Dodaj do ulubionych

Panie PREZESie

30.11.14, 23:21
List znaleziony w koszu.
„Panie prezesie – zadanie które se postawiłem wykonałem. Znowu udało mi sie nie dopuscić nikogo do wygranej. I dzięki temu nie mam konkurenta do przewodzenia w oddziale. Nawet nie chce myslec co by było gdybysmy pogodnili liska i objeli wladze. To znaczy gdyby objął władzę. Cholera wie, na którym miejscu byłbym na liście i kto by ją wtedy układał. Na szczeście na plakaty nie starczyło. I ludzie ze zdziwieniem dowiadywali się ze rudy ma przeciwnika i z tego szoku skreślali tego odwaznego co to go tu wpisali... A tera, a tera, a tera bedą znowu wybory i cztery lata będę mogl klaniac się prezesowi w pas a jak się pan prezes obróci to i nawet w posladki z szacunkiem moge... Po prostu zapewnione!
Potem może jeszcze za cztery lata uda się znowu nie wygrać, dlatego trzymam kciuki za chłopaków z LSD i tych drugich co mnie wykiwali bo to ja chcialem zawrzeć z nim koalicje. Są młodsi i zapierda..i tak szybko by złapać nareszcie troche stanowisk że sie tylko za nimi zakurzyło. Pare stanowisk mi dla chłopaków by wystarczyło i wszystko byłoby po staremu. Te młode mądrale co to chciały wygrać wszystko niech poczekają do mojej emerytury. Zostawiam im przepis na profitowanie przez przegrywanie, więc mogą potem tez spoko dociągnać do swojej.”
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Panie PREZESie 01.12.14, 08:40
      Tak samo było w Warszawie.Ludzie nie dają sobie szansy .Wygrywa beznadziejny Matyjaszczyk przy aprobacie PO .Nikt się więcej nie liczy w tym kraju .PO,PIS którego się boją i nie umie się zareklamować i nędzne SLD.Teraz pora na rozbudowę pośredniaka ,bo ten za mały .Mury obronne wzdłuż Jasnej Góry .Podwyżka czynszu do 1000 zł w TBS ,by kolegom w spółkach miejskich żyło się lepiej.I nie narzekać ,bo sraczka przyjdzie z czasem.
      • taniarada Chciałem jeszcze dodać 01.12.14, 09:24
        Że pies trącił województwo częstochowskie .I rodzina Baltów doprowadzi w tej kadencji czteroletniej do całkowitego handlu pod Jasną Górą.
        • dyziek_o Re: Chciałem jeszcze dodać 01.12.14, 09:47
          Ha! ha! ha!.
          I Matyjaszczyk wygrał.
          Nawet nie musiałem iść i głosować na Rudego.
          A to z tej prostej przyczyny, że wierzyłem w rozsądek częstochowskiej społeczności.
          I nie zawiodłem się.
          Głównie zaś chodzi o przestrzeganie pewnej reguły której podstawy określił jeden starożytny filozof:
          Gdy podczas popołudniowej sjesty muchy oblazły mu gębę a jeden z uczni próbował je odpędzić, ten rzekł: - zostaw! - one już się najadły. Gdy je odpędzisz, przylecą nowe i znowu będą gryzły.
          I gwarantuję: - nie był ów filozof przodkiem "taniochy".
          Próbuje straszyć "taniocha" społeczność sraczką.
          Tym czasem jak widać, sam już jej dostał. Osobiście uważam, że prędzej ów przypadek dosięgnie prezesa i jego pryncypała, - ojca Tadeusza.
          Czego im - oczywiście , - z całego serca życzę.
          Dyzio.
          • pluto37 Re: Chciałem jeszcze dodać 01.12.14, 10:13
            Wpisz swoją odpowiedź
            Dyźku!
            Bo to jest tak, ze myślący lud naszego miasta wolał znanego czerwonego niż kąpiel w PiSuarze.
            Nie da się ukryć, ze ludzie się wściekli kiedy zjawił się tu Kaczyński i bredził o wojewdztwie co mogło się spodobać jedynie bezmózgowcom z PiSu liczącym na koryta..
            Skutek był taki, że ludzie poszli fałszować wynik wyborczy na własną rękę choćby dlatego żeby nie fałszował ich PiS.
          • czestochowiak26 Re: Chciałem jeszcze dodać 01.12.14, 18:32
            dlaczego zatem nie dałeś dojadać ludziom Wrony?
            • n-jurek Do prezia. 01.12.14, 19:01
              SLD i nowy prezydent powinni wystawić ci pomnik w Czewie za pocałunek śmierci jaki złożyłeś namaszczając przeciwnika. Miał być bezpartyjny a wyszedł na pisowca. Ludzie tego nie kupili.
              • taniarada Re: Do prezia. 01.12.14, 19:30
                n-jurek napisał:

> SLD i nowy prezydent powinni wystawić ci pomnik w Czewie za pocałunek śmierci j
                > aki złożyłeś namaszczając przeciwnika. Miał być bezpartyjny a wyszedł na pisowc
                > a. Ludzie tego nie kupili. Ciężko Ci zajarzyć n-jurek.Nie ludzie to kupili .Ludzie to olali .Teraz niech mi który tu ponarzeka,że Matyjaszczyk łupi ,nie gospodaruje śmieciami .Częstochowskim sportem się nie interesuje. Włazi w tyłek klasztorowi .Sprzyja bezrobociu.To osobiście zasadzę mu takiego kopa ,że wyląduje w Sowietach.
                • n-jurek Re: Do prezia. 01.12.14, 19:52
                  Nie olali, bo te 43 % to jest wszystko na co stać opozycję wobec dzisiejszej władzy w mieście. Z moich znajomych kilka osób związanych z PO nie poszło na II turę wyborów. Również sldowcy niezadowoleni z pewnych działań personalnych Matyjaszczyka nie byli. Głosowali zadowoleni z bezpłatnych przedszkoli, placów zabaw dla dzieci i emerytów, działań wobec rodzin wielodzietnych, emerytów, działań, że miasto się zmienia, choć nie tak szybko jak byśmy chcieli.
                  • taniarada Re: Do prezia. 01.12.14, 21:11
                    Co się zmienia? Gdzie te bezpłatne przedszkola .Zasrane place zabaw ?Powiatowa wiocha z otynkowanymi budynkami w śródmieściu .Gdzie jak spojrzę w dal to stały konie na placu Nowotki.Ciemno szaro ,brudno .Ludzie przemykają szybko do domu.Częstochowski sport upadł.Po godzinie 9 nie ma już numerków do rejestracji na bezrobocie.Chamstwo ,zanik kultury .Ludzie dla siebie wilkiem .Nie masz kasy zdychasz .Dlaczego nie masz, boś głupi .Uczciwy ,honorowy to idiota .Dokopaliśmy PIS ,dokopaliśmy kościołowi .Co się będą panoszyli paulini .Zadłużone państwo ,okradzeni emeryci i problem PIS .Bo nie chce rządzić .Dlatego wygrywa taki mierny prezydent ,bo jak Girzyński Szymon mówi .Budujmy województwo częstochowskie.Ten sam co z Buzkiem je rozpieprzył .To wygrywa mierny .
                  • hr.poniemirski Re: Do prezia. 01.12.14, 21:14
                    Na litość boską n-jurek!
                    Co Ty masochista jakiś?! bodzia vel taniarada nic nie przekona że, białe jest białe, a czarne...itd,
                    Krzywdę mu tylko zrobisz, bo jego ograniczone horyzonty, takiej ilości faktów nie są wstanie ogarnąć. Jak go sprowokujesz to facet taki szturm na forum zrobi, ze każdy wątek swoim bełkotem upstrzy.
                    Ot, taki tani przypadek, do którego wiedza dostępu nie ma
                    Dobrze że przez kilka ostatnich lat nauczył się zdanie jako takie sklecić, /vide twórczość pod nickiem the-only-bodzio/ że można się domyślić, co... autor ma na myśli. Domyślić, nie wiedzieć, bo on tylko wie, którą ręką kartkę do urny wrzuca i oby jej tyko sobie potem nie odgryzł był.
                    Taka poza, typ i... chusteczka wie co jeszcze, że o stanie umysłu nie wspomnę.
                    Z wyrazami szacunku
                    hr.j/w
                    Ps. Z merytoryczną częścią przekazu całkowicie się zgadzam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka