mir_m1 05.07.13, 11:21 A kiedy będą wywożone śmieci z dzielnicy Dąbie.Proszę o szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eufrazja Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie 05.07.13, 11:33 Dzielnica Zawodzie Dąbie to 09.07 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: śmieci Blachowni IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.13, 21:48 Chciałam pochwalić władze gminy po 5 dniach walających się smieci po osiedlu firma Stracha wywiozła przepełnione kubły jak tak ma wyglądac nowa ustawa śmieciowa to ja dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steve Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 11:47 mieszkam w domku jednorodzinnym i : -kosz zabrali m poczatek czerwca -nie mam nowego kosza -nikt nie dostarczył mi worków -nie po to bede płacił 3 razy wiecej niz przedtem zeby jeszcze dotował burdel który zafundowało nam miasto i kupował worki za swoje pieniadze smieci leza koło furtki ,muchy brzecza. mam nadzieje ze chłopaki z remondisa mają łopaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do steve'a Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.bb.online.no 05.07.13, 16:57 to na neo Cię stać a na dwa lub trzy worki na śmieci już nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RICKI Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 17:36 Nie pajacuj. Z jakiej racji ma ktokolwiek kupować worki, skoro płaci się za wywóz śmieci? Pytam się z jakiej? Mam dokladać do interesu? Kpisz sobie chyba. A może własnym autem mam na sobuczyne wozić? Od 1 lipca kosze i worki powinny być. Miasto to OBIECAŁO!!! Już pomijam to, że producent np Coli czy czegoś tam zapłacił za recycling czy tam utylizacje butelek i innych opakowań (nie dotyczy to tylko napojów) Producenci płacą oplatę produktową (poczytaj gamoniu to się dowiesz) i właśnie ja i Ty też placisz za to drugi raz. To dopiero anomalia. Tak to tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: better Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.net.stream.pl 05.07.13, 20:10 Nie bierzcie tego na logike bo tak się nie da,jest improwizacja.Nie ma koszy bo pozabierali no to w dniu kiedy mają się pojawić wystawcie śmieci w czym kto ma,workach ,pudełkach czy kto co wymyśli,może zabiorą.Jak deklaracje składać to trzeba było stać 2 godziny i co?staliśmy.Mamy to co sami wybraliśmy,organizacji żadnej.Szkoda nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość... Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: 212.59.252.* 08.07.13, 21:34 better, i inni..które śmieci będa zabierać w wyznaczonych dniach?! Już pomijam w czym? Przez prawie cały czerwiec zbierało się w czym popadło. Uzbierało się i tzw.petów i szkła i zmieszanych. Deklarowałam seregację łącznie z tzw.biodegradowalnymi (zielonymi). Gniją w workach, fetora że nie da się przejsć, muchy i komary. To co? mam wystawić wszystko hurtem?! Ładna mi informacja pominąwszy brak pojemników czy choćby worków. Nie mają pojemników? Też wiedzieli już daaawno...mogli nie stawać do przetargu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ricki Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 11:40 nie pajacuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark 3 Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.13, 00:52 w sumie idac twoim tropem to gdyby gosciu nie płacil przez trzy miechy za neostrade to mógłby sobie nawet sam kosz kupic. nie no ,pójdzmy dalej ,czemu ludzie mieszkajacy w blokach nie mogli by załązyc "komitetów klatkowych" nie złozyc sie na kompostowniki trzymac ich przed klatką schodową a moze nawet lige załozyc . blok kontra blok ...kto zbierze wiecej!! a za zaoszczedzone pienidze miasto zatrudniło by ze 20 osób w charakterze obserwatorów za skromną srednia krajową? ale przeciez nie o to chodzi ktos rozpisał te przetargi.firmy które starowały musiały miec jakies zaplecze. przeciez majac 20 koszy i 8 worków nikt nie stawał do przetargu. wiec gdzie one są.firma musiała miec pewnie jakis wstepny plan wywozu dla całego miasta. gdzie on jest? i kiedy bedzie dostarczony do domów bo przypominam ci ze steve zrezygnował z internetu by odkladac na kosz a zamiast kupowac wyborcza z namiastką wiadomosci o smieciach kupił worki i obecnie jak wielu mieszkanców którzy nie maja netu jest w ... CIEMNEJ D..IE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark 3 Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 11:41 ciemnej d..ie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 12:23 Najpierw niech dostarczą kosze lub worki na śmieci. Od tego powinni zacząć. Jak zwykle zaczynają od d...... strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: 212.59.254.* 05.07.13, 12:49 A ja mam pytanie czy Lisiniec dostanie najpierw kosze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 17:23 OTÓŻ TO! Kiedy Lisiniec dostanie worki i kosze? W domu kosze do segregowania się już przepełniają, gdzie więc u licha mam wywalić zawartość? Na Focha - tam gdzie składało się deklaracje? Czy może rąbać od razu pod główną siedzibę UM? To miasto w ogóle nie jest przygotowane na tą rewolucję śmieciową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyrsk ludkowie Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.13, 21:57 Czy ty przypadkiem już nie oszalałeś.Tysiąc nicków ,tysiąc postów ,tysiąc wyzwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romper Stomper Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 12:58 W moim przypadku remondis był tak uprzejmy, że zostawił worki zabierając kosz. Zobaczymy czy zostaną odebrane zgodnie z informacją. Jeszcze kilka dni , a zaczną pełzać. Smród już jest niewyobrażalny. A kiedy podstawią na każdej dzielnicy kontenery na skoszoną trawę, gałęzie, liście itp.itd.? Kiedy zobaczymy duże pojemniki na szkło, plastik, papier? Obie te rzeczy były wymienione w artykułach/ulotkach wychwalających ustawę śmieciową. Odpowiedz Link Zgłoś
lester15 Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie 05.07.13, 20:28 Gość portalu: Romper Stomper napisał(a): > W moim przypadku remondis był tak uprzejmy, że zostawił worki zabierając kosz. > Zobaczymy czy zostaną odebrane zgodnie z informacją. Jeszcze kilka dni , a zacz > ną pełzać. Smród już jest niewyobrażalny. > A kiedy podstawią na każdej dzielnicy kontenery na skoszoną trawę, gałęzie, liś > cie itp.itd.? Kiedy zobaczymy duże pojemniki na szkło, plastik, papier? Obie te > rzeczy były wymienione w artykułach/ulotkach wychwalających ustawę śmieciową. I o to chodziło! POlaków zasypać śmieciami. Nie POczują na co głosowali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 11:42 zaczynają od d..... strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawodz Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 13:23 czytać się naucz, piszą że Zawodzie - Dąbie 8 lipca, i nie wiem co za pajac z administracji łączy Dąbie z Zawodziem!!! istna pustka w myśleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
eufrazja Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie 05.07.13, 13:50 Nie 8 a 9 lipca. A kto łączy trudno powiedzieć, to info ze strony UM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawodz Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 11:44 Nie wiem co za pajac. Odpowiedz Link Zgłoś
sadbu-ttrue Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kiedy... 05.07.13, 14:07 Co z tego że postawiono trzy kosze jak burdel jest taki jak nigdy.Wiedziałam że ta segregacja nie przejdzie ale tu na północy mieszkają chyba półgłówki.Smieci fruwają bo koszy mało a nikt ich nie segreguje mimo że się zobowiązali.Idąc przez cmentarz gdzie również śmieci od groma widziałam Braci Strach i nie był to omam Odpowiedz Link Zgłoś
boozar Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie 05.07.13, 15:13 Miasto "podpisało" z Nami umowę na wywóz śmieci. Zobowiązało się dostarczyć pojemniki na śmieci segregowane - tych pojemników u mnie na osiedlu nie ma (podobno jedne gdzieś są ale nikt nie wie gdzie - są jak Yeti, ktoś niby widział). Jest 5 lipca - od pięciu dni nie mam gdzie wyrzucać śmieci segregowanych - i wybaczcie do Sobuczyny nie będę jechał z workiem plastykowych butelek. Mam w związku z tym pytanie: Jaka wysokość odszkodowania przewiduje miasto za nie wywiązanie się z umowy z mieszkańcami ? (nie wspomnę już o moich stratach moralnych - muszę w domu trzymać wór pełen plastykowych butelek i nie mogę go wyrzucić - bardzo źle to wpływa na moje samopoczucie i psychikę ;) ) Jak, ktoś wie nich napisze. A może się skrzykniemy i pozwiemy UM - w końcu my płacimy za usługę z której UM się nie wywiązuje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tdeusz1 Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.13, 15:53 jestem za ale 2 na sprawe to zamalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyczerpiak Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.42.0.14.alfanet24.pl 05.07.13, 17:24 Wyczerpy 9.07.- tylko że tu mało kto ma kosze czy worki. Wiekszość pozabierana. Ale kogo to obchodzi, Remondis usługę wykona- obsłuzy dzielnice, a to że tylko przejedzie ulicami i nic nie zabierze bo nie ma koszy to druga sprawa. Ważne że kase weźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RICKI Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 17:29 Pewnie ci w UM powiedza, zebys zjadl smieci. Mam ten sam problem. Proponuje zakupic worki (czyli dolozyc do interesu, oplaty, ktora zostanie pobrana) zatrzymac rachunek, spakowac smieci i w raz z rachunkiem zaniesc do UM. Pan Soborak niech zwroci za worki a ze smieciami zrobi co chce,... moze koledze podrzucic na Marusarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Młynek do zlewozmywaka IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.13, 19:27 Kupiłam młynek do zlewozmywaka i śmieci produkuję znacznie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tropiciel głupoty Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.13, 06:43 Brawo dla rudego pajaca i jego protegowanej, dyrektor tego śmieciowego burdelu utytułowanej pseudonimem dr inż. Typowy przykład polskiej urzędniczej nieudolności i niekompetencji. Niewątpliwie w najbliższym czasie rudy uhonoruje nagrodą "wspaniałą" dyrektor za bezbłędne wdrożenie ustawy śmieciowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.13, 13:08 Ustawę śmieciową do parlamentu wniósł rząd Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.net.stream.pl 07.07.13, 14:41 jaką umowę z mieszkańcami? ja nic nie podpisywałem a Ty? czy ktokolwiek inny? nie ma żadnej umowy, jest tylko przymus, na tym polega nakładanie podatków ja wypier.. śmieci gdzie popadnie bo właśnie dlatego płacę drakoński podatek zamiast rozsądnej opłaty za usługę którą zamawiam z własnej woli i takie było zamierzenie podatku żeby była kasa na posprzątanie śmieci to co za różnica gdzie wywalę? Odpowiedz Link Zgłoś
lester15 Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kiedy... 05.07.13, 20:27 Kiedy...? Nigdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.42.13.40.alfanet24.pl 06.07.13, 16:32 a kto wiedział o tej zbiórce ?widziałam jakąś śmieciarkę widmo bez nazwy,ale stawali tylko tam ,gdzie był kosz widoczny,a do innych posesji nawet nie raczyli zadzownić,niektórzy mają kosze z tyłu domu. Czyli w dalszym ciągu posiadam 5 worków ze śmieciami .Wypadałoby je podwieź pod Urząd Miasta i tam pozostawić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.apus-net.pl 06.07.13, 20:48 A dlaczego mieli dzwonić? Wystarczyło wystawić kosz lub worki i po kłopocie. Ogłoszenia były w prasie i w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Janusz Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.13, 21:40 Wyobraź sobie, że nie wszyscy kupują gazety, nie mówiąc już o internecie. Ja moim sąsiadom powiedziałem o dniu wywozu śmieci i uwierz, nikt wcześniej o tym nie wiedział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.apus-net.pl 06.07.13, 22:04 Ja też powiedziałem (prawie wszystkim z ulicy), większość wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.13, 22:42 Ja nie mogę wystawić pojemników na ulicę bo nie ma miejsca. Musiałam pilnować od rana jak podjadą. Przyjechali dopiero po 15. Zostawili jedynie 2 worki i następny raz mają być za dwa tygodnie. Jak w nich mam segregować śmieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?/? Gdzie wyrzucić wyroby z gumy, np. dętkę rowerową? IP: *.arbelon.com.pl 06.07.13, 16:38 gdzie wyrzucić wyroby z gumy, np. dętkę rowerową albo stare zabawki piszczące? do żółtego wora razem na plastik? Odpowiedz Link Zgłoś
zgred_stiopa Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kiedy... 06.07.13, 21:19 Jak dzieci jesteście... (możliwe zresztą że niektóre wpisy to gimbusy) Ustawa śmieciowa mówi że śmieci po opłaceniu podatku, od wejścia jej w życie są własnością gminy? To wystawiajcie je za ogrodzenie. Byle w workach, reklamówkach (to też forma worka), czy czymkolwiek - sugerującym posegregowanie.... :) Niech gmina się nimi zajmuje. Nawiasem... SITA u koryta jako podwykonawca... ciekawe. I Strachy przeciągnęły imprę do końca, tak że nie było innego wyjścia i trzeba było brać przypadkowo najdroższą ofertę..? CIEKAWE... Ale oczywiście NA PEWNO wszystko zgodnie z prawem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAAA Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.13, 11:28 PROPONUJĘ DZIEŃ PRZED WYWOZEM W POŁUDNIE PRZYWIEŹĆ ŚMIECI POD URZĄD MIASTA. CO TO MA BYĆ? BRAK KOSZY JUŻ DRUGI TYDZIEŃ?!! A ZAMIAST NICH MAJĄ DAĆ JAKIEŚ WORKI?!! AKCJA 'ZOSTAW SWÓJ WOREK NA ŚLASKIEJ' O 12:00 KTO ZA PISAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!! Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.13, 16:52 Najpierw trzeba mieć jeszcze nawet ten worek. Jestem ciekaw czy UM będzie zwracał kasę za zakup worków czy zamówienie indywidualnego wywiezienia śmieci. W ministerstwie zarzekają się, że zgodnie z ustawą muszą zwracać, Osobiście tego nie szukałem w ustawie, może ktoś to potwierdzi. Jeżeli to by się potwierdziło to po co wywozić śmieci pod UM wystarczy dostarczyłoby dostarczyć fakturę i niech odda. Pan wiceprezydent "prawie" podał "Remondis" do prokuratury za zabieranie koszy to może teraz zareaguje, żeby zaczęli dostarczać kosze dla indywidualnych odbiorców. A może urzędnicy wezmą sprawy w swoje ręce i sami zaczną roznosić worki po dzielnicach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iu czy za odpady remontowe i gruz IP: 212.87.246.* 07.07.13, 20:48 pobierane są dodatkowe opłaty? Odpowiedz Link Zgłoś
aifoz61 Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kiedy... 08.07.13, 18:31 Ciekawe czy będzie można sobie potrącić za brak koszy? Dziś jest 8 lipca ,nie ma koszy do segregowania , nie ma worków. Czy ja mam dokładać do tego interesu??? Dopóki nie będą miała przyzwoitych koszy i odpowiedniej ilości worków NIE BĘDĘ NIC SEGREGOWAĆ, po prostu nie zrobię ze swojej posesji śmietnika.A na ulicę nie mam gdzie wystawiać bo nie ma miejsca. Mam dość tego bajzlu, ciekawe kto na tym i ile zarobił. A propos - kto zbierze porozrzucane worki że śmieciami z ul. Dickensa ?? Może pan Soborak???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrzosowiak Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.13, 18:48 Dzisiaj maja byc wywiezione smieci z Wrzosowiaka, jest 9 lipca, zgodnie z harmonogramem to ma byc dzis, jest po 18 a pojemnikow brak, smieci zaczynaja pelzać. Odpowiedz Link Zgłoś
eufrazja Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie 09.07.13, 19:11 Ponoć do 20-tej mają czas. Ja dostałam jeden!? worek na śmieci. I jak ma się moje segregowanie do tego worka? Jutro dzwonie do Remondisa i informuje go że śmieci nie będę segregowała dopóki nie dostane pojemników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrzosowiak2 Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.multimo.pl 09.07.13, 19:31 U mnie byli koło 13 zostawili jeden worek i dowiedziałem się że mimo złożenia deklaracji w terminie nie zostałem ujęty na wykazie który Panowie mieli ze sobą.Ręce opadają jaki w Częstochowie jest burdel.Oczywiście ludzie na ulicy zaskoczeni nikt nic nie wiedział a na mnie się patrzyli jak na ufo kiedy szykowałem śmieci.Jak nie ma śmieci wystawionych przed posesje to ich nie zabiorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrzosowiak Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.13, 19:53 Wprawdzie ja nie wystawilem worka przed posesje ale siedze caly czas w domu i czekam na nich ale sasiadka ma wystawione i tez ich nie zabrali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrzosowiak2 Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.multimo.pl 09.07.13, 20:06 Może nie mieli jej na wykazie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość.... Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.13, 15:26 u mnie tak jak u Wrzosowiaka zostawili jeden czarny worek i cześć. Pojawił się na stronie (starannie ukryty!) termin wywozu śmieci z zabudowy wielorodzinnej, czyli bloków. A kiedy z domów jednorodzinnych? Np. odpady bio za miesiąc same dojdą na ul. Radomską.! Podobno są jakieś wspólne punkty zbiórki. To co mam osobówką wozić płynące, gnijące po raptem kilku dniach odpady?! Co ja jestem śmieciarka?! O pomstę do nieba woła taka organizacja. Wstyd Panie Matyjaszczyk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Mieszkasz w domku jednorodzinnym? Zobacz, kie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 09:12 Mam pytanie, czy ktokolwiek dostał już worki do segregacji plastiku, szkła i papieru ? O kosze to nawet nie ma się co pytać Odpowiedz Link Zgłoś