artutitu2
31.07.13, 14:32
Wydaje mi się, że jest to "robienie widły z igły" - raczej trudno mi sobie wyrazić, żeby harcerze propagowali treści nazistowski. A w rekonstrukcji z wykorzystaniem strojów i symboli także trudno jest się doszukać jakiejś nieprawidłowości. Równie dobrze można posadzić producentów i aktorów biorących udział w jakimkolwiek filmie o II Wojnie Światowej - wszyscy przecież zdają sobie sprawę, że jest to niedorzeczność. Co do samych zabaw na obozie harcerskim to także nie doszukiwałbym się nie wiadomo jakich podtekstów - faktycznie zdjęć mogliby nie robić bo w dzisiejszych czasach nie wiadomo kto jaki użytek z tego może zrobić. Nie mniej cała ta sprawa wydaje się kreowaniem na siłę afery.
Gazeta niech się lepiej zajmie fuszerką na niedawno oddanym do użytku Korytarzu Północnym przy kładce dla pieszych jest spora przerwa między barierką kładki, a ekranem dźwiękochłonnym przez co rozbawione dziecko mogłoby przez nieuwagę spaść z dużej wysokości wprost pod koła rozpędzonej ciężarówki. Chyba, że wolicie poczekać z artykułem jak coś się stanie i dopiero zająć się tematem.