magsa-only
08.10.13, 09:51
Z dużym zainteresowaniem i głębokim rozrzewnieniem przeczytałam historię gangstera internetowego pseudonim artystyczny "n.u.d.a."i ponad wszelką wątpliwość mogę stwierdzić, że opisany przez niego przypadek nie miał miejsca w całej 28-letniej historii Oddziału Anestezjologii i Intensywnej Terapii Dziecięcej. Nikt nie prognozował w/w leczenia jego dziecka w OAiITD przez 6 miesięcy, ponieważ oddziały tego rodzaju udzielają pomocy pacjentom w nagłych stanach zagrożenia życia, wspomagając działanie układu oddechowego i układu krążenia oraz lecząc ciężkie infekcje w tym sepsę (najogledniej rzecz ujmując),a średni czas pobytu pacjenta w OIT wynosi w Polsce 12dni.
Pobyty 6-miesięczne i dłuższe dotyczą pojedynczych przypadków noworodków urodzonych przedwcześnie, pacjentów przewlekle wentylowanych respiratorem, którzy z przyczyn społecznych hospitalizowani są w OAiITD do czasu osiągnięcia pełnoletności, a następnie przenoszeni są do analogicznych oddziałów dla dorosłych, pacjentów przewlekle wentylowanych respiratorem którzy oczekują na włączenie ich do programu wentylacji w warunkach domowych oraz pacjentów przewlekle wentylowanych respiratorem którzy odeszli z tego świata wskutek powikłań samej wentylacji lub ciężkich zakażeń. Żaden z wymienionych przypadków nie podlega cudownemu uleczeniu w Katowicach w ciągu tygodnia.
Zdarza się, że pacjent opuszcza jeden oddział intensywnej terapii i przewożony jest do innego o wyższej referencyjności (klinika).Przeniesienia takiego dokonuje się karetką reanimacyjną lub helikopterem /samolotem a transport nie jest dla pacjenta odpłatny. W całej historii OAi ITD w Częstochowie na początku bieżącego roku jedno małe niemowlę (obywtel innego państwa ),po wyleczeniu w naszym oddziale powracał do swego kraju karetką tego kraju na zlecenie swojego ubezpieczyciela.
Wszystkie zawarte w wypowiedzi internetowego gangstera informacje są oszczercze dla Oddziału Anestezjologii i Intensywnej Terapii Dziecięcej w Częstochowie,dla Zespołu naszego Oddzialu i dla mnie osobiście. Powstały jak sądzę na zlecenie aby podważyć zaufanie społeczeństwa dla naszego Oddziału w przypadku planowanej likwidacji (odsyłam do wczesniejszych publikacji prasowych ) i będą stanowiły podstawę do prowadzenia postępowania o narażenie na szwank dobrego imienia OAiITD na drodze sądowej.
Dr n.med. Magdalena Sieczko -Andryszczak