Gość: TRD Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 21:41 W naszym miescie kler sie panoszy makabrycznie, poczawszy od ksiedza Krynskiego wyswieconego w Kamerunie, po paulinków z Jasnej Góry, ktorzy pożyczyli 2.000.000 zl nieoprocentowanej pozyczki przestepcom. Ciekawe, ile tym razem w lape dali. Nie ma kto sie tym zajac. CZARNA MAFIA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE CHCEMY TEGO!!! Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.inds.pl / *.inds.pl 16.09.04, 22:28 Kosciol juz wkrada sie wszedzie my miaszkancy czestochowy mamy juz dosc tago napastowania ze strony ksiezy i religii!!!!!! doslownie zygamy tym!! czy nie mozemy byc normalnym miastem otwartym na wszelkie religie badz dla ludzi nie wierzacych (ateisci) zycie w centrum stanie sie nie do zniesienia!! wspolczuje wlascicielom sklepow w alejach msza codziennie to juz zboczenie :)NIE ROBCIE Z NAS I CZESTOCHOWY WIELKIEJ MSZY!!! WYPIER....DALAC KSIEZA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianin Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 22:54 jestem czlowiekiem gleboko wierzacym , ale to juz przesada z tymi mszami na alejach, jak chce sie pomodlic to ide do kosciola, jak tak dluzej bedzie, to nie rokuje dobrze dla czarnej mafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czewa Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 23:25 towarzyszie i obywatele oddajmy im swoje zony, domy i reszte pieniedzy i pracujmy na tych nierobow !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calleb Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 23:28 Juz raz sie wypowiadalem, ale zrobie to ponownie bo jest pare spraw. Po 1: "ich" przewaga nad nami w tej sprawie jest to ze maja nas gleboko w ekhm a to ze nawet jesli my ich tez to nic to nie zmienia bo to oni rozdaja dzis karty... Po 2: jesli... powtarzam jesli chcemy cos z tym zrobic... to zadne forum nie da efektow... pisanie maili czy skarg tez nie bardzo jesli bedziemy robic to pojedynczo, spamowanie skrzynek, wybaczcie ale nie bede chwytal ponizej pasa tak jak oni... P 3: Jesli na tym swiecie sa jeszcze ludzie ktorzy swoich praw i przekonan nie maja gdzies... to powinnismy sie mowiac szczerze zebrac (proponuje niedziele o 12 w poludnie na koncu alei przy przejsciu dal pieszych) i z wystosowanym pismem przeciw lamaniu naszych praw zaczac zbierac podpisy, taka petycja... Oczywiscie, jesli znajda sie ludzie ktorzy bede mieli na tyle sily i pewnego rodzaju odwagi aby powiedziec nie prosto w twarz. I tym razem z godnie z prawem (bo o to nam chodzi) przeciwstawic sie bezprawiu... I co Wy na to szanowni czytelnicy..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zewa Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 23:27 No nie... wszystko mi opadło, do samej ziemi... Tylko tutaj możliwe są takie przegięcia!!! Od dawna planowałam, a za dwa tygodnie się wyprowadzam z tego pop... miasta i cieszę się tak, jak jeszcze chyba nigdy w życiu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belski!!! Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 23:33 Brawo to teraz mamy jak w Iranie!!!!!! Będzie wzywanie do modlitwy???? Polska jest neutralna światopoglądowo??? he he he dobry żart!!!! Może niech mi do kibla jeszcze dadzą nagłośnenie!!!! Jejku niech mi ktoś załatwi robotę na zachodzie!!!!!! RATUNKU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Spokój Ducha.... :-))))) 16.09.04, 23:52 Chwilka... troszkę spokoju ludzie :-) Na razie mafia tylko przejęła nagłośnienie... póki co nie zrobiła z niego użytku (czyt. puszczania mszy) tak żeby to byłoe nieznośne. Nie bronię tutaj Kurii, ale tylko chcę Was uspokoić... na razie nie mamy nawet powodów żeby protestować... a dowodów tym bardziej... musimy poczekać na pierwszą wymianę ognia. Wtedy można będzie przejść do kontrataku. Wydaje mi się, że właścicielem lamp na których zamontowane jest nagłośnienie jest Miasto... więc może uda się je zdemontować? W końcu zmienił się ich właściciel. Jak będzie potrzeba coś ogłosić to wystarczy przejechać się Alejami samochodem z głośnikiem i na to samo wyjdzie, a mafia nie będzie miała nowego narzędzia terroru. ------------------------------------------ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakoo Re: Spokój Ducha.... :-))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 01:47 A bo to malo maja aut ??? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gjenek Re: Spokój Ducha.... :-))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 15:25 Kolego z kółka rolniczego !!! nie wiem jak często wychylasz sie z chałupki w aleje ale tam prawie codziennie jest cos puszczane ze mszy albo jakieś modlitwy. Z drugiej strony Czestochowa jest prokoscielna ale dlaczego w takim razie zawsze wygrywaja czerwoni!!!!! Chociaz musze powiedzieć ża całkiem nieźle pije się browaki pod AMEN. POCHWA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Re: Spokój Ducha.... :-))))) 17.09.04, 22:08 Powiedziałbym ci* 3 słowa do ojca prowadzącego... * - tym razem celowo z małej litery (wyjątek) ------------------------------------------ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilder Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.dclient.hispeed.ch 17.09.04, 06:07 No coz propaganda Katabasow jest potrzebna zeby ten glupi juz narod wiecej oglupic.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brylant1 TO JEST NIEZGODNE Z KONSTYTUCJĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 07:02 która stanowi iz każdy obywatel ma prawo do własnych podglądów w tym wyznawanej religii i nie można nikomu nic nażucić. Jeśli tylko usłysze wycie czarnych w alejach nagram to i do Prokuratury o naruszenie moich praw konstytucyjnych!!!!! A tak nawiasem - kasiurka sie czarnym kończy bo coraz mniej zacofanych ludzi po ziemi chodzi :) Więc trzeba agitowac - do tego niech wygra w wyborach LPR i na każdym skrzyzowaniu będziemy się musieli żegnać a na rondzie obowiązkowo rózaniec :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.com.pl 17.09.04, 07:30 Pogieło TP SA,mieszkam w alejach w niedzielę nie da się sapać i żyć, mam dość!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Kuria będzie łamała prawo ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 08:24 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cykoria Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 08:48 Jak LPR dojdzie do władzy to dopiero będzie zabawa. Ojciec Rydzyk + Giertychowie,strąk, Wrzodak, Pęk- naczelni talibowie , a młodzież wszechpolska- ich wojownicy dobiorą się do naszych tyłków. Wszyscy będziemy musieli się nawrócić , bo naczelni talibowie wiedzą co dla nas najlepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianin Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 17.09.04, 09:20 Mówiąc delikatnie to po prostu SKANDAL zeby siłą kogoś "uszczęśliwiać" maszą Św.- jestem katolikiem i wiem że - jak chce uczestniczyć w uroczystościach kościelnych to idę do ......KOŚCIOŁA!!!a nie do miasta na zakupy !!! Na siłę już "przerabialiśmy" pochody, zebrania,różne obchody-prawie 40 lat.... chmmmmm POWODZENIA!!!!!towarzyszu Biskupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 09:32 1.Czy Wy też -tu piszący stanowicie o frekwencji lub datkach w kościołach? sądzę ,że w dużej części TAK 2.podwójna twarz jest okazywana na co dzień przez ludzi ,mafia czarnych jest be ale księdza w rączkę cmok cmok. 3.jestem przekonana ,że samowola czarnych i zniewolenie narodu przez kościół poparte ich potęgą finansową i obecnością w każdej dziedzinie życia jest faktem i nie ma odwrotu /o ich dominacji trzeba było mysleć 10 lat wstecz/ teraz jest za późno. 4.Głosuje za oddaniem czarnej mafi - tej I-szej władzy ekonomiczno-umysłowej Polski wszystkiego z nasza hutą włącznie . Ja sie podporządkuje .A nawet jak bedą kazali mi sikać po chrześcijański i nie podcierać bo to nieczyste -to tak zrobie . Szkoda Waszych wypocin -tu na forum i nienawiści do tego co robią tu potrzeba otwartości ,potępiania zamiast latania ze złotówką na tacę co niedziela. Kościół jako organizacja -nie jest wiarą . Dla chcących zapoznać sie z majątkami kościoła/nasza III RP tez dała bardzo dużo za siedzenie cicho / i jego działaniami na wszystkich płaszczyznach prosze wejść w inernet i szukać i czytać ,a może wtedy wylewanie niepotrzebnych i nic nieznaczących słów tu na forum lub w rozmowie ze znajomymi skłoni was do działań innych , do działań efektywnywniejszych niż tylko narzekanie. Zajmuje sie rząd ściąganiem podatków i łataniem dziur budżetowych . Jestem przekonana ,że nasi włodarze dobrze wiedzą ,że działania wszytkich domów sióstr i innych w Częstochowie w zakresie usług noclegowych i gastronomicznych nikt nie kontroluje ,nic nie płacą i jakiś sanepid ,szukający w sklepiku muchy ,nigdy tam nie zagląda. Bo to prywatne domy i prywatne tereny , a że koszą straszną kasę i ciułając mają później na inne szerokie i drogie działania to każdy wie i co? -NIC każdy wie i nie dziwi się !. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakoo Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 19:54 '1.Czy Wy też -tu piszący stanowicie o frekwencji lub datkach w kościołach sądzę ,że w dużej części TAK 2.podwójna twarz jest okazywana na co dzień przez ludzi ,mafia czarnych jest be ale księdza w rączkę cmok cmok.' Taka mala informacja dla Ciebie: do kosciola nie chodze juz kilka lat, poniewaz nie moglem juz sluchac jak moj proboszcz w kolko nawija na mszy o polityce... W pore sie tez skapnolem, ze im chodzi tylko o kase, wiec od tej pory nie dostali odemnie ani jednej zlotowki !!! Jak bylem maly to bylem ministrantem i wiem jakie przekrety sie tam dzialy, a wychodzi na to, ze teraz jest jeszcze gorzej... Ksiadz przy wypisywaniu glupiego swistka mowi: co laska, daja 50... i mniej nie przyjmie... 'Ja sie podporządkuje .A nawet jak bedą kazali mi sikać po chrześcijański i nie podcierać bo to nieczyste -to tak zrobie .' A jak Ci karza wlozyc palec do ognia to tez to zrobisz ??? To juz nie jest wiara tylko GLUPOTA. Kazdy decyduje o sobie bo ma swoj rozum, jak widac niektorzy go maja mniej, a inni wiecej... Pozdrawiam tych, ktorzy w tym pokreconym swiecie maja jednak swoje zdanie i nie boja sie go wypowiadac glosno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.mos.gov.pl 17.09.04, 09:39 Czarna Wrona czarno kracze... była taka piosenak Gawędy - pewnie już jest zakazana w Częstochowie. Ludzie ale jajka tam sie dzieją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Czarna Wrona czarno kracze... była taka piosenak G IP: *.mos.gov.pl 17.09.04, 09:40 Czarna Wrona czarno kracze... była taka piosenak Gawędy - pewnie już jest zakazana w Częstochowie. Ludzie ale jajka tam sie dzieją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 10:27 szkoda gadć,szkoda mi tych ludzi którzy mieszkają w alejach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łubuDubu_ no i wyjdzie ten biskup na balkon kurii i powie do IP: *.gateway.ap.edu.pl 17.09.04, 11:48 mikrofonu przez radiowęzeł: "Siostry, bracia, jutro dzień wolny", jak Michnikowski w Seksmisji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kat - o-lik Re: no i wyjdzie ten biskup na balkon kurii i pow IP: *.prenet.pl 17.09.04, 12:37 Popieram w pełni Gage. Masz racje. Wsztscy tu kracza i kracza, ale ze złotowka leca. Ja tam nie chodze, a jak na okazyjne msze ...sluby, pogrzeby to nie daje NIC na zadną tace. W kioncu rodziny juz poplaciły za msze!!! Chyba zrezygnuje z KK... Bog jest wszędzie a do kontaktu z nim zadnego posrednika mi nie potrzeba . Polecam ksiązke Uli Weyland p.t. Jezus oskarża.... czytamy w niej... KAarol Wojtyła kaze nazywac sie Ojcem Swietym....to pycha.....zarzucam mu wiec uzurpacje i naduzywanie urzedu......ingerencje w sfere ludxkiej untymności.... Jest tam wiele zarzutow...pranie brudnych pieniedzy w watykanie, przeciwności aborcji, popieranie matactw finansowych przez Bank watykanski. Słowem bardzo ciekawa lektura. zachecam dop czytania w czasie wieczorow jesiennych.......o ile tą książke gdzies kupicie. dedykacja na pierwszzej stronie brzmi Poświecam tę ksiązke tym, ktorzy za przyczyna Kościoła katolickiego utracili swą ludzką godność, zbawienie wieczne albo zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: no i wyjdzie ten biskup na balkon kurii i pow 19.09.04, 02:15 mamy minarety, z ktorych dobywa sie piesn Islamu na cale wioski wiec my w Czestochowie mamy prawo miec kolumny, ktore ..... Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: no i wyjdzie ten biskup na balkon kurii i pow 19.09.04, 02:17 wiec, aby ratowac potop po potopie w kazdym prywatnym mieszkaniu instalujemy..... Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: no i wyjdzie ten biskup na balkon kurii i pow 19.09.04, 02:23 antyterrorystycznie ustawione megafony, co by miasto Czestochowa, przywrocilo lad i porzadek ogarniajacej nas ze wszad wladzy Buddystow. rok 2008. no, w takiej sytuacji obecne naglosnienienie Centrum , co tam cntrum, calej Czestochowy, absolutnie popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: no i wyjdzie ten biskup na balkon kurii i pow IP: *.prenet.pl 19.09.04, 19:43 Nagłośnienie całej Częstochowy popierasz, bo tu nie mieszkasz Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: no i wyjdzie ten biskup na balkon kurii i pow 19.09.04, 23:24 Gość portalu: Krystyna napisał(a): > Nagłośnienie całej Częstochowy popierasz, bo tu nie mieszkasz przykro mi, ze nie zrozumialas mojej ironii a swa opinie o mojej opinii opierasz jedynie na moich wpisach z poczuciem humoru. tak jak by moj ostatni wpis na tym watku, nie istnial Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcs Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 12:32 Mieszkałem w Alejach... dziękuję za wyrazy współczucia. Pamiętam przypadek jak o 6:00 puścili na cały regulator mszę w której ksiądz śpiewał jak zarzynana świnia. Nie wiem czy nie wymierzyli głośności, czy dorwał się do tego laik... Miałem ochotę wziąć nóż, przejść się na jasną górę i poodrzynać mu kable od mikrofonu! Co na to osoby nie wierzące? Co na to inne wyznania? Prawo do nagłośnienia powinnie mieć buddyści, muzłumanie itd. To też religie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianin:-( Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.bu.uni.torun.pl 17.09.04, 12:36 Od dwóch lat studiuje w Toruniu i wszystkim tu mówie jakim ciekawym miastem jest Częstochowa (zwłaszcza po ostatnim sezonie żużlowym)a sporo z nich twierdzi że u nas sa tylko kościoły! I co teraz powiem przyjedź i sprawdź. Przecież jak się pojawimy w centrum to ludzie pękna ze śmiechu... A miasto znowu zapomina o prawdziwej turystyce i pamieta tylko o biednych i skąpych pielgrzymach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁubuDubu Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.gateway.ap.edu.pl 17.09.04, 14:24 zgadzam się w 100%!!! Tak jak Muniek kiedyś śpiewał o naszym mieście, że rządzą biskup i sekretarz. Do dziś się nic nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 14:48 Proszę doradzić mi czy mogę występić do prokuratury z wnioskiem o sciganie zakonu jasno górskiego za zakłócanie mojego prawa do ciszy i nie słuchanie uroczystości Kk. Jestem obrażany przez przedstawicieli Kościoła k. jestem częstochwianinem niewierzacym i nienależącym do żadnego kościoła czy sekty ani nawet byłym komuchem.Mam przez tę słuszną i jedyną religię wstręt do tej "Instytucji"z odruchem wymiotnym ,z wyrazami współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 14:44 No i tak spacerując po "świeckim" mieście będzie nam dane wysłuchać infromacji które nie zawsze sa zgodne z naszymi przekonaniami - gratulacje, brawo!!Tak oto władze dbają o najważniejszych w mieście ............. jej mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POCHWA.... Apel do małolatów IP: *.czestochowa.cn.net.pl 17.09.04, 15:02 Pochwa....Rozpierdolcie te głośniki i po problemie.Pochwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 15:08 Własnym oczom i uszom nie wierzę !!! Teraz już się nie posiedzi w knajpie na kawie i ciastku no bo na mszy to nie bardzo wypada. Mam jeszcze lepszą propozycję żeby wszyscy podczas mszy nadawanej przez megafomny poruszali sie na kolanach - będzie bezpieczniej przy okazji ruchu ulicznego. Z drugiej strony ten "częstochowski watykan" trochę przegina bo narusza wolność wyznaniową innych obywateli a to jest niezgodne z konstytucją. Pozdrawiam przy okazji Ojca Dyrektora z Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kontrwywiad Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 15:26 No to by było kultury w mieście...nie dosyć że mało osób na imprezy strick kulturalne chodzi, to teraz jeszcze przeciętny Częstochowianin się o nich nie dowie...A miasto powoli zbliżało się do normalności:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 15:37 Bracia i siostry i księża Jestem z wami !!! Walczcie z poganstwem i tałatajstwem w Alejach. Należy pozamykać wszystkie lokale w Alejach, gdyż w nich szerzy sie rozpusta i pijaństwo (Marek 30:5.4). Sodoma i gomora w tym naszym Świetym Mieście. Bardzo dobrze że będą msze i nabożeństwa, a nawet myslę że powinnismy mieć tutaj na bieżąco RADIO MARYJA bo Ojciec Rydzyk jest świetny w swojej misji. Pan z Wami. Katolik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gjenek Błądzisz synu, błądzisz ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 18:01 a kawy za darmochę to możesz napić się u swojego księdza w swojej parafi... błądzisz synu, błądzisz (cytat z AMM) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alonzo Re: Błądzisz synu, błądzisz ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 23:52 Nie ma nic gorszego od ortodoksyjnych wyznawców..fujjj..Szatański pomysł z tymi głosnikami-niepewnych wiary odstrasza i i pewnych oniesmiela...to ci dopiero pomysł "tęgich głów",z resztą,co się spodziewać po władzy która w 50% słabiej wykształcona od przeciętnego studenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXC Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.org / *.org 17.09.04, 15:51 Nie rozumiem w czym tkwi problem? Bo wielu ludzi uwaza że dobrze sie stało teraż miast ciągłych rekalm nagłośnienienie bedzie urzywane zgodnie ze swoim pierwotnym celem do nagłaśniania uroczystości religijnych. Pamietajmy że Czestochowa to specyficzne święte miasto dlatego taka datrowizna bardzo sie przyda i napewno odnośne kręgi wykorzystją je dla dobra licznie nawiedzających nasze miasto pielgrzymów. A co do sytuacji w allejach to zgadzam sie tylko z jednym iż knajpy alkocholowe powinny juz dawno z nich zniknąc a napewno ogródki bo to nie przystoi jak na szczycie odbywa sie msza a 300 m dalej trwa libacja alkocholowa. Ale to juz jest postulat dla władz naszego miasta które mienia sie byc przyjazne katolickiemu charakterowi naszego miasta które powinny odpowiednio zareagowac na te bolesna sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gjenek Gamoń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:57 Proponuję poprawić błędy przed wysłaniem. Gamoniu ( np. Alkoholowa tak piszemy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 20:18 Przekazali nagłośnienie Jasnej Górze aby je wykorzystywała a paulini wydzierżawią system przedsiębiorcy który przez głosniki bedzie klepał reklamy i nadawał non stop hip-hop i paulini bedą z tego czerpac kase. I co na to powiecie wy wszystkie dupki którzy wypowiadacie się na forum i w swojej chorej wyobraźni usłyszeliście juz sto tysiecy mszy w ogródkach piwnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loleeta Re: Kuria przejęła nagłośnienie w Alejach IP: *.czes.gazeta.pl 17.09.04, 20:56 Res, co ty piszesz. Przecież wyraźnie jest napisane, że nagłośnienie przejęła kuria, a nie Jasna Góra. Klasztor nie ma nic do tego. Znając stosunki między obiema instytucjami to strzeliłeś kapelucha jakbyś pomyli kibicówe Rakowa z Włókniarzem. Może jedni i drudzy lubią sport, ale każdy trzyma tylko ze swoimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katoliczka NIEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bis.czestochowa.pl 17.09.04, 21:04 NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calleb Wiec czemu tylko gadacie a nic nie robicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:41 Tak jak mowilem, w niedziele o 12 w poludnie na koncu alej przy pasach sie zbierzcie i petycje napiszcie... pozbierajcie podpisy i fru do urzedu miasta. Jak chcecie to sam tam bede choc nie mieszkam w alejach... P.S A co do ogrodkow piwnych i libacji alkocholowych... Niektorzy ludzie ida do takich ogrodkow pogadac, napic sie ze znajomymi a nie zawsze oznacza to "libacje alkocholowa"... choc moze i sie zdaza:) A tu slysze ze trzeba zlikwidowac... bo jak moze tak byc... Tak jak mowilem jestem osoba wierzaca ale jesli o mnie chodzi to nawet burdel moze byc w odleglosci tych wspomnianych przez kogos 300 metrow od kosciola, bo wiara mosci Panowie i Panie to jest w duszy czy umysle (jak uwazacie...) a jak komus po mysli chodza burdele czy libacje:) to nawet i pol kilometra od kosciola podczas mszy bede rozpraszac "uwage..."! He he he he he A prawda jest taka... ze wierzyc to nie znaczy juz byc zaslepionym fanatykiem... i jesli ktokolwiek mysli ze jest coraz gorzej... to chyba jedynie przez to ze ludzie nie chca juz aby ktos wciskal im ciemnoty, a szukaja... prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś