Dodaj do ulubionych

Jaki internet?

12.12.12, 21:06
Co najlepiej wybrać, zaznaczę że nie mam dostępu do stałego łącza.
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerrt Re: Jaki internet? IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.12, 21:53
      Szybki i tani!
      Co to znaczy "nie mam dostępu do stałego łącza"?
      • Gość: qwerrt Re: Jaki internet? IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.12, 21:53
        www.wybieramy.net/
        • sweet_sensi Re: Jaki internet? 13.12.12, 00:07
          Wszystko zależy od tego gdzie mieszkasz, miasto czy poza miastem
          • n-jurek Re: Jaki internet? 13.12.12, 08:59
            Jaki internet ? Powiem tak: szybki, tani, niezawodny. :)
            • d0_0b Re: Jaki internet? 13.12.12, 09:07
              Takich dostawców (w realnych cenach) w Częstochowie nie uświadczysz ...
              • Gość: kioto Re: Jaki internet? IP: *.opera-mini.net 13.12.12, 09:09
                Założymy się?
                • d0_0b Re: Jaki internet? 13.12.12, 10:39
                  Dawaj "kioto". Czekam z utęsknieniem na propozycje ... Zaproponuj mi dostawcę, dzięki któremu nie będzie u mnie "zawiasu" choćby na ułamek sekundy za rozsądną cenę ...
                  Dodam dla niewtajemniczonych, że jest w Polsce dostępny Internet (mobilny) ZA DARMO !! Tak za darmo - do 512 kilobitów na sekundę, także żadnych rewelacji, ale za free ...
                  • Gość: kioto Re: Jaki internet? IP: *.opera-mini.net 15.12.12, 19:21
                    Darkside
    • Gość: tryp Re: Jaki internet? IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.12, 10:35
      Płacę 60zł i mam 19mb/s w netii, mam jeszcze starą umowe. W nowych umowach np. za 65zł masz 50mb/s, oczywiscie jesli twoje łącze na tyle pozwala. Są też pakiety za 45zł, które pozwalają uzyskać 20mb/s. Neta masz bez limitów zassysania.
      • Gość: Aero2 Re: Jaki internet? IP: *.free.aero2.net.pl 14.12.12, 23:18
        Tak, ale netia to bardzo niestabilne łącze. Masz umowę do 10 Mb/s, ustawiają Cię na max. 5, a chwilami idzie 0.5 Mb/s. Z moich doświadczeń jednak tpsa bije netie na głowę pod względem jakości usługi ale .... wykłada się pod względem cen.
        • Gość: tryp Re: Jaki internet? IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.12, 07:06
          Wszystko zależy czy to w tepsie czy neti od lacza, z ktorego masz dostęp i odleglosci od skrzyni roździelczej, dlatego przed instalacja neta najlepiej zrobic test łacza. Ja u siebie uzyskalem 19Mb/s. Jesli chodzi o stabilnosc, nie moge narzekac, netia kozysta z sieci tpsa.
    • doradca_klienta_netmaks Re: Jaki internet? 13.12.12, 11:26
      Witam, reprezentuję firmę Netmaks. Oferujemy internet w nowej technologii radiowej, w technologii WiMax, bez limitów transferu, na licencjonowanym paśmie 3,5gHz. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany, proszę do mnie pisać - chętnie odpowiem.
      • Gość: icco Re: Jaki internet? IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.12, 12:17
        Mało przejrzysta strona, żeby znaleźć cennik trzeba trochę poklikać, jest też co prawda na dole strony ale pisany drobną czcionką. Żeby dowiedzieć się czegokolwiek z cennika trzeba się dokładnie wczytać, wygląda to jak u molochów typu netia czy orange same gwiazdki. Mapa zasięgu wyrzuca błędy, więc właściwie się nie dowiedziałem niczego z tej strony.
        Klient indywidualny woli prostą przejrzystą oferte z tabelką ile płacisz, za co i do kiedy jak widzę gwiazdki i odniesienia do regulaminów to od razu wiem że firma chce mnie wydymać. Ogólnie tragedia.
        • doradca_klienta_netmaks Re: Jaki internet? 13.12.12, 12:38
          Gość portalu: icco napisał(a):

> Mało przejrzysta strona, żeby znaleźć cennik trzeba trochę poklikać, jest też c
          > o prawda na dole strony ale pisany drobną czcionką. Żeby dowiedzieć się czegoko
          > lwiek z cennika trzeba się dokładnie wczytać, wygląda to jak u molochów typu ne
          > tia czy orange same gwiazdki. Mapa zasięgu wyrzuca błędy, więc właściwie się ni
          > e dowiedziałem niczego z tej strony.
          > Klient indywidualny woli prostą przejrzystą oferte z tabelką ile płacisz, za co
          > i do kiedy jak widzę gwiazdki i odniesienia do regulaminów to od razu wiem że
          > firma chce mnie wydymać. Ogólnie tragedia.

Cennik jest bardzo przejrzysty i czytelny. Oto do niego link: www.netmaks.pl/resources/tmp/Cennik_promocyjny_-_promocja_Internet_3_miesiace_za_darmo_rpowsl.pdf

Nie ma gwiazdek dotyczących internetu, w cenniku jest jedna gwiazdka dotycząca stawek połączeń za telefon. Proszę sprawdź jeszcze raz lub zapraszam do Salonu sprzedaży w Częstochowie przy al. Wolności 33. Zapraszam. Nikogo nie oszukujemy, przedstawiamy tylko naszą ofertę. Wybór należy zawsze do Klienta.

• Gość: dziad Re: Jaki internet? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.12.12, 13:12
            za dwa mega 84 złote? - chyba was popier...iło!
          • Gość: Aero2 Re: Jaki internet? IP: *.free.aero2.net.pl 14.12.12, 22:59
            Byłem w waszym salonie, wziąłem ulotkę i więcej nie przyjdę. Umowa na 24 miesiące, a cena po zbóju :D Dziękuje wole bawić się dalej z aero2 (mimo utrudnień ze strony operatora od kilku dni).
            RDP/SSH działa, VNC gorzej - ale da się żyć. Ulotka, strona są NIECZYTELNE! Mapa zasięgu kosmos, nawet nie zbudowana na modelu matematycznego pokrycia zasięgiem. Nieprofesjonalne, a tak btw: wrzućcie w google imię i nazwisko przedstawiciele regionalnego. Mnie to przekonało do rezygnacji z usługi.
      • go.on Re: Jaki internet? 13.12.12, 12:29
        A co jeśli mieszkam poza miastem? Proszę o jakieś dokładniejsze informacje o tej nowej ofercie.
        • d0_0b Re: Jaki internet? 13.12.12, 14:29
          Bezpłatny dostęp do Internetu:
          bdi.aero2.pl/
          aero2.pl/bdi.html
          Działa !!
        • doradca_klienta_netmaks Re: Jaki internet? 13.12.12, 14:31
          go.on napisał(a):

> A co jeśli mieszkam poza miastem? Proszę o jakieś dokładniejsze informacje o te
          > j nowej ofercie.
          Witam. W jakiej lokalizacji Pan/Pani mieszka ? Nasze nadajniki mają zasięg do 13 km. Ceny zaczynają się od 35 zł brutto, a prędkość sięga do 10mb/s. Bez limitów. Instalacja wynosi symboliczną złotowkę, aktywacja również.

Pozdrawiam.
          • Gość: go.on Re: Jaki internet? IP: 91.196.30.* 13.12.12, 15:12
            Mieszkam w Rędzinach a ceny wydają się przyzwoite.
            • doradca_klienta_netmaks Re: Jaki internet? 13.12.12, 15:19
              Jeden z najbliższych nadajników znajduję się na ul. Kraszewskiego. Nie powinno być problemów z zasięgiem.
              Jak już powtarzałam, zasięg od nadajnika wynosi do 13 km.
              • Gość: icco Re: Jaki internet? IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.12, 17:15
                Gmina Konopiska, albo Blachownia też jest w zasięgu?
                • doradca_klienta_netmaks Re: Jaki internet? 14.12.12, 10:15
                  Tak też są w zasięgu.

Zapraszam również do Salonu sprzedaży na Wolności 33 w Częstochowie w celu otrzymania kompetentnych informacji.

Pozdrawiam
                  • Gość: Aero2 Re: Jaki internet? IP: *.free.aero2.net.pl 14.12.12, 23:10
                    "komunikat ze strony partner.netmaks.pl:
                    błąd wczytywania danych mapy!"

no mapa zasięgu jest po zbóju!

BTW: Zwykłym userom Aero2 odradzam, ostatnio więcej nie działa niż działa ...... Gdyby dało się wziąć ten netmaks np. na miesiąc (normalnie płacąc abonament), a potem jeśli jest do d.... zwrócić to ok. Ale brać kota w worku i wiązać się umową na 24 miesiące?! To nie kabel, ale też nie radiówka. Wszystko zależy od profesjonalizmu ekipy. Na razie recenzji usługi nie ma, na forum.bez-kabli.pl - więc tak jakby nie istniała.....
          • Gość: Aero2 Re: Jaki internet? IP: *.free.aero2.net.pl 14.12.12, 23:02
            Do 10 Mb/s? A w regulaminie pisze, ze deklarowana wartość jest przez 90% czasu! Czyli na te max 10 Mb/s mamy przy dobrych wiatrach tylko 10%. Bo możemy nie mieć 10 Mb/s w ogóle tylko przez te 10% mniej niż przewiduje umowa!

Radzę czytać ze zrozumieniem zapisy na stronie!
    • Gość: Leo Re: Jaki internet? IP: *.Netcominternet.pl 13.12.12, 12:10
      Lepiej zignorować aniżeli się wykłócać. Jest to marginalna część społeczeństwa, dla której synonimem wartości jest to co pozostawia po sobie, a jak wiadomo taki "człowiek" tylko jedno potrafi pozostawić.

Ps
      warto zainwestować w stałe łącze.
      • Gość: Leo Re: Jaki internet? IP: *.Netcominternet.pl 13.12.12, 12:13
        Miało być do Tryp.
        • Gość: jagutka85 Re: Jaki internet? IP: 109.95.25.* 13.12.12, 17:26
          Jeżeli mieszkasz w Rędzinach to polecam Firmę Net@Serv 668721421
          • Gość: Jola Re: Jaki internet? IP: 109.95.24.* 10.06.13, 10:40
            Witam. Necik oki. Polecam. Ich strona www.netserv.pl.tl
    • 1mateusz_g1 Re: Jaki internet? 31.05.19, 11:37
      Hejka jeżeli ktoś szuka sprawdzonego dostawce to mogę polecić firmę AirMAX sam od nich korzystam z opcji bez umowy airmax.pl/klienci_ind/internet/?prepaid internet + monitoring jak szukałem to trafiłem sporo pozytywów na tej stronie portal-konsumenta.pl/
    • vettinari818 Re: Jaki internet? 09.07.21, 11:32
      Spróbuj na operatorzy.net.pl dla swojej lokalizacji, bardzo duża baza lokalnych dostawców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka