Dodaj do ulubionych

Rejestracja w PUP

26.10.13, 15:40
Czy ktoś w ostatnim czasie rejestrował się w częstochowskim PUP? Mam pytanie odnośnie kolejek. Czy nadal trzeba wystawac prze urzędem od bardzo wczesnych godzin porannych żeby dostać numerek? Pytam bo ostatnim razem kiedy się rejestrowałam musiałam poświęcić kilka dni i stać pod drzwiami od godziny 5 rano :/
Obserwuj wątek
    • wdowiec999 Re: Rejestracja w PUP 26.10.13, 18:17
      Witam.
      Rejestrowałem się 3 tygodnie temu, na miejscu bylem po godzinie 6 rano, po godzinie usmiej nie było już numerków, ludzie zachowywali się jak bydło.Miałem numerek 51 wiec siedziałem tam do godziny 14.
      • Gość: rejestracja online Re: Rejestracja w PUP IP: *.96.232.223.tvksmp.pl 26.10.13, 20:08
        mozna bez kolejek przez internet wtedy masz wyznaczoną dokładną godzinę:)
      • Gość: ing Re: Rejestracja w PUP IP: *.free.aero2.net.pl 26.10.13, 22:18
        ważne że dostałeś dobrze płatną pracę, za darmo nic nie ma
        • Gość: ccc Re: Rejestracja w PUP IP: *.42.1.54.alfanet24.pl 27.10.13, 17:59
          DOkładnie tak, najlepiej założyć konto na ePUAP, potwierdzić profil w ZUS lub w US bez kolejki i potem samemu przez internet sie zarejestrować w PUP. POtem wyznaczą tylko godzinę i datę kiedy masz przyjść i potwierdzić zarejestrowanie.
          • Gość: ON Re: Rejestracja w PUP IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.13, 21:52
            Jakbyś był w SLD to może byłbyś dzisiaj wicedyrektorem PUP
    • Gość: domino Re: Rejestracja w PUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.13, 22:08
      Pracę to sobie trzeba zorganizować samemu. Na PUP nie ma co liczyć, w PUP-ie to się można tylko wqrwić bo dadzą jakąś robotę w pipidówie oddalonej 20 km od Cz-wy i do tego na noce.
    • nika171 Re: Rejestracja w PUP 27.10.13, 22:08
      nika171 napisał(a):

> Czy ktoś w ostatnim czasie rejestrował się w częstochowskim PUP? Mam pytanie od
      > nośnie kolejek. Czy nadal trzeba wystawac prze urzędem od bardzo wczesnych godz
      > in porannych żeby dostać numerek? Pytam bo ostatnim razem kiedy się rejestrował
      > am musiałam poświęcić kilka dni i stać pod drzwiami od godziny 5 rano :/

Dzięki wszystkim za info Wlasnie skorzystałam z epuap Zobaczymy co to da:)
    • ewa310519 Re: Rejestracja w PUP 19.11.14, 08:52
      Ja mam problem z rejestracja w urzedzie pracy. Bralam udzial w komisji wyborczej gdzie przed wyborami sie wyrejestrowalam z urzedu pracy poniewaz pani wlasnie z tego urzedu mi kazala bo stwierdzila ze przez jeden dzien tez bede wykonywac prace i brac za to pieniazki wiec poslusznie sie wyrejestrowalam.Tylko ze teraz nie moge sie zarejestrowac poniewaz nie mam zadnej umowy. Komisja wyborcza nie daje zadnych umow a pieniadze ktore dostaniemy to nie wyplata tylko dieta.Wyrejestrowujac sie podalam powu pracy a wiec rejestrujac sie powinnam miec umowe, ale jej nie mam poniewaz komisja wyborcz zadzi sie innymi zasadami i nie moge sie zarejestrowac. Co mam zrobic POMOZCIE BLAGAM nie mam teraz ubezbieczenia zdrowotnego. Nawet do lekarza pierwszego kontaktu nie moge posc. POMOZCIE.BLAGAM.
      • bryczkarz1 Re: Rejestracja w PUP 19.11.14, 13:16
        1. dostałaś jakąś decyzje dlaczego urząd odmawia ci rejestracji?
        2. podczas rejestracji nie informuj urzędu o pracy w komisji.
      • bryczkarz1 Re: Rejestracja w PUP 19.11.14, 13:18
        3. na jakiej podstawie zostałaś wyrejestrowana?
        • zawsze-inna Re: Rejestracja w PUP 19.11.14, 14:43
          Przy ponownej rejestracji powiedz jesli będą pytać dlaczego się wyrejestrowałaś ,że myslałaś,że będziesz pracować.Nie masz przecież żadnego dokumentu że pracowałaś a jesli dostałaś za to jakieś wynagrodzenie to powinien byc odprowadzony podatek a jesli nie to ja wogóle sie zastanawiam po co było się wyrejestrowywać?przecież od podjęcia pracy jest na to 14 dni!Chyba że sie przepisy pozmieniały.Nie można sie wyrejestrowac z urzedu przed podjęciem pracy bo nigdy nic nie wiadomo.
          • d_n Re: Rejestracja w PUP 19.11.14, 20:49
            Dziwne to. Na wyrejestrowanie jest 7 dni od podjęcia pracy i trzeba przedstawić umowę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka