Dodaj do ulubionych

Czy w Częstochowie istnieje podziemie artystyczne?

25.03.02, 21:04
Chodzi mi o malarzy, poetów, pisarzy, grafikow itd...
Obserwuj wątek
    • anniolek Re: Czy w Częstochowie istnieje podziemie artystyczne? 25.03.02, 22:17
      przyjacielu, ja jestem NADziemiem artystycznym, jezeli Cie to urzadza.
    • Gość: ninka Re: Czy w Częstochowie istnieje podziemie artystyc IP: *.n.club-internet.fr 25.03.02, 22:19
      Wiesz, czasami mam wrazenie, ze w Czestochowie istnieje
      wylacznie podziemie artystyczne, na powierzchni az chadko!
    • Gość: matka Re: Czy w Częstochowie istnieje podziemie artystyczne? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 22:39
      Naprawdę "palec pod budkę" koledzy i koleżanki artyści. Jeśli wasze prace nigdy
      nie zagościły w galeriach, możemy sobie nawzajem pomóc. Kultura podziemia
      zawsze była obowiązującą kulturą, z podziemia wyskakiwała zawsze nowa forma,
      burząca skorupy powierzchniowo-ugłaskane. Tak więc wy, co w skrytości i
      cichości zakamarka, rzucacie siebie w swoje dzieła, mówię do was: wychyńcie
      zeń!!
      czekać będziemy
      • Gość: ninka Re: Czy w Częstochowie istnieje podziemie artystyc IP: *.n.club-internet.fr 26.03.02, 00:54
        oj, zagoscily, zagoscily, i na estradach, i na polkach
        ksiegarskich, i w kioskach z gazetami
        Ala pomozmy sobie wzajemnie, bo iluz jest tych, ktorzy
        pod ziemia, i kreciej roboty nie robia
        • Gość: matka Cyganeria Częstochowska? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 01:45
          Czyżbyśmy mieli Pierwszego Zdeklarowanego Częstochowskiego Artystę? Jeśli tak,
          to prosimy jeszcze o jakiś pomruk twierdzący. Wszak czy w mieście tym, o
          kulturze tak dalece skrystianizowanej, możebne jest rozwijanie myśli lotnej
          niepokornej? Ogniska takich ruchów stanowić muszą chyba obozy dekadenckie,
          przypominające te z "Sexmisji". Jednak wciąż jestem optymistą.
          czekamy na dalsze deklaracje
          • Gość: ninka Re: Cyganeria Częstochowska? IP: *.n.club-internet.fr 26.03.02, 08:25
            No, coz, z cyganerii to juz chyba wyroslam, przenoszac
            sie na saloony. I to dalekie. A mysl niepokorna siac
            mozna wszedzie. Wszak!
            • fsh Re: Cyganeria Częstochowska? 26.03.02, 09:24
              Niechaj sie stanie za sprawa artystow cyganeria czestochowska, albowiem w
              grupie lepiej niz samemu po katach w domu sie walac i tworzyc plugawe rzeczy z
              papierosem w ustach.Z zasady program winna posiadac, ale w bezprogramowosci tez
              jest oparcie. Jeszcze tylko wjechac nago na koniu do Mc Donaldsa i innych
              swiatyn rozpusty.
              • piasia Re: Cyganeria Częstochowska? 26.03.02, 10:18
                na stronie www.sapkowski.pl w dziale fanfiction jest opowiadanie "Zatratnia".
                Bardzo częstochowskie. I autorka też ma jakieś takie częstochowskie
                nazwisko ;)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka