Dodaj do ulubionych

milosierdzie boze...

18.05.14, 16:34
Zakonnice sprzedają domy razem z ludźmi

Norbertanki grunty przy ul. Marglowej odzyskały w 1992 r. Administrowały 19 stojącymi tu domami i pobierały za to czynsz. Jednak jak przyznają mieszkańcy, zakonnice zupełnie nie dbały o stan gruntów. Z grzybem, pleśnią i brakiem kanalizacji ludzie musieli radzić sobie sami.

www.fakt.pl/Norbertanki-handluja-ziemia-razem-z-zyjacymi-na-niej-ludzmi-,artykuly,199694,1.html

www.apostazja.pl/jak.html
Obserwuj wątek
    • koyod Re: milosierdzie boze... 18.05.14, 19:33
      A jak platforma pomogła tym ludziom? Dziś kolejny śmiertelny wypadek z udziałem pijanego kierowcy, który miał orzeczony zakaz prowadzenia pojazdów. Jaki mają pomysł rządzący aby walczyć z tą plagą "zbrodniarzy zza kółka"?
      • dyziek_o Re: milosierdzie boze... 18.05.14, 20:06
        A co ma do tego Platforma?
        Przecież wyraźnie napisano: zarządcą są norbertanki!
        I to one są odpowiedzialne za stan posiadłości oraz obiektów na niej się znajdujących.
        Czytać trzeba ze zrozumieniem.
        Dyzio.

p.s
        Jakoś osobiście nie jestem zaskoczony podejściem tych świętych krów do mieszkańców
        Ale ja pasjami czytam NIE oraz Fakty i Mity. Więc o działalności tej "firmy" z pod znaku skrzyżowanych patyków jestem na bieżąco.
        • kolter_mr Re: milosierdzie boze... 18.05.14, 20:14
          dyziek_o napisał:

> A co ma do tego Platforma?
          > Przecież wyraźnie napisano: zarządcą są norbertanki!
          > I to one są odpowiedzialne za stan posiadłości oraz obiektów na niej się znajdu
          > jących.
          > Czytać trzeba ze zrozumieniem.

On rozumie ,ale to trollowisko nastawione na prymitywną konfrontacje " bo u was murzynów biją "
      • kolter_mr Re: milosierdzie boze... 18.05.14, 20:12
        koyod napisał:

> A jak platforma pomogła tym ludziom?

Powiedz no a co może platforma zrobić jak złodziej i oszust administruje , tym co poprzednio wyłudził ??

Dziś kolejny śmiertelny wypadek z udziałem
        > pijanego kierowcy, który miał orzeczony zakaz prowadzenia pojazdów. Jaki mają
        > pomysł rządzący aby walczyć z tą plagą "zbrodniarzy zza kółka"?

Więcej aut niech księża kropią ,to na 100% pozwoli unikać takich tragedii
        • koyod Re: kolter 18.05.14, 20:33
          Kto ma ministra sprawiedliwości, kto ma większość parlamentarną potrzebną do uchwalenia nowych przepisów? Nawet prezydenta mają po swojej stronie. To może najwyższy czas wziąć się do roboty i zrobić coś aby ludziom żyło się lepiej a nie biadolić po każdej tragedii.
          Dlaczego nie publikuje się wyroków o utracie uprawnień do kierowania na wskutek stwierdzonej jazdy po spożyciu? Może gdyby ktoś wcześniej wiedział toby zareagował i nie doszłoby do tragedii.

• kolter_mr Re: kolter 18.05.14, 20:39
            koyod napisał:

> Kto ma ministra sprawiedliwości, kto ma większość parlamentarną potrzebną do uc
            > hwalenia nowych przepisów? Nawet prezydenta mają po swojej stronie. To może naj
            > wyższy czas wziąć się do roboty i zrobić coś aby ludziom żyło się lepiej a nie
            > biadolić po każdej tragedii.> Dlaczego nie publikuje się wyroków o utracie uprawnień do kierowania na wskutek
            > stwierdzonej jazdy po spożyciu? Może gdyby ktoś wcześniej wiedział toby zareag
            > ował i nie doszłoby do tragedii.

Nie wiem o czym mowa ?? czy o czynszach czy o pijanych katolikach ??
            • koyod Re: kolter 18.05.14, 20:47
              To przeczytaj jeszcze raz, a jak nie zrozumiesz to poproś mamę/żonę/brata/kolegę, może ci wytłumaczą.
              Odnośnie zachowań pijanych to proszę o komentarz do zachowania posła Rybakowicza na bydgoskiej starówce.
              • kolter_mr Re: kolter 18.05.14, 20:56
                koyod napisał:

> To przeczytaj jeszcze raz, a jak nie zrozumiesz to poproś mamę/żonę/brata/koleg
                > ę, może ci wytłumaczą.
                > Odnośnie zachowań pijanych to proszę o komentarz do zachowania posła Rybakowicz
                > a na bydgoskiej starówce.

Zaraz a czy watek nie jest o tych złodziejkach w habitach zakonnych ?? Po co odwracasz kota pipą pisz na temat .
                • koyod Re: kolter 18.05.14, 20:58
                  No i co, przytkało kolegę?
                  • kolter_mr Re: kolter 18.05.14, 21:00
                    koyod napisał:

> No i co, przytkało kolegę?

Mnie ? a niby co takiego ?? tylko konkretnie bo nie bardzo wiem o czym piszesz ,a nie mam ochoty wracać o twoich przednich wpisów
                  • n.u.d.a on nie rozumie... 19.05.14, 00:02
                    Koyod, on zupełnie nie rozumie co do niego mówisz... :) a niby taki miłośnik logiki z niego... ;)
                    • kolter_mr Re: on nie rozumie... 19.05.14, 07:43
                      n.u.d.a napisał(a):

> Koyod, on zupełnie nie rozumie co do niego mówisz... :) a niby taki miłośnik logiki z niego... ;)

No u dlatego nie rozumiem logiki Kalego
                      • n.u.d.a Re: on nie rozumie... 19.05.14, 08:38
                        no właśnie udowodniłeś, że sam stosujesz logikę Kalego :) czyli z tą Twoją logiką to podobnie jak i Twoim ateizmem.
                        • kolter_mr Re: on nie rozumie... 19.05.14, 12:53
                          n.u.d.a napisał(a):

> no właśnie udowodniłeś, że sam stosujesz logikę Kalego :) czyli z tą Twoją logi
                          > ką to podobnie jak i Twoim ateizmem.

No i tak wygląda dyskusja z dogmatykiem , dogmat do łba nie dopuszcza myśli ze ktos jest nie wierzący w gusła
                          • n.u.d.a Re: on nie rozumie... 19.05.14, 13:29
                            Jaka dyskusja? Kolter, ja z Tobą nie dyskutuję, bo i o czym i niby jak? dyskutować to można z kimś kto ma coś do powiedzenia, a nie tylko sama negacja, drwina, wulgaryzmy i obelgi... jak już pisałem - dopuszczam istnienie ateizmu, a nawet posługiwanie się logiką przez ateistów, ale ateista walczący z Bogiem, w którego nie wierzy - to już sensu logicznego nie ma. A więc alboś Ty nie ateista, albo posługujesz się właśnie tylko swoją logiką.... Kalego. Nie bój się Kolter, zaufaj, uwierz i pozbądź się tej pustki :)
                            • kolter_mr Re: on nie rozumie... 19.05.14, 13:46
                              n.u.d.a napisał(a):

> Jaka dyskusja? Kolter, ja z Tobą nie dyskutuję, bo i o czym i niby jak?

No tak nie masz nic do powiedzenia poza banałami .

> dyskutować to można z kimś kto ma coś do powiedzenia,

Czyli nie z tobą ,bo opowiadanie bajek sprzed 2 tys lat nie jest niczego dowodem ,a ty takich to dowodów używasz. Jeszcze jesteś zdziwiony ze ktoś może myśleć inaczej :))

> a nie tylko sama negacja, drwina,

No a co mam ci przytakiwać ze dowodem na istnienie boga jest to ze Paweł przestał mordować chzrescijan :))

>wulgaryzmy i obelgi...

Nie wiem o czym mowa ??

>jak już pisałem - dopuszczam istnienie ateizmu,

Dzięki łaskawco .

>a nawe t posługiwanie się logiką przez ateistów,

No a czy to nie jest obelga skierowana przeciwko mnie ateiście ?? Obrażasz ale mi to wmawiasz !!

>ale ateista walczący z Bogiem, w którego nie wierzy - to już sensu logicznego nie ma.

Już nie raz widziałem u ciebie to ze ty jesteś z innego wymiaru i nic do ciebie nie dociera.
                              Pytam ponownie ;jak mozna walczyć z czymś co nie istnieje ??

A więc alboś Ty nie ateista, albo posługujesz się właśnie tylko swoją logiką.... Kalego. Nie bój się Kolter,
                              > zaufaj, uwierz i pozbądź się tej pustki :)

Problem twój polega ze zbrodniczą organizację pokroju mafijnego nazwaną Krk ,utożsamiasz z bóstwem opisanym w biblii ,stąd twoje kretyńskie mniemanie ze ja z jakimś bóstwem walczę :))
                              Zrozum kler to zło najgorszego sortu ,widać to choćby w tym jak bezmyślną z ciebie uczynili maszynkę propagandową
                              • n.u.d.a Re: on nie rozumie... 19.05.14, 14:26
                                Nie umiesz odpowiedzieć na banalne pytanie, więc zadawanie trudniejszych nie ma sensu. No właśnie - jak można walczyć z czymś co wg. Ciebie nie istnieje i jeszcze uważać się za logicznego człowieka - to jest twierdzenie wewnętrznie sprzeczne. Kolter, nie bój się - zaufaj, uwierz i żyj - szkoda życia :)
                                • kolter_mr Re: on nie rozumie... 19.05.14, 14:37
                                  n.u.d.a napisał(a):

> Nie umiesz odpowiedzieć na banalne pytanie, więc zadawanie trudniejszych nie ma
                                  > sensu.

Znowu tak po prostu katoliku kłamiesz .

>No właśnie - jak można walczyć z czymś co wg. Ciebie nie istnieje i jes
                                  > zcze uważać się za logicznego człowieka - to jest twierdzenie wewnętrznie sprze
                                  > czne. Kolter, nie bój się - zaufaj, uwierz i żyj - szkoda życia :)

No wiec jak juz oprzytomniejesz to mi ślicznie wykażesz mój jakiś post w którym z twoim mitycznym bóstwem walczę , no zbieraj sie do roboty :))
                                  • n.u.d.a Re: on nie rozumie... 20.05.14, 08:50
                                    Kolter, bardzo się cieszę, że jednak nie podważałeś istnienia Jezusa. Cieszy mnie także fakt, że to nie Ty twierdziłeś, że Jezus wcale nie jest Bogiem, a także nie kwestionowałeś istnienia sfery duchowej. Bardzo mnie cieszy, że nie przyrównałeś Pisma Św. do Harrego Pottera i innych bajek.
                                    Czy to nie wspaniałe uczucie być wolnym od kłamstwa? Kolter, nie bój się - uwierz i żyj :)
                                    • taniarada [...] 20.05.14, 09:23
                                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                      • taniarada Re: heretyk z Brzegu 20.05.14, 09:28
                                        kolter-xxl to robot?
                                        Autor: Gość: Antykomuch IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 17.09.10, 01:51
                                        Dodaj do ulubionych Skasujcie
                                        Odpowiedz cytując Odpowiedz
                                        AKilka dowodow: (1) kiedys nazywal sie kolter, teraz kolter-xxl (wyglada jak nastepna
                                        seria). (2) jego "dyskusja" polega na tych samych odpowiedziach na kazdy temat, typowe dla zle zaprogramowanego komputera. (3) Najwazniejszy dowod to ze nie widac zadnych objawow ze potrafi czytac ze zrozumieniem. Przeczytajcie sobie wypowiedz tego pajaca, i znajdzcie mi gdzie w linku ktory podal jest mowa o Urbanie VIII. Jesli ktos znajdzie to posylam $1000 na jakiekolwiek wskazane konto. Jesli nie znajdziecie to trzeba uznac ze to zle zaprogramowany robot.

> iedz ze największy katolicki łgarz i hipokryta jaki pojawia się na forum społec
                                        > zeństwo niejaki enrque nie ma wątpliwość co do kierowniczej roli tego pajaca ur
                                        > bana VIII w tworzeniu krucjaty :))))
                                        >
                                        rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,721,102964060,103219397,Re_Bezdroza_racjonalizmu.htm
                                    • kolter_mr Re: on nie rozumie... 20.05.14, 09:30
                                      n.u.d.a napisał(a):

> Kolter, bardzo się cieszę, że jednak nie podważałeś istnienia Jezusa.

Niuniu zawsze można przyznać ze był taki typ służący za pierwowzór Pawłowi do budowania nowej sekty , mozna ??

> Cieszy mnie także fakt, że to nie Ty twierdziłeś, że Jezus wcale nie jest Bogiem, a także nie kwestionowałeś istnienia sfery duchowej.

)Nawet tandeciara twój duchowy katolicki brat przyznaje ze żyjesz w innym wymiarze nie koniecznie duchowym :))

>Bardzo mnie cieszy, że nie przyrównałeś Pisma Św. do Harrego Pottera i innych bajek.

No a czym bajka od bajki się rożni ??

> Czy to nie wspaniałe uczucie być wolnym od kłamstwa? Kolter, nie bój się - uwierz i żyj :)

Tak, czuję się z tym dobrze ze nie żyje złudną nadzieją
                                      • n.u.d.a Re: on nie rozumie... 20.05.14, 09:41
                                        :D :D :D miłego dnia Kolter :) nie bój się -myśl- zaufaj Bogu, uwierz i żyj :)
                                        • kolter_mr Re: on nie rozumie... 20.05.14, 09:42
                                          n.u.d.a napisał(a):

> :D :D :D miłego dnia Kolter :) nie bój się -myśl- zaufaj Bogu, uwierz i żyj :)

Nie ufam oszustom ,zmieniłem bank :))
                                          • taniarada Czosnkowy chłopak z Brzegu 20.05.14, 09:47
                                            nauczył się i doktoryzuje się w temacie :czarny to synonim zboka w Polsce chodzącego w sukience zapinanej na czterdzieści guzików.Śmierdzisz Hartmanem na kilometr automacie od wklejania.
                                            • kolter_mr Re: Czosnkowy chłopak z Brzegu 20.05.14, 09:51
                                              taniarada napisał(a):

> nauczył się i doktoryzuje się w temacie :czarny to synonim zboka w Polsce chodz
                                              > ącego w sukience zapinanej na czterdzieści guzików.Śmierdzisz Hartmanem na kilo
                                              > metr automacie od wklejania.

Nie moja wina panienki ze dla was pederasta w kiecce to osoba święta ,sami sobie wychowaliście to stado
                                              • wykress Re: Kolter!!! .... 20.05.14, 10:05
                                                ... czy ja dobrze zrozumiałem?!

Ty masz "coś" przeciwko homoseksualistom i brodatym facetom w sukience? .... :-)))
                                                • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 20.05.14, 10:15
                                                  wykress napisał:

> ... czy ja dobrze zrozumiałem?!
                                                  >
                                                  > Ty masz "coś" przeciwko homoseksualistom i brodatym facetom w sukience? .... :
                                                  > -)))

No a ty co lubisz mieszać w glinie brodatym typkom ?
                                                  • wykress Re: Kolter!!! .... 20.05.14, 21:16
                                                    kolter_mr napisał:

> No a ty co lubisz mieszać w glinie brodatym typkom ?

....to nie w moim guście!

... wnioskuje, że zgadzasz sie ze mną, iż brodaty facet w sukience udający kobietę, ma problemy psychiczne i powinien się leczyć a nie występować na scenie. :-) pozdro
                                                  • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 20.05.14, 22:17
                                                    wykress napisał:

> kolter_mr napisał:
                                                    >
                                                    > > No a ty co lubisz mieszać w glinie brodatym typkom ?
                                                    >
                                                    >
                                                    > ....to nie w moim guście!
                                                    >
                                                    > ... wnioskuje, że zgadzasz sie ze mną, iż brodaty facet w sukience udający kobietę, ma problemy psychiczne i powinien się leczyć a nie występować na scenie. :
                                                    > -) pozdro

Nie , nie zgadzam się z Tobą ze ma problemy psychiczne , to kwestia orientacji seksualnej a nie choroby
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter!!! .... 20.05.14, 23:13
                                                    a tak, o tym już było... więc nie ma sensu powtarzać :)

Homoseksualizm- stan ducha czy choroba

tylko nie wiadomo dlaczego moderator to wyrzucił :(
                                                  • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 08:37
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> a tak, o tym już było... więc nie ma sensu powtarzać :)

Jakoś nie pamiętam treści.

> Homoseksualizm- stan ducha czy choroba

> tylko nie wiadomo dlaczego moderator to wyrzucił :(

Może zadrżał nad twoim zdziecinnieniem ??
                                                  • wykress Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 06:45
                                                    Czyli Twoim zdaniem, ten "brodacz w sukience" to jednak całkowicie normalny i zdrowy mężczyzna?! ..........(?):-)
                                                  • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 08:37
                                                    wykress napisał:

> Czyli Twoim zdaniem, ten "brodacz w sukience" to jednak całkowicie normalny i z
                                                    > drowy mężczyzna?! ..........(?):-)

Jak chory to płac im renty
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 08:46
                                                    renta jest należna wówczas, gdy ktoś jest niezdolny do pracy, a nie za to, że ktoś jest chory. Kolter, myśl :) myśl, nie bój się - zaufaj Bogu i żyj :)
                                                  • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 10:02
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> renta jest należna wówczas, gdy ktoś jest niezdolny do pracy, a nie za to, że ktoś jest chory.

No to nie pieprzcie ze oni są chorzy ,

> Kolter, myśl :) myśl,

Cały czas w przeciwieństwie do Ciebie .

> nie bój się -

No a niby to czego ??

>zaufaj Bogu

Nasikać mogę na niego ??

>i żyj :)

Zyje wolny od dogmatu i fobii .
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 12:18
                                                    Kolter, ja Ci napisałem już kiedy renta jest należna, więc Twoja odpowiedź nijak ma się do mojej wypowiedzi (jak zresztą wiele Twoich wypowiedzi). Wiem, że z logiką u Ciebie to tak jak z tym ateizmem - poza Twoimi słowami, dowodów brak, ale wysil się choć na kulturę... proszę Cię.

Myśl Kolter, myśl i uwierz :)
                                                  • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 14:04
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Kolter, ja Ci napisałem już kiedy renta jest należna, więc Twoja odpowiedź nija
                                                    > k ma się do mojej wypowiedzi (jak zresztą wiele Twoich wypowiedzi).

Możesz to swojemu plebanowi opowiadać , skoro chory to i zasiłki chorobowe i renta się nalezy chcesz dyskryminować chorych ??

Wiem, że z logiką u Ciebie to tak jak z tym ateizmem - poza Twoimi słowami, dowodów brak,
                                                    > ale wysil się choć na kulturę... proszę Cię.

Nie pouczaj mnie religiancie .

> Myśl Kolter, myśl i uwierz :)

Myślę i zastanawiam sie skąd sie tacy jak ty biorą ??
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 14:37
                                                    ale co mam opowiadać? przecież Ci napisałem kiedy renta jest należna a kiedy nie... a Ty jak zwykle swoje. Kolter, czytaj i myśl. Myśl i uwierz :) no i po raz kolejny - myśl Kolter, bo samo mówienie, że kierujesz się logiką to takie zaklinanie rzeczywistości, choć z prawdą to niewiele ma wspólnego.
                                                    Ja Cię nie pouczam - ja bardzo Cię proszę o kulturalne wypowiedzi i myślenie.
                                                  • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 18:10
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> ale co mam opowiadać? przecież Ci napisałem kiedy renta jest należna a kiedy ni
                                                    > e... a Ty jak zwykle swoje. Kolter, czytaj i myśl.

No własnie myśl chory ma zawsze takie same prawa do pieniędzy i pomocy .

>Myśl i uwierz :)

Mam wierzyć w oszołomstwo ,sprecyzuj ??

no i po raz z kolejny - myśl Kolter, bo samo mówienie, że kierujesz się logiką to takie zak
                                                    > linanie rzeczywistości, choć z prawdą to niewiele ma wspólnego.

Opowiedz o tym a szczególnie o tym ze jak swojej pani dajesz do buzi to jesteś na 100% chory , lecz się a bozia cię zbawi :))

> Ja Cię nie pouczam - ja bardzo Cię proszę o kulturalne wypowiedzi i myślenie.

Czyli pouczasz ,a mnie religiant nie może pouczać , to nie plebania
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 18:57
                                                    chory zawsze ma prawo oczekiwać możliwości leczenia... choć jak wiesz - z tym leczeniem w Polsce różnie jest... co do pieniędzy - zorientuj się w temacie, bo Twoja (nie)wiedza poraża.
                                                    Samo myślenie bez wiedzy też nie przyniesie konkretnych efektów. Choć apel o myślenie, kulturę wypowiedzi i wiarę w Boga jest cały czas aktualny :)
                                                  • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 19:28
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> chory zawsze ma prawo oczekiwać możliwości leczenia... choć jak wiesz - z tym l
                                                    > eczeniem w Polsce różnie jest... co do pieniędzy - zorientuj się w temacie, bo
                                                    > Twoja (nie)wiedza poraża.

Problem w tym ze pedalstwo nie jest chorobą ,zresztą jak chcesz to podaj się terapii i zacznij od dziś oglądać się za facetami :))

> Samo myślenie bez wiedzy też nie przyniesie konkretnych efektów.

No widzę ze jest ci jej brak , ze 40 lat jak lekarze uznali ze homoseksualizm nie jest chorobą .

>Choć apel o myślenie, kulturę wypowiedzi i wiarę w Boga jest cały czas aktualny :)

No a mój żebyś nie personalizował wątków też
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 19:50
                                                    Kolter, a czy znasz inny przypadek, kiedy jakaś pozycja została skreślona z rejestru chorób?
                                                  • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 20:00
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Kolter, a czy znasz inny przypadek, kiedy jakaś pozycja została skreślona z rejestru chorób?

Pedalstwo nigdy nie było chorobą, to chore społeczeństwo, nietolerancyjne ,budowane na fałszu tzw kultur wywodzących się z judaizmu uczyniło z homoseksualizmu chorobę.
                                                  • koyod Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 20:12
                                                    A to dobre podsumowanie dla naszych wschodnich sąsiadów, tych którymi się tak zachwycasz?
                                                    Czyżbyś nie wiedział jakimi uczuciami są obdarzani homoseksualiści w Rosji?
                                                  • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 20:19
                                                    koyod napisał:

> A to dobre podsumowanie dla naszych wschodnich sąsiadów, tych którymi się tak zachwycasz?

Opowiedz o tym moim zachwycie.

> Czyżbyś nie wiedział jakimi uczuciami są obdarzani homoseksualiści w Rosji?

Rosja nie jest demokratycznym krajem.Tam ludzie robią co im władza mówi.
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 21:52
                                                    Jakie pedalstwo? homoseksualizm jak coś. Wiesz co to jest socjalizacja? Podstawowym celem społeczeństwa jest przetrwanie gatunku (w dalej rozwój). Tak jak wspomniałem nic mi do tego kto z kim sypia, ale propagowanie postaw antyspołecznych jako normy jest zupełnie nielogiczne, dla każdego kto posługuje się logiką. Jesteś w stanie wykazać, że homoseksualizm nie szkodzi społeczeństwu lecz wpływa korzystnie? to jest właśnie to o czym już kiedyś pisałem. Mogę być tolerancyjny o ile ktoś nie wymaga ode mnie akceptacji rzeczy sprzecznych z logiką w imię jakiejś tolerancji, pozbawiając mnie prawa do odmiennych poglądów. Dlaczego tolerancja dotyczy tylko akceptacji odmienności, a jednocześnie kwestionuje się prawo do akceptacji wartości prospołecznych?
                                                  • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 21:59
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Jakie pedalstwo? homoseksualizm jak coś. Wiesz co to jest socjalizacja? Podstaw
                                                    > owym celem społeczeństwa jest przetrwanie gatunku (w dalej rozwój).

No to czemu Pan stworzył odmienność :))

>Tak jak wspomniałem nic mi do tego kto z kim sypia, ale propagowanie postaw antyspołecznych jako normy jest zupełnie nielogiczne, dla każdego kto posługuje się logiką.

Ktoś kto kieruję się logiką wie ze grupka 3-5% w populacji nie jest zagrożeniem dla społeczeństwa.

Jesteś w stanie wykazać, że homoseksualizm nie szkodzi społeczeństwu lecz wpływa
                                                    > korzystnie?

No i na odwrót .

> to jest właśnie to o czym już kiedyś pisałem. Mogę być tolerancyjny

Ja piszesz tylko możesz ,ale nie jesteś .

>o ile ktoś nie wymaga ode mnie akceptacji rzeczy sprzecznych z logiką w imię
                                                    > jakiejś tolerancji, pozbawiając mnie prawa do odmiennych poglądów.

No a nie lepiej po prostu olać temat ??

>Dlaczego tolerancja dotyczy tylko akceptacji odmienności, a jednocześnie kwestionuje się prawo do akceptacji wartości prospołecznych?

Znowu manifest 12 latka. Co ciebie obchodzi ze nic nie znacząca procentowo grupa mówi co myśli ??
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 22:11
                                                    Kolter, nie mierz mnie swoją miarą - nie wszyscy piszący na forum mają po 12 lat (intelektualnie). Co prawda "logika", "argumenty", poziom kultury, brak odpowiedzialnego podejścia do dyskusji i wulgaryzmy w pewnym sensie potwierdzałyby Twój rozwój intelektualny na poziomie 12-latka, ale zacznij myśleć Kolter. Myśl i wnioskuj :) a już na pewno nie oczekuj, że ktokolwiek będzie tłumaczył Ci rzeczy oczywiste, bo Ty w swojej "logiczności" nie jesteś w stanie pojąć rzeczy fundamentalnych.
                                                  • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 22:18
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Kolter, nie mierz mnie swoją miarą - nie wszyscy piszący na forum mają po 12 lat (intelektualnie).

Nie to twoja domena być infantylny . Nawet nie widzisz śmieszności swoich twierdzeń. Z jednej strony twierdzisz ze nie jestem tak naprawdę ateistą a za chwile piszesz ze mam uwierzyć :))

Co prawda "logika", "argumenty", poziom kultury, brak odpowiedzialnego podejścia do dyskusji i wulgaryzmy w pewnym sensie potwierdzałyby T
                                                    > wój rozwój intelektualny na poziomie 12-latka, ale zacznij myśleć Kolter.

Dlaczego kłamiesz i pomawiasz katoliku ??

Myśl i wnioskuj :) a już na pewno nie oczekuj, że ktokolwiek będzie tłumaczył Ci rze
                                                    > czy oczywiste, bo Ty w swojej "logiczności" nie jesteś w stanie pojąć rzeczy fundamentalnych.

Niestety nie staje ci pod kopułą na tyle zeby mi cokolwiek wykazać
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 22:28
                                                    Co do Twojego ateizmu to już wielokrotnie Ci pisałem dlaczego uważam, iż nie jesteś ateistą. Choć jeżeli przyjąć, iż jednak z tą logiką to nie jest u Ciebie tak jak piszesz to mógłbym Ci przyznać rację co do Twojego ateizmu. Ja namawiam Cię do wiary Bogu, a nie w Boga (bo uważam, że Ty w Boga wierzysz - dlatego poświęcasz czas i pieniądze, by zagłuszyć swoje sumienie i swój wybór życia bez Boga).
                                                    Kolter, nie zamierzam Ci wykazywać rzeczy oczywistych, ale fakt, że nie kojarzysz faktów potwierdza tylko, iż kierujesz się tylko "swoją logiką", która niekoniecznie jest tożsamą z logiką uniwersalną :)
                                                    Ja Ciebie Kolter nie pomawiam - napisałem Ci tylko to co można zaobserwować z Twoich wypowiedzi.
                                                  • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 22:40
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Co do Twojego ateizmu to już wielokrotnie Ci pisałem dlaczego uważam, iż nie je
                                                    > steś ateistą.

No i to nazywam logiką teisty ,czyli kompletnym brakiem zrozumienia ze swiat nie tylko opłatkiem stoi.

Choć jeżeli przyjąć, iż jednak z tą logiką to nie jest u Ciebie t
                                                    > ak jak piszesz to mógłbym Ci przyznać rację co do Twojego ateizmu.

Co to za bełkot ??

>Ja namawiam Cię do wiary Bogu, a nie w Boga (bo uważam, że Ty w Boga wierzysz - dlatego poświęcasz czas i pieniądze, by zagłuszyć swoje sumienie i swój wybór życia bez Boga).

Dobrze ci ten cały tandeciara napisał ze w pudełku żyjesz izolowany od rozumu :))

> Kolter, nie zamierzam Ci wykazywać rzeczy oczywistych, ale fakt, że nie kojarzysz faktów potwierdza tylko, iż kierujesz się tylko "swoją logiką", która niekon
                                                    > iecznie jest tożsamą z logiką uniwersalną :)

No ja juz te twoje argumenty rodem z piaskownicy znam :))

> Ja Ciebie Kolter nie pomawiam - napisałem Ci tylko to co można zaobserwować z Twoich wypowiedzi.

Cos Pisałeś o walce z bogiem ,choć zabij ja nie mam pojecia co ma kler watykański z bogiem opisanym w biblii wspólnego ?? No i od kiedy wskazywanie na bagno moralne kleru jest walką z jakimś duchem ??
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 22:55
                                                    Kolter, nie rozumiesz słowa pisanego? jest łatwiejsze niż wypowiedziane, bo można do niego wrócić - podobno czytanie na głos pomaga w zrozumieniu :)
                                                  • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 23:03
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Kolter, nie rozumiesz słowa pisanego? jest łatwiejsze niż wypowiedziane, bo moż
                                                    > na do niego wrócić - podobno czytanie na głos pomaga w zrozumieniu :)

Zacznij to robić
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 23:08
                                                    Kolter, ja doskonale wiem o czym piszesz. Czekam na Twoje merytoryczne komentarze do moich postów :) więc myśl, Kolter, myśl i wnioskuj... i oczywiście uwierz :)
                                                  • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 23:13
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Kolter, ja doskonale wiem o czym piszesz. Czekam na Twoje merytoryczne komentar
                                                    > ze do moich postów :) więc myśl, Kolter, myśl i wnioskuj... i oczywiście uwierz
                                                    > :)

Jestem jak najbardziej merytoryczny do twoich infantylnych tekstów
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 23:18
                                                    o przepraszam, jakoś w tym natłoku negacji, drwin, wulgaryzmów i odwracania kota ogonem umknęły mi Twoje merytoryczne posty. Mógłbyś powtórzyć te sensowne kawałki?
                                                  • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 23:21
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> o przepraszam, jakoś w tym natłoku negacji, drwin, wulgaryzmów i odwracania kot
                                                    > a ogonem umknęły mi Twoje merytoryczne posty. Mógłbyś powtórzyć te sensowne kawałki?

Znowu kłamiesz katolicyzm wam to do głowy z wodą waszego lipnego chrztu wlewa ?? :)
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 23:22
                                                    czyli jednak nie potrafisz wyłowić tych merytorycznych kawałków swoich wypowiedzi?
                                                  • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 23:24
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> czyli jednak nie potrafisz wyłowić tych merytorycznych kawałków swoich wypowiedzi?

No i znowu ta prymitywna na poziomie piaskownicy gra :))
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 23:34
                                                    no tak, nie dziwię Ci się - jak to mówią: "z pustego to i Salomon nie naleje" ;)
                                                  • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 23:43
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> no tak, nie dziwię Ci się - jak to mówią: "z pustego to i Salomon nie naleje" ;
                                                    > )

No i dlatego tu tak dzwoni ja się po głowie stukasz.
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter!!! .... 21.05.14, 23:47
                                                    dobra - pyskówki to nie moja bajka.
                                                    PS. szkoda mi Ciebie, bo strasznie się błaźnisz takimi wypowiedziami.
                                                  • kolter_mr Re: Kolter!!! .... 22.05.14, 00:00
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> dobra - pyskówki to nie moja bajka.
                                                    > PS. szkoda mi Ciebie, bo strasznie się błaźnisz takimi wypowiedziami.

Ja się błaźnie ?? nie rób z siebie większego pajaca niz musisz
                                                  • wykress Re: Kolter! .... masz jaja? 21.05.14, 19:12
                                                    ... to odpowiedz krótko bez "ślizgania" czy dla Ciebie brodacz w sukience udający kobietę, jest normalnym facetem? ......

TAK ............ czy.............. NIE

(?):-)))
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 21.05.14, 19:30
                                                    Już głupawe pytanie zawarte w tytule postu wskazuje na szantaż emocjonalny.

wykress napisał:

> ... to odpowiedz krótko bez "ślizgania" czy dla Ciebie brodacz w sukience udają
                                                    > cy kobietę, jest normalnym facetem? ......
                                                    >
                                                    > TAK ............ czy.............. NIE

> (?):-)))

Osoba jest tym czym się czuje, i żadne sztywne regułki tego nie zmienią .
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 21.05.14, 22:03
                                                    o tak - najlepszym dowodem na potwierdzenie tezy, iż "osoba jest tym czym się czuje, i żadne sztywne regułki tego nie zmienią" jest pewna instytucja w Lublińcu :) jest tam wielu takich, którym wydaje się, że są innymi ludźmi ;) tylko dlaczego w takim razie od razu nazywa ich się wariatami? czytałem też, że na jakichś juwenaliach pewien student myślał, że poleci w kosmos... niestety przyciąganie ziemskie (sztywna regułka - człowiek nie lata :D ) nie pozwoliło mu na samookreślenie ;) mało tego kilku innych przygotowywało się już do misji ratunkowej... :) jak widać te sztywne regułki są dla bezpieczeństwa :) a kwestionowanie ich nie sprawia, że nie istnieją :) to podobnie jak z Tobą - to, że Ty kwestionujesz istnienie Boga, w najmniejszym stopniu nie sprawia, iż przestaje On istnieć :)
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 21.05.14, 22:15
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> o tak - najlepszym dowodem na potwierdzenie tezy, iż "osoba jest tym czym się czuje, i żadne sztywne regułki tego nie zmienią" jest pewna instytucja w Lublińcu :) jest tam wielu takich, którym wydaje się, że są innymi ludźmi ;) tylko dla
                                                    > czego w takim razie od razu nazywa ich się wariatami?

Bo nimi są.

czytałem też, że na jakichś juwenaliach pewien student myślał, że poleci w kosmos... niestety przyciąganie ziemskie (sztywna regułka - człowiek nie lata :D ) nie pozwoliło mu na samoo
                                                    > kreślenie ;) mało tego kilku innych przygotowywało się już do misji ratunkowej.

No i co zginął ? Obstawiam każde pieniądze ze na pogrzebie był ksiądz :))

> .. :) jak widać te sztywne regułki są dla bezpieczeństwa :) a kwestionowanie ich nie sprawia, że nie istnieją :) to podobnie jak z Tobą - to, że Ty kwestionujesz istnienie Boga, w najmniejszym stopniu nie sprawia, iż przestaje On istnieć:)

Problem z tobą polega na tym ze Ty nie umiesz wiedziec rzeczy jakimi są. Mi zwisa jakiś duch , nie jest on mi tematem do dyskusji , ino to stado w 30% homoseksualne które takim jak Ty wmówiłoze reprezentuje tu interesy owego bóstwa :))
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 21.05.14, 22:32
                                                    to kto określa czy ktoś jest normalny czy nie? dlaczego jednym dajesz prawo do samookreślenia, a innym go odbierasz?
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 21.05.14, 22:41
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> to kto określa czy ktoś jest normalny czy nie? dlaczego jednym dajesz prawo do
                                                    > samookreślenia, a innym go odbierasz?

No a kto ci pozwala pisać ze homoseksualizm to choroba ? jesteś psychiatrą ??
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 21.05.14, 23:06
                                                    Kolter, myśl - wysil się... jakie widzisz różnice między homoseksualistą a kimś komu się wydaje, że jest kimś innym? dlaczego jednym przyznano prawo do samookreślenia, a drugim już nie? jaki jest wpływ jednych i drugich na społeczeństwo?
                                                    PS. nigdzie nie napisałem, że homoseksualizm to choroba. Nie mogę tego zrobić w myśl poprawności politycznej, tzw. tolerancji. Moje poglądy nie podlegają ochronie w przeciwieństwie do poglądów tej 3-5% grupy społecznej.
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 21.05.14, 23:12
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Kolter, myśl - wysil się... jakie widzisz różnice między homoseksualistą a kimś
                                                    > komu się wydaje, że jest kimś innym?

Myślę i dlatego wiem ze akurat ty naładowany ideologicznie bigot lepiej się nie wypowiadaj bo jest to strasznie żałosne.

> dlaczego jednym przyznano prawo do samooeślenia, a drugim już nie?
                                                    jaki jest wpływ jednych i drugich na społeczeństwo?

Ze niby czub z 8 osobowościami ma decydować o tym w co lubi wsadzać ??: ))
                                                    Znasz na 100% kilku ciepłych, pewno nie masz pojęcia ze nimi są .Ale na pewno nie odbiegają od normy w żadnym calu.

> PS. nigdzie nie napisałem, że homoseksualizm to choroba. Nie mogę tego zrobić w
                                                    > myśl poprawności politycznej, tzw. tolerancji. Moje poglądy nie podlegają ochronie w przeciwieństwie do poglądów tej 3-5% grupy społecznej.

Kłamiesz, możesz gadać co chcesz o ile nie łamiesz prawa , tak samo ciepli
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 21.05.14, 23:16
                                                    nie denerwuj się Kolter, szkoda Twojego krótkiego życia :) nie denerwuj się, spokojnie pomyśl i odpisz merytorycznie :) nie spiesz się - lepiej mniej napisać a z sensem :)
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 21.05.14, 23:19
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> nie denerwuj się Kolter, szkoda Twojego krótkiego życia :) nie denerwuj się, sp
                                                    > okojnie pomyśl i odpisz merytorycznie :) nie spiesz się - lepiej mniej napisać
                                                    > a z sensem :)

Ale jaja Osiołek stosuje metody psychologiczne na mnie :))
                                                    Masz nadzieję ze mnie wkurzysz tym tonem pompatycznym :)))) dzieciaczku ? Z 10 lat nie tylko na tych forach GW z takimi jak ty usiłuję dyskutować .Nie ze mną te cieniutkie sztuczki pseudo psychologiczne :))
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 21.05.14, 23:25
                                                    jakie sztuczki? Kolter, zamiast potoku słów napisz jedno zdanie ale z sensem. Niech to będzie merytoryczny post bez drwin, odwracania kota ogonem, ironii, obelg... niech to będzie post na poziomie dorosłego mężczyzny: krótko ale konkretnie. To dzieci mają tendencje do "wodolejstwa"
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 21.05.14, 23:30
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> jakie sztuczki? Kolter, zamiast potoku słów napisz jedno zdanie ale z sensem. N
                                                    > iech to będzie merytoryczny post bez drwin, odwracania kota ogonem, ironii, obe
                                                    > lg... niech to będzie post na poziomie dorosłego mężczyzny: krótko ale konkretn
                                                    > ie. To dzieci mają tendencje do "wodolejstwa"

Widzisz ja robię to nieustanie ,ale kiedy zaczynasz te swoje gierki które w twoim naiwnym mniemaniu miały mnie sprowokować do wybuchu złości. A wiec wyznaniu Twojej wyższości nade mną .Zaczynam w stu % procentach kogoś takiego lekceważyć i traktować jak trolla
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 21.05.14, 23:37
                                                    Kolter, spokojnie - pomyśl... znów pomyśl... i jeszcze raz się zastanów, a potem wróć i po jednym konkretnym zdaniu odpowiedz mi na moje posty.
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 21.05.14, 23:44
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Kolter, spokojnie - pomyśl... znów pomyśl... i jeszcze raz się zastanów, a pote
                                                    > m wróć i po jednym konkretnym zdaniu odpowiedz mi na moje posty.

Wybacz ale ja nie mam zamiaru pisac do czasu kiedy ty uznasz ze akurat to ci pasuje , naucz się przyjmować do wiadomości ze są inne oponie
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 21.05.14, 23:50
                                                    Kolter, napisz jedno ale merytoryczne, konkretne zdanie do każdej wypowiedzi.
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 00:01
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Kolter, napisz jedno ale merytoryczne, konkretne zdanie do każdej wypowiedzi.

No właśnie n.u.d.a napisz choć raz
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 00:22
                                                    ależ proszę:
                                                    Twoja wypowiedź: "Jak chory to płac im renty "
                                                    Moja odpowiedź: "renta jest należna wówczas, gdy ktoś jest niezdolny do pracy, a nie za to, że ktoś jest chory."
                                                    Twoje ustosunkowanie się do mojej wypowiedzi: "No to nie pieprzcie ze oni są chorzy"
                                                    Mój komentarz: "Kolter, ja Ci napisałem już kiedy renta jest należna, więc Twoja odpowiedź nijak ma się do mojej wypowiedzi (jak zresztą wiele Twoich wypowiedzi)".
                                                    Ty ironicznie: "Możesz to swojemu plebanowi opowiadać , skoro chory to i zasiłki chorobowe i renta się nalezy chcesz dyskryminować chorych ?? "
                                                    i dalej swoje: "No własnie myśl chory ma zawsze takie same prawa do pieniędzy i pomocy . "
                                                    Moje ustosunkowanie się po raz kolejny do roszczenia pieniężnego: "chory zawsze ma prawo oczekiwać możliwości leczenia... choć jak wiesz - z tym leczeniem w Polsce różnie jest... co do pieniędzy - zorientuj się w temacie"
                                                    Ty znów drwiąco: "Problem w tym ze pedalstwo nie jest chorobą ,zresztą jak chcesz to podaj się terapii i zacznij od dziś oglądać się za facetami :))"
                                                    Ale też element merytoryczny się wkradł: "No widzę ze jest ci jej brak , ze 40 lat jak lekarze uznali ze homoseksualizm nie jest chorobą "
                                                    Na to moje pytanie do merytorycznego elementu Twojej wypowiedzi: "Kolter, a czy znasz inny przypadek, kiedy jakaś pozycja została skreślona z rejestru chorób?"
                                                    Ty nie odpowiedziałeś mi na pytanie :( :( :( stwierdziwszy jedynie, że "pedalstwo nigdy nie było chorobą"
                                                    Ja sprostowałem wulgarne określenie homoseksualizmu: "Jakie pedalstwo? homoseksualizm jak coś. Wiesz co to jest socjalizacja? Podstawowym celem społeczeństwa jest przetrwanie gatunku (w dalej rozwój). Tak jak wspomniałem nic mi do tego kto z kim sypia, ale propagowanie postaw antyspołecznych jako normy jest zupełnie nielogiczne, dla każdego kto posługuje się logiką. Jesteś w stanie wykazać, że homoseksualizm nie szkodzi społeczeństwu lecz wpływa korzystnie?"
                                                    Odpowiedzi brak :( :( :( za to pojawia się odwrócenie kota ogonem: "no i na odwrót".
                                                    Więc się zastanawiałem jak wyjaśnić rzecz oczywistą... stwierdziłem, że jednak to nie ma sensu, bo nawet 12-latek jest w stanie określić wpływ homoseksualizmu na rozwój społeczeństwa.
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 07:31
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> ależ proszę:
                                                    > Twoja wypowiedź: "Jak chory to płac im renty "
                                                    > Moja odpowiedź: "renta jest należna wówczas, gdy ktoś jest niezdolny do pracy,
                                                    > a nie za to, że ktoś jest chory."
                                                    > Twoje ustosunkowanie się do mojej wypowiedzi: "No to nie pieprzcie ze oni są chorzy"

Zapomniałeś dodać o zasiłkach chorobowych jakie należą się chorym , o tym też pisałem !! Poza tym jak ktoś jest nieuleczalnie chory to nalezy mu sie pomoc finansowa państwa .

> Mój komentarz: "Kolter, ja Ci napisałem już kiedy renta jest należna, więc Twoj
                                                    > a odpowiedź nijak ma się do mojej wypowiedzi (jak zresztą wiele Twoich wypowiedzi)".
                                                    > Ty ironicznie: "Możesz to swojemu plebanowi opowiadać , skoro chory to i zasiłk
                                                    > i chorobowe i renta się nalezy chcesz dyskryminować chorych ?? "
                                                    > i dalej swoje: "No własnie myśl chory ma zawsze takie same prawa do pieniędzy i
                                                    > pomocy . "

Dokładnie skoro jest chory to należy mu pomagać. Najlepiej z czyjejś orientacji zrobić chorobe i nie ponosić odpowiedzialności za stan chorego :))

> Moje ustosunkowanie się po raz kolejny do roszczenia pieniężnego: "chory zawsze
                                                    > ma prawo oczekiwać możliwości leczenia... choć jak wiesz - z tym leczeniem w P
                                                    > olsce różnie jest... co do pieniędzy - zorientuj się w temacie"

Chory a prawo , jednak nie jest chory ktoś komu ta chorobe zidiociałe społeczeństwo wmawia .

> Ty znów drwiąco: "Problem w tym ze pedalstwo nie jest chorobą ,zresztą jak chce
                                                    > sz to podaj się terapii i zacznij od dziś oglądać się za facetami :))"
                                                    > Ale też element merytoryczny się wkradł: "No widzę ze jest ci jej brak , ze 40
                                                    > lat jak lekarze uznali ze homoseksualizm nie jest chorobą "
                                                    > Na to moje pytanie do merytorycznego elementu Twojej wypowiedzi: "Kolter, a czy
                                                    > znasz inny przypadek, kiedy jakaś pozycja została skreślona z rejestru chorób?
                                                    > "
                                                    > Ty nie odpowiedziałeś mi na pytanie :( :( :( stwierdziwszy jedynie, że "pedalst
                                                    > wo nigdy nie było chorobą"
                                                    > Ja sprostowałem wulgarne określenie homoseksualizmu: "Jakie pedalstwo? homoseks
                                                    > ualizm jak coś. Wiesz co to jest socjalizacja? Podstawowym celem społeczeństwa
                                                    > jest przetrwanie gatunku (w dalej rozwój). Tak jak wspomniałem nic mi do tego k
                                                    > to z kim sypia, ale propagowanie postaw antyspołecznych jako normy jest zupełni
                                                    > e nielogiczne, dla każdego kto posługuje się logiką. Jesteś w stanie wykazać, ż
                                                    > e homoseksualizm nie szkodzi społeczeństwu lecz wpływa korzystnie?"
                                                    > Odpowiedzi brak :( :( :( za to pojawia się odwrócenie kota ogonem: "no i na odw
                                                    > rót".
                                                    > Więc się zastanawiałem jak wyjaśnić rzecz oczywistą... stwierdziłem, że jednak
                                                    > to nie ma sensu, bo nawet 12-latek jest w stanie określić wpływ homoseksualizmu
                                                    > na rozwój społeczeństwa.

Czyli jak zwykle na tym forum klepiesz byle klepać , ponieważ masz wrażenie ze jesteś bystry i coś wnosisz .
                                                  • wykress Re: Kolter! .. nie masz jaj!!! 22.05.14, 08:19
                                                    .... tak jak z resztą przypuszczałem;-)

w Twojej demagogi nie ma miejsca dyskusje, są hasła, obelgi, cynizm i wyrwane z kontekstu wklejki, podpierasz się skrajnościami i relatywizujesz fakty, nie potrafisz określić oczywistości, jesteś nie konsekwentny ..... okłamujesz samego siebie! i próbujesz zakrzyczeć rzeczywistość ...... słowem, jeden wielki bajzel

Współczuję i pozdrawiam!

p.s. na pocieszenie - "optio" i "dyzio" działają według tego samego schematu! (?);-))
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .. nie masz jaj!!! 22.05.14, 08:28
                                                    wykress napisał:

> .... tak jak z resztą przypuszczałem;-)
                                                    >
                                                    > w Twojej demagogi nie ma miejsca dyskusje, są hasła, obelgi, cynizm i wyrwane z
                                                    > kontekstu wklejki,

Kłamiesz katoliku ,wiernie w stu% komentuje wasze tu wpisy.

> podpierasz się skrajnościami i relatywizujesz fakty,

Ja nie robię z czyjejś orientacji seksualnej choroby , to jest dowód skrajności i relatywizmu .

nie potrafisz określić oczywistości, jesteś nie konsekwentny ..... okłamujesz samego
                                                    > siebie! i próbujesz zakrzyczeć rzeczywistość ...... słowem, jeden wielki bajzel

Czyli ty wierca mi mówisz ze ja żyje w urojonym świecie :))

> Współczuję i pozdrawiam!

Siku na twoje obłudne współczucie robię.

> p.s. na pocieszenie - "optio" i "dyzio" działają według tego samego schematu! (
                                                    > ?);-))

Masz na myśli z krótko i dosadnie wykazują takim jak ty ze jesteście obłudnikami .
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 14:39
                                                    Kolter, jak chcesz rozmawiać o zasiłkach to zapoznaj się najpierw z przepisani, w jakich sytuacjach mogą być przyznawane zasiłki chorobowe. Kolter, skup się - jedno ale merytoryczne i konkretne zdanie.
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 20:07
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Kolter, jak chcesz rozmawiać o zasiłkach to zapoznaj się najpierw z przepisani,
                                                    > w jakich sytuacjach mogą być przyznawane zasiłki chorobowe. Kolter, skup się -
                                                    > jedno ale merytoryczne i konkretne zdanie.

Facet ja o niebie a Ty o chlebie . Jeżeli ktoś uznałby wbrew medycynie ze homoseksualizm jest choroba to ustawodawca musiałby też to uwzględnić w prawie do zasiłku chorobowego
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 20:55
                                                    a niby na jakiej podstawie?
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 21:03
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> a niby na jakiej podstawie?

Bo chory
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 21:10
                                                    no więc już Ci pisałem, żebyś zapoznał się z przepisami komu przysługują zasiłki. Bo widać braki w elementarnej wiedzy o społeczeństwie.
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 21:13
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> no więc już Ci pisałem, żebyś zapoznał się z przepisami komu przysługują zasiłk
                                                    > i. Bo widać braki w elementarnej wiedzy o społeczeństwie.

No a ja ci pisałem ze skoro chory to mu się należy . Pokaz chorobę za którą nie należy się od państwa np zasiłek chorobowy ??
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 21:21
                                                    wiem co pisałeś - tylko, że jest to bzdurą, bo w Polsce za sam fakt choroby nie przysługuje zasiłek chorobowy. Sięgnij do przepisów :) wysil się - może jakoś zmuszę Cię do myślenia :)
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 21:26
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> wiem co pisałeś - tylko, że jest to bzdurą, bo w Polsce za sam fakt choroby nie
                                                    > przysługuje zasiłek chorobowy.

Nie, a niby to czemu nie ??

Sięgnij do przepisów :) wysil się - może jakoś
                                                    > zmuszę Cię do myślenia :)

No to podaj definicję bo na pewno już je znasz
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 21:35
                                                    no i co mam Ci odpowiedzieć na pytanie "czemu nie"? bo takie jest prawo i słusznie. Kolter, sięgnij do przepisów - oczywiście, że ja wiem - i chcę, żebyś Ty też wiedział, żebyś takich głupot nie pisał. Wysil się, jeśli nie na zaczerpnięcie wiedzy z przepisów to chociaż na weryfikację strony ZUSu.
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 21:39
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> no i co mam Ci odpowiedzieć na pytanie "czemu nie"? bo takie jest prawo i słusz
                                                    > nie. Kolter, sięgnij do przepisów - oczywiście, że ja wiem - i chcę, żebyś Ty t
                                                    > eż wiedział, żebyś takich głupot nie pisał. Wysil się, jeśli nie na zaczerpnięc
                                                    > ie wiedzy z przepisów to chociaż na weryfikację strony ZUSu.

Ja twierdze ze kłamiesz , mozesz łatwo udowodnić ze nie !!
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 21:43
                                                    po co? przecież to o czym pisze wiedzą wszyscy, którzy w szkole podstawowej mieli przedmiot, który zwie się "Wiedza o społeczeństwie". A fakt, że odwracasz kota ogonem świadczy o Twoim lenistwie i doskonale wiesz o tym, że nie wiesz o czym piszesz...
                                                    Poza tym ja już to udowodniłem - dałem Ci wędkę... czytaj, szukaj pożytecznej wiedzy a nie głupoty będziesz po necie rozpowszechniał.
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 21:49
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> po co? przecież to o czym pisze wiedzą wszyscy, którzy w szkole podstawowej mie
                                                    > li przedmiot, który zwie się "Wiedza o społeczeństwie". A fakt, że odwracasz ko
                                                    > ta ogonem świadczy o Twoim lenistwie i doskonale wiesz o tym, że nie wiesz o cz
                                                    > ym piszesz...
                                                    > Poza tym ja już to udowodniłem - dałem Ci wędkę... czytaj, szukaj pożytecznej w
                                                    > iedzy a nie głupoty będziesz po necie rozpowszechniał.

Bo jak na razie w udowadniasz ze jesteś katolickim łgarzem .
                                                    Przestań żałośnie kwiczeć i po prostu jednoznacznie wykaz ze choremu nie należą się pieniądze
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 21:54
                                                    po co miałbym wykazywać rzecz oczywistą, Kolter? już Ci powiedziałem - to wiedzą wszyscy, którzy choćby w szkole mieli WoS. To jakbyś kazał mi udowadniać, ze jest noc.
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 22:05
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> po co miałbym wykazywać rzecz oczywistą, Kolter? już Ci powiedziałem - to wiedz
                                                    > ą wszyscy, którzy choćby w szkole mieli WoS. To jakbyś kazał mi udowadniać, ze
                                                    > jest noc.

Ale nie musisz mi tłumaczyć ze palnąłeś bzdurę,wiem to
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 22:08
                                                    :) każdy dorosły oraz uczeń, który miał WoS wie kto tutaj nie ma racji :) ja nie potrzebuję od Ciebie potwierdzania rzeczy oczywistych - to ma skłonić Cię do poszukiwania pożytecznej wiedzy, żebyś nie pisał takich głupot :)
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 22:10
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> :) każdy dorosły oraz uczeń, który miał WoS wie kto tutaj nie ma racji :) ja ni
                                                    > e potrzebuję od Ciebie potwierdzania rzeczy oczywistych - to ma skłonić Cię do
                                                    > poszukiwania pożytecznej wiedzy, żebyś nie pisał takich głupot :)

Widzisz jak łatwo z siebie zrobić pajaca byle szukać okazji do kopnięcia kogoś.
                                                    Chciałeś mnie kopnąć i zostałeś po raz kolejny pajacem ,a ja nadal twierdze ze choremu należy się kasa.
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 22:18
                                                    wcale nie chcę Cię kopać - daleko mi do tego. Chcę Cię Kolter sprowokować do poszukiwania wiedzy pożytecznej, a nie marnowania życia na walkę z Bogiem, w którego nie wierzysz. To że nadal tak twierdzisz to tylko o Tobie świadczy - ocenę moich wypowiedzi - jak i Twoich - pozostawmy innym forumowiczom.
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 22:29
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> wcale nie chcę Cię kopać - daleko mi do tego. Chcę Cię Kolter sprowokować do po
                                                    > szukiwania wiedzy pożytecznej,

Niunia nie masz argumentów wiec kluczysz.

>a nie marnowania życia na walkę z Bogiem, w którego nie wierzysz.

Bardzo chętnie zobaczę gdzie ja walczę z czymś czego nie ma , masz jakieś konkrety na myśli ??

To że nadal tak twierdzisz to tylko o Tobie świadczy - ocenę
                                                    > moich wypowiedzi - jak i Twoich - pozostawmy innym forumowiczom.

Tak szczególnie twoja obłudę katolicką rzucasz pomówienie a potem kwiczysz ze to ja nie mam racji
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 22:43
                                                    pozostawmy ocenę naszych wypowiedzi każdemu forumowiczowi :) a co do Twojej walki z Bogiem: Ty twierdziłeś, że Jezus nie istniał. Ale nawiązując do życia św. Pawła udowodniłem Ci, że istniał. Potem twierdziłeś, że może i istniał "jakiś kaznodzieja (...), który został zabity", ale nie był Bogiem (!). Następnie ponownie na przykładzie św. Pawła a w zasadzie jego nawrócenia - masz dowód, że Jezus nie tylko istniał, ale i zmartwychwstał - inaczej nie mógłby nawrócić św. Pawła, który z prześladowcy chrześcijan stał się jednym z gorliwszych apostołów. Ponadto Ty przyrównałem Pismo Św. do bajek i Harrego Pottera. Nie walczysz z Bogiem?
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 22:55
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> pozostawmy ocenę naszych wypowiedzi każdemu forumowiczowi :)

Wyjdzie ze jesteś krętaczem ..

>a co do Twojej walki z Bogiem: Ty twierdziłeś, że Jezus nie istniał.

No a mowa o bogu czy jakimś zabitym buntowniku ?

>Ale nawiązując do życia św. Pawła udowodniłem Ci, że istniał.

Mało się nie posikałem :)) a kiedy mi to i jak udowodniłeś ?? :)) Mieliśmy glosować kiedy się nawrócił zapomniałeś :))

>Potem twierdziłeś, że może i istniał "jakiś kaznodzieja (...), który został zabity", ale nie był Bogiem (!).

Bo mogło tak być .Ale nadal walki z bogiem tu nie widzę ??

Następnie ponownie na przykładzie św. Pawła a w zasadzie jego nawrócenia - masz dowód, że Jezus nie tylko istniał, ale i zmartwychwstał - inaczej nie mógłby nawrócić św. Paw
                                                    > ła, który z prześladowcy chrześcijan stał się jednym z gorliwszych apostołów.

No dobra to gdzie ten dowód ?? słowa pastucha sprzed 2 tys lat ??

> Ponadto Ty przyrównałem Pismo Św. do bajek i Harrego Pottera. Nie walczysz z Bogiem?

No wiec jak już otrzezwiejesz to mi udowodnisz ze coś takiego jak bóg istnieje i ja walczę z czymś co istnieje . Ok ??
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 23:07
                                                    spokojnie - o opinie się nie boję (nie musisz niczego sugerować :) w tym wątku to już nawet nie chodzi o porównywanie merytoryki wypowiedzi ale o elementarną wiedzę o społeczeństwie).
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 23:16
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> spokojnie - o opinie się nie boję (nie musisz niczego sugerować :) w tym wątku
                                                    > to już nawet nie chodzi o porównywanie merytoryki wypowiedzi ale o elementarną
                                                    > wiedzę o społeczeństwie).

Zrobiłeś z siebie pajaca kłamiąc ze państwo nie może/chce płacić choremu , tyle i tylko tyle w temacie .
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 23:22
                                                    :)
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 23:28
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> :)

Niestety masz pecha jest bardzo mało powodów dla których państwo może nie wypłacić kasy i o dziwo tym powodem nie jest .....choroba :))
                                                  • n.u.d.a Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 23:34
                                                    to nie ja mam pecha - to Ty wykazujesz się brakiem elementarnej wiedzy o społeczeństwie. Odpuszczę Ci już ustawy - zapoznaj się z informacjami na stronie ZUSu. Może Ci się przydać ta wiedza w przyszłości :)
                                                  • kolter_mr Re: Kolter! .... masz jaja? 22.05.14, 23:40
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> to nie ja mam pecha - to Ty wykazujesz się brakiem elementarnej wiedzy o społec
                                                    > zeństwie. Odpuszczę Ci już ustawy - zapoznaj się z informacjami na stronie ZUSu
                                                    > . Może Ci się przydać ta wiedza w przyszłości :)

Ty jesteś wprost urodzony do tego powiedzenia pluń świni w pysk ..... Hehehe Pytam ponownie ; czemu czemu o ile homoseksualizm znowu zostałby uznany za chorobe to homoseksualiści nie mogli by z powodu tej choroby korzystać ze świadczeń pieniężnych ?? No a potem bezczelnie zarzucaj komuś brak wiedzy
                                                  • n.u.d.a logika Koltera 22.05.14, 23:44
                                                    Już Ci odpowiedziałem na to pytanie i nawet wskazałem, gdzie możesz potwierdzenie moich słów. Wkleić na dowód odpowiedź? dla mnie to nie jest problem... w przeciwieństwie do Ciebie :)
                                                  • kolter_mr Re: logika Koltera 22.05.14, 23:49
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Już Ci odpowiedziałem na to pytanie i nawet wskazałem, gdzie możesz potwierdzen
                                                    > ie moich słów.

W dupie dokładnie tak jest napisane .... :)) Nie ma takiej opcji :))

>Wkleić na dowód odpowiedź?

Ty mi wklej ten cytat np z ZUS ,a nie mi tu swoje urojenia mi tu będziesz powielał..

> dla mnie to nie jest problem... w przeciwieństwie do Ciebie :)

Powielenie debilizmu który napisałeś nie jest problemem , problem zaczyna się kiedy nalezy udowodnić jakiś cytatem np ze strony ZUS ze choremu nie należy się kasa :))
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 22.05.14, 23:55
                                                    Kolter, nie denerwuj się - szkoda Twojego życia. Lepiej wejdź na stronę ZUS i poczytaj o zasiłkach chorobowych. Albo weź sobie jakiś podręcznik ze szkoły podstawowej z WoS i może będzie jeszcze łatwiej napisane... :)
                                                  • kolter_mr Re: logika Koltera 23.05.14, 08:12
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Kolter, nie denerwuj się - szkoda Twojego życia. Lepiej wejdź na stronę ZUS i p
                                                    > oczytaj o zasiłkach chorobowych. Albo weź sobie jakiś podręcznik ze szkoły pods
                                                    > tawowej z WoS i może będzie jeszcze łatwiej napisane... :)

No a może to ty w końcu poczytaj a nie pieprz od rzeczy !! Chory ma prawo do korzystania z pieniędzy, no i zaklinanie rzeczywistości nic ci tu nie pomoże
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 23.05.14, 08:34
                                                    Kolter, wytłumacz to tym wszystkim chorym, którzy są naprawdę chorzy, a nie mają prawa do zasiłku. Oni by chcieli, żeby zaklinanie rzeczywistości pomagało :) ale tak nie jest :)
                                                  • kolter_mr Re: logika Koltera 23.05.14, 08:42
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Kolter, wytłumacz to tym wszystkim chorym, którzy są naprawdę chorzy, a nie maj
                                                    > ą prawa do zasiłku. Oni by chcieli, żeby zaklinanie rzeczywistości pomagało :)
                                                    > ale tak nie jest :)

Nie kręć katolicki krętaczu i nie kombinuj jak tu wątek sprowadzić na boczne tory . Po prostu udowodnij ze choremu nie należą się pieniądze.
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 23.05.14, 08:52
                                                    jak mam Ci udowodnić rzecz oczywistą? albo poczytaj u źródeł (wskazałem Ci gdzie), albo zapytaj rodziców...
                                                  • kolter_mr Re: logika Koltera 23.05.14, 08:58
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> jak mam Ci udowodnić rzecz oczywistą?

tak udowodni ze choremu się nic nie należy .

> albo poczytaj u źródeł (wskazałem Ci gdzie), albo zapytaj rodziców...

Nie rżnij cwaniaczka jesteś niedouczony a do tego prymitywnie nastawiony do kontr adwersarza , opowiadasz bajki a teraz unikasz odpowiedzi z. Wiec ponownie pytam na jakiej zasadzie twierdzisz ze potencjalnie chory homoseksualista nie miałby prawa do pieniędzy ??
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 23.05.14, 09:05
                                                    Kolter, nie denerwuj się - szkoda życia i czasu... lepiej poświęć go na dokształcenie w tym temacie - źródła Ci podałem (strona ZUS lub podręcznik do szkoły podstawowej z WoS). Po raz kolejny Ci odpowiadam: nie miałby prawa do pieniędzy z ZUS, bo nie są spełnione warunki przewidziane w przepisach. Na takiej samej zasadzie jak i teraz wielu chorych nie otrzymuje zasiłku chorobowego.
                                                  • kolter_mr Re: logika Koltera 23.05.14, 09:12
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Kolter, nie denerwuj się - szkoda życia i czasu... lepiej poświęć go na dokszta
                                                    > łcenie w tym temacie - źródła Ci podałem (strona ZUS lub podręcznik do szkoły p
                                                    > odstawowej z WoS).

Coś od rzeczy na ten temat opowiadałeś, ale nic konkretnego nie wykazałeś poza tym ze jestes denny i nie umiesz przegrywać w dyskusji .

Po raz kolejny Ci odpowiadam: nie miałby prawa do pieniędzy
                                                    > z ZUS, bo nie są spełnione warunki przewidziane w przepisach. Na takiej samej z
                                                    > asadzie jak i teraz wielu chorych nie otrzymuje zasiłku chorobowego.

No wiec pokaz mi ten kawałek z ZUS który mówi ze choremu nie płacą ?? No dawaj pajacyku :))
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 23.05.14, 09:19
                                                    wysil się :) to jest oczywista oczywistość, że nie każdy chory dostaje zasiłek. Naprawdę jestem zaskoczony, że tkwisz w takiej niewiedzy. I totalnie nie rozumiem Twojej niechęci do zgłębienia tematu, ale to o Tobie świadczy - nie o mnie.
                                                  • kolter_mr Re: logika Koltera 23.05.14, 09:37
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> wysil się :) to jest oczywista oczywistość, że nie każdy chory dostaje zasiłek.
                                                    > Naprawdę jestem zaskoczony, że tkwisz w takiej niewiedzy. I totalnie nie rozum
                                                    > iem Twojej niechęci do zgłębienia tematu, ale to o Tobie świadczy - nie o mnie.

Zasiłek/ świadczenie chorobowe należy się każdemu choremu .Nawet twój mało bystry brat religiant to przyznał co miało jednak być dowodem przeciwko mnie :))
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 23.05.14, 09:57
                                                    Kolter, powiedz to tym wszystkim poważnie chorym, którym nie przysługuje zasiłek chorobowy ;)
                                                  • kolter_mr Re: logika Koltera 23.05.14, 10:01
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Kolter, powiedz to tym wszystkim poważnie chorym, którym nie przysługuje zasiłe
                                                    > k chorobowy ;)

No a czemu nie przysługuje jak nie z chamstwa urzędujących w ZUS lekarzy . Cudów nie ma lekarz daje chorobowe ZUS ma inne zdanie .
                                                    Poza tym nie odwracaj kota pipą i pokaż no czemu chory nie może dostać wypłaty chorobowego ?? spełniając wszystkie kryteria jak musi, no dawaj !!
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 23.05.14, 10:19
                                                    no przecież Ci mówię, że tak stanowią przepisy...
                                                  • kolter_mr Re: logika Koltera 23.05.14, 11:42
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> no przecież Ci mówię, że tak stanowią przepisy...

Pokaz mi przepis który nie pozwala wypłaty choremu stosownego oświadczeniowa ,.O ile chory nie złamał którego z przepisów ??
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 23.05.14, 12:00
                                                    od kiedy za przestrzeganie prawa Państwo daje kasę? to działa odwrotnie - negatywne sankcje w przypadku złamania przepisów. Kolter, bardzo Cię proszę - myśl! myśl i jeszcze raz myśl, a nie pisz głupot! Podałem Ci źródła - dokształć się.
                                                  • kolter_mr Re: logika Koltera 23.05.14, 12:08
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> od kiedy za przestrzeganie prawa Państwo daje kasę?

Pijesz o 12 ??

to działa odwrotnie - negat
                                                    > ywne sankcje w przypadku złamania przepisów. Kolter, bardzo Cię proszę - myśl!
                                                    > myśl i jeszcze raz myśl, a nie pisz głupot! Podałem Ci źródła - dokształć się.

Nic nie podałeś ,coś tam napisałeś ale pytany o konkrety rżniesz strusia
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 23.05.14, 12:13
                                                    Kolter, dokształć się - ta wiedza może Ci się w życiu przydać :)
                                                  • kolter_mr Re: logika Koltera 23.05.14, 12:16
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Kolter, dokształć się - ta wiedza może Ci się w życiu przydać :)

Hehehehe żałosny pajacyku :)))
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 23.05.14, 12:19
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 23.05.14, 10:29
                                                    a przepraszam - dodałeś teraz "spełniając wszystkie kryteria jakie musi". A zatem jeżeli chory spełni wszystkie kryteria to oczywiście zasiłek dostaje. A zatem skoro wiesz, jakie wszystkie kryteria muszą być spełnione to skończ się błaźnić żądając zasiłków chorobowych dla homoseksualistów.
                                                  • kolter_mr Re: logika Koltera 23.05.14, 11:45
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> a przepraszam - dodałeś teraz "spełniając wszystkie kryteria jakie musi". A zat
                                                    > em jeżeli chory spełni wszystkie kryteria to oczywiście zasiłek dostaje. A zate
                                                    > m skoro wiesz, jakie wszystkie kryteria muszą być spełnione to skończ się błaźn
                                                    > ić żądając zasiłków chorobowych dla homoseksualistów.

Ja nie zadam dla nich zasiłków bo marzy ludzie jucz lata temu uznali ze homoseksualista nie jest chorobą . Rozmazgaimy hipotetycznie a ty jak nakręcony od rzeczy opowiadasz ze im sie nie należy .Wiec ja grzecznie qrwa match proszę o logiczne uzasadnienie czemu chory nie ma prawa do zasiłku chorobowego ?? No wykaż w końcu ten dyskryminujący chorego przepis prawa !!
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 23.05.14, 11:55
                                                    a już miałem nadzieję, że doczytałeś jakie są warunki do wypłaty zasiłków chorobowych... :( dokładnie - rozmawiamy hipotetycznie! Ale nawet jakby homoseksualizm formalnie został zaakceptowany jako choroba to nie przysługiwały by im żadne zasiłki chorobowe, bo nie są spełnione owe "wszystkie kryteria jakie musi". Kolter, nie denerwuj się - szkoda życia - lepiej się dokształć - to jest wiedza, która może Ci się przydać w przyszłości :)
                                                  • kolter_mr Re: logika Koltera 23.05.14, 12:06
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> a już miałem nadzieję, że doczytałeś jakie są warunki do wypłaty zasiłków choro
                                                    > bowych... :(

Po co ma to czytać ?? ja znam te warunki i dlatego wiem ze od rzeczy pieprzysz .

dokładnie - rozmawiamy hipotetycznie! Ale nawet jakby homoseksuali
                                                    > zm formalnie został zaakceptowany jako choroba to nie przysługiwały by im żadne
                                                    > zasiłki chorobowe, bo nie są spełnione owe "wszystkie kryteria jakie musi".

Jednak jestes głupcem . Każdy komu lekarz wystawi l 4 ma prawo do zasiłku

Kolter, nie denerwuj się - szkoda życia - lepiej się dokształć - to jest wiedza,
                                                    > która może Ci się przydać w przyszłości :)

Dalej te twoje głupawe próby psychologicznego wyprowadzenia mnie z równowagi stosujesz :))
                                                    Od 10 lat na forach GW nie takich filozofów widziałem, i nie dali rady mnie wkurzyć :))
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 23.05.14, 12:15
                                                    kolter, zamiast tracić czas na pisanie oczywistych głupot - dokształć się! na necie znajdziesz mnóstwo postów, kiedy ZUS odmawiał wypłaty zasiłku chorobowego. I nie pisz głupot!
                                                  • kolter_mr Re: logika Koltera 23.05.14, 12:20
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> kolter, zamiast tracić czas na pisanie oczywistych głupot - dokształć się! na n
                                                    > ecie znajdziesz mnóstwo postów, kiedy ZUS odmawiał wypłaty zasiłku chorobowego.
                                                    > I nie pisz głupot!

Synuś a pokaz mi choć jeden wypadek kiedy to ZUS zasadniczo odmawia takich wypłat całym grupom z jakąś określoną chorobą . No dawaj !! No a nie wyszukuj w necie tego ze jakiś chorobliwie ambitny dupek z ZUS odmawia wypłaty jakiejś jednej konkretnie osobie .Bo to że w ZUS siedzą sfrustrowani urzędasy na etatach lekarskich to akurat ja wiem doskonale .
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 23.05.14, 12:27
                                                    Kolter, wszystko regulują przepisy a nie "jakiś chorobliwie ambitny dupek z ZUS" czy "sfrustrowany urzędas" i nawet hipotetycznie homoseksualizm nie spełniałby warunków do wypłaty zasiłków zdrowotnych.
                                                  • kolter_mr Re: logika Koltera 23.05.14, 12:38
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Kolter, wszystko regulują przepisy a nie "jakiś chorobliwie ambitny dupek z ZUS
                                                    > " czy "sfrustrowany urzędas"

Nadal nie umiesz wykazać ze jakaś konkretna grupa chorych jest przez ZUS dyskryminowana. Umiesz to wykazać ?? czy tylko bedziesz bazował na jakiś jednostkowych sporach ZUS z pacjentem ??

> i nawet hipotetycznie homoseksualizm nie spełniałby warunków do wypłaty zasiłków zdrowotnych.

Ty masz tu jak widzę z trzeci zawód na forum ; prawie katecheta , pełny pajacyk a teraz jesteś już lekarzem który orzeka ze ktoś jest albo i nie jest chory. Powielasz ten swój infantylny tekst ,odsyłasz mnie do stron ZUS jednak nadal nic tam nie widać ze ZUS może choremu z l 4 odmówić. Chcesz mi w ten swój religiancki sposób wmówić ze ZUS może łamać prawo pacjenta w imię katolickich fobii seksualnych ??
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 23.05.14, 12:45
                                                    Kolter, ale co mam Ci wykazać skoro homoseksualizm nawet hipotetycznie nie spełnia warunków do wypłaty zasiłków chorobowych? i nie chodzi o dyskryminowanie kogokolwiek, ale o przepisy prawa, które jasno określają kiedy taki zasiłek jest należny.
                                                  • kolter_mr Re: logika Koltera 23.05.14, 14:02
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Kolter, ale co mam Ci wykazać skoro homoseksualizm nawet hipotetycznie nie spełnia warunków do wypłaty zasiłków chorobowych? i nie chodzi o dyskryminowanie kogokolwiek, ale o przepisy prawa, które jasno określają kiedy taki zasiłek jest należny.

Bo twoja fobie ci tak mówi a nie realne przesłanki
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 23.05.14, 14:38
                                                    Kolter, doucz się. Bo rzeczy oczywiste należy wiedzieć, a nie je kwestionować.
                                                  • kolter_mr Re: logika Koltera 23.05.14, 17:47
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Kolter, doucz się. Bo rzeczy oczywiste należy wiedzieć, a nie je kwestionować.

Jesteś głupcem katoliku
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 23.05.14, 17:53
                                                    :) to nie ja kwestionuję rzeczy oczywiste... nie denerwuj się Kolter, po prostu się dokształć :)
                                                  • kolter_mr Re: logika Koltera 23.05.14, 18:15
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> :) to nie ja kwestionuję rzeczy oczywiste... nie denerwuj się Kolter, po prostu
                                                    > się dokształć :)

Tak zalecam ci przeczytanie czegokolwiek na temat . No a jak być złym na niepełnosprawnego intelektualnie :))
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 23.05.14, 18:41
                                                    Nie jestem :)
                                                  • kolter.mr Re: logika Koltera 23.05.14, 18:47
                                                    n.u.d.a napisał(a):

> Nie jestem :)

Hehehehehehehehe
                                                  • n.u.d.a Re: logika Koltera 23.05.14, 18:52
                                                  • kolter.mr Re: logika Koltera 23.05.14, 19:01
                                                    Tekst linka
                                                  • koyod Re: brak logika Koltera 23.05.14, 06:46
                                                    Ze strony zus.pl ... Zasiłek chorobowy przysługuje ubezpieczonemu, który stał się niezdolny do pracy w czasie trwania ubezpieczenia chorobowego. ...
                                                    Czyli w/w zasiłek wypłacany jest tylko wtedy, gdy choroba powoduje niezdolność do wykonywania pracy. W przypadku chorób, np. łuszczyca, przepukliny kręgosłupowe, o ile nie powodują one niezdolności dopracy w danym okresie czasu to nie otrzymasz zasiłku chorobowego pomimo, że faktycznie jesteś chory.
                                                    Nadal będziesz się sprzeczał o rzeczy oczywiste?
                                                  • kolter_mr Re: brak logika Koltera 23.05.14, 08:14
                                                    koyod napisał:

> Ze strony zus.pl ... Zasiłek chorobowy przysługuje ubezpieczonemu, który stał s
                                                    > ię niezdolny do pracy w czasie trwania ubezpieczenia chorobowego. ...
                                                    > Czyli w/w zasiłek wypłacany jest tylko wtedy, gdy choroba powoduje niezdolność
                                                    > do wykonywania pracy. W przypadku chorób, np. łuszczyca, przepukliny kręgosłupo
                                                    > we, o ile nie powodują one niezdolności dopracy w danym okresie czasu to nie ot
                                                    > rzymasz zasiłku chorobowego pomimo, że faktycznie jesteś chory.
                                                    > Nadal będziesz się sprzeczał o rzeczy oczywiste?

No ty faktycznie z IQ 12 latka nie dostaniesz kasy :)) ale ciekawi mnie ten kawałek twojego śmiesznego postu ; W przypadku chorób, np. łuszczyca, przepukliny kręgosłupo
                                                    > we, o ile nie powodują one niezdolności do pracy " Czyli jednak dostają kasę :))
                                                  • koyod Re: brak logik Koltera 23.05.14, 09:46
                                                    Po przeczyutaniu twoich ostatnich kometarzy stwierdzam, że ty głupiego nie udajesz. Ty po prostu głupi jesteś. Dalsza dyskusja z tobą nie ma sensu.
                                                  • kolter_mr Re: brak logik Koltera 23.05.14, 09:52
                                                    koyod napisał:

> Po przeczyutaniu twoich ostatnich kometarzy stwierdzam, że ty głupiego nie udaj
                                                    > esz. Ty po prostu głupi jesteś. Dalsza dyskusja z tobą nie ma sensu.

Czuł bym się urażony gdyby napisał to ktoś o wyższym niż te twoje 68 punktów IQ .
        • taniarada Re: milosierdzie boze... koltera 18.05.14, 20:45
          Dajcie spokój .Cały dzień na necie dyżurnego byłego klechy na forach gazety pl.Pisze kolter u was biją murzynów .Oślepłeś od tego pisania doktorku .Razem z optio jesteś przodownikiem pracy we wklejce .Jak jest u ciebie ze wstrzymaniem moczu.Bo nie odpisałeś ?
        • taniarada kolter jutro też jest dniówka do zrobienia 18.05.14, 20:52
          Zdążysz wszystkich olać swoim ciepłym moczem.Tylko się nie wnerwiaj ,nie puszczaj bluzga .W próbuj się w jednym poście wysłowić .Nic nie kosztuje ,a uczy pokory.
          • kolter_mr Re: kolter jutro też jest dniówka do zrobienia 18.05.14, 20:58
            taniarada napisał(a):

> Zdążysz wszystkich olać swoim ciepłym moczem.

Ciebie schłodzonym ?

>Tylko się nie wnerwiaj ,nie puszczaj bluzga .

No a jak można świni nabluzgać ??

>W próbuj się w jednym poście wysłowić .Nic nie kosztuje ,a uczy pokory.

Pokory ? jaja robisz a niby czemu??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka