Dodaj do ulubionych

Kto nie chce handlu w niedzielę

IP: *.21.pl / 213.199.204.* 23.08.04, 21:20
Tego szkoda nawet komentować!Agenor Jerzy Krygler napisał fraszkę o
Solidarności, pozwolę sobie ją zacytować "Solidarni w Boga chwaleniu ale nie
w rządzeniu " i może jeszcez jedna "Nie rozliczamy , gdyż się wachamy.Niech
czekają dranie na boskie skaranie"
Obserwuj wątek
    • Gość: Elżbieta Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 21:48
      Czyżby radni nie wiedzieli, że projekt ograniczeń tylko wybranych rodzajów
      handlu jest niezgodny z Konstytucją.Juz wszyscy o tym wiedzą. O co więc tak
      naprawdę chodzi.Jeśli ktoś liczy, że handel będzie wokół Klasztoru a w innych
      miejscach nie, to jest w duzym błędzie.Radom sie wycofuje.Obśmiany i
      wydrwiony.No ale zasadę pierwszych drzwi też mamy jako jedyne miasto w Polsce.
      A co na ten temat mówią mieszkańcy i turyści zreszta też, to osób które tą
      decyzję podjęły nie obchdzi zupełnie.Zresztą i tak wiadomo, że ten projekt nie
      przejdzie a więc po co to zamieszanie.Ale z przyjemnością przypatrzę się jak
      poszczególni radni do niego sie ustosunkują.
      • Gość: wkurzony Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 15:13
        dla mnie to jest bezsens jak ktos chce handlować to niech handluje . Ciekawe co
        będzie z pracownikami przecież jak zrobią zakaz to automatycznie będą
        zwolnienia pracowników . A tak wogóle to co stacje paliw też będą zamknięte
        przecież to też handel . Życze powodzenia.
    • Gość: dociekliwy Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.21.pl / 213.199.204.* 23.08.04, 21:49
      Brak słów, ciekawe ile osób straci pracę.
      Kto chce to idzie na zakupy albo nie idzie, wole mieć wolny wybór.
      Jak komuś nie odpowiada praca w niedziele zawsze może odejść.
    • Gość: Majron JESTEM PRZECIW !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.realestate.net.pl 23.08.04, 22:43
      Grupa radnych nie może zadecydować jak 200 tys. ludzi ma spędzać niedzielę!! A
      może ktoś ma ochotę powłóczyć się po sklepach?
      Jeśli przejdzie w naszym mieście ten głupi zakaz handlu w niedzielę, to zbieram
      chętnych do protestów i manifestacji pod Urzędem Miasta!!
      • Gość: gość Re: JESTEM PRZECIW !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 23:17
        Zaraz zaraz a co z hutikami oni muszą pracować w wigilie ,wielkanoc
        sylwestra ,niedziele tak jak pielęgniarki ,lrkarze i wiele innych osób .Tu ich
        nie boli?a może chodzi o jakiś datek od tych dużych sklepow dla "S"

• cham_z_mpk Re: JESTEM PRZECIW !! 23.08.04, 23:46
          Gość portalu: gość napisał(a):

> a może chodzi o jakiś datek od tych dużych sklepow dla "S"
          >

Strzał w dziesiątkę!
          Solidaruchom marzą się takie łatwe pieniądze, jakie wyłudzają od
          przedsiębiorców i inwestorów ekolodzy za odstąpienie od protestów. Ci ostatni
          robią to zgodnie z prawem, chorym prawem. Moim zdaniem tzw. ogólnopolską akcją
          panny "S" zakazu handlu w niedziele powinna zająć się prokuratura.
        • Gość: fores32 Re: JESTEM PRZECIW !! IP: *.one.pl 24.08.04, 22:42
          do Gość z 23.08.2004 23:17
          mają płacone dodatki za prace na nocki w niedziele i święta
          reszte dopowiedz sobie sam
      • Gość: xxx Zając wróć ( ten z NIE) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 23:35
        pod jakim urzedem chcesz manifestować - przecież prezydent jest przeciwny
        ograniczeniom. chyba przed wojewodzkim ktory powinien uchylic uchwałę...
    • Gość: Laicis Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 23:14
      o. Stanisław Tomoń, rzecznik prasowy Jasnej Góry wypowiedział się nie tylko
      nieprzemyślanie ale przede wszystkim niepolitycznie.. oj Ojciec przeor powinien
      sobie poszukać współbrata z cnotą roztropności i lepszego teologa na takie
      stanowisko. Toż to czysty faryzeizm... stosowanie cytatów wygodnych z Pisma
      świętego dla swoich racji. A co z grobami pobielonymi i tymi co we filakteriach
      też "służyli"? I tak wypowiada się zakonnik to z zakonu pustelniczego? Hej a Ci
      co w Realu to inaczej służą? Ludziom czy mamonie?
      Nie wiem czy chcę zamknięcia sklepów w niedzielę, ale na Boga nie kupuję w
      niedzielę ani lodówek ani telewizorów, a po ciastka i napoje bliżej mi do Reala
      niż pod Jasną Górę!
      • Gość: creamforever Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 23:37
        towarzyszu z Solidarności - jestes bardziej papieski od papieża, tak więc
        odpiern.... się mówię z chcrześcijańską dobrocią. jesli chcesz, przyper... ci w
        drugi polioczek.
      • Gość: zirytowany Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 09:53
        No i właśnie o to chodzi! Masz nie iść do reala czy tesco czy innego marketu
        tylko rano do kościoła, potem na Jasną Górę i tam kupić sobie chlebek i wodę
        mineralną, bo ojczulkowie oczywiście będą handlować w imię interesu pielgrzymów!
        Fałsz, zakłamanie i hipokryzja. Tyle tylko, że my sobie pogadamy na forum a
        krzykacze prokościelni i tak będą mówić, że my jesteśmy be bo .....itd.
    • Gość: hutnik BRAWO WRONA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 23:39
      to chłop z jajami, który dla dobra miasta potrafi odmówić oczadziałej
      Solidarności
    • Gość: dobry czł. Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 23:42
      Ojcowie Paulini - poręczycielom prania brudnych pieniędzy tez uważaja jak dobro
      wynikajace z biblii, -przewrotnośc - nieprawdopodobna - nie wiem czy
      przypadkiem nie zgubili juz Paulini boga i nie służa diabłu !! Na to wygląda !!
      • cham_z_mpk Re: Kto nie chce handlu w niedzielę 23.08.04, 23:54
        > Ojcowie Paulini - poręczycielom prania brudnych pieniędzy tez uważaja jak
        dobro...

Tak jak i tę stację paliwową, którą wybudowali na swoim terenie przy
        współudziale... Wiadomo za kogo poręczyli!
        • Gość: Wlodek Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.vf.shawcable.net 24.08.04, 03:31
          Ze sie wtrace...
          Ale chcialbym przypomniec, ze to Wasi wybrancy Wam gotuja ten los....
          Ktos glosowal na Basienke Glab, ktos na innego piss -off..ca
          Mnie bardzo sie podoba to zdanie...niedzielę.

"Argument że większość mieszkańców chce czego innego, jest nie na miejscu."

- Oczywiscie ze NIE. Ta kobieta uznala, ze bedac juz w GTW moze miec wyborcow
          w ...... Kiedy chciala wejsc do koryta, to oczywiscie taka bojowa nie byla.
          Jak to mawiali Chinczycy
          Im wyzej malpa wlazi, tym wiecej podogonia pokazuje...

Zmuszani do niedzielnej pracy zawsze będą w mniejszości, ale to nie oznacza, że
          pozostali mają łamać ich prawa - mówi Barbara Głąb (Wspólnota).

Czyli trza zwolnic wszystkich pracujacych i wprowadzic calkowity zakaz pracy.
          Tylko kto da zwolnionym jalmuzne na bezrobociu?
          Baska Glab?
    • Gość: xkx Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.org / *.org 24.08.04, 08:33
      Tak na marginesie chciałbym przypomniec że wegług analizy prawnej
      przeprowadzonej bodajże na zlecenie Newsweeka było ona opisywana w przed
      ostatnim numerze (jesli sie nie myle) z zakazem handlu jest ten problem że
      nieda sie go wprowadzic jedynie dla marketów - ba na szczeblu lokalnym moga byc
      problemy aby z niego wyłaczyc kogokolwiek bo naruszało by to równosc podmiotów
      gospodarczych wobec prawa. A to ozancz że moze sie np. okazac że poza sklepami
      trzeba bedzie zamknąc sklepy na stacjach benzynowych zakazac handlu na recznego
      i niewiadomo co z gastronomią i aptekami bo przez przypadek tez sie moga
      załapac. dającym na przykład Niemcy informuje ze tam sprawe załatwono ustawa i
      w Niedziele nie pracuje ABSOLUTNIE NIC dotyczy to tez gastronomi a jesli chodzi
      o stacje benzynowe to pracuja jedyne wyznaczone dyzurne (w pełnym zakresie )
      reszta jako automaty. Problem w tym ze tam tak to jest przyjete u nas moga byc
      z tym problemy.
    • Gość: Elżbieta Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 08:50
      Dla nas wyborców niech będzie ważne stanowisko

"Jestem za ograniczeniem sprzedaży w niedzielę. Argument że większość
      mieszkańców chce czego innego, jest nie na miejscu. Zmuszani do niedzielnej
      pracy zawsze będą w mniejszości, ale to nie oznacza, że pozostali mają łamać
      ich prawa - mówi Barbara Głąb (Wspólnota). - Ale handel wokół Jasnej Góry
      powinien odbywać się bez ograniczeń: to ułatwienie dla przybyszów. I tak jest
      we wszystkich miejscach kultu i turystycznych na Zachodzie.

Podobną opinię ma Artur Warzocha, przewodniczący klubu PiS. - Sprawę
      załatwiłaby mądra uchwała, zezwalająca na niedzielną sprzedaż tylko w małych
      sklepach spożywczych. Każdy ma prawo kupić pożywienie, z resztą może poczekać."

A więc wybralismy radnych którzy nie tylko wiedzą co jest dla nas dobre wbrew
      namm .Którzy wprost mówią ,że nasze zdanie jest dla nich nieważne. Na całym
      świecie osoba któa powiedziała by że głos jej wyborców jest dla niej nieważny
      byłaby skończona politycznie.Zobaczymy jak będzie u nas.
    • Gość: Pieszy Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 09:14
      po co ograniczać handel w niedzielę dla większych sklepów. pozamykać te pier...
      supermarkety. Zobaczycie ile na tym zyskamy wszyscy, nie zauważyliście, że to
      właśnie przez nie nasze społeczeństwo ubożeje? Ja bym tam parę bombek podłożył
      najchętniej, ale niestety nie mam pieniążków na realizację tego szczytnego celu,
      no a może zwrócić się do Al Kaidy? Oni często pomagają w deamerykanizacji
      społeczństwa, może i w Częstochowie pomogą
      • Gość: klient supermarket Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.com.pl 24.08.04, 10:00

Pieszy , zwroc sie do psychiatry o pomoc.

Zapamietajmy " kto najlepiej wie " czego chce wiekszosc
        przy najblizszych wyborach :
        Wspolnota
        PiS
        Liga Polskich Rodzin
        • Gość: klient supermarket Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.com.pl 24.08.04, 10:07
          nalezy dodac jeszcze i to przedewszystkim :
          Solidarnosc
          Pamietajmy przy wyborach .
      • Gość: złośliwiec Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 24.08.04, 10:49
        Jeżeli Pieszy ma problemy finansowe to może niech zatrudni się w markecie.
        Proponuje w pierwszej kolejności zapytać o zdanie Tych Państwa, którzy pracują
        w hipermarketach, czy mają ochotę stracić zatrudnienie, czy wolą pracować bo na
        Swoje nieszczęście nie mogą znaleźć innego.
        Jeżeli mówimy o wszelkich zakazach, jeżeli mają być, niech dotyczą wszystkich
        podmiotów gospodarczych, a nie wybranych. Nie ma równych i równiejszych,
        wszyscy są jednakowi z krwi i kości i wszyscy powinni być traktowani jednakowo.
        A jeśli chodzi o suptelny drobiazg - to nikt inny jak Jezus, za swojego
        ziemskiego życia, przegonił ze świątyni wszelkich kupczyków, którzy "z Domu
        Jego Ojca" zrobili sobie siedlisko próżności i jaskinię zła, sprzedając
        zwierzęta niezawsze zdrowe i pełnosprawne, oddawane potem na ofiarę
        przebłagalną dla Stwórcy. Oni też podobno służyli pomocą wiernym i Bogu.
        Czyż to nie hipokryzja ?!
        • Gość: Czarny Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 10:58
          Pieszy ma 100% racji.

A jak się nie ma pojęcia o ekonomi tylko się patrzy na swoje interesy to efekt
          jest jeden „klient supermarketów”

Ja jestem związany z częstochowskim SLD i na przekór swoim kolegom jestem za
          zakazem handlu.

Ich wiedza i pojęcie sprowadza się do własnej wygody jak i tego by zrobić na
          złość kościołowi.

Proszę przytoczyć choć jedną wypowiedź czy też opracowanie ekonomiczne
          świadczące o dobrych skutkach działalności marketów.(wypowiedź podpisana przez
          danego ekonomistę)
          Ani złotówka nie wpada z tytułu podatku dochodowego (nie są w naszym urzędzie
          rejestrowane) , zazwyczaj nie płacą podatku od gruntów.

Co do zwolnień to powstanie marketów spowodowało w Polsce 500 tysięcy dodatkowo
          bezrobotnych.
          Zanim coś napiszecie zwolennicy na temat zwolnień to proszę zapytać samych
          zainteresowanych czy będą.
          Ja w licznych wypowiedziach telewizyjnych nie widziałem czy też nie słyszałem
          by choć jedna osoba straciła pracę.
          To tylko strachy właścicieli sieci by wzbudzić w was siły do walki w obronie
          handlu.

Czekam na ekspertyzę.

• Gość: Gostek Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.pl / 80.48.252.* 24.08.04, 11:12
      Niech radni i cala ta zapyziala Solidarnosc ida ... . Juz raz nam zasraliscie
      wprowadzajac prochibicje na Deka przez to poupadalo wiele lokali teraz chcecie
      nam wmowic ze w niedziele nie mozna chodzic do sklepu! Jak macie jakies
      problemy to siedzicie w niedziele w domu albo w kosciele i dajcie innym prawo
      robienia zakupow (niejednokrotnie ludzie tylko w niedziele maja czas do
      robienia ich) Wrona juz wiecej nie kandyduj na prezydenta bo na ciebie patrzec
      sie nie da!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
    • Gość: Ryda Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 11:38
      Jakim prawem ta Pani B. Głąb w ten sposób komentuje społeczny głos w sprawie
      handlu.

Jestem za ograniczeniem sprzedaży w niedzielę. Argument że większość
      mieszkańców chce czego innego, jest nie na miejscu.

Pani Głąb to społeczna opinia dla Pani nic nie znaczy ..??????????/

To wszyscy Ci co są za handlem to nic nie znaczący śmieciowy
      elektorat????????/

JAKIM PRAWEM PANI LEKCEWAŻY NASZ GŁOS???????????//

CZYM TO SZ,P.GŁĄB ZASŁUŻYLIŚMY NA TAKĄ POGARDĘ W WYPOWIEDZI O WIĘKSOŚCI
      SPOŁECZESTWA
      Kto Panią posadził NA tym stołku.....................?????????/

To co Pani zrobiła to SAMOBÓJ ..........czyli gol do WŁASNEJ I PANI PARTII
      BRAMKI

TOŻ TO TAKI KRZYŻYK AŻ DO KSIĘŻYCA??????????/!!!!!!!!!1111
      Krzyczę bo czuję się obrażona i zlekceważona taką postawą
      Nie dość że P.Prezydent tylko myśli o pielgrzymach .................

My znowu ....NIEWAŻNI..........

To jeszcze taka skandaliczna wypowiedż

Juz nie dziwię się czemu nie jesteśmy WOJEWÓDZTWEM..............

Za bardzo nas lekceważą

Ukłony dla pogardzanych.....RUDA

--------------------------------------------------------------------------------
    • Gość: jurrek1008 Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 11:57
      Zadaniem Rady Miasta jest tworzenie klimatu dla przedsiębiorczości oraz
      działania ku tworzeniu nowych miejsc pracy, a nie ich likwidowanie.
      Nie wiem czy państwu radnym jest wiadomo, że stosunkowo łatwo można ich odwołać
      zwłaszcza w przypadku działania przeciw wyborcom.
      Nie wiem czy państwo radni zauważają, ale likwidacja handlu w marketach to
      kilkaset dodatkowych osób na zasiłku, z tych co płacą podatki chcecie stworzyć
      tych na których trzeba będzie płacić.
      Jeszcze jedno, pech chce że Auchan jest poza prawami Cz-wy, i tam z cała
      pewnością kupujących w niedzielę przybędzie - i tylko do tego sprowadzi się
      wasze idiotyczne działanie.
    • Gość: uczeń były Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.czestochowa.cn.net.pl 24.08.04, 13:05
      Obraża pani znaczną część swoich wyborców głosząc tak marginalne poglądy.
      Ale pewnie pani myśli ,że jej wolno - zobaczymy przy wyborach.Tak skrajne
      wypowiedzi mające większość opini w d.... , mamy dość często, niestety bez
      konsekwencji dla wypowiadającego.Pamiętam ze szkoły reakcje niektórych
      nauczycieli na niezrozumienie przez uczniów tematu skwitowane słowami" ty
      głąbie", jakoś dziwnie mi pasuje to stwierdzenie do osób nieprzyjmujących
      argumentów większości , choć buzię mają pełną frazesów o demokracji.Ponadto
      wypowiedzi ostatnie ugruntowują mnie w przekonaniu o kościelnej nagonce i
      własnym interesie czarnych w tym temacie.
    • Gość: xyz Zamnknac TYLKO markety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 15:16
      Jezeli w niedziele ma zostac zamkniete wszystko - to blad . Jezeli wylacznie
      markety - to dobrze . Czemu ??? - pisane bylo juz tutaj 100 razy ( podatki ,
      nowe miejsca pracy itp) . Natomiast bylem w niedziele w M1 . Widok odswietnie
      ubranych rozanielonych rodzin sklania mnie do wniosku ze wielka szkode
      wyrzadzimy tym ludziom zamykajac markety . Jest to ich jedna z niewielu
      rozrywek , bo w teatrze to chyba nie byli nigdy . A ta kolejka za szklankami
      Coca-coli za nakretki ;) naprawde bylo na co popatrzec :)
      • Gość: XKX Re: Zamnknac TYLKO markety IP: *.org / *.org 24.08.04, 19:50
        Czy ty masz z czyms probelmy? - a moze nie umiesz czytac? albo nie rozumiesz
        tego co czytasz? Zrozum chłopie poniewaz wszystkie podmioty gospodarcze sa
        równe wobec prawa NIEDA SIE JESCZE RAZ PISZE - NIEDA SIE zgodnie z prawem
        zamknąc jedynie matketów bo tak uchwała zostanie natychmist unieważniona przez
        wojewode lunb przez NSA. Wprowadzenie ograniczenia jest legalne ale mósi
        dotyczyć wszystkich sklepów naewd tych na stacjach beznzynowcyh i
        najprawdopodobniej tez giełdy towarowej i gastronomi. Wiec za przeproszeniem
        nie pie..... głupot o zamykaniu wyłaczne marketów bo to fikcja i tyle. a jesli
        powiesz że w Niemczech nie pracuja markety w niedzile to odpowiem: "Zgoda ale
        tam w niedziele nie proacuje absolutnie nic łączne z gastronomia i tam ta
        sprawa została załatwiona ustawa nie na szczeblu lokalnym. Ba tam w sobote tez
        nie pracuje prawiue nic ale niemcy to troche bogatszy kraj.
        • Gość: Do XKX !!!! Re: Zamnknac TYLKO markety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 08:57
          Gość portalu: XKX napisał(a):
          Zrozum chłopie poniewaz wszystkie podmioty gospodarcze sa
          > równe wobec prawa NIEDA SIE JESCZE RAZ PISZE - NIEDA SIE zgodnie z prawem
          > zamknąc jedynie matketów bo tak uchwała zostanie natychmist unieważniona
          przez wojewode lunb przez NSA.

O ile dobrze pamietam cala sprawa zaczela sie od koncepcji zamkniecia jedynie
          marketow . To moze mi chlopie wytlumaczysz jak to sie stalo ze nagle prawo sie
          zmienilo . Czyzby znowu ktos nie dopisal "lub czasopisma" ??? Bo na poczatku
          mozna bylo a teraz nie mozna . A moze to lobby na rzecz marketow maczalo swe
          paluszki . Chetnie poslucham odpowiedzi chlopie
          • Gość: XKX Re: Zamnknac TYLKO markety IP: *.org / *.org 28.08.04, 17:03
            Zaczeło sie od tego że w Rodomui chciano uchwalić a własciwie nawet został
            stworozny projekt uchwały dotyczacy marketów. Wtedy ktoś przewertował
            odpowiednie zapisy prawne i okazłao se że z powodów takich ze wszystkie
            podmioty śa równe wobec prawa nieda sie zamknąc jedynie marketów. Efektem tego
            jest wprowadzona w życie 2 tyg. temu uchwała ograniczająca cały handel do
            godzin 11 - 14. Aby zrobić to co proponujesz trzeba by wprowadzic ograniczenie
            ustawą.
    • Gość: RYCHO Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 16:30
    • Gość: pesti Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *. / *.F2.srv.t-online.de 24.08.04, 17:50
      do xkx

pisales,ze w niemczech w niedziele nie pracuje ABSOLUTNIE NIC,lacznie z
      gastronomia.no nie bardzo masz racje..nie wiem jakie sa dokladne regulacje
      prawne,ale rzeczywistosc wyglada tak,ze wiekszosc stacji benzynowych jest
      otwarta i to z ludzka obsluga:) sklepy oczywiscie pozamykane, supermarkety
      (innych sklepow w zasadzie nie ma) w sobote zamykaja o 18,czasem o 20 (lato) no
      i przez cala niedziele pozostaja one zamkniete. ale gastronomia jak
      najbardziej! restauracje sa w niedziele nawet dluzej czynne niz w dni
      powszednie. o zakladach pracy jak rozumiem nie piszemy,ale to absolutnie nic
      chyba sie ich nie tyczylo:)

pozdro..
    • Gość: ADAM SLD przeciw zakazom w handlu w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:12
      SLD przeciw zakazom w handlu w Częstochowie
      Autor: Gość: ADAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl
      Data: 24.08.2004 17:59

--------------------------------------------------------------------------------
      SLD w Czestochowie w ubiegłym tygodniu podjęło uchwałę w której sprzeciwia
      sie wszelkim zakazom i ograniczeniom w handlu w Częstochowie. SLD zobowiązało
      tez swoich radnych do podejmowania wszelkich działań majacych uniemożliwić
      wprowadzenie zakazu handlu w Częstochowie w tym do wprowadzenia dyscypliny w
      głosowaniach oraz rozmów z mieszkańcami Częstochowy. Klub Radnych SLD po
      wysłuchaniu informacji z przeprowadzonej ankiety oraz stanowiska SLD podjął
      decyzję o odrzuceiu wszystkich uchwał ograniczajacych lub zakazujących handlu
      w Częstochowie.

• Gość: Wlodek Re: SLD przeciw zakazom w handlu w Częstochowie IP: *.vf.shawcable.net 24.08.04, 19:31
        > SLD w Czestochowie w ubiegłym tygodniu podjęło uchwałę w której sprzeciwia
        > sie wszelkim zakazom i ograniczeniom w handlu w Częstochowie. SLD

No i prosze! Kto bije punkty na prztszle wybory???
        Nie lubie sierot po ppr-ze, ale po co potem plakac, ze komuchy rzadza jak
        sie im to umozliwia.
        Jeszcze kilka takich idiotycznych pomyslow i PRL wroci do Czestochowy.
        Sami oglupiali czarnoczerwoni pseudoantykomunisci "wlasnemy rencami" powsadzaja
        ich stolki w urzedach.
        Praca Glabow nie pojdzie na marne...
    • Gość: Robi Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:17
      Działacze SOLIDARNOŚCI wolą zamiast bronić praw pracowniczych robić w knajpach
      pijackie burdy a później wylegiwać się w izbach wytrzeźwień zapytajcie
      szefa "S" na hucie on coś na ten temat wie. :))
    • Gość: kris Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.08.04, 19:20
      niech się odczepią od handlu a jeśli przejdzie ta głupota to zamknąć wszystko
      razem ze sklepami koło Jasnej Góry jak równość to równość a solidarność niech
      sie zajmie hutą i ludżmi pracy a niech nie przylizuje się księżom bo to już
      przesada
      • Gość: Iris do krisa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 08:00
        Re: Zakaz handlu: Solidarność nie składa broni
        Przeczytaj komentowany artykuł »
        Autor: Gość: kris IP: *.internetdsl.tpnet.pl
        Data: 19.08.2004 17:34 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

A może będziemy pracować siedem dni w tygodniu, 24 godziny na dobę, aż
        wszystkich nas szlag trafi, i tacy jak IRIS nie będą się rodzić!!!
        Widze kris ,ze lubisz zmieniać zdanie.Takich ludzi nazywa się chorągiewka!
    • Gość: P. ZAMKNAC BAZARY POD JASNA GORA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 22:02
      "...Po dodatkowej konsultacji, ojciec rzecznik wyjaśnił, że zdaniem paulinów
      niedzielny handel w okolicach Jasnej Góry to nie praca, ale służba
      pielgrzymom..."

TO WSTRETNE PASOZYTY NIEROBY JEDNE TYLKO MYSLA ZEBY LUDZIE NA NICH ROBILI I
      DAWALI!!!!ZEBY WRESZCIE KTOS MADRY WZIAL SIE ZA TYCH PAULINOW I TYM PODOBNYCH!!!
      TYLKO PATRZA ZEBY KASE ZDZIERAC Z LUDZI!!! OJ BEDA SIE ONI SAMZYC!!!!!
      • Gość: xyz Re: ZAMKNAC BAZARY POD JASNA GORA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 10:07
        Gość portalu: P. napisał(a):
        > TO WSTRETNE PASOZYTY NIEROBY JEDNE TYLKO MYSLA ZEBY LUDZIE NA NICH ROBILI I
        > DAWALI!!!!ZEBY WRESZCIE KTOS MADRY WZIAL SIE ZA TYCH PAULINOW I TYM
        PODOBNYCH!!
        > !
        > TYLKO PATRZA ZEBY KASE ZDZIERAC Z LUDZI!!! OJ BEDA SIE ONI SAMZYC!!!!!

No troche mnie potrzepalo , pomimo ze nie jestem zwolennikiem zadnej doktryny
        religijnej . Powiem tak jak wiekszosc "zwolennikow" na tym forum :JEZELI NIKT
        NIE KAZE NIKOMU PRACOWAC W MARKECIE - WIEC PROSTO ROZUMUJAC NIKT NIKOMU NIE
        KAZE DAWAC NA TACE , TRZEBA BYLO ZOSTAC PAULINEM , ONI TEZ MUSZA Z CZEGOS
        UTRZYMAC SWIATYNIE. Przebieg dyskusji na tym forum jest Z E N U J A C
        Y !!!!!!!!!! A buddystow tez usmazycie na stosie ????
        • Gość: P. Re: ZAMKNAC BAZARY POD JASNA GORA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 22:35
          drogi Panie!ja nikogo nie chce smazyc ale wedlug pisma w ktore katolicy wierza
          to nie chcialabym byc na miejscu ksiezy i paulinow po smierci!uwazam ze oni
          poprostu przeginaja!oni juz wykupili pol cz-wy.rzadza sie tu jak nie wiem.i
          remontuja jasna gore zawsze w okresie pielgrzymek!wkurzaja mnie.....
        • Gość: XKX Re: ZAMKNAC BAZARY POD JASNA GORA IP: *.org / *.org 26.08.04, 22:57
          O ile sobie dobrze przypominam z Ewangeli Chrystus bardzo ostro i energicznie
          sprzeciwiał sie robieniu z "domu Jego Ojca" targowiska. To po pierwsze.po
          drugie jesli mamy równośc podmiotów gospodarczych wobec prawa to jesli mamy
          zamykac to wszysto bez wyjątów (mam na mysli handel). I niestety lub stety
          zależy jak na to patrzec bo tam tez któś (i to nie zawsze własciciel) musi
          pracowac.
    • Gość: takitam Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 19:01
      W ankietach pytano mieszkańców, czy chcą zakazu handlu w niedzielę?
      To moze zapytać pielgrzymów, czy chcą handlu pod Jasną Górą w niedzielę!
      Pielgrzymów pytać, a nie Paulinów!

• flam1966 Re: Kto nie chce handlu w niedzielę 26.08.04, 20:06
      O Boze, Ojcze rzeczniku popelniles gafę. a supermarkety w mysl Twojej
      logiki "sluzą mieszkańcom miasta i regionu..." Mylę się?
      Za duzo Ojciec tomon studiowal filozofii, ale mial chyba z niej
      trójke...naciąganą...
      • Gość: H56 Re: oj medaliki, medaliki ! IP: *.comnet.krakow.pl 28.08.04, 12:23
        tak sobie myślę ,że skoro Jasna Góra to zabytek to jakim prawem konserwator
        zabytków i miejski architekt dają zezwolenia na zabudowę handlową tych terenów.
        Ciekawe czy podatki z handlu na tych terenach trafiają do kasy miasta czy też
        mafiosów w białych sukienkach. Skoro w niedzielę handluje się pod klasztorem to
        jakim prawem kiecmany i ich nawiedzone zastępy dewotów próbują utrudnić życie
        normalnym mieszkańcom Częstochowy. Gońcie tą czarną chołotę ,bo Wam na głowy
        powchodzą.
        • Gość: do xyz Re: oj medaliki, medaliki ! IP: *.com.pl 28.08.04, 23:53
          Re: ZAMKNAC BAZARY POD JASNA GORA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Przeczytaj komentowany artykuł »
          Gość: xyz 25.08.2004 10:07 odpowiedz na list

Gość portalu: P. napisał(a):
          > TO WSTRETNE PASOZYTY NIEROBY JEDNE TYLKO MYSLA ZEBY LUDZIE NA NICH ROBILI I
          > DAWALI!!!!ZEBY WRESZCIE KTOS MADRY WZIAL SIE ZA TYCH PAULINOW I TYM
          PODOBNYCH!!
          > !
          > TYLKO PATRZA ZEBY KASE ZDZIERAC Z LUDZI!!! OJ BEDA SIE ONI SAMZYC!!!!!

< No troche mnie potrzepalo , pomimo ze nie jestem zwolennikiem zadnej doktryny
          <religijnej . Powiem tak jak wiekszosc "zwolennikow" na tym forum :JEZELI NIKT
          <NIE KAZE NIKOMU PRACOWAC W MARKECIE - WIEC PROSTO ROZUMUJAC NIKT NIKOMU NIE
          <KAZE DAWAC NA TACE , TRZEBA BYLO ZOSTAC PAULINEM , ONI TEZ MUSZA Z CZEGOS
          <UTRZYMAC SWIATYNIE. Przebieg dyskusji na tym forum jest Z E N U J A C
          <Y !!!!!!!!!! A buddystow tez usmazycie na stosie ????

Zenada - utrzymanie swiatyni czy moze pozyczki - darowizny dla mafii
          • Gość: Paradoks Re: oj medaliki, medaliki ! IP: *.com.pl 29.08.04, 00:05
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=15274711&a=1529111
            • Gość: Paradoks Re: oj medaliki, medaliki ! IP: *.com.pl 29.08.04, 00:10
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=15274711&a=15291113
    • Gość: konsument Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.kulczyktradex.com.pl 30.08.04, 10:51
      Czasem zdarza mi się robić zakupy w niedziele , w supermarketach, bo tam mam
      gwarancję że, asortyment jest wystarczający, ilość ludzi w sklepach w niedziele
      powinna być odpowiedzią na to czy zamykać sklepy czy nie , a swoja drogą to
      hipokryzja ....zeby zamykać duże a otwierać małe.
      • Gość: Edek Re: Kto nie chce handlu w niedzielę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 02:39
        Konsument napisał że to hipokryzja otwierać małe a zamykać duże.

Napisz lepiej z której planety jesteś.

To że oni mają ulgi a mali nie to nie jest już hipokryzja.
        I nie pisz mi że zatrudniają pracowników i dlatego tak jest – najpierw z nimi
        porozmawiaj bezpośrednio a potem pisz.
        Wedle twojej zasady poco pomagać biednemu jak można mu nogę podłożyć.
        Jak już zostaną oni i nie będzie tych małych i nie będzie dochodu miasta czy
        też państwa z tytułu podatku to co wtedy. Kasa jaką zarabiają wyjeżdża z
        Polski . Kiedyś się portfele opróżnią i co wtedy. Braknie państwu kasy na pasje
        dla budżetówki i co???

Mogę się założyć że nigdy nie prowadziłeś (aś) nic prywatnego , patrzysz tylko
        na siebie i wali cię wszystko dookoła.
        Typowe polskie myślenie – totalna głupota.
        Przez takich jak ty nazywano nas przez wieki wrzodem europy.

W ogóle szkoda mi na takiego kretyna jak ty słów.

• Gość: zik Jeżeli zakaz to całkowity,dla wszystkich IP: *.21.pl / 213.199.204.* 02.09.04, 21:27
      na ten temat powinni się wypowiadać i decydować te osoby które pracują w
      niedzielę. A co z najwiekszym marketem w Cz-wie na rogu ulic 7
      Kamienic,Jadwigi,Rynkiem Wieluńskim
      • Gość: Edek Re: Jeżeli zakaz to całkowity,dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 02:25
        Co się tak dopieprzasz do tych klerów.

Jak ci nie pasują to wysadź się w powietrze.
        Ja tam ich nie cierpię ale wiem co byśmy znaczyli bez Jasnej Góry.
        Czym byłby Gdańsk bez Zatoki Gdańskiej , a Kraków bez Wawelu.

Pozamykaj wszystko kretynie i turystów wygoń do marketów.

Jeżdżę trochę po europie i wiem że tam gdzie są zakazy handlu w święta i
        niedzielę.
        Obowiązuje przepis mówiący o tak zwanym ruchu turystycznym w którym sklepy
        obsługujące miejsca kultu ,pomniki przyrody mogą wykorzystywać handel
        pamiątkarski jak również handlować gastronomią.

• Gość: GOŚĆ Re: Jeżeli zakaz to całkowity,dla wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 23:47
          Jedynym wyjściem jest referendum i tak właśnie zrobi Warszawa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka