Dodaj do ulubionych

odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum

31.01.13, 07:30
Ludzie, dość tego "budzenia energii". Doprowadźmy do referendum i zmieńmy "włodarzy" bo zrujnują to miasto do końca. Można było odwołać Wronę można i Matyjaszczyka!!! Ludzie damy radę!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ann Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.96.242.62.tvksmp.pl 31.01.13, 08:15
      Jestem za.
      • mareczek35s Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum a kto 23.02.13, 21:23
        Witam-a kto za to zapłaci.Poczekajmy do wyborów w przyszłym roku,ale kto będzie następcą Pana Matyjaszczyka?Dajcie najpierw propozycje,już zrobiono referendum i odwołano Pana Wrone nic się nie zmieniło przyszedł Pan Kurpios i wszystko blokował
    • Gość: A Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.centertel.pl 31.01.13, 08:43
      Ja też!!!!!!!!
      • Gość: gość Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 08:56
        Bardzo bym tego chciał !
      • Gość: wnuczek emeryta Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.strefa.com 31.01.13, 09:02
        Odwołac Matyjaszczyka to żadna sztuka .Zaproponuj kogoś na jego miejsce to się na forum pośmiejemy .
        • Gość: :) Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.13, 10:16
          Każdy będzie lepszy od Matyjaszyka ! Nawet Nowak z naprzeciwka :)
          • Gość: e Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 31.01.13, 15:36
            każdy to miał być lepszy od wrony
    • Gość: nuda ...i ja! IP: *.net.stream.pl 31.01.13, 08:58
      ja też się podpiszę pod warunkiem, że kandydował będzie ktoś rozsądny i przedsiębiorczy. Proszę o propozycje... do referendum dla samego referendum to strata pieniędzy.
      • Gość: hehe Re: ...i ja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 09:35
        był wrona to może teraz skowronek hehe
    • Gość: al Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.pl 31.01.13, 15:00
      Byle nie jakiś watykański pachołek.
      • Gość: ja Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 15:21
        ile to musi być podpisów? wie ktoś jak się do tego zabrać? ja chętnie się aktywnie włączę w akcję.
        • Gość: korden Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 18:09
          Również bardzo zawiodłem się na Panu Matyjaszczyku, i nie będę tutaj się rozpisywał dlaczego, bo jego błędy, wynikające również z braku działań na rzecz miasta widoczne są gołym okiem. Brak temu Panu charyzmy, cech prawdziwego "przywódcy", rozsądnego myślenia, o jakiejkolwiek energii nie wspominając. Jestem jak najbardziej za zmianą Prezydenta Częstochowy.
        • Gość: kolo Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.96.234.51.tvksmp.pl 08.02.13, 18:40
          Towarzysz prezydent ujawnia Ile wydajemy na drogi Ciekawe, że wydatki rosną podbnie jak ilość i wielkość dziur w Naszych drogach ?? Czy to się nazwa dobry zarząd ???????
    • Gość: a Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.42.0.2.alfanet24.pl 31.01.13, 18:50
      Matyjaszczyka i radę miasta
      • Gość: gość Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 18:53
        oby się to dokonało !
      • Gość: olo Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.rev.inds.pl 31.01.13, 19:01
        Żeby wam tylko żyłka nie pękła, jak będziecie odwoływać, dzieciaki i marzyciele ...
        • Gość: Gość Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.13, 19:04
          Jak ktoś jest nieudacznikiem i nie potrafi utrzymać rodziny to zmiana prezydenta mu w tym nie pomoże.
          • Gość: on Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.13, 19:26
            Odezwał się ten co potrafi utrzymać rodzinę .
          • Gość: zxc Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 19:28
            Nieudacznikiem to jest właśnie Pan Matyjaszczyk i cała Rada Miasta, chociażby z ustanawianiem opłaty podatku śmieciowego, nie mówiąc już o bardziej poważnych sprawach
          • Gość: seiko Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.96.234.51.tvksmp.pl 08.02.13, 18:42
            Towarzysz prezydent ujawnia Ile wydajemy na drogi Ciekawe, że wydatki rosną podbnie jak ilość i wielkość dziur w Naszych drogach ?? Czy to się nazwa dobry zarząd ??????? I jaki ma to wpływ na Nasze rodziny ???????????
      • Gość: sid Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: 109.95.24.* 01.02.13, 20:02
        odwolac i zlikwidowac straz
        • Gość: gość Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 20:28
          "sid",- masz rację !
        • czwa-niak ty obszczymurze 08.02.13, 22:52
          Zlikwidować?
          A co? Mandaty za szczanie pod murami i pisanie flamastrami po ścianach dotarły do mamusi i dupa od bicia boli?

Śmieć...
    • Gość: Student Dziury w jezdiach coraz większe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 19:44
      Jestem za odwołaniem Matyjaszczyka i całego częstochowskiego SLD. Niech idą w cholerę :)

A dziury w jezdniach coraz większe i większe. Niech Matyjaszczyk płaci odszkodowania ze swojej wypasionej pensji !
      • Gość: obserwator Re: Dziury w jezdiach coraz większe IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 31.01.13, 20:29
        Brawo "Student"!

A co powiesz na to?... Propaganda sukcesu. Miliardy złotych mniej na drogi to sukces rządu
        • Gość: gościu Re: Dziury w jezdiach coraz większe IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.13, 20:42
          Obserwator sukcesem tego rządu jest zbajerowanie większej części społeczeństwa .Oni dalej oczekują cudu.Takim cudem jest rządzenie Matyjaszczyka , który oszukał społeczeństwo częstochowskie .Przy pomocy radnych miejskich.A ci oszukiwani , oczekują rycerza na białym koniu.który poprowadzi ich na barykady.
          • Gość: :) Re: Dziury w jezdiach coraz większe IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.13, 21:30
            Policzyłem - jest nas tylu za odwołaniem Matyjaszczyka, że to po prostu nie może się nie udać :)
            • Gość: obserwator Re: Dziury w jezdiach coraz większe IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 31.01.13, 22:15
              @Gość portalu
              Uważaj, bo mieszkańcy Częstochowy wpadną w nałóg, i każdego kolejnego Prezydenta Częstochowy też będą odwoływać by nie wyjść z wprawy!!!
            • Gość: hmmm prowokacja IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.13, 00:22
              rzeczywiscie taki matyjaszczyk moze buty czyscic wronie. ale ten pomysl z referendum sie nie uda bo za w czesnie. czerwoni i ich byznewsowi kolesie pracowali na to 7 lat żeby oczernic Wrone. jak teraz sie nie uda to chlopina bedzie mial luz do konca kadencji a przeciez zaraz na jaw wyjdzie indolencja w zdobywaniu funduszy...
          • Gość: obserwator Re: Dziury w jezdiach coraz większe IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 31.01.13, 22:13
            @gościu
            Dobry komentarz, nie ukrywam. Oddaje istniejącą rzeczywistość.
            A co z tym "rycerzem na białym koniu"?... pozostanie w sferze marzeń. Barykady zobaczymy, i owszem, niedługo, jesienią zaczną być widoczne. A "rycerz"?... będzie podobnie jak z serwisem informacyjno-publicystycznym "Nowy Ekran"... pozostała gorycz ludzi, który dali się nabrać - wręcz uwierzyli, że TO nie jest sterowane odgórnie - i chcieli zakładać nawet Nową Polskę poprzez "Nowy Ekran".
    • Gość: ddd Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.13, 21:33
      Jestem za.
    • Gość: Ariss BRAWO jest was już 20 z taką siłą mozecie wszystko IP: 91.210.242.* 31.01.13, 22:09
      w was siła !!
      • Gość: michał Re: BRAWO jest was już 20 z taką siłą mozecie wsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 23:18
        No i co z tego że jesteście za noi nic z tego nie wynika

• Gość: ... Re: BRAWO jest was już 20 z taką siłą mozecie wsz IP: *.96.239.159.tvksmp.pl 01.02.13, 06:39
          A kogo widzicie, bo WSZYSCY już BYLI............pozdrawiam
      • Gość: :) Re: BRAWO jest was już 20 z taką siłą mozecie wsz IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 07:12
        Policz jeszcze raz "arris" tych 20-tu, którzy są za odwołaniem i tych, którzy są przeciw, a znajdziesz ich DWÓCH - i masz przewidywalny wynik referendum. :)
        • Gość: gość Re: BRAWO jest was już 20 z taką siłą mozecie wsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 09:03
          To prawda, -taki będzie wynik, 20:2 za odwołaniem!
          • Gość: ccc Re: BRAWO jest was już 20 z taką siłą mozecie wsz IP: 91.231.103.* 02.02.13, 20:39
            Brawo,kolejny świetny pomysł,może niech wróci Wrona...
            Nie żebym pałała sympatią do prezydenta...tylko sensu wielkiego w tych działaniach nie ma,problem jest inny,dużo głębszy.Kolejne referendum i odwoływanie prezydenta to dziecinada i wystawianie się na ośmieszenie.Było nie było, świadomy wybór mieszkańców był to przeciez...
            • Gość: ff Re: BRAWO jest was już 20 z taką siłą mozecie wsz IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.13, 13:21
              trudno powiedzieć czy świadomy.... na pewno dobrze zmanipulowany
    • Gość: Absolwent Odwołamy go gdy będą wybory, to już niedługo :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 21:56
      Wtedy wystawimy rachunek my: wyborcy.

Tutaj na forum nie ma sensu walczyć z młodzieżówką tej partii, oni mają czas na klikanie i anonimowe obrażanie ludzi. Te wcześniejsze pogardliwe głosy, że jest nas 20 osób... Oni chyba wierzą w to co piszą :)

Szkoda Częstochowy na takie rządy. Mamy pecha do urzędujących prezydentów. Sami sobie takich wybieraliśmy :)
      • Gość: oo Re: Odwołamy go gdy będą wybory, to już niedługo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 22:11
        jakiś ty mądry! a kogo wybierałeś, jak znam życie nikogo, boś dupkowaty bez możliwości głosowania,albo nieletni, albo spoza Częstochowy
        • Gość: prawdziwydruid Re: Odwołamy go gdy będą wybory, to już niedługo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 07:11
          ja głosowałem na tego matołka i dałem się oszukać. Tak bywa, demokracja. Ale ta demokracja pozwala mi również na organizowaniu i wzięcia udziału w referendum!!! Chętnie podejmę się pomocy w tej akcji.
          • Gość: no Re: Odwołamy go gdy będą wybory, to już niedługo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 07:58
            no to do roboty
      • Gość: Student Re: Odwołamy go gdy będą wybory, to już niedługo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 17:59
        A ja Wam mówię poczekajcie do wyborów, szkoda fatygi teraz.

Na Matyjaszczyka głosowali głównie nauczyciele, ale teraz to oni na niego raczej nie zagłosują. Zobaczcie jak zmieniły się nastroje w częstochowskich szkołach. Moje dwie sąsiadki oraz ciotka są nauczycielkami. Jedna straciła pracę w szkole, drugiej zmienili umowę na gorszą. A wszystko za lewicowych rządów. Tylko ciotka jeszcze się trzyma :)

Pytam: co dobrego zrobił dla Częstochowy Matyjaszczyk? Co to za lewica? Miał obudzić energię, postawić na edukację itd :)
        • Gość: twardy Re: Odwołamy go gdy będą wybory, to już niedługo IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.02.13, 21:11
          Obiecanki cacanki.
        • Gość: cogito Re: Odwołamy go gdy będą wybory, to już niedługo IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 19:33
          Pytasz "studencie": Co dobrego zrobił dla Częstochowy Matyjaszczyk? Co to za lewica?
          Nie myl nigdy lewicy z lewizną. Lewica, to postać z opowiadań takich bajkopisarzy jak Marks, Engels i Lenin. Lewizna, to jest to co mamy :)
    • Gość: 8 Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.static.sprocketnetworks.com 06.02.13, 19:02
      czas przegonić tych Panów. Szkoda miasta.
      • Gość: ann Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.96.242.62.tvksmp.pl 06.02.13, 20:23
        Pytanie podstawowe....Co zrobił Prezydent dla swoich mieszkańców? jakie miejsca pracy dla nich stworzył za swojej prezydentury?jakich inwestorów ściągnął do tego nędznego miasta?
        • Gość: A Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.42.1.129.alfanet24.pl 07.02.13, 13:11
          Nawet nie zdajecie sobie sprawy ile osób znalazło prace dzięki temu że Matyjaszczyk wygrał wybory:)

Byle kto pracy teraz w "Mieście" nie dostaje. Więc obudził energię, w szeregach partii:))))
          • Gość: :) Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 19:49
            Fakt, zatrudnił wszystkich krewnych i znajomych królika :)
      • Gość: GG Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 22:03
        Matyjaszczyk robi herbatę z wody po pierogach a Marszałek je banany w skórce :)
        • Gość: GG Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 22:34
          Matyjaszczyk zostawia klucze pod wycieraczką a Balt nie gasi światła w lodówce :)
    • Gość: rrr Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.prenet.pl 07.02.13, 13:25
      podaj powód odwołania ??
      • Gość: kolo Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.96.234.51.tvksmp.pl 08.02.13, 18:43
        Prezydent pokazuje Ile wydajemy na drogi Ciekawe, że wydatki rosną podobnie jak wielkość i ilość dziur w Naszych drogach ?? Czy to się nazwa dobry zarząd ???????
    • mieszkaniec_cz-wy Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum 07.02.13, 13:59
      do prawdziwydruid

Odwołać, odwołać ...a jak się uda - to co dalej ??
      masz jakieś konkretne propozycje kandydatur ??

nie sztuka krzyczeć głośno - tylko wypowiedzieć się konkretnie :)
      • Gość: acotopo Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.13, 14:24
        Sabat na prezyd(ę)ta..!!! hehehhe
        • mistral75 Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum 07.02.13, 15:36
          Odwolanie w tej chwili juz nic nie da, a powiekszy jeszcze wydatki dla miasta.
          Poczekac do wyborow i wtedy wypunktowac dokladnie to cale towarzystwo wzajemnej adoracji oraz kolesiostwa i pogonic cala ekipe SLD z wladz samorzadowych i miejskich.
          I tyle w temacie.
          • Gość: gościu Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 20:17
            Ależ da,da,da.Do wyborów.Nie będzie już z czego mistral75 wypunktować i pogonić.Powiem więcej .To nie będzie tysiąc dziur.To będzie wielka wyrwa. Której nikt nie załata.Wybór należy do ciebie.
            • Gość: :) Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 20:27
              Cokolwiek zrobicie, odwołacie Matyjaszczyka, czy go nie odwołacie - nie zapomnijcie wcześniej ubrać go w komżę :)
      • Gość: hello Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.96.234.51.tvksmp.pl 08.02.13, 18:44
        Owszem kandydatury są, tylko czy zechcecie je zaakceptować czy od ręki zaczniecie opluwać ?????????
    • Gość: RFG odwołaćPREZESA Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.play-internet.pl 07.02.13, 23:59
      Dlaczego PO nie zainteresuje się najpierw sprawą RFG i sposobem zarządzania przez nich tą firmą, to prawdziwa hipokryzja udawać, że nic się nie dzieje, pod własnymi nogami się potykają a .... szkoda gadać. Może to po to żeby to UKRYĆ??? No posłanko Izabelo tutaj masz wielkie pole do popisu! Czyż pani prezes RFG to nie pani wynalazek? Zrób sobie tam porządek pani poseł a dopiero obrzucaj innych.
      • Gość: mieszkaniec Re: odwołać Matyjaszczyka,to grabarz Czestochowy! IP: *.meb801.vic.optusnet.com.au 08.02.13, 11:09
        Tak to gkanioecrabarz czestochowy i mieszkancow !!!!
        Z powazaniem mieszkaniec
      • Gość: zyczliwy Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.02.13, 20:21
        Ponieważ PO nie zrobiło nic w sprawie RFG w następnych wyborach zaglosuje ja i moja rodzina oraz moi znajomi na SLD . Pan Matyjaszczyk wiecej zrobił dobrego dla miasta , niz szkód które zrobilo PO temu miastu ( dofinanoswanie invitro, drogi , chodniki , odsunięcie Jasnej Góry od skarbu miasta ) . Spólka Skarbu Państwa RFG SA z kapitałem 370.000mln które widniej na papierze firmowym RFG, zamiast działać dla miasta , działa tylko i wyłacznie dla korzyści miasta Warszawy za przyzwoleniem nic nie robioących naszych posłow PO . O całej sytuacji ktora się tam dzieje bardzo dobrze wiedzą i nie powinni pozwolić aby majątek RFG płynął do Miasta Warszaway ( za zakup wszelkich materiałow i usług) To firmy z Cz-wy powinny być usługodawcami dla RFG . To skandal aby tak był marnotrawiony taki majątek . Żaden poseł nic z tym nie robi , a dziennikarze jak widać na forach są umiejętnie zastraszani przez kacelarie prawnicze (z Warszawy) . Moze powinni się za to wziaść dzienikarze z TVN np Uwaga. Czy częstochowcy poslowie PO chcą mieć własną afere jak w "ELWARZE" czy moze ktoś w końcu "TUPNIE"
        • Gość: Student Dyżurni odwracają kota ogonem hehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.13, 21:29
          Typowe dla czerwonych odwracanie tematu. Studiowałem taką socjotechnikę: przekierunkowujesz temat najlepiej w formie ataku na innych. Opisali to w podręcznikach :)

Temat wątku jest: odwołać Matyjaszczyka. Więc dyżurni socjotechnicy pytają np: a co Leszczyna zrobiła w sprawie RFG czy czegoś tam :) Takie napuszczanie :)

Albo zwraca się do mnie jakiś komuch słowami np. "dziecino". Ma to podkreślać jego wyższość nade mną :) Tacy jesteście ? Dajcie jeszcze trochę głosu, może uwierzę. Ja jestem tylko wyborcą, Wy wielkimi politykami. Przestaję Wam ufać, bo dziur w jezdniach coraz więcej, a Wy piszecie że jest ich mniej :) Taka jest Wasza wiarygodność jak te widoczne gołym okiem dziury :)
          • Gość: ff Re: Dyżurni odwracają kota ogonem hehehe IP: 108.61.53.* 09.02.13, 16:09
            nieroby zajmują się socjotechniką zamiast pracą i samo doszkalaniem. Poświęćcie ten czas na pracę dla miasta!
            • Gość: Nie Dyżurni RFG Re: Dyżurni odwracają kota ogonem hehehe IP: *.play-internet.pl 09.02.13, 21:25
              Jesli chodzi o RFG to nie odwracanie kota ogonem, nie znam sie na polityce i socjotechnice, w każdym razie chcę powiedzieć, że na tym forum gazety wyborczej Matyjaszczyka można obsmarowywać a RFG zarządzanego przez PO NIE można, oto dowód: www.google.com/search?hl=pl&q=rfg+cz czy ptraficie otworzyć to forum? NIE - bo wpływy PO zablokowały wszystkie foum na temat RFG na gazeta pl jakie powstały. Czyli mają dużo do ukrycia, oj bardzo dużo.
          • Gość: obserwator @Student - zakochany w PO IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 09.02.13, 21:37
            Student, daj sobie spokój z tymi wpisami na częstochowskim forum.
            Piejesz hymny miłości do posłanki Leszczyny na forum, co wątek to piszesz to samo.
            Mdło się już człowiekowi robi jak czyta się twoje wpisy.

Student,
            jak się tobie tak bardzo podoba posłanka Leszczyna to idź do kwiaciarni, kup ładny bukiet i udaj się do niej. Powiedz jej o swoich uczuciach, a nie marudź dłużej na częstochowskim forum.
            Chłopie, to taka męska rada.
            • Gość: kolo Re: @Student - zakochany w PO IP: *.96.234.51.tvksmp.pl 10.02.13, 21:11
              Gdzie on pisze, że mu się posłanka podoba? Krytykuje władzę bo robi ona kolejne posunięcia na szkodę wielu ludzi. Co do posłanki - to kobieta z klasą i z sercem, dziwisz się, że ludzie to doceniają? O co ci właściwie chodzi? Facet ma takie zdanie i je wyraża na forum, ma do tego pełne prawo, to wolny kraj. Ludzie szanują przedstawicieli, którzy pochylają się nad ich problemami. Czas to zrozumieć! !!!
        • Gość: gospo Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.96.234.51.tvksmp.pl 09.02.13, 11:53
          Drogi? Komunikacja? Ty byłeś w ogóle w tym mieście poza urzędem? Spróbuj dojechać z jednego końca centrum na drugi w godzinach od 15 do 18 w czasie krótszym niż 40 min. Nie da się! Uważasz, że to nornalne? Dziury w drogach coraz większe - nie da się po nich jeździć a kasa na to coraz większa idzie - info z witryny UM. Więc co takiego dobrego zrobił ten włodarz miasta? Invitro dla 10 par za dwa lata rządów? pomijając etyczną kwestię tej akcji to trochę mało! A potrzeby są ogromne! Przemyśl to sobie- żeby brać to musi być z czego!
    • czwa-niak Ty za to zapłacisz! 08.02.13, 22:34
      Ty i Twoi marni poplecznicy-krzykacze za to zapłacicie z własnej kieszeni, bo ja nie wyrażam zgody na marnowanie moich pieniędzy na durne referenda!

Są inne sposoby na zmuszenie OTOCZENIA PREZYDENTA do pracy, ale trzeba minimum wiedzy o społeczeństwie obywatelskim, a tej nie znajdziesz na stronach ze zwierzęcym porno, więc przestań je oglądać, bo lasują ci mózg...
      • taniarada Re: Ty za to zapłacisz! 09.02.13, 22:39
        No proszę prosie z biura Matyjaszczyka wyskoczyło skowyczeć .Wszystko jasne ,jak to piwo oszukane przez kukurydzę .
      • Gość: = chetnie zaplace za odwolanie Matyjaszczyka i SLD IP: *.in 10.02.13, 10:03
        chętnie obudzę energię Częstochowian.
        • Gość: 3 Re: chetnie zaplace za odwolanie Matyjaszczyka i IP: *.in 10.02.13, 10:09
          każdy Częstochowianin chętnie zapłaci
          • Gość: klara Jestem za! IP: *.centertel.pl 10.02.13, 10:57
            Przyłączam się i chętnie pomogę.Od razu było wiadmo,że radmoszczanin guzik zrobi dobrzego!
            Gorszego prezydenta być nie mogło.
          • czwa-niak koszt 11.02.13, 01:07
            Ja nie zapłacę, a "równik" niech wykłada pół miliona, jeśli tak się rwie
            • Gość: = Re: koszt IP: 192.154.102.* 20.02.13, 09:09
              za wrone zapłaciłeś więc i za matyjaszczyka zapłacisz
              • Gość: tak to jest Re: koszt IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.13, 20:44
                Za to warto zapłacić! Każdą cenę.
    • Gość: tom Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.net.stream.pl 10.02.13, 23:02
      Jak sie mowilo to nikt nie wierzyl a teraz kazdy chce sie go pozbyc. Ci co glosowali na Matyjaszczyka a teraz chca go odwolac powinni teraz sie z nim meczyc i z dziurami w drogach do konca jego kadencji. Moze nastepnym razem zaczna sie bardziej interesowac swoim miastem i polityka, bo jak narazie to widze ze Najman wiecej zrobil dla naszego miasta i niz obaeny prezydent. Osobiscie ja sam polecil bym na stanowisko prezydenta Marcina Marnade.
    • Gość: kibic Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.13, 05:42
      Ciekawe że to forum funkcjonuje a wszelkie próby uruchomienia dyskusji o RFG (Regionalnym Funduszu Gospodarczym) rządzonym przez Panią C. z nadania PO kończą się kasacją.
      Prezydent Matjaszczyk be a Pani C. cacy.
      Gratulacje dla "niezależnej" GAZETY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: :-) daj se chopie bromu IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.13, 11:36
        daj se chopie luz. wiadomo kim jestes,wiadomo dlaczego szkalujesz RFG, skad wysylasz smsy, prokurator zabezpieczył IP i adwokaci lada chwila sie toba zajmą oficjalnie. zostaw energie na budzenie się w sądzie.
        • Gość: :-) Re: daj se chopie bromu IP: *.isd-hcz.com.pl 11.02.13, 13:06
          Nie strasz , nie strasz bo sie .......
          Najlepszym argumentem jest prokurator!
          Może z IPN-u.
        • Gość: NIE patyjnej proku Re: daj se chopie bromu IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.13, 14:54
          Odezwał się chyba "członek" zarządu RFG chyba że to sama Pani C. Szkalować jest cholernie trudno bo wątki są natychmiast kasowane.
          Prokuratorzy i adwokaci (czyżby opłacani z kasy RFG) działają skutecznie.
          Dlaczego nie są tak skuteczni wobec demokratycznie wybranego Prezydenta.
          Zarząd RFG czy się komuś podoba czy nie jest lennem wyborczym PO.
          Do momentu sprzedania każda nowo wybrana siła polityczna będzie lokować swoich - w myśl odziedziczonej maksymy : ....mierny ale wierny....
          Powinny funkcjonować niezależne fora wymiany , nawet nieprawomyślnych , poglądów.
          Straszenie prokuratorem śmierdzi komunizmem.
          Tu taj można śmiało pisać bo ten wątek nie zostanie skasowany jest kool!!!!!!!!!
    • Gość: Obywatel Jestem za odwołaniem Matyjaszczyka IP: 212.87.238.* 11.02.13, 10:52
      Jestem za odwołaniem Matyjaszczyka, ponieważ dosyć mam tego bałaganu.

I nie odwracajcie tematu na inne partie.
    • Gość: bolo Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.alfanet24.pl 13.02.13, 18:49
      co dalej z referendum
      • Gość: gość Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.13, 20:05
        Są dwie metody odwołania prezydenta:
        1- uchwała rady miasta o odwołaniu, - i wtedy nie trzeba zbierać podpisów !
        - Będzie referendum ! - jeśli mieszkańcy nie odwołają prezydenta / co jest mało prawdopodobne w Częstochowie/ - wtedy odwołana jest rada miasta .W radzie są tchórze/tak myślę- bo boją się o swoją dietę/ , więc ta opcja nie wchodzi w rachubę .
        2-powstaje komitet .....tak jak było z Wroną, ...
        - zbieramy podpisy, - to jest niewiele ...

- i mamy pełnię szczęścia !
        • Gość: gość Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.96.242.62.tvksmp.pl 13.02.13, 20:22
          Mój podpis już macie.
          • Gość: w niech sobie przypomni jak wygląda praca u prywacia IP: *.unisonplatform.com 14.02.13, 18:54
            rza bez ZUS-s i kodeksu pracy
            • Gość: q kto za to zapłaci?????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 22:12
              • Gość: p wszyscy jak za wasza fanaberie z Wroną !!! IP: 174.136.50.* 15.02.13, 09:03
                społeczeństwo jest skłonne ponieść ten koszt aby ratować miasto przed SLD!!!
                • Gość: buba Re: wszyscy jak za wasza fanaberie z Wroną !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 10:00
                  Danek na prezydenta - uzasadnienie - umie chłop tańczyć a i wiersze pisze.
                  • Gość: 8's Re: wszyscy jak za wasza fanaberie z Wroną !!! IP: *.hostlover.com 15.02.13, 20:16
                    Jak dla mnie to może Wrona nawet wrócić byleby tylko to całe SLD z konia wysadzić. Przy okazji balt nie może zostać posłem. Bo jak posiedzi kolejną kadencję w sejmie to będzie mu przysługiwać bezczelnie wysoka emerytura parlamentarna. Nie można dopuścić aby ktoś taki żył na koszt podatników
                • Gość: gosc Re: wszyscy jak za wasza fanaberie z Wroną !!! IP: *.96.242.62.tvksmp.pl 15.02.13, 20:28
                  Dokładnie trzeba zrobić wszystko co się da i ponieść ewentualne koszty, żeby tylko przegonić SLD z Częstochowy.
                  • Gość: aga Re: wszyscy jak za wasza fanaberie z Wroną !!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.02.13, 10:48
                    i wybierzecie nastepnego barana tepe czestochowskie barany
                    • Gość: 9 Re: wszyscy jak za wasza fanaberie z Wroną !!! IP: *.hostlover.com 16.02.13, 17:43
                      może po prostu przywróćmy poprzedniego, bo jak się teraz okazało był kilkukrotnie lepszy od Matyjaszczyka.
                    • Gość: ??? Re: wszyscy jak za wasza fanaberie z Wroną !!! IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.13, 21:18
                      Aga, jeżeli piszesz, żeby wybrać następnego barana, to potwierdzasz, że poprzedni baranem BYŁ ! A nawet JEST, bo jeszcze go nie odwołali. A jeżeli jest baranem, to czego ci żal ??? ... Nigdy nie zrozumiem kobiet :)
                      • Gość: ii Re: wszyscy jak za wasza fanaberie z Wroną !!! IP: 199.175.48.* 18.02.13, 19:46
                        popłynęła w tej swojej mądrości
                        • Gość: jagna Re: wszyscy jak za wasza fanaberie z Wroną !!! IP: 69.194.235.* 18.02.13, 19:48
                          od razu widać, że sympatyk SLD
                          • Gość: u Re: wszyscy jak za wasza fanaberie z Wroną !!! IP: *.unisonplatform.com 18.02.13, 20:17
                            czas na zmiany we władzach Częstochowy
    • Gość: 3 Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.unisonplatform.com 18.02.13, 23:18
      sio z miasta
      • Gość: o Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: 108.61.53.* 19.02.13, 21:34
        sio to się mówi do kur. Do prezydenta żegnaj.
    • stivg82 Pikieta w Częstochowie! 19.02.13, 22:19
      Zapraszam na ponadpartyjny protest mieszkańców Częstochowy, przeciwko proponowanym przez władze wysokim cenom za wywóz i gospodarowanie odpadami w Gminie Częstochowa
      odbędzie się 28 lutego o godzinie 9:00, przed Urzędem Miasta.

Bądźmy tam razem!
      Nie dajmy się temu miejskiemu towarzystwu, które myśli, że może wszystko!

Przyjdźmy! Zaprośmy sąsiadów! Znajomych! Bądźmy społeczeństwem świadomym tego, co się wokół nas dzieje!

Serdecznie zapraszamy! ( w trakcie pikiety, w Urzędzie Miasta odbywać się będzie sesja Rady Miasta )

Wydarzenie na facebook: www.facebook.com/events/138925289608996/

Plakat informacyjny do kolportażu wśród znajomych, na tablicach ogłoszeń, klatkach...
      img593.imageshack.us/img593/1157/protestplakat.jpg
    • Gość: hanket Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.13, 14:59
      Odwołać należy tuska z całą skompromitowaną koalicją,nie tylko odwołać jeszcze rozliczyć i za kraty
      • Gość: r Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.13, 18:06
        lepiej matyjaszczyka bo to od niego zależy stan miasta
        • Gość: gosc Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.96.238.118.tvksmp.pl 20.02.13, 22:47
          To zamiast mówić o referendum, może ktoś się za to zabierze? Informacja o takim pomyśle musi dotrzeć do ludzi..
          • Gość: TYM Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.13, 09:45
            no tak trzeba szukac kozla lub ofiare!!odwołac wybrać??ale poco oraz kto to ma byc i tez w jakimcelu!!!...energia jest w nas mamy ja szukajmy teraz do niej pomocy .Tylko gdzie na energie szukac pomocy .jeżeli nowy wybraniec miasta Czestochowy wraz eheheh Rada Miasta zrobi kroki by ogloszenia o prace przechodzily przez Urzad Pracy jestem za ale to wszystkie ,bo jak mozna wytlumaczyc oferty ogloszeniowe niemaja śladu w UP ?czemu tak to jest ja wiem czemu.bo prawo jest tak skonstruowane ze wypłaty szukac bedziesz w lesie!!
            • Gość: swój Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.opera-mini.net 21.02.13, 17:59
              Ja jestem za Matyjaszczykiem bo chociaz cos zrobił: nowe aleje, nowe tramwaje, remonty ulic, a nie jak wrona wszystko na jasna góre ładował. Jeszcze zeby zmienił podejscie do miasta i zamiast budowac markety to powinien pomyslec o tym zeby było wiecej nowych fabryk żeby ludzie mieli za co isc kupic do marketów, zeby zyc godnie .
              A jak chcecie nowego prezydenta to niech zgłosza sie chetni ze swoimi pomysłami a ludzie sami wybiora, ale jesli nie spełni obietnic za swojej kadencji to oddaje cała zarobiona kase z odsetkami i ciekawe ilu bedzie chetnych.
              ps.Matyjaszczyka nie znam osobiscie wiec nic mnie z nim nie łaczy zeby nie było
              pozdrawiam i czekam na kandydatów
              • Gość: urug Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.13, 18:06
                to wszystko o czym piszesz to zasługa Wrony. Matyjaszczykowi zawdzięczasz co najwyżej dziury w ulicach i brak inwestorów w mieście
              • Gość: urzednik Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.42.1.0.alfanet24.pl 23.02.13, 23:36
                Gość portalu: swój napisał(a):

> Ja jestem za Matyjaszczykiem bo chociaz cos zrobił: nowe aleje, nowe tramwaje,
                > remonty ulic, a nie jak wrona wszystko na jasna góre ładował.

Dotacje na Twoje aleje, tramwaje zostały zakontraktowane przez WRONE mój drogi. A Matyjaszczyk dostał to wszystko w spadku, niechcianym.

Jeszcze zeby zmienił podejscie do miasta i zamiast budowac markety to powinien pomyslec o tym zeby było wiecej nowych fabryk żeby ludzie mieli za co isc kupic do marketów, zeby zyc godnie .

Mój drogi markety, to budują sieci handlowe, a nie prezydenci miast.
                Tyle wiesz o mieście i samorządzie, co pani Jadzia na bazarku....
                • Gość: indianer Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: 91.210.242.* 24.02.13, 07:37
                  witam ,nie jestem za prawicą,ani za lewicą jednak matyjaszczyk wprowadził spokój i bardziej nowoczesne podejście do życia niż ludzie czarnego ustroju-pis,lub zakłamanego ustroju -po,których 99% wypowiada się w tej kwesti-chcąc dorwać się do koryta-mając na uwadze jasną górę lub tuska
                  • Gość: o Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.unisonplatform.com 24.02.13, 07:55
                    siedzisz w łodzi i tam też pewnie płacisz podatki. Czy masz prawo mieszać się w politykę lokalną?
                    Moim zdaniem nie.
                • Gość: zawiedziona Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.13, 20:23
                  A co z bezrobociem w CZ-wie . Organizują kursy na super sprzedawców tylko po to zeby kadra kształcąca miała pracę . Sama jestem sprzedawcą i juz ponad 5 mięsięcy nie ma dla mnie pracy . Albo każą zakładać spółdzielnie socjalne -tylko po co i tak pracy nie dostana bo na dbanie o czystośc miasta są przetargi itp.itd - draństwo , Wychodzą z założenia ze wszystkich wykończyć podatkami i opłatami a oni zagrabia co po nas zostanie bo ciagle im mało. Ile by było to i tak rozpieprzą bo nie mają pojęcia do rządzenia.
                  • taniarada Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum 10.01.15, 18:43
                    Gość portalu: zawiedziona napisał(a):

> A co z bezrobociem w CZ-wie . Organizują kursy na super sprzedawców tylko po t
                    > o zeby kadra kształcąca miała pracę . Sama jestem sprzedawcą i juz ponad 5 mięs
                    > ięcy nie ma dla mnie pracy . Albo każą zakładać spółdzielnie socjalne -tylko po
                    > co i tak pracy nie dostana bo na dbanie o czystośc miasta są przetargi itp.itd
                    > - draństwo , Wychodzą z założenia ze wszystkich wykończyć podatkami i opłatam
                    > i a oni zagrabia co po nas zostanie bo ciagle im mało. Ile by było to i tak roz
                    > pieprzą bo nie mają pojęcia do rządzenia.
                    Nie dość ,że nie odwołali .To jeszcze wybrali na następną kadencję.
      • Gość: irys Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.13, 17:49
        tak jak rywina i peczaka z SLD?
    • Gość: Zen W Bułgarii rząd do dymisji IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 21.02.13, 20:32
      tvp.info/informacje/swiat/bulgarski-parlament-przyjal-dymisje-rzadu/10170478
      Da się?
      • Gość: t w Częstochowie władze do dymisji !!! IP: *.reliablesite.net 22.02.13, 09:26
        po kilku latach nieudolnych rządów
    • Gość: jon Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.13, 10:05
      Zbierzcie się w kupkę i pocałujcie nas w doopkę !
      • Gość: p Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.bulletshosting.net 22.02.13, 13:40
        lubisz stymulację annusa? To może asystuj biedronie
        • Gość: jon Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.13, 15:21
          Konwulsje .....!???
          • Gość: p Re: odwołać Matyjaszczyka, zróbmy referendum IP: 108.61.53.* 23.02.13, 16:42
            na myśl o tym co chcecie sobie robić to tak
    • Gość: Student Re: Beznadziejnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.13, 19:46
      Szkoda Częstochowy na rządy SLD. Czas ucieka, a nasze miasto jest smutne :(
      • Gość: kołek wiejski Będzie wesoło IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 20:10
        Jak zagłosujecie na PO.Cała Częstochowa woła ,Platforma Obywatelska lekiem na całe zło ,tego miasta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka