kapselsim 16.10.13, 13:01 No przecież studenci mogą robić wszystko !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Silvan Re: Felieton: Dzikie parkingi pod Politechniką Cz IP: *.slowackiego.trustnet.pl 16.10.13, 13:27 Autor artykułu zająłby się lepiej przejazdem pod sądami, gdzie przez remonty i parkujących nie da się normalnie przejechać, a nie walczył o interesy PCZ. Studenci stają tam gdzie jest miejsce i rzadko kiedy pod wejściem na swój wydział. A gdyby nawet uczelnia wybudowała parking podziemny (ciekawe za czyje pieniądze... może redaktor da skoro tak dba o trawniki), to zapewne byłby zamknięty jako parking służbowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antySKL Re: Felieton: Dzikie parkingi pod Politechniką Cz IP: *.183.130.250.dsl.dynamic.t-mobile.pl 16.10.13, 13:33 A dlaczego na zdjęciach są zasłonięte rejestracje pojazdów ???? Powinno się je właśnie ujawnić !!!!! Założę się że większość to SKL, EPJ, SLU he he he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Felieton: Dzikie parkingi pod Politechniką Cz IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.13, 13:39 Ulica Okrzei, sobota. Parafia na tej też ulicy organizuje jakieś modlitwy. Ludzie parkują na trawnikach pod MDK. Kilkakrotnie zgłaszałem to na Policję ale bezskutecznie. Następnym razem zgłoszę ponownie do pobliskiego komisariatu oraz do komendanta wojewódzkiego Policji który nie pozostawi bez echa mojego zgłoszenia. Prześlę mu również dokumentację fotograficzną z numerami rejestracyjnymi pojazdów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Ty-tam diabła wyganiają. IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.13, 14:47 a jak już go wygonią to ten po wygnaniu odjeżdża.A milicja jest podległa księdzu i to on stanowi o tym czy zaparkowany samochód na trawniku łamie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzzyk Październikowy sezon ogórkowy !!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.13, 23:23 To prawie koniec października, a u pana Haładyja sezon ogórkowy w całej pełni! Pogratulować "bardzo aktualnego i dręczącego częstochowskie społeczeństwo" problemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv Re: Felieton: Dzikie parkingi pod Politechniką Cz IP: *.gre.pl 17.10.13, 18:28 dokładnie tak by byłoby. AJD w nowo wybodowanym budynku zrobio parking... wykładowcom i też tam szału nie ma- ok 60 miejsc.... zarówno ajd jak i PCZ mają masę terenów nieużywanych, nikomu niepotrzebnych i już dawno powinni wybudować wspólny parking moim zdaniem... Widzę, że redaktor znowu sobie znalazł temacik: jak nie bzdurne przejście koło CH Jagielończycy czy pseudo problem sygnalizacji z przyciskami to czepianie się aut na trawniku. Jakoś psy załatwiające swoje potrzeby na trwnikach nie przeszkadzają redaktorowi ale już auta, które tylko stoją na trawie tak... ciekawe czemu? czyżby red, dostał jakiś mandacik ostatnio i postanowił zrobić coś, że skoro on dostał to inni też nie niech dostaną? Rok temu po serii artykułów SM zareagowała- raz czy dwa byli pod AJD i potem był spokój. Radzę teraz odczekać ludziom z pod PCZ aż SM zareaguje 2x a potem można znów parkować gdzie się chce. Problem może być jednak z tym, że w przeciwieństwie do AJD tereny PCZ nie są miejskie i nie podlegają pod kodeks ruchu drogowego więc SM/Policja nie wiele może zrobić a raczej wątpię by uczelnia odholowywała swoim studentom/pracownikom auta... co jak co ale uczelnia nie istnieje bez studentów a złe plotki szybko się rozgłaszają... Odpowiedz Link Zgłoś
lala2013 Felieton: Dzikie parkingi pod Politechniką Częs... 16.10.13, 16:02 Moim zdaniem miasto powinno zainwestować w nowy parking kolo politechniki i ze starego boiska kolo stadionu cks budowlani zrobić parking ponieważ i tak nikt nie używa tego boiska a była by to duża korzyść dla miasta i trawniki nie były by niszczone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haladyj Re: Felieton:ten redaktor H to idiota IP: 212.87.241.* 17.10.13, 09:05 zrobię mu kilka zdjęć w tym tygodniu zobaczymy jak on parkuje. bo coś mi się zdaje że został ukarany za złe parkowanie i teraz wielkie wojny toczy i te przejścia dla pieszych śmiech na sali urbanista się znalazł he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz_22 Re: Felieton: Dzikie parkingi pod Politechniką Cz IP: *.net.stream.pl 16.10.13, 16:08 Jakby nie Ci straszni studenci to nic by się już nie działo w tym mieście. Pomyśl ile zostawiają tu pieniędzy w sklepach czy barach, a nawet w punktach ksero wokół PCZ. Zauważ ile by sprzedawcy stracili jakby ich nie było. Ile osób by straciło etaty lub całkiem pracę. Więc uważam, że lekko rozjechanych kilkanaście metrów kwadratowych w porównaniu z tym to jets nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Logika IP: *.apus-net.pl 16.10.13, 16:36 Logika godna, .......debila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz_22 Re: Logika IP: *.net.stream.pl 16.10.13, 16:54 to jak taka pani mądra to proszę powiedzieć czym niby Ci studenci są winni ? Nie ich wina, że nie ma miejsc parkingowych. Jest tyle terenu wokół PCZ dla wyznaczenia parkingu ale skoro nikt tego nie robi to gdzie mają parkować? Nie każdy może przyjechać pociągiem bądź MPK skoro mieszka w czewie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hm Re: Logika IP: *.apus-net.pl 16.10.13, 17:14 Na nóżkach mój drogi, na nóżkach. Przez 60 lat można było, a dziś nie? Nauczę Cię tego na zajęciach logiki, stylistyki też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz_22 Re: Logika IP: *.net.stream.pl 16.10.13, 17:19 I może powiesz, że student ma jechać pociągiem powiedzmy z Katowic ze wszystkimi tobołkami i torbami skoro posiada samochód? Postaw się na ich miejscu. Nie parkują w sposób utrudniający poruszanie się pieszych tylko robią 2 ślady w stałych miejscach na trawniku. Nie jest to chyba powód do rozpaczy. Na parkingach wokół blokowisk ludzie parkują jeszcze gorzej. A zupełnie gorzej od studentów parkują rodzice/nauczyciele przy sp. 53 na Orkana i przy przedszkolu na Sportowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uff Brak logiki IP: *.apus-net.pl 16.10.13, 20:06 Student zamiejscowy mieszka w akademiku lub na kwaterze. On też pieszo, spacerkiem. Nie wiem czy zaliczysz logikę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dex Re: Brak logiki IP: 212.59.252.* 17.10.13, 11:09 Student zamiejscowy to pojęcie względne. Nie będzie mieszkał w akademiku jeśli mieszka 50 km od Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Brak logiki IP: *.apus-net.pl 17.10.13, 21:42 No to PKP lub PKS i mały spacerek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też kierowca Re: Logika IP: *.play-internet.pl 16.10.13, 17:19 Problem parkowania samochodów istnieje w każdym mieście na świecie /czytaj na wsi nie/ ten temat staje się nie rozwiązywalny.Pod każdym blokiem też jest problem parkowania -likwiduje się zieleńce i co dalej.Samochodów przybywa -wszyscy ciągną do miasta -to normalne i nieuniknione!!!!O parkingach płatnych nikt nie pisze!Temat parkowania powraca na forum co kilka tygodni i co z tego.Dam przykład parkowania koło cm.Kule -jest tam koło działek za cmentarzem Kule plac -kiedyś był ogrodzony dla pracowników TRW i nic z tego nie wyszło bo za daleko do dojścia do bramy TRW.Temat jest trudny i chyba nie do rozwiązania bo wszyscy chcą parkingów bezpłatnych a to staje się nie realne!!!!!!!Przy kinie Wolność jest parking podziemny i kto tam korzysta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paju Re: Logika IP: *.42.13.143.alfanet24.pl 16.10.13, 17:17 A od czego jest Straż Miejska przejechać się samochodem z DUŻYM zapasem blokad na koła i zakładać każdemu pseudo kierowcy za łamanie prawa wtedy by się nauczyli może parkować gdzie jest do tego miejsce a nie jak bydło gdzie popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Logika IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.10.13, 20:18 więcej nauki wynieśliby, gdyby ich samochody zostały odholowane na parking. mandat + holowanie. tak to funkcjonuje w centrum Wroclawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Drogi Panie z Wybiórczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.13, 17:13 Zgoda trawników nie powinno się niszczyć, zresztą pisała już na ten temat wyborcza z rok temu, od tego czasu raczej nic się nie zmieniło i raczej się nie zmieni a więc szkoda papieru tudzież klawiatury na te bzdety i proponuję zabrać się naprawdę za pracę. A tematów jest cała masa od najnowszych w stylu strajk lekarzy na parkitce po to co robi a raczej czego nie robi Pan Matyjaszczyk i jego świta, można się też zająć rosnącym w niebywałym tempie bezrobociem lub nagminnym łamaniem przez pracodawców prywatnych zasad zatrudniania, bo dzisiaj znaleźć w Czewie prace za około 2tys zł graniczy z cudem. A nawet głupim sportem się moglibyście zająć bo też nic na ten temat nie piszecie oprócz suchych stwierdzeń, że ten i ten wygrał i tyle:D Kiedyś to wyborcza była gazetą z prawdziwego zdarzenia teraz jest zwyczajnym brukowcem. Więc wydaje mi się że zadeptywanie trawników koło politechnik chyba nie jest najważniejszym tematem a jak już to powinno być raczej wzmianką gdzieś pośród wielu ważniejszymi tematami:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mocno zdziwiony Re: Drogi Panie z Wybiórczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.13, 18:13 >Ja takie miejsca znalazłem, a też przyjechałem autem. Panie Haładyj, pan jeździsz samochodem? Tosz to niedopuszczalne! Na rowerek, albo per pedes, ja sam pan lansujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Drogi Panie z Wybiórczej IP: *.play-internet.pl 16.10.13, 21:19 Co to za lansowanie wlasnego bloga? W Wyborczej taki chlam nie przejdzie to przeszedl Pan na blogasa? Jak nie wymyslanie sztucznych problemow w stylu przejscia dla pieszych kolo Jagiellonczykow to teraz biedne trawniki, bo pieski sraja na chodniki.... Inne oddzialy Wyborczej w Polsce, jakas potrafily znalesc powazne problemy w swoich regionach (np: Bialystok), a u nas potrzebne sa kolejne swiatla i kolejna zebra .....LITOSCI !!Bo pieszy musi poczekac na swiatlach. Czy to naprawde jest problemem naszego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Ma być dużo i za darmo. W du... się poprzewracało! IP: *.cdma.centertel.pl 16.10.13, 20:27 A ja popieram głos redaktora z felietonu o nieprawidłowym parkowaniu. Mnie też się scyzoryk w kieszeni otwiera jak widzę takie obrazki na mieście. Sam dużo jeżdżę, ale nie straszny mi kilkusetmetrowy spacer, jeśli nigdzie nie ma wolnego "legalnego" miejsca do parkowania. Niestety mam wrażenie, że Ci kulturalni kierowcy i w ogóle logicznie myślący są w mniejszości. Podobno "to" pokolenie jest stracone i nie jest w stanie się niczego nauczyć, że musi upłynąć jeszcze dużo czasu by dorównać poziomem do tej średniej "cywilizacji zachodu". Jestem jednak pesymistą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Ma być dużo i za darmo. W du... się poprzewra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 07:04 "Mnie też > się scyzoryk w kieszeni otwiera" A Pan to z Kielc, na swoje forum uciekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_sc Re: Felieton: Dzikie parkingi pod Politechniką Cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.13, 21:24 Logika Pana redaktora, jak pieszy przechodzi w niedozwolonym miejscu albo rozdeptuje trawnik bo musiałby nadłożyć 50m to trzeba zrobić przejście albo położyć chodnik, a jak kierowca parkuje na trawniku bo brakuje miejsc parkingowych to należy go ukarać bo kierowca jest człowiekiem gorszej kategorii Odpowiedz Link Zgłoś
ch3heg Re: Felieton: Dzikie parkingi pod Politechniką Cz 16.10.13, 23:51 Zróbcie parkingi to problem się rozwiąże. Z pretensjami do właściciela terenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwalida Dziki parking na chodniku przed Ekonomikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 08:14 Zespół Szkół Ekonomicznych przy ul. Augustyna ma parkingi przed Szkołą na terenie Szkoły oraz na ternie przyszkolnego boiska gdzie kiedyś wynajmowano do nauki jazdy zrobiono tam parking na 20 -30 samochodów na chodniku przed szkołą pedagodzy łamią nagminnie przepis i parkują na chodniku szczególnie upierdliwa jest paniusia która stawia samochód Alfa Romeo o nr. rej, zaczynającej się SC 65 itd parkuje na chodniku że wózkiem inwalidzkim trudno przejechać oraz osoba która posiada czarne Audi o nr. rej zaczynający się SC158 gdy dzwoniłem na zaistniałą sytuację do Straży Miejskiej dyżurny odpowiedział mi że chodnik podlega pod teren szkoły dyrektor decyduje i jak parkowali tak nauczyciele parkują Odpowiedz Link Zgłoś
samodzielnie_myslacy Re: Felieton: Dzikie parkingi pod Politechniką Cz 17.10.13, 09:40 Zamienienie lewego pasa al. Armii Krajowej, na obu kierunkach ruchu, w równoległe miejsca parkingowe zapewni niesamowicie dużą liczbę miejsc parkingowych. Natężenie ruchu na tej ulicy nie wymaga dwóch pasów w każdym kierunku. Zmiana taka dodatkowo pozwoli na poprawę bezpieczeństwa na tej arterii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edzio Re: Felieton: Dzikie parkingi pod Politechniką Cz IP: *.wip.pcz.pl 17.10.13, 11:10 No chyba zaraz spadnę z krzesła! Nie potrzeba dwóch pasów na al. AK? Dobry żart! Odpowiedz Link Zgłoś
samodzielnie_myslacy Re: Felieton: Dzikie parkingi pod Politechniką Cz 17.10.13, 15:28 To jak już wstaniesz po upadku z krzesła odpowiedz dlaczego jest potrzeba dwóch pasów ruchu na al. Armii Krajowej. W chwili obecnej przepustowość pasa ruchu na tej arterii w godzinach szczytu nie jest wykorzystana w 100%. Potrzeba dwóch i więcej pasów ruchu jest na drogach, na których przepustowość jest za mała. Aleja Armii Krajowej tego kryterium nie spełnia... A jedynym efektem dwóch pasów w każdym kierunku jest średnia prędkość przelotowa na odcinku JPII - Dekabrystów w granicach 70km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Okoliczny Re: Felieton: Dzikie parkingi pod Politechniką Cz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.13, 11:44 A może by tak wystarczyło rozwalić ruderę przy dawnym przejściu do kilińskiego (przez "podwórko" jednej takiej ceglanej rudery) ...... stare studenty wiedzą gdzie ... i zrobić jedno wielkie klepisko dla aut??? Zresztą większość politechnicznych ogródków działkowych obok to też dżungla .......... parking byłby jak się patrzy jakby ten teren odpowiednio wykorzystać ... Tylko że kupa studenckiego zmotoryzowanego buractwa zachowuje się tak jak pod marketami - najlepiej jakby się dało wjechać autem do sklepu i blokują uliczki mimo że są miejsca do zaparkowania obok wolne ........ bo dla niektórych przejść 200m na nóżkach to już jest problem .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uu Okoliczny szanowny IP: *.apus-net.pl 17.10.13, 21:41 Czy Ty wiesz co znaczy własność prywatna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okoliczny Re: Okoliczny szanowny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.13, 12:10 no dobra ogródek Ci zostawię :))) Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Okoliczny szanowny 19.10.13, 12:18 Kolejna krucjata P. Haładyja? To się leczy, jest taka miejscowość na zachód od Częstochowy. Zająłby się Pan lepiej dziurawymi drogami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kA Re: Felieton: Dzikie parkingi pod Politechniką Cz IP: *.42.13.104.alfanet24.pl 17.10.13, 15:00 skoro tak uważasz to pewnie nigdy nie próbowałeś zaparkować pod PCZ, to że samochody stoją wszędzie nawet na trawnikach to wina zarządzających uczelnią. Zarabiają kupę kasy na studentach zaocznych, ale parkingu pożądanego nie zrobią, nie mowie już o tych parkingach które istnieją i są w opłakanym stanie. Codziennie parkingi i okolice pod PCZ wyglądają tak samo, wiec nie trzeba być alfą i omegą żeby domyślić się tego ze powiększenie parkingu byłoby dobrym pomysłem. bles Odpowiedz Link Zgłoś