywatela n
        > ie żądać.
        > Cholibka tu trzba by cudu bo taki ustrój nie istnieje.

Ale Jaro już ma plan jak to zrobić :D
        • zdybka Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus 16.09.12, 18:00
          virgil33 napisała:

> Ale Jaro już ma plan jak to zrobić :D

O tak ! Znamy te jego Abra - kadabra !
    • 6.smiech Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premier... 16.09.12, 16:04
      tow. PISduda podobno komandos. Czy z tego wyksztalcenia zostala mu tylko zdolnosc podpalania opon i warcholstwo ? Jesli tak to musial sie uczyc tego "zawodu" u takich wodzow
      jak Blasik.
      • poszwa2789 6 śmiech -śmiechem swojego sumienia nie zabijesz 16.09.12, 17:44
        Puszczając bąki na forum ,a wdychając powietrze gdzieś indziej.
        • 6.smiech Re: 6 śmiech -śmiechem swojego sumienia nie zabi 16.09.12, 17:50
          poszwa2789 napisał(a):

> Puszczając bąki na forum ,a wdychając powietrze gdzieś indziej.

Moge tylko pogratulowac ze wolisz baki PISdudy. Na nich napewno polecisz jak czesc
          Polakow na dzwiach od stodoly do dobrobytu. (oczywiscie po obaleniu Tuska).
        • zdybka Re: 6 śmiech -śmiechem swojego sumienia nie zabi 16.09.12, 17:55
          poszwa2789 napisał(a):

Niech zgadne ! Ty z tych..... katolo - patrioto - Polako !!!!!!
        • 6.smiech Re: 6 śmiech -śmiechem swojego sumienia nie zabi 16.09.12, 18:17
          poszwa2789 napisał(a):

zal ci co ? poszewko od koscielnych smrodow.
    • mastertomster Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premier... 16.09.12, 16:21
      5 lat, dokonania Tuska z pozycji fizola (pracownika fizycznego):
      - Umowy śmieciowe
      - 67
      - Wysokie bezrobocie
      - Europejskie ceny usług i towarów
      - Jedne z najniższych płac w Europie
      I największy sukces Platformy:
      - Exodus ponad 2 milionów polaków za chlebem poza granice kraju.
      Ale dla lemingów to tylko brednie pisowskiego frustrata (nigdy na kaczora nie glosowałem)
      • Gość: a-lfa Re: Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premi IP: *.net.stream.pl 16.09.12, 20:33
        Czy Ty naprawdę jesteś przekonany, iż gdyby u władzy pozostał PiS było by inaczej? Bo ja mam obawy, iż nie. Owszem była alternatywa. Dodrukować pieniędzy, wyjść z UE zamknąć granice pogodni zagraniczne firmy z Polski i przerobić scenariusz grecki. Co prawda PiS i spółka zajmował się podczas swych 2 rządów nie reformami a walką wewnątrz koalicji nie mniej gdyby PiS pozostał u władzy miałby 2 wyjścia zrobić to, co uczyniła PO lub narazić się: górnikom, hutnikom, rolnikom oraz wszelakim służbą mundurowym zabierając im przywileje? Nie sadze by PiS był na tyle odważny. I bardzo proszę o nie porównywania nas z taka Francja, bo dzielą nas od niej lata świetlne.
        Wybacz, ale ja nie wierze, iż Jarosław Kaczyński wraz z PiS – em są gwarantem jak to ktoś z fan bojów Pana Prezesa napisał wprowadzenia Polski na drogę wiodąca do świetlanej przyszłości. PiS swą szansę już miał. I sam dobrowolnie zrezygnował z władzy. I to przed terminem.
        • Gość: oi Re: Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premi IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.09.12, 21:10
          PIS ma szanse namieszać w kolejnych wyborach pod warunkiem,że obali Jarosława,on wielu zniechęca do PIS-u!
        • mastertomster Re: Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premi 16.09.12, 21:34
          Dla mnie to bez różnicy kto będzie rządził oby tylko podszedł do zagadnienia sumiennie, aby tylko realizował swój program i będę happy. Niestety nie mamy zbytnio wyboru, jeśli nie PO to PiS lub inne wynalazki.
          Szkoda że SLD dalej trwa przy starych gębach. Gdyby odświeżyli zasoby ludzkie i mieli wporzo program byliby jakąś alternatywą. Miller, Kalisz i inne stare wygi odpychają od lewicy.
    • cul-de-sac Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premier... 16.09.12, 16:34
      Na Jasnej Gorze niepokojaca zaciemniaja sie umysly politycznych celebrytow. Jakies sily nieczyste tam oddzialuja?
      • poszwa2789 Najwyższa pora rozliczyć tych dziadów z sejmu 16.09.12, 17:51
        Ten rząd wysłać na Madagaskar.Resztę polityków na Wyspy Owcze.Duda krzyknij i prowadź na barykady.A na innowierców przysłać wyznawców< mahty .W try miga zrobią porządek.
        • polakonly Re: Najwyższa pora rozliczyć tych dziadów z sejmu 16.09.12, 18:02
          Rozliczymy ich sami w wyborach. To są nasze sprawy a nie kleru, który może głosować jak chce, ale niech nie mąci w głowach prostaczkom.
        • 6.smiech Re: Najwyższa pora rozliczyć tych dziadów z sejmu 16.09.12, 18:20
          poszwa2789 napisał(a):

> Ten rząd wysłać na Madagaskar.Resztę polityków na Wyspy Owcze.Duda krzyknij i p
          > rowadź na barykady.A na innowierców przysłać wyznawców< mahty .W try miga z
          > robią porządek.

Juz widze desant moherow i pijaczkow spod kiosku z piwem obalajacy rzad obrzucajac Polske
          aparatami sluchowymi i sztucznymi szczekami.
          • zdybka Re: Najwyższa pora rozliczyć tych dziadów z sejmu 16.09.12, 18:25
            6.smiech napisał:

> Juz widze desant moherow i pijaczkow spod kiosku z piwem obalajacy rzad obrzuca
            > jac Polske
            > aparatami sluchowymi i sztucznymi szczekami.

Menele beda mohery po raczke prowadzic .Wiesz ,tak grzecznie .....
            • poszwa2789 Re: Najwyższa pora rozliczyć tych dziadów z sejmu 16.09.12, 18:32
              I proszę jak można od razu hołotę i śmieci odróżnić od pana.PO jego wpisach .Jeden krótki temacik rzucony.I hołota się pląta.
              • 6.smiech Re: Najwyższa pora rozliczyć tych dziadów z sejmu 16.09.12, 18:38
                poszwa2789 napisał(a):

> I proszę jak można od razu hołotę i śmieci odróżnić od pana.PO jego wpisach .J
                > eden krótki temacik rzucony.I hołota się pląta.

A ty sie juz w tej swojej poszewce calkiem zaplatales i moze czas skonczy pic i bredzic.
                Niech ci sie snia mile sny ze idziesz na bartkady z Pisduda z palaca opna na glowie. Moze
                zostaniesz swietym ? Kto wie ? Dziwisz milosierny.
                • kretyno-fob Re: Najwyższa pora rozliczyć tych dziadów z sejmu 16.09.12, 18:58
                  Ty jednak jesteś zwykłym nieuleczalnym chamem.
                  • zdybka Re: Najwyższa pora rozliczyć tych dziadów z sejmu 16.09.12, 19:10
                    kretyno-fob napisał(a):

> Ty jednak jesteś zwykłym nieuleczalnym chamem.

W tym momencie jestes jednak jednostronny .A wydawaloby sie ......
                    • kretyno-fob Re: Najwyższa pora rozliczyć tych dziadów z sejmu 16.09.12, 19:13
                      Niby w czym?Naśmiewanie się z innych bez odniesienia się do treści wypowiedzi.
                      • zdybka Re: Najwyższa pora rozliczyć tych dziadów z sejmu 16.09.12, 19:20
                        To zacznij czytac wpisy od poczatku a nie wyrywkowo ,a nie jak kto ci sie
                        spodoba lub nie !

Tyle na temat .Zegnam .
                        • kretyno-fob Re: Najwyższa pora rozliczyć tych dziadów z sejmu 16.09.12, 19:35
                          Przeczytałem wszystkie wpisy i zdania nie zmienię.Nie odnieśliście się do treści jej wypowiedzi,bo nie mieliście żadnych argumentów ją podważających,tylko od razy zaczęliście osobiste wycieczki.Tak postępuje ktoś wściekły na swoją bezsilność w dyskusji,lecz fanatycznie uważający,że tylko on ma racje.I to by było na tyle.Żegnam.
                          • 6.smiech Re: Najwyższa pora rozliczyć tych dziadów z sejmu 16.09.12, 19:52
                            kretyno-fob napisał(a):

> Przeczytałem wszystkie wpisy i zdania nie zmienię.Nie odnieśliście się do treśc
                            > i jej wypowiedzi,bo nie mieliście żadnych argumentów ją podważających,tylko od
                            > razy zaczęliście osobiste wycieczki.Tak postępuje ktoś wściekły na swoją bezsil
                            > ność w dyskusji,lecz fanatycznie uważający,że tylko on ma racje.I to by było na
                            > tyle.Żegnam.

Idz spac kretynku bo czepiasz sie slow i to tez swiadczy o bezsilnosci takich jak ty w dyskusji.
                            • Gość: gościu Pusty śmiech i zdybka IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.12, 20:01
                              No faktycznie parędziesiąt twoich wpisów świadczy o twojej i<inteligencji i mądrości.Żółć ci płynie .Wszyscy kretyni ,dupki i moherowe łby.Tylko ty jeden co tu krzyczy i ten drugi nick.PO tak wspaniałych wpisach możesz spokojnie rączki położyć na kołdrze .Wypełniłeś swój obywatelski obowiązek oplucia tu wszystkich.Zadanie wykonania twojej partii zostały spełnione .Cześć twojej nie pamięci.
                            • kretyno-fob Re: Najwyższa pora rozliczyć tych dziadów z sejmu 16.09.12, 20:29
                              O cham się obudził.Po twoim słowniku i poziomie jestem pewien,że jesteś przedstawicielem typowego polskiego byznesmena ze słomą z butów wystającą.
      • Gość: sas Re: Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 18:03
        Duda spadaj na drzewo... stop demagogom i populistom - pasożytom wciskającym kit zdezorientowanej publice...
        I Paulini bez klasy i rasy... goszczący cynicznych graczy politycznych stają się
        współodpowiedzialnymi za nakręcanie spirali nienawiści w społeczności Polaków - to więcej niż grzech, to zbrodnia...
        • papamobileex Re: Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premi 16.09.12, 18:11
          Dlaczego .Paulini zawsze stali na straży prawdomówności władzy.Nienawiść to tacy nakręcają jak ty i reszta tej hołoty z SLD i Palikota.Balty ,Niesiołowskie ,Urbany.Reszta może spokojnie kraść patrząc na twój wpis w obronie złodziei i kłamców.Co obiecali i nie dotrzymali.
          • zoubr123 Solidarność to bieda i bezrobocie 16.09.12, 18:26
            papa zasrałeś strasznie, idz już bo śmierdzisz!
            • poszwa2789 Re: Solidarność to bieda i bezrobocie 16.09.12, 18:33
              Wciągałęś kiedyś pampersa nosem .Spróbuj.
          • zdybka Re: Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premi 16.09.12, 18:30
            papamobileex napisał(a):

> Dlaczego .Paulini zawsze stali na straży prawdomówności władzy.Nienawiść to tac
            > y nakręcają jak ty i reszta tej hołoty z SLD i Palikota.Balty ,Niesiołowskie ,U
            > rbany.Reszta może spokojnie kraść patrząc na twój wpis w obronie złodziei i kła
            > mców.Co obiecali i nie dotrzymali.

Ej ,teraz tak na powaznie .
            Nie ma polityka ,ktory dotrzymal swoje obietnice .Kazdy przed wyborami cos tam
            obiecuje ,wiec nie szukaj swietych bo ich nie znajdziesz .
          • Gość: a-lfa Re: Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premi IP: *.net.stream.pl 16.09.12, 18:52
            Prośba przetłumacz to co napisałeś z wolskiego na polski. Bo ni chusteczki nie zroumiałem o co ci chodziło.
    • costa3500 Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premier... 16.09.12, 18:30

Zastanawiam się czy nasz rząd zmądrzeje i przestanie wydawać kasę z naszych podatków na organizacje pijaków,nierobów z jakiejś solidarności.Podobno mamy kryzys a to bydło żre i pije za friko.
      • poszwa2789 Re: Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premi 16.09.12, 18:35
        To jest twój rząd mów za siebie.
        • zdybka Re: Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premi 16.09.12, 18:37
          poszwa2789 napisał(a):

> To jest twój rząd mów za siebie.

A ty od kosmitow ?
        • 6.smiech Re: Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premi 16.09.12, 18:41
          poszwa2789 napisał(a):

> To jest twój rząd mów za siebie.

A poszewka za kogo mowi ? za pusta glowe ktora na niej spoczywa.
      • Gość: a-lfa Re: Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premi IP: *.net.stream.pl 16.09.12, 18:40
        Ciekawostką jest to, iż najsilniejsze związki zawodowe są tam gdzie działają one po za firmami. W Wielkiej Brytanii czy USA związki zawodowe są bardzo silne i pracodawcy muszą się z nimi liczyć. Ale co ciekawe tam ZZ zajmują się tym, co do nich należy, czyli obroną praw pracowników i pomocą tym, co są w nich zrzeszeni. U nas związkowcy stali się politykami. A prawa pracowników najczęściej mają głęboko i szeroko. Taka jest smutna prawda.
        • Gość: zyx Re: Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premi IP: 188.95.29.* 16.09.12, 19:00
          ...a ile dostaje za przewodniczenie Solidarności
          niejaki pan Duda?
          Minimalna płaca krajowa ? czy znaczna wielokrotność
          tej kwoty?
          Jak ma się gruby portfel,łatwo jest pyszczyć na prawo i lewo!
    • Gość: wojna Albo wojna domowa, albo Rada Ocalenia Narodowego IP: *.ice-net.pl 16.09.12, 18:41
      między ludźmi narosło już tyle nienawiści,
      a struktury państwa popadły już w taką patologię, że są jedynie dwie możliwości:
      1)wojna domowa
      2)powołać Radę Ocalenia Narodowego, pozamykać kanciarzy i złodzei przy korytach, odebrać majątki.
      • Gość: Artur Re: Albo wojna domowa, albo Rada Ocalenia Narodow IP: *.net.stream.pl 16.09.12, 18:48
        To mam obawy iż trzeba by zamknąc 99,9% wszytkich polityków od prawej do lewej strony + do tego dołożyc miłujacych pokój i żyjących w "ubóstwie" funkcjonariuszy KK którzy już dawno odeszli od tego co głosił Chrystus.
        Tylko drobne pytanie: Jaką masz gwarancje że Ci co tę radę stworzą bedą uczciwi?
        • zdybka Re: Albo wojna domowa, albo Rada Ocalenia Narodow 16.09.12, 19:16
          I tu sie kolo zamyka .Trudno nam bedzie znalesc idealne wyjscie ,
          zawsze sie znajdzie jakies ale .Jak nie to ,to co innego ,a czas leci
          i kto na tym wszystkim traci ?
          • 6.smiech Re: Albo wojna domowa, albo Rada Ocalenia Narodow 16.09.12, 19:58
            Putin albo Chinczycy wam ten dylemat rozwiaza.
      • Gość: Niewodniczański Pajacyk klikajcie IP: *.apus-net.pl 16.09.12, 21:08
        Pajacu mój drogi, w demokracji są wybory.
        I czy Ci się to podoba, czy nie to one będą decydowały kto będzie rządził.
        Mam nadzieję, że nigdy paru sfrustrowanych pajaców nie wywoła zamieszek.
        Mniejszość może sobie pokrzyczeć, na to jest zgoda.
        O tym kto będzie nami rządził zdecyduje większość.
        Nawet jeśli moja partia przegra to uszanuję taki wybór.
        • Gość: oi Re: Pajacyk klikajcie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.09.12, 21:14
          Zgoda w demokracji są wybory,jednak nie z tą ordynacją wyborczą,gdzie poseł jest ubezwłasnowolniony przez szefa swojej partii.U nas zamiast tych posłów,senatorów wystarcz Jarek,Donald,Leszek,Waldek i Januszek reszta mało ważni bo i tak robią to co szef karze!
          • Gość: Niewodniczański Tak Oi IP: *.apus-net.pl 16.09.12, 22:02
            Widzisz, nawet z Tobą potrafię się zgodzić.
            W pełni popieram to co napisałeś, ale jednocześnie nie rozumiem dlaczego naciągasz fakty dla swoich racji.
            Bronisz pajaca od Antykomor, pajaca który fałszuje legitymację studencką, dokumentację medyczną. Chłystka z dwoma wyrokami w zawieszeniu.
            To jak jest z tą twoją oceną moralności Oi.
            • Gość: oi Re: Tak Oi IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.09.12, 08:10
              Ano widzisz fałszowanie dokumentów !Raz była głośna sprawa ucznia,który za zmiane daty urodzenia dostał wyrok.
              Natomiast słyszałeś by jakiś poseł dostał wyrok za fałszowanie dokumentacji?Nawet ci co prawa jazdy nie mają rozliczają paliwo w ilościach hurtowych i co?
              Kolesia sądzili za to,że uruchomił strone w necie a reszta jest naciągana i to z czasem wyjdzie.
            • Gość: oi Re: Tak Oi IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.09.12, 09:43
              A jeszcze pare słów o tej niby moralności
              1. Afera hazardowa, 2. Afera lekowa, 3. Afera z kupowaniem głosów w Wałbrzychu, 4. Afera Senatora Misiaka (ustawione przetargi), 5. Afera ministra Grada (firma jego zony przypadkowo wygrywa przetargi dla ministerstwa którym kieruje Grad...), 6. Afera ... rozwiń całośćministra Grabarczyka, 7. Podsłuchiwanie dziennikarzy przez ABW, 8. Zakup samolotów Bryza bez przetargu, 9. Podwyżka podatku VAT, 10 .Podwyżka podatku gruntowego, 11. Benzyna w górę, 12. Gaz w górę, 13. Kredyty w górę, 14. Żywność w górę, 15. Podwyżka energii, 16. Wzrost cen biletów komunikacji miejskiej , 17. Upadek stoczni (katarscy inwestorzy którzy nie istnieli), 18.Dramatyczna sytuacja w służbie zdrowia w NFZ-cie brakuje 600mil., 19.Od 4 lat brak nawet PROJEKTU poprawy stanu służby zdrowia , 20. Brak odpowiedniego przygotowania i bezpieczeństwa polskich żołnierzy w Afganistanie, 21. Skandaliczne szkolenie wojska - 4 katastrofy lotnicze (Bryza, Casa, Mi-24, Tu-154), 22. Minister sportu na stanowisko dyrektora mianuje swojego prywatnego fryzjera, 23. Pierwszy raz w historii ministrem sprawiedliwości została osoba bez wykształcenia prawniczego 24. Asystent Komorowskiego Roman Kuźniar publicznie deklaruje ze Katyń nie był ludobójstwem 25. Usilnie twierdza ze w Polsce niema kryzysu i jesteśmy zielona wyspa a dług publiczny wynosi ponad 800 miliardów, 26. Wzrost bezrobocia do 13%, 3.2 mln dzieci w Polsce żyje na skraju nędzy, 27. Wzrost liczby bezdomnych, 28. Obietnica wybudowanie do końca 2008 3 000tys km autostrad (nie wybudowano nawet 1 km), 29. Nowo oddana trasa S8 której 1km kosztował 200mln. nadaje się już do generalnego remontu! 30. Wstrzymanie budowy autostrady A2, 31. Według raportu NIK Polowe polskich dróg należałoby zamknąć z powodu stanu technicznego a przyzwoitych jest tylko 0,5 procenta, 32.Wstrzymano wiele inwestycji drogowych, 33. Za poparcie PO w wyborach w 2007 roku Gronkiewicz Waltz dofinansowała stadion piłkarski Legii za ok 500mln, 34. Rząd do końca 2009 miał przyjąć 269 projektów (przyjął 74), 35. Ciągle próby sprywatyzowania strategicznych polskich firm (Lotos, Orlen, WBK, SPEC, LOT,), 36. Coraz więcej opóźnień w przygotowaniach do EURO 2012 (brak autostrad, nowych lotnisk, dworców, hoteli, opóźnienia w budowie stadionu w Warszawie i Wrocławiu, problemy z murawa stadionu w Poznaniu która była już sześciokrotnie wymieniana) 37. Zabrali 1,5mln dla niewidomych, 38. Brak reakcji rządu na krytykę Polski w Parlamencie Europejskim przez holenderskich Eurodeputowanych, 39. Brak reakcji Polskiego rządu na oskarżenia Eriki Steinbach o to ze Polska jest współwinna wybuchowi II Wojny Światowej, 40. Doprowadzenie do likwidacja fabryki FSO, 41. Zabierają pomostówki, 42. Brak reakcji na zamykanie Polskich szkól na Litwie, 43. Brak pieniędzy na wojsko i policje, 44. Wzrost przestępczości, 45. Brak zapowiadanych reform, 46. Planowane zwolnienia, prezesa Narodowego Centrum Sportu otrzymuje 570tys zł premii od minister sportu Anny Muchy za brak dotrzymania terminu związanego z oddaniem do użytku Stadionu Narodowego. 47 .Wyższy wiek emerytalny, 48. Coraz niższy poziom szkolnictwa, 49. Zamykają i likwidują sanatoria dla dzieci, 50. Tragiczna sytuacja na polskiej kolei, a czekamy jeszcze na CUD gospodarczy i druga Irlandię 51. aferę "taśmowa" PSL etc.. etc..
              • Gość: Niewodniczański To są te frazesy Oi IP: *.apus-net.pl 17.09.12, 20:35
                Gdzieś coś usłyszałeś, nieważne czy dokładnie, coś Ci podpowiedzieli bo jesteś chłonny na takie brednie. To takie memlenie radia ojca Tadeusza.
                Wszystkie, absolutnie wszystkie w pół godziny obali student pierwszego roku prawa.
                A nic nie zostało udowodnione, wszystko stoi na glinianych nogach.
                Chcesz żyj tym światem.
                Ja pójdę ma wybory i zagłosuję. Na platformę oczywiście.

P.S. Zapomniałeś o :
                52. - stoczniach
                53 - katastrofie Smoleńskiej
                54 - pasmie dla TV Trwam
                55 - braku transmisji meczów piłki nożnej w TV
                56 - medalach paraolimpijczyków

............i tak można do setki, tysiąca, miliona

• Gość: do oi Oi, daj sobie spokój z tym gościem IP: *.ice-net.pl 17.09.12, 21:09
                  oi, daj sobie spokój z tym gościem. szkoda Twojego czasu, i tak nie dotrze.

oglądałem raz film, gdzie w łagrze więzień komunista z "wielkiej czystki" mówi do drugiego komunisty: "Gdyby Stalin wiedział, co oni tu z nami wyprawiają, z pewnoscią by na to nie pozwolił"......
                  taka mentalność, nie dociera.
                  • Gość: Niewodniczański Stalin? IP: *.apus-net.pl 17.09.12, 21:55
                    1- Wielu naukowców twierdzi, że Stalin był nieślubnym syna Przewalskiego.
                    I ten tatuś Stalina zostawił, stad ta nienawiść do Polaków.
                    2 - Całkiem już spora grupa byłych posłów (znaczących) PIS poznała, ba wie, co nimi wyprawiał Jarosław i na co pozwalał.
                    Inni (jeszcze) mówią "Gdyby Jarosław wiedział co się dzieje w PIS-ie, z pewnością by na to nie pozwolił"
                    • Gość: oi Re: Stalin? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.09.12, 13:34
                      Ano widzisz to co chcesz,Donek widzi zieloną wyspe z cenami Niemieckimi a zarobkami nawet już nie Chińskimi!Bankrut Grecja-minimalna pensja coś koło 650euro netto,Hiszpanie -ponad 800euro i cudowna zielona wyspa 300 euro,umowy śmieciowe z których nie ma wpłat do systemu emerytalnego i to jest ok.Jednocześnie podnosimy wiek emerytalny bo brakuje kasy,no q...a czy to jes mądre?Przykłady można podawać w setkach bzdur jakie ta ekipa wyprawia.
                  • miglanc86 Niewodniczański 18.09.12, 20:37
                    W waszej partii takie słowa obudź się Polsko są zakazane? I dlaczego rezydent Bronisław K. zapomniał po co został wybrany?
                    • Gość: oi Re: Niewodniczański IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.09.12, 07:23
                      W naszej partii?A jakiej?
                      Nigdy do żadnej nie należałem,no chyba,że mnie wcielili jak dziadka premiera do obcego wojska.
                • Gość: oi Re: To są te frazesy Oi IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 18.09.12, 13:28
                  A idz i głosuj na co chcesz,twoja sprawa jeśli poprawi ci to ego,da poczucie(złudne) wpływu na losy kraju.
                  Ja nie ide dopóki JOW nie będzie.
                  Co do ojca Tadeusza ,nie słucham jego radia,Smoleńsk mnie mało obchodzi,interesują mnie niespełnione obietnice czy to Jarka,Donalda,Januszka itd.Jakie konsekwencje ponoszą za brednie wciskane ogłupiałym obywatelom!
        • Gość: hehe Właśnie niewoda w ciebie "kliknąłem" IP: *.ice-net.pl 16.09.12, 22:30
          właśnie niewoda w ciebie kliknąłem.
          to jest twoja "demokracja", nie moja.
          dobrej nocy, demokrato, niech ci się przyśnią demono..... kraty.

• taniarada Re: Właśnie niewoda w ciebie "kliknąłem" 19.09.16, 09:54
            Gość portalu: hehe napisał(a):

> właśnie niewoda w ciebie kliknąłem.
            > to jest twoja "demokracja", nie moja.
            > dobrej nocy, demokrato, niech ci się przyśnią demono..... kraty.
            >
            > Jak zawsze miło.
    • dimo333 Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premier... 16.09.12, 19:30
      polska praca umiera od 1978 r wazne sa tylko praca dla watykanczykow ,pielgrzymki i modly, jak powiedz\ial pewien debil katolicki : nie wazne czy kraj bedzie bogaty czyt biedny wazne by byl katolicki .
      • 6.smiech Re: Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premi 16.09.12, 19:59
        dimo333 napisał:

> polska praca umiera od 1978 r wazne sa tylko praca dla watykanczykow ,pielgrzym
        > ki i modly, jak powiedz\ial pewien debil katolicki : nie wazne czy kraj bedzie
        > bogaty czyt biedny wazne by byl katolicki .

ot i trafnie ujoles sedno polskiego problemu.
        • Gość: Artur Re: Szef Solidarności na Jasnej Górze: Rząd premi IP: *.net.stream.pl 16.09.12, 20:21
          Zadziwiajace ale do grona najbogatszych krajów zaliczaja sie nie te gdzie dominiuje religia katolicka ale te gdzie dominują tzw. protestnaci. Bo koscioły protestanckie uważały prace i bogacenei sie za cnotę. Zaś KK pietnował bogacnie sie szarego obywatela (oczywisce nie dotyczyło to specyficznej elity i jego samego). Notabene reformacja była efektem tego iż nie wszytkim podobał się kierunek w którym KK podążał i podąża. Notabene struktura KK jest feudalna i na dobrą sprawe ten ustrój był uwazany przez KK za idealny.
        • Gość: gościu Od przewodniczącego i reszty biskupów wymagam IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.12, 20:39
          Większej jakości wystąpień w obronie praw ludzi pracy.I większej dbałości o życie polityczne kraju.Bo tylko mała grupka oszołomów krzyczy ,w obronie swoich przywilejów.Reszta tylko obserwuje i siedzi cicho.Jedna jaskółka nie czyni wiosny.Sejm jawnie nie wypełnia swoich powinności.Wyborów nie wznowimy ,bo i tak serwery rosyjskie zadziałają.Ale możemy doprowadzić do rozliczenia sprawiedliwości komunistycznej , która nadal obowiązuje .Rozliczyć drani z SB\UB.Morderców z powszechnych sądów ,prokuratorów.Oficerów śledczych ,sługusów tajnych współpracowników dawnego aparatu PZPR.Materialnie i zadośćuczynienie wszystkim pokrzywdzonym przez komunistów.Władza w parlamencie i w Pałacu Namiestnikowskim należy do tych ludzi i to możemy zmienić.29 wrzesień jest taki dzień wspierania się wobec władzy ignorantów .Możemy to zmienić,wystarczy tylko chcieć.
          • Gość: a-lfa Re: Od przewodniczącego i reszty biskupów wymagam IP: *.net.stream.pl 16.09.12, 20:50
            Sugeruje pilny kontakt z lekarzem albo zmianę dostawcy używek.
            • miglanc86 Re: Od przewodniczącego i reszty biskupów wymagam 16.09.12, 21:42
              To jest rozmowa z alfą co zakłada posty i występuje w obronie swoich przekonań.A racje innych ma w głębokim poważaniu.Jego poważanie jest najważniejsze.Ciekawi jestem świata i pytam dlaczego nie kumkasz jak inni piszą nie prawdę.Racja jest jak dupa ,każdy ma swoją .To też powiedział Marszałek.
          • polakonly Czy kler na Jasnej Górze jeszcze czasem modli się? 16.09.12, 21:42
            czy już tylko buntuje wiernych i spiskuje??
            • Gość: anioł Re: Czy kler na Jasnej Górze jeszcze czasem modli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 22:24
              Ostudźcie emocje,szkoda nerwów i tak każdy będzie robił swoje. Szkoda tylko, że biskup politykuje zamiast modlić się o wszystkie dusze (nawet te donkowe i palikotowe)
          • Gość: Q Re: Od przewodniczącego i reszty biskupów wymagam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.12, 07:11
            gościu a ty dalej te swoje bzdety wypisujesz , znalazłeś już rzeczywistość poligloto???
    • Gość: kolin Re: Piotr Duda na Jasnej Górze: Rząd premiera Tus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.12, 08:31
      działać a nie gadać !!!
    • angrusz1 Ciekawe jak długo 17.09.12, 09:10
      lemingi będą lubić umowy śmieciowe ?

Bo chyba lubią , skoro głosują na PO .
      • Gość: student Re: Ciekawe jak długo IP: 212.87.227.* 17.09.12, 09:45
        A co umowy śmieciowe mają do PO ???
        Będziemy głosować na PO, bo nie chcemy szaleńców z partii Jarosława.
        My widzimy, że kto był stosunkowo blisko tego Pana zmienia albo zakłada nową partię.
      • Gość: kicha Re: Ciekawe jak długo IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 10:13
        a ja chcę stałą umowę z kościołem na głoszenie kazań.
      • Gość: pierre_dollinsky Re: Ciekawe jak długo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 10:35
        angrusz1 napisał:

> lemingi będą lubić umowy śmieciowe ?
        >
        > Bo chyba lubią , skoro głosują na PO .
        -----------------------------------------------

1. Co ma piernik do wiatraka?
        2. Jakaś sensowna kontrpropozycja dla rządów PO?
        • Gość: do piotrusia Już od rana trzepiesz kapucynka IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 18:21
          komputerku. Nie uczysz się ,nie pracujesz tylko trzepiesz.
          • Gość: pierre_dollinsky Re: Ciebie też ktoś musiał nieźle wytrzepać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 20:25
            Przede wszystkim w dekielek.
            • Gość: do piotrusia Oj wytrzepią ciebie nie długo piotrusiu IP: *.dynamic.chello.pl 17.09.12, 20:42
              I tą POskręcaną partyjkę też.Ogólnie wszystkich razem wytrzepią komputerku.
              • Gość: pierre_dollinsky Re: Na razie możesz o tym tylko pomarzyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 21:10
                ... trzepiąc się po dobranocce pod kołderką. Tylko rób sobie przerwy, bo od tego błądzisz i wysyłasz potem pod zły adres takie oto pierdzieluchy:

> I tą POskręcaną partyjkę też.

Nie do mnie z tym, a po drugie tę, a nie "tą", uważaj na lekcjach.

Koniec karmienia.

• Gość: XYZ Re: Ciekawe jak długo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.12, 11:09
        Bo lepsza śmieciowa niż żadna.
        To po 1.
        A po 2 - przynajmniej ja osobiście nie jestem przekonany czy w tej akurat sprawie zmiana u steru władzy cokolwiek zmieni. Nikt nie jest w stanie zmusić prywatnego pracodawcy w sytuacji takiej jaka ona jest na rynku pracy na dawanie umów na czas nieokreślony.

Tylko się pytam skro kapitalizm jest zły to poco było zmieniać dobry sprawiedliwy socjalizm na brutalny kapitalizm - miast próbować zreformować socjalizm? Przecież to właśnie Solidarność odrzuciła socjalizm i wybrała kapitalizm, nie kto inny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka