Dodaj do ulubionych

zawartość paczek Mikołajowych

04.12.15, 07:53
tak się zastanawiam, kto ustala co dzieci w przedszkolu dostaną w paczce mikołajowej- chipsy, paczka gum Mamba, 2 paczki ciastek , Mikołaje z masy czekoladopodobnej, herbatniki, Knopersy - niby wszystko ok ale czemu nie ma książeczki zamiast chipsów, albo małych symbolicznych klocków, czemu nie wpajamy zdrowego żywienia dzieci, wiem gdyby zamiast gum dać pomarańcze też nie dobrze, bo pryskane, ale może lepiej wybrać mniejsze zło. Po co serwować dzieciom w przedszkolach rytmikę, zumbę, gimnastykę korekcyjną jeśli je od małego szpikujemy takimi rzeczami, jako rodzice i nauczyciele i opiekunowie, dajemy przyzwolenie na jedzenie byle czego, byle coś ciepłego i byle jak. A gdzie kultura jedzenia?Gdzie wartości odżywcze?
Obserwuj wątek
    • green_eyed_girl Re: zawartość paczek Mikołajowych 04.12.15, 11:30
      Zawartość paczek ustala Rada Rodziców - wystarczy porozmawiać z tymi mamami i poprosić o bardziej przemyślany dobór słodyczy, ewentualnie samej zgłosić się do RR i mieć bezpośredni wpływ na decyzję.
      • bambino2010 Re: zawartość paczek Mikołajowych 04.12.15, 12:55
        tak muszę zrobić, jako że to mój pierwszy rok w przedszkolu, dziwi mnie tylko fakt, że w tamtym roku był podobny skład i nikt się nie zniesmaczył
        • dyziek_o Re: zawartość paczek Mikołajowych 04.12.15, 13:54
          A gdzie kultura jedzenia?Gdzie wartości odżywcze? ............zastanawia się "bambino......":

Akurat na to pytanie odpowiedź jest prosta;
          Części społeczeństwa to zwisa, część się na tym nie zna a reszta nie ma głowy by się nad
          tym zastanawiać.
          Z tego zasię wniosek prosty:
          Co najmniej 50% społeczeństwa nie nadaje się, by posiadać dzieci.
          Wyjściem z tej chorej sytuacji jest interwencjonizm Państwa polegający na uświadomieniu przyszłym rodzicom, o co chodzi. A więc wszelkiego rodzaju szkolenia przedmałżeńskie, -
          np. zamiast nauk przedmałżeńskich w kościele,- tu jedynie wielebny dewiant będzie się interesował, jak te dzieci będziecie robić, - jakieś szkolenie w placówce naukowo-badawczej pod nadzorem specjalisty............etc,etc. Racz "bambino" zauważyć, że za racją stojącą za moim postem stoi fakt, że jak długo jestem na tym forum, jesteś pierwszą, - która się tym
          problemem zainteresowała.
          Wczoraj podali w TV, że ponad połowa uczniów ma kłopoty z uzębieniem.
          Za czasów słusznie minionych zaś, w każdej większej szkole był gabinet dentystyczny.
          I systematyczna kontrola stanu uzębienia ucziebnika.
          Dziwne, że nikt z rodziców się o to nie upomina?!
          pozdrawiam,
          Dyzio.
          • bambino2010 Re: zawartość paczek Mikołajowych 04.12.15, 14:37
            no właśnie i to mnie zastanawia czemu nikt się nie upomina, iedyś sytuacja kiedy mama z rady rodziców dowiedziała się, że pierogi do przedszkola nie są robione tylko kupowane głęboko mrożone,szok
            mam poczucie, że jeśli nie zmieni się myślenia ludzi żyj i odżywiaj się zdrowo to naprawdę problemy zdrowotne dzieci będą plagą, najgorsze, że nikt chyba tego problemu nie dostrzega, bo co tam cola, chipsy, słodycze - należy wpajać wiedzę i nawyki od małego, by potem się nie dziwić że maluchy objadają się fastfoodami, chipsami, frytkami.
    • taniarada Re: zawartość paczek Mikołajowych 05.12.15, 15:55
      Dyzma ten temat byl poruszany.Tylko twoje. oczy tego nie widzialy.Oczywiscie temacik o ksiezach.Choinka juz ubrana.Proboszcza przyjmujesz w tym roku.I karpik na stole.Znawca od wychowania dzieci sie znalazl.Wybacz pisanie .Niemicka czcionka.

• taniarada Re: zawartość paczek Mikołajowych 05.12.15, 17:10
      Za twoich czasow komunistycznych to byli dentysci.Plomby wypadaly po roku.I to byl cud.Pisal ci cudzik nie mylic z cudem Bys mordki nie wklejal.Ale ty nie umiesz morxki trzymac.Bos gadula.Ile razy pisalem i pluto morda moja.Tylko na wytluszczonym druku.A ty dalej nie kumaty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka