Dodaj do ulubionych

RONDO kropelkowe Fieldorfa-Nila

31.01.14, 22:43
Wracałam do domu Al.Wyzwolenia w godz.popołudniowych
i to już mój z kolei trzeci przypadek, gdy już wjechałam na rondo
a z prawej strony jadący od Wałów Dwernickiego kierowcy mają znak ustąp,
nie zatrzymują i dzisiaj gdyby nie zasada ograniczonego zaufania to TIR
byłby mnie zmiażdżył,brakowało 1,5m kiedy zdążyłam zahamować.Zreszta w odległosci kilku metrów jechał za nim dokładnie taki sam TiR i równiez się nie zatrzymał.Nie wspomnę o samochodach osobowych które drą czasem z taką prędkością że strach pomyśleć.
Nie wiem kto mądry to wymyślił to RONDO ,ale ludzie jeżdża tam na pamięć,nie przestrzegają przepisów.
Moze należało założyc sygnalizację świetlną,,bo rondo nie sprawdza się.Jak dojdzie kiedyś
do masakry jaka mogła być dzisiaj to moze się wtedy ktoś nad tym zastanowi.
Polcja Drogowa może łaskawym okiem na to spojrzy,oj miałaby dużo roboty gdyby któs się tutaj na to Rondo pofatygował i popatrzył co można z tym zrobić.Naprawde kiedyś będą ofiary tego pomysłu.
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: RONDO kropelkowe Fieldorfa-Nila 31.01.14, 22:55
      Moni takie same rondo powstało na Północy .Zasada ograniczonego zaufania.Także pieszo.Jak się auto jedno zatrzyma się na przejściu dla pieszych ,nie rób kroku następnego kroku bez wychylenia nawet koniuszka nosa.Bo zginiesz.Samo życie.
      • moni_la Re: RONDO kropelkowe Fieldorfa-Nila 31.01.14, 22:58
        Ja właśnie piszę o tym rodzie na Północy.
        • taniarada Re: RONDO kropelkowe Fieldorfa-Nila 31.01.14, 23:10
          Dobrze piszesz ,dawniej tej kropelki nie było.Jeździłem tam często do córki na Czecha.Faktycznie trochę się pozmieniało w Częstochowie z jazdą .Także od ulicy Wilsona w stronę dworca kolejowego.Też piesi przechodzą tam na pałę z dwójką .I są światła.
    • bryczkarz1 Re: RONDO kropelkowe Fieldorfa-Nila 01.02.14, 11:42
      > Nie wiem kto mądry to wymyślił to RONDO ,ale ludzie jeżdża tam na pamięć,nie pr
      > zestrzegają przepisów.

No kto?
      Kierownik Wydziału IRD MZDiT w Częstochowie mgr inż. Marek Lewandowski.
      Telefon: 34 366 43 05 wew. 132
      Email: ird@mzd.czest.pl

Szkoda pisać o jego pomysłach 'usprawnień' ruchu drogowego w Częstochowie, likwidacji dwóch pasów ruchu na rzecz jednego 'bezpieczniej' hehe wszędzie gdzie się da i ogólnej nieznajomości tematu.
      • piesc_boga Re: RONDO kropelkowe Fieldorfa-Nila 01.02.14, 12:17
        I tak najlepsza jest ulica Niepodległości, tam ,,zielona fala" jest ,,ustawiona" na jakieś 90km/h i to jak ktoś ma czym przycisnąć. Wjeżdżając od Jagiellońskiej.
        • bryczkarz1 Re: RONDO kropelkowe Fieldorfa-Nila 01.02.14, 13:35
          Bryczką jadę 20 km/h i też mam same zielone na Niepodległości hehe :)
          • moni_la Re: RONDO kropelkowe Fieldorfa-Nila 01.02.14, 14:03
            To może ten p.kierownik łaskawie podjedzie na Północ
            postoi w swoim autku godzinkę i popatrzy na te sytuację
            jak panuje w godzinach szczytu na rondzie.To droga ktora prowadzi
            na korytarz pólnocny (droga na Warszawę) objazd przez os.Północ noc z uwagi na budowe ślimaka przy J.Pawła.
    • lysy.liberal Re: RONDO kropelkowe Fieldorfa-Nila 01.02.14, 18:56
      Czy to wina pana kierownika, że TIR jeden z drugim napier z dala i nie patrzy na znaki?
      Wystarczy wysłać piesków parę razy dla kontrolowania reakcji na "ustąp" i się sprawa sama rozwiąże.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka